The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2010, 17:58
milutko
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując
bearex
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 28.03.2010, 17:59
Zajebiście

Tylko niech nasi nie przetrwonią tej przewagi.
Odpowiedz cytując
fanKA92
Member

Od: 06.2007

Stary 28.03.2010, 17:59
Brawa dla Odry i podziękowania dla wodzisławskiego zespołu. Onyszko znów czyste konto... Naprawdę trzeba poważnie zastanowić się nad ściągnięciem Arka do nas podczas wakacji. Jeszcze trochę pogra i na pewno się przyda, bo jak lubię Pawełka, tak ostatnio boję się, gdy widzę go między słupkami.
Po tej kolejce to szkoda, że Lechia nie potrafiła choćby zremisować [chwila milczenia], ale ogólnie dobra kolejka
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.03.2010, 18:00
Mam nadzieje ze sie nie myle ale Lech chyba znowu przegra majstra remisami. w zeszłym sezonie u siebie w tapiali teraz na wyjazdach Treaz Wisła MUSI to wykorzystac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 28.03.2010, 18:00
Hahaha Szymek the best: Olek Kwiek, dobry pomysł, zaprosil dziewczyny do szatni
Powód: ee
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 28.03.2010 o godz. 18:03.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 28.03.2010, 18:01
Lech bardziej stracił 2 punkty niż zyskał 1 biorąc pod uwagę ich potencjał.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.03.2010, 18:02
brawo dla Odry!
Onyszko pokazuje ze jest z niego bardzo dobry bramkarz i kij z tym ze ma 36 lat
koles potrafi bronic i nie kiksuje, pewny, taki ktos z tylu by nam sie przydal

Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 28.03.2010, 18:02
prober napisał(a):Wyświetl post
Lech bardziej stracił 2 punkty niż zyskał 1 biorąc pod uwagę ich potencjał.
Odkrycie sezonu
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 28.03.2010, 18:08
Fajnie, ze Odra zremisowala i mamy 4 pkt przewagi nad Kuchennymi, ale jest zdecydowanie za wczesnie zeby wyciagac jakies daleko idace wnioski. W ciagu 5 kolejek odrobili do nas 4 pkt. Zostalo jeszcze 8 spotkan i Amica ma lepszy terminarz. Nic jeszcze nie jest przesadzone, zwlaszcza, ze zarowno Legia jak i Ruch pokazaly potencjal w tej kolejce. Myslalem, ze obie druzyny najwyzej zremisuja, a tu prosze - przekonywujace zwyciestwa i ciagle pozostaja w grze.
Odpowiedz cytując
Kozi TS
Member

Od: 09.2006

Stary 28.03.2010, 18:09
Widzieliscie jak Odra wychodzila z wlasnego pola karnego :O? Krotkie podania.
Nie to zebym sie zachwycal i sugerowal jakimis uwagami komentatorow, aczkolwiek ciesze sie ze Odre mamy pod koniec i to w Krakowie .
Totalna przemiana zespolu.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

No to czekaja nas kolejne eliminacje LM, oby Kasperczak wykonywal swoja robote jak do tej pory bo czas w ktorym on odmienil oblicze zespolu zadziwil nawet mnie!

Teraz dyskopolo! Moim marzeniem jest to zeby Amica zajela 3 miejsce i obeszla sie smakiem
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Odkrycie sezonu
Cieszę się.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Widać że dobry bramkarz to podstawa (Onyszko) - gdyby nie On to byłoby 1-0 dla Lecha (strzał Peszki). Tak czy owak cieszy ten remis Lecha z niezatapialną Odą
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Cieszmy sie z tego co jest. 4pkt nad Lechem i 5 nad Legią.Treaz trzeba wygrac w Warszawie z Polonią i isc do przodu! Heniu,trzymaj naszych krótko a bedzie MISTRZ!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

za tydzien dobry by byl podział punktow na Lechu
trzeba przyznac ze Odra niepokonana jest w tym roku i moga sie utrzymac, maja Onyszko, Cantoro
Ostatnio edytowane przez qchar90 : 28.03.2010 o godz. 18:13.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.03.2010, 18:13
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
Heniu,trzymaj naszych krótko a bedzie MISTRZ!
Czy tylko ja nie mam watpliwosci, ze ze Skorżą tez by był? No, chyba ze ktoś się bał KP Legii
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 28.03.2010, 18:16
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Czy tylko ja nie mam watpliwosci, ze ze Skorżą tez by był? No, chyba ze ktoś się bał KP Legii
Legie to ja na samym poczatku skreslilem, w walce o mistrza Wisle mogla tylko Amica robic pod gore, dla mnie czarnym koniem stal sie Ruch...

Widac ze nie ogladasz meczy Wisly skoro myslisz ze z Mackiem bylby Mistrz...
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Simao1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 28.03.2010, 18:24
Panowie, najbliższe kolejki mogą praktycznie przesądzić o tytule.
W następnej serii spotkań Lech gra u siebie z Legią. Jeden z rywali po tym meczu praktycznie straci szansę na mistrzostwo (zakładając oczywiście, że nasza Wisła wygra z Polonią w Warszawie). Dwie kolejki później, 17 kwietnia gramy z Lechem u siebie. Będzie szansa na odskoczenie w tabeli. Teraz los jest w rękach, a raczej nogach naszych zawodników.

Pozwoliłem sobie na kilka założeń:

- W najbliższej kolejce Wisła wygrywa z Polonią, ma na koncie 50 punktów, Legia i Lech na remis (chyba najkorzystniejszy wynik), co daje nam:

Wisła - 50 pkt
Lech - 44 pkt
Legia - 43 pkt

- Dwie kolejki później:

Wisła wygrywa z Lechem w Krakowie, i zyskuje przewagę 9 oczek nad przeciwnikiem. Legia ma po drodze Jagiellonię i Piasta Gliwice, więc jestem przekonany, że któryś z zespołów urwie im punkty.

Jeśli do końca sezonu, przy założeniu, że udałoby nam się osiągnąć zakładane rezultaty, mistrzostwo będzie w kieszeni (oczywiście wiadomo, że czeka nas jeszcze mecz z Legią).
Ostatnio edytowane przez Simao1 : 28.03.2010 o godz. 18:30.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 28.03.2010, 18:26
bardziej był to brak Lewandowskiego czy znakomita dyspozycja ( po raz wtóry ) bramkarza Odry.. kto ogladał prosze o odp ;]
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.03.2010, 18:38
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Wisła wygrywa z Lechem w Krakowie, i zyskuje przewagę 9 oczek nad przeciwnikiem.
Pomarzyć zawsze można.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Stary 28.03.2010, 18:38
Simao1 napisał(a):Wyświetl post
Wisła - 50 pkt
Lech - 44 pkt
Legia - 43 pkt

- Dwie kolejki później:

Wisła wygrywa z Lechem w Krakowie, i zyskuje przewagę 9 oczek nad przeciwnikiem. Legia ma po drodze Jagiellonię i Piasta Gliwice, więc jestem przekonany, że któryś z zespołów urwie im punkty.
Te wyliczenia są mocno optymistyczne. Lech jest w stanie pokonać u siebie Legię, na stadionie Hutnika remis jest bardzo prawdopodobny. Wtedy na pięć kolejek przed końcem Wisła zostaje z przynajmniej 6 punktami przewagi (przy wygranej z Polonią i Śląskiem) - a to i tak bardzo dużo.
Kluczowe pozostałe mecze tej rundy: Cracovia-Wisła, Ruch-Lech, Legia-Wisła.

Przede wszystkim musimy zobaczyć sobotnią Wisłę Kasperczaka, nie Wisłę Skorży z początku rundy.

Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Stary 28.03.2010, 18:43
prober napisał(a):Wyświetl post
Te wyliczenia są mocno optymistyczne. Lech jest w stanie pokonać u siebie Legię, na stadionie Hutnika remis jest bardzo prawdopodobny. Wtedy na pięć kolejek przed końcem Wisła zostaje z przynajmniej 6 punktami przewagi (przy wygranej z Polonią i Śląskiem) - a to i tak bardzo dużo.
Kluczowe pozostałe mecze tej rundy: Cracovia-Wisła, Ruch-Lech, Legia-Wisła.

Przede wszystkim musimy zobaczyć sobotnią Wisłę Kasperczaka, nie Wisłę Skorży z początku rundy.
Wisła-Lech(najtrudniejszy i zarazem najwazniejszy mecz tej rundy. 3 pkt dla nas mogą wiele przesądzic) Cracovia-Wisła(mecz jakby u siebie,zwycięstwo na 90%) Ruch-Lech( strata punktów Lecha raczej oczywista) Legia-Wisła( smierdzi remisem,zalezy jaka dyspozycja dnia którejs z druzyny)

Mecz Lecha z Legią moze sie okazac bardzo waznym. jesli padnie remis i Wisła wygra to bedzie tylko prosta do zdobycia MP!!!

PS.oczywiscie to moja optymistyczna wersja.oby sie sprawdziło w 80% chociaz
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 28.03.2010, 18:45
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ze Skorżą to bylibysmy za Legią i Amicą. Trzeba byc slepym, zeby nie wiedziec roznicy miedzy meczami z Arka, Belchatowem i Jagą, a tymi z Lechią i Polonią Bytom. Teraz nawet jak stracimy bramke, to druzyna nie staje. Bądźmy dobrej mysli
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Stary 28.03.2010, 18:47
Wisła-Lech(najtrudniejszy i zarazem najwazniejszy mecz tej rundy. 3 pkt dla nas mogą wiele przesądzic) Cracovia-Wisła(mecz jakby u siebie,zwycięstwo na 90%) Ruch-Lech( strata punktów Lecha raczej oczywista) Legia-Wisła( smierdzi remisem,zalezy jaka dyspozycja dnia którejs z druzyny)

Mecz Lecha z Legią moze sie okazac bardzo waznym. jesli padnie remis i Wisła wygra to bedzie tylko prosta do zdobycia MP!!!

PS.oczywiscie to moja optymistyczna wersja.oby sie sprawdziło w 80% chociaz
Co Wy nagle tacy optymiści jesteście? Punkty z Lechem? Punkty z Cracovią? Oj chciałbym bardzo ale o to bedzie niezwykle trudno, myślę że na Ł o nie będzie łatwiej.
Odpowiedz cytując
wislakrakow124
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 28.03.2010, 18:47
Maciek sie poprostu bal posadzic na lawke Kirma albo sciagnac Pawla Brozka!! Heniek gdy widzi ze jednemu nie idzie to jest w stanie go sciagnac lub posadzic na lawe!! Mysle ze wraca stara dobra Wisla
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez wislakrakow124 : 28.03.2010 o godz. 18:48.
JAZDA JAZDA JAZDA BIAŁA GWIAZDA
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.03.2010, 18:48

Uspokójże się k...a. Sam jesteś na tym forum? Naprawdę masz 23 lata, czy podczas wpisywania nicka palec Ci się omsknął i zamiast nacisnąć 9 nacisnąłeś 8?

Nie świętujcie zawczasu. Mamy 4 pkt więcej, fajnie, ale mamy też mecz z Lechem u siebie i Legię na wyjeździe, a Lech, choć traci punkty ze słabszymi, to jednak na najbardziej prestiżowe mecze się odpowiednio spina. Nasi, co warte uwagi - mają w końcu coś do udowodnienia w meczach z ligową czołówką i oby tego wreszcie dokonali.
Poza meczami z Legią i Lechem, mamy też na koniec sezonu 'wyjazdowe' Derby i Odrę Wodzisław na własnym podwórku. Wierzę jednak, że te ostatnie potyczki nie będą już miały znaczenia w kwestii Mistrzostwa, bo po meczu w Warszawie najpiękniej byłoby świętować MP.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Stary 28.03.2010, 18:51
Co do innych druzyn naszej rodzimej ekstraklasy to chciałbym zeby z ligi spadł Piast i Arka(lub Polonia),a z I ligi awansowały zasłuzone i atrakcyjnie kibocowsko druzyny takie jak Widzew i Górnik Z.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Stary 28.03.2010, 18:53
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Uspokójże się k...a. Sam jesteś na tym forum? Naprawdę masz 23 lata, czy podczas wpisywania nicka palec Ci się omsknął i zamiast nacisnąć 9 nacisnąłeś 8?

Nie świętujcie zawczasu. Mamy 4 pkt więcej, fajnie, ale mamy też mecz z Lechem u siebie i Legię na wyjeździe, a Lech, choć traci punkty ze słabszymi, to jednak na najbardziej prestiżowe mecze się odpowiednio spina. Nasi, co warte uwagi - mają w końcu coś do udowodnienia w meczach z ligową czołówką i oby tego wreszcie dokonali.
Poza meczami z Legią i Lechem, mamy też na koniec sezonu 'wyjazdowe' Derby i Odrę Wodzisław na własnym podwórku. Wierzę jednak, że te ostatnie potyczki nie będą już miały znaczenia w kwestii Mistrzostwa, bo po meczu w Warszawie najpiękniej byłoby świętować MP.

wez wyluzuj chłopie. trzeba cieszyc sie narazie z tego co jest. bo na poczatku rundy wyglądało to KATASTROFALNIE. Lech zaczął gubic pkt a MY je zdobywamy( w koncu) . przyszła kolejka moze byc dla nas szczęsliwa.poczekajmy.....
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Stary 28.03.2010, 18:54
ja chce żeby spadła Odra bo tam chyba nigdy nie wybudują jakiegoś nowego stadionu...a drugi mój typ na spadek to Polonia Bytom gdzie również bedzie ciężko o nowy obiekt... jak widać nastawiam sie na infrastrukture bo inaczej to my zachodu nie dogonimy..... A jeśli chodzi o awans to można powiedzieć że chce derby Łodzi w najwyższej klasie rozgrywkowej..
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Stary 28.03.2010, 18:55
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Ze Skorżą to bylibysmy za Legią i Amicą.
Były za Skorży dwa mistrzostwa i to z trudniejszym finiszem to i mogło być trzecie. Nie nam oceniać kto bardziej przyczynił się do obecnej gry. A może to był kryzys i nadeszło przełamanie? Jak mi na nerwy działają teksty że Heniek odmienił Wisłę. Życzę najlepszego Heniowi ale za wcześnie na oceny.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów