|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
do wszystkich marudzących na krzesełka: zobaczyliście ich zdjęcie. Żaden z was (no, z małymi wyjątkami
) nie wie, czy są wygodne, jak się będą sprawować, jak bardzo są wytrzymałe itd., a już na to narzekacie. Może ocenimy je dopiero, jak na nich zasiądziemy?co się zaś tyczy pojemności w stosunku do krzesełek, to nie jestem ekspertem, ale zdaje mi się, że jak jest wyliczone, że trybuna ma być na X ludzi, to nie kupili krzesełek o charakterystyce pozwalającej na zamontowanie ich w ilości X-1000. Zwłaszcza, że stadion ma spełniać wymogi klasy Elite. Argument, że projektanci już 1001 rzeczy spieprzyli mnie nie przekonuje - w ten sposób można się przyczepić do wszystkiego, co wyczytacie, że jest montowane na stadionie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Ale co znaczy można było? Z czego można było wybrać? Nie sądzę żeby przykładowo Kuba Dostał tydzień temu katalog 10tys. fotelików od afrykańskich bambusowych tronów po grenlandzkie sopelki i pokazał palcem chcę przetestować ten, ten i ten.
Jak ktoś ma kościstą dupę to sobie jaśka przyniesie. Ważniejsze że jak będziesz jeden z drugim chciał usiąść nie będziesz musiał błota i kiepów wycierać. ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Jeszcze sie taki nie urodził, co by wszystkim dogodził.
mi tam lata koło nosa jak wygląda to krzesełko chyba nie po to na stadion przychodzimy żeby oglądać krzesełka |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
A co do krzesełek - wygląd mają taki 'nie stadionowy' , do tego o solidność bym ich też nie podejrzewał - ale rozumiem że to tylko takie wrażenie. Co do wygody, tu akurat znacznie wygodniejsze wydają się być 'nocniki' na Legii ,no ale u nas wszytko najmniejszym kosztem więc inaczej pewnie być nie mogło. Plus jest taki że w przyszłości krzesełka będzie można wymienić. Ciekaw jestem jak to będzie wyglądało we Wrocku,Gdańsku i Wawie(narodowy) i jak wygląda w Poznaniu. Parchy też już wybrały? ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Krzesełka jak krzesełka. Na wielu stadionach takie są. Nie istnieje coś takiego jak wybór doskonały, mnie natomiast cieszy, że dokonano wyboru nie tylko w oparciu o jedno kryterium - ceny, ale wzięto pod uwagę wiele czynników i zdań. Co do trwałości krzesełek - podstawowe kryterium zostało spełnione, tj. by utrzymało naprawdę solidnie zbudowaną osobę
Istotniejsze jest zapewnienie takiego klimatu na stadionie i poziomu bezpieczeństwa, żeby nikomu do głowy nie przyszło ich wyrywać, bo dla chcącego nic trudnego, choćby wybrać najbardziej trwały model na rynku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Napisali że od dzisiaj będzie praca przy trybunie na 2 zmiany ale jkaoś tego na kamerce ni widać-światła są pogaszone
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
Zazwyczaj miejsca dla gości lokuje się w narożnikach bo jest tam najgorszy widok, jednak u nas mam wrażenie że całkiem fajnie będzie się oglądać mecz z narożników. Zupełnie nie rozumiem tego umiejscowienia sektora gości.
Ostatnio edytowane przez Proud : 29.03.2010 o godz. 21:18.
![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Już wklejałem zdjecia z ktorych jednoznacznie wynika ze nie ma najmniejszego sensu dawac przyjezdnych do naroznika.. a tu nastepne foto http://www.stadionwisly.info/files/gallery/246/24.jpg
co zrobia? przymocują blachę 50x50 metrów przez co zasloni sie 2/4 boiska na caly bok E ? czy zrobia bufor z 3 sektorow? widzicie jaki to jest widok na trybune E , to samo jest na C patrzac z wyzszych rzedów no i kwestia dachu na ktory mozna z latwoscia wejsc .. sektor przyjezdny tam gdzie byl, czyli obok okraglaka (bufor wystarczy patrzac na boisko po prawej stronie, ewentualnie moga na stale zamontowac wysokie ploty, nie trzeba tego robic po lewej stronie... wlasnie dzieki okraglakowi.. zaoszczedzamy bardzo duzo miejsc) tak, w naroznikach sie lokuje.. tyle ze my mamy calkowicie inne narozniki niz na Legii, Koronie, w Lubinie itd.. i nijak mi sie widzi lokowac tam przyjezdnych nalezy juz o tym myslec teraz.. bo ulokowanie ich tam bedzie glupotą zreszta dla samych przyjezdnych bylby to wiekszy komfort ogladania meczów.. byl juz temat na jednym z for ktory sektor gosci w Polsce jest najlepszy i sektor gosci na Reymonta (obok okraglaka) przebil wszystkie inne..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 29.03.2010 o godz. 21:41.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Szczególnie ze sektor E przy obecnej budowie idealnie się nadaje na tego typu sektor na te ponad 1,5 tyś. miejsc. połówka e4 jako bufor, druga połówka miejsca dla gości + miejsca na e5. W zależności jak się ma to tam w środku E mogły by być nawet 2 wejscia dla kibiców gości, a przede wszystkim chyba minimalna strata miejsc
![]() ![]() Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dokładnie tak powinno być. Z jednej strony okrąglak świetnie oddzielał kibiców gości i był takim naturalnym buforem, a od strony sektora wystarczyłaby siatka. Umiejscowienie sektora gości w narożniku C/E to dla mnie głupota, niepotrzebna strata miejsc, bo powstaną 2 bufory, no i juz widze te druty kolczaste przy Skyboxach... I ciekawe czy powstanie ogrodzenie dla przyjezdnych równiez od storny boiska czy będzie tam zwykła barierka, ale zapewne będzie to wyglądać jak na stadionie Korony Kielce czy fatalnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A może nie będą robić buforów ani żadnej blachy, tylko puszczą siatkę od dachu o małych oczkach? Nic przez nią nie przeleci a widoku nie zasłoni - poczekajmy aż będzie ta sprawa rozwiązana
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
w sprawie umiejscowienia sektora gości moze tez SKWK moglo by sie porozumiec z kims decyzyjnym? jak w sprawie krzesełęk czy wzorów dobrze jest jak jest przecież niech siedzą przy okronglaku
![]()
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
a ja uważam, że tam dokładnie powinien być sektor gości gdzie się planuje. i spokojnie z tymi buforami, jak będzie nawet po tys z kązdej strony to i tak zostanie nam 29 tys do wypełnienia, jak się okaże, że na 10 meczów pod rząd zabraknie biletów to będziemy myśleć ale jakoś nie wydaje mi sie to realne
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Sektor gości obowiązkowo tam gdzie był dotychczas. Czyli obok okrąglaka.
A jeśli chodzi o wygląd krzesełek to.. wolałbym już te które są na D i E. Może komfort i wytrzymałość jest, ale przypominają mi te z sali informatycznej w szkole, ewentualnie z poczekalni do pośredniaka. Jakieś takie za duże i te mocowania. W sumie kij z tym, byle tylko pojemność nie ubyła. Akurat te na Legii są bardzo fajne, malutkie, zgrabniutkie, bez zbędnych mocowań po bokach.
Ostatnio edytowane przez element : 29.03.2010 o godz. 22:44.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Dobrze by było, gdyby SKWK udało się coś z tym zrobić.
Może jest taka szansa, żeby Kuba, który ostatnio się już skumplował z panią Dyrektor Niedziałkowską, zebrał kilka postulatów ? Dla mnie najważniejsze sprawy (nie związane z kosztami lub minimalnymi) : - lokalizacja sektora gości (i tak nie przewidziano osobnego systemu wejść, operator ma zapewnić bezpieczeństwo, czyli tu chyba z naszej strony jest prośba o redukcję kosztów - oprócz ew. sektorów buforowych ogrodzenie - z jednej, nie z dwóch stron) - likwidacja przegród między sektorami na trybunach D i E (na nowych są już zaplanowane barierki 1,20m - jeśli się mylę, pls o korektę) - likwidacja tzw. wiatrołapów na D i E - uzgodnienie układu/wzoru krzesełek na trybunie zachodniej (żeby później nie ścigać się z czasem) To moja propozycja Aha, fajnie, jakby się inwestor wypowiedział nt. fos, mianowicie, jak widzi docelowo ich zastosowanie... |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
najpierw sie martwcie by stadion zapełnić, jak to zrobicie to wtedy myślcie gdzie przenosić kibiców przyjezdnych by wiuęcej dla nas miejsc było ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko przeniesienie sektora później może sprawić nieco problemów - reorganizacja biletów, wejść, oznaczeń na stadionie, kołowrotów i oczywiście bufory.
Dzisiaj Wielki Dzień, koniec negocjacji z Wisłą. Powinniśmy dowiedzieć się ile dzierżawić będzie klub i jak sfinansowane zostaną brakujące elementy. Chyba już 3ci raz nie odłożą terminu negocjacji, bo to nic nie da, klub i tak nie sypnie kasą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie nie orientuje się. Spróbuje się zorienować w temacie. Nasze pole wyboru było też zawężone - po prostu przedstawiono nam 5 modeli krzesełek, które zapewne Polimex mógłby dostarczyć i trzeba było wybrać. Cieszy i to, bo gdyby wybrano inne raczej słabo by to wyglądało. Idealnym rozwiązaniem byłoby puścić zapytanie do nastu firm zajmujacych się tematem tak aby każda z nich dostarczyła swoje siedzenia i żeby dało się je przetestować. Jednak zapewne ze względu na notoryczny brak czasu takiej opcji nie wykorzystano. Tak jak mówiłem dobrze, że przynajmniej był jakiś wybór i mogliśmy przejrzeć dostępne modele. Gorzej byłoby gdyby ktoś kompletnie niezorientowany wybrał krzesełka np ze względu na ich estetyke wyglądu. Co do tych krzesełek na Legii to wydaje mi się, że mogą być nieco wygodniejsze, ale wyglądają na dosyć liche. PS. Fotek pozostałych krzesełek nie mam. ps znalazłem strone megan siting http://www.meganseating.nw.pl/megan/pl.htm ze strony "Dzięki odpowiedniej infrastrukturze wydziałów, odpowiedzialnej pracy zatrudnionych osób i doskonałej współpracy z kooperantami, firma MEGAN SEATING produkuje rocznie około 30.000 foteli, które montujemy w Polsce i w kilkunastu krajach świata. " Skoro rocznie produkują 30 tys sztuk to zamówienie od Polimexu będzie interesem życia dla nich. Wydaje się jednak, że Nowy Styl Group mógłby być lepszy, bo mają wieksze doświadczenie w samych krzesełkach stadionowych. Oby megan się sprawdził.
Ostatnio edytowane przez Kuba : 30.03.2010 o godz. 00:22.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Jeśli mnie pamięć nie myli, miłościwie nam królujący prezydent w odpowiedzi na interpelację radnego Olszówki pisał, że zamówienia publiczne związane z m.in. szeroko rozumianym IT (w tym nagłośnienia) "będą realizowane w I kwartale 2010 r."
Czy jest już / jeszcze wobec tego szansa aby wywrzeć nacisk aby było to nagłośnienie lepszej jakości niż na D i E? Zarówno mnie jak i kilkoro moich znajomych dźwięk z naszych dotychczasowych szczekaczek z wy/wy sektorów wtłacza w fotele i powoduje, że kilka minut z muzyką czy zapowiedziami spikera powoduje ból głowy. Kuba - może pomożesz? ;-) ![]()
Wisła Kraków. Widać, kto tu rządzi!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to nie koncert życzeń
najpierw musimy załatwic absulutnie niezbędne rzeczy Wiadomo, że SKWK ma też bardzo ograniczone pole manewru. Tylko nie wiem czy nagłośnienie nie będzie już leżej po stronie klubu. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kuba napisał(a):
Zresztą dzisiaj powinniśmy się przekonać, jednak ja nie wyobrażam sobie że Wisła weźmie na siebie ciężar finansowy jakiegokolwiek wyposażania obiektu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Taka ciekawostka odnośnie fotelików i zbliżających się MŚ 2010 w RPA .
Polskie foteliki są zamontowane na stadionach Green Point Stadium w Kapsztadzie ( to ten stadion którego kopię budują w Warszawie jako narodowy) i w Nelspruit na arenie Mbombela (to ten którego konstrukcja stadionu oparta jest na tych słupach w kształcie żyraf ) foteliki dostarczyła firma z Krosna Nowy Styl. Foteliki są jednak nie rozkładane.
Ostatnio edytowane przez filip74 : 30.03.2010 o godz. 02:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie przesadzajmy z tym doświadczeniem. Mają do wykonania 22-23 tys. identycznych krzesełek, takich, jakie dali na prezentacji. Jakie tu doświadczenie jest potrzebne? Jedyne co, to trzeba się upewnić, czy mają wystarczające moce przerobowe, by wykonać je w terminie. Natomiast można być niemal pewnym, że nie podejdą do zamówienia na "odp**l się".
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Doswiadczenie (a konkretnie wykonanie i material) o tyle istotne ze to produkt narazony na bezposrednie i nieustanne dzialanie warunkow atmosferycznych. Wg stronki daja gwarancje do 7 lat wiec nie powinno byc zle.
![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
właśnei o jakość raczej się nie obawiam, bo nie jest to wielka fabryka i napewno zależy im na dobrej opinii
tylko te moce przerobowe mogą być niewystarczające tj takie miałem obawy dopóki nei zacząłem sobie kalkulować ... mają 3 miesiące - kwiecień, maj i czerwiec tj 1/4 roku kalendarzowego. Jesli w ciągu roku wykonują 30 tysięcy to w miesiąc moga wykonać 2,5 tys krzesełek. 3 miesiące x 2,5 tys = 7,5 tys trybuna będzie miała +- 11 tys więc przy zatrudnieniu kilku osob dodatkowo nie powinno to stanowić wielkiego problemu, zwłaszcza,że naszesiedzenia nie mają obić, nagłówków, podpórek na łokcie etc. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Dla mnie faworytem powinna być firma Nowy Styl, ich krzesełka sportowe są niemal w całej Europie, na różnych obiektach. Doświadczenie, które mają, jest niebagatelne i pozwala być pewnym, że nie zrobią chałtury, a moce przerobowe mają na tyle duże, że termin dostawy byłby zagwarantowany w 100%. Uważam, że w takich wypadkach należy stawiać na "sprawdzonego konia".
P.S. Znam firmę Nowy Styl od tej strony, gdyż są moim klientem, więc moja opinia ma podstawy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
||