|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
i skoro wyceniac beda stadion w oparciu o koszt jego budowy.. ponad 500 mln zl, to juz teraz wiadomo (biorac pod uwage te 25% + cos tam) jaki bedzie mniej wiecej koszt spłaty przez Wisle za wynajem ? no i dla Wisly nie jest najlepiej ze wycena bedzie w oparciu o KOSZT BUDOWY ? i jesli 3 trybuny maja byc skonczony.. to mamy rozumiec ze z wykonczeniem (E i D) ?
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 30.03.2010 o godz. 20:48.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
rav napisales ze wycena bedzie wykonana a Majchrowski ze juz jest. O co tu chodzi?
Nie znam szczegolow i przypuszczam ze sprawa rozbija sie o utrzymanie obiektu (dwoch obiektow w wypadku zostawienia hali) ale wg mnie nie jest najlepszym rozwiazaniem burzenie hali i stawianie nowej. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Czyli teraz przepisy pozwalają zorganizować dzień otwarty na stadionie
![]() bo to święto pracy 1 wyjątkowy dzień w roku kiedy przepisy nie działają oj majcher by sie zbłaźnił kolejny raz |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
od 1 marca miały być 3 zmiany - a robili - czasem- na 2. teraz miały być 2 - to robi jedna
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Troche gdybania..
Czy ta wycena o koszt budowy nie bedize wygladac cos w tym stylu: koszt budowy (500 mln) * 25% = 125 mln 125 mln * 1% = 1,25 mln (koszt wynajmu) ? ![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skoro wymianę murawy ma sfinansować obecny wykonawca to moje pytanie jest takie: czy mamy jakieś "parametry" tej murawy zapisane w umowie czy znowu po miesiącu użytkowania murawa będzie do wymiany? Już z doświadczenia wiemy, że co tanie to drogie i jedynie droższa murawa jest w dłuższej perspektywie bardziej opłacalna.
Wiem, że sprawa murawy to wisienka na torcie ale warto już teraz również tę sprawę skonkretyzować. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ogólnie rzecz biorąc Wisła musi być czujna bo podpisze byle co i po roku okaże się że mimo średniej 20tys ludzi na mecz(wariant optymistyczny), zarobiła mniej niż na starym stadionie, przy średniej 10 tyś - bądź w ogóle nie zarobiła ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Mnie zastanawia 25% powierzchni stadionu.
Część sportowa - to przecież 3 kondygnacje na trybunie wschodniej (strefy kibiców + -1, jako techniczne i pomieszczenia konserwatora murawy), po 1 na N/W i 5 z 6 kondygnacji trybuny zachodniej, a to na pewno jest więcej niż 25% powierzchni obiektu. Żeby odbył się mecz trzeba wynająć strefy kibiców, szatnie dla zawodników, sędziów, kontroli antydopingowej itp, zaplecze mediów, a to przecież kupa powierzchni. Zresztą nie wiem jak oni to przeliczają. Raczej skłonny jestem sądzić, że te 25% odnosi się do powierzchni biur, które Wisła chce wynająć pod siedzibę klubu. Trzeba czekać, bo miasto jaj ognia unika wszelkich rzeczowych odpowiedzi na temat przetargów i rozmów o wynajem obiektu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A czy była mowa o tym gdzie miałyby grać koszykarki, koszykarze, siatkarki w czasie budowy nowej hali w miejscu starej?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jaworzno albo Tomex
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
http://www.dziennik.krakow.pl/pl/reg...euro-2012.html No to czekamy na głosowanie i jego wyniki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak to jest z tymi miejscami dla ekip tv? Od jakiegoś czasu przewija się koncepcja, że na trybunie wschodniej będzie zaplecze tv i tam będą ustawiane kamery, tymczasem jednym z wymogów UEFA (przynajmniej dla EURO) jest ustawienie głównych kamer na trybunie w naszym wypadku zachodniej (zachodzące słońce z tyłu, za kamerami). I takie były pierwotne założenia podczas projektowania stadionu. Czy to wersja tymczasowa, a potem przeprowadzka na zachodnią?
![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Pewnie tymczasowa, skoro trybuna zachodnia będzie kończona jako ostatnia, już po oddaniu stadionu do użytkowania (z tego, co zrozumiałem).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Foteliki wystawione na budowie stadionu w Gdańsku .
Pewnie z tych będą wybierać. ![]()
Ostatnio edytowane przez filip74 : 31.03.2010 o godz. 09:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Hm, to w górnym rzędzie, drugie od lewej, trochę przypomina nasze. Mam nadzieje, że nasze będą jednak jednokolorowe, a nie czarne od spodu, byłby trochę zonk
![]() Warszawski sedesik też rozważany, jak widzę. No i przegięty "fotel prezesa". Nie wiem, jak kwestie techniczne, mocowań, wytrzymałości i wygody, ale estetycznie najbardziej przemawiają do mnie te dwa czerwone po prawej na górze. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Taki mniej więcej będzie widok na boisko z trybuny narożnej:
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Napisał do mnie pracownik wyższego szczebla firmy, która produkować będzie nasze krzesełka - i myślę, że jego informacje rozwieją wszelkie wątpliwości co do mocy produkcyjnych Megan Siting.
Informacja z ich strony internetowej (35 tys. krzesełek rocznie) dotyczy modeli kinowych, teatralnych czy tez audytoryjnych. Dla porównania - Nowy Styl produkuje ich podobno 3-4 razy mniej. Natomiast technologia produkcji krzesełek stadionowych jest znacznie prostsza. Czas produkcji 1 szt. krzesełka stadionowego jest kilkadziesiąt razy krótszy od 1 szt fotela widowiskowego, tak więc wyprodukowanie np. ok. 50.000 szt krzesełek, to kwestia tygodni niż miesięcy. Zapewnia więc, że zdążą na czas. No i jest Wiślakiem od dawna więc myślę, że się przyłożą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jak dla mnie pozostanie starej hali to konieczność. Przecież w momencie, kiedy Wisła znajdzie operatora na nową halę (bo sama pewnie nie będzie zainteresowana utrzymywaniem hali poza meczami koszykarek), to gdzie mają się podziać inne sekcje? Przecież siatkarki nie zostaną wpuszczone na halę o pojemności 5000, skoro ich mecze nie cieszą się zbytnią popularnością. Jeśli taki operator będzie miał do wyboru jakiś posrany koncert z jakąś tam widownią, albo mecz siatkarek, czy koszykarzy Wisły, to wybierze oczywiście koncert.
Opcja z grą na jakichś Koronach, Tomexach, czy Jaworznie (!), to dla mnie absurd, skoro na miejscu mamy idealną halę, do goszczenia rozgrywek niższego szczebla! Już nie będę wspominał, że Cracovia ma mieć 3 hale i nie ma problemu, a my musimy wybierać, mając znacznie większe sukcesy w zasadzie każdej sekcji, która też występuje u nich. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
TS Wisła chce być operatorem całej hali.
Już teraz nie będzie można grać w kosza w PLKK. Nie wiem jak z II ligą koszykarzy (od nowego sezonu pewnie III) czy I ligą koszykarek. Pamiętaj jeszcze o tzw. nowej hali. Nowa hala ma mieć maksimum 5 tys. miejsc, ale z tego mnóstwo miejsc "rozkładanych". Na co dzień będą tu trzy boiska treningowe. A starą halę coraz trudniej utrzymać: przeciekający dach, przegniłe ściany... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Zburzenie starej hali skomplikuje zycie nie tylko sekcji koszykowki ale i siatkarskiej ,judo ,gimnastycznej itp .Jest jeszcze basen .To powazne wyzwanie dla wladz TS.
Ups ,faktycznie zapedzilem sie z tym wyburzaniem ![]() Powód: blad
Ostatnio edytowane przez Staszek : 31.03.2010 o godz. 13:07.
![]()
Zawsze wierni i oddani z Nowej Huty Wisły Fani!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Judo? Gimnastyczki? Basen?
Zburzona ma być sama hala a nie cały budynek. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
LukL czy to zdjęcie, które wkleiłeś było robione z samej góry tj. z najwyższego rzędu, gdzie będą krzesełka w narożniku?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
..a zdjęcie na stojąco robione |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I ciekawe jak zabezpieczą ludzi na dole trybuny południowej żeby " mądrale" nie rzucaly w nich jakimś badziewiem...?Postawią plekse to zasłonią częśc boiska. Wg.mnie jest to bezsensowne miejsce.Stara lokalizacja jest dużo lepsza.Jeden ewentualny bufor mniej, brak zagrożenia dla pikników a ponadto zapewniałaby ciagłość kibiców Wisły - lepsza koordynacja dopingu -o ile wschodnia i południowa bedą dopingować ![]() ![]()
|
|

|
||||||
![]() |
|
|