The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.03.2010, 10:22
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie.Jest takie powiedzenie. "Nie było was, był las, nie będzie was, będzie las". oraz drugie.

„Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw, czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać ambitnej i nieustępliwej walki – nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki.”

Jeśli piłkarzyki- pajacyki nie rozumieją, że są tu dla nas- publiczności/klientów/kibiców, to niech wypierdalają a niech się nie fochują, bo biorą miesięcznie taką kasę, że zwykła osoba musi na to pracować często 2 lata w harówie. A tu jeden baran z drugim obrażą się na publiczność
Podpisuję się pod tym co napisał Kotek i Pablo wszystkimi kończynami!
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 24.03.2010, 10:24
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
mhm i rozumiem ze mona napisac ze Pawełek gra cienko i jest za slaby na Wisłe, a Łobo gra taki piach ze **** czlowieka strzela ale czy w porzadku jest pisanie ze Pawełek to ciota, ublizanie mu na forum czy z trybun, pisanie na lobo ze to kaleka? Kazdy wie ze ci dwaj pilkarze nie sa swietni ale czy mozna im tak ublizac? Tym bardziej tutaj na portalu Wisły?! Ku..a to tak jakbys przyszedl do mojego domu i mnie od ch..w zaczał pociskac. Tutaj powinno byc miejsce do wypowiedzi dla kibicow Wisły a nie pajacow ktorzy zeby swoja nieudolnosc i niepowodzenia wyladowywali na pilkarzach. Graja piach, ok. Kazdy sie z tym zgadza ale powinno sie ich wyzywac od ciot?
Wiesz z czego to wynika ? Ludzie patrza na takiego Lobodzinskiego i mysla dobry pilkarz 400 tys euro rocznie zarabia ale widzac jego gre kazdy Wislak moze stwierdzic ze wyjdzie na boisko i nie zagra gorzej od niego, niemieli by tez takich wielkich wymagan 2 tysie miesiecznie to szczyt marzen dla wielu a znam i takich ktorzy reprezentowali by barwy Wisly za darmo...

Gdyby Lobodzinski i Pawelek mieli jaja to by zmienili swoje kontrakty a nie doili Wisle... no ale jednak wyzywac pilkarzy od ciot nie popieram, ale jak mowie ze Lobodzinski to kaleka to niestety mam racje bo to ze 2 razy mu pilke zeszla w meczu z Lechia ciagnie sie za nim do dzis XD! Mial dzikiego farta ze ktos dostrzegl w nim talent ? To chyba przez Benhakera trafil do Wisly za co wielki h** mu w dupe !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 24.03.2010, 10:27
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
ehh.. Prosze Was..
Nie rozumiem dlaczego wiekszosc sie tak czepia Dawidowskiego ?
Czy to naprawde jego wina ?
W jednym z wywiadów Tomek dokladnie opisywał sytuacje w Wiśle, że na chama pchali go za szybko na boisko i dlatego wygladało to jak wygladało.

Czy az tak daleko trzeba szukac potwierdzenia tych słow ? Myśle że Garguła jest najlepszym ich potwierdzeniem.
wytłumacze dlaczego

grając w Wiśle, przepraszam, będąc na płatnym urlopie, Tomaszek miał super kase i super warunki do rozrzutnego życia prywatnego, kontuzja stwarzała mu okazje aby balować i bawić się na całego, dla niego na rękę było siedzieć z kontuzją w domu, miał pieniądze, nie musiał się o nic martwić, jak był chwilkę zdrowy to nic nei robił w kierunku aby nadrobić stracony czas i zrekompensować klubowi wczasy.

Dawidowski szalał dopóki miał kontuzję i dobrą kasę, jak się kontrakt skończył "szanowny" Tomaszek zrozumiał, że jednak czas zacząć się ruszać na treningu i pokazać większą ambicję bo płacenie Wisły się skończyło i trzeba wywalczyć jakieś pieniądze bo zaraz skończy się rezerwa na obstawianie na ruletce,

tak więc Tomasz dopiero po odcięciu dopływu dobrej kasy zaczął bardziej się starać

czy ktoś taki zasługuje na miano mendy pospolitej
wydaje mi się, że bardziej, niż Uche, Surma i Dolha razem wzięci
Ostatnio edytowane przez lucekj : 24.03.2010 o godz. 10:30.
Kordel_Walker
Banita

Stary 24.03.2010, 10:29
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post

Gdyby Lobodzinski i Pawelek mieli jaja to by zmienili swoje kontrakty a nie doili Wisle...
Te dojenie to wg. wolfiego "świat dorosłych" i "odpowiedzialność za rodzinę"
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.03.2010, 10:30
Boleck napisał(a):Wyświetl post
Wyzywanie własnego piłkarza to prostactwo, zachowanie Pawełka jestem w stanie zrozumieć (nie pochwalić), a zachowanie "kibiców" Wisły kompletnie nie, tylko prostak i cioty wyzywają kolesia, licząc, że ten nawet fucka nie ma prawa im pokazać.
A pokazywanie fucka własnym kibicom to królewski poziom.....To samo prawo działa w dwie strony.Juz chyba dosc zaufania i słów otuchy kibice mu dali,a ten zamiast sie rozwijac to sie uwstecznia.Najbardziej smieszy mnie Jego nonszalancja w nie których interwencjach jak by był najlepszy w lidze,a smiem twierdzic ,ze jest najgorszy.Nie róbcie z Pawełka "niewiniatka",bo powinien zdac sobie sprawe z tego jak gra i cos robic w celu poprawienia tego,napewno nie reagowac na docinki jak sa uzasadnione, a nie pokazywac palca.
Bednarz=Landryna=......
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 24.03.2010, 10:32
Zmienic kontrakt Lobodzinskiemu z 400 tys Euro rocznie na 40 tys zlotych, niech czuje ze tylko na tyle zasluguje (30 tys to nawet ja rocznie nie zarabiam... ba srednia krajowa roczna 15,700 chyba ;d)
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.03.2010, 10:33
Dopóki Pawełek będzie grał we Wiśle to ja nie pójdę na stadion. Część moich znajomych również. Nie mam ochoty wydawać swoich ciężko zarobionych pieniędzy, żeby jakaś osoba o wątpliwym talencie, na którą te pieniążki wydaje, obrażała mnie jakimiś chamskimi gestami.
DrunkenBear
Senior Member

Stary 24.03.2010, 10:34
Szczerze najbardziej, to zawiodłem się na Kirimie :/ Po pierwszych meczach w Wiśle (tym nieszczęśliwym z Levadią). Sądziłem, że będzie to piłkarz ciągnący grę do przodu. Taki skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia, który potrafi kiwnąć na skrzydle, jak trzeba zejść do środka i strzelić z dystansu. A teraz chyba on bierze przykład z Łobo :/ Ja nie wiem, jak w niespełna rok można tak opuścić się z formą?

Też sądziłem, że to wina przetrenowania piłkarzy. Ale wydaje mi się, że oni po prostu nie mają siły grać. I nie wiem, czy Heniu na to coś poradzi w tak krótkim czasie. Może jakby była jakaś przerwa na reprezentację. A tak siwo ja to widzę. Nadzieja jest tylko w tym, że ktoś odzyska cudowną formę strzelecką i będziemy przez te 20-30 minut (bo na tyle sił starcza) atakować i ładować bramy w lidze...
wanciak86
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.03.2010, 10:45
lucekj

za jakis czas bedziesz tak pisal o Gargule.

-------------

Cytat:
Szczerze najbardziej, to zawiodłem się na Kirimie :/ Po pierwszych meczach w Wiśle (tym nieszczęśliwym z Levadią). Sądziłem, że będzie to piłkarz ciągnący grę do przodu. Taki skrzydłowy z prawdziwego zdarzenia, który potrafi kiwnąć na skrzydle, jak trzeba zejść do środka i strzelić z dystansu. A teraz chyba on bierze przykład z Łobo :/ Ja nie wiem, jak w niespełna rok można tak opuścić się z formą?
jak zgubic forme ? zmienic lige na Polska

w reprezentacji Kirm to jeden z wazniejszych ogniw.
! LECHIA GDAŃSK & WISŁA KRAKÓW !
Boleck
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.03.2010, 10:48
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
A pokazywanie fucka własnym kibicom to królewski poziom.....To samo prawo działa w dwie strony.
Brawo, o to mi chodziło, Pawełek ma szanować kibiców i odwrotnie, bo to samo prawo działa w dwie strony! Kibic który wyzywa własnego piłkarza to ciota i prostak.
lucekj
Banita

Stary 24.03.2010, 10:53
wanciak86 napisał(a):Wyświetl post
lucekj

za jakis czas bedziesz tak pisal o Gargule..
jak obierze podobną postawę, będzie woził sie na farmazonie, pił do upadłego po klubach, chodził na dziw... itd to pewnie też tak będę pisał, ale Garguła jest trochę innym człowiekiem....
Ostatnio edytowane przez lucekj : 24.03.2010 o godz. 11:00.
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 24.03.2010, 11:18
Zwróćcie uwagę,
Jakoś Zagłębie, Odra, Lech potrafiły znaleźć solidnego jak na polskie warunki bramkarza.

A Pawełek to podobno bardzo sympatyczny i religijny człowiek...
Mam nadzieje że kilku piłkarzy już nie zobaczę w następnym sezonie przywdziewających koszulkę z Białą Gwiazdą na piersi...
3rider
Senior Member

Stary 24.03.2010, 11:24
Jedno musze na marginesie meczu PP zaznaczyc, na tym stadionie normalnie smierdzi. Nie wiem gdzie tam w poblizu plynie gnojowka, ale zenada totalna... Zamknac, zaorac.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Chrisman
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 24.03.2010, 11:24
ile wczoraj kosztował bilet na puchar polski i ile kosztuje na zwykly ligowy?
Chrisman
Senior Member

Stary 24.03.2010, 11:26
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Zwróćcie uwagę,
Jakoś Zagłębie, Odra, Lech potrafiły znaleźć solidnego jak na polskie warunki bramkarza.
nawed Ruch ma dwóch solidnych bramkarzy Pilarza i tego co bronił wczoraj z Legią
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.03.2010, 11:57
thechris napisał(a):Wyświetl post
Dopóki Pawełek będzie grał we Wiśle to ja nie pójdę na stadion. Część moich znajomych również. Nie mam ochoty wydawać swoich ciężko zarobionych pieniędzy, żeby jakaś osoba o wątpliwym talencie, na którą te pieniążki wydaje, obrażała mnie jakimiś chamskimi gestami.
dopoki osoby odrazajace mnie po chamsku z trybun beda na stadionie - .......e, nie staram sie.
M. Pawelek
Wisła Kraków
Chrisman
Senior Member

Stary 24.03.2010, 12:02
najlepsze bylo po stracie drugiej bramki:"Maciek Skorża"
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 24.03.2010, 12:20
Powrócmy do samego meczu, a nie koncentrujmy sie na problemach z Pawełkiem.

Nie rozumiem w ogóle tych, ktorzy płaczą po tej porażce jakby stało sie coś strasznego, jakbyśmy zagrali przeraźliwie slabo.
Owszem przegraliśmy.

Jeszcze przed meczem pisałem w tym wątku:

post nr 923
Cytat:
Grając łataną na szybko obroną możemy zapomniec o wysokim ustawieniu defensywy.
Taki Dawidowski, choc jest średnim piłkarzem, będzie mógł wykorzystywac swoją szybkość wyprzedzając naszych środkowych.
Cofnięcie się w defensywie narzuca z kolei grę na kontrę.
No nic, będzie ciekawie...
Tymczasem,
- mając środkowych obrońców z przypadku i niezgranych
- grając bez ani jednego defensywnego pomocnika

uparliśmy się na grę z wysoko ustawiona obroną.
Przecież nawet taki dyletant jak ja mógł przewidzieć, że napastnicy i pomocnicy Lechii będą na pełnej szybkości wchodzili za linię naszej obrony - i tak sie stało: w ten sposób stracilismy druga i trzecią bramkę.

Podejrzewam więc, że Kasperczak świadomie zagrał "piłką do przodu" i praktycznie bez obrony, aby w warunkach meczowych przestawiać drużynę na bardziej ofensywny styl gry, co może zaowocować w niedalekiej przyszłości.
Jeśli natomiast to był jego błąd (praktycznie pozostawienie całego środka drugiej lini i środka obrony na pastwę rywala) to nie mam pytań.

Zadałem sobie trud przeczytania wszystkich wypowiedzi i dziwię się takiemu najeżdżaniu na poszczególnych piłkarzy. Jak dla mnie tylko niektórzy zagrali poniżej oczekiwań.

Pawełek - jego normalny poziom, nie ma co się strzepić tylko nie przedłużac kontraktu
Alvarez - jego normalny poziom - przedłużyć kontrakt
Diaz - jego normalny poziom - grał nie na swojej pozycji
Burliga - na plus
Pi Brożek - jego normalny poziom, brak aktywności
Kirm - na minus - co się z facetem dzieje?
Ba - na plus - modlić się o przedłużenie kontraktu
Żirsak- - jego normalny poziom - to mistrz treningów, ale w warunkach meczowych gubi się, boi się wziąć na siebie odpowiedzialność, sprzedać, wypożyczyć do Bytovii
Łobo - jego normalny poziom - jedno czy dwa udane zagrania z innych meczów nie czynią z niego piłkarza na miarę Wisly - sprzedać
Małecki - na minus, co się z facetem dzieje: piłka odskakuje na 4 metry, mały, szybko zapierdalający żółwik z głową nisko pochyloną zamiast patrzenia na boisko i partnerów
Boguski- na minus - brak zdecydowania i zadziorności, braki w technice
Brożek- na minus - co się z facetem dzieje? Odnosze wrażenie jakby bał się zaangażować i modlił o nieodniesienie kontuzji
Christow- - jego normalny poziom - podejrzewam, że przy inaczej grającej Wiśle miałby szansę zastepowac Frankowskiego, ale na dzisiaj nic nie pokazuje
Mączyński - pozytyw, wole go niż Żirsaka
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Kibicka
Senior Member

Stary 24.03.2010, 12:28
Chrisman napisał(a):Wyświetl post
ile wczoraj kosztował bilet na puchar polski i ile kosztuje na zwykly ligowy?
tyle samo na puchar i lige
na sektor 2 i 3 po 20zł (25 bez karty kibica)
na pozostałe 30zł (35 bez kk)
'Ten tylko jest w stanie pojąć duszę kibica, kto nim sam został. Tak jak prawdę o życiu poznał lokator celi śmierci.'

Mario Nh
Senior Member

Stary 24.03.2010, 12:30
najlepsze bylo po stracie drugiej bramki:"Maciek Skorża"
Słoma z butów i nic poza tym.
arsfan90
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.03.2010, 12:34
Jaka słoma?! Kasperczak i takk ma szczęście, że nie został zmieszany z błotem!
Przecież zatrudnili (zresztą ludzie bez honoru) człowieka bez honoru...
Kto tego nie rozumie to krzyż na drogę!
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Z NIĄ SIĘ LICZY KAŻDY
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA
I NAWET JEŚLI BĘDZIE ŹLE
MY NIGDY NIE PODDAMY SIĘ

Skawua
Member

Od: 02.2009

Stary 24.03.2010, 12:43
Nie jestem zdziwiony,zmartwiony czy załamany wczorajszą porażką.Priorytetem jest dla nas obrona tytułu mistrzowskiego i na tym powinien się Heniu koncentrować.

Cytat:
Podejrzewam więc, że Kasperczak świadomie zagrał "piłką do przodu" i praktycznie bez obrony, aby w warunkach meczowych przestawiać drużynę na bardziej ofensywny styl gry, co może zaowocować w niedalekiej przyszłości.
Jeśli natomiast to był jego błąd (praktycznie pozostawienie całego środka drugiej lini i środka obrony na pastwę rywala) to nie mam pytań.

Sposób na Lecha?Kto wie...
RoS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.03.2010, 12:44
arsfan90 napisał(a):Wyświetl post
A na trybunach sami ludzie honoru bez wyjątku, wśród pikników, ultrasów i hools.
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 24.03.2010, 12:46
Jak czytam takie wypowiedzi ,to sie zastanawiam kto kibicuje tej Wisle.....
Tzn (wg tego postu)Cupiał to też człowiek bez honoru.
Co Ty zrobiłes dla Wisły i kim jesteś ,ze sie uwazas za kogos kto moze takie sądy wygłaszac.
Bez honoru to z nim postapili jak go zwalniali i bardziej tyczy sie to formy i człowieka o nazwisku Basałaj..
I tez uwazam,ze"Maciej Skorża" to moze nie słoma z butów,ale trochę nie na miejscu w kontekscie celu skandowania,bo nie tyle jest to za Maciejem,co przeciwko Kasperczakowi.
Napewno rzucanie kłód pod nogi komuś kto chce zrobic cos pozytywnego to czysty debilizm,no ale niestety "myslacy kibice" górą.
Bednarz=Landryna=......
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.03.2010, 12:49
Czasami jednak żałuję, że tego Skorży nie zostawili. Powinien wypić piwo, którego naważył. Bo teraz znowu do końca Świata i jeden dzień dłużej będą niedomówienia. Takie w stylu "Skorża to dobry trener"
..
fanKA92
Member

Od: 06.2007

Stary 24.03.2010, 12:51
Co pisało na transparentach na płocie, które wisiały w pierwszej połowie (nie wiem czy później też, bo nie mogłam już oglądać; a na fotach nie ma)?
Trzymam kciuki teraz za Lechię, choć Ruch jest mocny w tym sezonie i to bardzo. Nas przemilczę, choć wystarczyło by więcej konsekwencji pod bramką rywala i można było szybko straty odrobić... No ale cóz. Było minęło, w moich oczach się w tym sezonie za początek nie zrehabilitują (przynajmniej nie w pełni). Tyle.
ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY
Chrisman
Senior Member

Stary 24.03.2010, 12:51
Korona/(Jaga choc malo prawdopodobne), Lechia, Ruch, Pogoń -czy oni cos zdzialają w LE? no moze Ruch jeden mecz z san marino wygra ale reszta;/
Mario Nh
Senior Member

Stary 24.03.2010, 12:56
Wyluzuj Matek

Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
ale trochę nie na miejscu w kontekscie celu skandowania,bo nie tyle jest to za Maciejem,co przeciwko Kasperczakowi.
Napewno rzucanie kłód pod nogi komuś kto chce zrobic cos pozytywnego to czysty debilizm,no ale niestety "myslacy kibice" górą.
Otóż to, skandować, nie mam nic przeciwko, ale nie w takim momencie kiedy drużyna traci na 0:2. Napewno miło się Kasperczakowi zrobiło.
Dzisiaj moda jest na bycie "kumatym".
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 24.03.2010 o godz. 12:58.
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 24.03.2010, 13:03
Korona/(Jaga choc malo prawdopodobne), Lechia, Ruch, Pogoń -czy oni cos zdzialają w LE? no moze Ruch jeden mecz z san marino wygra ale reszta;/
Zrób coś człowieku z tym podpisem, bo irytujący jest.

Billy
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.03.2010, 13:13
http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Ob...6843233781.jpg
on to pokazał do jak tu ktoś określił "pie*olonych pikników" czy raczej bardziej kumatej części kibiców?

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów