The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.04.2010, 17:26. [24. kolejka] WISŁA Kraków - ŚLĄSK Wrocław, sobota 10.04.2010 18:15
(tematu nie da się zmienić, moderatorzy wykazują lenistwo - więc niżej poprawka)

[24. kolejka] WISŁA Kraków - ŚLĄSK Wrocław, wtorek 20.04.2010 18:45

Kolejny mecz na stadionie Hutnika, to ostatnia już próba przed prawdopodobnie najważniejszym meczem tej rundy z Lechem (24 kwietnia).
Śląsk w tym sezonie jako jedyna drużyna w lidze... nie wygrał meczu na wyjeździe! W 11 meczach 6-krotnie za to remisował. Ledwie 6 strzelonych bramek stanowi (za Cracovią) najgorszy wynik w lidze. W ostatniej kolejce wrocławianie zremisowali w Chorzowie.

Ostatnie mecze:
maj 2009 2:0 (ostatni mecz w mistrzowskim sezonie)
maj 2001 2:2 (z obecnego składu grał wtedy jedynie Paweł Brożek)

Tabela i forma:
Kod:
1. Wisła  23  50  01333
2. Lech   24  49  13133
3. Ruch   23  43  01331
4. Legia  23  42  00130
Możliwe, że góra tabeli zachowa status quo - wszyscy grają u siebie ze słabszymi drużynami:
Ruch z Odrą, Legia z Jagiellonią.
Jednocześnie każda strata punktów może być bardzo bolesna.
Powód: aktualizacja dat
Ostatnio edytowane przez prober : 19.04.2010 o godz. 18:14.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 03.04.2010, 20:10
Sobol nie zagra a ciekaw jestem co z Marcelo i Głowackim którzy są zagrożeni kartkami.Sam nie wiem co bym zrobił na miejscu trenera. Bez nich nie ma obrony :/
Sytuacja bardzo nieciekawa. Mecz z Lechem będzie meczem o mistrzostwo .
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 03.04.2010, 20:20
Chyba jedynym rozwiązaniem będzie nie desygnowanie do gry Marcelo i Głowy, bez nich z Lechem nie mielibyśmy najmniejszych szans na wygraną... Będzie ciężko, ale trzeba być dobrej myśli. Przydałoby się dać też "odpocząć" Pawłowi Brożkowi, który gra chyba najgorzej ze wszystkich wiślaków...
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.04.2010, 20:25
Pewnie Kasperczak postawi na Marcelo i Glowackiego ,bo liczy sie kazdy mecz nie tylko z Amica, a wystawienie Burligi i Diaza to po katastrofie w Lechia spore ryzyko.Za Sobola w srodku zagra pewnie Żirsak ,mam nadzieje ze wygramy i nasi pilkarze pokaza w koncu jakis styl,bo juz najwyzsza pora
Odpowiedz cytując
Dean
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.04.2010, 20:26
Popieram, odpoczynek dla Pawła i gramy bez Głowackiego i Marcelo.
Raczej zwycięstwo.

Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 03.04.2010, 20:39
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Pewnie Kasperczak postawi na Marcelo i Glowackiego ,bo liczy sie kazdy mecz nie tylko z Amica, a wystawienie Burligi i Diaza to po katastrofie w Lechia spore ryzyko.
Pamiętaj że mamy jeszcze Jopa. Można by też spróbować z Cleberem, o ile już dojdzie do siebie.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.04.2010, 20:39
Gramy pełnym i najmocniejszym składem a nie żadne kombinowanie. Mecz z Lechem jest tylko jeden a i tak będzie ciężko urwać im punkty. Pełna koncentracja na meczach ze słabszymi bo z silniejszymi i tak sobie nie radzimy.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.04.2010, 20:42
rafil napisał(a):Wyświetl post
Pamiętaj że mamy jeszcze Jopa. Można by też spróbować z Cleberem, o ile już dojdzie do siebie.
Jop sie dzis nie zalapal do skladu mimo ze byl zdrowy, z tego wynika ze jest slabszy od Burligi !
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.04.2010, 21:52
Jak chcecie oszczędzać Marcelo i Głowę (dobry pomysł jestem za) można by zagrać tak:

4-4-2

Diaz,Singlar,Burliga,Alvarez

lub

Brożek,Diaz,Cleber*,Alvarez

lub

3-5-2

Diaz,Cleber*,Alvarez

lub

Brożek,Burliga/Singlar,Alvarez

*Cleber pod warunkiem, że będzie zdrowy

Wiem,że Singlar nie jest dobry w środku, ale kto wie
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.04.2010, 22:10
Ja bym zagrał z Diazem w srodku obrony (kiedys z Barca dal rade to i ze Slaskiem da) na lewo Piotrek Brozek prawo Alvarez/Burliga a jako drugi stoper Marcelo (niezrownany przy rogach i wolnych). I w razie gdy mecz sie uklada szybko zdejmujemy Marcelo. Aha i od poczatku bym puscil Kirma na lewej a na prawej Lobo w srodku Jirsak i Maczynski a napad Maly i Bogus, Pawla wpuscic na poczatku 2 polowy moze sie odblokuje na zmeczonego przeciwnika...
Powód: literowki
Ostatnio edytowane przez lorddavy : 03.04.2010 o godz. 22:11.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 03.04.2010, 22:29
No i z takim składem będzie 2 gole w plecy po kwadransie. Można wymienić po jednym zawodniku z formacji ale nie więcej bo będzie jak z Lechią w PP. Opamiętajcie się - nie jesteśmy drużyną na poziomie Primera Divsion, nie mamy dwóch równych jedenastek.

Musi zagrać Głowa lub Marcelo z Diazem na środku. Piotrek na lewą obronę. Kirm na lewą pomoc. Boguski lub Hristov za Pawła. I to chyba tyle zmian. Oprócz wymuszonej czyli Jirsak za Sobola.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 04.04.2010, 00:44
Gramy Glowacki i Marcelo. Nie ma co oslabiac obrony na mecz ze Slaskiem. Zadnego demona szybkosci tam u nich nie ma to i kartek moze nie zlapia.

Ze Slaskiem mus wygrac.
Urodziny mam akurat wtedy.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 04.04.2010, 00:55
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Gramy Glowacki i Marcelo..
Dokładnie - kombinacje zazwyczaj kończą się fatalnie, dlatego cieszę się że ani Głowa ani Marcelo nie miał dodatkowego zadania do odrobienia w postaci żółtka z Polonią.
Czasami oczywiście świadoma żółć jest dobrym zagraniem ale na pewno nie w naszym przypadku, tak jak nie możemy sobie pozwolić na absencje ze Śląskiem - Nasza defensywa tak na prawdę jest sprawcą tego że mamy tego lidera, gdyby tak się popisywali jak ich koledzy z innych formacji to pewnie bronilibyśmy się przed spadkiem.
Nie ma sensu tego rozbijać tylko dla teoretycznych korzyści.W praktyce możemy nie wygrać ze Śląskiem, przejebać z kuchenkorzem i będzie płacz.
Głowacki i Marcelo ze Śląskiem to duża szansa na wygranie tego meczu a on jest na dziś dla nas najważniejszy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Bekas
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 04.04.2010, 08:18
A ja bym zostawił na ławce jednego - raczej Marcelo. Głowacki sobie poradzi ze Slaskiem, a w razie jego kartki - Marcelo bedzie gral z Lechem
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.04.2010, 08:52
Cytat:
Popieram, odpoczynek dla Pawła i gramy bez Głowackiego i Marcelo.
No to się wykartkują. Przezyja ten okres, to wypadna na Legię, a tam gramy na wyjeżdzie i nie chce blamażu. Tam też nie będzie mozna przegrac, bo Legia wejdzie na podium, a chce by dostali prysznic i byli poza podium.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 04.04.2010, 09:47
Co do Śląska to bym był ostrożny, w końcu wczoraj po dobrej grze wyciągneli remis w Chorzowie z rewelacyjnym tej wiosny Ruchem.
Jeśli chodzi o skład to chyba za Alvareza wstawiłbym Burlige a Brozia na ławke niestety.Wierze też ze na równej murawie Ba zagra znacznie lepiej niż w Warszawie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 04.04.2010 o godz. 09:51.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.04.2010, 09:52
A ja mysle że mamy szanse urwac punkty Lechowi , nie przesadzajmy. Juz dawno z nimi nie wygralismy wiec na Hutniku dostana Baty.
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 04.04.2010, 09:59
a ja jestem takiego zdania, że wszystkie siły jednak należy przeznaczyć na Śląsk bez oszczędzania jakiegokolwiek zawodnika, bo mistrzostwo zdobywa się nie tylko grając z potentatami, ale przede wszystkim ogrywając słabszych... tak więc wg mnie ze Śląskiem trzeba obowiązkowo zdobyć 3 pkt, nawet kosztem utraty podstawowych zawodników na mecz z Lechem...
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 04.04.2010, 10:27
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Gramy Glowacki i Marcelo. Nie ma co oslabiac obrony na mecz ze Slaskiem. Zadnego demona szybkosci tam u nich nie ma to i kartek moze nie zlapia.

Ze Slaskiem mus wygrac.
Urodziny mam akurat wtedy.

Obawiam się jednak, że jak dostaniemy sędziego z Warszawy to za byle nic będzie kartkował jak leci w szczególności Marcelo, Głowackiego.
W moim odczuciu Marcelo ewidentnie pracował sobie na kartkę w meczu z Polonią lecz niestety sędzia nie miał zamiaru go ukarać.

Ja też posadziłbym Marcelo na ławce w meczu ze Śląskiem bo bardziej się nam przyda na Lecha. Na środku może zagrać Jop lub Diaz. W pomocy za pewne zagramy z Jirsakiem, bo Sobol pauzuje.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.04.2010, 10:47
Hmm widzę tu sporo koncepcji na mecz ze Śląskiem, zwłaszcza jeśli chodzi o naszych "kartkowiczów". Mecz ze Śląskiem jest istotny i trzeba go wygrać, tak więc myślę, że Kasperczak powinien wystawić najmocniejszy skład, albo tak jak napisała WISŁAZWE dac odpocząć Marcelo, bo nie wyobrażam sobie meczu z Lechem bez niego. Ewentualnie moznaby zmenic ktoregos z naszych stoperów w trakcie meczu, ale to wydaje mi się nie jest zbyt mądre, chyba, że szybko zdobędziemy bezpieczną przewage w meczu z WKS. Ciężka sprawa...

Co do Pawła Brożka to posadziłbym go na ławce i wpuścił gdzieś w 45-65 minucie. Chłopak musi się przelamac, a odpoczynek nic mu nie da.
Powód: literowki
Ostatnio edytowane przez Billy : 04.04.2010 o godz. 10:51.
- Jasiu , czemu akurat Wisła Kraków ?;.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
- To wtedy kibicowałbym Cracovii proszę pani.
--------------
Samo tebe volim ja i više nikoga to ti kaže tvoja Torcida ! Hajduk Split
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.04.2010, 10:50
Bez przesady z eksperymentami w obronie w pucharze Polski każdy widział jak jest z obroną jeśli nie ma zgrania !!!

Tylko Marcelo z Głowackim w środku !!! gramy teraz każdy mecz ważny tak samo Śląsk , Lech Legia itd każdy mecz o mistrzostwo ...
Borinho
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 04.04.2010, 10:56
Majstra wygrywa sie nie w nieistotnych meczach z pyrami, tylko wlasnie w takich meczach jak ze Slaskiem, wiec jesli ktos na powaznie pisze "dajmy odpoczac kartkowiczom" to nie ma bladego pojecia o futbolu i niech lepiej w ogole sie nie oddzywa, szkoda zasmiecac forum.

JEDZIEMY Z KOKSEM!!!! MISTRZ JEST NASZ!!!
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 04.04.2010, 10:58
Borinho napisał(a):Wyświetl post
Bez przesady z eksperymentami w obronie w pucharze Polski każdy widział jak jest z obroną jeśli nie ma zgrania !!!

Tylko Marcelo z Głowackim w środku !!! gramy teraz każdy mecz ważny tak samo Śląsk , Lech Legia itd każdy mecz o mistrzostwo ...

Mimo wszystko mecz z Lechem jest praktycznie meczem o majstra, a nie wygramy go bez Marcelo i Głowackiego, więc trzeba cos pokombinowac, zeby Ci nie dostali kartki ze Śląskiem.
- Proszę pani, mój pradziadek kibicował Wiśle, mój dziadek kibicował Wiśle,a teraz mój ojciec i brat kibicują Wiśle.
- Ale Jasiu, tak nie można, trzeba mieć swoje własne poglądy, a gdyby twój ojciec był alkoholikiem a matka prostytutką?
--------------
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 04.04.2010, 10:59
Grać na maxa ! Głowa i Marcelo w obronie. "Uwielbiam" takie kalkulacje - nie wyjdzie ten czy ten i tak damy radę. Tak to sobie może Guardiola skład ustalać! A potem się skończy tak że dostaniemy w....... i od Śląska i od Amiki. Ze Śląskiem trzeba wygrać i tyle a Lechem martwić się za tydzień. Zresztą oni grają z Arką z którą na ogół mają pod górę ( dałem na remis w typerze ))))
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 04.04.2010, 11:00
3rider napisał(a):Wyświetl post
Majstra wygrywa sie nie w nieistotnych meczach z pyrami, tylko wlasnie w takich meczach jak ze Slaskiem, wiec jesli ktos na powaznie pisze "dajmy odpoczac kartkowiczom" to nie ma bladego pojecia o futbolu i niech lepiej w ogole sie nie oddzywa, szkoda zasmiecac forum.

JEDZIEMY Z KOKSEM!!!! MISTRZ JEST NASZ!!!
Wiesz nie wiem jak Wam, ale mi bardzo zależy na ograniu Lecha i pokazaniu kto rządzi w Polsce. Ah ten prestiż.. Mówiąc delikatnie denerwuje mnie, jak fani Lecha teraz się lansują i podniecają swoim klubikem. Pasuje im utrzec nosa
--------------
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.04.2010, 11:10
Billy napisał(a):Wyświetl post
Wiesz nie wiem jak Wam, ale mi bardzo zależy na ograniu Lecha i pokazaniu kto rządzi w Polsce. Ah ten prestiż.. Mówiąc delikatnie denerwuje mnie, jak fani Lecha teraz się lansują i podniecają swoim klubikem. Pasuje im utrzec nosa
A mi w przeciwienstwie do Ciebie zalezy na mistrzostwie,bo to raczej jest wykładnik siły i dążenia do czegoś przez cały sezon,poprzez zdobywanie punktów w każdym meczu. Wygrana z Lechem byłaby idealnym kąskiem i do tego wielkim krokiem do mistrza.
Co do pyrasów to niech się lansują,mnie osobiscie jebie to co oni uwazaja na temat ich klubu.Fakt faktem jest taki,że wczoraj Lech zagral naprawdę bardzo dobry mecz,wiec maja powod zeby sie cieszyc.Osobiscie ciesze sie,ze z nimi wczoraj nie gralismy zamiast Leglej,bo dostalibysmy solidnie po dupie i taka jest prawda.To z jaką łatwością Polonia wczoraj stwarzała sobie sytuacje to wole nie myśleć co by Lech zrobil z nami i tak to na tą chwilę wygląda.
Niech sie cieszą,ważne ze to my staniemy na pudle na koniec sezonu i tym zakmniemy im japy.

Zeby nie bylo offtopu to ze Śląskiem tylko 3 pkt się liczą.Dobrze,ze Sobol odpocznie,ja na miejscu Kaspra sam nie wiedzialbym jak postąpić,Śląsk jest niebezpieczny ale granie z Lechem bez dwóch podstawowych środkowych obrońców to samobójstwo. Czas pokaże co z tego wyjdzie.
Typując Wisła-Śląsk 3-1.
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 04.04.2010 o godz. 11:14.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 04.04.2010, 11:21
Pyry są mocnie ale głównie u siebie . Na wyjeździe już tacy mocni nie są więc trzeba to wykorzystać. Tej drużynie ich zawsze czegoś brakowało ... a przecież moim zdaniem dream team to mieli rok temu . Dziękuje bogu że Kasperczak nie prowadzi tej drużyny bo gdyby on był trenerem to myślę że to lech byłby blisko 2 tytułu z rzędu a nie my.
Borinho
Odpowiedz cytując
Billy
Senior Member

Stary 04.04.2010, 11:34
El'kabat napisał(a):Wyświetl post
A mi w przeciwienstwie do Ciebie zalezy na mistrzostwie,bo to raczej jest wykładnik siły i dążenia do czegoś przez cały sezon,poprzez zdobywanie punktów w każdym meczu. Wygrana z Lechem byłaby idealnym kąskiem i do tego wielkim krokiem do mistrza.
.
Kolego źle mnie zrozumiales Mi tez oczywiscie najbardziej zależy na Mistrzostwie, ale żeby się do majstra przyblizyc i to znacznie trzeba właśne ograc Lecha i dodatkowo zyskac cenny prestiż. Dlatego w meczu ze Śląskiem trzeba nico kalkulowac, abyśmy mogli przystąpic do meczu z "Kolejorzem" w najmocniejszym składzie. Pozdro
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez Billy : 04.04.2010 o godz. 11:36.
--------------
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.04.2010, 12:00
3rider napisał(a):Wyświetl post
Tak a potem będziesz pierwszym narzekającym jak zostaniemy bez obrony i pyry będą kręcic Jopem jak wiatrakiem. Trzeba troche myślec i nie dopuscic do takiej sytuacji by w kluczowym o mistrzostwie meczu zostac bez 2 czolowych zawodnikow klubu. Dlatego logiczne jest, aby chociaz 1 stoper usiadl ze Slaskiem na trybunach. Bez przesady gramy u siebie i nie ma czego sie bac Śląsk ataku praktycznie nie ma... Sotirovic zawieszony a Szewczuk to dla mnie drewno gorsze od Ujka.

Naprawdę niektórzy zanim coś napiszą proponuje troche pomyślec...
Odpowiedz cytując
Czarny
Member

Od: 12.2005

Stary 04.04.2010, 13:25
Co to za nowomowa z tym "majstrem"? O majstrze zawsze mówili kibice Lecha. Nie wiem co to "majster", ale wiem że odkąd zaczęli o nim mówić nie udaje się im go osiągnąć i niech tak zostanie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów