|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2004
Offline |
|
|
,,Andraż Kirm zszedł z boiska w 62. minucie spotkania, gdy na tablicy wyników widniały jeszcze dwa zera. Nie wiadomo, czy to niemoc pogodzenia się z zejściem, czy też złość na siebie samego, spowodowała, iż Słoweniec po opuszczeniu placu gry nie usiadł na ławce swojej drużyny, ale szybkim krokiem udał się do tunelu prowadzącego go do szatni zespołu." Cytat ze strony SKWK.
Też widziałem że Kirm jak schodził z boiska nawet ręki Czerwcowi nie podał tylko udał się prosto do szatni... ![]()
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Co do Kirma to zacząłem się od tej rundy zastanawiać, czy on naprawdę jest taki słaby, czy tylko udaje. Może nam jego brata bliźniaka przysłali? Przecież to jest zupełnie inny piłkarz, niż w reprezentacji. Początek miał u nas obiecujący, ale teraz? W pierwszej połowie specjalnie szczególnie zwracałem uwagę na jego grę i w efekcie po 30 minutach zapomniałem, że facet gra. Albo jest aż tak fatalnie przygotowany do sezonu i do tego zupełnie nie zgrany z resztą zawodników, albo nie chce się wysilać żeby przypadkiem jakiejś kontuzji nie złapać przed MŚ. Przykro pisać takie rzeczy, ale czy nie macie podobnego wrażenia?
Pełna zgoda.
Ostatnio edytowane przez MCX : 21.03.2010 o godz. 09:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
1. Jeśli facet przychodzi do nas za 400 tysięcy EUR i nie ma propozycji poza Norwegią z żadnej czołowej ligi 2. Ma 25 lat i osiągnął już w standardach "zachodnich" pełnie rozwoju którą może tylko szlifować 3. Jest znany dokładnie przez wszystkich menadżerów w Europie - to jest najważniejsze 4. Grając w Wiśle nie stał się drugim Messim czy C.Ronaldo, stoi w miejscu Musiałby chyba z 3-4 bramki strzelić na MŚ albo nie wiem co żeby jego wartość gwałtownie podskoczyła ![]() Bo po co ktokolwiek miałby za niego płacić 2-3 miliony euro skoro My kupiliśmy go za ledwie 400 tysięcy? Jaki ktoś miałby w tym interes? Kirm to nie jest młody Brazylijczyk jak Marcelo który zaczął dobrze grac w Polsce i nie był wcześniej znany w Europie. To nie Małecki co do którego potencjalny kupiec mógłby myśleć że się jeszcze rozwinie. Nie koloryzujcie gry Kirma w reprezentacji. gra tam dobrze ale On nie jest tam liderem a dobrym mocnym ogniwem. W Wiśle oczekuje się od niego że On będzie ciągnął grę a jak widać jest na to po prostu za słaby. Dla mnie to jest poziom Zieńczuka, zero dryblingu dużo biegania i dośrodkowania.... i ta niemoc strzelecka też podobna ![]() PS Liczę ze mimo to Heniek dobrze go wkomponuje w zespół żeby podobnie jak reprezentacji Słowenii był mocnym ogniwem w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 21.03.2010 o godz. 10:22.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kirm jest od roku w Wiśle.Żuraw sie dwa lata alkimatyzował jak przyszedł wiec myśle jeszcze trzeba dac Adrażowi troche czasu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o drybling to rzeczywiście Zieniu z niego
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Żuraw miał predyzpozycje do grania na wysokim poziomie tylko trzeba było z niego to wykrzesać a u Kirma potencjału jako skrzydłowego nie widze ... ;/ Fakt Kirm grał dobrze ale przed tym jak go Skorża zaczął trenować ;/ i normalnie przejebał Wiśle 10 milionów xD jakby nie trafił w tą poprzeczkę z Leviadią to byśmy inaczej teraz mówili ;/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
W Cafe Football dużo dziś o Wiśle, była rozmowa z Kasperczakiem i teraz Borek powiedział, że kandydatów na trenera było czterech.Kasperczak, Winfried Schaefer (chciał zarabiać 40tys euro miesiecznie, do tego chciał mieć cały sztab trenerski, a co za tym idzie, kosztowało by to Cupiała ok 100tys eur miesiecznie), kolejnym kandydatem był bodajrze też niemiec, tylko nie wiem jak dokładnie się nazywał, ale jakoś Bedner, Bodner coś w tym stylu, a czwartym kandydatem był młody trener z Włoch, lecz o nim najmniej wiadomo, to wszystko powiedział Borek, powołując się na swoje "gołębie z Myślenic"
Ostatnio edytowane przez bartek89TS : 21.03.2010 o godz. 11:32.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kasperczak potwierdził, że Schafer negocjował. Drugim Niemcem był Andreas Brehme.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
W jakim tonie wypowiadano się w Cafe Football, O Kasperczaku w Wiśle?
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Wczoraj na meczu (i w sumie od czwartku) była ekipa z TVN Turbo, z tego programu Kluby Ekstraklasy. Będzie odcinek o Wiśle, i to już emisja za tydzień. Także jak kogoś interesuje to "polować".
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Kto jest managerem Małeckiego?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Nie porównujcie Zienczuka do Kirma. Ten pierwszy miał wiele mankamentów, ale miał jak na lige bardzo dobre dośrodkowanie i soczysty strzał. Kirm nie ma nic z tych rzeczy: wrzutka nie istnieje, strzał dość przeciętny by nie powiedzieć słaby, w dodatku jak ma sytuacje zawsze wali tak samo w bramkarza, zwodu nie posiada. Ja o 2-3 milionach za niego to nawet nie maże każda oferta powyżej tej którą za niego wydaliśmy byłaby korzystna. Jeśli chodzi o Łobodzińskiego to ja już dawno powtarzałem że on jedynie nadaje się na 20-30 minut z ławki. Jakiś tragiczny jeśli chodzi o wydolność jest i nie mówie tylko tego biorąc pod uwagę tej rundy, już wcześniej wychodzac od razu w podstawowym składzie po 60 minutach oddychał przez rękawy. Ale jak na lige jako zmiennik to ujdzie według mnie i licze że przy Henku sie poprawi bo w przeciwienstwie do Słoweńca jakiś potencjał (mały bo mały) ma: nieźle gra głową kiedy jest grany do niego kros na skrzydło, potrafi czasem wrzucić i ma ten jeden zwód (zna go co prawda cała liga, ale lepiej mieć jeden niż zero). Tylko tu pojawia się problem że biorąc pod uwagę że Łobodzński może co najwyżej być zmiennikiem to biorąc cene do jakości to jest wielka anomalia.
ps Ciesze się ze na 3-0 trafił Boguski to może zacznie coś grać i się odblokuje, bo ostatnio był kompletnie bez formy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
strzał Kirm ma (np mecz z Odrą), czy tez z wolnych umie przymierzyc bezposrednio. On prawie w ogole nie dosrodkowuje, jakby nie był skrzydłowym...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Piłkarz Wisły obraził się na Kasperczka
Cytat:
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
W sumie to już od wystawienia Brożka na lewym skrzydle widziałem, że Kirm nie do końca odpowiada Henriemu. Zobaczymy, może to przerysowane.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Kirma na prawej stronie ustawiał już Skorża także to nie jest nowość. W porównaniu do naszych pozostałych graczy Kirm jako jedyny miał miarę udany początek rundy, z tym że zaczął teraz kompletnie gasnąc i to nie za Henia tylko już za Skorży. Szczególnie to co robił w Białymstoku wołało o pomstę do nieba i chyba już tam dostał zmianę z tego co pamiętam. Mecze z Lechią tylko utwierdził mnie w przekonaniu że istnieje jakiś problem fizyczny.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.03.2010 o godz. 19:45.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
I dobrze. Oby pokazał piłkarską złość w najbliższym meczu.
Brakuje mi też u Andraża pyskówek w kierunku Małego albo Brożka. Gwiazdy mają do niego ciągłe pretensje, nawet jeżeli sami coś spiepszą. Gdyby powiedział im czasem co o ich grze myśli, podziałałoby to mobilizująco na tamtych, a Kirmowi dałoby kopa. Wystarczyłoby, aby po niedokładnym zagraniu, nieporozumieniu pokazał Małeckiemu, Brożkowi w ich stylu, "gdzie miałeś gościu być jak zagrywałem piłke" albo "widzisz, gdzie stoję..? ****..". Jeżeli dalej będzie taki cichy to skończy jak Jirsak. Musi się chłopak odblokować psychicznie, bo inaczej ławeczka i o RPA może sobie pomarzyć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
to samo.. wy sie tak nie stresujcie jak ktos krzyknie itd.. to jest mecz.. sa nerwy.. komus zalezy i w****ia go ze cos mu nie wyjdzie, czy zle mu ktos dogra.. sportowa zlosc, nic wiecej.. po meczu wszystko wraca do normy .. tu nie ma nic wspolnego z wjezdzaniem na psychike danego grajka.. bo chocby Jirsak i poza boiskiem jest spokojnym czlowiekiem, on nawet jak bramke strzeli to tak smiesznie sie cieszy.. hehe.. jeden zle strzel i nie widac po nim wku... albo trzyma to w sobe, a inny musi z siebie to wyrzucic..bo wtedy mu lzej..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 22.03.2010 o godz. 20:34.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Brozek w tym sezonie częsciej zmienia buty niz trafia do siatki..jutro wystapi w nowym modelu nike..zołte odstawił do lamusa :]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=dUSxpMZ7x9U Jeszcze Kirm miałby się dołączyć ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kirm powinien grać na lewej pomocy, tam jego miejsce, przy czym Pietia powinien przynajmniej ze 3 razy na 45 minut go wspomóc.
![]()
NA ZAWSZE WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Fioletowy jest modny
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Kirm jest poprostu za spokojny i nie potrafi kogos zwyczajnie zj***ac na boisku.
A czasem az by sie przydalo z tym ze jak juz ktos zauwazyl,Brozki i Malecki jakby zostali utemperowani wiec na razie jest spokoj ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Kirm nie ma papierow na skrzydlowego, zwlaszcza przy stylu gry preferowanego przez Kasperczaka, brak mu dynamiki, szybkosci, przebojowosci
Juz predzej mozna by sprobowac go ustawic na srodku pomocy. Na bocznego pomocnika to on sie nadaje przy systemie gry 3-5-2 lub 4-4-2 z ofensywnym pomocnikiem grającym jako de facto 3 napastnik ![]()
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|