The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.04.2010, 13:37
Czarny napisał(a):Wyświetl post
Co to za nowomowa z tym "majstrem"? O majstrze zawsze mówili kibice Lecha. Nie wiem co to "majster", ale wiem że odkąd zaczęli o nim mówić nie udaje się im go osiągnąć i niech tak zostanie
tak, tak jak weszlo.com napisało, ze jak co roku Lech idzie na tego "majstra", ale dojsc nie moze . Proponuje zakończy jednak temat Lecha, bo na to będzie czas za tydzień .

Co do Śląska to rzeczywiście nie ma się czego bac patrząc na ostatnie mecze, ale nie mozna dopuścic do tego, ze "o zaskoczyli nas" tylko trzeba ten mecz OBOWĄZKOWO wygrac i uwazac na to, żeby Marcelo i Głowacki nie zostali zawieszeni.
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 04.04.2010, 14:10
Barcelona czy nie, widzieliśmy jak gra defensywa bez Marcelo i Głowackiego w meczu PP z Lechią. A teraz, użyjcie trochę wyobraźni drodzy forumowicze, tak tak, Marcelo i Głowa dostają po żółtej kartce w meczu ze Śląskiem. To patrząc na to co robiła Lechia z naszą defensywą, wyobraźcie sobie Peszke, Stilica i Lewandowskiego na Suchych Stawach. 1-5; 0-4 .... przemawia to do was? Do mnie bardzo.

Wyjście z Marcelo i Głowackim byłoby głupotą. Osobiście optowałbym za posadzenie jednego z nich na ławce, danie szansy Burlidze / Cleberowi obok drugiego stopera, a tamtemu nagadania że jak dostanie żółtą kartkę, to ma po premii za ten miesiąc.

Ile sam na sam wybronił Mucha w meczu z Lechem? Ile "bramek" wyciągnął? A zdaje mi się, że zabrakło tylko Dicksona "skały" Choto. Co, liczycie że nam "Juhu" czy "Mario" wybronią mecz?

Lech jest dużo słabszy w obronie niż w ataku, więc jeśli nie zagramy z nimi podstawową parą stoperów to będzie blamaż na całą Polskę.
Ostatnio edytowane przez Grzadq : 04.04.2010 o godz. 14:29.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 04.04.2010, 14:31
1) "majster" - w nomenklaturze sportowej to dla mnie synonim "kolejorza" - buraczna nazwa klubu który od lat idzie na w/w majstra i dojść nie może. Również proszę o używanie tego tylko i wyłącznie w znaczeniu ironicznym, nigdy w kontekście dyskusji o MISTRZOSTWIE POLSKI !!

2) czy Głowa/Marcelo dostaną kartki jest ważne ale historia wielokrotnie pokazała jak się kończą kalkulacje i wyrachowanie. Wygrywajmy swoje mecze ze Śląskiem, Piastem i innymi - wtedy wynik meczu z Lechem zejdzie na drugi plan. Ok, również chciałbym żeby wygrać mecz z Lechem ze względów prestiżowych ale przede wszystkim chciałbym, żebyśmy zdobyli kolejny tytuł mistrzowski - to jakby nie patrzyć będzie jeszce bardziej prestiżowe.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 04.04.2010 o godz. 14:39.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.04.2010, 14:44
Wisła potrzebuje punktów ze Śląskiem równie mocno jak w meczu z Lechem. Dlatego nie sadzałbym Głowy i Marcelo na lawce, bo może się skończyć tak, ze wówczas nie ugramy nic ani tu, ani tam. Nie ma gwarancji, że z nimi w składzie pokonamy Lecha, a mecz pucharowy z Lechią jasno pokazuje, że jest za to duża szansa, iż bez nich Śląsk będzie robił z Wisłą co chciał. Cleber niestety jeszcze nie będzie gotów, aby kogokolwiek zastąpić, natomiast Jop nawet zdrowy dobrym zastępstwem nie jest. Burliga już udowodnił, że na stopera niespecjalnie się nadaje.

Marcolo i Głowacki muszą po prostu uważać, by ze Śląskiem nie dać sędziom najmniejszych pretekstów do pokazania kartek.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 04.04.2010, 15:10
Markus - samo uważanie to może być zdecydowanie za mało, bo znając poziom sędziowania w Polsce łatwo wywniokować jak może się zakończyć wystawienie tej dwójki stoperów. Kasperczak ma tutaj spory ból głowy. Ja bym jednak na Śląska zrezygnował z Marcelo, bo nie dość, że perfekcyjnie czyści akcje to jeszcze strzela bramki. Głowacki natomiast nie jest wg. mnie tak porywczy jak Brazylijczyk i prędzej nie dostanie kartki. Mógłby zagrać zamiast Marcelo np. Cleber o ile byłby zdrowy, chociaż nie wiadomo czy wytrzyma cały mecz. Jop? On jak Pawełek, jak go widze przy piłce to mi drży serce. Zobaczymy co Henio wymyśli
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
--------------
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.04.2010, 16:19
Billy napisał(a):Wyświetl post
Markus - samo uważanie to może być zdecydowanie za mało, bo znając poziom sędziowania w Polsce łatwo wywniokować jak może się zakończyć wystawienie tej dwójki stoperów.
Nie mam żadnych złudzeń, że sędziowie zrobią wszystko, co w ich mocy, aby Wisła grała z Lechem "wykartkowana" i osłabiona. Takich okazji nigdy nie przepuszczają.

Niemniej, nie wolno odpuszczać kadrowo meczu ze Śląskiem i lekceważyć go. I tak nie wystąpi już Sobolewski. Gra bez kolejnych podstawowych zawodników może kosztować Wisłę bezcenne punkty. Nie można myśleć tylko o meczu z Lechem i pod jego kątem kalkulować.

Ze Śląskiem za wszelką cenę trzeba wygrać.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 04.04.2010, 16:37
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie mam żadnych złudzeń, że sędziowie zrobią wszystko, co w ich mocy, aby Wisła grała z Lechem "wykartkowana" i osłabiona. Takich okazji nigdy nie przepuszczają.

Niemniej, nie wolno odpuszczać kadrowo meczu ze Śląskiem i lekceważyć go. I tak nie wystąpi już Sobolewski. Gra bez kolejnych podstawowych zawodników może kosztować Wisłę bezcenne punkty. Nie można myśleć tylko o meczu z Lechem i pod jego kątem kalkulować.

Ze Śląskiem za wszelką cenę trzeba wygrać.
Można zrobić tak że jak mecz się nam ułoży to można przeprowadzić zmiany w obronie, Kasperczak w drugiej połowie zmieniał Łobodzińskiego ,Brożka to teraz w defensywie może tak zrobić byle nie skonczyło sie to zbytnim osłabieniem , nie wiem tu jest problem dla Henia
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 04.04.2010, 17:16
Tak ze Śląskiem trzeba wygrać, jednak cały czas w głowie trzeba mieć właśnie ten bardzo ważny mecz z Lechem. Najlepiej byłoby jakbyśmy szybko zdobyli bezpieczną przewagę i potem spokojnie prowadzili grę do końca bez jakiś niepotrzebnych spięć. Cóż, wszystko w nogach i głowach naszych piłkarzy.

Co do jeszcze sędziego w meczu ze Śląskiem to pewnie dostaniemy jakiegoś Warszawiaka.
Powód: dopisek
Ostatnio edytowane przez Billy : 04.04.2010 o godz. 17:35.
--------------
Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Stary 04.04.2010, 19:55
Tak ze Śląskiem trzeba wygrać, jednak cały czas w głowie trzeba mieć właśnie ten bardzo ważny mecz z Lechem. Najlepiej byłoby jakbyśmy szybko zdobyli bezpieczną przewagę i potem spokojnie prowadzili grę do końca bez jakiś niepotrzebnych spięć. Cóż, wszystko w nogach i głowach naszych piłkarzy.

Co do jeszcze sędziego w meczu ze Śląskiem to pewnie dostaniemy jakiegoś Warszawiaka.
Mecz ze Śląskiem poprowadzi sędzia zaprogramowany od górnie na pokazanie żółtek zawodnikowi nr. 6 oraz 3 w drużynie Wisły Kraków
Odpowiedz cytując
Rob_Zombie
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 04.04.2010, 20:26
Kurde, kiedyś tu na forum panowało przekonanie że PZPN sprzyja Legii a teraz nagle że Lechowi?
"(...)Był oskarżony o organizowanie w sezonie 2003/2004 wśród piłkarzy zrzutki pieniędzy, z których później opłacali sędziów pomagających Kolporterowi Koronie w awansie do II ligi. W trakcie śledztwa prowadzonego w ubiegłym roku przez wrocławską prokuraturę obaj przyznali się do winy(...)"
"(...)wciągał w handel meczami i młodych, i starych, i Polaków, i obcokrajowców, i tych, którzy na kupowanie wyników mieli, i tych, którzy nie mieli (tym przecież pożyczał).(...)"
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 04.04.2010, 20:37
Bik napisał(a):Wyświetl post
Mecz ze Śląskiem poprowadzi sędzia zaprogramowany od górnie na pokazanie żółtek zawodnikowi nr. 6 oraz 3 w drużynie Wisły Kraków
Pewnie jeszcze, któryś czerwoną dostanie, bo sędzia sobie przypomni "kurde, ten cos za dobrze grał ostatnio" Kogo typujecie? Issa Ba?
--------------
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 04.04.2010, 20:51
Rob_Zombie napisał(a):Wyświetl post
Kurde, kiedyś tu na forum panowało przekonanie że PZPN sprzyja Legii a teraz nagle że Lechowi?
Tu panuje przekonanie, że PZPN poprostu jest przeciwko Nam
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 04.04.2010, 21:51
Dokładnie wygrana Wisły i wiślacki mistrz to takie nudne. A tam wspaniały stadion wspaniała drużyna znowu Wisła - fe
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.04.2010, 22:04
Donki napisał(a):Wyświetl post
Niestety choroba która zawładnęła drugą stroną Błoń - rozprzestrzenia się.
Tak jak pisałem - jestem za tym by zagrać najmocniejszym składem i nie kombinować, chyba że mecz się tak ułoży, że będzie można sobie pozwolić na zmianę któregoś z obrońców w trakcie spotkania.
Miejmy też nadzieje że Cleber będzie gotowy na Amike - wtedy nawet przy absencji Głowy czy Marcelo, nie powinno być źle.

Natomiast 3 punkty ze Śląskiem to rzecz niezbędna, jeśli chcemy obronić mistrza - Wystarczy spojrzeć na terminarz.
Amika - 2 ciężkie mecze , Wisła i Ruch.
My - Amika,Legia,parchy + być może ostatni mecz z Odrą, który może decydować o ich spadku/utrzymaniu.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Bik
Senior Member

Stary 05.04.2010, 11:42
Donki napisał(a):Wyświetl post
No dokładnie może Amico-Lech też truchleje bo przyjeżdża Arka może ktos zostać wykartkowany , może sie boją Gdynian bo wygrali u nas zobaczymy w piątek . Po dobrym meczu zawsze jest słabszy oby
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 05.04.2010, 16:59
Kogo jak kogo, ale Śląska nie powinniśmy się obawiać. To obecnie jedna z najsłabszych drużyn w lidze. Gdyby nie zaliczka z jesieni byłoby z nimi bardzo krucho.
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.04.2010, 17:19
Polonii Warszawa teoretycznie też nie powinniśmy się obawiać a chłopaki się spięły i gdyby nie szczęście byłby remis. Pomimo, że jestem urodzonym pesymistą, nie zakładam, że przegramy we Wrocławiu. Najbardziej prawdopodobny wydaje mi się remis.
What's new?

Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 05.04.2010, 17:22
buczo1985, nie gramy we Wrocławiu
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 05.04.2010, 19:46
Prawdziwi internetowi kibice
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 05.04.2010, 19:59
Wygrac za wszelka cene! Obecnie fajerwerki mnie nie interesuja. Moze byc powtorka z Polonii byleby PZPN przelal nam na konto 3pkt. Mozemy grac 1-7-2-1, mozemy 1-0-6-4.

To samo z Lechem, zagrajmy ostro, agresywnie, wygrajmy ZA WSZELKA CENE. Zaskoczmy ich twardoscia z jaka sie w tej lidze nie spotkali jeszcze. Dziur w tylach maja bardzo duzo!

Slaska absolutnie nie wolno lekcewazyc, sam Mila mogl w Chorzowie ustrzelic hat-tricka, wiec jak ktos nie jest zorientowany w temacie i czyta jedynie wyniki to niech sobie daruje wypisywanie glupot i robienie propagandy, ze 3pkt sa juz nasze.

Zaczyna sie dlugi finisz. Kazde 90min ma teraz swoja wage
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 06.04.2010, 10:06
Owszem, nie wolno lekceważyć Śląska, podobnie jak każdej innej drużyny. To, że w Chorzowie Mila mógł ustrzelić hat-tricka nie znaczy, że wrocławianie prezentują się dobrze. Na boisku gra 11 piłkarzy, nie jeden. Po drugie, Ruch zagrał słaby mecz. Po trzecie, kto oglądał mecze Śląska na wiosnę, ten z pewnością widział, że to obecnie drużyna grająca największą "padakę" w lidze.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 06.04.2010, 10:18
Cytat:
ten z pewnością widział, że to obecnie drużyna grająca największą "padakę" w lidze.
Za to my gramy za*ebiscie
Obie drużyny mocno obniżyły loty, więc trzeba będzie siąść na nich od samego początku, żeby nie mieli nic do powiedzeni. Za Kasperczaka styl Wisły w pierwszych 15 minutach może się podobać! Jest wtedy dużo gry, potem niestety tempo dramatycznie spada. Więc jak nie strzelimy nic do 30, będzie moim zdaniem ciężko.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 06.04.2010, 11:12
Najważniejsze jest to, aby 4. żółtej kartki nie otrzymali Marcelo i Głowacki. Naprawdę fatalnie by było jakby obaj ją otrzymali. Może ze Śląskiem trzeba spróbować wystawić Diaza z Głowackim? Nie wiem w jakiej formie jest obecnie Jop. Cleber jeszcze nie wrócił po kontuzji. Trzeba uważać, aby przede wszystkim Marcelo nie złapał kartki bo skutki mogą być opłakane. Marcelo to nie tylko świetny obrońca, ale skuteczny snajper przy stałych fragmentach gry. Dlatego stracilibyśmy podwójnie. Zresztą niedawno widzieliśmy jak wygląda mecz bez naszej pary stoperów. Lech jeszcze bardziej by wykorzystał tę sytuację.

Zdaje mi się, że Boguski powoli wraca do swojej dobrej formy. Sadzę, że w meczu ze Śląskiem powinien wybiec w podstawowej "11" wraz z Małeckim. W środku wystąpi najpewniej Issa Ba. Jako jego partnera w środku pola chciałbym, aby Kasperczak wystawił Mączyńskiego. Chłopak potrzebuje gry i w jakim meczu mamy mu dać szansę na zaprezentowanie swoich umiejętności? Poza tym ostatnio Jirsak nie jest w formie. Zamiast Łobodzińskiego można by było wystawić Burligę na prawym skrzydle. Widać, że nie boi się gry. Łobo mógłby z kolei wejść w drugiej połowie na podmęczonego rywala. Jego najlepsze mecze jakie pamiętam w naszych barwach to były te, w których wchodził w 60-70 minucie z ławki. Jako zmiennik jest naprawdę dobrym rozwiązaniem.

Lech się nie bał korzystać z młodzieży w pierwszej "11", Legią się też nie bała. Dla obydwu drużyn okazało się to korzystne.
Ostatnio edytowane przez eMTe : 06.04.2010 o godz. 11:33.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.04.2010, 11:25
szkoda że Jop jest w takiej słabej formie bo na Śląsk oszczędziłbym Głowe i Marcelo,kolejna kartka eliminuje ich z meczu z Lechem.
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 06.04.2010, 11:39
Jak sytuacja z Singlarem i Cleberem? No i na pewno szansę powinien dostać Burliga. Na pewno szansy nie powinien dostać Paweł Brożek, niech wejdzie gdy wynik będzie już pewny. On lub Christow.
Odpowiedz cytując
eMTe
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 06.04.2010, 11:41
Co sądzicie o tym, że od kilku kolejek (kilka następnych też) zawsze Lech gra po nas?
Ostatnio edytowane przez eMTe : 06.04.2010 o godz. 11:43.
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.04.2010, 11:45
Nie ma co oszczedzać stoperów, bo strata punktów ze Śląskiem może być bolesna. Jako że Sobol nie zagra za kartki, ja bym wstawił do środka Diaza. Bo jak graliśmy z Lechią w PP bez defensywnego pomocnika to była tragedia. Ktos musi w tej części twardo walczyć w defensywie, by Ba mógł spokojnie rozgrywać. Oczywiście Paweł Brożek na ławce, bo ostatnio gra katastroficznie.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 06.04.2010, 11:53
co mi się nie podoba to myślenie o Lechu kiedy przed nami Śląsk
nie ma co się oszczędzać/kalkulować, najmocniejszy skład i tyle

ostatnio punkty potracili i będą się coraz mocniej spinali
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 06.04.2010, 12:10
Wiesz nie wiem jak Wam, ale mi bardzo zależy na ograniu Lecha i pokazaniu kto rządzi w Polsce. Ah ten prestiż.. Mówiąc delikatnie denerwuje mnie, jak fani Lecha teraz się lansują i podniecają swoim klubikem. Pasuje im utrzec nosa
jakby nie było mają się czym lansować bo Lech to najlepiej prowadzony i zorganizowany klub w Polsce
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 06.04.2010, 13:29
Wystawić obydwu stoperów - tak jak powiedział Plank - w Śląsku nie ma jakichś mega napadziorów, a jak tylko jeden z naszych środkowych załapałby kartkę, wtedy tego drugiego trener może zmienić - aby chuchać na zimne. NIe ma co z Śląskiem musimy zwinąć 3 pkt i koniec.

1q2
Terminarz Kuchenkorza może i łatwiejszy niż Wisły, ale z sąsiadką czy u nich czy u nas - zawsze trzeba parchów pogonić. A Kuchenkorz - obok wyjazdu do nas, ma u siebie Arkę, Lechię, Bytom i Lubin, a wyjazdy do Chorzowa - wcale nie taki łatwy, ajk się dowiedziała Legia, oraz do Wrocławia, a Śląsk po przegranej z nami może zacząć drżeć o utrzymanie. I to jeszcze jeden powód, żeby pokonąc Sląsk......
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów