|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
I zapewniam Cię, że nadejdą czasy, że wielu Wiślaków zatęskni za doczołganiem się na tron w obojętnie jakim stylu.
Niestety.[/QUOTE] Jakos mam co do tego spore wątpliwosci, wiecej - jestem pewny ze takie czasy nie nadejdą. Oczywiscie mistrzostwa seryjnie zdobywac nie bedziemy, i bedzie pewnie kilka lat z rzędu bez niego, ale jednak myśle ze czołowki nie opuscimy. Sam jeszcze pamietam czasy drugiej ligi, i jakie przetasowania w polskiej piłce nastapily od tego czasu tez wiem, ale mysle ze powoli sie to stabilizuje. I bedzie tak jak w wiekszosci lig, ze jest okreslona czołowka, ktora w kazdym sezonie walczy o mistrza, i pojedyncze zespoły doskakujące do niej na jeden / kilka sezonów. U nas w ciagu ostatnich 12 lat jest to Wisła i Legia, mysle ze niedługo moze dojsc do tego Lech (chociaz oni caly czas są w drodze, tzn "idą na majstra" |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
. Portugalia to samo. Nie ma w tym nic szczególnego,że jest ścisła czołowka utzrymująca się wiele, wiele lat. To samo u Nas. Była Legia i Widzew, od 12 lat jesteśmy My i Legia. Nie sadze aby to się miało zmienić. Poza tym działamy na innych zasadach niż kluby 12 ,15 lat temu. Wtedy było zadłużanie,taki polski sportowy kapitalizm . Uważam,że jednak Widzew za jakiś czas,dwa,trzy lata też zacznie mieścić się w czołówce. Może nie będzie walczyć o MP ale zawsze 3,4 powinien być. Co by nie mówić jest to...Widzew. Móiwsz i wiesz o co chodzi. Nie żadne tam Amiki,PolonioDysko,Bełchatów. To są efemerydy,które są,bo to ich okres,ale póżniej zmienią się miejscami z innymi. Tak samo uważam,że po 2012 roku wygaśnie zapał co niektórych sponsorów i właśnie wtedy nastapi wymaina efemerydalna.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Wojciechowski w ostatnim Cafe Futbol wspominał, że mają podpsianego reprezentanta Polski. Od nowego sezonu.
Dlaczego od razu pomyślałem o Pawelku ? )![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
100% racji Obyśmy jednak nigdy nie musieli tego potwierdzać empirycznie... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Paweł Janas kandydatem na trenera Legii.Myśle że to dobry pomysł.
http://sport.wp.pl/kat,32284,title,G...wiadomosc.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ale to tak bedzie i do tego trzeba bedzie przywyknac dzis Janas,jutro Engel pojutrze dla checy Mietek Broniszewski i tak w kółko. ja juz jestem na to wyczulony i weszlkiego typu newsy traktuje tylko jako zwykła plotke. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
?Dla mnie dobrym pomysłem był duet Urban-Trzeciak, lepszy mógłby być tylko Majewski. Wpisujesz Janasa w ten nurt polskiej myśli szkoleniowej? Moim zdaniem akurat Janas jest jednym z lepszych trenerów w Polsce. Fakt- zawalił MŚ, ale za jego kadencji reprezentacja miała choć namiastkę stylu, traciła spor bramek ale jeszcze więcej strzelała. Pozostaje jeszcze syndrom Gepetta, ale akurat w naszej lidze Rasiak byłby faworytem do korony króla strzelców. Poza tym w Widzewie Janas odwala kawał dobrej roboty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Nie wiadomo ile w tym prawdy, zresztą wątpie żeby Widzew go puścił. Stopniowo buduja ciekawą drużyne, która pewnie będzie chciała być w czołówce ligi za 2-3 sezony.
Ostatnio edytowane przez JAR0 : 30.03.2010 o godz. 23:19.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
Już MP w 2012 wieścił Górnik i jego potężny Alianz, miejsce "w czubie" zapowiadała Arka. Także po wejściu Solorza Śląsk. Nawet pan profesor ma zapędy na Champions League. Na "majstra" od 3 lat idzie Lecho-amica. Jak to wygląda każdy widzi. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Widzew nie miałby nic do powiedzenia bo ponoć Janas ma tam umowę na czas nieokreślony, którą może rozwiązać w każdej chwili z miesięcznym okresem wypowiedzenia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Janas w Legii? Ploteczki wpisują się w zafundowaną nam przez szefów zasadę "stary trener, dobry trener"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
80 i 60 zł za bilet o.O Ja rozumiem, że to Wisła, ale ceny jak na Real Madryt xD
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
a bo ja wiem, czy to taka arcyzbójecka cena? jakby nie patrzeć, średnia pensja jest w Warszawie wyższa niż u nas, skoro stać ich, to niech płacą
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
a i tak sprzedali w 2 h bo tam "wszyscy idą na Legię"
![]() ![]()
Myjcie owoce zakazane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Bo nie ma to jak pociupac sobie w Wielka Sobote na Legie
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Faktycznie to może być niezrozumiałe jak 3500 biletów można sprzedać w 2h.. Normalnie szok.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jak pojechaliśmy do Bytovia to też bilety rozchodziły się jak świeże bułeczki. Gdziekolwiek nie jedziemy to także przyciągamy ludy na trybuny. Taki to już los żywych legend kraju.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 31.03.2010 o godz. 10:54.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Ale gołym okiem widać że w Widzewie w odróżnieniu od np. Górnika jakoś to wszystko wygląda, i klub jest prowadzony z głową. No i co najważniejsze są wyniki sportowe. A przecież wcale nie tak dawno był tam podobny syf jak teraz w Łksie. No i z całym szacunkiem dla Śląska, Arki czy Amiki, moim zdaniem łodzianie to większa firma od nich. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na Wiśle to się nie zdarzy, że tak szybko się rozejdą, no chyba że Legia przyjedzie, albo Real. To po prostu niezrozumiałe tak długo jak Wisła i Legia będą żywą legendą, tak długo na mecze tylko z ich udziałem będą się rozchodzić bilety jak bułeczki. To zrozumiałe |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Piwko na polskich stadionach?
http://s24.pl/uefa_chce_piwa_na_pols...ch-s71698.html I jakby ktoś miał nosa: http://s24.pl/ostatni_gasi_swiatlo_o...es-s71695.html A jeśli chodzi o mistrzostwo to teraz na Wisłę 1.60, na Lecha 3.75, na Legię 4.75
Ostatnio edytowane przez Pablooo : 31.03.2010 o godz. 11:12.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
To nie o to chodzi. Nie chodzi o poziom sportowy, tzn chodzi - KSP nie wywołuje takiego cisnienia - ale nie w takim stopniu. Chodzi o to, ze do Poznania jedzie kwintesencja Warszawy, centrali, itp.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie to rybka,ale podejrzewam,że nosa nie będzie gdzie wetknąć jak zawitamy.Sam się oszukujesz,ze będzie inaczej.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja nie chcę by było inaczej. Zapełniony ponad 45-tysięczny stadion byłoby z korzyścią dla klubu, ale mimo legendy jaka towarzyszy Wiśle - troszkę w to niestety wątpię (choć mam taką nadzieję). Na Legię powinien się zapełnić i to (jak słusznie zauważył 0 22 ) bez względu na poziom sportowy ![]() |
|
|
|
Banita
Od: 01.2010
Offline |
|
|
No już nie przesadzajmy z tą legendą Wisły. Jesteśmy klubem owszem ponad 100-letnim ale poza pierwszymi latami ciąży nad nami widmo konfidentów.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
Masz chęć pisania historii od nowa to zgłoś się do fortarta. co do widma - mów za siebie. "poza pierwszymi latami", dobre. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
biechowianin: 40 lat wobec 104 to nie tak znowu wiele. Poza tym to złożona kwestia i tylko naprawdę nielubiący Wisły mogą używać argumentów na takim poziomie. Bo, idąc tym tokiem, wstyd być Polakiem, skoro w naszym kraju przez 45 lat był zbrodniczy system komunistyczny.
![]() ![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
Adios. * _____ * Adios (hiszp.) - do widzenia, idz precz, spierdalaj. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|