The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.03.2010, 21:31
No taka charakterystyka zawierająca jego hobby. Tak samo nikogo nie obchodziło, że Terziotti to robi, a i tak w gazetach się to pojawiało.
..
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 20.03.2010, 21:32
Małecki wie jak podlizać się skwk , chłopaczek powinien sobie tabletkę coś na wstrzymanie Bo jeszcze się nie nagrał dobrze, ale gęba to się nie zamyka

Kibice jeszcze przy stanie 0-0 skandowali nazwisko trenera Skorży, jakbyś to skomentował?
No to jest praca Maćka Skorży, nie ma co się oszukiwać. Przyszedł trener Kasperczak i właściwie tylko ustalił skład i tyle. Wydaje mi się, że całą pracę zrobił Maciek Skorża i to zwycięstwo przyszło dzięki niemu
Odpowiedz cytując
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 20.03.2010, 21:33
Jeśli chodzi o moej odczucia to Kirm i przede wszytskim Sobolewski zagrali tragicznie! Środek pola u nas nie istnieje!! Sobol lednwo biega i biega bez sensu. Nie odbiera w ogole piłek. Kirm to już jest w ogóle dno. Baaardzo słabo jeśli chodzi o podejście do piłki. Zwróćcie uwagę jak podnosi się z murawy nasz piłkarz po faulu, robi to jakieś 10 sekund. Ja pier**e!! Wstawać szybko i walczyć, biegac, wyrwać to zwycięstwo! Mecz jest jeden na tydzien, czasem dwa. Czy to tak wiele Nie moża na ten jeden mecz poświęcić się i dać z sibie wszystko?
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 20.03.2010, 21:37
gdzie i czy będzie powtórka spotkania tego nie wiem , law lada dzień powinien być skrót wideo na stronce , jutro także magazyn szybka piłka , ale to tylko skróty , a tobie pewnie chodzi o możliwość obejrzenia go w całości
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 20.03.2010, 21:40
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Małecki wie jak podlizać się skwk , chłopaczek powinien sobie tabletkę coś na wstrzymanie Bo jeszcze się nie nagrał dobrze, ale gęba to się nie zamyka

Kibice jeszcze przy stanie 0-0 skandowali nazwisko trenera Skorży, jakbyś to skomentował?
No to jest praca Maćka Skorży, nie ma co się oszukiwać. Przyszedł trener Kasperczak i właściwie tylko ustalił skład i tyle. Wydaje mi się, że całą pracę zrobił Maciek Skorża i to zwycięstwo przyszło dzięki niemu
No tak. Jak Wisła przegrywała za Skorży, to winę ponosili wszyscy, tylko nie Maciej, a kiedy zaczęła wygrywać za Kasperczaka to zasługa Skorży? Bardzo szanuję tego człowieka, ale też nie pieprzcie głupot bez sensu. Zwłaszcza, że widać dzisiaj było jak tragicznie zawodnicy są przygotowani fizycznie (jak to ktoś ładnie opisał wcześniej, Sobol to chyba rękawami oddychał), co niestety jest efektem nieodpowiedniego przygotowania zespołu przez Maćka.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 20.03.2010, 21:40
Moje podsumowanie z trybuny:
Do 65 minut niewiele lepiej, wręcz tak samo jak ostatnio. Ciągłe dalekie wykopy, brak gry z pierwszej piłki, błędy w elementarnych aspektach, beznadziejne wykonywane stałe fragmenty gry i co najgorsze... brak walki. Tak! Kto był na meczu ten widział, że po strzeleniu bramki nagle nasi zaczęli podbiegać do bramkarza gdy ten miał piłki, biegli nawet do straconych górnych piłek i wywierali presję na obrońców.
Na plus jeżeli chodzi o indywidualne oceny - jak prawie zawsze środek obrony, Ba i Łodzodziński,.
Na zdecydowany minus - Kirm (on w ogóle był przy piłce w pierwszej połowie?), Piotrek Brożek (o jakie zażenowanie i bezsilność sprawiała jego gra i wrzutki na trybunie), Małecki (wszystko za wolno, głupio, bezmyślnie) i Diaz (jak bym go w Wiśle widział ale tylko na ławce- on nie może mieć pewnego składu w 11)
Reszta przeciętnie, ale bardziej słabo niż dobrze.
W czasie najbliższego okna transferowego warto naprawdę poszukać rzeczywiście dobrego lewoskrzydłowego, napastnika i bocznego obrońcy (najlepiej takiego co da radę i na lewej i na prawej stronie) i przede wszystkim bramkarz. To już śmieszne nie jest - ironiczne brawa po każdym udanym złapaniu Mario, strach przed każdym podaniem do niego.
Teraz tylko czekać do następnego meczu, by przekonać się, czy Wiślacy rzeczywiście się przełamali czy było to tylko szczęście.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 20.03.2010, 21:45
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
gdzie i czy będzie powtórka spotkania tego nie wiem , law lada dzień powinien być skrót wideo na stronce , jutro także magazyn szybka piłka , ale to tylko skróty , a tobie pewnie chodzi o możliwość obejrzenia go w całości
powtórka o 22;45 na orange sport
Odpowiedz cytując
Lechista_
Member

Od: 01.2010

Stary 20.03.2010, 21:55
Wiedzialem od poczatku, ze w Krakowie bedzie bardzo ciezko a tym bardziej, ze Lechia skupia sie bardziej na Pucharze Polski. W lidze juz jestesmy ustawieni ale kazdy pkt jest wazny. Gdy zasiadlem przed TV i zobaczylem sklad Lechii to mnie lekko zatkalo a tym bardziej jak w pierwszej ''11'' wybiegl Bajic, no ale w pierwszej polowie zagral moim zdaniem pozytywnie. Szkoda tej sytuacji Wisniewskiego bo by mogl wygladac innaczej ten mecz.
Po pierwszej bramce dla Wisly lekko siedlismy. Ponadto druga bramka (Jirsaka) nie powinna byc uznana !!! Ogladalem lige + i tam wszystko wyszlo. No coz Wisla jest klubem z lepszymi zawodnikami i z wiekszym budzetem ale i tak nie rozumiem tych ''pseudogwiazd'' jak mogli tak grac we wczesniejszych meczach. To sa pseudogwiazdki. Ja bym im obciol pensje na miesiac. Taka gwiazda Brozek pchal sie do Fulham? Hehehe chyba posprzatac w szatniach i podawac wode.
Jeszcze troche kibicowsko...
Ogolnie doping moim zdaniem na przyzwoitym poziomie, doping dla Lechii jak i Wisly. Ciekawi mnie tylko dlaczego nie bylo flag Lechii na plotach?
WTOREK NASZ !!!! 1:1
Pozdrawiam z bialo-zielonego Londynu
LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Stary 20.03.2010, 21:57
Lechista_, mógłbyś dokładniej przytoczyć to, co wyszło w lidze+? Mnie się zdaje, że wyraźnie na powtórkach widać, że piłka całym obwodem znajduje się za bramką.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.03.2010, 21:59
Lechista_ napisał(a):Wyświetl post
Ponadto druga bramka (Jirsaka) nie powinna byc uznana !!! Ogladalem lige + i tam wszystko wyszlo.
No jasne, bo sędzia jest cyborgiem i ma fotokomórkę w oku. Nawet jeśli piłka nie przekroczyła całym obwodem linii, to i tak zabrakło centymetra, dwóch. Więc decyzja jak najbardziej słuszna, bo nawet po powtórkach można mieć wątpliwości.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lechista_
Member

Stary 20.03.2010, 22:02
Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
Lechista_, mógłbyś dokładniej przytoczyć to, co wyszło w lidze+? Mnie się zdaje, że wyraźnie na powtórkach widać, że piłka całym obwodem znajduje się za bramką.
No wlasnie... a w lidze + pokazali wszystko na spokojnie i okazalo sie, ze pilka byla troche na linii i nie powinni uznac. Porownali ta sytuacje z meczem Wisla-Korona(2007) gdzie Swierczewski strzelal z bardzo daleka i nie uznali...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 20.03.2010, 22:02
Kiedy właśnie w liga + powiedzieli wyraźnie, że bramka słusznie uznana!
Odpowiedz cytując
lexm
Junior Member

Od: 03.2010

Stary 20.03.2010, 22:03
Mecz taki sobie z przebłyskami po golu na 1-0 .
Chciałbym wrócić jednak do kwestii trenera i jego wyczucia. Dziś Kasperczak w doskonałym momencie wprowadził Łobodzińskiego i Jirsaka. Jeśli czekał by z zmianami dłużej piłkarze mogli by nie wejść w gre a brak gola wpłynął by niekorzystnie na morale . Także brawo za dobrą decyzje.
Niektórzy mówili nie walczyli dziś piłkarze to chyba ja inny mecz widziałem walczyli pierwszy raz zdecydowanie na całego żeby strzelić tego 1 gola a co w konsekwencji odblokowało ich psychicznie.
Plus dla dla piłkarzy + trenera i do pracy bo jest szansa na kolejny tryumf w lidze ale do tego wciąż daleka droga. Tak naprawdę w walce o mistrza pozostanie tylko Lech bo Legia pod batutą Białasa to maszynka wybuchowa in minus. Jeszcze wracając do meczu wierze że siłą Wisły w tym sezonie będzie równa kadra tzn. tak jak dziś słabiej Ba ... Słabiej Krim to zmiennicy wnoszą nową jakość . Brożki nieskuteczne to Boguski , Marcelo wyręczają . Liczę na kolektyw i taką chęć do walki jak dziś widziałem a jestem pewien że na koniec sezonu nie będziemy płakać.
Odpowiedz cytując
Lechista_
Member

Stary 20.03.2010, 22:04
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Kiedy właśnie w liga + powiedzieli wyraźnie, że bramka słusznie uznana!
No to nie wiem, moze inne programy ogladalismy
Odpowiedz cytując
Krzyma
Member

Od: 11.2007

Stary 20.03.2010, 22:07
Moim zdaniem sędzia uznał prawidłowo bramkę. Fakt piłka dotknęła linii bramkowej ale było to może 2cm. Więc sędzia nie miał prawa tego zobaczyć. Pozdro dla Lechii.
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !!

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.03.2010, 22:09
Krzyma napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem sędzia uznał prawidłowo bramkę. Fakt piłka dotknęła linii bramkowej ale było to może 2cm. Więc sędzia nie miał prawa tego zobaczyć. Pozdro dla Lechii.
Jak dotknęła to nie prawidłowo...Tak oglądam te powtórki na ekstraklasa tv i jak dla mnie ona odbiła się już za linią, ale jakość tego materiału nie powala na kolana.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Stary 20.03.2010, 22:10
Krzyma napisał(a):Wyświetl post
Nie miał prawa zobaczyć, co nie zmienia faktu, że bramki NIE POWINNA być uznana. To jest proste, przepisy to przepisy, a to co może zobaczyć sędzia to co innego.
Odpowiedz cytując
Lechista_
Member

Stary 20.03.2010, 22:10
Tak czy owak zycze wam MP i mam nadzieje, ze utrzecie nosa Lechowi. Moim marzeniem na ten moment jest awans do finalu Pucharu Polski ;] Dla was to normalka a dla nas to by bylo wielkie przezycie !
WISLA % LECHIA !!!
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Stary 20.03.2010, 22:11
Też mi się zdaje, że prawidłowo bramka uznana. Oglądam sobie powtórkę na zimno, nie wydaje mi się, żeby piłka dotykała linii. Zresztą, zawodnicy Lechii też się nie kłócili
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 20.03.2010, 22:13
Bramki teoretycznie być nie powinno, cały obwód to cały obwód, a w tym przypadku takiego nie było . Jednak sędziego można spokojnie w tej sytuacji usprawiedliwić, nie miał żadnych szans aby perfekcyjnie dojrzeć dosłownie te 2-3 cm.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.03.2010, 22:13
Dymcol napisał(a):Wyświetl post
wiadomo kiedy będzie powtórka meczu w tv?
na samym meczu byłem ale nic nie widziałem...
Że się tak zapytam z ciekawości: po co poszedłeś na ten mecz?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Stary 20.03.2010, 22:15
Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
Też mi się zdaje, że prawidłowo bramka uznana. Oglądam sobie powtórkę na zimno, nie wydaje mi się, żeby piłka dotykała linii. Zresztą, zawodnicy Lechii też się nie kłócili
AAAAA.... piłka może nie dutykać linii a i tak może nie być bramki... Polecam ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=_Ng8V...layer_embedded
Odpowiedz cytując
blanco
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 20.03.2010, 22:17
W Lidze + była wizualizacja. Rzeczywiście piłka całym obwodem nie przekroczyła linii,brakło że tak powiem 3,4 cm . To nie zmienia jednak faktu,że strzał Jirsaka pierwsza klasa ;D
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
Odpowiedz cytując
Zbyychu
Senior Member

Stary 20.03.2010, 22:19
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
AAAAA.... piłka może nie dutykać linii a i tak może nie być bramki... Polecam ten filmik: http://www.youtube.com/watch?v=_Ng8V...layer_embedded
no tak, to wiadomo, skrótu myślowego użyłem. Tak czy siak, dalej wydaje mi się, że bramka uznana prawidłowo, ale kłócił się nie będę, bo i twardych dowodów w ręku nie mam dzięki za ciekawy filmik.
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 20.03.2010, 22:20
Wynik o niebo lepszy niż gra. Gra tragiczne łamane przez beznadziejne. Nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek jakikolwiek trener przygotował naszą drużynę do rundy gorzej niż Magiczny Maciej. 3/4 składu jest kompletnie bez formy, pozostała 1/4 ledwo co daje radę. Dzisiaj na plus zdecydowanie Łobo. Chyba lubi grać z Lechią. Teraz musi już być lepiej.
:/
Odpowiedz cytując
krystiano
Member

Od: 10.2006

Stary 20.03.2010, 22:22
Przestańcie już pier.....
Jest 3-0 ( tylko szkoda , że akurat z LECHIĄ)
Zobaczymy co będzie dalej, dziś jest w końcu zajefajnie!!!!
Odpowiedz cytując
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 20.03.2010, 22:23
Piłka po strzale Jirsaka w bramce (?)

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Stary 20.03.2010, 22:29
wg C+ piłka nie przekroczyła całym obwodem linii, więc gol nie powinien być uznany.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
Lechista_
Member

Stary 20.03.2010, 22:29
Spokojnie krystiano, we wtorek role sie odwroca
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.03.2010, 22:30
WioReXXX napisał(a):Wyświetl post
heh faktycznie ciekawa sprawa - pomijając już dzisiejszy mecz to ten przepis to w zasadzie kompromitacja federacji.Bronią się rękami i nogami przed powtórkami i do tego jest przepis który jest kompletnie nie do wyegzekwowania bo jakim cudem którykolwiek z sędziów ma widzieć czy mimo odbicia się piłki za linią, część jej pozostała na linii Komedia.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów