The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.03.2010, 13:44
jest gdzies wypowiedz pawelka po meczu?
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 24.03.2010, 13:46
Mecz był ok. Wydaje mi się, że gdyby zapomnieć o tym co wyprawialiśmy w obronie przez pierwsze 30 min to był to najlepszy występ Wisły w tym sezonie.
A w obronie graliśmy kichę, bo brak było Marcelo i Głowackiego.Gdyby odpadł jeden z nich, to pewnie zmiennik zaprezentowałby się o niebo lepiej, ale strata dwóch, to rozpad całego szkieletu.

W ofensywie dalej zero skuteczności, ale zrobiliśmy kilka na prawdę fajnych akcji. Szkoda, że Wisła grała zrywami, a nie potrafiła zdominować przeciwnika przez cały czas. Ale te kilkanaście minut przed strzeleniem gola, i początek spotkania po przerwie wyglądało to ładnie.

Myślę, że w Bytomi będzie dobrze.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.03.2010, 13:50
lucekj - specjalnie dla Ciebie, wywiad z Dawidowskim :

Cytat:
- Nie byliśmy faworytem, a okazaliśmy się lepszym zespołem. W Remes Pucharze Polski często trafiają się niespodzianki - podsumował Tomasz Dawidowski zwycięstwo Lechii Gdańsk nad Wisłą Kraków.
Dla "Dawida" pokonanie swojego byłego klubu mogło mieć wyjątkowy wymiar.

- Nie cieszyłem się jakoś specjalnie po tej bramce strzelonej Wiśle - normalnie, jak po każdej. Wygraliśmy, bo byliśmy zespołem lepszym. W Wiśle bardzo było widać brak dwójki środkowych obrońców. Krakowianie z nimi w składzie byliby zdecydowanie lepszą ekipą - uważa napastnik.

- Kilka naszych akcji mogło się podobać. Gra z pierwszej piłki i wyjście na pozycję było bardzo ważne w tym meczu. Futbolówka chodziła bardzo szybko. Tak padły dwie bramki, moja i Ivansa Lukjanovsa. Każde kolejne spotkanie jest dla nas priorytetem. W piątek gramy z Legią i będziemy się starali pokazać z jak najlepszej strony i zdobyć trzy punkty - zapowiada Dawidowski.

Dawidowski cały czas ma żal do byłego klubu. Twierdzi, że wiślacki sztab medyczny i szkoleniowy mógł lepiej się nim zająć po kolejnych kontuzjach, jakich się nabawiał.

- Cieszę się, że wracam do formy i że gra w piłkę znowu sprawia mi radość. W Lechii się naprawdę mną zaopiekowali. Trener przygotowania fizycznego, Robert Dominiak poświęcił mi siedem tygodni, których w Wiśle nikt mi nie poświęcił przez pięć lat i praktycznie nikt się mną nie zajmował.

źródło: AS Info
Specjalnie Ci pogrubilem i podkreśliłem co masz przeczytac.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.03.2010, 14:10
Cóż niestety wszyscy od dawna wiedzieli, że Dawidowski latał naszemu sztabowi koło dupy. Boję się, że niedługo może byc tak z Gułą,tyle ze ten ma bardzo dobry kontrakt.
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.03.2010, 14:17
Zastraszająca jest dyspozycja naszych zawodników. Wyglądają tak, jakby przez ostatnie miesiące zżerał ich umiejętności taktyczne, techniczne i motoryczne jakiś wyjątkowo złośliwy rak.

Niemal wszyscy drastycznie cofnęli się w rozwoju. Przyjęcia piłki - obowiązkowo z odskoczeniem jej przynajmniej na dwa metry, poruszanie się w żółwim tempie, zero dynamiki, przyspieszenia, a gra bez piłki i reakcje taktyczne - na poziomie lat 30-tych ubiegłego wieku, albo oldbojów. Podania bezmyślne, decyzje fatalne, przegląd pola żaden.

Ktoś im zrobił wielką krzywdę - Tenzotti, odwieczny minimalizm, lenistwo od zawsze zastępujące ciężką pracę nad sobą, w jakimś stopniu tolerujący to wszystko Skorża, trwająca przez ostatnie lata zła polityka kadrowa klubu - to są ewidentnie winni powyższego stanu rzeczy.

Jak to teraz naprawiać i poskładać do kupy? Ciężkie zadanie ma Kasperczak, zwłaszcza, że też moim zdaniem już zaczął popełniać błędy. Bo można było ustawiać niezgraną obronę tak "wysoko", ale tylko wtedy, gdyby pomocnicy harowali w destrukcji odcinając rywalom możliwość wyprowadzania prostopadłych podań na wolne pole i swobodnego operowania piłką. Tymczasem u nas druga linia w destrukcji wyglądała żałośnie. Doskok nie funkcjonował, Jirsak w ogóle był poza grą, tak w defensywie, jak ofensywie, Kirm prawie nie bronił, Lobo podobnie, więc jeden osamotniony i dodatkowo będący w mizernej formie fizycznej Ba siła rzeczy nie mógł zablokować kontr i podań z drugiej linii Gdańszczan. Kasperczak niestety nie widząc tego nie ustawił dobrze zespołu na ten mecz.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
kuba16
Member

Od: 02.2006

Stary 24.03.2010, 14:38
lucekj napisał(a):Wyświetl post
wytłumacze dlaczego

grając w Wiśle, przepraszam, będąc na płatnym urlopie, Tomaszek miał super kase i super warunki do rozrzutnego życia prywatnego, kontuzja stwarzała mu okazje aby balować i bawić się na całego, dla niego na rękę było siedzieć z kontuzją w domu, miał pieniądze, nie musiał się o nic martwić, jak był chwilkę zdrowy to nic nei robił w kierunku aby nadrobić stracony czas i zrekompensować klubowi wczasy.

Dawidowski szalał dopóki miał kontuzję i dobrą kasę, jak się kontrakt skończył "szanowny" Tomaszek zrozumiał, że jednak czas zacząć się ruszać na treningu i pokazać większą ambicję bo płacenie Wisły się skończyło i trzeba wywalczyć jakieś pieniądze bo zaraz skończy się rezerwa na obstawianie na ruletce,

tak więc Tomasz dopiero po odcięciu dopływu dobrej kasy zaczął bardziej się starać

czy ktoś taki zasługuje na miano mendy pospolitej
wydaje mi się, że bardziej, niż Uche, Surma i Dolha razem wzięci
przechodzenie rehabilitacji to 5x ciezsza katorga od zwyklych treningow.

i zrozum to bolku a nie powtarzaj wyswiechtanch powiedzonek.
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.03.2010, 15:00
Dajcie spokój z tym za wysokim ustawieniem obrony. Straciliśmy bramkę w 45 SEKUNDZIE. Od 45 sekundy odpadaliśmy z pucharu, to co- mieliśmy się murować? Zresztą:
Burliga napisał(a):
- Chcieliśmy grać wysoko, momentami może zbyt wysoko, ale nie było to naszym przedmeczowym założeniem. Po prostu źle się ustawialiśmy. Nie dogadywaliśmy się z pomocnikami, były pomiędzy nami za duże odległości. Staraliśmy się podejść wyżej, a lechiści rzucali nam wtedy te piłki za plecy.
Co do zestawienia drugiej linii, kogo miał Kasperczak wystawić- Sobola bez formy? On też gra padakę i też by nas nie zbawił, a my musieliśmy w tym meczu atakować. W ogóle jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie Chrapka spróbować w środku pola.
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 24.03.2010, 15:06
Tak po ochłonięciu : wszystkie drużyny z trójki: Lech, Wisła, Legia odpadły z PP. Za wygraną w PP dostalibyśmy co najwyżej 400 tys. złotych, niewiele ponad 100 tys. euro i pewną LE. Czy celem Wisły jest LE czy LM? LM. A wiec nie placzcie, Cupial potwiedzil ze jezeli zdobedziemy mistrzostwo to wylozy konretna kase na transfery. xD
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 24.03.2010, 15:09
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
. A wiec nie placzcie, Cupial potwiedzil ze jezeli zdobedziemy mistrzostwo to wylozy konretna kase na transfery. xD
Konkretnie jeden złoty polski.

Nie ma co narzekać,że ustawienie było złe. Gdyby byli w formie to by zjedli Lechię raz,dwa. A przecież są rozbici w każdym elemencie. Brak siły,szybkości, świeżości. Wszystkiego.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 24.03.2010, 15:13
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Cupial potwiedzil ze jezeli zdobedziemy mistrzostwo to wylozy konretna kase na transfery. xD
Możesz podać źródło?
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.03.2010, 15:14
Ale mam metlik w głowie. Juz nie wiem co myslec o tym wszystkim ale powiem tak. Wisła to kibice oraz pilkarze. Pilkarze wiemy sa a za jakis czas odchodza jednak przykro mi jak ktos na tych pilkarzy tak nadaje jak czesc osob na forum czy stadionie. Niewatpliwie sluszne jest to ze musimy od pilkarzy wymagac ambicji ale i nie mozemy ich krytykowac w tak chamski sposob. Moim zdaniem jedziemy teraz z Legia na tym samym wozku. Tam jest dokladnie to samo, utarczki pilkarzy z kibicami, slab gra. Przeczytałem felieton na legialive i moge jako kibic Wisły spojrzec na ta sprawe Legii z dystansu, bez emocji. I trudno sie nie zgodzic z tym co jest w tym felietonie napisane ale jest to smutne jak kibice psuja atmosfere w klubie. To co sie teraz w Legii dzieje to masakra, pilkarze wysmiewani przez kibicow, paralizuje ich to i boja sie grac zeby nie zostac wysmianym. - smutna sprawa, napewno nie jest to dobre dla tego klubu i tak samo mysle ze jest u nas. Ani zachowanie naszych kibicow ani Mario nie doprowadzi do poprawy sytuacji. Szkoda ze tak sie dzieje bo my tu sie klocimy i martwimy a niektorzy moga na tych problemach tylko skorzystac i z pozalowaniem na to patrzec.

A teraz jesli chodzi o mecz. Linia obrony w postaci Diaz i Burliga, bylo wiadome ze to sie zle skonczy. Tez jak niektorzy uwazam ze był to nasz najlepszy mecz od dawien dawna. Gralismy piłka, staralismy sie. A okres od 10 do 25 minuty był naprawde bardzo dobry. Mysle ze idziemy do przou i z meczu na mecz bedzie coraz lepiej. Gdyby nie ta obrona to moze by wczoraj bylo do przodu. Co do Jirsaka to naprawde jest to dziwny gosc. Albo go wcale nie widac na boisku albo wyroznia sie na duzy plus, np fajny gol, super asysta, podanie. Ja bym jednak zamiast Jirsaka widział w składzie Sobola. Mysle ze z Bytomiem bedzie juz gra wygladała lepiej a z Polonia Warszawa bedzie juz w ogole w deche bo Heniu dostanie caly tydzien na przygotowanie druzyny no i nasze gwiazdy beda miec na odpoczynek miedzy meczami te 7 bo tak co 3-4 dni to za ciezko grac dla naszych pilkarzy
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
WiślakMyślenice
Senior Member

Stary 24.03.2010, 15:18
Gazeta Krakowska. Nie czytam, nie wiem jak wiarygodne jest to zrodlo, ale jezeli Kapka wrocil do Wisly to cos w tym musi byc...
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 24.03.2010, 15:19
Cupiał powiedzial Gazecie Krakowskiej (czy jakiejkolwiek innej) ze da na transfery.. litosci
co ma do tego Kapka?
rownie dobrze moze przyjsc Jan Kowalski.. to nie Kapka wylozy pieniadze z wlasnej kieszeni tylko w razie czego Cupial i tu nie ma nic do rzeczy czy jest Kapka czy Bednarz
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 24.03.2010 o godz. 15:23.
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.03.2010, 15:27
Coglin napisał(a):Wyświetl post
dopoki osoby odrazajace mnie po chamsku z trybun beda na stadionie - .......e, nie staram sie.
M. Pawelek
Jakby się przestał starać to by mu może zaczęło coś wychodzić. Chłopina się spina tak bardzo, że wszystko puszcza co leci w jego kierunku. A jak nie leci to sam sprokuruje, że będzie leciało.
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 24.03.2010, 16:18
kuba16 napisał(a):Wyświetl post
przechodzenie rehabilitacji to 5x ciezsza katorga od zwyklych treningow.

i zrozum to bolku a nie powtarzaj wyswiechtanch powiedzonek.
za tego bolka powinieneś publicznego plaska dostać,

przechodzenie rehabilitacji przy szklance whisky i mając garśc kart w ręku... rzeczywiście żal mi go strasznie
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.03.2010, 16:24
No ale slowa Dawidowskiego, ze w Wisle kuleje rehabilitacja musza miec w sobie troche prawdy. Jak gra teraz on, Niedzielan, ile wraca po kontuzji do formy Boguski, jak prezentuje sie Sobolewski itd. Przykladow, ze cos jest nie tak jest mnostwo. Mysle, ze Skorza to widzial tylko juz mial tak slaba pozycje w klubie, ze nie mogl domagac sie niczego.
fanKA92
Member

Od: 06.2007

Stary 24.03.2010, 16:56
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
Korona/(Jaga choc malo prawdopodobne), Lechia, Ruch, Pogoń -czy oni cos zdzialają w LE? no moze Ruch jeden mecz z san marino wygra ale reszta;/
po naszej kompromitacji z Levadią (i parę lat wstecz równiez były przykre porażki, jak np. jakieś Tbilisi) nie powinnismy tak mówić. Sami "gie" możemy zdziałać, więc nei mówmy na innych. A Ruch w tej chwili to mógłby ograć naszych graczy- po nich widać chęć, zapał, tym nadrabiają może trochę mniejsze (w teorii) umiejetności.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.03.2010, 20:49
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
Korona/(Jaga choc malo prawdopodobne), Lechia, Ruch, Pogoń -czy oni cos zdzialają w LE? no moze Ruch jeden mecz z san marino wygra ale reszta;/

a co Wisla zdziala ? kolejna wstydliwa porazke z jakimis estonczykami/armencami tp ?
Ogarnij sie czlowieku- Wisla odpada rok w rok z coraz slabszymi przeciwnikami, tu sie nie boisz wstydu ?

Dalej gra ten kto sobie to wywalczyl !!! w tym wypadku w/w wlasnie druzyny.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Zbychu
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.03.2010, 21:02
Legia,Wisła odpadły.Została Lechia,Jagielonia,raczej Pogoń i Ruch.Znakomita szansa dla niebieskich na wygranie rozgrywek.Kto by przed sezonem pomyślał że Ruch będzie w półfinale a na dodatek faworytem całego PP? Ja bym się nie zdziwił gdyby i na majstra ekstraklasy się szykowali patrząc na to co prezentują nasze "eksportowe" drużyny.
By dostawać więcej od życia, dawaj więcej od siebie.
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.03.2010, 22:25
Jagiellonia rzeczywiście obecnie gra atrakcyjną piłkę. Co do składu półfinalistów trzeba stwierdzić, że gdyby wszystkie drużyny podchodziły do Pucharu Polski w 100 % poważnie, wyglądałby inaczej. To co wystarcza na puchar, nie musi wystarczyć na ligę.
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 25.03.2010, 01:06
Była Wisła - był temat.
O Pucharze Polski można rozmawiać w odpowiednim temacie.
...nieczytelny...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów