The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
mikesz
Junior Member

Od: 03.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2010, 19:41
Jazon napisał(a):Wyświetl post
Bzdura, mecz meczowi nierówny, nie można porównywać naszego meczu z Polonią z meczem Amika-Legia stawiając takie jednoznaczne wnioski. Pamiętasz co Amika grała tydzień temu z Odrą? Czy to możliwe, że w tydzień zrobili taki kolosalny postęp, że teraz nagle od nas odstają na lata świelne? Nie. Teraz zagrali bardzo dobrze, bo złożyło się na to kilka czynników:
a) to mecz z Legią. Spięli się na całego
b) świetna murawa
c) własny stadion, doping kibiców
ale generalnie to cały czas ta sama Amiczka która traciła punkty na potęgę w tym sezonie i jeszcze straci punkty nie raz w tej rundzie. Taka jest nasza liga, nikt nie odstaje tutaj ponad przeciętność, poza jakimiś momentami zrywów i błyskotliwej gry, która jest raczej wyjątkiem od reguły.
Tyle, że przed meczem z Odrą też grali fajnie. My od początku rundy nie graliśmy jeszcze dobrej piłki.
wafle? nie, dziękuję
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.04.2010, 19:42
Acima napisał(a):Wyświetl post
Żurawski w wieku Lewandowskiego grał w Warcie Poznań (II-III liga). W 59 meczach zdobył AŻ 5 bramek. Szukaj dalej.

Otóż to.

A Jeleń odchodził z Wisły Płock, a nie z Lecha, do którego tutaj u niektorych jest jakies gigantyczne cisnienie. I dlatego pewnie nikt sie nie zesrał, bo watpie by Wisła Płock kogos bolała.

huehuecoyotl napisał(a):Wyświetl post
Kto w Serie A gra jednym napastnikiem Ile, spośród dwudziestu drużyn Serie A gra jednym napastnikiem? Lewandowski, jak na polskie warunki to świetny napastnik i nie zmieni tego kilka zmarnowanych sytuacji w meczu z Legią. Jeśli poprawi wykańczanie akcji (a są spore szanse, że tego dokona) to naprawdę może zrobić karierę
Nie wiem. Pamietam, ze za czasów Matusiaka na pewno Palermo. Widocznie cos pokreciłem. W kazdym razie uwazam, ze Serie A to za wysokie progi - chyba, ze pojdzie gdzies do Catanii czy cos, ale tam bedzie bardzo ciezko o bramki. Moim zdaniem zly pomysl. Z doniesien prasowych co prawda najbardziej podoba mi sie opcja Genoa, ale nie wierze, zeby sobie tam poradzil. Mimo, ze jest jak na polskie warunki swietnym pilkarzem.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 04.04.2010, 19:49
Żurawski w wieku Lewandowskiego grał w Warcie Poznań (II-III liga). W 59 meczach zdobył AŻ 5 bramek. Szukaj dalej.
Ehe... a Lewandowski w meczu Lech vs. Legia (dla niektórych " Real vs. Barcelona" ...) nie naumiał siebie kopnać poprawnie w światło bramki sam na sam z Muchą...
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.04.2010, 20:11
1q2 napisał(a):
A czemu niby nie? - Czy Jeleń w chwili gdy przechodził do Francji był lepszym piłkarzem niż Lewandowski dziś?
Z Jeleniem to bylo tak, ze kiedy tylko trafil do ekstraklasy, to juz sie z niego nasmiewano. Gazety pisaly, ze "nie taki z niego jelen" kiedy strzelil pare pierwszych bramek, ale potem sie okazalo ze Irek sepleni i dalej sie nasmiewano. Jelen mial tez pecha, gdyz w okresie swojej gry w Polsce nie gral w czolowej druzynie, a dodatkowo giganci tej ligi w postaci Frankowskiego i Zurawskiego przycmiewali go swoim blaskiem po calosci i prasa skupiala sie na nich tak jak teraz skupia sie na Lewandowskim.
I jesli zapytalbys mnie, to bez wahania odpowiem, ze wg mnie Jelen juz w Polsce zdradzal o wiele wieksze mozliwosci od Lewandowskiego, mimo ze w reprezentacji tez za wiele nie zdzialal, ale trzeba uczciwie powiedziec, ze nikt w tej reprezentacji nie stawial na niego tak konsekwentnie jak stawia sie na Lewandowskiego mimo jego slabiutkiego dorobku. Siwy buc z Holandii wolal wszak promowac Zahorskiego itp. drewna, mimo ze Jelen byl jednym z niewielu jasnych punktow na ostatnim Mundialu i jego pozycja w Auxerre stale rosla.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 04.04.2010 o godz. 20:15.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.04.2010, 20:13
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Ehe... a Lewandowski w meczu Lech vs. Legia (dla niektórych " Real vs. Barcelona" ...) nie naumiał siebie kopnać poprawnie w światło bramki sam na sam z Muchą...
Mnie również się wydaje że Lewandowski to jest tylko i wyłącznie gwiazdą polskich mediów. Po prostu tak został przedstawiony i wykreowany.
Chłopak jeszcze nic wielkiego nie osiągnął. Bo chyba kilka goli w polskiej lidze to nie jest jakieś szczególne wyróżnienie.

W meczach z Club Brugge chłopak kompletnie nic nie pokazał, z Udinese też jakoś nie szalał.. to powiedzcie mi jak On ma sobie poradzić w silniejszej lidze od polskiej?
MOIM ( nie chce byc zjedzony przez grono rozszalałych amicowców) skromnym zdaniem, ten cały Robercik powinien pozostac jeszcze w Polsce z sezon lub dwa. Nie sztuką jest wyjechac i potem obijac sie o rezerwy róznych klubów.
Jeśli już ma wyjechac to niech jedzie na zaplecze ligi angielskiej. Jeśli tam będzie błyszczał tak samo jak w Polsce to na 100% po 1 sezonie kupi go ktoś z Premier League.
Bardzo dobrze zrobił Radosław Majewski.

I jeszcze jedno. Dlaczego o Sobiechu nie mówi się tyle co o Lewandowskim? Dlaczego nie przychodzą propozycje po 8 mln euro ( )? W czym On jest gorszy? Tylko w tym że nie pobiegał kilka meczy w Pucharze UEFA czy nie pograł w sparingach reprezentacji?

EDIT: Jeleń asystuje przy bramce dla Auxerre.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 04.04.2010 o godz. 20:18.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 04.04.2010, 20:17
No właśnie, widać dla wielu Jeleń to nadal nikt znaczący, bo gdy odchodził z Polski, media prawie tego nie zauważyły i nie zrobiły z niego popularnego bohatera transferowego. W mediach królował Żurawski i jego Celtic czy Rasiak lub Niedzielan albo Matusiak a nie jakieś tam Auxerre małomównego Jelenia, którego ja bardzo chciałem wtedy w Wiśle.

Trochę pokory z tym Lewandowskim, bo jeszcze w kraju mu trochę brakuje aby okrzykiwać go naj naj i ja dla przykładu w Wiśle wolałbym Sobiecha, tak jak kiedyś Jelenia zamiast tych wyżej wymienionych medialnych bohaterów transferowych, jeśli już mówimy o autentycznie rokujących piłkarzach. Nie wyprzedzajmy rzeczywistości co do czasu piłkarza Amici, bo nie wiemy czy nie skończy się , jak z tymi piłkarzami Groclinu czy Bełchatowa ( bo nawet Żuraw nie dał aż takiego ciała na eksporcie, jak owi gwiazdorzy). Rutkowski z Kucharskim już od dłuższego czasu chcą sprzedać Roberta, ale raczej nikt nie chce za niego dać powyżej jego wartosci i wygląda na to, że teraz już odejdzie przy pierwszej okazji, zanim wena medialna go opuści.

Edit

Ps.
0 22 napisał(a):
P.S. Ja na tym forum raczej nie widze rozszalałych amicowców, lecz kogos innego..
A kogo chciałeś widzieć na Wiślackim forum ? Musisz odwiedzić Amicowskie i tam dostaniesz brawa za apologie na rzecz Roberta.
Ostatnio edytowane przez kot : 04.04.2010 o godz. 21:06.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 04.04.2010, 20:21
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze jedno. Dlaczego o Sobiechu nie mówi się tyle co o Lewandowskim? Dlaczego nie przychodzą propozycje po 8 mln euro ( )? W czym On jest gorszy? Tylko w tym że nie pobiegał kilka meczy w Pucharze UEFA czy nie pograł w sparingach reprezentacji?
Może w tym, że Lewandowski drugi sezon z rzedu strzela sporo bramek, łacznie w pierwszej lidze zagrał 50 meczów i strzelił 27 goli, a Sobiech w 38 strzelił ich 12? Bez jaj, Lewandowski to jest gwiazda ligi (jakiej to juz inan sprawa), a Sobiech może nią być - raczej jest na etapie Micańskiego ((gdyby ten nie mial wtopy kiedys). Niech zagra chociąz ze dwa sezony na tym poziomie, strzeli gole Austrii Wiedeń (która osmieszała Legie) albo Grashoppers..

P.S. Ja na tym forum raczej nie widze rozszalałych amicowców, lecz kogos innego..
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 04.04.2010, 20:27
Panowie i tak co tutaj nie napiszemy to to bedzie tylko zgadywanie a tak nprawde to pieprzenie prozne
Na to czy danypilkarz zrobi kariere poza Polska sklada sie wiele czynnikow. Przyklad dzis z Cafe futbol. Augustyn w Legii był nikim a pojechal do Włoch do Catanii i sie chlopak ogrywa w serie A. A kto by pomyslal ze tak sie jego kariera potoczy. Dobrze trafił, zaparł sie, pykło i jest coraz lepszym pilkarzem. A powiedzmy ze w tamtym okresie co on do Włoch szedłby inny obronca. Dajmy na to Marcelo. Poszedłby do zespolu gdzie byłaby wieksza rywalizacja, nie zaaklimatyzowałby sie, nie udaloby sie i co? I wychodzi na to ze lepszy w Polsce Marcelo jest nikim na zachodzie a jakis Augustyn robi kariere a w Polsce go nie dostrzegano. To samo moze yc z Lewym, to samo było z Jeleniem, Matusiakiem, Frankowskim, Zurawskim. Wszyscy wyjezdzali za granice jako super Polskie talenty, nadzieje. Jednym sie udalo, innym nie. W Polsce nie mamy takiego pilkarza zeby było pewne ze wyjedzie za granice i zrobi kariere ;/ albo sie uda albo nie, 50/50

Jescze co do Sobiecha i Lewandowskiego. Moze byc tak ze Lewandowski juz sie nie rozwinie bardziej, ze zgasnie i zmarnuje sie na zachodzie. A moze byc tak ze Sobiech jeszcze zrobi wiele krokow do przodu i zostanie najlepszym Polskim napastnikiem. Ja mowie to jest tylko gdybanie i wymyslanie sobie scenariuszow. Mozemy sie rozpisywac i domniemac jakie kto bedzie mial kariery ale jak sie chcecie klocic o to kto jest lepszy, komu lepiej pojdzie to to nie ma sensu. Tego sie nie da przewidziec.
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 04.04.2010 o godz. 20:29.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 04.04.2010, 20:36
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Panowie i tak co tutaj nie napiszemy to to bedzie tylko zgadywanie a tak nprawde to pieprzenie prozne
Na to czy danypilkarz zrobi kariere poza Polska sklada sie wiele czynnikow. Przyklad dzis z Cafe futbol. Augustyn w Legii był nikim a pojechal do Włoch do Catanii i sie chlopak ogrywa w serie A. A kto by pomyslal ze tak sie jego kariera potoczy. Dobrze trafił, zaparł sie, pykło i jest coraz lepszym pilkarzem. A powiedzmy ze w tamtym okresie co on do Włoch szedłby inny obronca. Dajmy na to Marcelo. Poszedłby do zespolu gdzie byłaby wieksza rywalizacja, nie zaaklimatyzowałby sie, nie udaloby sie i co? I wychodzi na to ze lepszy w Polsce Marcelo jest nikim na zachodzie a jakis Augustyn robi kariere a w Polsce go nie dostrzegano. To samo moze yc z Lewym, to samo było z Jeleniem, Matusiakiem, Frankowskim, Zurawskim. Wszyscy wyjezdzali za granice jako super Polskie talenty, nadzieje. Jednym sie udalo, innym nie. W Polsce nie mamy takiego pilkarza zeby było pewne ze wyjedzie za granice i zrobi kariere ;/ albo sie uda albo nie, 50/50

Jescze co do Sobiecha i Lewandowskiego. Moze byc tak ze Lewandowski juz sie nie rozwinie bardziej, ze zgasnie i zmarnuje sie na zachodzie. A moze byc tak ze Sobiech jeszcze zrobi wiele krokow do przodu i zostanie najlepszym Polskim napastnikiem. Ja mowie to jest tylko gdybanie i wymyslanie sobie scenariuszow. Mozemy sie rozpisywac i domniemac jakie kto bedzie mial kariery ale jak sie chcecie klocic o to kto jest lepszy, komu lepiej pojdzie to to nie ma sensu. Tego sie nie da przewidziec.
No proszę Cię... a kim jest Augustyn Chyba Twoim idolem... Jeszcze rok temu nie znając Marcelo -hipotetycznie- widząc go w np. Realu zachwycał byś się nim z jako jednym z najlepszych obrońców...
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 04.04.2010, 20:42
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Może w tym, że Lewandowski drugi sezon z rzedu strzela sporo bramek, łacznie w pierwszej lidze zagrał 50 meczów i strzelił 27 goli, a Sobiech w 38 strzelił ich 12? Bez jaj, Lewandowski to jest gwiazda ligi (jakiej to juz inan sprawa), a Sobiech może nią być - raczej jest na etapie Micańskiego ((gdyby ten nie mial wtopy kiedys). Niech zagra chociąz ze dwa sezony na tym poziomie, strzeli gole Austrii Wiedeń (która osmieszała Legie) albo Grashoppers..

Idąc wcześniejszym tokiem rozumowania. Lewandowski jest 2 lata starszy od Sobiecha.
W tym wieku(Sobiecha) Lewandowski grał w 2 lidze czyli Sobiech jest lepszy

Niech się dzieje z Lewandowskim co chce. Niech nawet sobie jedzie do Serie A, przynajmniej gazety będą miały o czym pisac w lipcu. O chłopaku będzie głośno przez chwile..

Dobra skończmy już tą dyskusję o polskich gwiazdorkach bo się nudna robi jak flaki. Dla kibica Amici Lewandowski jest super gwiazda, a dla nas ( przynajmniej w części ) Wiślaków jest tylko wyróżniającym się piłkarzem w polskiej - powtarzam - polskiej lidze.
A dla Legionistów jest powodem to dyskusji na forum Wisły

Robson_ABG napisał(a):Wyświetl post
Ludzie ogarnijcie się... spotkałem minimum 5 postów ( słownie : pięć sztuk ) które wypominają, że R. Lewandowski nie strzelił gola albo nie trafił w bramke... Brawo. Brożek strzela minimum 4 gole w każdym meczu i ma 30 celnych strzałów. Gratuluje obiektywności. Aha i jeszcze jedno polska liga to nie podwórko gdzie wyniki są na poziomie 4 - 9
a kto tu mówi że Brożek jest lepszy? z tego co mnie się wydaje to my tu rozpatrywaliśmy/jemy to czy R.L poradziłby sobie za Polska granica, w kraju troszeczke bardziej cywilizowanym piłkarsko.
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 04.04.2010 o godz. 20:56.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 04.04.2010, 20:44
Jak będzie następny mecz Lecha to trzeba będzie zamknąć ten temat.

Albo ogłosić konkurs: kto się pierwszy odezwie ten ma kompleksy.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Robson_ABG
Member

Od: 01.2010

Stary 04.04.2010, 20:51
Ludzie ogarnijcie się... spotkałem minimum 5 postów ( słownie : pięć sztuk ) które wypominają, że R. Lewandowski nie strzelił gola albo nie trafił w bramke... Brawo. Brożek strzela minimum 4 gole w każdym meczu i ma 30 celnych strzałów. Gratuluje obiektywności. Aha i jeszcze jedno polska liga to nie podwórko gdzie wyniki są na poziomie 4 - 9
TYLKO WISŁA !
http://www.zapunktuj.pl/rejestracja,30818.html zaloguj się tu a ja zaloguje się w twojego linka
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 04.04.2010, 20:53
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Jak będzie następny mecz Lecha to trzeba będzie zamknąć ten temat.

Albo ogłosić konkurs: kto się pierwszy odezwie ten ma kompleksy.
Powtórzę jeszcze raz . Gdyby Lewandowski strzelił (chociaż) jedną bramkę Legii nie było by dyskusji . Zmaścił kilka wyśmienitych okazji i ... po ptokach. Życzę mu powodzenia in europe...
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.04.2010, 20:57
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Powtórzę jeszcze raz . Gdyby Lewandowski strzelił (chociaż) jedną bramkę Legii nie było by dyskusji . Zmaścił kilka wyśmienitych okazji i ... po ptokach. Życzę mu powodzenia in europe...
Jeden mecz zadecydował o jego karierze, szkoda chłopaka
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 04.04.2010, 21:00
Jeden mecz zadecydował o jego karierze, szkoda chłopaka
Nie,kilka meczy w których huknął "paprokom" babola... szkoda ciebie...
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.04.2010, 23:06
hah
nie da ci ojciec, nie da ci matka tyle radości co..
..forum Wisły.

Lewandowski ma jedną poważną zaletę, której większości brak. Nie pęka. Kopie się z wirtuozami obrony w tej lidze aż miło. A to już dla niego poważny handicap, pozoranci i płaczki na zachodzie nie mają szans.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.04.2010, 00:13
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Z Jeleniem to bylo tak, ze kiedy tylko trafil do ekstraklasy, to juz sie z niego nasmiewano. Gazety pisaly, ze "nie taki z niego jelen" kiedy strzelil pare pierwszych bramek, ale potem sie okazalo ze Irek sepleni i dalej sie nasmiewano. Jelen mial tez pecha, gdyz w okresie swojej gry w Polsce nie gral w czolowej druzynie, a dodatkowo giganci tej ligi w postaci Frankowskiego i Zurawskiego przycmiewali go swoim blaskiem po calosci i prasa skupiala sie na nich tak jak teraz skupia sie na Lewandowskim.
I jesli zapytalbys mnie, to bez wahania odpowiem, ze wg mnie Jelen juz w Polsce zdradzal o wiele wieksze mozliwosci od Lewandowskiego
Z pierwszą częścią pełna zgoda,choć to nie wina Lewandowskiego a katastrofalnej sytuacji w naszej piłce.
Nie czytam zbyt wiele o innych klubach/zawodnikach ale nie wydaje mi się by sam grajek się jakoś lansował a wychodzi na to że media piszą a dostaje się Lewandowskiemu.
Z drugą częścią się o tyle nie zgadzam że zdajesz sobie sprawę iż ciężko to jest porównać.Ja widzę dużo podobieństw i stąd bardzo mnie śmieszy taka deprecjacja jego umiejętności, uprawiana na tym forum.
Nie pije do Ciebie ale dał bym sobie łapę ujebać że część osób piszących z wielką pogardą o nim - gdyby grał u nas i grał tak jak w Amice, to by nie mogła wyjść z podziwu jakiego to grajka nie mamy a kot to pewnie by odezwę napisał że 5 mln euro to za mało i jeśli ma odejść to za minimum 8 Sory kocie wiesz że nic do Ciebie nie mam ale zamiast lekko zluzować to nadal brniesz, jakoby Lewandowski to była taka Doda naszej ligi - wielka gwiazda a nikt nie pamięta ani jednej jej piosenki - Otóż Lewandowski dorobił się się tej pozycji choćby dlatego że brak mu konkurencji(nie jego wina że Brożek padł, Mały zgasł itp) ale przede wszystkim dla tego że jest bardzo skutecznym napastnikiem.Gwarantuje Ci że jeśli Sobiech będzie się tak rozwijał jak rozwija, to za rok będzie pisało się o nim dokładnie to co dziś o Lewandowskim

A że u nas nędza straszna to jakoś trzeba to odreagować - najlepiej pogardą w stosunku do pewnego 22 latka, który Rooneyem ani Messim to na pewno nie jest, ale jak na nasze niskie standardy, to jest postacią rokującą karierę, choćby taką jak Jelenia.
To czy się uda to inna bajka ale tu nie ma potyczki ślepo zajawionych w Lewandowskiego vs realistów a realistów vs frustratów którzy już dziś są pewni że to gwiazdka, Robercik , jakaś taka lama która ma swoje 5 minut i to nie dla tego że od kilku lat ma średnią powyżej pół bramki na mecz, tylko dlatego że media go wypromowały.

Plus jest taki że murawa wszystko zweryfikuje, tyle że niestety taka już natura niektórych że nigdy nie przyznają się do błędu , no ale to nie mój problem.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 05.04.2010 o godz. 00:21.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 05.04.2010, 00:39
Dokladnie,
Nie ma co zakrzywiac rzeczywistosci i pisac ze Leandowski nie jest wcale taki dobry, bo ten chlopak naprawde jest swietny.
Chociaz zdecydowanie bardziej mi sie podoba gra Peszki. MA taki dynamit ze hej.

Nie jestem w stanie zrozumiec jakim sposobem nie trafil do nas, a trafil pewien Wojciech.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 05.04.2010, 01:22
Kompletnie się nie rozumiemy. Ja przedstawiłem drugą stronę medalu gry Lewandowskiego w pucharach czy reprezentacji a nie polskiej ligii. Strona ta jest jaka jest i nie z mojej winy czy zakrzywiania tej rzeczywistości, wyraziłem na tej podstawie swoje zdanie co do jego szans europejskich, wbrew ogólnemu przymykaniu oka nad tą w sumie słabą poza ligową jego rzeczywistością, w dobie życzeniowosci czy tym bardziej braku jakiejkolwiek krytyki wobec tego jedynego na dziś, medialnego produktu eksportowego naszej ligii, określanego przeze mnie co najwyżej mianem rokującego a nie pewniaka na eksportową gwiazdę, jak czynią to media i wielu kibiców ad hoc.

Zauważyłem także przed zbliżającą się konfrontacją z Amicą aby nasi stoperzy nie dali się prowokować jego grze rękami przy przepychaniu, jako jego postawowemu sposobowi na grę a przy ich stanowczej i uważnej postawie, przestanie być naszym katem meczowym, tak jak nim nie był z lepszymi obrońcami w pucharach. Tu też nic chyba nie przesadziłem nazywając go prowokacyjnym przepychaczo zastawiaczem ?. Nazwałem też całą dyskusję gdybaniem i że zobaczymy co wyjdzie w praniu. Na dziś nie poczuwam się w najmniejszym procencie do przyznawania sie do jakiegokolwiek błędu i mam nadzieję, że wszyscy w odpowiednio przyszłym czasie, będą mieli szansę do weryfikacji nie tylko mojego zdania, ale i swojego także, za które to obecnie, ja nie żądam od nikogo przyznawania się do błędu, jak to się żąda ode mnie, bo na to, jak i na weryfikację europejskiej kariery Lewandowskiego jest za wcześnie, z uwagi na jej brak w całosci i stąd gadki o pokorze, raczej trzeba póki co kierować nie w moją stronę. Jestem ciekawy konfrontacji z Amicą, która męczyła się z beznadziejną Legią a ma jeszcze mecze z lepszymi od obecnej Legii zespołami. Jeśli Głowa z Marcelo nie zostaną wykartkowani przed tą konfrontacją i plastry na Peszce oraz Stilicu się nie odkleją, to ja mimo słabej formy Wisły, ciekawy będę komentarzy po wygranym przez nią meczu w stylu nie pozostawiającym złudzeń, kto był lepszy i jak to się ma do medialnego dream teamu z Poznania ?

Koniec tematu z mojej strony.
Ostatnio edytowane przez kot : 05.04.2010 o godz. 13:07.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.04.2010, 08:32
Niektórzy na tym forum naprawdę są ślepi, albo po prostu zawistni. Swoboda z jaką porusza się Lewandowski i sposób w jaki zdobywa bramki w naszej kopanej ekstraklasie przerasta o dwie klasy innych ligowych napastników.

Z drugiej strony słaby występ w tamtej edycji Ligi Europejskiej. Czy poradzi sobie w średnim klubie ligi zachodniej? Nikt z nas na ten moment nie jest wstanie sobie na to pytanie odpowiedzieć. Jeśli nie on jednak to kto? Odłóżmy więc może te dywagacje póki co na półkę.

Tak jak ktoś wyżej wspomniał bardzo podoba mi się to co gra Peszko oraz Krivets.
Ta trójka plus Stilic w swojej optymalnej formie i obrona każdej drużyny z ekstraklasy wymięka.
Bardzo ciekawią mnie pojedynki naszej obrony z w.w. ofensywą kuchenkorza.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 05.04.2010, 08:45
Zwolennikom teorii o słabym Lewandowskim zalecam zaglądnięcie do tabeli strzelców ekstraklasy, a następnie przypomnienie sobie kiedy do bramki strzelil Brożek.
Lewy jest na dzień dzisiejszy jednym z 3ech najlepszych napastników Polski. I tzzyczę mu powodzenia w lidze zagranicznej.
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 05.04.2010, 09:58
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
hah
..forum Wisły.

Lewandowski ma jedną poważną zaletę, której większości brak. Nie pęka. Kopie się z wirtuozami obrony w tej lidze aż miło. A to już dla niego poważny handicap, pozoranci i płaczki na zachodzie nie mają szans.
Co tu dużo gadać. Dobry zawodnik, niech idzie na zachód bo się chłopak tutaj zmarnuje, ale nie znowu za 5 mln. A co do Naszego forum to Wy nie macie swoich? Czy aż tak słabe są. Ja na nie nie patrzę ale nie mów mi, że nie jeździcie tam po Naszych piłkarzach. A jeśli już jesteś użytkownikiem tego forum to bardzo Nam miło widocznie jest bardzo dobre, a nawet lepsze od Twojego
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Stary 05.04.2010, 10:33
Na mnie trochę większe wrażenie od Lewandowskiego robi Peszko.To naprawde niesamowite,jak się zmienił od czasów Wisły Płock.Jego przemiana jest o wiele większa od tej,jaką przeszedł Lewandowski(z drugiej ligi).Nasi muszą w jakiś sposób sparaliżować jego i Stiicia,a wtedy Lech dużo straci na wartości.Oczywiście jak będziemy tylko przeszkadzać,to i tak wtopimy.Potrzeba biegania,a raczej zap*****nia na maksa,no ale czy oni są do tego zdolni?
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 05.04.2010, 11:05
Cos czuje, ze 2 pkt, ktore szczesliwie wywiezliscie z Konwiktorskiej, beda mialy kluczowe znaczenie w walce o mistrzostwo. Radze zrobic zrzutke na medal dla kepy trawy
Tak poza tym, uzywajac terminologii Kazia Wegrzyna, bardzo fajnie czyta sie to forum, gdy obiektywna analize pilkarska, przeslania chec zaplucia jadem nielubianej druzyny.
Czasem pojawiaja sie normalne posty, bo gdyby nie one, to mozna pomyslec, ze jestesmy na forum maluczkich frustratow, a nie kibicow Wisly.
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
Kandzior
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 05.04.2010, 11:14
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
Cos czuje, ze 2 pkt, ktore szczesliwie wywiezliscie z Konwiktorskiej, beda mialy kluczowe znaczenie w walce o mistrzostwo. Radze zrobic zrzutke na medal dla kepy trawy
Tak poza tym, uzywajac terminologii Kazia Wegrzyna, bardzo fajnie czyta sie to forum, gdy obiektywna analize pilkarska, przeslania chec zaplucia jadem nielubianej druzyny.
Czasem pojawiaja sie normalne posty, bo gdyby nie one, to mozna pomyslec, ze jestesmy na forum maluczkich frustratow, a nie kibicow Wisly.
Z Konwiktorskiej wywieźliśmy 3 pkt. Spokojnie. Jeszcze kilka kolejek zostało damy radę, a to fakt, że nie dobrze że w Warszawie tak wygraliśmy bo jeśli będą eliminacje do LM albo innego pucharu w Europie to tam już raczej nie będzie krzywej murawy z kępkami. Aha a Wy zazdrościcie, że kępka nam pomogła? Tak bywa, choć wiadomo, że Was to może boleć.
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 05.04.2010, 11:19
Dokładnie. Nie lubię Lecha tak samo jak nie lubię Legii, ale parę rzeczy trzeba sobie powiedzieć:

1. Lech od jakiegoś czasu wyrósł na głównego rywala Wisły w walce o mistrzostwo. Wypadła Legia, która niby jest blisko, niby się czai, niby coś próbuje ale co chwile ma takie wtopy że aż śmiać się chce.
I ten Lech jest teraz jedną z dwóch najlepszych drużyn w Polsce, oprócz Wisły. Nie uwierzę w to, że kibice Wisły nie obawiają się meczu na Suchych Stawach. Czasy kiedy straszyli "reksiem" minęły. Peszko, Stilić, Kriviec czy Lewandowski na pewno nie są gorsi od Brożka, Boguskiego, Małeckiego czy Kirma. A w obecnej formie to porównywanie tych nazwisk to dyshonor dla graczy kuchenkorza Prawda jest taka że z obecną formą (znaczy z ostatniego meczu) Lech gra najlepszą, najładniejszą dla oka piłkę. Najlepsza obrona ligi dostałaby ze 3, 4 do zera gdyby nie fenomenalny Mucha. Dlatego tak bardzo boje się o kartki dla Głowy i Marcela, którzy mogą uniknąć blamażu Wisły "z tylu", bo to że w meczu Wisły z Lechem Lech nam strzeli bramkę to pewne. W ostatnich meczach zawsze Wisła traciła przynajmniej jedną bramkę, pytanie czy nasi ustrzelą coś z przodu czy nie. Reasumując, nie ma co deprecjonować Lecha, że mieli "farta" (kto to mówi, sic!!); "spięli się" (vel rewanż z Levadią) i tak dalej. Fakt faktem że o mistrzostwie decyduje tabela na koniec sezonu i ilość "wtop", w czym Wisła do tej pory była najlepsza, najmniej punktów traciła z ogórami. Ale to nie znaczy, że jak Wisła zdobyła/będzie mistrza, to Lech jest "fe" i gówno grają.

2. Lewandowski. Tak jak kiedyś oglądałem Brożka i miałem wrażenie, że facet bawi się z tymi obrońcami. Że sobie z nich jaja robi, że to tak jakby do piaskownicy wpuścić licealiste, tak teraz Lewego z przyjemnością się ogląda. Umie się zastawić, strzelić, wypracować sytuację, wyjść na pozycje, ma dobrą technikę, super strzał. No na razie jego kariera się super zapowiada. I zawistni ludzie, ile dalibyście żeby taki Lewy pojawił się w Wiśle? Pewnie dużo, ja na pewno chciałbym takiego zawodnika w swojej drużynie. I ja mu życzę jak najlepiej, niech wyjedzie po tym sezonie / następnym do w miare mocnej ligii europejskiej i niech się dalej rozwija.

A Brożek ... cóż Może w końcu odbuduje formę
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Stary 05.04.2010, 11:20
bbbnba,szkoda że aż tak"dogłębnie"analizujesz teksty tego forum pod względem niedostatecznego chwalenia twojej drużyny,a całkowicie zaniedbujesz przeczesywanie własnych stron,bo byś wyczytał takie kwiatki,jak ten na lechpoznan.net,gdzie zasugerowano,że wpadka Przyrowskiego była celowa.Takich i podobnych kwiatuszków jest u was cała masa,więc ja Cie proszę,nie praw nam kazań.
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 05.04.2010, 11:41
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
hah
..forum Wisły.

Nie pęka?
A kto płakał po gazetach, że Lechowi należy się mistrz bo grali w pucharach.
Psychicznie to go na zachodzie zjedzą.

W Ruchu gra się w tym sezonie na Niedzielana, więc nie ujmujmy Sobiechowi. Zresztą w Chorzowie nie mają takich dogrywających kopaczy jak Peszki i Stilicze.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 05.04.2010, 11:50
Ludzie, nie wariujcie. Lewandowski to obecnie najlepszy napastnik naszej skopanej ligi, co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Złośliwcom, którzy twierdzą że mecz z Legią zagrał słabo chcę przypomnieć, że przy normalnie dysponowanym Siejewiczu Robert wywalczyłby karny, bo chyba każdy się zgodzi że Mucha faulował.

Natomiast to, czy poradzi sobie na Zachodzie to już inna sprawa. Musiałby sobie wybrać odpowiedni dla niego klub i ligę. W dodatku na przeszkodzie stoją finanse.

5 mln € to za nawet perspektywicznego napastnika polskiej ligi stanowczo za dużo. Przypomnę, że wymieniony wcześniej Jeleń poszedł za mniej niż 2 mln. Felix Magath w ciekawym wywiadzie dla Przeglądu Sportowego stwierdził, że on 5 mln za Roberta nie da, bo to zbyt duże ryzyko. Tym bardziej 5 mln nie da Borussia Dortmund, optymalny klub dla Lewandowskiego. Ani Auxerre.

5 mln to może najwyżej dać jakiś klub z Rosji czy Ukrainy, ew. ktoś z Premiership. W przypadku Anglii - moim zdaniem to za wysokie progi, z kolei wschód to dla wielu naszych piłkarzy mało atrakcyjny kierunek (zupełnie nie rozumiem, dlaczego).
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.04.2010, 12:06
flamengista a taki Majewski też miał sobie w Anglii nie poradzić i co?..

wg mnie Lewandowski ma świetny wiek by trafić nawet do Angli bo można go jeszcze oszlifować jest młody!!
i to jest jego największy atut, bo wielu piłkarzy od nas przenosiło się w takim wieku za granicę że już się nie dało poprawić tego co grali bo to był ich max..
Dlatego jeśli chce on zrobić karierę w Europie to musi teraz wyjechać z kraju..
A co do ceny musimy wreszcie dawać takie by zacząć zarabiać na pikarzach, tak robią w Serbii czy Chorwacji i jak widać da się...
Zobacz sobie ile dał MU za 2 Serbów Tosica i jeszcze kogoś tam <nie wiem jak się pisze jego nazwisko> i się okazuje że się nie sprawdzili...
Taki Lewandowski za 5mln to może być przełom w transferach w naszym kraju by wreszcie sprzedawać za porządne pieniądze naszych piłkarzy..

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów