The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
simone
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.03.2010, 01:54
Najlepszy jest komentarz pod wywiadem- "Czerwony buc z Sosnowca..."

Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 21.03.2010, 08:55
..::PABLO::.. napisał(a):Wyświetl post
Witam, Piotrze, skoro wywnioskowałeś iż nie będzie kiosków zamieszczonych na planach, czym w takim razie są te rurki (?) wystające z podłogi przy ścianach, są one w miejscach gdzie wg planu mają być jak mniemam kuchenki i zmywaki (nie znam się na tego typu oznaczeniach, ale na to mi wygląda), może po prostu na kioski będą się składały później dobudowane blaty? Chyba że jest już oficjalna informacja na ten temat, a ja to przeoczyłem mimo iż śledzę ten wątek.
Instalacje podciągnięto (jak w przypadku trybuny południowej), a samych kiosków nie ma. Jeśli faktycznie blat uznany jest jako wyposażenie (co mnie dziwi, na Legii całość to pomieszczenie wybudowane z betonu komórkowego, a "okienko" jest zasłonięte roletą pożarową, podobnie będzie na SN) to też już to tak zostanie - GW nie ma w zakresie prac dostarczenia wyposażenia kiosków.
No nic, trzeba nieco poczekać, ale czuję że będzie lipa jak w wypadku południowej.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 21.03.2010, 13:00
co do telebimu
http://www.legialive.pl/zdjecia/nse_ajax_juve2_f4.jpg
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.03.2010, 13:12
Z różnych stron padają propozycje żeby zmienić nazewnictwo trybun np:

- trybuna X "nowa dziesiątka" lub trybuna X "dziesiątka" zamiast sektor D

- trybuna C "Jordanowski" "Dr Jordana"

- trybuna "E" "Zwierzyniecki" bo od strony zwierzyńca

Tak aby nadać kolorytu i wyrazu trybunom.
Co tym myślicie?
Podane nazwy są jedynie przykładowe.
Powód: sektor/trybuna
Ostatnio edytowane przez Kuba : 21.03.2010 o godz. 13:24.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 21.03.2010, 13:15
Tak można nazwać trybuna a nie sektory. Przecież sektorów bedzie ponad 10
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 21.03.2010, 13:16
nowa dziesiątka? eee.. oczywiście że X .. juz dawno powinno byc zmienione.. zadne D tylko ogółem X..

Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 21.03.2010 o godz. 13:27.
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 21.03.2010, 13:23
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Tak można nazwać trybuna a nie sektory. Przecież sektorów bedzie ponad 10

oczywiście chodzi o trybuny
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 21.03.2010, 13:37
Moim zdaniem X zamiast D byłoby dobre, ale pozostałe propozycje Kuby mi się nie podobają. Jakoś nie pasuję wg mnie.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.03.2010, 14:15
Wystarczy że na Legii każda trybuna ma innego patrona. Mi również się ten pomysł nie podoba.
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 21.03.2010, 14:26
Propnowalbym pozostanie przy nazwach poludniowa-zachodnia-polnocna-wschodnia i ewentualne dodanie nazw.
Oczywiscie zamiast D - Dziesiatka. Pozostale niekoniecznie ale jesli juz to dalbym im patronow. Mielismy mnostwo wybitnych sportowocow, chocby Messu Gracz.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 21.03.2010, 18:30
Zamiast D - X - to oczywista oczywistość. Reszta - wg.mnie zgodnie ze stronami świata ew.nazwana sławami Wisły ale wtedy lepiej to brzmi po angielsku- niestety/stety (Reymana STAND a nie trybuna Reymana) nie wiem czy to by przeszło
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 21.03.2010, 18:34
Osobiście w ogóle mi się nie podoba zmiana nazw trybun ;/ jedną trybune można nazwać symbolicznie, tzw. młynek ale zamiana reszty tylko wprowadza chaos w zarządzaniu
Odpowiedz cytując
mlody_ale_wierny
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.03.2010, 20:36
i co zmieni wg. tamtego pana ten jego artykuł? krew sie w człowieku gotuje jak czyta kolejny raz takie gówno.
mówcie co chcecie ale fajnie że mamy Pana Darka po naszej stronie szkoda tylko że jest Pan zrzeszony(o ile nic się nie zmieniło) ale to nie ten temat na tą dyskusje )
HEJ WISŁA KOSZ!!!

Odpowiedz cytując
medyk
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.03.2010, 20:38
to samo mialem wlasnie wrzucic ręce opadają jak to sie czyta..
Dan Petrescu: "Jeżeli polscy piłkarze nie zmienią swojego podejścia do wykonywanego zawodu, takie wpadki będą się wam zdarzać coraz częściej"
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.03.2010, 20:41
Ale ku**a imbecyl.

Choć z jednym się z nim zgodzę:
Cytat napisał(a):Wyświetl post
Od strony parku budowla ta wygląda jak parking wielopoziomowy albo galeria-bunkier
Niestety to prawda, za taką kasę można było wybudować ładniejszy stadion, albo chociaż Obtułowicz mógłby go całkowicie oszklić co znacznie lepiej by wyglądało. No ale tego już nic nie zmieni, można gdybać...
Odpowiedz cytując
mlody_ale_wierny
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 21.03.2010, 20:43
albo sprowadzić kilkunastometrowe drzewka i zasadzić
HEJ WISŁA KOSZ!!!

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 21.03.2010, 20:47
Autor jak widać z periodyku katolickiego. Zapewne wolałby zamiast stadionów budowę jakichś zakonów, by kolejny Peatz mógł sobie podupcyć młodych kleryków. Zresztą gość śmierdzi żydem, używając zwrotu "Ziemia Święta" podobnie jak żydowska diaspora.

Ps.Jestem wierzący i nie mam nic do kościoła.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 21.03.2010, 20:55
ciekawe czemu nie czepiają się o kasę która poszła na budowę opery,albo ile kasy rocznie wydaje sie na teatry.a to jak i to słuzy rozrywce.mało tego każdy mecz jest inny i dostarcza wiecej emocji niz po raz setny słyszane "być albo nie byc o to jest pytanie"...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
licoo
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.03.2010, 21:08
Jeżeli chodzi o nazwy trybun to ja jestem za zostawieniem D ( bo D jak Dziesiątka, czyli dawne X, nie można porównywać starej X z tą obecną, tamta to już piękna historia, czas na nową ).
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 21.03.2010, 21:23
pozatym X to był "sektor" natomiast D to cala trybuna
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 21.03.2010, 21:42
A ja bym tak z góry autora tego artykułu nie nazwał imbecylem. Obiektywnie patrząc ma facet bardzo dużo racji. Budowa dwóch stadionów w takim mieście jak Kraków to nieporozumienie. Powinien być jeden stadion miejski z prawdziwego zdarzenia. Jak ktoś obcy mówi ,że stadion nasz jest architektoniczno-estetyczną porażką to z miejsce zrywa się cała wataha do szkalowania. Jak sami kibice Wisły tutaj zwracali uwagę na to ,że stadion jest ohydny to był wszystko OK. Stadiony są naturalnie potrzebne ale muszą być dostosowane do potrzeb. U nas piłka nożna stoi na skandalicznie niskim poziomie. Budowa stadionów to tylko jeden z bardzo wielu elementów sanacji ,które powinny iść równolegle. My będziemy mieli stadiony a jakościowa pustka zostanie. Będą stadiony na 35 tysięcy ludzi a poziom ligi będzie taki ,że max 15 tyś. będzie przychodzić. Na Wiśle będzie identyczny problem jak w Warszawie , Poznaniu, Wrocławiu ,Gdańsku. Wielkie molochy a gdzie polityka i działania na rzecz kibica, nie fanatyka ale człowieka ,który piłką interesuje się średnio a chce wydać pieniądze na jakość. Nie na ustawiane mecze, sprzedajnych sędziów , kopaczy "trenowanych" przez peemsy .
Ostatnio edytowane przez Bronex : 21.03.2010 o godz. 21:45.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Stary 21.03.2010, 22:32
tak... nieporozumieniem jest budowanie stadionu dla najlepszej druzyny w Polsce, wielokrotnego mistrza Polski.. swoje to swoje, nie wazne jaki jest.. a nie dzielenie sie tym z czyms takim jak Cracovia..

zresztą pachnie ten Michałek pasiastym na kilometr..

Cytat:
- Najważniejszym zadaniem jest promowanie akcji pod hasłem np " bezpieczny stadion" moze to śmieszne ale ludzie nie chodzą na mecze, ponieważ się boją o siebie , dzieci i wcale sie nie dziwie, chociaż ostatnio wygląda to lepiej
go.. prawda.. od dluzszego czasu na stadionach ( tym bardziej na Wisle) jest bezpieczniej anizeli poza nimi / nim .. to taka bujda medialna trzymajaca sie od lat 90tych.. a ze ktos czerpie informacje i wylacznie z telewizji a nie chce sprawdzic samemu jak jest.. pryzjsc na mecz i sie przekonac.. to zyje w ciaglej nieswiadomce.. tyle ze to juz tego kogos problem i jego niskiego IQ..
nie trzeba miec wynikow zeby miec super frekwencje (przyklad chocby Gornika) .. marketing i jeszcze raz marketing.. wiadomo, potencjalny Kowalski ktory przypomina sobie o zespole gdy ten dobrze gra przyjdzie tylko wtedy, ale marketing tez swoje robi.. a czasem wiecej niz wyniki..
u nas marketing nie istnieje od wielu lat.. kompletnie nic sie nie dzieje.. a mimo to frekwencja stoi na dobrym poziomie..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 21.03.2010 o godz. 22:48.
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 21.03.2010, 22:36
Bronex napisał(a):Wyświetl post
Będą stadiony na 35 tysięcy ludzi a poziom ligi będzie taki ,że max 15 tyś. będzie przychodzić. Na Wiśle będzie identyczny problem jak w Warszawie , Poznaniu, Wrocławiu ,Gdańsku. Wielkie molochy a gdzie polityka i działania na rzecz kibica, nie fanatyka ale człowieka ,który piłką interesuje się średnio a chce wydać pieniądze na jakość .
Co do tego fragmentu się nie zgodzę, przy tak wielkiej liczbie mieszkańców Krakowa, oraz ilości osób w całej małopolsce kibcującym Wiśle te 30 tysięcy wypełni stadion. Pewnie zapytacie czemu nie było tak wcześniej poza meczami z legia, cracovią. wiec nie było tak dlatego ze nie było pewnych czynników, które trzeba zmienić.
- Najważniejszym zadaniem jest promowanie akcji pod hasłem np " bezpieczny stadion" moze to śmieszne ale ludzie nie chodzą na mecze, ponieważ się boją o siebie , dzieci i wcale sie nie dziwie, chociaż ostatnio wygląda to lepiej
- Zwiększenie kar dla wiadomo kogo
- Normalne godziny meczy, bo czasami jak są mecze o 17 lub wczesniej to jest wg. mnie porażka
- Sprzedaż biletów przez internet
- Promowanie meczy, które już w obecnej chwili wygląda bardzo dobrze, wielka zasługa dla osób które się tym zajmują

No i poprawa wyników piłkarzy, ale to już od nas niestety nie zależy.
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.03.2010, 22:37
Yhyy... grajmy dalej na stadionach,które od Europy dzieli 50 mln lat świetlnych.. Z takim nastawieniem to nikt,nigdy by nic nie osiągnął. Będą stadiony,będą też wyniki to i ludzie przyjdą na mecz.
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.03.2010, 22:48
picasso napisał(a):Wyświetl post
ciekawe czemu nie czepiają się o kasę która poszła na budowę opery,albo ile kasy rocznie wydaje sie na teatry.a to jak i to słuzy rozrywce.mało tego każdy mecz jest inny i dostarcza wiecej emocji niz po raz setny słyszane "być albo nie byc o to jest pytanie"...
Toś pojechał
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 21.03.2010, 23:05
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
Toś pojechał
starałem się
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 21.03.2010, 23:15
Dlaczego we wszystkich miastach mówi się o nowych stadionach w kategoriach przewidywanego zysku. A w Krakowie tylko o kosztach.
Czy w naszym mieście brakuje świetnych marketingowców? Dlaczego żaden prezes Wisły nie wziął nie zajął się rozwinięciem pionu marketingowego? Co jak co ale tego powinniśmy się uczyć od Lecha.
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 21.03.2010, 23:43
@ strzała. Akurat popołudniowe godziny meczy to NIC DZIWNEGO!! Wiesz o której grał dzisiaj Manchester United z Liverpool'em Czasem mecze powinny byćwieczorem, a czasem po południu. Niektórzy kibice dojeżdżają kilka - kilkanaście - kilkadziesiąt - kilkaset (!) kilometrów na mecz. Nie każdy nie ma życia poza meczami.
Odpowiedz cytując
Wertian
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 21.03.2010, 23:47
picasso napisał(a):Wyświetl post
Nie, proszę Cię. Nie zaniżajmy niepotrzebnie poziomu na forum.

Pero napisał(a):Wyświetl post
Dlaczego we wszystkich miastach mówi się o nowych stadionach w kategoriach przewidywanego zysku. A w Krakowie tylko o kosztach.
Czy w naszym mieście brakuje świetnych marketingowców? Dlaczego żaden prezes Wisły nie wziął nie zajął się rozwinięciem pionu marketingowego? Co jak co ale tego powinniśmy się uczyć od Lecha.
Też mnie to dziwi. Do czasu aż nie będzie sprawnego, przedsiębiorczego zarządcy to stadion będzie stanowił ciągły problem. A nie spodziewam się by czy to miasto czy to SSA miała zasoby (marketingowców) by skutecznie stadion "sprzedać"
"Not to touch the earth not to see the sun"
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 21.03.2010, 23:59
Strzala napisał(a):Wyświetl post
Co do tego fragmentu się nie zgodzę, przy tak wielkiej liczbie mieszkańców Krakowa, oraz ilości osób w całej małopolsce kibcującym Wiśle te 30 tysięcy wypełni stadion. Pewnie zapytacie czemu nie było tak wcześniej poza meczami z legia, cracovią. wiec nie było tak dlatego ze nie było pewnych czynników, które trzeba zmienić.
- Zwiększenie kar dla wiadomo kogo

- Normalne godziny meczy, bo czasami jak są mecze o 17 lub wczesniej to jest wg. mnie porażka
- Sprzedaż biletów przez internet
- Promowanie meczy, które już w obecnej chwili wygląda bardzo dobrze, wielka zasługa dla osób które się tym zajmują

No i poprawa wyników piłkarzy, ale to już od nas niestety nie zależy.
nie wiadomo bo ja nie wiem. Przestań siać głupią propagande, tvnowska...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów