The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.03.2010, 20:44
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post

- nie zakończyły się rozmowy z Wisłą, która chce 25% powierzchni stadionu,
nie znam sie na tym do konca... wiec pytam, jest w tym uwzględnione muzeum i sklep kibica?

i skoro wyceniac beda stadion w oparciu o koszt jego budowy.. ponad 500 mln zl, to juz teraz wiadomo (biorac pod uwage te 25% + cos tam) jaki bedzie mniej wiecej koszt spłaty przez Wisle za wynajem ? no i dla Wisly nie jest najlepiej ze wycena bedzie w oparciu o KOSZT BUDOWY ?

i jesli 3 trybuny maja byc skonczony.. to mamy rozumiec ze z wykonczeniem (E i D) ?
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 30.03.2010 o godz. 20:48.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.03.2010, 21:20
rav napisales ze wycena bedzie wykonana a Majchrowski ze juz jest. O co tu chodzi?
Nie znam szczegolow i przypuszczam ze sprawa rozbija sie o utrzymanie obiektu (dwoch obiektow w wypadku zostawienia hali) ale wg mnie nie jest najlepszym rozwiazaniem burzenie hali i stawianie nowej.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 30.03.2010, 21:31
Czyli teraz przepisy pozwalają zorganizować dzień otwarty na stadionie bo to święto pracy 1 wyjątkowy dzień w roku kiedy przepisy nie działają oj majcher by sie zbłaźnił kolejny raz
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 30.03.2010, 21:55
derr napisał(a):Wyświetl post
gdzie sa ci pracownicy na 2 zmiany moze o jakiegos ciecia chodziło
od 1 marca miały być 3 zmiany - a robili - czasem- na 2. teraz miały być 2 - to robi jedna
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 30.03.2010, 22:05
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
od 1 marca miały być 3 zmiany - a robili - czasem- na 2. teraz miały być 2 - to robi jedna
Robią na dwie, tyle że krótsze. Po 4 godziny.
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 30.03.2010, 23:38
Troche gdybania..

Czy ta wycena o koszt budowy nie bedize wygladac cos w tym stylu:
koszt budowy (500 mln) * 25% = 125 mln
125 mln * 1% = 1,25 mln (koszt wynajmu)

?
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 30.03.2010, 23:58
Skoro wymianę murawy ma sfinansować obecny wykonawca to moje pytanie jest takie: czy mamy jakieś "parametry" tej murawy zapisane w umowie czy znowu po miesiącu użytkowania murawa będzie do wymiany? Już z doświadczenia wiemy, że co tanie to drogie i jedynie droższa murawa jest w dłuższej perspektywie bardziej opłacalna.

Wiem, że sprawa murawy to wisienka na torcie ale warto już teraz również tę sprawę skonkretyzować.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 31.03.2010, 01:17
Bartii napisał(a):Wyświetl post
Troche gdybania..

Czy ta wycena o koszt budowy nie bedize wygladac cos w tym stylu:
koszt budowy (500 mln) * 25% = 125 mln
125 mln * 1% = 1,25 mln (koszt wynajmu)

?
W tym stylu to raczej nie będzie.Te 25% to chyba muszą się do czegoś innego odnosić.Jeśli koszt=wartość (,swoją drogą bardzo ciekawa metoda oceny wartości stadionu.Pomijam fakt że nie wiem co w takim wypadku robił biegły rzeczoznawca jak wystarczył by kalkulator) , to wychodzi coś wręcz odwrotnego - Elementy potrzebne do rozegrania meczu to chyba większość kosztów budowy stadionu.

Ogólnie rzecz biorąc Wisła musi być czujna bo podpisze byle co i po roku okaże się że mimo średniej 20tys ludzi na mecz(wariant optymistyczny), zarobiła mniej niż na starym stadionie, przy średniej 10 tyś - bądź w ogóle nie zarobiła
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 31.03.2010, 01:43
Mnie zastanawia 25% powierzchni stadionu.
Część sportowa - to przecież 3 kondygnacje na trybunie wschodniej (strefy kibiców + -1, jako techniczne i pomieszczenia konserwatora murawy), po 1 na N/W i 5 z 6 kondygnacji trybuny zachodniej, a to na pewno jest więcej niż 25% powierzchni obiektu. Żeby odbył się mecz trzeba wynająć strefy kibiców, szatnie dla zawodników, sędziów, kontroli antydopingowej itp, zaplecze mediów, a to przecież kupa powierzchni. Zresztą nie wiem jak oni to przeliczają. Raczej skłonny jestem sądzić, że te 25% odnosi się do powierzchni biur, które Wisła chce wynająć pod siedzibę klubu.
Trzeba czekać, bo miasto jaj ognia unika wszelkich rzeczowych odpowiedzi na temat przetargów i rozmów o wynajem obiektu.
Odpowiedz cytując
Cichy
Senior Member

Stary 31.03.2010, 07:09
A czy była mowa o tym gdzie miałyby grać koszykarki, koszykarze, siatkarki w czasie budowy nowej hali w miejscu starej?
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 31.03.2010, 07:13
Jaworzno albo Tomex
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 31.03.2010, 07:26
Cytat:
Zobaczyli m.in. przestronne, oszklone loże z balkonami, w tym lożę prezydencką
Taa, tylko loża prezydencja jest na trybunie zachodniej :F
http://www.dziennik.krakow.pl/pl/reg...euro-2012.html

No to czekamy na głosowanie i jego wyniki.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 31.03.2010, 08:21
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
Mnie zastanawia 25% powierzchni stadionu.
Część sportowa - to przecież 3 kondygnacje na trybunie wschodniej (strefy kibiców + -1, jako techniczne i pomieszczenia konserwatora murawy), po 1 na N/W i 5 z 6 kondygnacji trybuny zachodniej, a to na pewno jest więcej niż 25% powierzchni obiektu. Żeby odbył się mecz trzeba wynająć strefy kibiców, szatnie dla zawodników, sędziów, kontroli antydopingowej itp, zaplecze mediów, a to przecież kupa powierzchni. Zresztą nie wiem jak oni to przeliczają. Raczej skłonny jestem sądzić, że te 25% odnosi się do powierzchni biur, które Wisła chce wynająć pod siedzibę kl
ubu.
Trzeba czekać, bo miasto jaj ognia unika wszelkich rzeczowych odpowiedzi na temat przetargów i rozmów o wynajem obiektu.
Też tak mi się wydaje - chodzi chyba o 25% powierzchni komercyjnej i całą sportową tj.60-70% całego stadionu.Jesli mowa byłaby o 25% z całości - to z tego by wynikało że 75% to komercja a tak nie jest napewno
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 31.03.2010, 09:11
Jak to jest z tymi miejscami dla ekip tv? Od jakiegoś czasu przewija się koncepcja, że na trybunie wschodniej będzie zaplecze tv i tam będą ustawiane kamery, tymczasem jednym z wymogów UEFA (przynajmniej dla EURO) jest ustawienie głównych kamer na trybunie w naszym wypadku zachodniej (zachodzące słońce z tyłu, za kamerami). I takie były pierwotne założenia podczas projektowania stadionu. Czy to wersja tymczasowa, a potem przeprowadzka na zachodnią?
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 31.03.2010, 09:13
Pewnie tymczasowa, skoro trybuna zachodnia będzie kończona jako ostatnia, już po oddaniu stadionu do użytkowania (z tego, co zrozumiałem).
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 31.03.2010, 09:16
Foteliki wystawione na budowie stadionu w Gdańsku .
Pewnie z tych będą wybierać.

Ostatnio edytowane przez filip74 : 31.03.2010 o godz. 09:40.
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 31.03.2010, 09:21
Hm, to w górnym rzędzie, drugie od lewej, trochę przypomina nasze. Mam nadzieje, że nasze będą jednak jednokolorowe, a nie czarne od spodu, byłby trochę zonk
Warszawski sedesik też rozważany, jak widzę. No i przegięty "fotel prezesa".
Nie wiem, jak kwestie techniczne, mocowań, wytrzymałości i wygody, ale estetycznie najbardziej przemawiają do mnie te dwa czerwone po prawej na górze.
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 31.03.2010, 09:56
Taki mniej więcej będzie widok na boisko z trybuny narożnej:
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2010, 09:58
Wrona napisał(a):Wyświetl post
Jak to jest z tymi miejscami dla ekip tv? Od jakiegoś czasu przewija się koncepcja, że na trybunie wschodniej będzie zaplecze tv i tam będą ustawiane kamery, tymczasem jednym z wymogów UEFA (przynajmniej dla EURO) jest ustawienie głównych kamer na trybunie w naszym wypadku zachodniej (zachodzące słońce z tyłu, za kamerami). I takie były pierwotne założenia podczas projektowania stadionu. Czy to wersja tymczasowa, a potem przeprowadzka na zachodnią?
To bzdura. Na trybunie wschodniej jest możliwość zainstalowania kamer, ale transmisje będą przeprowadzane tak jak dotychczas - od strony zachodniej. Być może podczas pierwszych meczów, gdy konstrukcja trybuny zachodniej nie będzie gotowa, kamery będą od strony wschodniej.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 31.03.2010, 10:11
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
do Cichy: na komisji nie było o tym mowy. Z tego co się dowiedziałem to planują na suchych stawach (tomex), ale tam trzeba zrobić remont lub ewentualnie na kolnej, gdzie jest nowa hala, ale nie ma miejsca dla publiczności. W grę wchodzi też Jaworzno. Ale najbardziej prawdopodobny jest tomex.
A czy na mecze ligowe koszykarek, hala Korony nie spełnia wymogów? Ile na Tomex wchodzi ludzi?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 31.03.2010, 10:14
Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
Hm, to w górnym rzędzie, drugie od lewej, trochę przypomina nasze. Mam nadzieje, że nasze będą jednak jednokolorowe, a nie czarne od spodu, byłby trochę zonk
Warszawski sedesik też rozważany, jak widzę. No i przegięty "fotel prezesa".
Nie wiem, jak kwestie techniczne, mocowań, wytrzymałości i wygody, ale estetycznie najbardziej przemawiają do mnie te dwa czerwone po prawej na górze.
mnie wydaje ze to niebieskie na srodku jest nasze (4rte), inna kwestia ze gdyby na tym stadionie wybrali te same co na stadion Wisly, to ciekawe jak wyrobia z produkcja.. albo maja wystarczajaca moc produkcyjna i bedzie to ich interes zycia albo...
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2010, 10:30
Napisał do mnie pracownik wyższego szczebla firmy, która produkować będzie nasze krzesełka - i myślę, że jego informacje rozwieją wszelkie wątpliwości co do mocy produkcyjnych Megan Siting.

Informacja z ich strony internetowej (35 tys. krzesełek rocznie) dotyczy modeli kinowych, teatralnych czy tez audytoryjnych. Dla porównania - Nowy Styl produkuje ich podobno 3-4 razy mniej.

Natomiast technologia produkcji krzesełek stadionowych jest znacznie prostsza. Czas produkcji 1 szt. krzesełka stadionowego jest kilkadziesiąt razy krótszy od 1 szt fotela widowiskowego, tak więc wyprodukowanie np. ok. 50.000 szt krzesełek, to kwestia tygodni niż miesięcy.

Zapewnia więc, że zdążą na czas.
No i jest Wiślakiem od dawna więc myślę, że się przyłożą.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 31.03.2010, 10:34
Jak dla mnie pozostanie starej hali to konieczność. Przecież w momencie, kiedy Wisła znajdzie operatora na nową halę (bo sama pewnie nie będzie zainteresowana utrzymywaniem hali poza meczami koszykarek), to gdzie mają się podziać inne sekcje? Przecież siatkarki nie zostaną wpuszczone na halę o pojemności 5000, skoro ich mecze nie cieszą się zbytnią popularnością. Jeśli taki operator będzie miał do wyboru jakiś posrany koncert z jakąś tam widownią, albo mecz siatkarek, czy koszykarzy Wisły, to wybierze oczywiście koncert.

Opcja z grą na jakichś Koronach, Tomexach, czy Jaworznie (!), to dla mnie absurd, skoro na miejscu mamy idealną halę, do goszczenia rozgrywek niższego szczebla!

Już nie będę wspominał, że Cracovia ma mieć 3 hale i nie ma problemu, a my musimy wybierać, mając znacznie większe sukcesy w zasadzie każdej sekcji, która też występuje u nich.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2010, 10:49
TS Wisła chce być operatorem całej hali.
Już teraz nie będzie można grać w kosza w PLKK. Nie wiem jak z II ligą koszykarzy (od nowego sezonu pewnie III) czy I ligą koszykarek. Pamiętaj jeszcze o tzw. nowej hali.
Nowa hala ma mieć maksimum 5 tys. miejsc, ale z tego mnóstwo miejsc "rozkładanych". Na co dzień będą tu trzy boiska treningowe.
A starą halę coraz trudniej utrzymać: przeciekający dach, przegniłe ściany...
Odpowiedz cytując
Staszek
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 31.03.2010, 11:01
Zburzenie starej hali skomplikuje zycie nie tylko sekcji koszykowki ale i siatkarskiej ,judo ,gimnastycznej itp .Jest jeszcze basen .To powazne wyzwanie dla wladz TS.

Ups ,faktycznie zapedzilem sie z tym wyburzaniem
Powód: blad
Ostatnio edytowane przez Staszek : 31.03.2010 o godz. 13:07.
Zawsze wierni i oddani z Nowej Huty Wisły Fani!!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 31.03.2010, 11:08
Judo? Gimnastyczki? Basen?
Zburzona ma być sama hala a nie cały budynek.
Odpowiedz cytując
Bi@ły89
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 31.03.2010, 11:15
LukL czy to zdjęcie, które wkleiłeś było robione z samej góry tj. z najwyższego rzędu, gdzie będą krzesełka w narożniku?
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 31.03.2010, 11:30
rav napisał(a):Wyświetl post
TS Wisła chce być operatorem całej hali.
Już teraz nie będzie można grać w kosza w PLKK. Nie wiem jak z II ligą koszykarzy (od nowego sezonu pewnie III) czy I ligą koszykarek. Pamiętaj jeszcze o tzw. nowej hali.
Nowa hala ma mieć maksimum 5 tys. miejsc, ale z tego mnóstwo miejsc "rozkładanych". Na co dzień będą tu trzy boiska treningowe.
A starą halę coraz trudniej utrzymać: przeciekający dach, przegniłe ściany...
Czyli rozumiem, że sytuacja typu "koszykarze- juniorzy nie mają gdzie grać", a obok stoi pusta pięciotysięczna hala nie będzie miała miejsca? Hmm. Orientujesz się, jak do całej sprawy podchodzą działacze TSu?
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 31.03.2010, 11:41
Bi@ły89 napisał(a):Wyświetl post
LukL czy to zdjęcie, które wkleiłeś było robione z samej góry tj. z najwyższego rzędu, gdzie będą krzesełka w narożniku?
Chyba przed ostatni rząd...
..a zdjęcie na stojąco robione
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Stary 31.03.2010, 11:46
LukL napisał(a):Wyświetl post
Taki mniej więcej będzie widok na boisko z trybuny narożnej:

I ciekawe jak zabezpieczą ludzi na dole trybuny południowej żeby " mądrale" nie rzucaly w nich jakimś badziewiem...?Postawią plekse to zasłonią częśc boiska.
Wg.mnie jest to bezsensowne miejsce.Stara lokalizacja jest dużo lepsza.Jeden ewentualny bufor mniej, brak zagrożenia dla pikników a ponadto zapewniałaby ciagłość kibiców Wisły - lepsza koordynacja dopingu -o ile wschodnia i południowa bedą dopingować
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów