The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2010, 13:01
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Dobrze,że zagra Przyrowski,nikt nie odprowadza tak zawodowo piłki wzrokiem jak on. Ciekawe jak h****y musi być drugi bramkarz,że on stoi niezmiennie jako pierwszy. On jest z tej samej słynnej szkoły bramkarskiej co Kapsa,Cabaj,no i nasz cukiereczek Pawełek.
Po prostu Przyrowskiemu przylepiono łatkę "utalentowanego", a gdy już skończył wiek 25 lat to stał się "jednym z solidniejszych i lepszych bramkarzy w lidze"... Taa, Gliwa jest co najmniej 3 razy lepszy od tego lenia.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.04.2010, 13:17
Eleusis napisał(a):Wyświetl post
Po prostu Przyrowskiemu przylepiono łatkę "utalentowanego", a gdy już skończył wiek 25 lat to stał się "jednym z solidniejszych i lepszych bramkarzy w lidze"... Taa, Gliwa jest co najmniej 3 razy lepszy od tego lenia.
hehe yy 2 bramkarz to nie przypadkiem Radzio Majdan ?
..
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 01.04.2010, 14:11
http://http://sport.onet.pl/pilka-no...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.04.2010, 20:55
Cytat:
Majdan: atutem Polonii... kiepska murawa.

Dyrektor sportowy i bramkarz Polonii Warszawa Radosław Majdan uważa, że atutem jego zespołu w sobotnim meczu ekstraklasy u siebie z Wisłą Kraków (godz. 16.15) będzie zły stan murawy. Na takim boisku, zdaniem Majdana, łatwiej bronić się niż atakować.

38-letni piłkarz, który od niedawna pełni jednocześnie funkcję dyrektora Polonii uważa, że boisko przy Konwiktorskiej będzie przeszkadzać wiślakom w konstruowaniu akcji.

- Wiadomo, że Wisła lubi grać "po ziemi", z pierwszej piłki, z szybką wymianą podań. Na naszym boisku taka gra będzie w sobotę niemożliwa. Murawa jest tak nierówna, że piłka chwilami podskakuje na wysokość kolana. Dlatego łatwiej będzie bronić się niż atakować" - podkreślił Radosław Majdan.
PAP / Ekstraklasa WP PL
Odpowiedz cytując
farben
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 01.04.2010, 22:27
Statystyka mówi jasno - Wisła musi wygrać

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...grac,id,t.html
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.04.2010, 22:36
A prawdopodobienstwo mowi : im dłuższa passa zdarzenia X, tym wieksze prawd. ze nastepne bedzie zdarzenie nieX. kto gra u buków, ten wie o co chodzi
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 01.04.2010, 22:44
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
A prawdopodobienstwo mowi : im dłuższa passa zdarzenia X, tym wieksze prawd. ze nastepne bedzie zdarzenie nieX. kto gra u buków, ten wie o co chodzi
Patrz - mecz z pasiastymi. Choć tu akurat nie statystyka zawiniła...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.04.2010, 22:58
Prawdopodobieństwo mówi że są takie same szansę jakby nie było remisu przez ostatnie 100 meczy. Jak rzucisz 100 razy monetą i za każdym razem wypadnie orzeł to za 101 razem prawdopodobieństwo wyrzucenia reszki będzie większe niż 50%?

Też swego czasu grałem u buków, siedziałem dość mocno w temacie i progresja to pewna droga do bankruta i liczenie właśnie na takich frajerów jak ty.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 01.04.2010, 23:00
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Jak rzucisz 100 razy monetą i za każdym razem wypadnie orzeł to za 101 razem prawdopodobieństwo wyrzucenia reszki będzie większe niż 50%?
.
Zgoda, tylko jakie jest prawdopodobieństwo tego że 100 na 100 rzutów da orła?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.04.2010, 23:39
Chyba spałeś na matematyce
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
northrop
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.04.2010, 01:52
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Zgoda, tylko jakie jest prawdopodobieństwo tego że 100 na 100 rzutów da orła?
.5^100 = 7.88860905 × 10^(-31) wiec jednak da sie.
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.04.2010, 07:12
eee? sorki, że kontynuuję offtopic, ale ten, przypadek to jednak nie ma pamięci, nie zapamiętuje poprzednich wydarzeń i nie dostosowuje się do nich - przy każdym wydarzeniu szansa jest taka sama. Po 99 rzutach monetą, w których 99 razy wyrzucony był orzeł, w setnym prawdopodobieństwo wypadnięcia orła wynosi dokładnie tyle samo, co w każdym rzucie, czyli 1/2.
Co innego, szansa wyrzucenia orła 100 razy pod rząd, patrz post wyżej.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 02.04.2010, 08:28
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Prawdopodobieństwo mówi że są takie same szansę jakby nie było remisu przez ostatnie 100 meczy. Jak rzucisz 100 razy monetą i za każdym razem wypadnie orzeł to za 101 razem prawdopodobieństwo wyrzucenia reszki będzie większe niż 50%?
tak, bo
większości ludziom wydaje się że losowe liczba np 26498 wypadnie częściej niż 11111 a na prawdę prawdopodobieństwo jest takie samo
ale
są jeszcze inne teorie które trzeba dodać w zależności od gier i tak np
w totolotkach itp
prawdopodobieństwo jest takie samo, ale (bodaj teoria chaosu) znacznie więcej ludzi postawi na 123456 niż na liczbę bardziej wymieszaną, koniec końców gdyby pierwsza liczba dawała wygraną to niestety więcej osób musiałoby się nią podzielić,
a wiec wygrana byłaby mniejsza
dlatego odradzam stawianie na nią tylko dlatego ze z rachunku prawdopodobieństwa tak wynika
aha i serie "w przyrodzie" zdarzają się częściej niż nam się wydaje

a wracając do tematu
ja się nie tyle boje o przebieg meczu ile o naszych kartkowiczów (bodaj 4-5!)
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 02.04.2010 o godz. 08:35.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 02.04.2010, 08:29
no to wywołałem tu niemałą dyskusje. Oczywiście, chodziło mi o progresje.

mr_kwolf - nie gram u buków, a przypadek progresji wymieniłem na podstawie lektury (nawet nie wiem czy nie na tym forum) jako najlepszej metody obstawiania, nie wiem, nie znam sie, wyczytałem.
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 02.04.2010, 08:37
poza tym
obstawianie to nie jest gra liczbowa

tu są podstawy żeby jedno wypadało częściej niż drugie (tzn. wygrana jednej drużyny)

a i zasady są bardziej skomplikowane
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 02.04.2010, 08:54
Panowie, wróćmy na prawdziwe tory tej rozmowy - matematykę zostawmy jako hobby. Piłkarze muszą zagrać na miarę swoich pensji i wtedy będziemy cieszyć się z wyniku.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 02.04.2010, 09:01
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Panowie, wróćmy na prawdziwe tory tej rozmowy - matematykę zostawmy jako hobby. Piłkarze muszą zagrać na miarę swoich pensji i wtedy będziemy cieszyć się z wyniku.
Moim zdaniem większych zmian w składzie nie powinno być w porównaniu co do meczu z w Bytomiu. Zamiast Burligi zagra Alvarez, być może Boguski zastąpi w pierwszym składzie Pawła Brożka, bo dla Hristova nie widze szans na gre w pierwszym składzie.
Polonia ma nóż na gardle, dlatego nie lekceważył bym ich. Polska liga jest zawiła i każdy może wygrać z każdym.
Stratę Przyrowskiego w bramce Polonii nie określałbym jako znaczącą, Chłop ostatnio był i tak w słabej formie.

Mecz bardzo ważny ze względu na to że możemy zwiększyć przewagę nad Lechem lub Legia.
Wydaje mi się ze drużyna coraz lepiej gra dlatego liczę na 3pkt.
.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 02.04.2010, 09:52

Sorry ale muszę wrócić do matematyki

To co kolega wyżej napisał to nie jest zasada matematyczna. To jest zasada bukmacherska. Chodzi o to że np. jak drużyna wygrywa wszystkie mecze u siebie to z każdym kolejnym spotkaniem prawdopodobieństwo wpadki u siebie rośnie.

I w drugą stronę. Jeśli jakaś drużyna przegrywa mecz za meczem to prawdopodobieństwo przełamania się jest coraz większe z meczu na mecz.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.04.2010, 10:35
Proximus napisał(a):Wyświetl post
Sorry ale muszę wrócić do matematyki

To co kolega wyżej napisał to nie jest zasada matematyczna. To jest zasada bukmacherska. Chodzi o to że np. jak drużyna wygrywa wszystkie mecze u siebie to z każdym kolejnym spotkaniem prawdopodobieństwo wpadki u siebie rośnie.

I w drugą stronę. Jeśli jakaś drużyna przegrywa mecz za meczem to prawdopodobieństwo przełamania się jest coraz większe z meczu na mecz.
Jak nie jest zasada matematyczna jak jest. Myślisz że booki to się na chemii opierają czy jak? Oni ni biorą tych kursów na chybił trafił tylko liczą matematycznie.

A co do meczu to Kasperczak powinien postawić w końcu na 2 napastników z przodu bo ten Paweł to się tak miota sam miedzy tymi obrońcami i nie ma do kogo grać
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 02.04.2010 o godz. 10:37.
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 02.04.2010, 11:12
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html

Najpierw liczą na murawę a teraz na Pawełka
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 02.04.2010, 12:29
bearex napisał(a):Wyświetl post

Najpierw liczą na murawę a teraz na Pawełka
Czyli zastanawiają się jak tu wygrać żeby się nie nagrać
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 02.04.2010, 13:05
Jeśli ktoś chce zachować zdrowy rozsądek, to może swobodnie potraktować matematyczne wynurzenia niektórych tutaj (np. użytkownika tommiyacht) jako kącik humorystyczny.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 02.04.2010, 13:11
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Czyli zastanawiają się jak tu wygrać żeby się nie nagrać

Czyli dokładnie tak jak Wiślacy Tylko jak popatrzymy na tabelę to naszym to trochę lepiej wychodzi. Jak chcemy być mistrzem to nie możemy nie wygrywać meczów z ostatnią drużyną. Musimy być pod tym względem lepsi od Kuchenkorza.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.04.2010, 13:47
Drzymała o naszym jutrzejszym rywalu a jego dawnym klubie
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.04.2010, 11:41
jest organizowany wyjazd kibiców Wisły do Warszawy
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.04.2010, 11:47
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
jest organizowany wyjazd kibiców Wisły do Warszawy
Tak, jest organizowany wyjazd.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 03.04.2010, 13:45
Nie czarujmy się. Polonio-Groclin jest obecnie jednym z najsłabszych klubów ekstraklasy. Grają totalną kichę, mają słabą obronę, mierną pomoc i zero armat. Nie wygrać z nimi to wstyd, szczególnie dla drużyny walczącej o MP.

Ja liczę na przełamanie Pawła Brożka, jeśli nie dziś to już chyba nie w tym sezonie...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 03.04.2010, 14:07
Dokładnie.Polonia gra w tym sezonie straszny piach, i jestem pewien, że spadną jak nie z ostatniego to z przedostatniego miejsca- bo pewności nie mam kto im będzie towarzyszył w dole tabeli, chciało by się żeby pasiaste ale obiektywnie rzecz biorąc Piast może się nie utrzymać.

Dzisiaj będzie piękny wynik, i mam nadzieje, że Paweł B. i Mały coś ustrzelą.....i może Diaz coś dorzuci
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Krzysiek
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.04.2010, 14:32
Ja również mam nadzieję, że w końcu Paweł coś strzeli. Widać, że go męczy ta sytuacja...
I w każdej chwili, czy dobrej czy złej, będę kochał WISEŁKĘ na pewno to wiem!

Znów przyjdzie wiosna i lepsze czasy, powróci nasza Wisełka na czoło ekstraklasy!
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.04.2010, 14:49
Juszczyk w bramie...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów