The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WISŁA 1906 NH
Senior Member

Od: 10.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2010, 09:06
,,Andraż Kirm zszedł z boiska w 62. minucie spotkania, gdy na tablicy wyników widniały jeszcze dwa zera. Nie wiadomo, czy to niemoc pogodzenia się z zejściem, czy też złość na siebie samego, spowodowała, iż Słoweniec po opuszczeniu placu gry nie usiadł na ławce swojej drużyny, ale szybkim krokiem udał się do tunelu prowadzącego go do szatni zespołu." Cytat ze strony SKWK.
Też widziałem że Kirm jak schodził z boiska nawet ręki Czerwcowi nie podał tylko udał się prosto do szatni...
Każdy to powie Wisełka rządzi w Krakowie...
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 21.03.2010, 09:23
Co do Kirma to zacząłem się od tej rundy zastanawiać, czy on naprawdę jest taki słaby, czy tylko udaje. Może nam jego brata bliźniaka przysłali? Przecież to jest zupełnie inny piłkarz, niż w reprezentacji. Początek miał u nas obiecujący, ale teraz? W pierwszej połowie specjalnie szczególnie zwracałem uwagę na jego grę i w efekcie po 30 minutach zapomniałem, że facet gra. Albo jest aż tak fatalnie przygotowany do sezonu i do tego zupełnie nie zgrany z resztą zawodników, albo nie chce się wysilać żeby przypadkiem jakiejś kontuzji nie złapać przed MŚ. Przykro pisać takie rzeczy, ale czy nie macie podobnego wrażenia?

kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, ze Kirm coś pogra na MŚ i go sprzedamy za te 2-3 bańki, bo to jest tragedia, jak on może grać w pierwszym składzie SŁOWENI!!!
Pełna zgoda.
Ostatnio edytowane przez MCX : 21.03.2010 o godz. 09:26.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.03.2010, 10:19
MCX napisał(a):Wyświetl post
Co do Kirma to zacząłem się od tej rundy zastanawiać, czy on naprawdę jest taki słaby, czy tylko udaje. Może nam jego brata bliźniaka przysłali? Przecież to jest zupełnie inny piłkarz, niż w reprezentacji. Początek miał u nas obiecujący, ale teraz? W pierwszej połowie specjalnie szczególnie zwracałem uwagę na jego grę i w efekcie po 30 minutach zapomniałem, że facet gra. Albo jest aż tak fatalnie przygotowany do sezonu i do tego zupełnie nie zgrany z resztą zawodników, albo nie chce się wysilać żeby przypadkiem jakiejś kontuzji nie złapać przed MŚ. Przykro pisać takie rzeczy, ale czy nie macie podobnego wrażenia?

kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Mam nadzieję, ze Kirm coś pogra na MŚ i go sprzedamy za te 2-3 bańki, bo to jest tragedia, jak on może grać w pierwszym składzie SŁOWENI!!!

Pełna zgoda.
2-3 mln EUR za Kirma? jakieś podstawy tego twierdzenia? Koledzy nie wierzcie w cuda bo to kolejna bajka jak z Rogerem i rzekomo milionami jakie jest wart

1. Jeśli facet przychodzi do nas za 400 tysięcy EUR i nie ma propozycji poza Norwegią z żadnej czołowej ligi
2. Ma 25 lat i osiągnął już w standardach "zachodnich" pełnie rozwoju którą może tylko szlifować
3. Jest znany dokładnie przez wszystkich menadżerów w Europie - to jest najważniejsze
4. Grając w Wiśle nie stał się drugim Messim czy C.Ronaldo, stoi w miejscu

Musiałby chyba z 3-4 bramki strzelić na MŚ albo nie wiem co żeby jego wartość gwałtownie podskoczyła

Bo po co ktokolwiek miałby za niego płacić 2-3 miliony euro skoro My kupiliśmy go za ledwie 400 tysięcy?
Jaki ktoś miałby w tym interes? Kirm to nie jest młody Brazylijczyk jak Marcelo który zaczął dobrze grac w Polsce i nie był wcześniej znany w Europie. To nie Małecki co do którego potencjalny kupiec mógłby myśleć że się jeszcze rozwinie.

Nie koloryzujcie gry Kirma w reprezentacji. gra tam dobrze ale On nie jest tam liderem a dobrym mocnym ogniwem. W Wiśle oczekuje się od niego że On będzie ciągnął grę a jak widać jest na to po prostu za słaby.

Dla mnie to jest poziom Zieńczuka, zero dryblingu dużo biegania i dośrodkowania.... i ta niemoc strzelecka też podobna

PS
Liczę ze mimo to Heniek dobrze go wkomponuje w zespół żeby podobnie jak reprezentacji Słowenii był mocnym ogniwem w Wiśle.
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 21.03.2010 o godz. 10:22.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.03.2010, 10:32
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Przełamac to sie może ktoś kto coś prezentował, ma umiejętności które blokuje chociażby psychika.Łobo jest futbolowym kaleką - ok może mieć swoje 5 minut i tego trzeba mu życzyć, bo każde jego dobre zagranie to + dla Wisły, tyle że wiara że on zacznie grać dobrze i ta jego dobra gra będzie regularna ot jak wierzyć że Tonio Tajner, będzie następcą Małysza.
Oczywiście to nie do Ciebie bo wiesz dobrze że z tej mąki chleba nie będzie
w dodatku ma 28 lat, zapłacono za niego olbrzymie jak na PL warunki pieniądze, zarabia olbrzymie pieniądze, a tak na prawdę nawet miejsca w pierwszym składzie nie potrafi wywalczyć - ja nie będę się podniecał, że zagrał przyzwoite 30 minut, na zmęczonym, słabym przeciwniku, po 2 bardzo kiepskich latach w klubie, niech zagra pełną rundę dobrze, to zacznę wierzyć, że coś z niego będzie
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.03.2010, 10:35
Kirm jest od roku w Wiśle.Żuraw sie dwa lata alkimatyzował jak przyszedł wiec myśle jeszcze trzeba dac Adrażowi troche czasu
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.03.2010, 10:38
Jeśli chodzi o drybling to rzeczywiście Zieniu z niego Zero kiwki. Dlatego łatwiej byłoby mu grać jednak na lewej stronie, gdzie może łamać akcje do środka. Co może zdziałać na prawej stronie, skoro ma o jeden drybling mniej od Łobo ? (0)
..
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.03.2010, 10:54
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Kirm jest od roku w Wiśle.Żuraw sie dwa lata alkimatyzował jak przyszedł wiec myśle jeszcze trzeba dac Adrażowi troche czasu
Żuraw miał predyzpozycje do grania na wysokim poziomie tylko trzeba było z niego to wykrzesać a u Kirma potencjału jako skrzydłowego nie widze ... ;/ Fakt Kirm grał dobrze ale przed tym jak go Skorża zaczął trenować ;/ i normalnie przejebał Wiśle 10 milionów xD jakby nie trafił w tą poprzeczkę z Leviadią to byśmy inaczej teraz mówili ;/
Odpowiedz cytując
bartek89TS
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 21.03.2010, 11:29
W Cafe Football dużo dziś o Wiśle, była rozmowa z Kasperczakiem i teraz Borek powiedział, że kandydatów na trenera było czterech.Kasperczak, Winfried Schaefer (chciał zarabiać 40tys euro miesiecznie, do tego chciał mieć cały sztab trenerski, a co za tym idzie, kosztowało by to Cupiała ok 100tys eur miesiecznie), kolejnym kandydatem był bodajrze też niemiec, tylko nie wiem jak dokładnie się nazywał, ale jakoś Bedner, Bodner coś w tym stylu, a czwartym kandydatem był młody trener z Włoch, lecz o nim najmniej wiadomo, to wszystko powiedział Borek, powołując się na swoje "gołębie z Myślenic"
Ostatnio edytowane przez bartek89TS : 21.03.2010 o godz. 11:32.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 21.03.2010, 11:32
Kasperczak potwierdził, że Schafer negocjował. Drugim Niemcem był Andreas Brehme.
..
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.03.2010, 11:54
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Żuraw miał predyzpozycje do grania na wysokim poziomie tylko trzeba było z niego to wykrzesać a u Kirma potencjału jako skrzydłowego nie widze ... ;/ Fakt Kirm grał dobrze ale przed tym jak go Skorża zaczął trenować ;/ i normalnie przejebał Wiśle 10 milionów xD jakby nie trafił w tą poprzeczkę z Leviadią to byśmy inaczej teraz mówili ;/
U Kirma potencjału nie widzisz? Hahaha a kim Ty jesteś? To czy Kirm ma potencjał czy nie stwierdzą bardziej kompetentne osoby od Ciebie które troszkę znają się na tym. Weź pod uwagę że są różne typy skrzydłowych, Kirm to nie jest drugi Kalu Uche ale ma swoje zalety. Jesienią grał przyzwoicie, nie powalił nas na kolana ale było naprawdę przyzwoicie , strzelił parę bramek , zaliczył kilka asyst a dodajmy że to była jego pierwsza runda. Inni nasi ofensywni piłkarze nie byli lepsi do niego. Teraz Kirm nie jest w formie ale taki jest sport, nie możemy wywalać każdego piłkarza po dwóch , trzech słabszych meczach bo musielibyśmy wszystkich wywalić. Wszyscy narzekają teraz na Kirma, niektórzy pisza żeby po Mistrzostwach sprzedać go , Wy jesteście nienormalni, widać że znaleźliście następnego kozła ofiarnego którego obrzucacie błotem , brawo -prawdziwi kibice. Kirm spisuje się słabo w tej rundzie ale pokażcie piłkarza ofensywnego który teraz prezentuje się lepiej , który gra dobrze. Wszyscy grają słabo, nie tylko Kirm, Pietia na drugim skrzydle nie widoczny , tak samo słabo wygląda jak Kirm, Paweł Brożek mało ruchliwy i słabiutko, Małecki , Boguski, i reszta podobnie. W ostatnim meczu z Lechią słabo graliśmy, była walka ale mało było gry, Kirm grał do około 60 minuty i w tym czasie żaden piłkarza się nie wyróżniał więc nie rozumiem dlaczego tak najeżdzacie na Kirma przecież jeśli oceniając tylko skrzydłowych to Pietia po tych paru meczach prezentuje się tak samo słabo!!!!! Łobo troszkę ożywił naszą drużynę ale bez fajerwerków, sfaulowali go po czym padła bramka i tyle. Zobaczymy co pokaże w następnych meczach...
Odpowiedz cytując
krystiano
Member

Od: 10.2006

Stary 21.03.2010, 11:57
W jakim tonie wypowiadano się w Cafe Football, O Kasperczaku w Wiśle?
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 21.03.2010, 11:58
Wczoraj na meczu (i w sumie od czwartku) była ekipa z TVN Turbo, z tego programu Kluby Ekstraklasy. Będzie odcinek o Wiśle, i to już emisja za tydzień. Także jak kogoś interesuje to "polować".
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 21.03.2010, 12:00
Kto jest managerem Małeckiego?
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.03.2010, 12:06
Nie porównujcie Zienczuka do Kirma. Ten pierwszy miał wiele mankamentów, ale miał jak na lige bardzo dobre dośrodkowanie i soczysty strzał. Kirm nie ma nic z tych rzeczy: wrzutka nie istnieje, strzał dość przeciętny by nie powiedzieć słaby, w dodatku jak ma sytuacje zawsze wali tak samo w bramkarza, zwodu nie posiada. Ja o 2-3 milionach za niego to nawet nie maże każda oferta powyżej tej którą za niego wydaliśmy byłaby korzystna. Jeśli chodzi o Łobodzińskiego to ja już dawno powtarzałem że on jedynie nadaje się na 20-30 minut z ławki. Jakiś tragiczny jeśli chodzi o wydolność jest i nie mówie tylko tego biorąc pod uwagę tej rundy, już wcześniej wychodzac od razu w podstawowym składzie po 60 minutach oddychał przez rękawy. Ale jak na lige jako zmiennik to ujdzie według mnie i licze że przy Henku sie poprawi bo w przeciwienstwie do Słoweńca jakiś potencjał (mały bo mały) ma: nieźle gra głową kiedy jest grany do niego kros na skrzydło, potrafi czasem wrzucić i ma ten jeden zwód (zna go co prawda cała liga, ale lepiej mieć jeden niż zero). Tylko tu pojawia się problem że biorąc pod uwagę że Łobodzński może co najwyżej być zmiennikiem to biorąc cene do jakości to jest wielka anomalia.

ps Ciesze się ze na 3-0 trafił Boguski to może zacznie coś grać i się odblokuje, bo ostatnio był kompletnie bez formy.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.03.2010, 12:09
strzał Kirm ma (np mecz z Odrą), czy tez z wolnych umie przymierzyc bezposrednio. On prawie w ogole nie dosrodkowuje, jakby nie był skrzydłowym...

Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Stary 21.03.2010, 12:09
Adrian_Suvalkai napisał(a):Wyświetl post
Bartłomiej Bolek
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 21.03.2010, 12:11
Adrian_Suvalkai napisał(a):Wyświetl post

Piotruś Pan...?
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 22.03.2010, 18:52
Piłkarz Wisły obraził się na Kasperczka

Cytat:
Andraż Kirm, piłkarz Wisły Kraków, nie mógł pogodzić się, że Henryk Kasperczak zdjął go już w 63. minucie sobotniego meczu z Lechią Gdańsk - czytamy w "Fakcie".
Kirm po zmianie nie podszedł do trenera, by ten tradycyjnie podziękował mu za grę. Piłkarz od razu schował się do szatni i nie widział jak jego koledzy zdobywają trzy bramki w meczu z rywalem.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.03.2010, 19:32
W sumie to już od wystawienia Brożka na lewym skrzydle widziałem, że Kirm nie do końca odpowiada Henriemu. Zobaczymy, może to przerysowane.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.03.2010, 19:42
Cytat:
W sumie to już od wystawienia Brożka na lewym skrzydle widziałem, że Kirm nie do końca odpowiada Henriemu. Zobaczymy, może to przerysowane.
Kasperczak już to skomentował i powiedział że nie jest zły na Kirma a jest nawet zadowolony bo znaczy to że Andraż nie był zadowolony ze swojego występu. Zresztą on sam nie wiedział nic o całej sytuacji bo o zajściu usłyszał do dziennikarza.

Kirma na prawej stronie ustawiał już Skorża także to nie jest nowość. W porównaniu do naszych pozostałych graczy Kirm jako jedyny miał miarę udany początek rundy, z tym że zaczął teraz kompletnie gasnąc i to nie za Henia tylko już za Skorży. Szczególnie to co robił w Białymstoku wołało o pomstę do nieba i chyba już tam dostał zmianę z tego co pamiętam. Mecze z Lechią tylko utwierdził mnie w przekonaniu że istnieje jakiś problem fizyczny.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.03.2010 o godz. 19:45.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.03.2010, 19:47
I dobrze. Oby pokazał piłkarską złość w najbliższym meczu.
Brakuje mi też u Andraża pyskówek w kierunku Małego albo Brożka. Gwiazdy mają do niego ciągłe pretensje, nawet jeżeli sami coś spiepszą. Gdyby powiedział im czasem co o ich grze myśli, podziałałoby to mobilizująco na tamtych, a Kirmowi dałoby kopa. Wystarczyłoby, aby po niedokładnym zagraniu, nieporozumieniu pokazał Małeckiemu, Brożkowi w ich stylu, "gdzie miałeś gościu być jak zagrywałem piłke" albo "widzisz, gdzie stoję..? ****..". Jeżeli dalej będzie taki cichy to skończy jak Jirsak. Musi się chłopak odblokować psychicznie, bo inaczej ławeczka i o RPA może sobie pomarzyć.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.03.2010, 20:26
Szarny napisał(a):Wyświetl post
Wystarczyłoby, aby po niedokładnym zagraniu, nieporozumieniu pokazał Małeckiemu, Brożkowi w ich stylu, "gdzie miałeś gościu być jak zagrywałem piłke" albo "widzisz, gdzie stoję..? ****..".
a co robi Mały czy Brożek?
to samo..
wy sie tak nie stresujcie jak ktos krzyknie itd.. to jest mecz.. sa nerwy.. komus zalezy i w****ia go ze cos mu nie wyjdzie, czy zle mu ktos dogra.. sportowa zlosc, nic wiecej.. po meczu wszystko wraca do normy .. tu nie ma nic wspolnego z wjezdzaniem na psychike danego grajka.. bo chocby Jirsak i poza boiskiem jest spokojnym czlowiekiem, on nawet jak bramke strzeli to tak smiesznie sie cieszy.. hehe.. jeden zle strzel i nie widac po nim wku... albo trzyma to w sobe, a inny musi z siebie to wyrzucic..bo wtedy mu lzej..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 22.03.2010 o godz. 20:34.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.03.2010, 20:30
Brakuje mi też u Andraża pyskówek w kierunku Małego albo Brożka. Gwiazdy mają do niego ciągłe pretensje, nawet jeżeli sami coś spiepszą. Gdyby powiedział im czasem co o ich grze myśli, podziałałoby to mobilizująco na tamtych, a Kirmowi dałoby kopa. Wystarczyłoby, aby po niedokładnym zagraniu, nieporozumieniu pokazał Małeckiemu, Brożkowi w ich stylu, "gdzie miałeś gościu być jak zagrywałem piłke" albo "widzisz, gdzie stoję..? ****..". Jeżeli dalej będzie taki cichy to skończy jak Jirsak. Musi się chłopak odblokować psychicznie, bo inaczej ławeczka i o RPA może sobie pomarzyć.
W ostatnim meczu też mają pretensje czy żyjesz przeszłością? Pytam bez złośliwości, bo mam wrażenie że chyba już nie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.03.2010, 20:38
Brozek w tym sezonie częsciej zmienia buty niz trafia do siatki..jutro wystapi w nowym modelu nike..zołte odstawił do lamusa :]
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 22.03.2010, 21:18
Te pyskówki między Brożkami i Małeckim kojarzą mi się ze sceną z Ajlawiu Koterskiego:
http://www.youtube.com/watch?v=dUSxpMZ7x9U
Jeszcze Kirm miałby się dołączyć
..
Odpowiedz cytując
Gradzik
Senior Member

Stary 22.03.2010, 22:26
Kirm powinien grać na lewej pomocy, tam jego miejsce, przy czym Pietia powinien przynajmniej ze 3 razy na 45 minut go wspomóc.
NA ZAWSZE WISŁA
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Stary 22.03.2010, 23:07
WhiteStarDvisionTheBest napisał(a):Wyświetl post
Brozek w tym sezonie częsciej zmienia buty niz trafia do siatki..jutro wystapi w nowym modelu nike..zołte odstawił do lamusa :]
Bo Paweł pewnie jest przekonany, że to że nie trafia to wina butów
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 22.03.2010, 23:14
Fioletowy jest modny
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.03.2010, 23:27
Kirm jest poprostu za spokojny i nie potrafi kogos zwyczajnie zj***ac na boisku.

A czasem az by sie przydalo

z tym ze jak juz ktos zauwazyl,Brozki i Malecki jakby zostali utemperowani wiec na razie jest spokoj
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Orson
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 22.03.2010, 23:33
Kirm nie ma papierow na skrzydlowego, zwlaszcza przy stylu gry preferowanego przez Kasperczaka, brak mu dynamiki, szybkosci, przebojowosci
Juz predzej mozna by sprobowac go ustawic na srodku pomocy.
Na bocznego pomocnika to on sie nadaje przy systemie gry 3-5-2 lub 4-4-2 z ofensywnym pomocnikiem grającym jako de facto 3 napastnik
...coście s....ysyny uczynili z tą krainą?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów