The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.03.2010, 20:36
do wszystkich marudzących na krzesełka: zobaczyliście ich zdjęcie. Żaden z was (no, z małymi wyjątkami ) nie wie, czy są wygodne, jak się będą sprawować, jak bardzo są wytrzymałe itd., a już na to narzekacie. Może ocenimy je dopiero, jak na nich zasiądziemy?
co się zaś tyczy pojemności w stosunku do krzesełek, to nie jestem ekspertem, ale zdaje mi się, że jak jest wyliczone, że trybuna ma być na X ludzi, to nie kupili krzesełek o charakterystyce pozwalającej na zamontowanie ich w ilości X-1000. Zwłaszcza, że stadion ma spełniać wymogi klasy Elite. Argument, że projektanci już 1001 rzeczy spieprzyli mnie nie przekonuje - w ten sposób można się przyczepić do wszystkiego, co wyczytacie, że jest montowane na stadionie.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 29.03.2010, 20:36
KaRaSTSW napisał(a):Wyświetl post
Niestety ale MASAKRA te krzesełka :( Mozna było duzo lepsze miec :(
Ale co znaczy można było? Z czego można było wybrać? Nie sądzę żeby przykładowo Kuba Dostał tydzień temu katalog 10tys. fotelików od afrykańskich bambusowych tronów po grenlandzkie sopelki i pokazał palcem chcę przetestować ten, ten i ten.

Jak ktoś ma kościstą dupę to sobie jaśka przyniesie. Ważniejsze że jak będziesz jeden z drugim chciał usiąść nie będziesz musiał błota i kiepów wycierać.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
mlody_ale_wierny
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 29.03.2010, 20:44
Jeszcze sie taki nie urodził, co by wszystkim dogodził.
mi tam lata koło nosa jak wygląda to krzesełko chyba nie po to na stadion przychodzimy żeby oglądać krzesełka
HEJ WISŁA KOSZ!!!

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 29.03.2010, 20:44
Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
Argument, że projektanci już 1001 rzeczy spieprzyli mnie nie przekonuje - w ten sposób można się przyczepić do wszystkiego, co wyczytacie, że jest montowane na stadionie.
hehe , mnie to akurat przekonuje, choć nie chce mi się wierzyć żeby i w tym się jebli, szczególnie że policzenie tego wszystkiego do trudnych prac nie należy.

A co do krzesełek - wygląd mają taki 'nie stadionowy' , do tego o solidność bym ich też nie podejrzewał - ale rozumiem że to tylko takie wrażenie.
Co do wygody, tu akurat znacznie wygodniejsze wydają się być 'nocniki' na Legii ,no ale u nas wszytko najmniejszym kosztem więc inaczej pewnie być nie mogło.

Plus jest taki że w przyszłości krzesełka będzie można wymienić.
Ciekaw jestem jak to będzie wyglądało we Wrocku,Gdańsku i Wawie(narodowy) i jak wygląda w Poznaniu.
Parchy też już wybrały?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 29.03.2010, 20:49
Krzesełka jak krzesełka. Na wielu stadionach takie są. Nie istnieje coś takiego jak wybór doskonały, mnie natomiast cieszy, że dokonano wyboru nie tylko w oparciu o jedno kryterium - ceny, ale wzięto pod uwagę wiele czynników i zdań. Co do trwałości krzesełek - podstawowe kryterium zostało spełnione, tj. by utrzymało naprawdę solidnie zbudowaną osobę Istotniejsze jest zapewnienie takiego klimatu na stadionie i poziomu bezpieczeństwa, żeby nikomu do głowy nie przyszło ich wyrywać, bo dla chcącego nic trudnego, choćby wybrać najbardziej trwały model na rynku.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 29.03.2010, 20:56
Napisali że od dzisiaj będzie praca przy trybunie na 2 zmiany ale jkaoś tego na kamerce ni widać-światła są pogaszone
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 29.03.2010, 20:57
Cytat:
Istotniejsze jest zapewnienie takiego klimatu na stadionie i poziomu bezpieczeństwa, żeby nikomu do głowy nie przyszło ich wyrywać, bo dla chcącego nic trudnego, choćby wybrać najbardziej trwały model na rynku.
To jest ważne, zwłaszcza że na trybunie wschodniej będzie sektor gości (co dla mnie jest kretynizmem, mógłby spokojnie zostać tam gdzie jest, jedynie powiększony), 5% pojemności to raptem 1650 miejsc, wystarczyłaby tylko jedna strefa buforowa.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 29.03.2010, 21:16
PiotrG napisał(a):Wyświetl post
To jest ważne, zwłaszcza że na trybunie wschodniej będzie sektor gości (co dla mnie jest kretynizmem, mógłby spokojnie zostać tam gdzie jest, jedynie powiększony), 5% pojemności to raptem 1650 miejsc, wystarczyłaby tylko jedna strefa buforowa.
Mam takie samo zdanie! Jeden bufor, przez co więcej miejsca dla kibiców. Zresztą, robiąc jakieś siatki do dachu odgradzające sektory będą one trochę przesłaniały widok z narożnika kibicom przyjezdnym. A tam gdzie jest teraz to zupełnie nie przeszkadza.

Zazwyczaj miejsca dla gości lokuje się w narożnikach bo jest tam najgorszy widok, jednak u nas mam wrażenie że całkiem fajnie będzie się oglądać mecz z narożników.

Zupełnie nie rozumiem tego umiejscowienia sektora gości.
Ostatnio edytowane przez Proud : 29.03.2010 o godz. 21:18.
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 29.03.2010, 21:28
Już wklejałem zdjecia z ktorych jednoznacznie wynika ze nie ma najmniejszego sensu dawac przyjezdnych do naroznika.. a tu nastepne foto http://www.stadionwisly.info/files/gallery/246/24.jpg

co zrobia? przymocują blachę 50x50 metrów przez co zasloni sie 2/4 boiska na caly bok E ? czy zrobia bufor z 3 sektorow?
widzicie jaki to jest widok na trybune E , to samo jest na C patrzac z wyzszych rzedów no i kwestia dachu na ktory mozna z latwoscia wejsc ..

sektor przyjezdny tam gdzie byl, czyli obok okraglaka (bufor wystarczy patrzac na boisko po prawej stronie, ewentualnie moga na stale zamontowac wysokie ploty, nie trzeba tego robic po lewej stronie... wlasnie dzieki okraglakowi.. zaoszczedzamy bardzo duzo miejsc)

tak, w naroznikach sie lokuje.. tyle ze my mamy calkowicie inne narozniki niz na Legii, Koronie, w Lubinie itd.. i nijak mi sie widzi lokowac tam przyjezdnych

nalezy juz o tym myslec teraz.. bo ulokowanie ich tam bedzie glupotą

zreszta dla samych przyjezdnych bylby to wiekszy komfort ogladania meczów.. byl juz temat na jednym z for ktory sektor gosci w Polsce jest najlepszy i sektor gosci na Reymonta (obok okraglaka) przebil wszystkie inne..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 29.03.2010 o godz. 21:41.
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.03.2010, 21:34
Szczególnie ze sektor E przy obecnej budowie idealnie się nadaje na tego typu sektor na te ponad 1,5 tyś. miejsc. połówka e4 jako bufor, druga połówka miejsca dla gości + miejsca na e5. W zależności jak się ma to tam w środku E mogły by być nawet 2 wejscia dla kibiców gości, a przede wszystkim chyba minimalna strata miejsc

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 29.03.2010, 21:47
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Szczególnie ze sektor E przy obecnej budowie idealnie się nadaje na tego typu sektor na te ponad 1,5 tyś. miejsc. połówka e4 jako bufor, druga połówka miejsca dla gości + miejsca na e5. W zależności jak się ma to tam w środku E mogły by być nawet 2 wejscia dla kibiców gości, a przede wszystkim chyba minimalna strata miejsc
Ciekawe czy dałoby się coś z tym zrobić jeszcze, w końcu do otwarcia obiektu jeszcze trochę czasu zostało i ewentualna zmiana sektora gości (a raczej zostawienie go na miejscu) nie powinni być problemem.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.03.2010, 21:53
Ciekawe czy dałoby się coś z tym zrobić jeszcze, w końcu do otwarcia obiektu jeszcze trochę czasu zostało i ewentualna zmiana sektora gości (a raczej zostawienie go na miejscu) nie powinni być problemem.
Dokładnie tak powinno być. Z jednej strony okrąglak świetnie oddzielał kibiców gości i był takim naturalnym buforem, a od strony sektora wystarczyłaby siatka. Umiejscowienie sektora gości w narożniku C/E to dla mnie głupota, niepotrzebna strata miejsc, bo powstaną 2 bufory, no i juz widze te druty kolczaste przy Skyboxach... I ciekawe czy powstanie ogrodzenie dla przyjezdnych równiez od storny boiska czy będzie tam zwykła barierka, ale zapewne będzie to wyglądać jak na stadionie Korony Kielce czy fatalnie.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 29.03.2010, 22:07
A może nie będą robić buforów ani żadnej blachy, tylko puszczą siatkę od dachu o małych oczkach? Nic przez nią nie przeleci a widoku nie zasłoni - poczekajmy aż będzie ta sprawa rozwiązana
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 29.03.2010, 22:17
w sprawie umiejscowienia sektora gości moze tez SKWK moglo by sie porozumiec z kims decyzyjnym? jak w sprawie krzesełęk czy wzorów dobrze jest jak jest przecież niech siedzą przy okronglaku
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Dagobert
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 29.03.2010, 22:29
a ja uważam, że tam dokładnie powinien być sektor gości gdzie się planuje. i spokojnie z tymi buforami, jak będzie nawet po tys z kązdej strony to i tak zostanie nam 29 tys do wypełnienia, jak się okaże, że na 10 meczów pod rząd zabraknie biletów to będziemy myśleć ale jakoś nie wydaje mi sie to realne
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 29.03.2010, 22:38
Sektor gości obowiązkowo tam gdzie był dotychczas. Czyli obok okrąglaka.

A jeśli chodzi o wygląd krzesełek to.. wolałbym już te które są na D i E.
Może komfort i wytrzymałość jest, ale przypominają mi te z sali informatycznej w szkole, ewentualnie z poczekalni do pośredniaka. Jakieś takie za duże i te mocowania. W sumie kij z tym, byle tylko pojemność nie ubyła.

Akurat te na Legii są bardzo fajne, malutkie, zgrabniutkie, bez zbędnych mocowań po bokach.
Ostatnio edytowane przez element : 29.03.2010 o godz. 22:44.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Grzesiek7
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.03.2010, 22:41
Dobrze by było, gdyby SKWK udało się coś z tym zrobić.

Może jest taka szansa, żeby Kuba, który ostatnio się już skumplował z panią Dyrektor Niedziałkowską, zebrał kilka postulatów ?

Dla mnie najważniejsze sprawy (nie związane z kosztami lub minimalnymi) :

- lokalizacja sektora gości (i tak nie przewidziano osobnego systemu wejść, operator ma zapewnić bezpieczeństwo, czyli tu chyba z naszej strony jest prośba o redukcję kosztów - oprócz ew. sektorów buforowych ogrodzenie - z jednej, nie z dwóch stron)
- likwidacja przegród między sektorami na trybunach D i E (na nowych są już zaplanowane barierki 1,20m - jeśli się mylę, pls o korektę)
- likwidacja tzw. wiatrołapów na D i E
- uzgodnienie układu/wzoru krzesełek na trybunie zachodniej (żeby później nie ścigać się z czasem)

To moja propozycja

Aha, fajnie, jakby się inwestor wypowiedział nt. fos, mianowicie, jak widzi docelowo ich zastosowanie...
Odpowiedz cytując
beliaal666
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 29.03.2010, 22:54
Dagobert napisał(a):Wyświetl post
a ja uważam, że tam dokładnie powinien być sektor gości gdzie się planuje. i spokojnie z tymi buforami, jak będzie nawet po tys z kązdej strony to i tak zostanie nam 29 tys do wypełnienia, jak się okaże, że na 10 meczów pod rząd zabraknie biletów to będziemy myśleć ale jakoś nie wydaje mi sie to realne
dokładnie tak myśle najpierw sie martwcie by stadion zapełnić, jak to zrobicie to wtedy myślcie gdzie przenosić kibiców przyjezdnych by wiuęcej dla nas miejsc było
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 29.03.2010, 23:06
Tylko przeniesienie sektora później może sprawić nieco problemów - reorganizacja biletów, wejść, oznaczeń na stadionie, kołowrotów i oczywiście bufory.

Dzisiaj Wielki Dzień, koniec negocjacji z Wisłą. Powinniśmy dowiedzieć się ile dzierżawić będzie klub i jak sfinansowane zostaną brakujące elementy. Chyba już 3ci raz nie odłożą terminu negocjacji, bo to nic nie da, klub i tak nie sypnie kasą.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 29.03.2010, 23:06
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Kuba a masz może informacje czy taki model krzesełek jak znajdzie się u nas występuje już gdzieś na jakimś Stadioni, np. zagranicą bo ciekawi mnie to.

mi się napewno bardziej podobają niż te LEgijne nocniki... ale cóź niektórzy chyba swojego nie znają a cudze chwalą na zasadzie.. co nie nasze to lepsze...

ta...podejrzewam że dużo lepsze za dużo WIĘKSZE pieniądze do tej pory się nie nauczyliście że u nas niski koszt to priorytet

Nie nie orientuje się.
Spróbuje się zorienować w temacie.
Nasze pole wyboru było też zawężone - po prostu przedstawiono nam 5 modeli krzesełek, które zapewne Polimex mógłby dostarczyć i trzeba było wybrać.
Cieszy i to, bo gdyby wybrano inne raczej słabo by to wyglądało.

Idealnym rozwiązaniem byłoby puścić zapytanie do nastu firm zajmujacych się tematem tak aby każda z nich dostarczyła swoje siedzenia i żeby dało się je przetestować.
Jednak zapewne ze względu na notoryczny brak czasu takiej opcji nie wykorzystano.
Tak jak mówiłem dobrze, że przynajmniej był jakiś wybór i mogliśmy przejrzeć dostępne modele.
Gorzej byłoby gdyby ktoś kompletnie niezorientowany wybrał krzesełka np ze względu na ich estetyke wyglądu.

Co do tych krzesełek na Legii to wydaje mi się, że mogą być nieco wygodniejsze, ale wyglądają na dosyć liche.

PS. Fotek pozostałych krzesełek nie mam.

ps znalazłem strone megan siting
http://www.meganseating.nw.pl/megan/pl.htm

ze strony "Dzięki odpowiedniej infrastrukturze wydziałów, odpowiedzialnej pracy zatrudnionych osób i doskonałej współpracy z kooperantami, firma
MEGAN SEATING produkuje rocznie około 30.000 foteli, które montujemy
w Polsce i w kilkunastu krajach świata.
"
Skoro rocznie produkują 30 tys sztuk to zamówienie od Polimexu będzie interesem życia dla nich.
Wydaje się jednak, że Nowy Styl Group mógłby być lepszy, bo mają wieksze doświadczenie w samych krzesełkach stadionowych. Oby megan się sprawdził.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 30.03.2010 o godz. 00:22.
Odpowiedz cytując
RFR
Member

Od: 08.2003

Stary 30.03.2010, 00:20
Jeśli mnie pamięć nie myli, miłościwie nam królujący prezydent w odpowiedzi na interpelację radnego Olszówki pisał, że zamówienia publiczne związane z m.in. szeroko rozumianym IT (w tym nagłośnienia) "będą realizowane w I kwartale 2010 r."

Czy jest już / jeszcze wobec tego szansa aby wywrzeć nacisk aby było to nagłośnienie lepszej jakości niż na D i E?

Zarówno mnie jak i kilkoro moich znajomych dźwięk z naszych dotychczasowych szczekaczek z wy/wy sektorów wtłacza w fotele i powoduje, że kilka minut z muzyką czy zapowiedziami spikera powoduje ból głowy.

Kuba - może pomożesz? ;-)
Wisła Kraków. Widać, kto tu rządzi!
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 30.03.2010, 00:38
to nie koncert życzeń
najpierw musimy załatwic absulutnie niezbędne rzeczy
Wiadomo, że SKWK ma też bardzo ograniczone pole manewru.
Tylko nie wiem czy nagłośnienie nie będzie już leżej po stronie klubu.
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Stary 30.03.2010, 01:16
Kuba napisał(a):
Tylko nie wiem czy nagłośnienie nie będzie już leżej po stronie klubu.
Miasto ciągle planuje zrzucić część kosztów na Wisłę? Sądzę, że Wisła nie zgodzi się na jakąkolwiek dokładkę do budowy obiektu - wynajmą go pod warunkiem, że całość będzie zbudowana i wyposażona przez miasto.
Zresztą dzisiaj powinniśmy się przekonać, jednak ja nie wyobrażam sobie że Wisła weźmie na siebie ciężar finansowy jakiegokolwiek wyposażania obiektu.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 30.03.2010, 02:40
Taka ciekawostka odnośnie fotelików i zbliżających się MŚ 2010 w RPA .
Polskie foteliki są zamontowane na stadionach Green Point Stadium w Kapsztadzie ( to ten stadion którego kopię budują w Warszawie jako narodowy) i w Nelspruit na arenie Mbombela (to ten którego konstrukcja stadionu oparta jest na tych słupach w kształcie żyraf ) foteliki dostarczyła firma z Krosna Nowy Styl.
Foteliki są jednak nie rozkładane.
Ostatnio edytowane przez filip74 : 30.03.2010 o godz. 02:45.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.03.2010, 09:34
Kuba napisał(a):Wyświetl post
Nie nie orientuje się.
Spróbuje się zorienować w temacie.
Nasze pole wyboru było też zawężone - po prostu przedstawiono nam 5 modeli krzesełek, które zapewne Polimex mógłby dostarczyć i trzeba było wybrać.
Cieszy i to, bo gdyby wybrano inne raczej słabo by to wyglądało.

Idealnym rozwiązaniem byłoby puścić zapytanie do nastu firm zajmujacych się tematem tak aby każda z nich dostarczyła swoje siedzenia i żeby dało się je przetestować.
Jednak zapewne ze względu na notoryczny brak czasu takiej opcji nie wykorzystano.
Tak jak mówiłem dobrze, że przynajmniej był jakiś wybór i mogliśmy przejrzeć dostępne modele.
Gorzej byłoby gdyby ktoś kompletnie niezorientowany wybrał krzesełka np ze względu na ich estetyke wyglądu.

Co do tych krzesełek na Legii to wydaje mi się, że mogą być nieco wygodniejsze, ale wyglądają na dosyć liche.

PS. Fotek pozostałych krzesełek nie mam.

ps znalazłem strone megan siting
http://www.meganseating.nw.pl/megan/pl.htm

ze strony "Dzięki odpowiedniej infrastrukturze wydziałów, odpowiedzialnej pracy zatrudnionych osób i doskonałej współpracy z kooperantami, firma
MEGAN SEATING produkuje rocznie około 30.000 foteli, które montujemy
w Polsce i w kilkunastu krajach świata.
"
Skoro rocznie produkują 30 tys sztuk to zamówienie od Polimexu będzie interesem życia dla nich.
Wydaje się jednak, że Nowy Styl Group mógłby być lepszy, bo mają wieksze doświadczenie w samych krzesełkach stadionowych. Oby megan się sprawdził.
Będe wdzięczny. ale skoro mówisz że produkują 30tyś krzesełęk rocznie to wątpie żeby ich wyroby znalazły się na jakimkolwiek dużym obiekcie...i to trochę nie pokoi że doświadczenia to oni za dużego nie mają
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 30.03.2010, 09:53
Nie przesadzajmy z tym doświadczeniem. Mają do wykonania 22-23 tys. identycznych krzesełek, takich, jakie dali na prezentacji. Jakie tu doświadczenie jest potrzebne? Jedyne co, to trzeba się upewnić, czy mają wystarczające moce przerobowe, by wykonać je w terminie. Natomiast można być niemal pewnym, że nie podejdą do zamówienia na "odp**l się".
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 30.03.2010, 10:03
Doswiadczenie (a konkretnie wykonanie i material) o tyle istotne ze to produkt narazony na bezposrednie i nieustanne dzialanie warunkow atmosferycznych. Wg stronki daja gwarancje do 7 lat wiec nie powinno byc zle.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 30.03.2010, 10:07
właśnei o jakość raczej się nie obawiam, bo nie jest to wielka fabryka i napewno zależy im na dobrej opinii

tylko te moce przerobowe mogą być niewystarczające tj takie miałem obawy dopóki nei zacząłem sobie kalkulować ...

mają 3 miesiące - kwiecień, maj i czerwiec tj 1/4 roku kalendarzowego.

Jesli w ciągu roku wykonują 30 tysięcy to w miesiąc moga wykonać 2,5 tys krzesełek.

3 miesiące x 2,5 tys = 7,5 tys
trybuna będzie miała +- 11 tys więc przy zatrudnieniu kilku osob dodatkowo nie powinno to stanowić wielkiego problemu, zwłaszcza,że naszesiedzenia nie mają obić, nagłówków, podpórek na łokcie etc.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 30.03.2010, 10:26
Dla mnie faworytem powinna być firma Nowy Styl, ich krzesełka sportowe są niemal w całej Europie, na różnych obiektach. Doświadczenie, które mają, jest niebagatelne i pozwala być pewnym, że nie zrobią chałtury, a moce przerobowe mają na tyle duże, że termin dostawy byłby zagwarantowany w 100%. Uważam, że w takich wypadkach należy stawiać na "sprawdzonego konia".

P.S. Znam firmę Nowy Styl od tej strony, gdyż są moim klientem, więc moja opinia ma podstawy.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 30.03.2010, 10:31
rav napisał(a):Wyświetl post
Nie przesadzajmy z tym doświadczeniem. Mają do wykonania 22-23 tys. identycznych krzesełek, takich, jakie dali na prezentacji. Jakie tu doświadczenie jest potrzebne? Jedyne co, to trzeba się upewnić, czy mają wystarczające moce przerobowe, by wykonać je w terminie. Natomiast można być niemal pewnym, że nie podejdą do zamówienia na "odp**l się".
chodzi mi o to że np. po jakimś czasie okaże się że materiały użyte do produkcji krzesełek są kiepskie.. wiesz takie rzeczy mogą wyjść np. po roku. ale skoro jest na to długa gwarancja to byle shitu nie dadzą, a przynajmniej nie powinni

Kuba napisał(a):Wyświetl post
właśnei o jakość raczej się nie obawiam, bo nie jest to wielka fabryka i napewno zależy im na dobrej opinii

tylko te moce przerobowe mogą być niewystarczające tj takie miałem obawy dopóki nei zacząłem sobie kalkulować ...

mają 3 miesiące - kwiecień, maj i czerwiec tj 1/4 roku kalendarzowego.

Jesli w ciągu roku wykonują 30 tysięcy to w miesiąc moga wykonać 2,5 tys krzesełek.

3 miesiące x 2,5 tys = 7,5 tys
trybuna będzie miała +- 11 tys więc przy zatrudnieniu kilku osob dodatkowo nie powinno to stanowić wielkiego problemu, zwłaszcza,że naszesiedzenia nie mają obić, nagłówków, podpórek na łokcie etc.
no troche długo... zwarzywszy że na drugą trybune też będą musieli w miare szybko( miejmy nadzieje) zrobić
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów