|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Jest taki młody trener na dorobku, niedawno zwolniony z pewnej polskiej drużyny, którą wziął jako ósmą w tabeli ...
![]()
Myślenie nie boli !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Daleko jeszcze do końca sezonu, ale bardzo upraszczając rywalizację o MP do wyścigu pomiędzy Wisłą a Lechem i zakładając jutrzejszą wygraną Kolejorza z Jagiellonią mamy kalendarz:
(na starcie Wisła 44, Lech 42 pkt) WISŁA W Bytom W PoloniaW D Wrocław D Lech W Gliwice D Korona W Legia W Cracovia D Odra LECH W Odra D Legia D Arka W Wisła D Lechia W Śląsk D Bytom W Ruch D Zagłębie pogrubione mecze, w których wygrana gospodarzy nie powinna być zagrożona w ciemno zakładam, że pierwsza w tabeli Wisła wygra z ostatnią w tabeli Polonią Śląsk-Bytom oraz Odra-Piast to pary drużyn grające na podobnym poziomie, więc przyjmijmy, że Lech i Wisła zdobędą na tych wyjazdach identyczną liczbę pkt zostają nam kluczowe mecze: dla Wisły: derby oraz mecz z Legią dla Lecha: Legia u siebie oraz mecz w Chorzowie oraz Wisła-Lech (mecz o mistrzostwo?) Wisła nie ma szczęścia na Łazienkowskiej. Lech powinien stracić punkty w Chorzowie. Wiem, że na 2 miesiące przed końcem ligi to trochę wróżenie z fusów, ale wygrana w derbach i remis z Lechem powinny dać Wiśle mistrzostwo. Zwycięstwo z Lechem u siebie ogromnie polepszyłoby sytuację Wisły. Wypada mieć nadzieję, że 17 kwietnia przyjdzie forma! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Ja bym nie ryzykował wyliczanek typu, który mecz o mistrzostwo. Za tydzień wyjazd do Bytomia, gdzie niemiłosiernie męczyła się Legia i straciła punkty. Wiśle, łatwiej nie będzie... z taką gra, jak wczoraj to prawdopodobieństwo kolejnej wpadki jest ogromne...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
pzdr |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Bramka Micanskiego to z pewnością bramka kolejki, ale także może spokojnie kandydować do bramki sezonu. Rzadko się widzi w polskiej lidze takie akcje.
Co do Bakero, chciałoby się powiedzieć: a nie mówiłem? O Bakero hiszpańscy dziennikarze mówili, że trener z niego żaden. Poza nazwiskiem nic nie przemawiało na jego korzyść. Wojciechowski ma za swoje, zachowuje się gorzej niż Cupiał na samym początku. Straszny raptus, do tego źle wychowany. Boguś przynajmniej unikał publicznych wypowiedzi, jak był wnerwiony. Prawda jest taka, że Bakero miał pieniądze na transfery i czas, by drużynę przygotować do rundy. Spokojnie powinien ją utrzymać, tymczasem sytuacja Disco staje się dramatyczna. Z drugiej strony nie wiem, czy zmiana trenera coś da. Tam co chwila jest nowy trener - więc zdezorientowani piłkarze nie wiedzą, kogo słuchać. Są faworytem do spadku. I dobrze, bo to klub podobny do Amiki. Kupują miejsce w lidze, zmieniając Groclin na "Czarne Koszule". Do tego, w odróżnieniu od Amiki w zasadzie mają znikomą liczbę kibiców. Dla kogo ta drużyna ma grać? Ja wolę w tej lidze drużyny z tradycjami i z kibicami: Widzew, Górnik, Gieksę, Pogoń... ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Mitsanski strzelił w tej rundzie więcej bramek niż cała Wisła razem wzięta. To już piąte jego trafienie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Ciekawe kto po Bakero,i czy Wojciechowski wyłoży kasę na kogoś innego czy nie podejmie już walki o utrzymanie i Polonię poprowadzi jakiś kierownik druzyny
. W tak słabej lidze, przy takich środkach, solidny trener powinien utrzymać się spokojnie w lidze. Bakero ładne CV teraz będzie miał,znaczy jeszcze ładniejsze. Chyba poza swoim samochodem to już nic w życiu nie poprowadzi. Szkoda mi trochę Polonii,bo Wojciechowski ma środki aby zbudować zespół będący chociaby 3 siłą w lidze. A tak wszytko wskazuje na to,że raczej nic z tego nie będzie. Tylko zawsze mnie zastanawiało jaki jest sens inwestowania w klub bez kibiców?Prędzej czy póżniej tak by się to skończyło, niechęcią Wojciechowskiego do tego klubu. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
oo matko Micanski ;o
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Ekstraklasa jest bezlitosna. Amatorstwo i prowizorkę Polonii skarci spadkiem z ligi. I tak powinno być.
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
dokladnie. Ja poczatkowo chcialem zeby Polonia sie utrzymala bo gdzies wyczytalem ze Wojciechowski ma w przyszlym sezonie dac na transfery kilkadziesiat mln zlotych... ale niech spada bo taki z niego buraczek ze szkoda by bylo aby klub z takim prezesem osiagal sukcesy
Moi kandydaci do spadku to Polonia i Arka ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
widzieliście rajd Micanskiego i bramke na 1:0 w meczu Zaglębia z Polonią..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Nie znalazlem nigdzie informacji na ten temat, wiec pytam tu: sklad Lechii z wczorajszego meczu, to efekt oszczedzania podstawowych graczy na rewanz w Pucharze Polski?
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Zadalem normalne pytanie do osob, ktore interesuja sie pilka. Nie znam aktualnej sytuacji kadrowej Lechii, moze narzekali na urazy z pierwszego meczu puchorowego, albo przyjmuja taktyke odpuszczenia ligi kosztem PP? Nie wiem, wiec pytam.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To tutaj się raczej nie dowiesz
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Do bbbnba: Lechia lepiej zagrała w tym składzie,niż w środę w PP,gdzie nie potrafili oddać celnego strzału.Nie wiem co z Wami jest w tym Lechu,ale wszędzie węszycie spiski,które mają Wam przeszkodzić w zdobyciu tego mitycznego(dla Was)"majstra".Sędziowie,PZPN,spółdzielnie w lidze i UFO-oni wszyscy rzucają wam kłody pod nogi.Mając takiego,a nie innego właściciela,który był pracodawcą Fryzjera,uważałbym z tym jęczeniem na sędziów.Ja rozumiem,że długo czekacie na mistrza,ale żeby mieć aż taką horrendalną neuroze?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poczekajcie jeszcze ze 2-3 kolejki i Lech znowu wpadnie w dołek.Im sie tyłki trzęsą jak widzą ze maja wiekszą szanse na majstra. i Wisła jak zwykle to wykorzysta bo jest doswiadczona jak zaden inny zespoł oebcnej ligi.Ja jestem dobrej mysli.Mecz Wisły z Lechem bedzie chyba decydującym.wiec poczkejamy do tego spotkania co do ocen który klub zdobedzie mistrza. Bo Legia juz raczej odpadła
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
A myślę że Lech po doświadczeniach z zeszłego sezonu nie będzie nam tak często oddawał punktów za darmo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
i jeszcze jedno. Bardzo wazne jest w tym sezonie zdobyc mistrzostwo bo wydaje mi sie ze Cupiał moze przeznaczyc wreszcie wieksze srodki finansowe na budowanie nowej Wisły. gdybysmy nie zdobyli 1 miejsca wszystko moze sie posypac
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.03.2010 o godz. 16:48.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Aleście się tego bbbnba uczepili. Koleś normalnie spytał, a Wy mu jakąś psychozę przypisujecie. Zbastujcie trochę, bo borutę straszną robicie.
do bbbnba: Lechia tak to tłumaczyła, że mają 20 piłkarzy na wyrównanym poziomie (nie koniecznie jakimś super, ale wyrównanym), więc chcieli zrobić trochę rotacji skoro grają z nami 3 mecze pod rząd co 3 dni. A czy odpuścili ligę przez wzgląd na Puchar Polski czy po prostu zrobili zmiany, bo Lechia z pierwszego meczu wypadła słabo, to już ciężko powiedzieć. ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
Czy dlatego że podobno Kasperczakowi tak powiedział? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ch*j wie co bedzie.pzdr
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Zobaczymy co teraz Amica pokaze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
no to Lech w plecy i jest pięknie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Szukam określeń na stan murawy w Poznaniu i termin "kartoflisko" nie jest tak daleki od stanu faktycznego
Jagiellonia próbuje więc górą i już zaliczyła poprzeczkę.To w Krakowie trzymamy kciuki za Frankowskim, prawda? ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Kurde poprzeczka dla Jagi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
nie wiem czy by tam pyry urosły bo pewnie jestm tyle piachu co na plaży w copacabanie ![]() |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Bruno z Jagi to chyba najlepszy defensywny pomocnik w lidze
|
|
|