The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
biechowianin
Banita

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.03.2010, 23:10
wolfy ma rację
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 26.03.2010, 23:10
A Micanski znów strzela.

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...ski__0_3_.html
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 26.03.2010, 23:16
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post

lucekj jak ja kocham uogólnienia. To samo mogę napisać o krakusach, ale tego nie zrobię, ponieważ nigdy nie wrzucam wszystkich do jednego wora. A przynajmniej staram się tego nie robić.
w tym tygodniu miałem lekki spór z warszawiakiem, stąd moja wypowiedź :]

1q2:

to tylko ja jakoś zakumał :]

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nah. Gdybyś mógł, to pewnie byś coś z tym zrobił

piątek
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.03.2010, 23:21
lucekj napisał(a):Wyświetl post
(...) piątek
Piątek jako powód niedyspozycji intelektualnej?
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Stary 26.03.2010, 23:22
rospun napisał(a):Wyświetl post
Piątek jako powód niedyspozycji intelektualnej?
być może, ale w Poznaniu tak mają 7 dni w tygodniu
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 26.03.2010, 23:25
lucekj napisał(a):Wyświetl post
być może, ale w Poznaniu tak mają 7 dni w tygodniu
Cieszę się, że jest z kim jeszcze się podroczyć
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Stary 26.03.2010, 23:30
rospun napisał(a):Wyświetl post
Cieszę się, że jest z kim jeszcze się podroczyć
niech jeszcze 1q2 włączy się w dyskusję i będzie komplet
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.03.2010, 23:31
Spoko , tylko sobie poleje
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
rospun
Senior Member

Stary 26.03.2010, 23:32
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Spoko , tylko sobie poleje
To i ja sobie setkę...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.03.2010, 00:05
Mecz Lechia -Legia mial 2 oblicza

Pierwsze do 30 minuty gdzie widzialem wielka agresje i determinecje Lechistów ,i Dawidowskiego jak za czasow gry w Amice.Naprawde az milo sie patrzylo

i drugie po 30 minucie az do konca gdzie Legia sie odrodzila a Mucha skakal j w kóleczku jak nigdy ,mimo ze wyglada na spokojnego chlopa to cieszyl sie chyba najbardziej.Ale nasi bracia bluzgali mu równo wiec mial powody

Ciekawi mn ie tez Zaglebie Lubin.fajna ekipa sie tam zebrala a gol Micanskiego palce lizac
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.03.2010, 00:13
Mecz na T29 bardzo dobry, szczególnie pierwsza połówka extra . Szybko strzelone dwie bramki i wydawało się, że Lechia zdoła to utrzymać... Niestety głupia kartka Dawida, kontrowersyjna decyzja Kafarskiego o zdjęciu go z boiska... Teraz możemy być mądrzy i krytykować Kafara, ale postąpiłbym tak samo - Dawid był dosłownie o krok od czerwonej, a jego kontaktowa gra prędzej czy później musiałaby się skończyć czerwienią i grą w 10, co byłoby fatalnym skutkiem. Szkoda, że II połowa wyglądała tak jak wyglądała, jednak Dawidowski ciągnie tą drużynę. Szkoda straconych 3 pkt, bo z 2-0 na 2-3 to grzech.

A Mucha się trochę zagotował . Zaczął prowokować trybuny (bezsensownie, bo przed tym incydentem kibice nic specjalnie w jego kierunku nie krzyczeli - ot zwykłe pare gwizdow po jednym ze starć w polu karnym). I się zaczeły Janka gesty, uśmiechy i wymachiwanie ramionami . Tym zachowaniem, że tak powiem wszystkich wkur.wił, nie popuściliśmy mu już do końca . Mimo, iż wrzucania na Muchę było dużo, to na trybunach było to traktowane z dużym dystansem, niejednokrotnie w moim sektorze ludzie mieli po prostu zwykły ubaw .

PS. Babol Kapsy strasznie boli, tak cholernie głupia bramka, że aż szkoda pisać.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.03.2010, 07:00
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Mecz na T29 bardzo dobry, szczególnie pierwsza połówka extra . Szybko strzelone dwie bramki i wydawało się, że Lechia zdoła to utrzymać... Niestety głupia kartka Dawida, kontrowersyjna decyzja Kafarskiego o zdjęciu go z boiska... Teraz możemy być mądrzy i krytykować Kafara, ale postąpiłbym tak samo - Dawid był dosłownie o krok od czerwonej, a jego kontaktowa gra prędzej czy później musiałaby się skończyć czerwienią i grą w 10, co byłoby fatalnym skutkiem. Szkoda, że II połowa wyglądała tak jak wyglądała, jednak Dawidowski ciągnie tą drużynę. Szkoda straconych 3 pkt, bo z 2-0 na 2-3 to grzech.

A Mucha się trochę zagotował . Zaczął prowokować trybuny (bezsensownie, bo przed tym incydentem kibice nic specjalnie w jego kierunku nie krzyczeli - ot zwykłe pare gwizdow po jednym ze starć w polu karnym). I się zaczeły Janka gesty, uśmiechy i wymachiwanie ramionami . Tym zachowaniem, że tak powiem wszystkich wkur.wił, nie popuściliśmy mu już do końca . Mimo, iż wrzucania na Muchę było dużo, to na trybunach było to traktowane z dużym dystansem, niejednokrotnie w moim sektorze ludzie mieli po prostu zwykły ubaw .

PS. Babol Kapsy strasznie boli, tak cholernie głupia bramka, że aż szkoda pisać.
Nie jestem przekonany o tym, że ściągnięcie Dawidowskiego było kontrowersyjne. Facet polował na nogi i prowokował. Żólta kartka nr 2 to była kwestia czasu. Gdyby go nie zdjął i Dawidowski wyleciałby z boiska to wszyscy by mówili dlaczego Kafarski go nie ściągnął! Lechia stanęła bo brakłow jej sił. Tak to już jest w Polsce, że pilkarze mają siły na 50 minut normalnej gry....
Kapsa owszem zrobił "pawełka", ale koledzy z pola mu nie ułatwiali sytuacji, bo bramak Lechii była nonstop pod ostrzałem. Poprostu-za wysokie nogi na lechijne nogi. Wg mnie to samo sie stało co podczas meczu z Wisłą . Druzyna nagle staje i dostaje bramkę za bramką.
Odpowiedz cytując
Ela
Pro Publico Bono

Od: 08.2003

Stary 27.03.2010, 07:29
Co znaczy dobra motywacja !

Piłkarze Legii zareagowali pozytywnie
Chyba mieli dość tego, iż stali się pośmiewiskiem kibiców z całego kraju.
Umiejętności są jak widać.
I tu nasuwa się pytanie czy przypadkiem Tarasiewicz nie miał racji, mówiąc, że grali przeciw Urbanowi.

Krissu - z podobną ambicją i determinacją Wisła zagrała.
W zeszłym sezonie. Również z Lechią
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 27.03.2010, 08:47
Paradadoksalnie może nawet dobrze ,ze się tak stało(szkoda ,że z Lechią).Białas to popierdółka a nie trener i teraz będzie się przechwalał ile w tym jego zasługi, zdobędzie punkty + w oczach zarządu,a tak naprawdę będzie uwsteczniał tych piłkarzy ...Ten wynik to reakcja zawodników,a nie mysl szkoleniowa, ale niech tak zostanie.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 27.03.2010, 09:00
Wizard napisał(a):Wyświetl post
Szkoda, że II połowa wyglądała tak jak wyglądała, jednak Dawidowski ciągnie tą drużynę. Szkoda straconych 3 pkt, bo z 2-0 na 2-3 to grzech.
Dokładnie. Różnica między I a II połową to był Dawidowski. Astiz kompletnie nie potrafił sobie z nim poradzić. To przytrzymywanie piłki i zastawianie się - palce lizać. Szkoda, że Dawidowi się głowa zagrzała i trzeba go było zdjąć.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 27.03.2010, 09:14
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tak, Kowal "szczery do bólu". Szczególnie w swoich pamiętnych wspomnieniach, w których utrzymywał że pamiętny mecz w Krakowie był absolutnie czysty.
Wcale tak Kowal nie napisał. Akurat tak się składa, że mam tą ksiązkę i czytałem ją ze sto razy (dobra do wc).

Wow, wygrali.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 27.03.2010, 09:43
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Wcale tak Kowal nie napisał. Akurat tak się składa, że mam tą ksiązkę i czytałem ją ze sto razy (dobra do wc).
Ja czytałem jego felietony w PS, z których sklecił książkę. I w felietonie o meczu na Reymonta wspominał, że był przekonany że mecz był uczciwy.

Co do zwycięstwa Legii - mnie bardziej ciekawi, czy oznacza to jednorazowy, 45-minutowy zryw czy początek niezłej gry do końca rundy.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.03.2010, 09:52
Ja czytałem jego felietony w PS, z których sklecił książkę. I w felietonie o meczu na Reymonta wspominał, że był przekonany że mecz był uczciwy.

Co do zwycięstwa Legii - mnie bardziej ciekawi, czy oznacza to jednorazowy, 45-minutowy zryw czy początek niezłej gry do końca rundy.
Chodzi o nieszczęsny 1993 rok pewnie?

I to go powinno zdyskwalifikować jako specjalistę futbolowego. Albo jest nieuczciwy (nie chce robić kolegom, sobie koło pióra) albo zwyczajnie mało spostrzegawczy (właściwie głupi)

Po co czytać felietony kogoś takiego?

PS
Mógł wtedy nie "wiedzieć" za młody itd ale dzisiaj?
(Tak wiem "dowodów nie ma" jak piszą legioniści ale prawda jest prawdą bez względu na dowody)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.03.2010 o godz. 09:56.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.03.2010, 09:54
Cytat:
Nie jestem przekonany o tym, że ściągnięcie Dawidowskiego było kontrowersyjne. Facet polował na nogi i prowokował. Żólta kartka nr 2 to była kwestia czasu. Gdyby go nie zdjął i Dawidowski wyleciałby z boiska to wszyscy by mówili dlaczego Kafarski go nie ściągnął! Lechia stanęła bo brakłow jej sił. Tak to już jest w Polsce, że pilkarze mają siły na 50 minut normalnej gry....
No teraz możemy sobie gdybać co by było gdyby Dawid dał radę choćby do tej 60 minuty... Może mecz inaczej by się potoczył, Lechia zagrałaby inaczej? To już zwykłe gdybanie, a tak jak wcześniej podkreśliłem - Kafar postąpił prawidłowo, ryzyko czerwieni było cholernie duże. Gdyby go zostawił - może by wygrał, może nie... Teraz to każdy wie najlepiej, a w czasie meczu to inna bajka

Nie mniej dzięki chłopakom za zostawione siły, mimo ogromnego niedosytu, było widać że tym piłkarzom po prostu zależy. Nic tylko klaskać za ambitną grę - zresztą ilość kibiców, która została po ostatnim gwizdku też mówi sama za siebie. Cały stadion to co prawda nie był, ale całkiem spora część.

Doping petarda, dawno takiego nie było
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 27.03.2010, 10:19
Specjalnie dla Ciebie:

Cytat:
O meczu z Wisłą mowi sie do dzis. Czy byl kupiony? A w zasadzie za ile? Nie bede ukrywal - nie wiem.
Gdzie tu masz 'absolutnie czysty' albo 'przekonany, ze byl uczciwy'. Rozumiem, ze to jest forum Wisły i wiekszosc nie czytała wiec 'manipulka' faktami, zwlaszcza na korzysc jest opłacalna. Ale bez przesady..

Do tego dodam, ze w ksiazce pojawia sie kilka watków korupcyjnych do których Kowal sie przyznaje (z GKS, derby Sevilli, Petro-Legia po powrocie), wiec nie bardzo rozumiem czemu w jedym momencie mialby przyznawać, ze cos jest kiepsko, a w innym nie.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
prawda jest prawdą bez względu na dowody)
Demokracja ludowa. Ja akurat nie przepadam. Czekam az Wam dowala za transakcje wiązaną z Lechią.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 27.03.2010 o godz. 10:23.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.03.2010, 11:29
Niestety, ale nie jestem w stanie sobie wyobrazić obecnej Wisły, wyciągającej ze stanu 0:2 na 3:2 na wyjeździe skoro z tą samą ekipą kilka dni wcześniej przegrywamy u siebie 1:3. A tu co by nie mówić grajki chociaż żelowane pączki pokazali, że jak potrafią się wk..wić to stać ich na rozwalenie Lechii w Gdańsku. Moze to ta zapowiedź o karze wielkości 3-krotnej pensji tak ich zapaliła ? Jeśli tak to może spróbować to samo z naszymi ? Skoro prośby i groźby nie pomagają to uderzenie po kieszeni może zdziałąć cuda.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 27.03.2010, 11:44
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Niestety, ale nie jestem w stanie sobie wyobrazić obecnej Wisły, wyciągającej ze stanu 0:2 na 3:2 na wyjeździe skoro z tą samą ekipą kilka dni wcześniej przegrywamy u siebie 1:3. A tu co by nie mówić grajki chociaż żelowane pączki pokazali, że jak potrafią się wk..wić to stać ich na rozwalenie Lechii w Gdańsku. Moze to ta zapowiedź o karze wielkości 3-krotnej pensji tak ich zapaliła ? Jeśli tak to może spróbować to samo z naszymi ? Skoro prośby i groźby nie pomagają to uderzenie po kieszeni może zdziałąć cuda.
A czy był bys sobie w stanie wyobrazić ze Legia wyciągnie ze stanu 0-2 na 3-2
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 27.03.2010, 11:54
Ela napisał(a):Wyświetl post
Krissu - z podobną ambicją i determinacją Wisła zagrała.
W zeszłym sezonie. Również z Lechią
Zeszły sezon? To wtedy co po Ziemi biegały dinozaury?
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 27.03.2010, 12:03
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem "zapaliła ich" nagonka z każdej możliwej strony. U nas nawet jak piłkarzyna pokaże środkowy palec, to i tak jest święty, a kibice be, bo jak to tak? Swojego piłkarza, który nic nie potrafi, obrażać? Dawidowskiego i Łobodzińskiego można, ale Pawełka? I dopóki te łajzy będą świętymi krowami, dopóty będą sobie grać na pół gwizdka, pokazywać faki itp., bo przecież co oni ryzykują? Nic. To my tam jesteśmy dla nich, wg ich rozumowania, a nie odwrotnie, a gawiedź kibicowska tylko ich w tym podejściu utwierdza. Levadia? Derby? Kiedy to było, przecież dawno już wszyscy zapomnieli. Jeśli o mnie idzie, to oni powinni mieć jechane za te derby na KAŻDYM meczu, bo są bardziej chronieni niż populacja żubrów.

Inna sprawa, że kolejnego meczu Legia już nie wygra. Wydaje mi się, że to jednorazowy zryw. Niezależnie od tego, z kim grają w następnej kolejce.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 27.03.2010, 12:03
Iwański zapieprzał na 100% , zresztą cała drużyna zapieprzała.
Wniosek taki ,że jak się chce to można.
Problem tylko w tym ,że gwiazdorzy musieli dostać mocnego kopa w dupę ,żeby zacząć walczyć.

U nas po wpadce z Levadią determinacja też była ogromna ale starczyła tylko na 3-4 mecze.
A walka musi być w każdym spotkaniu.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 27.03.2010, 12:37
pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Inna sprawa, że kolejnego meczu Legia już nie wygra. Wydaje mi się, że to jednorazowy zryw. Niezależnie od tego, z kim grają w następnej kolejce.
Z Kuchenkorzem Liczę na remis....
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 27.03.2010, 12:47
Każdy wynik będzie dobry dla nas. (jesli dzis wygramy).

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 27.03.2010, 12:50
Co z tego ,że zapieprzali skoro umiejętności jak na lekarstwo. Taka gra to nic nadzwyczajnego, tym bardziej na tle średniaka ligowego. Ale nasza liga jest właśnie taka,że tylko biegasz i już wygrywasz.
Tylko bieganie i już mega mecz. Jeju,jakie mamy marne wymagania dotyczące tej ligi.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 27.03.2010, 13:04
Nie sądziłem, że to kiedyś napiszę. Dawidowski w takiej formie przydałby się Wiśle.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 27.03.2010, 13:22
Poprostu niektorzy nie lubia Wojtka Kowalczyka i celowo przekrecaja jego slowa...manipulacja to malo powiedziane. Ja mam do niego ogromny sentyment, bo to moj idol z dziecinstwa(mimo, ze Legionista), razem z Juskowiakiem...na takich 2 napastnikow bedziemy czekac jeszcze 10-20 lat, a jednoczesnie to dwaj najbardziej niewykorzystani pilkarze w ostatnim 20-leciu(postawilbym jeszcze przy nich Tomka Frankowskiego, ktory powinien byc regularnym kadrowiczem od '98r.).
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów