|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
No taka charakterystyka zawierająca jego hobby. Tak samo nikogo nie obchodziło, że Terziotti to robi, a i tak w gazetach się to pojawiało.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Małecki wie jak podlizać się skwk
, chłopaczek powinien sobie tabletkę coś na wstrzymanie Bo jeszcze się nie nagrał dobrze, ale gęba to się nie zamyka![]() Kibice jeszcze przy stanie 0-0 skandowali nazwisko trenera Skorży, jakbyś to skomentował? No to jest praca Maćka Skorży, nie ma co się oszukiwać. Przyszedł trener Kasperczak i właściwie tylko ustalił skład i tyle. Wydaje mi się, że całą pracę zrobił Maciek Skorża i to zwycięstwo przyszło dzięki niemu |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Jeśli chodzi o moej odczucia to Kirm i przede wszytskim Sobolewski zagrali tragicznie! Środek pola u nas nie istnieje!! Sobol lednwo biega i biega bez sensu. Nie odbiera w ogole piłek. Kirm to już jest w ogóle dno. Baaardzo słabo jeśli chodzi o podejście do piłki. Zwróćcie uwagę jak podnosi się z murawy nasz piłkarz po faulu, robi to jakieś 10 sekund. Ja pier**e!! Wstawać szybko i walczyć, biegac, wyrwać to zwycięstwo! Mecz jest jeden na tydzien, czasem dwa. Czy to tak wiele
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
gdzie i czy będzie powtórka spotkania tego nie wiem , law lada dzień powinien być skrót wideo na stronce , jutro także magazyn szybka piłka , ale to tylko skróty , a tobie pewnie chodzi o możliwość obejrzenia go w całości
![]() ![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Moje podsumowanie z trybuny:
Do 65 minut niewiele lepiej, wręcz tak samo jak ostatnio. Ciągłe dalekie wykopy, brak gry z pierwszej piłki, błędy w elementarnych aspektach, beznadziejne wykonywane stałe fragmenty gry i co najgorsze... brak walki. Tak! Kto był na meczu ten widział, że po strzeleniu bramki nagle nasi zaczęli podbiegać do bramkarza gdy ten miał piłki, biegli nawet do straconych górnych piłek i wywierali presję na obrońców. Na plus jeżeli chodzi o indywidualne oceny - jak prawie zawsze środek obrony, Ba i Łodzodziński,. Na zdecydowany minus - Kirm (on w ogóle był przy piłce w pierwszej połowie?), Piotrek Brożek (o jakie zażenowanie i bezsilność sprawiała jego gra i wrzutki na trybunie), Małecki (wszystko za wolno, głupio, bezmyślnie) i Diaz (jak bym go w Wiśle widział ale tylko na ławce- on nie może mieć pewnego składu w 11) Reszta przeciętnie, ale bardziej słabo niż dobrze. W czasie najbliższego okna transferowego warto naprawdę poszukać rzeczywiście dobrego lewoskrzydłowego, napastnika i bocznego obrońcy (najlepiej takiego co da radę i na lewej i na prawej stronie) i przede wszystkim bramkarz. To już śmieszne nie jest - ironiczne brawa po każdym udanym złapaniu Mario, strach przed każdym podaniem do niego. Teraz tylko czekać do następnego meczu, by przekonać się, czy Wiślacy rzeczywiście się przełamali czy było to tylko szczęście. |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Wiedzialem od poczatku, ze w Krakowie bedzie bardzo ciezko a tym bardziej, ze Lechia skupia sie bardziej na Pucharze Polski. W lidze juz jestesmy ustawieni ale kazdy pkt jest wazny. Gdy zasiadlem przed TV i zobaczylem sklad Lechii to mnie lekko zatkalo a tym bardziej jak w pierwszej ''11'' wybiegl Bajic, no ale w pierwszej polowie zagral moim zdaniem pozytywnie. Szkoda tej sytuacji Wisniewskiego bo by mogl wygladac innaczej ten mecz.
Po pierwszej bramce dla Wisly lekko siedlismy. Ponadto druga bramka (Jirsaka) nie powinna byc uznana !!! Ogladalem lige + i tam wszystko wyszlo. No coz Wisla jest klubem z lepszymi zawodnikami i z wiekszym budzetem ale i tak nie rozumiem tych ''pseudogwiazd'' jak mogli tak grac we wczesniejszych meczach. To sa pseudogwiazdki. Ja bym im obciol pensje na miesiac. Taka gwiazda Brozek pchal sie do Fulham? Hehehe chyba posprzatac w szatniach i podawac wode. Jeszcze troche kibicowsko... Ogolnie doping moim zdaniem na przyzwoitym poziomie, doping dla Lechii jak i Wisly. Ciekawi mnie tylko dlaczego nie bylo flag Lechii na plotach? WTOREK NASZ !!!! 1:1 Pozdrawiam z bialo-zielonego Londynu ![]() LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lechista_, mógłbyś dokładniej przytoczyć to, co wyszło w lidze+? Mnie się zdaje, że wyraźnie na powtórkach widać, że piłka całym obwodem znajduje się za bramką.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
No jasne, bo sędzia jest cyborgiem i ma fotokomórkę w oku. Nawet jeśli piłka nie przekroczyła całym obwodem linii, to i tak zabrakło centymetra, dwóch. Więc decyzja jak najbardziej słuszna, bo nawet po powtórkach można mieć wątpliwości.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No wlasnie... a w lidze + pokazali wszystko na spokojnie i okazalo sie, ze pilka byla troche na linii i nie powinni uznac. Porownali ta sytuacje z meczem Wisla-Korona(2007) gdzie Swierczewski strzelal z bardzo daleka i nie uznali...
![]() LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kiedy właśnie w liga + powiedzieli wyraźnie, że bramka słusznie uznana!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Mecz taki sobie z przebłyskami po golu na 1-0 .
Chciałbym wrócić jednak do kwestii trenera i jego wyczucia. Dziś Kasperczak w doskonałym momencie wprowadził Łobodzińskiego i Jirsaka. Jeśli czekał by z zmianami dłużej piłkarze mogli by nie wejść w gre a brak gola wpłynął by niekorzystnie na morale . Także brawo za dobrą decyzje. Niektórzy mówili nie walczyli dziś piłkarze to chyba ja inny mecz widziałem walczyli pierwszy raz zdecydowanie na całego żeby strzelić tego 1 gola a co w konsekwencji odblokowało ich psychicznie. Plus dla dla piłkarzy + trenera i do pracy bo jest szansa na kolejny tryumf w lidze ale do tego wciąż daleka droga. Tak naprawdę w walce o mistrza pozostanie tylko Lech bo Legia pod batutą Białasa to maszynka wybuchowa in minus. Jeszcze wracając do meczu wierze że siłą Wisły w tym sezonie będzie równa kadra tzn. tak jak dziś słabiej Ba ... Słabiej Krim to zmiennicy wnoszą nową jakość . Brożki nieskuteczne to Boguski , Marcelo wyręczają . Liczę na kolektyw i taką chęć do walki jak dziś widziałem a jestem pewien że na koniec sezonu nie będziemy płakać. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
No to nie wiem, moze inne programy ogladalismy
![]() ![]() ![]() LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
|
|
|
|
Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Moim zdaniem sędzia uznał prawidłowo bramkę. Fakt piłka dotknęła linii bramkowej ale było to może 2cm. Więc sędzia nie miał prawa tego zobaczyć. Pozdro dla Lechii.
![]()
JESTEŚMY DUMĄ TEGO MIASTA !!
A W NASZYCH SERCACH BIAŁA GWIAZDA !! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
...Tak oglądam te powtórki na ekstraklasa tv i jak dla mnie ona odbiła się już za linią, ale jakość tego materiału nie powala na kolana.![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie miał prawa zobaczyć, co nie zmienia faktu, że bramki NIE POWINNA być uznana. To jest proste, przepisy to przepisy, a to co może zobaczyć sędzia to co innego.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tak czy owak zycze wam MP i mam nadzieje, ze utrzecie nosa Lechowi. Moim marzeniem na ten moment jest awans do finalu Pucharu Polski ;] Dla was to normalka a dla nas to by bylo wielkie przezycie !
WISLA % LECHIA !!! ![]() LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też mi się zdaje, że prawidłowo bramka uznana. Oglądam sobie powtórkę na zimno, nie wydaje mi się, żeby piłka dotykała linii. Zresztą, zawodnicy Lechii też się nie kłócili
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Bramki teoretycznie być nie powinno, cały obwód to cały obwód, a w tym przypadku takiego nie było
. Jednak sędziego można spokojnie w tej sytuacji usprawiedliwić, nie miał żadnych szans aby perfekcyjnie dojrzeć dosłownie te 2-3 cm.![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Że się tak zapytam z ciekawości: po co poszedłeś na ten mecz?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
W Lidze + była wizualizacja. Rzeczywiście piłka całym obwodem nie przekroczyła linii,brakło że tak powiem 3,4 cm . To nie zmienia jednak faktu,że strzał Jirsaka pierwsza klasa ;D
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
dzięki za ciekawy filmik. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Wynik o niebo lepszy niż gra. Gra tragiczne łamane przez beznadziejne. Nie przypominam sobie żeby kiedykolwiek jakikolwiek trener przygotował naszą drużynę do rundy gorzej niż Magiczny Maciej. 3/4 składu jest kompletnie bez formy, pozostała 1/4 ledwo co daje radę. Dzisiaj na plus zdecydowanie Łobo. Chyba lubi grać z Lechią. Teraz musi już być lepiej.
![]()
:/
|
|
|
|
Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Przestańcie już pier.....
Jest 3-0 ( tylko szkoda , że akurat z LECHIĄ) Zobaczymy co będzie dalej, dziś jest w końcu zajefajnie!!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Piłka po strzale Jirsaka w bramce (?)
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wg C+ piłka nie przekroczyła całym obwodem linii, więc gol nie powinien być uznany.
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Spokojnie krystiano, we wtorek role sie odwroca
![]() ![]() LGFCE - Lechia Gdańsk Fan Club England
|
|