The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.03.2010, 13:23
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Jak nieoficjalnie dowiedziało się SKWK do pracy w klubie Wisła Kraków SA może lada moment powrócić Z. Kapka.

Czy jest to jedynie plotka czy fakt autentyczny pokażą zapewne najbliższe dni, o ile nie godziny.

SKWK
Nie od dziś znany jest pod pseudonimem Zdzichu "Niezatapialny" Kapka.
Odpowiedz cytując
Maćko
Urodzony optymista

Od: 07.2005

Stary 23.03.2010, 13:33
Wrócił!
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.03.2010, 13:37
Jak nieoficjalnie dowiedziało się SKWK do pracy w klubie Wisła Kraków SA powrócił Z. Kapka.

Znany dobrze wszystkim fanom Wisły niegdyś piłkarz a następnie działacz Białej Gwiazdy ma pełnić w klubie aktualnych mistrzów Polski rolę skauta, wraz z którym piłkarzy do swojej ekipy ma werbować Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 23.03.2010, 13:37
Jak nieoficjalnie dowiedziało się SKWK do pracy w klubie Wisła Kraków SA może lada moment powrócić Z. Kapka.

Czy jest to jedynie plotka czy fakt autentyczny pokażą zapewne najbliższe dni, o ile nie godziny.

SKWK

porucznik z UB
Odpowiedz cytując
salek
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.03.2010, 13:41
potwierdzone.

TW Bełkot znów na pokładzie....
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.03.2010, 13:52
Jeśli to prawda, to Cupiał niech się bardzo mocno puknie w łeb zanim obarczy coś lub kogoś innego niż własna głupota za niepowodzenia Wisły (bo MP to tylko wstęp do ewentualnych sukcesów). Amica na dobrą sprawę poważnie sponsorowana od 3 lat zrobi tyle samo co my w tych lat 15 z kasą Cupiała. Brawo. Basałaje, Kapki, Rogale i Cupiały.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 23.03.2010 o godz. 13:58.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.03.2010, 14:05
Aż się smutno zrobiło na wieść tego powrotu... O ile on nastąpi, mam nadzieję ze to jedynie plotka lub kiepski żart.
Precz z komuną!
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.03.2010, 14:18
czy jest 1906% poparcia?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.03.2010, 14:19
FraMat napisał(a):Wyświetl post
czy jest 1906% poparcia?
Dla Zdzicha to nawet 1907 będzie...Co się dzieje z tym klubem...?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.03.2010, 14:27
Dobry tekst SKWK z tym "faktem autentycznym"

A o Kapce to nawet szkoda pisac, to jest jakiś żart i kogos wkręcacie, czy tak na serio?!
Odpowiedz cytując
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.03.2010, 14:54
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Dobry tekst SKWK z tym "faktem autentycznym"
No tak widac ze na polskim to za bardzo nie uwazali
Odpowiedz cytując
Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.03.2010, 15:09
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zdzis%C5%82aw_Kapka

Dla mlodszych kibiców którzy nie wiedza o co biega, polecam przeczytac ta notke na wikipedii. Szególnie drugi akapit....

Pewnie lubil podonosic na kolegów
Ostatnio edytowane przez Oxydrene : 23.03.2010 o godz. 15:11.
Odpowiedz cytując
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.03.2010, 16:58
Pewnie to tylko takie pieprzenie, aby pośpiewać na meczu ,,każdy to powie - nie chcemy kapki w Krakowie". Dla mnie osobiście Kapka=transfery gotówkowe do klubu i tyle.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 23.03.2010, 19:38
To już jest przegięcie. Jestem liberalny w poglądach, ale UB-ek znowu w naszym klubie?! Po raz kolejny zostajemy wystawieni na pośmiewisko całej Polski....
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 23.03.2010, 19:46
Skoro jest skautem to niech go wysla w ****u na drugi koniec swiata.
I niech szuka pilkarza z jednym okiem niebieskim a drugim czerwonym.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
moce
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.03.2010, 19:48
morgenes napisał(a):Wyświetl post
To już jest przegięcie. Jestem liberalny w poglądach, ale UB-ek znowu w naszym klubie?! Po raz kolejny zostajemy wystawieni na pośmiewisko całej Polski....
mnie osobiscie nie interesuje jego daleka przeszlosc interesuje mnie tylko czy bedzie w stanie zaoferowac
Wisle cos ciekawego
"W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi"

Jan Tomaszewski
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 23.03.2010, 19:56
Oxydrene napisał(a):Wyświetl post
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zdzis%C5%82aw_Kapka

Dla mlodszych kibiców którzy nie wiedza o co biega, polecam przeczytac ta notke na wikipedii. Szególnie drugi akapit....

Pewnie lubil podonosic na kolegów
Młodszym kibicom to lata, a przeczytanie tego akapitu żadnych negatywnych odruchów nie wywołuje. Młodsi kibice wtedy nie żyli, praktycznie nic wiedzą poza paroma suchymi informacjami i w ogóle ich to gó.no obchodzi.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.03.2010, 23:08
Jeżeli młodsi kibice chodzą do szkoły, do czego zmusza ich obowiązek szkolny. To chodza na lekcje historii, i tam się uczą że było coś takiego jak komunizm. Dodatkowo młodsi kibicie nie są bytem zawieszonym abstrakcyjnie w rzeczywistości mają rodziców, wujków, czasami dziadków. Dzięki czemu ma im kto opowiedzieć jak było za komuny, jak było za stalinizmu, a czasami nawet jak było podczas okupacji. Dzięki temu mogą wiedzieć że nie było komórek naszej klasy i facebook'a i że Komunizm nie był najwspanialszym z ustrojów, a bycie wspołpracownikiem SB to nie powód do dumy w życiorysie.

Dodatkowo jeżeli choć trochę interesują się chociaż ruchem kibicowskim jak nie historią to wiedzą, że z tą komuną przez lata walczyli ich starsi koledzy. Nie rzadko tracąc przy tym swoje zdrowie czy nawet życie.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
branta
Junior Member

Od: 12.2002

Stary 23.03.2010, 23:10. AGENT SB Kapka znów na usługach B. Cupiała
Dzisiaj z info zamieszczonego przez Gazetę Wyborczą dowiedzieliśmy się, że Wisła zatrudniła Zdzisława Kapkę, byłego piłkarza Wisły , na stanowisko skauta.
Zdzisław Kapka, w latach siedemdziesiątych był jednym z czołowych zawodników Wisły a także był reprezentantem Polski na historycznych dla nas Mistrzostwach Świata w RFN w roku 1974.
W roku bodaj 1975 został królem strzelców I ligi , z 16 bramkami za sezon.
Życiorys Z. Kapki zawiera też mniej jasne strony. W roku 2004, startował w wyborach do Sejmu RP. Przyznał się wtedy pisemnie ( co jest zarchiwizowane w dokumentach Państwowej Komisji Wyborczej) do współpracy ze Służbą Bezpieczeństwa PRL. Znaczy to na przykład, że Zdzisław Kapka donosił na swoich kolegów z reprezentacji Polski, którzy zdobyli trzecie miejsce na Mistrzostwach Świata w Niemczech w 1974 roku. Do wyjaśnienia pozostaje tez jego rola w zespole Wisły podczas zagranicznych wyjazdów drużyny w rozgrywkach pucharowych w latach 1972 - 1976.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.03.2010, 23:51
Nie bronie Kapki bo sprawy nie znam , pamietajcie tylko , ze to nie jest wcale takie proste - wspolpracował ze służbami = dobrownolnie donosił ile tylko mógl. Ludzkie losy są bardzo rozne, i to, ze ktos ma takie cos w papierach niekoniecznie musi oznaczac ze jest zerem i donosicielem.

To jest temat na inną dyskusje, ale skoro juz przy tym jestesmy - zapytam z ciekawosci - zostało mu cokolwiek udowodnione?, i pytam tutaj o jakies konsekwencje tych donosów, czy ze robił to dobrowolnie i z premedytacją?
Bo ja tez bym wspolpracował ze służbami gdyby od tego np. zalezało życie kogos w mojej rodzinie (nie mowie ze tak bylo w przypadku Kapki, tylko taki przyklad jak mogło byc)

edit: A , i zeby nikt nie myslal ze bronie jego zatrudnienia w Wiśle, bo ja nadal nie moge w to uwierzyc. Początkowo myslalem ze to jakis wczesny prima aprilis. Ten klub to jest parodia...
Ostatnio edytowane przez Fuks : 23.03.2010 o godz. 23:59.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.03.2010, 23:53
Ohoho niezatapialny powraca...

znowu kopanie dołkow pod Kasperczakiem czy co

bo z niego taki scout jak ze mnie Alibaba.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
branta
Junior Member

Od: 12.2002

Stary 24.03.2010, 00:31
Nie jest żadnym argumentem dla młodych, że są za młodzi.Znaczyło by to na przykład, że ich rodzice są o dupę rozbić, bo są za starzy.
Kapka, będąc członkiem reprezentacji Polski donosił na takich swoich kolegów z drużyny jak: A. Szymanowski, A. Nawałka czy też A. Musiał.
Jednak negatywna i godna potępienia rola Kapki trwała dalej, nawet po skończeniu kariery piłkarza.
Wiedzą o tym Ci, którzy zaznali siłę jego donosów na swoim przykładzie: A. Sarnat, czy A. Lipka. - legendarni piłkarze Wisły i reprezentanci Polski.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 24.03.2010, 02:18
Ja pomijam kwestie tej wspolpracy, ale ten czlowiek nie ma poprostu zadnych kwalifikacji, a zeby pracowac w klubie pilkarskim i to jest moje nawjwieksze zastrzezenie. Nie sprawdzil sie w zadnej roli w Wisle, wiec dlaczego wraca? Ale to chyba jasne dla "wtajemniczonych"...
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 24.03.2010, 08:13
branta napisał(a):Wyświetl post
A. Sarnat, czy A. Lipka. - legendarni piłkarze Wisły i reprezentanci Polski.
Jak już to Leszek Lipka!
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 24.03.2010, 09:54
Dawidowski cały czas ma żal do byłego klubu. Twierdzi, że wiślacki sztab medyczny i szkoleniowy mógł lepiej się nim zająć po kolejnych kontuzjach, jakich się nabawiał. - Cieszę się, że wracam do formy i że gra w piłkę znowu sprawia mi radość. W Lechii się naprawdę mną zaopiekowali. Trener przygotowania fizycznego, Robert Dominiak poświęcił mi siedem tygodni, których w Wiśle nikt mi nie poświęcił przez pięć lat i praktycznie nikt się mną nie zajmował.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 24.03.2010, 10:07
Dawidowski cały czas ma żal do byłego klubu. Twierdzi, że wiślacki sztab medyczny i szkoleniowy mógł lepiej się nim zająć po kolejnych kontuzjach, jakich się nabawiał. - Cieszę się, że wracam do formy i że gra w piłkę znowu sprawia mi radość. W Lechii się naprawdę mną zaopiekowali. Trener przygotowania fizycznego, Robert Dominiak poświęcił mi siedem tygodni, których w Wiśle nikt mi nie poświęcił przez pięć lat i praktycznie nikt się mną nie zajmował.
no bo prawdę powiedział, ja oglądałem chyba program Sylwetka w Nsport to powiedział, że jakiś fizjoterapeuta nie chciał z nim pracować, bo jak on to powiedział za 1000 zł mi się nie opłaca....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.03.2010, 20:10
moce napisał(a):Wyświetl post
mnie osobiscie nie interesuje jego daleka przeszlosc interesuje mnie tylko czy bedzie w stanie zaoferowac
Wisle cos ciekawego
O to możesz być spokojny. Takich numerów jak on z Mandziarą to nikt w Wiśle od wejścia Cupiała nie kręcił.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 24.03.2010, 20:36
Tak przy okazji dzisiaj 27 urodziny obchodzi Paweł Strąk 100 lat
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
pchelas
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.03.2010, 22:54
A pan zdrajca-Judasz-jebałgopiestakjesttakjestakjest-Kalu-Uche strzela zwycięską bramkę dla Almerii w Primiera Division. Karierę robi no ale zawsze był dobry.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.03.2010, 00:44
Że ktoś odszedł nie musi być zdrajcą. Zrozumcie że piłkarz też człowiek i chce się rozwijać i lepiej zarabiać. Ciekawe czy każdy z Was szyderców zostałby w hucie za 1500 zł jakby mu oferowali 10 000 za prezesowanie przy biurku. Rozumiem sprzedać się w lidze albo za większa kasę u nas ale Polska ekstraklasa za PD to jest niebo a ziemia.
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów