The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.03.2010, 00:13
Bronex napisał(a):Wyświetl post
A ja bym tak z góry autora tego artykułu nie nazwał imbecylem. Obiektywnie patrząc ma facet bardzo dużo racji. Budowa dwóch stadionów w takim mieście jak Kraków to nieporozumienie. Powinien być jeden stadion miejski z prawdziwego zdarzenia. Jak ktoś obcy mówi ,że stadion nasz jest architektoniczno-estetyczną porażką to z miejsce zrywa się cała wataha do szkalowania. Jak sami kibice Wisły tutaj zwracali uwagę na to ,że stadion jest ohydny to był wszystko OK. Stadiony są naturalnie potrzebne ale muszą być dostosowane do potrzeb. U nas piłka nożna stoi na skandalicznie niskim poziomie. Budowa stadionów to tylko jeden z bardzo wielu elementów sanacji ,które powinny iść równolegle. My będziemy mieli stadiony a jakościowa pustka zostanie. Będą stadiony na 35 tysięcy ludzi a poziom ligi będzie taki ,że max 15 tyś. będzie przychodzić. Na Wiśle będzie identyczny problem jak w Warszawie , Poznaniu, Wrocławiu ,Gdańsku. Wielkie molochy a gdzie polityka i działania na rzecz kibica, nie fanatyka ale człowieka ,który piłką interesuje się średnio a chce wydać pieniądze na jakość. Nie na ustawiane mecze, sprzedajnych sędziów , kopaczy "trenowanych" przez peemsy .
Wd mnie w tym akurat przypadku nie masz racji. Pomijam oczywistą oczywistość czyli to że za tyle kasy to nasz stadion będzie prezentował się biednie a widok z parku Jordana jest wprost koszmarny.
Tyle że stadion to inwestycja na przyszłość - to nie ma znaczenia że nasza piłka jest w katastrofalnym stanie, tak samo jak to że najpewniej w pierwszych latach tego stadionu nie zapełnimy.T że reszta elementów leży to też nie jest żaden powód żeby nie wykorzystać okazji na zrobienie tego co jest niezbędne, by nasza liga ruszyła z miejsca.

Piszesz, o tym gdzie działania na rzecz tzw niedzielnego kibica - otóż w miarę nowoczesny stadion to podstawa.Wd mnie to jest nawet ważniejsze niż sam poziom sportowy - Nie przypadkowo hasło że opakowanie jest ważniejsze od samego produktu - ma bardzo często zastosowanie.
W Europie jest mnóstwo klubów które piłkarsko kuleją a i tak stadiony są pełne bo mecz to nie tylko mecz ale też jeden ze sposobów spędzenia wolnego czasu.Jeśli zapewni się kibicowi dobre warunki, to on przyjdzie nawet jeśli poziom sportowy nie będzie zachęcający.

Dotychczas nasz stadion odstraszał niedzielnych , zamiast ich przyciągać.Popatrz na ostatnie lata.
D - tzw fanatycy - niedzielny tam nie pójdzie bo się będzie bał.AB - karneciarze, zostaje E gdzie jak i na pozostałych trybunach ****y i ..... lecą przez 90 minut - Mi to osobiście nie przeszkadza, ale przyjdź z dzieckiem, rodziną, kobietą nie zaprawioną w bojach.Pomijam już pozostałe aspekty.

Teraz każdy na stadionie znajdzie sobie swoje miejsce i będzie miał możliwość oglądania meczu w o wiele lepszych warunkach.
Nie patrz na ten rok, następny czy kolejne 5 - patrz mając przed oczami lat 10, czy 20 - popatrz jak to było i jest z innymi klubami, które też kiedyś tak myślały, budując mniejsze stadiony a tu trzeba rozbudowywać(jak się da), budować nowe.Ja pomijam tu problemy innych miast bo to ich sprawa, ale patrząc tylko na nasz klub, to stadion na 30tyś osób jest jak dla mnie idealnym wyborem

Teraz jedyny i ogromny problem to go ukończyć w 100% jak najszybciej, tak by widzowie nie przychodzili do rozkopanego molocha, gdzie rządzi prowizorka a na nie najładniejszy, ale nowoczesny stadion, gdzie mile spędzą te 2 godziny raz na 2 tygodnie.

ps i może jestem egoistą ale nie wyobrażam sobie dzielenia jednego stadionu z parchami.Takie zboczenie ale cóż.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.03.2010 o godz. 00:16.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 22.03.2010, 00:22
Pan Michał Olszewski ma specyficzne spojrzenie na sprawę piłki krakowskiej, architektury i miasta w którym żyje. Uważa on Kraków za bardzo ubogie miasto na tle Polski nawet, a stadion Wisły za jego przekleństwo z uwagi nie tylko na jego koszty czy wygląd, ale przede wszystkim z uwagi na jego kibiców, którzy nie chcieli dzielenia się stadionem z trzeciligową wówczas Cracovią, gdy stadion Wisły planowano i rozpoczynano.

Ano właśnie, widać wtedy kiedy decydowały się losy stadionu Wisły a Cracovia była poza nawiasem piłkarskim, Pan Michał i jemu podobni lekceważyli sobie te losy, z sobie tylko wiadomych powodów, jak sam przyznaje i jakoś wtedy gdy stadionik miał być taniutki i bez narożników nawet, czyli w stylu jeszcze gorszym niż wygląda obecnie od strony Parku Jordana, nie przeszkadzało to Panu Michałowi a teraz boli go wszystko co z nim związane, bo akurat stadion Cracovii, powstaje gdy Polska jest organzatorem Euro 2012 i wszyscy nagle interesują się wyglądem powstających w Polsce stadionów. Hipokryzja a nie rzetelna krytyka z Pana Michała Olszewskiego bije a to już nie najlepiej świadczy o jego tekście, gdzie frustracja znalazła winnych u kibiców a nie u pismaków i polityków, tak dowcipnych, jak on sam. Kraków niestety, pełen jest ludzi obłudnych w tak zwanych jego elitach i dlatego jego mieszkańcy a w tym kibice, mają co mają. A Pan Michał swoim tekstem, jeszcze do tego wszystkiego, robi co może, aby już nikt nie przyszedł na stadion Wisły, poza nielubianymi przez niego "kibicami Wisły", sugerując jak gdyby, że jeśli już, to należy zapełnić stadion na Ziemi Świętej, architektonicznie spełniający jego oczekiwania. Oj nieładnie tak manipulować słowem i przekazem. Nieładnie, bo wtedy przyjdzie do stadionu dokładać jeszcze więcej.

Ps. w przeciwieństwie do zwolenników nowoczesnej architektury, ja żałuje braku wizji u krakowskich architektów oraz rajców czy biznesmenów, że zamiast twierdzy "Stadion Wisła" skażonej komunistyczną industrializacją, nie poszli w o wiele głębszą tradycję i nie stworzyli twierdzy " Stadion Wisła" w stylu średniowiecznym, z warownymi murami oraz narożnymi półwieżami i Barbakanem zamiast szklaka. Idę o zakład, że projekt taki byłby hitem w skali światowej i to intratnym z biznesowego punktu widzenia, no bo można sobie wyobrazić te rzesze turystów, pragnących przy okazji pobytu w Krakowie, odwiedzić unikalny w skali światowej stadion piłkarski, który z zewnątrz od strony Błoń czy Parku Jordana, przypominałby Wawel i Barbakan a wewnątrz kipiałby jakością najnowocześniejszego wyposażenia. Nadal jeszcze można pokusić się o zastosowanie takiego rozwiązania w postaci raczej niewielkiego wydatku na tak przeprojektowaną, zewnetrzną elewację stadionu i efektów, jakie można by z tego tytułu osiągnąć. Bynajmniej przy koniecznosci najbliższej renowacji stadionu, głęboko bym taką wersję przemyślał. I mimo, że pomysł wydaje się być wręcz niepoważny, wcale takim nie jest i ja nie mówię tego w formie żartu, o który zapewne wielu z Was mnie teraz posądzi. Póki co, ja tam i tak się cieszę tym co jest.
Ostatnio edytowane przez kot : 22.03.2010 o godz. 08:20.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Wujekm
Member

Od: 04.2008

Stary 22.03.2010, 01:17
"gigant"
nie bądź tępym troglodytą i antysemitą Takich ludzi na Wiśle nie potrzeba Nie wnikam u jak nazywamy naszych "sąsiadów" za błoni bo ten pismak dopierdala sie do obu drużyn więc masz jakieś "ale" do czyjejś religi
A co do stadionu to smutna prawda jest taka że za te pieniądze powinien powstać o wiele nowocześniejszy obiekt i co za tym idzie lepiej wyglądający
A co do dziur to bóg mi światkiem ale za wszystkich miast wojewódzkich to gorsze drogi są tylko w Łodzi
inna sprawa że miasto trwoni publiczne pieniądze też gdzie indziej np wianki które kiedyś były fajnym pokazem na wodzie teraz są jedną wielką popijawą studentów za parę milionów i oczywiści "musowo" z zagraniczną gwiazdką"
Stadion chociaż według mnie potwornie przepłacony MUSI powstać Do jasnej cholery najlepsza drużyna od 97 roku w polskiej lidze ZASŁUGUJE na porządny stadion, zwłaszcza że obecnie buduje sie duże stadiony dla konkurencji
Pozdrawiam
UBUNTU
linux for human beings
Odpowiedz cytując
Wujekm
Member

Od: 04.2008

Stary 22.03.2010, 01:29
SpoXsteR
co do twojej wypowiedzi
"go.. prawda.. od dluzszego czasu na stadionach ( tym bardziej na Wisle) jest bezpieczniej anizeli poza nimi / nim .. to taka bujda medialna trzymajaca sie od lat 90tych.. a ze ktos czerpie informacje i wylacznie z telewizji a nie chce sprawdzic samemu jak jest.. pryzjsc na mecz i sie przekonac.. to zyje w ciaglej nieswiadomce.. tyle ze to juz tego kogos problem i jego niskiego IQ.."
Problemem nie jest "latanie ludzi z siekierami"
tylko język stosowany w czasie dopingu
Mi to nie przeszkadza bo sam chodzę ( nie za często bo często pracuje w sobotę - niedzielę ) na mecze ale moich dzieci 4-8 lat tam nie zaprowadzę i o to się niektórym sprawa rozbija
UBUNTU
linux for human beings
Odpowiedz cytując
RFR
Member

Od: 08.2003

Stary 22.03.2010, 01:58
Jeśli chodzi o grafomanię Michał Olszewskiego - tak jest, słusznie się domyślacie.
Pan MO - hmm ... "sympatyzuje" ze starozakonnymi. Gość sam się do tego przyznał w jednym ze swoich felietonów w Gazecie Wyborczej. Czytałem w papierowej wersji rok - dwa lata temu.
Jego stanowisko w sprawie stadionu Wisły jest dla mnie więc sprawą oczywistą .

Swoją drogą nieźle się tam dobrali z drugą "gwiazdą dziennikarstwa" RoManem. Co prawda ten Poszukiwacz Zaginionej Wlepki ostatnio przerzucił się na "tematy lotnicze" ale na forum pań lekkich obyczajów z pejsami opisuje czasem takie rzeczy i takim językiem, że osobie - było, nie było - publicznej to nie przystoi.
Wisła Kraków. Widać, kto tu rządzi!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.03.2010, 02:30
RFR napisał(a):Wyświetl post

Swoją drogą nieźle się tam dobrali z drugą "gwiazdą dziennikarstwa" RoManem. Co prawda ten Poszukiwacz Zaginionej Wlepki ostatnio przerzucił się na "tematy lotnicze" ale na forum pań lekkich obyczajów z pejsami opisuje czasem takie rzeczy i takim językiem, że osobie - było, nie było - publicznej to nie przystoi.
Napisałeś to bardzo delikatnie RO-MUŚ próbuje wybić się nienawiścią do nas.Mam nadzieje że kiedyś trafi kosa na kamień.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.03.2010, 08:55
Mam takie pytanko do ekipy która załatwiała sprawy związane z wyborem wzoru na krzesełka na trybune wschodnią. Czy rozmawialiście coś wstępnie na temat czy będzie jakiś wzór na zachodniej Jeśli byłaby taka możliwość to może założyć o tym osobny temat i dawać swoje propozycje żeby nie było wyboru na ostatnią chwile tak jak ostatnio.
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 22.03.2010, 08:57
Koleś w tym artykule trochę przesadza, wybudowanie jednego dużego stadionu dla klubów których kibice się totalnie nienawidzą było by świadomym wywołaniem jakiś brzydkich i przykrych zdarzeń. Owszem może to paranoja budować w takim mieście dwa stadiony, ale jak każdy z nas tutaj na forum obecnych wie to rozsądny wybór.

Śmieszy mnie bo stadion na razie kosztuje 570 mln, a może więcej. Ktoś powiedział, nie pamiętam dokładnie kto, że stadion będzie taki, a nie inny dlatego aby dużo kasy w niego nie wtopić. Jak tak dalej pójdzie to dojdziemy do 1 miliarda i to dopiero będzie szczyt.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.03.2010, 09:01
Pretensje kogokolwiek komu nie podobaja sie koszty stadionow w Krakowie powinny byc skierowane do jasnie panujacego nam pana prezydęta miasta. Gdyby nie odstawil fuszery przy wyborze miast na EURO i nie zalozyl z gory ze "Krakow na pewno dostanie bo mu sie nalezy" to stadion finansowalby nam dzisiaj skarb panstwa.
Zreszta co za debil, Bialystok, Gliwice czy Gdynie stac na stadion, Bydgoszcz na stadion i hale i wiele innych miast w Polsce ale Krakowa na stadiony nie stac. Ze juz o wielkiej hali sportowej na ktora pieniedzy nie ma od 10 lat nie wspomne.
Przykry "dziennikarz". Jedzie najprostsza linia dla kiepskich teksciarzy. Dowalic wszystkiemu dookola bo to latwe i zyskac poklask bo w miescie sa setki frustratow ale przy tym nie podsunac zadnych konkretnych pomyslow. Smieszna tez proba zestawienia inwestycji i przemycenie info ze "Wisla dwa razy drozsza i dwa razy brzydsza". Fajnie, tylko ze to Wisla robila miastu darmowa reklame przez kilkanascie lat wiec hocby i z tego tytulu stadion sie nalezy.

Mysle ze starczy tyle o panu MO. Nie zasluguje jego paszkwil na tyle uwagi na forum.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 22.03.2010, 09:22
Wujekm, co ty mi wyjeżdżasz z antysemitą. Piszesz w stylu Wyborczej,może pojedź jeszcze o kibolstwie. Byc może dopierdala się do obu klubów, ale jakby ewidentnie stadion Wisły boli go bardziej. Dalej z Toba nie zamierzam dyskutować, pozdrów Michnika.

Mnie się Nasz stadion podoba, z dnia na dzień coraz bardziej i czekam na spełnienie publicznej obietnicy Majchrowskiego o dniu otwartym w MARCU.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.03.2010, 10:10
Rury mu się nie podobają i ocenia stadion, który jeszcze nie powstał, pod względem wyglądu.
A to dobre.
Niech sobie woła. Szkoda że nie wołał jak była na to pora. Niepotrzebnie się nad tym rozwodzicie.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 22.03.2010, 10:25
Wujekm napisał(a):Wyświetl post
SpoXsteR
co do twojej wypowiedzi
"g
Mi to nie przeszkadza bo sam chodzę ( nie za często bo często pracuje w sobotę - niedzielę ) na mecze ale moich dzieci 4-8 lat tam nie zaprowadzę i o to się niektórym sprawa rozbija
dlczaego?

czy na naszym stadionie np na sektorze AiB w przeciągu ostatnich 10 lat cokolwiek się działo
za wyjątkiem dosłownie jednego meczu z Lechem kiedy Ross Kemp zapłacił ochronie za wjazd na sektor
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 22.03.2010, 10:35
Kuba napisał(a):Wyświetl post
dlczaego?

czy na naszym stadionie np na sektorze AiB w przeciągu ostatnich 10 lat cokolwiek się działo
za wyjątkiem dosłownie jednego meczu z Lechem kiedy Ross Kemp zapłacił ochronie za wjazd na sektor
Zostali zbombardowani zimnymi ogniami kiedyś
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 22.03.2010, 10:45
rzeczywiście zimne ognie to śmiertelne niebezpieczeństwo

dobra w takim razie 2 incydenty i ile spotkan się odbyło przez 10 lat?
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 22.03.2010, 10:50
No ale z kim lub czym chcecie dyskutowac? Z gosciem co widzial w tvn-ie ustawke Arka-Legia i zadyme na Legia-GKS sprzed 10 lat?
Naprawde wystarczy tego tematu juz...
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Marceli_szpak
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.03.2010, 10:50
Jakiś pismak zwala na kibiców Wisły, fakt że jakaś "mądra" głowa w urzędzie miasta po raz kolejny podejmuje dobre decyzje. Przecież to Kraków -mamy tutaj super fachowców.
Może jak już jesteśmy na etapie pytań kto?, dlaczego?, za ile?, dlaczego tak drogo?, po co?, ..., i w końcu co za debil to wymyślił? Zadajmy pismakowi pytanie może powęszy:
1. Kto jest odpowiedzialny (i komu dowalić) za nowo-budowaną kładkę rowerową na Wiśle za 30mln zł? Skoro ani w jedną (most Powstańców Śląskich), ani w drugą (most Piłsudskiego) stronę nie bedzie wiecej niż 500metrów. Nie lepiej już za te pieniążki wybudować ścieżki?
2. Co za geniusz był odpowiedzialny za przebudowę Ronda Grzegórzeckiego? Jeden poziom, (za niedługo) z każdej strony tramwaje, autobusy...=korki, korki i jeszcze raz korki.

PS.
Dla porównania Kładka rowerowa przy autostradzie A4 (okolice Tyńca): "Koszt kładki (w cenach z 2005 roku) wyniósł 3 mln 822 tysiące złotych."
Powód: PS
Ostatnio edytowane przez Marceli_szpak : 22.03.2010 o godz. 10:55.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.03.2010, 12:27
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Śmieszy mnie bo stadion na razie kosztuje 570 mln, a może więcej. Ktoś powiedział, nie pamiętam dokładnie kto, że stadion będzie taki, a nie inny dlatego aby dużo kasy w niego nie wtopić. Jak tak dalej pójdzie to dojdziemy do 1 miliarda i to dopiero będzie szczyt.
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Pretensje kogokolwiek komu nie podobaja sie koszty stadionow w Krakowie powinny byc skierowane do jasnie panujacego nam pana prezydęta miasta. Gdyby nie odstawil fuszery przy wyborze miast na EURO i nie zalozyl z gory ze "Krakow na pewno dostanie bo mu sie nalezy" to stadion finansowalby nam dzisiaj skarb panstwa.
Zreszta co za debil, Bialystok, Gliwice czy Gdynie stac na stadion, Bydgoszcz na stadion i hale i wiele innych miast w Polsce ale Krakowa na stadiony nie stac. Ze juz o wielkiej hali sportowej na ktora pieniedzy nie ma od 10 lat nie wspomne.
Co do kosztów stadionu to do tej pory na stadion poszło ok 430 mln zł + 75 mln na dokończenie to wychodzi w sumie ok 500 mln zł.
Jesli chodzi o finansowanie budowy stadionów na Euro to żadne miasto nie ma pełnego finansowania oprócz stadionu narodowego, a Kraków inne miasta ubiegające się o Euro miały dostać 30% wartości ale nie więcej niż 130 mln zł czy jakoś tak
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 22.03.2010, 13:07
Ja jestem zdania i mam nadzieje że w niedalekiej przyszłości do włądzy i na eksponowane stanowiska dotrą ludzie sympatyzujące z Wisła nawet od jej największych sukcesów od 1997r. Takie nowe pokolenie. Cracovia isntnieje włąsnie dzięki jakoś tam ustawionym ludzim ktorym bliżej na Kałuży było w latach 70, 80 i początku 90. To wszystko zgredy takie jak w radzie miasta, dobrane towarzycho z AGH, z "klubu Krakowiskiego" itp. Ogólnie klub wzajemnej adoracji.

Wśród młodego pokolenia które to miasto będzie ustawiać w bliższej czy dalszej przyszłości Cracovia nie istnieje.A jeśli jest to wśród osób powiedzmy sobie otwarcie nie rokujących na przyszłość.

Dopóki jednak to nie zaistnieje to jesteśmy skazania na dyletanctwo często podszyte zawiscią i złośliwością takich pseudo dziennikarzy i politykierów.

Na stadionie się przeklina, jak ktoś chce czekać z taka zmianą podejścia to rzeczywiście nie ma co pasjonować się budową tych stadionów.

A co do tego co pisał picasso o teatrach to można spytać, co w tym mieście zapawnia rozywkę większej rzeszy i publice mieszkańców? Teatr? czy np jeden mecz? Taka Bagatela nie przerobi tylu widzów w miesiąc jak Wisłą Kraków podczas jednego meczu na SS
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 22.03.2010, 14:53
- Mam propozycję na wygospodarowanie na budowę stadionu 62 mln zł. Pomysł zostanie przedstawiony prezydentowi, który zadecyduje, czy zgadza się na proponowany model finansowania - mówi wiceprezydent Trzmiel. Wiadomo jednak, że brakujące pieniądze na budowę hali i stadionu Wisły byłyby rozłożone w budżetach na kolejne lata. Budowa stadionu ma być zakończona w październiku tego roku, a na budowę hali potrzeba około dwóch lat.

Juz politycy zaczynaja mowic o pazdzierniku..
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
Travaux
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 22.03.2010, 14:57
Swoją drogą jestem ciekaw jak Wisła ma zamiar zarabiać w przyszłości skoro chce wynajmować stadion tylko na mecze. Z samych biletów raczej ciężko, a firmy za wynajem powierzchni komercyjnej będą płacić miastu zamiast Wiśle? Oj nie tak się dzisiaj zarządza klubami...
Ostatnio edytowane przez Travaux : 23.03.2010 o godz. 18:27.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.03.2010, 15:05
Cały stadion?
a ile to bedzie kosztowac na rok, 20 mln zł?

oj, nie tak, nie tak.. tyle ze u nas sa cyrki.. w takim Poznaniu praktycznie caly stadion bedzie dla tamtejszej druzyny.. placic beda marne groszy, a zarabiac miliony..
tyle ze tam miasto z szacunkiem podchodzi do klubu ktory reklamuje ich nie tylko w Polsce, ale tez poza granicami kraju..

o to wlasnie chodzi.. o to chodzi.. ze to sie po prostu nie oplaca.. dlatego Wisla nawet nie uczestniczy w rozmowach z miastem bo nie wiadomo jak to bedzie wygladac, .. juz ktos wyzej wkleil projekt gdzie tam jest iles tam pomieszczen do zrobienia, a na real jest zrobionych 50% i prawdopodobnie tak juz zostanie.. cos na zasadzie.. w jednym miejscu do zrobienia 5 kibli.. a bedzie zrobionych 2 .. jak juz zaczeli od skracania kosztow poprzez zwykle krzesełka to wszystkiego sie mozna spodziewac..
projekt swoje, zycie swoje..

ja sie nie dziwie klubowi ze nie chce brac czegos w ciemno.. jesli bedzie potrzeba to grac na tym Hutniku jeszcze 10 lat.. byle tylko nie dac sie zlamac i nie placic roznego rodzaju haraczow.. jesli raz sie damy zrobic w chuja, to tak beda z nami krecic do usranej smierci.. a gdy tylko jakims cudem przy 2 trybunach bedzie otwarcie stadionu (jesli klub sie na to zgodzi, bo ja oczywiscie czekalbym na zakonczenie w 100% inwestycji.. inaczej bedzie to wygladac jak z trybuna D ktora pół wieku jest wykańczana ..) to nalezy odpowiednio przywitac Majchrowskiego , poprzez okrzyki konczac na transparentow.. wiele stacji TV zapewnie bedzie i trzeba to wykorzystac i pokazac calej Polsce jak miasto w chuja robi Wisle i buduje stadion za prawie pół miliarda złotych bez 100% zadaszenia i bez składanych krzesełek.. (zeby tylko to..)
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 22.03.2010 o godz. 15:20.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.03.2010, 15:47
Nie wiem czy te szyby w trybunie "C" od strony parku Jordana ,to nie zostana powybijane jak sie tam pejsy pojawia
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 22.03.2010, 16:02
Cytat:
o to wlasnie chodzi.. o to chodzi.. ze to sie po prostu nie oplaca.. dlatego Wisla nawet nie uczestniczy w rozmowach z miastem bo nie wiadomo jak to bedzie wygladac, .. juz ktos wyzej wkleil projekt gdzie tam jest iles tam pomieszczen do zrobienia, a na real jest zrobionych 50% i prawdopodobnie tak juz zostanie.. cos na zasadzie.. w jednym miejscu do zrobienia 5 kibli.. a bedzie zrobionych 2 .. jak juz zaczeli od skracania kosztow poprzez zwykle krzesełka to wszystkiego sie mozna spodziewac..
Bądźmy poważni, na toaletach nie będą oszczędzać, przynajmniej nie na ilości pisuarów czy muszli.

Co do pomieszczeń, który nie wybudowano - nie zrealizowano kiosków gastronomicznych, bo ich nie ujęto w przetargu, nie dlatego że z nich teraz zrezygnowano.
Chciano takie bajery jak kioski gastronomiczne, wyposażenie szatni dla zawodników, sędziów, reszty zaplecza sportowego, pomieszczeń mediów, budowę zaplecza północnej, instalacje i wyposażenie IT zrzucić na operatora, tj Wisłę. Czekajmy do 1 kwietnia, koniec rozmów z Wisłą i może wreszcie ZIKIT się przebudzi, że Wisła nie dorzuci się do budowy.
Travaux napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą jestem ciekaw jak wisła ma zamiar zarabiać w przyszłości skoro chce wynajmować stadion tylko na mecze. Z samych biletów raczej ciężko, a firmy za wynajem powierzchni komercyjnej będą płacić miastu zamiast wiśle? Oj nie tak się dzisiaj zarządza klubami...
Wynajmą część sportową (o ile miasto ukończy obiekt, tj zabuli za rzeczy wymienione wyżej) za 1% wartości stadionu. Zyski czerpać będą z biletów, muzeum i skyboxów (o ile znajdą najemców). Tyle.
Miasto chciało (a właściwie ciągle chce) zaproponować super układ, Wisła dorzuca 75mln PLN do budowy, jest operatorem obiektu czyli płaci 4% wartości dla miasta, w zamian może korzystać z oprócz części sportowej jeszcze z całej "wielkiej" powierzchni komercyjnej, tj biur na trybunie wschodniej. Przecież nikt o zdrowych zmysłach nie zaakceptowałby czegoś takiego.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 22.03.2010, 16:06
Co do opłat za użytkowanie stadionu na przykładzie Tych - "Nie zakładamy, że będziemy na stadionie zarabiać. Zdajemy sobie sprawę z tego, że podobnie jak do lodowiska będziemy musieli dokładać. Miasto jest od tego, by utrzymać obiekty sportowe. Nasze kluby korzystają z nich za złotówkę plus VAT" - stwierdził prezydent" - więcej http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...lotych,1455087

To się wkońcu da za mniej niz 1% czy nie?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Bartii
Senior Member

Stary 22.03.2010, 16:06

kiedys byla mowa o tym ze to bedzie zaplecze techniczne, na np. wymiane spalonych swiatel, zastanawiam sie czy tam przypadkiem pod reflektorami bedzie mozliwosci zamontowania kamer do transmisji meczy.. czy to technicznie jest mozliwe?
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 22.03.2010, 16:07
PiotrG napisał(a):Wyświetl post

Wynajmą część sportową (o ile miasto ukończy obiekt, tj zabuli za rzeczy wymienione wyżej) za 1% wartości stadionu. Zyski czerpać będą z biletów, muzeum i skyboxów (o ile znajdą najemców). Tyle.
Skybox to część komercyjna a tej ponoć Wisła nie chce
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.03.2010, 16:17
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy te szyby w trybunie "C" od strony parku Jordana ,to nie zostana powybijane jak sie tam pejsy pojawia
Obiekt na pewno będzie chroniony,jak nie przez ochroniarzy tak na pewno przez monitoring połączony z jakąś jednostką policji.
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.03.2010, 16:29
Wiadomo już kiedy ma się zacząć montaż krzesełek, demontaż pleks i szyb przy narożnikach ?
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 22.03.2010, 16:44
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Tylko nie wiem czy z tą powierzchnią komercyjną to nie chodzi wyłącznie o biura na trybunie wschodniej i ewentualnie piętro trybuny północnej o ile je wybudują. Well, przekonamy się 1 kwietnia, jednak rezygnacja ze skyboxów byłaby głupotą, z tego można niezłą kasę trzepać a jest ich sporo (osobiście uważam, że skybox wlicza się do części sportowej).
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.03.2010, 17:02
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Gdyby iść tą drogą rozumowania to trybuny to też częśc komercyjna
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź