|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Nie od dziś znany jest pod pseudonimem Zdzichu "Niezatapialny" Kapka.
![]()
|
|
|
|
Urodzony optymista
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Wrócił!
![]() ![]()
Chcesz mieć prawo do komentowania? Rusz dupsko na wyjazd!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jak nieoficjalnie dowiedziało się SKWK do pracy w klubie Wisła Kraków SA powrócił Z. Kapka.
Znany dobrze wszystkim fanom Wisły niegdyś piłkarz a następnie działacz Białej Gwiazdy ma pełnić w klubie aktualnych mistrzów Polski rolę skauta, wraz z którym piłkarzy do swojej ekipy ma werbować Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
potwierdzone.
TW Bełkot znów na pokładzie.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jeśli to prawda, to Cupiał niech się bardzo mocno puknie w łeb zanim obarczy coś lub kogoś innego niż własna głupota za niepowodzenia Wisły (bo MP to tylko wstęp do ewentualnych sukcesów). Amica na dobrą sprawę poważnie sponsorowana od 3 lat zrobi tyle samo co my w tych lat 15 z kasą Cupiała. Brawo. Basałaje, Kapki, Rogale i Cupiały.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 23.03.2010 o godz. 13:58.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Aż się smutno zrobiło na wieść tego powrotu... O ile on nastąpi, mam nadzieję ze to jedynie plotka lub kiepski żart.
Precz z komuną! ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
czy jest 1906% poparcia?
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dla Zdzicha to nawet 1907 będzie...Co się dzieje z tym klubem...?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Dobry tekst SKWK z tym "faktem autentycznym"
A o Kapce to nawet szkoda pisac, to jest jakiś żart i kogos wkręcacie, czy tak na serio?! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zdzis%C5%82aw_Kapka
Dla mlodszych kibiców którzy nie wiedza o co biega, polecam przeczytac ta notke na wikipedii. Szególnie drugi akapit.... Pewnie lubil podonosic na kolegów
Ostatnio edytowane przez Oxydrene : 23.03.2010 o godz. 15:11.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Pewnie to tylko takie pieprzenie, aby pośpiewać na meczu ,,każdy to powie - nie chcemy kapki w Krakowie". Dla mnie osobiście Kapka=transfery gotówkowe do klubu i tyle.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Online |
|
|
To już jest przegięcie. Jestem liberalny w poglądach, ale UB-ek znowu w naszym klubie?! Po raz kolejny zostajemy wystawieni na pośmiewisko całej Polski....
|
|
|
|
P.N.R.I.
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Skoro jest skautem to niech go wysla w ****u na drugi koniec swiata.
I niech szuka pilkarza z jednym okiem niebieskim a drugim czerwonym. ![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Wisle cos ciekawego ![]() "W tym burdelu, jakim jest polski futbol, nic mnie już nie dziwi" ![]() Jan Tomaszewski |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Jeżeli młodsi kibice chodzą do szkoły, do czego zmusza ich obowiązek szkolny. To chodza na lekcje historii, i tam się uczą że było coś takiego jak komunizm. Dodatkowo młodsi kibicie nie są bytem zawieszonym abstrakcyjnie w rzeczywistości mają rodziców, wujków, czasami dziadków. Dzięki czemu ma im kto opowiedzieć jak było za komuny, jak było za stalinizmu, a czasami nawet jak było podczas okupacji. Dzięki temu mogą wiedzieć że nie było komórek naszej klasy i facebook'a i że Komunizm nie był najwspanialszym z ustrojów, a bycie wspołpracownikiem SB to nie powód do dumy w życiorysie.
Dodatkowo jeżeli choć trochę interesują się chociaż ruchem kibicowskim jak nie historią to wiedzą, że z tą komuną przez lata walczyli ich starsi koledzy. Nie rzadko tracąc przy tym swoje zdrowie czy nawet życie. ![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Dzisiaj z info zamieszczonego przez Gazetę Wyborczą dowiedzieliśmy się, że Wisła zatrudniła Zdzisława Kapkę, byłego piłkarza Wisły , na stanowisko skauta.
Zdzisław Kapka, w latach siedemdziesiątych był jednym z czołowych zawodników Wisły a także był reprezentantem Polski na historycznych dla nas Mistrzostwach Świata w RFN w roku 1974. W roku bodaj 1975 został królem strzelców I ligi , z 16 bramkami za sezon. Życiorys Z. Kapki zawiera też mniej jasne strony. W roku 2004, startował w wyborach do Sejmu RP. Przyznał się wtedy pisemnie ( co jest zarchiwizowane w dokumentach Państwowej Komisji Wyborczej) do współpracy ze Służbą Bezpieczeństwa PRL. Znaczy to na przykład, że Zdzisław Kapka donosił na swoich kolegów z reprezentacji Polski, którzy zdobyli trzecie miejsce na Mistrzostwach Świata w Niemczech w 1974 roku. Do wyjaśnienia pozostaje tez jego rola w zespole Wisły podczas zagranicznych wyjazdów drużyny w rozgrywkach pucharowych w latach 1972 - 1976. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Nie bronie Kapki bo sprawy nie znam , pamietajcie tylko , ze to nie jest wcale takie proste - wspolpracował ze służbami = dobrownolnie donosił ile tylko mógl. Ludzkie losy są bardzo rozne, i to, ze ktos ma takie cos w papierach niekoniecznie musi oznaczac ze jest zerem i donosicielem.
To jest temat na inną dyskusje, ale skoro juz przy tym jestesmy - zapytam z ciekawosci - zostało mu cokolwiek udowodnione?, i pytam tutaj o jakies konsekwencje tych donosów, czy ze robił to dobrowolnie i z premedytacją? Bo ja tez bym wspolpracował ze służbami gdyby od tego np. zalezało życie kogos w mojej rodzinie (nie mowie ze tak bylo w przypadku Kapki, tylko taki przyklad jak mogło byc) edit: A , i zeby nikt nie myslal ze bronie jego zatrudnienia w Wiśle, bo ja nadal nie moge w to uwierzyc. Początkowo myslalem ze to jakis wczesny prima aprilis. Ten klub to jest parodia...
Ostatnio edytowane przez Fuks : 23.03.2010 o godz. 23:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ohoho niezatapialny powraca...
znowu kopanie dołkow pod Kasperczakiem czy co bo z niego taki scout jak ze mnie Alibaba. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Nie jest żadnym argumentem dla młodych, że są za młodzi.Znaczyło by to na przykład, że ich rodzice są o dupę rozbić, bo są za starzy.
Kapka, będąc członkiem reprezentacji Polski donosił na takich swoich kolegów z drużyny jak: A. Szymanowski, A. Nawałka czy też A. Musiał. Jednak negatywna i godna potępienia rola Kapki trwała dalej, nawet po skończeniu kariery piłkarza. Wiedzą o tym Ci, którzy zaznali siłę jego donosów na swoim przykładzie: A. Sarnat, czy A. Lipka. - legendarni piłkarze Wisły i reprezentanci Polski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Ja pomijam kwestie tej wspolpracy, ale ten czlowiek nie ma poprostu zadnych kwalifikacji, a zeby pracowac w klubie pilkarskim i to jest moje nawjwieksze zastrzezenie. Nie sprawdzil sie w zadnej roli w Wisle, wiec dlaczego wraca? Ale to chyba jasne dla "wtajemniczonych"...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dawidowski cały czas ma żal do byłego klubu. Twierdzi, że wiślacki sztab medyczny i szkoleniowy mógł lepiej się nim zająć po kolejnych kontuzjach, jakich się nabawiał. - Cieszę się, że wracam do formy i że gra w piłkę znowu sprawia mi radość. W Lechii się naprawdę mną zaopiekowali. Trener przygotowania fizycznego, Robert Dominiak poświęcił mi siedem tygodni, których w Wiśle nikt mi nie poświęcił przez pięć lat i praktycznie nikt się mną nie zajmował.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
O to możesz być spokojny. Takich numerów jak on z Mandziarą to nikt w Wiśle od wejścia Cupiała nie kręcił.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak przy okazji dzisiaj 27 urodziny obchodzi Paweł Strąk 100 lat
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
A pan zdrajca-Judasz-jebałgopiestakjesttakjestakjest-Kalu-Uche strzela zwycięską bramkę dla Almerii w Primiera Division. Karierę robi no ale zawsze był dobry.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Że ktoś odszedł nie musi być zdrajcą. Zrozumcie że piłkarz też człowiek i chce się rozwijać i lepiej zarabiać. Ciekawe czy każdy z Was szyderców zostałby w hucie za 1500 zł jakby mu oferowali 10 000 za prezesowanie przy biurku. Rozumiem sprzedać się w lidze albo za większa kasę u nas ale Polska ekstraklasa za PD to jest niebo a ziemia.
![]()
Maciej Skorża najlepszym trenerem jest.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|