|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
(tematu nie da się zmienić, moderatorzy wykazują lenistwo - więc niżej poprawka)
[24. kolejka] WISŁA Kraków - ŚLĄSK Wrocław, wtorek 20.04.2010 18:45 Kolejny mecz na stadionie Hutnika, to ostatnia już próba przed prawdopodobnie najważniejszym meczem tej rundy z Lechem (24 kwietnia). Śląsk w tym sezonie jako jedyna drużyna w lidze... nie wygrał meczu na wyjeździe! W 11 meczach 6-krotnie za to remisował. Ledwie 6 strzelonych bramek stanowi (za Cracovią) najgorszy wynik w lidze. W ostatniej kolejce wrocławianie zremisowali w Chorzowie. Ostatnie mecze: maj 2009 2:0 (ostatni mecz w mistrzowskim sezonie) maj 2001 2:2 (z obecnego składu grał wtedy jedynie Paweł Brożek) Tabela i forma: Kod:
1. Wisła 23 50 01333 2. Lech 24 49 13133 3. Ruch 23 43 01331 4. Legia 23 42 00130 Ruch z Odrą, Legia z Jagiellonią. Jednocześnie każda strata punktów może być bardzo bolesna. Powód: aktualizacja dat
Ostatnio edytowane przez prober : 19.04.2010 o godz. 18:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Sobol nie zagra a ciekaw jestem co z Marcelo i Głowackim którzy są zagrożeni kartkami.Sam nie wiem co bym zrobił na miejscu trenera. Bez nich nie ma obrony :/
Sytuacja bardzo nieciekawa. Mecz z Lechem będzie meczem o mistrzostwo . |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Chyba jedynym rozwiązaniem będzie nie desygnowanie do gry Marcelo i Głowy, bez nich z Lechem nie mielibyśmy najmniejszych szans na wygraną... Będzie ciężko, ale trzeba być dobrej myśli. Przydałoby się dać też "odpocząć" Pawłowi Brożkowi, który gra chyba najgorzej ze wszystkich wiślaków...
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Pewnie Kasperczak postawi na Marcelo i Glowackiego ,bo liczy sie kazdy mecz nie tylko z Amica, a wystawienie Burligi i Diaza to po katastrofie w Lechia spore ryzyko.Za Sobola w srodku zagra pewnie Żirsak ,mam nadzieje ze wygramy i nasi pilkarze pokaza w koncu jakis styl,bo juz najwyzsza pora
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Popieram, odpoczynek dla Pawła i gramy bez Głowackiego i Marcelo.
Raczej zwycięstwo. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Pamiętaj że mamy jeszcze Jopa. Można by też spróbować z Cleberem, o ile już dojdzie do siebie.
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Gramy pełnym i najmocniejszym składem a nie żadne kombinowanie. Mecz z Lechem jest tylko jeden a i tak będzie ciężko urwać im punkty. Pełna koncentracja na meczach ze słabszymi bo z silniejszymi i tak sobie nie radzimy.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jak chcecie oszczędzać Marcelo i Głowę (dobry pomysł jestem za) można by zagrać tak:
4-4-2 Diaz,Singlar,Burliga,Alvarez lub Brożek,Diaz,Cleber*,Alvarez lub 3-5-2 Diaz,Cleber*,Alvarez lub Brożek,Burliga/Singlar,Alvarez *Cleber pod warunkiem, że będzie zdrowy Wiem,że Singlar nie jest dobry w środku, ale kto wie ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ja bym zagrał z Diazem w srodku obrony (kiedys z Barca dal rade to i ze Slaskiem da) na lewo Piotrek Brozek prawo Alvarez/Burliga a jako drugi stoper Marcelo (niezrownany przy rogach i wolnych). I w razie gdy mecz sie uklada szybko zdejmujemy Marcelo. Aha i od poczatku bym puscil Kirma na lewej a na prawej Lobo w srodku Jirsak i Maczynski a napad Maly i Bogus, Pawla wpuscic na poczatku 2 polowy moze sie odblokuje na zmeczonego przeciwnika...
Powód: literowki
Ostatnio edytowane przez lorddavy : 03.04.2010 o godz. 22:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
No i z takim składem będzie 2 gole w plecy po kwadransie. Można wymienić po jednym zawodniku z formacji ale nie więcej bo będzie jak z Lechią w PP. Opamiętajcie się - nie jesteśmy drużyną na poziomie Primera Divsion, nie mamy dwóch równych jedenastek.
Musi zagrać Głowa lub Marcelo z Diazem na środku. Piotrek na lewą obronę. Kirm na lewą pomoc. Boguski lub Hristov za Pawła. I to chyba tyle zmian. Oprócz wymuszonej czyli Jirsak za Sobola. |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Gramy Glowacki i Marcelo. Nie ma co oslabiac obrony na mecz ze Slaskiem. Zadnego demona szybkosci tam u nich nie ma to i kartek moze nie zlapia.
Ze Slaskiem mus wygrac. Urodziny mam akurat wtedy. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Dokładnie - kombinacje zazwyczaj kończą się fatalnie, dlatego cieszę się że ani Głowa ani Marcelo nie miał dodatkowego zadania do odrobienia w postaci żółtka z Polonią.
Czasami oczywiście świadoma żółć jest dobrym zagraniem ale na pewno nie w naszym przypadku, tak jak nie możemy sobie pozwolić na absencje ze Śląskiem - Nasza defensywa tak na prawdę jest sprawcą tego że mamy tego lidera, gdyby tak się popisywali jak ich koledzy z innych formacji to pewnie bronilibyśmy się przed spadkiem. Nie ma sensu tego rozbijać tylko dla teoretycznych korzyści.W praktyce możemy nie wygrać ze Śląskiem, przejebać z kuchenkorzem i będzie płacz. Głowacki i Marcelo ze Śląskiem to duża szansa na wygranie tego meczu a on jest na dziś dla nas najważniejszy. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
A ja bym zostawił na ławce jednego - raczej Marcelo. Głowacki sobie poradzi ze Slaskiem, a w razie jego kartki - Marcelo bedzie gral z Lechem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co do Śląska to bym był ostrożny, w końcu wczoraj po dobrej grze wyciągneli remis w Chorzowie z rewelacyjnym tej wiosny Ruchem.
Jeśli chodzi o skład to chyba za Alvareza wstawiłbym Burlige a Brozia na ławke niestety.Wierze też ze na równej murawie Ba zagra znacznie lepiej niż w Warszawie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.04.2010 o godz. 09:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
A ja mysle że mamy szanse urwac punkty Lechowi , nie przesadzajmy. Juz dawno z nimi nie wygralismy wiec na Hutniku dostana Baty.
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a ja jestem takiego zdania, że wszystkie siły jednak należy przeznaczyć na Śląsk bez oszczędzania jakiegokolwiek zawodnika, bo mistrzostwo zdobywa się nie tylko grając z potentatami, ale przede wszystkim ogrywając słabszych... tak więc wg mnie ze Śląskiem trzeba obowiązkowo zdobyć 3 pkt, nawet kosztem utraty podstawowych zawodników na mecz z Lechem...
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Obawiam się jednak, że jak dostaniemy sędziego z Warszawy to za byle nic będzie kartkował jak leci w szczególności Marcelo, Głowackiego. W moim odczuciu Marcelo ewidentnie pracował sobie na kartkę w meczu z Polonią lecz niestety sędzia nie miał zamiaru go ukarać. Ja też posadziłbym Marcelo na ławce w meczu ze Śląskiem bo bardziej się nam przyda na Lecha. Na środku może zagrać Jop lub Diaz. W pomocy za pewne zagramy z Jirsakiem, bo Sobol pauzuje. ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Hmm widzę tu sporo koncepcji na mecz ze Śląskiem, zwłaszcza jeśli chodzi o naszych "kartkowiczów". Mecz ze Śląskiem jest istotny i trzeba go wygrać, tak więc myślę, że Kasperczak powinien wystawić najmocniejszy skład, albo tak jak napisała WISŁAZWE dac odpocząć Marcelo, bo nie wyobrażam sobie meczu z Lechem bez niego. Ewentualnie moznaby zmenic ktoregos z naszych stoperów w trakcie meczu, ale to wydaje mi się nie jest zbyt mądre, chyba, że szybko zdobędziemy bezpieczną przewage w meczu z WKS. Ciężka sprawa...
Co do Pawła Brożka to posadziłbym go na ławce i wpuścił gdzieś w 45-65 minucie. Chłopak musi się przelamac, a odpoczynek nic mu nie da. Powód: literowki
Ostatnio edytowane przez Billy : 04.04.2010 o godz. 10:51.
![]()
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. -------------- Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Bez przesady z eksperymentami w obronie w pucharze Polski każdy widział jak jest z obroną jeśli nie ma zgrania !!!
Tylko Marcelo z Głowackim w środku !!! gramy teraz każdy mecz ważny tak samo Śląsk , Lech Legia itd każdy mecz o mistrzostwo ... ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Majstra wygrywa sie nie w nieistotnych meczach z pyrami, tylko wlasnie w takich meczach jak ze Slaskiem, wiec jesli ktos na powaznie pisze "dajmy odpoczac kartkowiczom" to nie ma bladego pojecia o futbolu i niech lepiej w ogole sie nie oddzywa, szkoda zasmiecac forum.
JEDZIEMY Z KOKSEM!!!! MISTRZ JEST NASZ!!! ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mimo wszystko mecz z Lechem jest praktycznie meczem o majstra, a nie wygramy go bez Marcelo i Głowackiego, więc trzeba cos pokombinowac, zeby Ci nie dostali kartki ze Śląskiem. ![]()
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle. - Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką? - To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani. -------------- Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Grać na maxa ! Głowa i Marcelo w obronie. "Uwielbiam" takie kalkulacje - nie wyjdzie ten czy ten i tak damy radę. Tak to sobie może Guardiola skład ustalać! A potem się skończy tak że dostaniemy w....... i od Śląska i od Amiki. Ze Śląskiem trzeba wygrać i tyle a Lechem martwić się za tydzień. Zresztą oni grają z Arką z którą na ogół mają pod górę ( dałem na remis w typerze ))))
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
Co do pyrasów to niech się lansują,mnie osobiscie jebie to co oni uwazaja na temat ich klubu.Fakt faktem jest taki,że wczoraj Lech zagral naprawdę bardzo dobry mecz,wiec maja powod zeby sie cieszyc.Osobiscie ciesze sie,ze z nimi wczoraj nie gralismy zamiast Leglej,bo dostalibysmy solidnie po dupie i taka jest prawda.To z jaką łatwością Polonia wczoraj stwarzała sobie sytuacje to wole nie myśleć co by Lech zrobil z nami i tak to na tą chwilę wygląda. Niech sie cieszą,ważne ze to my staniemy na pudle na koniec sezonu i tym zakmniemy im japy. Zeby nie bylo offtopu to ze Śląskiem tylko 3 pkt się liczą.Dobrze,ze Sobol odpocznie,ja na miejscu Kaspra sam nie wiedzialbym jak postąpić,Śląsk jest niebezpieczny ale granie z Lechem bez dwóch podstawowych środkowych obrońców to samobójstwo. Czas pokaże co z tego wyjdzie. Typując Wisła-Śląsk 3-1.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 04.04.2010 o godz. 11:14.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Pyry są mocnie ale głównie u siebie . Na wyjeździe już tacy mocni nie są więc trzeba to wykorzystać. Tej drużynie ich zawsze czegoś brakowało ... a przecież moim zdaniem dream team to mieli rok temu . Dziękuje bogu że Kasperczak nie prowadzi tej drużyny bo gdyby on był trenerem to myślę że to lech byłby blisko 2 tytułu z rzędu a nie my.
![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mi tez oczywiscie najbardziej zależy na Mistrzostwie, ale żeby się do majstra przyblizyc i to znacznie trzeba właśne ograc Lecha i dodatkowo zyskac cenny prestiż. Dlatego w meczu ze Śląskiem trzeba nico kalkulowac, abyśmy mogli przystąpic do meczu z "Kolejorzem" w najmocniejszym składzie. PozdroPowód: błąd
Ostatnio edytowane przez Billy : 04.04.2010 o godz. 11:36.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
Naprawdę niektórzy zanim coś napiszą proponuje troche pomyślec... |
|
|
|
Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Co to za nowomowa z tym "majstrem"? O majstrze zawsze mówili kibice Lecha. Nie wiem co to "majster", ale wiem że odkąd zaczęli o nim mówić nie udaje się im go osiągnąć i niech tak zostanie
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|