The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2010, 23:44
1q2 napisał(a):Wyświetl post
ps. Ciekawe kto po Bakero
Jest taki młody trener na dorobku, niedawno zwolniony z pewnej polskiej drużyny, którą wziął jako ósmą w tabeli ...
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.03.2010, 23:50
Daleko jeszcze do końca sezonu, ale bardzo upraszczając rywalizację o MP do wyścigu pomiędzy Wisłą a Lechem i zakładając jutrzejszą wygraną Kolejorza z Jagiellonią mamy kalendarz:

(na starcie Wisła 44, Lech 42 pkt)

WISŁA
W Bytom
W PoloniaW
D Wrocław
D Lech
W Gliwice
D Korona
W Legia
W Cracovia
D Odra

LECH
W Odra
D Legia
D Arka
W Wisła
D Lechia
W Śląsk
D Bytom
W Ruch
D Zagłębie

pogrubione mecze, w których wygrana gospodarzy nie powinna być zagrożona
w ciemno zakładam, że pierwsza w tabeli Wisła wygra z ostatnią w tabeli Polonią
Śląsk-Bytom oraz Odra-Piast to pary drużyn grające na podobnym poziomie, więc przyjmijmy, że Lech i Wisła zdobędą na tych wyjazdach identyczną liczbę pkt

zostają nam kluczowe mecze:
dla Wisły: derby oraz mecz z Legią
dla Lecha: Legia u siebie oraz mecz w Chorzowie

oraz
Wisła-Lech (mecz o mistrzostwo?)

Wisła nie ma szczęścia na Łazienkowskiej. Lech powinien stracić punkty w Chorzowie. Wiem, że na 2 miesiące przed końcem ligi to trochę wróżenie z fusów, ale wygrana w derbach i remis z Lechem powinny dać Wiśle mistrzostwo. Zwycięstwo z Lechem u siebie ogromnie polepszyłoby sytuację Wisły. Wypada mieć nadzieję, że 17 kwietnia przyjdzie forma!

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 21.03.2010, 07:57
Ja bym nie ryzykował wyliczanek typu, który mecz o mistrzostwo. Za tydzień wyjazd do Bytomia, gdzie niemiłosiernie męczyła się Legia i straciła punkty. Wiśle, łatwiej nie będzie... z taką gra, jak wczoraj to prawdopodobieństwo kolejnej wpadki jest ogromne...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.03.2010, 08:16
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Warto podkreslic dobra gre od paru spotkan Zaglebia Lubin.
Tydzien temu ograli Arke ,teraz Polonie.
Zespol dziwny ,ale solidny dobry Traore w ataku.takiego nam trzeba
Fakt Zagłebie gra dosc skuteczną piłke. ale dlatego ze mają w składzie zawodnika o którym pisałem juz duzo wczesniej w kontekscie Wisły. jest to Iljan Micanski!!! Takiego napastnika Wisła teraz potrzebuje. Szybkosc,zwinnosc,gra tyłem do bramki a przede wszystkim skutecznosc,to jego najwieksze zalety. Mysle ze Wisła w lecie powinna o niego zabiegac bo watpie ze bedzie az tak drogi do kupienia. ok 400 tys euro w porównaniu do wartosci jaką prezentuje to nic.Wg mnie jest to napastnik kompletny.i trzeba zwrócic uwage na wiek, bo ma dopiero 25 lat.wiec kilka dobrych lat jeszcze przed nim.Mam nadzieje ze włodarze Wisły mnie wysłuchają chyba ze zaskoczą mnie w lecie i kupią jeszcze kogos lepszego. to wtedy nie mam nic przeciwko pzdr
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.03.2010, 10:24
Bramka Micanskiego to z pewnością bramka kolejki, ale także może spokojnie kandydować do bramki sezonu. Rzadko się widzi w polskiej lidze takie akcje.

Co do Bakero, chciałoby się powiedzieć: a nie mówiłem? O Bakero hiszpańscy dziennikarze mówili, że trener z niego żaden. Poza nazwiskiem nic nie przemawiało na jego korzyść.

Wojciechowski ma za swoje, zachowuje się gorzej niż Cupiał na samym początku. Straszny raptus, do tego źle wychowany. Boguś przynajmniej unikał publicznych wypowiedzi, jak był wnerwiony.

Prawda jest taka, że Bakero miał pieniądze na transfery i czas, by drużynę przygotować do rundy. Spokojnie powinien ją utrzymać, tymczasem sytuacja Disco staje się dramatyczna. Z drugiej strony nie wiem, czy zmiana trenera coś da. Tam co chwila jest nowy trener - więc zdezorientowani piłkarze nie wiedzą, kogo słuchać. Są faworytem do spadku.

I dobrze, bo to klub podobny do Amiki. Kupują miejsce w lidze, zmieniając Groclin na "Czarne Koszule". Do tego, w odróżnieniu od Amiki w zasadzie mają znikomą liczbę kibiców. Dla kogo ta drużyna ma grać?

Ja wolę w tej lidze drużyny z tradycjami i z kibicami: Widzew, Górnik, Gieksę, Pogoń...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.03.2010, 10:30
Mitsanski strzelił w tej rundzie więcej bramek niż cała Wisła razem wzięta. To już piąte jego trafienie...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 21.03.2010, 10:45
Ciekawe kto po Bakero,i czy Wojciechowski wyłoży kasę na kogoś innego czy nie podejmie już walki o utrzymanie i Polonię poprowadzi jakiś kierownik druzyny. W tak słabej lidze, przy takich środkach, solidny trener powinien utrzymać się spokojnie w lidze. Bakero ładne CV teraz będzie miał,znaczy jeszcze ładniejsze. Chyba poza swoim samochodem to już nic w życiu nie poprowadzi.

Szkoda mi trochę Polonii,bo Wojciechowski ma środki aby zbudować zespół będący chociaby 3 siłą w lidze. A tak wszytko wskazuje na to,że raczej nic z tego nie będzie. Tylko zawsze mnie zastanawiało jaki jest sens inwestowania w klub bez kibiców?Prędzej czy póżniej tak by się to skończyło, niechęcią Wojciechowskiego do tego klubu.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.03.2010, 10:48
oo matko Micanski ;o

Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 21.03.2010, 10:50
Ekstraklasa jest bezlitosna. Amatorstwo i prowizorkę Polonii skarci spadkiem z ligi. I tak powinno być.

..
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.03.2010, 11:00
dokladnie. Ja poczatkowo chcialem zeby Polonia sie utrzymala bo gdzies wyczytalem ze Wojciechowski ma w przyszlym sezonie dac na transfery kilkadziesiat mln zlotych... ale niech spada bo taki z niego buraczek ze szkoda by bylo aby klub z takim prezesem osiagal sukcesy
Moi kandydaci do spadku to Polonia i Arka
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.03.2010, 11:06
widzieliście rajd Micanskiego i bramke na 1:0 w meczu Zaglębia z Polonią.. naprawde szacunek.... i NIE pisze tego żeby od razu po tym napisać " Micanski do Wisły... "
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.03.2010, 12:59
Nie znalazlem nigdzie informacji na ten temat, wiec pytam tu: sklad Lechii z wczorajszego meczu, to efekt oszczedzania podstawowych graczy na rewanz w Pucharze Polski?
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 21.03.2010, 13:01
bbbnba napisał(a):Wyświetl post
Nie znalazlem nigdzie informacji na ten temat, wiec pytam tu: sklad Lechii z wczorajszego meczu, to efekt oszczedzania podstawowych graczy na rewanz w Pucharze Polski?
Nie, przehandlowaliśmy mecz ligowy w zamian za mecz pucharowy w ramach spisku przeciw Lechowi. Możesz odejść.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.03.2010, 14:03
Zadalem normalne pytanie do osob, ktore interesuja sie pilka. Nie znam aktualnej sytuacji kadrowej Lechii, moze narzekali na urazy z pierwszego meczu puchorowego, albo przyjmuja taktyke odpuszczenia ligi kosztem PP? Nie wiem, wiec pytam.
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 21.03.2010, 14:11
To tutaj się raczej nie dowiesz
Odpowiedz cytując
Pablooo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.03.2010, 14:22
Mucha może odetchnąć. Zagra z facetami

Lewandowski zdecydował o wyjeździe
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Stary 21.03.2010, 14:40
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
dokladnie. Ja poczatkowo chcialem zeby Polonia sie utrzymala bo gdzies wyczytalem ze Wojciechowski ma w przyszlym sezonie dac na transfery kilkadziesiat mln zlotych... ale niech spada bo taki z niego buraczek ze szkoda by bylo aby klub z takim prezesem osiagal sukcesy
Moi kandydaci do spadku to Polonia i Arka
Moi kandydaci do spadku Piast(Arka) i Polonia. warto zeby Wisła w takim przypadku odrazu zaczeła rozmawiac z zawodnikami tych klubów w kontekscie przejscia pod Wawel. bo kilku dobrych zawodników z tych zespołów mozna by było wyłowic
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.03.2010, 15:05
Do bbbnba: Lechia lepiej zagrała w tym składzie,niż w środę w PP,gdzie nie potrafili oddać celnego strzału.Nie wiem co z Wami jest w tym Lechu,ale wszędzie węszycie spiski,które mają Wam przeszkodzić w zdobyciu tego mitycznego(dla Was)"majstra".Sędziowie,PZPN,spółdzielnie w lidze i UFO-oni wszyscy rzucają wam kłody pod nogi.Mając takiego,a nie innego właściciela,który był pracodawcą Fryzjera,uważałbym z tym jęczeniem na sędziów.Ja rozumiem,że długo czekacie na mistrza,ale żeby mieć aż taką horrendalną neuroze?
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Stary 21.03.2010, 15:28
Poczekajcie jeszcze ze 2-3 kolejki i Lech znowu wpadnie w dołek.Im sie tyłki trzęsą jak widzą ze maja wiekszą szanse na majstra. i Wisła jak zwykle to wykorzysta bo jest doswiadczona jak zaden inny zespoł oebcnej ligi.Ja jestem dobrej mysli.Mecz Wisły z Lechem bedzie chyba decydującym.wiec poczkejamy do tego spotkania co do ocen który klub zdobedzie mistrza. Bo Legia juz raczej odpadła
Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.03.2010, 15:42
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
Poczekajcie jeszcze ze 2-3 kolejki i Lech znowu wpadnie w dołek.Im sie tyłki trzęsą jak widzą ze maja wiekszą szanse na majstra. i Wisła jak zwykle to wykorzysta bo jest doswiadczona jak zaden inny zespoł oebcnej ligi.Ja jestem dobrej mysli.Mecz Wisły z Lechem bedzie chyba decydującym.wiec poczkejamy do tego spotkania co do ocen który klub zdobedzie mistrza. Bo Legia juz raczej odpadła
mecz z Lechem będzie ważny ale nie koniecznie decydujący. W zeszłym sezonie mecz z Legia był decydujący, ale myślę że każdy pamięta że np Lechia mogła nas pozbawić mistrza czy też Śląsk bo do zdobycia bramki na 1:0 mecz był wyrównany.

A myślę że Lech po doświadczeniach z zeszłego sezonu nie będzie nam tak często oddawał punktów za darmo.
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Stary 21.03.2010, 15:50
yogul napisał(a):Wyświetl post
mecz z Lechem będzie ważny ale nie koniecznie decydujący. W zeszłym sezonie mecz z Legia był decydujący, ale myślę że każdy pamięta że np Lechia mogła nas pozbawić mistrza czy też Śląsk bo do zdobycia bramki na 1:0 mecz był wyrównany.

A myślę że Lech po doświadczeniach z zeszłego sezonu nie będzie nam tak często oddawał punktów za darmo.
Moze nie byc decydujący ale bardzo wazny. szkoda tylko ze Lech ma Legie u siebie. bo to są pewne 3 pkt dla poznaniaków. a My tak łatwo w Warszawie chyba nie bedziemy miec. derby sa na Hutniku wiec tak jakbysmy grali u siebie. bedzie ciezko zdobyc majstra ale nigdy nie mozna tracic nadziei

i jeszcze jedno. Bardzo wazne jest w tym sezonie zdobyc mistrzostwo bo wydaje mi sie ze Cupiał moze przeznaczyc wreszcie wieksze srodki finansowe na budowanie nowej Wisły. gdybysmy nie zdobyli 1 miejsca wszystko moze sie posypac
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.03.2010 o godz. 16:48.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.03.2010, 16:42
Aleście się tego bbbnba uczepili. Koleś normalnie spytał, a Wy mu jakąś psychozę przypisujecie. Zbastujcie trochę, bo borutę straszną robicie.

do bbbnba:
Lechia tak to tłumaczyła, że mają 20 piłkarzy na wyrównanym poziomie (nie koniecznie jakimś super, ale wyrównanym), więc chcieli zrobić trochę rotacji skoro grają z nami 3 mecze pod rząd co 3 dni. A czy odpuścili ligę przez wzgląd na Puchar Polski czy po prostu zrobili zmiany, bo Lechia z pierwszego meczu wypadła słabo, to już ciężko powiedzieć.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
krasny
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 21.03.2010, 16:43
daniello1987 napisał(a):Wyświetl post
i jeszcze jedno. Bardzo wazne jest w tym sezonie zdobyc mistrzostwo bo wydaje mi sie ze Cupiał moze przeznaczyc wreszcie wieksze srodki finansowe na budowanie nowej Wisły. gdybysmy nie zdobyli 1 miejsca wszystko moze sie posypac
Po czym wnosisz ze Cupiał ma zamiar wlasnie po tym sezonie przeznaczyć większe środki na Wisłę?

Czy dlatego że podobno Kasperczakowi tak powiedział?

Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Stary 21.03.2010, 16:46
ch*j wie co bedzie.pzdr
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 21.03.2010, 17:02
Zobaczymy co teraz Amica pokaze.
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.03.2010, 17:02
no to Lech w plecy i jest pięknie
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.03.2010, 17:09
Szukam określeń na stan murawy w Poznaniu i termin "kartoflisko" nie jest tak daleki od stanu faktycznego Jagiellonia próbuje więc górą i już zaliczyła poprzeczkę.
To w Krakowie trzymamy kciuki za Frankowskim, prawda?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 21.03.2010, 17:12
Kurde poprzeczka dla Jagi
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 21.03.2010, 17:16
prober napisał(a):Wyświetl post
Szukam określeń na stan murawy w Poznaniu i termin "kartoflisko" nie jest tak daleki od stanu faktycznego Jagiellonia próbuje więc górą i już zaliczyła poprzeczkę.
To w Krakowie trzymamy kciuki za Frankowskim, prawda?

nie wiem czy by tam pyry urosły bo pewnie jestm tyle piachu co na plaży w copacabanie
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 21.03.2010, 17:18
Bruno z Jagi to chyba najlepszy defensywny pomocnik w lidze
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów