The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2010, 18:56
Marcin_fan napisał(a):Wyświetl post
ja chce żeby spadła Odra bo tam chyba nigdy nie wybudują jakiegoś nowego stadionu...a drugi mój typ na spadek to Polonia Bytom gdzie również bedzie ciężko o nowy obiekt... jak widać nastawiam sie na infrastrukture bo inaczej to my zachodu nie dogonimy..... A jeśli chodzi o awans to można powiedzieć że chce derby Łodzi w najwyższej klasie rozgrywkowej..
To Ci powiem, że raczej ani jedni, ani drudzy w tym sezonie nie polecą.

Daniello - a czy ja jestem wyspinany? ;] Ja tylko mam do Ciebie pretensje, że napierniczasz paluszkami po klawiaturce odrobinkę za dużo.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.03.2010, 18:59
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
To Ci powiem, że raczej ani jedni, ani drudzy w tym sezonie nie polecą.

Daniello - a czy ja jestem wyspinany? ;] Ja tylko mam do Ciebie pretensje, że napierniczasz paluszkami po klawiaturce odrobinkę za dużo.
Bo ciesze sie z tego co jest! za tydz pogadamy
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.03.2010, 19:13
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Legie to ja na samym poczatku skreslilem, w walce o mistrza Wisle mogla tylko Amica robic pod gore, dla mnie czarnym koniem stal sie Ruch...

Widac ze nie ogladasz meczy Wisly skoro myslisz ze z Mackiem bylby Mistrz...
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Ze Skorżą to bylibysmy za Legią i Amicą. Trzeba byc slepym, zeby nie wiedziec roznicy miedzy meczami z Arka, Belchatowem i Jagą, a tymi z Lechią i Polonią Bytom. Teraz nawet jak stracimy bramke, to druzyna nie staje. Bądźmy dobrej mysli
Oglądam, ogladam. I widze, że trener nie ma znaczenia. Jak się piłkarzom chce, zony im dadza, zgrupowanie przejdzie, wstana prawa noga, nie skiksuja w 9 minucie lecz strzela gola to wygraja. Jak im sie nie bedzie chcialo, zony nie dadza, zgrupowanie dalej bedzie powodawlo zakwasy i pojawi sie kiks to przegraja.

Trener ma minimalne znaczenie.

Ogladam i widze, ze ta liga rzadza (poza ukadami) dwie kwestie:

*przypadek (dlatego mozliwe sa praktycznie co kolejke wyliczenia Legia przegrywa z Odra, która przegrywa z Wisła, która przegrywa z Lechem, który przegrywa z Polonia, która przegrywa z Polonia Bytom, która przegrywa z Piastem, który pewnie wygra z Legią)

*morale, a dokładniej strach przed przeciwnikiem. Dlatego koniec konców Wisła jest pierwsza, Legia pewnie niestety druga, a Lech trzeci. Bo jak Lechia prowadzi z nami 2-0 to sra po gaciach i daje długa na Dawidowskiego, a jak Dawidowski znika to Lechia przestaje istniec. I dlatego zamiast gładniego 3-0 i szanowania piłki jest 2-3. Bo wlacza sie 'o jezu, proawdzimy z Legia' mimo, ze Legia jest beznadziejna. Swoja droga dlatego dla mnie wieksza sensacja jest jak WKS u nas przegrywa 1-0 i odrabia na 1-1 zamiast 0-1 z Odra. Bo 0-1 z Odra to gol Odry i morale u nas wygladajace 'presja, przegrywamy z Odra, masakra, gwizdza, ratujcie ludzie dobrej woli", a WKS mimo czegos takiego odrobił z ta Legią, z która normalnie 'ratunku prowadzimy, zabierzcie nam ta cholerna pile".

I wreszcie - dlatego czy ze Skoraz czy z Kaspeczakiem czy z Iksińskim w koncu ta Wisła by odpaliłą, odpali pewnie i Legia, zadyszki dostanie Lech (bo Wisła i Legia juz ja mialy) i takie błedne koło. A nam pozostanie ekscytowanie się tytuałmi prasowymi, ze X odmienił oblicze Wisły/Legii, a Y się odrodził, a Z złapał dołek.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 28.03.2010 o godz. 19:20.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 28.03.2010, 19:14
Nie ma się co podniecać , walka o tytuł będzie do samego końca ostra.
Przy naszej formie każdy mecz jest na wagę mistrzostwa .
Lech prezentuję się najlepiej na chwilę obecną ale wcale nie jest taki mocny. Legia też miała zryw z Lechią.Ruch też nieźle sobie radzi.
Wisła powolutku się odbudowuje. Myślę ,że co najwyżej możemy sami sobie przegrać ten tytuł bo wszystkie te drużyny prezentują podobny poziom. Na razie szczęście nam sprzyja.
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.03.2010, 19:20
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
Wisła-Lech(najtrudniejszy i zarazem najwazniejszy mecz tej rundy. 3 pkt dla nas mogą wiele przesądzic)
Owszem. Tylko, ze ciagle, mimo naszej lepszej gry i gorszego spotkania Kuchennych w Wodzislawiu to Amica sie lepiej prezentuje. Czas dziala na nasza korzysc, tylko niestety Glowa, Marcelo i Sobol sa zagrozeni kartkami. Boje sie, ze ktoregos zabraknie. Jesli uda sie wygrac teraz w Warszawie i u siebie ze Slaskiem to remis w tym meczu biore w ciemno.

Cytat:
Cracovia-Wisła(mecz jakby u siebie,zwycięstwo na 90%)
Tak, mecz u siebie, przy 6000 ****ujacych na nas Pejsów. Poza tym w ciagu ostatnich 6 lat tylko 2 razy u nich wygralismy. Mecz strasznie ciezki, ktory zgadzam sie, ze musimy wygrac, ale "zwyciestwo na 90%" to gruba przesada. Craxa broni sie przed spadkiem, poza tym derby to zawsze derby.

Cytat:
Ruch-Lech( strata punktów Lecha raczej oczywista)
Tak samo jak "raczej oczywiste" bylo pokonanie u siebie Arki. Tez wierze, ze Ruch odbierze punkty i Legii, i Amice, ale to bedzie trzeba ciezka walka na boisku udowodnic.

Cytat:
Legia-Wisła( smierdzi remisem,zalezy jaka dyspozycja dnia którejs z druzyny)
Ostatnimi laty, kiedy zdobywalismy mistrza to na Lazienkowskiej przegrywalismy. Teraz na taki wynik raczej nie bedziemy mogli sobie pozwolic. Remis, mimo wszystko, bylby dobrym wynikiem.

Cytat:
Mecz Lecha z Legią moze sie okazac bardzo waznym. jesli padnie remis i Wisła wygra to bedzie tylko prosta do zdobycia MP!!!
Ciezko wyrokowac na 7 kolejek przed koncem o prostej drodze, ale faktycznie - remis nam bardzo ulatwia sprawe. Jesli koras druzyna ma wygrac to lepiej zeby Legia - ma mniej punktow i trudniejszy terminarz.
Ostatnio edytowane przez Wasiu : 28.03.2010 o godz. 19:23.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 28.03.2010, 19:22
Jak dla mnie Wisła z Legią w tej chwili ten sam poziom i forma, potencjał zawodników po stronie Wisły. Za to Lech ma największy potencjał zawodników, lecz z formą różnie...
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 28.03.2010, 19:28
Bardzo dobry wynik dla nas. Teraz wystarczy puknąć tych co są do puknięcia, a z Lechem nie przegrać. I powinno być good
..
Odpowiedz cytując
Devonisch
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.03.2010, 19:28
Cytat z koszernego forum niejakiego zaca, który to cytował naszemiato.pl:
"Na osiem kolejek przed końcem krakowianie mają trzy punkty przewagi nad strefą spadkową. Tak samo jak w zeszłym sezonie, w którym zajęli 15., przedostatnie miejsce. Wtedy ekstraklasę udało się uratować przy zielonym stoliku. Cud po raz drugi się jednak nie zdarzy i teraz trzeba walczyć na boisku. W innym razie...
Nic dodać, nic ująć"
STELLA BIANCA FOREVER - SOCIOS WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.03.2010, 19:34
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Trener ma minimalne znaczenie.

Ogladam i widze, ze ta liga rzadza (poza ukadami) dwie kwestie:

*przypadek (...)
*morale, a dokładniej strach przed przeciwnikiem. (...)

I wreszcie - dlatego czy ze Skoraz czy z Kaspeczakiem czy z Iksińskim w koncu ta Wisła by odpaliłą, odpali pewnie i Legia, zadyszki dostanie Lech (bo Wisła i Legia juz ja mialy) i takie błedne koło. A nam pozostanie ekscytowanie się tytuałmi prasowymi, ze X odmienił oblicze Wisły/Legii, a Y się odrodził, a Z złapał dołek.
Głupoty opowiadasz, morale są mocno związane z motywacją - i tutaj wielka rola trenera.
Przypadki zawsze się zdarzają. Ale rzecz w tym, by prowokować te korzystne przypadki jak najczęściej.
Na tym forum przewija się mit Lecha, który 'przypadkowo strzela zwycięskiego gola w końcówce meczu'. A to bzdura. Lech jeśli tak wygrywał - to w rezultacie aktywnej gry w ofensywie i determinacji. Reszta to wynik subiektywnego postrzegania rzeczywistości (widzimy i piętnujemy okoliczności sprzyjające innym, nie widzimy okoliczności sprzyjających Wiśle, bo to przecież naturalne że czasami los nam dopomoże).

Rola trenera jest ogromna. I to w sprawach, które niby działają "same". Dobór kadry meczowej, strategii, itd. nie robi się sam.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 28.03.2010, 19:37
prober napisał(a):Wyświetl post
Na tym forum przewija się mit Lecha, który 'przypadkowo strzela zwycięskiego gola w końcówce meczu'. A to bzdura. Lech jeśli tak wygrywał - to w rezultacie aktywnej gry w ofensywie i determinacji. .
Nie. W rezultacie maksymalnej paniki przeciwnika, który był tak przerazony faktem, ze ma cenny wynik z Lechem, ze w ostatnich 5-10 minutach taktyka znika i zaczyna sie wybijanie po autach, lezenie po faulach, wybijanie byle dalej, granie na czas przez bramkarza, zmiany. Jedno wielkie ratunku! ludzie! Niemcy nas biją!

Zgodze sie ze rola trenera jest ogromna w pojedynczych przypadkach. Zagłębie Lubin - Lesiak, zły, niefajny dla piłkarzy. To przegrali 5 meczów i trener poleciał. Bajor - kumpel i nie kaze sie przemeczac to grali normalnie, do tego Polonia przezyla u nich katastrofe 'jezu gramy z przewaga zawodnika, boze co robic, jak to wykorzystac' i pare tego typu rzeczy i pojawiły sie wyniki. W Zabrzu to samo. Komornicki nie byl fajny, wiec przegrywali.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 28.03.2010 o godz. 19:40.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.03.2010, 19:43
Lech pozostawić samemu sobie my musimy grać swoje bo póki co to bardziej od siły Lecha martwiła postawa zawodników Wisły.

Natomiast na spokojnie popatrzyłem sobie na tabelę i ciekawie jest w dole tabeli gdzie 8 Zagłębie ma tylko 7 pkt. przewagi nad strefą spadkową. Ale inna sprawa to Śląsk Wrocław który ma tylko 6 pkt. przewagi nad ostatnimi zespołami. Co gorsza zobaczyłem na ich terminarz i na 8 spotkań 5 grają na wyjazdach gdzie w tym sezonie jeszcze nie wygrali. U siebie podejmują też min. Lech, wydawało mi się że Śląsk zajmie gdzieś bezpieczną pozycję w tabeli a tu o utrzymanie trzeba zacząć walczyć.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 28.03.2010, 19:49
Panowie, z czego się tu w ogóle cieszyć? Z 4 punktów przewagi w buraczanej lidze? Mniejsza o to, że jeszcze mnóstwo meczy do końca, ale co to za osiągnięcie?

Przypomnę, że ten sezon i tak okrywa nas hańbą, z uwagi na katastrofę tallińską. Żadna buraczana patera za mistrzostwo podwórkowe tego nie zmieni.

Jestem przerażony, jak kibice mogą mieć tak krótką pamięć. Dla mnie jedyną rzeczą, która może zmazać klęskę z Levadią to udany występ w europejskich pucharach w przyszłym sezonie. Udany występ to awans do grupy Ligi Europejskiej i nie odegranie w tej grupie roli statysty. Na tyle Wisłę stać, mimo dość słabej kadry.

Buraczana liga ma być tylko środkiem do osiągnięcia tego celu, dlatego tytuł mistrzowski sam w sobie w ogóle mnie nie interesuje. Podobnie jak nie cieszył tytuł mistrzowski po Dinamo Tibilisi.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Niebieski1920
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.03.2010, 19:56
Tak przejmujecie sie Legia i Lechem a spojrzcie na nasz terminiarz (szczegolnie najblizsze 5 kolejek) i zastanowcie sie ile Ruch moze zdobyc punktow w tym czasie. A w 28 kolejce Ruch zagra zaraz finale PP z Jagiellonia. a szansa na final Jaga - Ruch spora.
Ostatnio edytowane przez Niebieski1920 : 28.03.2010 o godz. 19:58.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.03.2010, 19:56
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Panowie, z czego się tu w ogóle cieszyć? Z 4 punktów przewagi w buraczanej lidze? Mniejsza o to, że jeszcze mnóstwo meczy do końca, ale co to za osiągnięcie?

Przypomnę, że ten sezon i tak okrywa nas hańbą, z uwagi na katastrofę tallińską. Żadna buraczana patera za mistrzostwo podwórkowe tego nie zmieni.
to po co ten komentarz, twoja obecnosc tutaj i ogolem zainteresowanie Wisla?

chocbysmy sie zesrali to bedziemy grac w Polskiej lidze, nie Francuskiej czy Niemieckiej.. i walczyc o mistrzostwo Polski, nie Anglii czy Turcji

Twoim tokiem rozumowania powinno sie rozwiazac klub.., wszystkie kluby, przestac po prostu grac w pilke w Polsce.. bo po co grac w tej buraczanej lidze, gramy w niej od dziesiatkow lat i grac bedziemy.. a cieszyc sie bedziemy nawet z punktu przewagi..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 28.03.2010 o godz. 19:59.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 28.03.2010, 19:59
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ot_meczu.html\
skrocik meczu

popatrzcie jak pewne interwencje wykonuje Onyszko!! Polowa tych strzalow odbila by sie poprostu od Pawelka
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 28.03.2010, 20:03
Dobry wynik Odry.Jeśli za tydzień wygrywamy z Polonią W. to mam wrażenie, że ktoś z dwójki Lech Legia odpada z walki.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 28.03.2010, 20:06
SpoXter,

mnie po prostu sukcesy w naszej lidze nie cieszą, jeśli kończą się totalną kompromitacją w Europie. Bo wtedy dochodzę do wniosku, że takie mistrzostwo jest niewiele warte.

Więc by przywrócić mi radość z wygrywania w lidze, Wisła ma odnieść sukces w Europie. Proste
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 28.03.2010, 20:06
A co Cie bedzie cieszyc? walka o srodek tabeli.. spadek z ligi..?

puchary, pucharami ale w lidze gramy o najwyzsze cele , czyli MP.. i jakie by one nie bylo zajebiscie cieszy bo jest wartoscia sama w sobie

jesli mamy myslec jak Ty to po co w ogole grac.. po co wychodzic na mecz.. zdobywac bramki .. chodzic na stadion, przychodzic na wyjazdy, dopingowac.. itd... sensu by to nie mialo..

jak domniemam jestes z tych ktorzy jesli by wiedzieli ze Wisla przegra i teraz z Levadia to wolalbys zeby to Amika badz Legia zdobyla Mistrza.. bo Ty MP nie traktujesz jako sukces.. jako nastepnej zapisanej karty w historii klubu z Reymonta, nastepnego trofeum trafiajace do klubowego muzeum.. a wszystko to zeby za dziesiatki lat mowili kto byl jednym z najlepszych jak nie najlepszym klubem w historii Polskiej pilki noznej, ktorej legenda trwa po dzis dzien (a wez poprawke na to ze w kazdym momencie moze byc boom i zaczniemy regularnie grac w pucharach i wtedy te MP beda jeszcze bardziej cenne, wiec warto juz teraz ich nazbierac ile wlezie, a to tylko kwestia czasu.. powstaja stadiony, budzety klubow ida w gore, coraz wiecej osob przychodzi na mecze, wielu bogatych ludzi zaczyna przejmowac / inwestowac w kluby, coraz to lepsi pilkarze przychodza tutaj grac, duzo wieksza pomoc ze strony sponsorow.. itd, na to potrzeba jeszcze czasu.. gdy tylko sytuacja ze stadionami z prawdziwego zdarzenia bedzie opanowana to firmy , bogaci ludzie beda widziec sens w finansowanie klubow w Polsce ktorym duzo latwiej o gre w pucharach niz w innych krajach, gdzie czasem i 50 mln euro nie daje gwarancji startu chocby w Lidze Europejskiej).. po prostu masz to w du.. chodzi Ci tylko o wygranie meczu z Feyenoordem czy Interem.. a jak przegramy z Levadia to mamy zawiesic dzialalnosc klubu na 50 lat, nie wychodzic z domow i spac w ciemnych pizamach.. no wiec nie dogadamy sie..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 28.03.2010 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 28.03.2010, 20:12

Jestem przerażony, jak kibice mogą mieć tak krótką pamięć. Dla mnie jedyną rzeczą, która może zmazać klęskę z Levadią to udany występ w europejskich pucharach w przyszłym sezonie. Udany występ to awans do grupy Ligi Europejskiej i nie odegranie w tej grupie roli statysty. Na tyle Wisłę stać, mimo dość słabej kadry.

Buraczana liga ma być tylko środkiem do osiągnięcia tego celu, dlatego tytuł mistrzowski sam w sobie w ogóle mnie nie interesuje. Podobnie jak nie cieszył tytuł mistrzowski po Dinamo Tibilisi.
Hmm... to mamy się pochlastać, płakać po każdym meczu - nawet wygranym, a walkę o mistrzostwo oddać walkowerem?
Jakiś strasznie sfrustrowany jesteś - moze czeklada i więcej słońca pomoże Ci optymistyczniej spojrzeć na życie
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 28.03.2010, 20:15
Moim zdaniem flamengiscie chodzi o to, ze po raz kolejny bardzo wiele osób nabierze sie na umiejetnosci kilkunastu pseudopiłkarzy, którzy okazali sie lepsi od innych pseudopiłkarzy. Bedzie feta, wspolne spiewanie, poklepywanie, nowe kontrakty, a za 3 miesiace znowu bol, ze pseudopilkarze jednak faktycznie sa pseudopilkarzami.

Dlatego cieszylbym sie z jakiegos szokujaco niskiego miejsca Legii, bo moze spowodowalo by to rewolucje. Inna rzecz, ze niestety Wasze 8 miejsce jej nie spowodowalo..
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 28.03.2010, 20:18
Wszystko prawda, tylko że ta buraczana liga przy odpowiednim podejściu, profesjonalizacji klubu i odpowiednio inwestowane pieniądze mogą byc odskocznią do raju (czyt. Liga Mistrzów).

Cytat:
Buraczana liga ma być tylko środkiem do osiągnięcia tego celu
Z tym w 100% się zgadzam, wyjaśnienie dlaczego w samej górze postu.

PS: Mistrz Cię już nie cieszy? Nie lubisz wizyt na rynku i ogólnokrajowej dumy? Nabijania się z Indukcyjnych że kolejny raz nie mogą "majstra" znaleźc? Jak to skwitował OldPara - zjedz czekoladę, poczujesz się lepiej ;P
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 28.03.2010, 20:38
Co do Lecha - wszedłem na ich forum, poczytałem i zauważyłem ciekawą rzecz, która z resztą i na naszym forum się często przewija

Remis - pseudogracze, kopacze, pseudotrener, bez jaj, bez taktyki, bez pomysłu itp

A wystarczyło żeby wiatr zawiał mocniej / słabiej przy stale Peszki ...

Kopacze kopaczami, ale każdemu zdarza się słabszy mecz.

Co do roli trenera - nie zgodzę się że "żadna". To trener ma koncepcję gry i do tej koncepcji dobiera graczy. Gdyby został Maciek Skorża (którego bardzo szanuje) to nie wiadomo, czy Kirm dośrodkowałby tak jak to zrobił Piotr Brożek a zamiast Boguskiego Brożek znowu zaliczyłby pudło. To trener mówi, jakiej gry oczekuje, jakie schematy ćwiczymy na treningach, jak się mają piłkarze ustawiać, jak asekurować, kiedy łapać na spalonych, kiedy grać skrzydłami, kiedy stosować pressing itp. Rola trenera jest ogromna. Jeśli trener prowadzi treningi na zasadzie "gramy mecza, kto pierwszy podniesie piłkę ma plastra od wszystkich z przeciwnej drużyny" to po 2 miesiącach takich treningów wyniki ewidentnie WIDAĆ w trakcie meczu. Szybka, kombinacyjna gra, jakby ktoś nie zajarzył A jak Maciek Skorża mówi że potrzebuje silnego i wysokiego napastnika umiejącego grać tyłem do bramki, zastawić się, to nie dziwi już skąd te "baloniki" od naszych obrońców, skąd brak gry bez piłki i pokazywania się do rozgrywania, skąd brak więcej pomysłów na grę niż wspomniane wyżej baloniki.

Dlatego liczę, że Heniek nauczy naszych grać tak, że ręce same będą składać się do oklasków.
Odpowiedz cytując
swinia
Member

Od: 04.2009

Stary 28.03.2010, 21:01
a propos tej kolejki, jaką bramkę wybieracie Dla mnie Iljan
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...__kolejki.html
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.03.2010, 21:06

Sam jesteś buraczana patera!

Taaa pewnie byś wolał żeby Wisła była jak Bayer Leverkusen co to grał w finale LM a nigdy nie był mistrzem Niemiec

Zdobycie MP jest wartością samą w sobie bez względu na poziom tej ligi. Co nie znaczy że w pucharach nie możemy cokolwiek osiągnąć przyzwoitego.

Jak coś to zawsze jest Barcelona, ta Ciebie na pewno nie zawiedzie
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 28.03.2010, 21:29
Dla mnie sama ekstraklasa już jest dużą wartością samą w sobie. Emocjonujące mecze, słabych zespołów jak na lekarstwo. Każdy walczy o utrzymanie zażarcie. Przedostania kolejka poprzedniego sezonu to w ogóle był majstersztyk. Dla takich chwil warto oglądać Ekstraklasę.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.03.2010, 22:10
Onyszko to jest gość,którego nam potrzeba,na sezon,dwa. Silnych psychicznie do tego wyciągający niesamowite piłki i pewny swoich interwencji. Wg mnie po tym seoznie powinien do nas trafić,bo nikogo lepszego nie znajdziemy,a przedłużać umowę z Pawełkiem,to mniej więcej tak,jakby jechać serpentyną z niepewnymi hamulcami.

Amica pokazała,że jest drużuną przypadkową bez pomysłu na grę,budowę akcji itd. Tak samo gra kichę jak Legia i Wisla, z tym,że my zaczynamy jakby wracać na właściwe tory,podobnie Legia, a oni po dobrym starcie zaliczyli kolejny średni mecz. Zachwyty jak to było do przewidzenia przedwczesne. Liczę,że z Legią zgubią punkty,bo jednak jak Legia się zepnie to spokojnie pokona Amicę. Ale znów warszawiacy popadają szybko w samozachwyt i jest szansa,że po serii zwycięstw zaczną gubić punkty z frajerami.

Ciekawa sytuacja Śląska. Niespodziewanie mogą zaraz wpaść do grupy zespołów walczących o utrzymanie, niezmiernie pozytywny jest fakt zagoszczenia już tam parchów. Tylko 3 pkt dzielą ich od ostatniego zespołu, mam nadzieje,że nas nie zawiodą i skończą tam gdzie ich miejsce, czyli w I lidze. A szanse na to są tym większe,że z grupy drużyn walczących o utrzymanie, grają najgorzej, i nic nie zapowiada poprawy. 84 minuta i pierwszy strzał na bramkę w meczu z Ruchem, taki zespół nie zasługuje nawet na I lige.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.03.2010, 22:16
Jak to kumpel powiedzial nie Poznanska lokomotywa tylko co najwyzej drezyna to odnosnie meczu z Odra, na taki wynik liczylem i oby za tydzien z Legia bylo tak samo
,
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 28.03.2010, 22:23
Ano Onyszke trza było brać i faktycznie jeśli tylko pojawi się taka możliwość - trzeba go zakontraktować po sezonie.Nie jest to inwestycja na przyszłość ale to tak jak było z Cleberem - świetna opcja na teraz.

A co do meczu - pogapiłem się trochę na niego i faktycznie Amika nie wygląda jakoś olśniewająco.Bardzo fajnie przycisnęli na początku drugiej połowy ale inwencji starczyło na jakieś 20 minut.

Ogólnie rzecz biorąc - na dziś to najlepiej się Ruch prezentuje
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 28.03.2010, 22:58
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
...niezmiernie pozytywny jest fakt zagoszczenia już tam parchów. Tylko 3 pkt dzielą ich od ostatniego zespołu, mam nadzieje,że nas nie zawiodą i skończą tam gdzie ich miejsce, czyli w I lidze. A szanse na to są tym większe,że z grupy drużyn walczących o utrzymanie, grają najgorzej, i nic nie zapowiada poprawy. 84 minuta i pierwszy strzał na bramkę w meczu z Ruchem, taki zespół nie zasługuje nawet na I lige.
I pomyslec, ze gdyby sie nie trafilo obrzezanej kurze 50-letnie ziarno, to wlasnie by swiecili na ostanim miejscu.
Jak ich Lenczyk spusci, to uwierze, ze to naprawde porzadny i uczciwy czlowiek.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.03.2010, 23:10
Co do Onyszki to juz grzac fax do Wodzislawia bo to bramkarz jakiego nam trzeba

Wlasciwie to uznalem to juz po pierwszym jego meczu w tej rundzie

Co do Odra -Amika

To remis zasluzony,Odra grala przyzwoicie,Amika bez zadnych lepszych sytuacji ,brak Robercika i bida w ataku

ciekawe co by grali jakb 3/4 ich skladu bylo po kontuzjach i bez formy
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów