The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lewy'88
Senior Member

Od: 11.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.02.2010, 18:41
zgadza się można robić 5 serii jednym ciężarem, wtedy w następnym tygodniu dokładamy (to to samo, tylko progresja jest co tygodniowa, a nie po każdej serii na treningu), wszystkiego trzeba sprobować bo na każdego to działa inaczej. Wg. mnie lepsza jest progresja na każdym treningu, bo lepiej jak mięsień się męczy stopniowo, ponadto przy pierwszych seriach na lekkich ciężarach mięśnie się przygotowują i rozgrzewają do ostatniej serii naszych 5 maxymalnych powtórzeń. Zmniejsza to ryzyko kontuzji. Zresztą poprostu (mi przynajmniej) się ćwiczy jak dokładam co serie

przy zwykłym FBW też można robić progresję co tydzień, nie co serie, chodzi tylko o to żeby dokładać i się rozwijać
Ostatnio edytowane przez Lewy'88 : 25.02.2010 o godz. 18:43.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.02.2010, 18:47
A)
-wyciskanie na płaskiej 5 x 5
-podciąganie 5 x 5
-przysiad 5 x 5
-pompki na poręczach 3 x max
+ brzuch/łydki

B)
-wyciskanie na skosie 5 x 5
-przysiad 5 x 5
-klasyczny MC 5 x 5
-wyciskanie w staniu 5 x 5
+ brzuch/łydki

a taki plan może być? priorytet klata oczywiście
I
Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Stary 26.02.2010, 15:59
Nie jest to zły trening Tylko wiosło to jest jedno z ćwiczeń bazowych treningu, bardzo ważne dla niego. Zmieniłbym jednak trochę w A dałbym wiosło, a w B podciąganie jako dodatek. A kolejność: przysiad, wyciskanie, MC i dalej wiosła
Powód: pośpiech
Ostatnio edytowane przez Lewy'88 : 26.02.2010 o godz. 17:41.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 28.02.2010, 12:48
Lewy'88 napisał(a):Wyświetl post
Nie jest to zły trening Tylko wiosło to jest jedno z ćwiczeń bazowych treningu, bardzo ważne dla niego. Zmieniłbym jednak trochę w A dałbym wiosło, a w B podciąganie jako dodatek. A kolejność: przysiad, wyciskanie, MC i dalej wiosła

ok zastosuję się do Twojej propozycji

jeszcze jedno, pasowałoby mi aby trening rozbić na 3 dni, a nie chciałbym robic systemem aba bab... masz jakiś pomysł na 3 dzień? można wplątać jakieś łatwiejsze ćwiczenie np francuzy albo na bicepsy. Byłbym wdzięczny abyś mi coś zaproponował na 3 dzień treningowy

i tak dzięki już za wielką pomoc!
I
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.02.2010, 18:36
Rozpisalem sobie trening dzielony i w ten dzien kiedy robie barki i nogi troche malo czasu mam, a nogi mi troche zajmuja. I pytanie takie mam - robic koniecznie calosc nog w ten dzien czy same łydki moge przerzucic na inny raz ?
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 01.03.2010, 10:51
mam pytanie odnośnie ćwiczeń na klate na ławce prostej-podczas tego ćwiczenia lepiej położyć nogi na ziemi normalnie czy ugięte nogi położyć na samym końcu ławki,żeby całe plecy przylegały do ławki podczas ćwiczenia ? pytam,bo mało osób stosują tą drugą opcję,ale np.podczas podnoszenia sztangi już na maxymalnym wykończeniu wiele osób się wygina tak,że bardziej pracują im mięśnie nóg niż klata.

Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Stary 01.03.2010, 20:45
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
ok zastosuję się do Twojej propozycji

jeszcze jedno, pasowałoby mi aby trening rozbić na 3 dni, a nie chciałbym robic systemem aba bab... masz jakiś pomysł na 3 dzień? można wplątać jakieś łatwiejsze ćwiczenie np francuzy albo na bicepsy. Byłbym wdzięczny abyś mi coś zaproponował na 3 dzień treningowy

i tak dzięki już za wielką pomoc!

Jasne że możesz tylko musisz mieć te ćwiczenia bazowe i idea jest taka że im mniej dodatków, tym lepiej więc tak w planie A masz już pompki na poręczach na triceps więc w 3 dniu nie jest francuz potrzebny wystarczy biceps. Ale być może będzie tak że już po ćwiczeniach bazowych będziesz silnie czuł bic, wtedy możesz odpuścić ten "dodatek"
-Przysiad 5x5
-Wyciskanie 5x5
-Wiosłowanie 5x5
-uginanie ramion ze sztanga 5x5

a i przy robieniu pompek na poręczach warto pamiętać, że jak ta seria ma być na triceps to ręce prostuj do końca i trzymaj je przy tułowiu (wtedy najlepiej triceps pracuje) bo gdy pochylisz tułów lekko do przodu i nie będziesz wykonywał pełnego wyprostu, wtedy będzie mocniej pracowała klata a triceps odciążysz. I jak będziesz czuł że nie dajesz rady na tym 5x5 to nie męcz się, bo to bardzo ciężki trening i trzeba być na niego dobrze przygotowanym. Wtedy rozsądnie zabrać się za FBW texas method, on doskonale przygotowuje do 5x5 żeby można było w pełni wykorzystać jego potencjał. Jak tak będzie to wal na priv albo pisz w temacie, postaramy się ułożyć coś nowego tylko że trochę mnie nie będzie na forum teraz bo mam dużo nauki i ogólnie zajeb a jak nie ja to inne osoby w temacie napewno coś doradzą pozdro
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 13.03.2010, 16:46

-Przysiad 5x5
-Wyciskanie 5x5
-Wiosłowanie 5x5
-uginanie ramion ze sztanga 5x5
Mam jeszcze taki pytanie. Czy jak priorytetem jest klata to nie powinna być ona na początku?

i czy lepiej robić systemem 2 dniowym cz rozbić trening na 3 dni?

i czy zażywać glukozaminę jeśli miałem kontuzję kolana?
Ostatnio edytowane przez TSW Fanatyk : 13.03.2010 o godz. 16:48.
I
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 13.03.2010, 18:03
Danton napisał(a):Wyświetl post
po clenie telepanko dłoń takie ze masz problemy z pisaniem na klawiaturze........

jesli masz problemy z serduchem, bierz aspargin ,żeńszeń i cosik na serce w 5 krotnych dawkach jak pisze na opakowaniu przez caly okres brania clenu

no i ogrom wody przy clenie wlewaj w siebie bo wysusza organizm

a można brać clena we wszystkie dni tyg oprócz czw, pt i sob
i np. bym brał w ten sposób przez 3 tyg. a później 2 tyg przerwy i znowu 3 tyg bym brał po 4 dni w tyg... dałoby to coś czy nie ma sensu
Odpowiedz cytując
Lewy'88
Senior Member

Stary 16.03.2010, 17:43
TSW Fanatyk napisał(a):Wyświetl post
Mam jeszcze taki pytanie. Czy jak priorytetem jest klata to nie powinna być ona na początku?

i czy lepiej robić systemem 2 dniowym cz rozbić trening na 3 dni?

i czy zażywać glukozaminę jeśli miałem kontuzję kolana?

jak priorytetem jest klatka, to tak na początku , co do systemów to jest indywidualna kwestia, ja wole 3 dniowy i glukozamina jak najbardziej jak miałeś kontuzję
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 21.03.2010, 20:10
Polecacie jakieś ćwiczenia w warunkach domowych? W sensie, że bez sprzętu. Czy w ogóle takie ćwiczenia nie mają sensu.
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 21.03.2010, 20:29
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
Polecacie jakieś ćwiczenia w warunkach domowych? W sensie, że bez sprzętu. Czy w ogóle takie ćwiczenia nie mają sensu.
Każde cwiczenie ma sens

poczytaj o treningu domatora
I
Odpowiedz cytując
mlody_ale_wierny
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.03.2010, 21:21
reksio kup sobie drążek(30zł) i dwie hantle(20-50/szt) i masz mini domową siłownie - ręce/brzuch/klata można całkiem fajnie wyrobić tylko przez te dwa przyrządy w mens-health był fajny trening rozpisany na drążek właśnie kiedyś jak komuś będzie zależało to zeskanuje o ile znajdę.

a tak to tutaj masz link z ćw bez sprzętu:
http://wloczykij.wordpress.com/2007/...ych-smieciach/
z filmikami
Ostatnio edytowane przez mlody_ale_wierny : 21.03.2010 o godz. 21:24.
HEJ WISŁA KOSZ!!!

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 28.03.2010, 10:40
A polecacie jakieś konkretne te drążki i hantle, na coś zwracać uwagę czy wszystkie są podobne? W jakim sklepie można kupić w Krk, żeby były w miarę dobre i w miarę tanie (jak na swoją wartość).
Odpowiedz cytując
TSW Fanatyk
Senior Member

Stary 28.03.2010, 10:44
jak priorytetem jest klatka, to tak na początku , co do systemów to jest indywidualna kwestia, ja wole 3 dniowy i glukozamina jak najbardziej jak miałeś kontuzję
jeszcze jedno o kontuzji zastanawiam się nad jeszcze jednym dniem treningu w którym będę tylko robił nogi. Dobry jest to pomysł? Jeśli tak to ile serii i po ile powtórzeń robić żeby wzmocnić kolano?Z góry dzięki za odpowiedź
I
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 30.03.2010, 13:47
Dla amatorów sportów siłowych szykuje się w Krakowie ciekawa impreza:

Odpowiedz cytując
Kameleon
Member

Od: 11.2003

Stary 30.03.2010, 20:26
P.S.
Chodzi ktoś na siłke do NCKu?
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.03.2010, 20:38
a co w sytuacji, gdy ktos jest uziemiony?
za chwil pare bede mial operację kolana i 3 miesiace bez biegania, w zwiazku z czym chcialbym wiedziec co moge robic, zeby sie nie zamienic w kupę tłuszczu?

jakies cwiczenia na górę do wykonywania na leżąco?
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.03.2010, 21:49
miba napisał(a):Wyświetl post

jakies cwiczenia na górę do wykonywania na leżąco?

każde przy którym da się usiąść i położyć
Odpowiedz cytując
Guciu
Senior Member

Stary 31.03.2010, 00:29
Jadl ktos z Was Animal Test ta nowa wersje? Dobre rezultaty i czy cena odpowiada wynikom i jakosci?
Odpowiedz cytując
mlody_ale_wierny
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 31.03.2010, 06:54
Reksio33 napisał(a):Wyświetl post
A polecacie jakieś konkretne te drążki i hantle, na coś zwracać uwagę czy wszystkie są podobne? W jakim sklepie można kupić w Krk, żeby były w miarę dobre i w miarę tanie (jak na swoją wartość).
Ja kupiłem najtańszą tanioche na allegro i gdybym go nie odkrecal i przykrecal sto razy to by bylo ok, ale zmienialem wysykosc pare razy w przeciagu 4-5 miesięcy i spawy poszly w jednym miejscu i jest do wyzucenia. To juz od wlasnego uznania i od tego ile chcesz kasy na to dac mysle ze bardzo się nie różnią.

Hantle byle jakie tutaj to nic się nie może chyba popsuć ja kupiłem w tesco za jakieś grosze ( w porównaniu z decathlonem na przyklad gdzie zestaw 2 hantli kosztował 100 zeta) możesz sobie zafundować takie z gumową rączką to ci się nie będą "nieroby" na rękach robiły.
HEJ WISŁA KOSZ!!!

Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 31.03.2010, 07:42
albo zainwestuj po prostu w rękawice. Bardzo dobra rzecz to te z usztywnieniem nadgarstka... stabilizują ręce podczas ćwiczeń
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 31.03.2010, 08:55
No właśnie. 30-40 zł, a masz pewność że nie narobisz sobie odcisków i jeszcze ochronisz nadgarstki.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 31.03.2010, 09:21
Maciejj napisał(a):Wyświetl post
każde przy którym da się usiąść i położyć
Raczej chodziło mi o zaproponowanie czegoś, żeby to miało ręce i nogi (a raczej same ręce ) bo jak pewnie zauważyłeś przy niektórych ćwiczeniach niekoniecznie dotyczących dołu "spinasz" również mięsień czworogłowy uda, a tego muszę uniknąć. Czy teraz rozumiesz skąd moje pytanie?
Odpowiedz cytując
cortezz
Banita

Od: 10.2003

Stary 31.03.2010, 10:57
moze ktos doradzi jak leczyc zerwany przyczep miesnia obreczy barkowej, tak zwany syndrom bolącego barku? Nasi lekarze sa tak opieszali ze szkoda na nich slow, powiem tylko ze lecze to od miesiaca i jeszcze nie zrobili mo zadnych badan, wyslali mnie tylko na rehabilitacje (jonoferoza, pole magnetyczne i krioterapia)
Odpowiedz cytując
miba
Senior Member

Stary 31.03.2010, 13:11
cortezz, powiem tak:

http://www.trytek.pl/pl/3/7/14/Janusz-Trytek

jeśli ten gość Ci nie pomoże, to nie wiem kto Ci pomoże

Przyprowadziłem do niego już kilka osób od narciarki po piłkarzy, więc kostki, kolana, biodra, kręgosłupy i WSZYSCY zachwyceni
Powód: ręczę :)
Ostatnio edytowane przez miba : 31.03.2010 o godz. 13:12.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 31.03.2010, 13:31
pytanie
ćwiczę na siłowni regularnie od przynajmniej 3 miesięcy, ostatnio zauważyłem że ciągle prawa łapę mam silniejszą

zauważyłem tez np. przy ćwiczeniu bicepsa pod koniec sztangielkami, że lewa rękę mam wtedy trochę silniejsza, czyli wygląda na to jakbym mocniej uzywał prawej w w treningu gdzie dwie ręce ćwicza jednocześnie.

jest na to jakaś rada?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Maciejj
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.03.2010, 13:42
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
pytanie
ćwiczę na siłowni regularnie od przynajmniej 3 miesięcy, ostatnio zauważyłem że ciągle prawa łapę mam silniejszą

zauważyłem tez np. przy ćwiczeniu bicepsa pod koniec sztangielkami, że lewa rękę mam wtedy trochę silniejsza, czyli wygląda na to jakbym mocniej uzywał prawej w w treningu gdzie dwie ręce ćwicza jednocześnie.

jest na to jakaś rada?
panowanie nad cięzarem i skupianie się nad nim........

90% bywalców siłki tak ma
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 31.03.2010, 14:07
no o tym już pomyślałem, wydaje mi się, że techike utrzymuje niezłą,ale jak widać nie bardzo

a np. więcej ćwiczeń izolowanych i mocniejsze obciażanie lewej strony?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
wisłaWieczysta
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 31.03.2010, 14:50
np.

jak masz prawą silniejszą to możesz zrobić normalnie np. 3 serie i dodatkową 1 serie na słabszą łapkę.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów