|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Mogą być aligatory tylko takie 'four fiter szwagier'. Kibice beda im rzucac kurczaki.
![]()
.
. |
|
|
|
sssssssss..
Od: 10.2003
Offline |
|
zerknij na http://stadionwisly.info/dane_techniczne/konstrukcja# tam masz rysunek w skali i tylko porównaj do bocznych trybun i masz dobry powód do napicia się w piątek )![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Krotka informacja z GK
W sumie wszystko co jest w artykule zostało ostatnio tutaj napisane. Znalazła się kasa na halę Wisły http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664 |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]()
Należę do Socios Wisła Kraków od 11/2018
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
daruj sobie takie rysowanie na oko...
Proporcje są GRUBO przesadzone. Linia boczna zacznie się mniej więcej w połowie koparko-ładowarki. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ehh...nawet nie strasz;/
Już nawet na tamtym zdjęciu linie wydają się dość daleko.. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
Jak dla mnie pole pomiędzy 19 a 06 może zostać puste .Tragedii nie będzie ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Farba zwykła elewacyjna pewnie załatwiła by sprawę.Trochę chyba gorzej że pasuje dobrać kolor jakiś szary- bo biały byłby zbyt "oczojebny" i nie pasowałby do schodów na E
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Pobawiałem się trochę w paincie...pierwsze zdjęcie to propozycja
SKWK, reszta przeróbki: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...3896d2448.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...ee2fca148.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...8a18599c8.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...96ca0a395.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
ta gwiazdka między 1906 jednak nijako wygląda.. co za dużo to nie zdrowo..
ze zmianą D na X super pomysł.. w ogóle się nie moge przyzwyczaic do mowienia ze idziemy na D .. na D młyn.. na D siedza najbardziej zagorzali kibice... i chyba nigdy nie przyzwyczaje.. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
przeciez wszystkie wymiary fosy sa podane na rysunku:
- szerokosc 2m - wysokosc od strony murawy 1,34m - wysokosc od strony trybuny 1,94m + 0,7m "balustrado-stolik" nie wiem czemu ta "balustrada ma 0,7m, jak ustawowe minimum jest 1,1m. co do fosy - to mozna puscic wode z jednego konca na drugi - taka jakby rzeke zrobic - i moze jakies pirannie wrzucic ![]() ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
A może by tak między 19 i 06 wrzucić krzyż celtycki? Pewnie nie przejdzie ale warto spróbować heh.
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Ehhh po co wy kombinujecie z tymi wzorami, jak ten "oficjalny" został już wybrany ? Nikt wszystkim nie dogodzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
a widzisz tam inny pojazd tego typu ?
Co do linii bocznej, to trochę się zagalopowałem. Powinno być tak: ![]() źle nie jest. ale spokojnie mogło być 5m bliżej |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wydaje mi się te wszystkie niedociągnięcia wynikają głównie z braku doświadczenia w projektowaniu i budowaniu stadionów w Polsce. Dopiero teraz jest wielki bum na stadiony a do tej pory były tylko tak naprawdę dwa nowoczesne stadiony (Kielce i Lubin) gdzie też pewnie mieli jakieś problemy. Pewnie w miarę budowania stadionu a póżniej jego użytkowania będą pewne błędy eliminowane.
Co do tej fosy to na głównej pisze że po obniżeniu murawy będzie miała tylko metr. Wzór krzesełek jest fajny ale na tym powinny się skończyć napisy, wzorki, itp na trybunach. Jak na każdej będzie napis to niebędzie to wyglądało zbyt estetycznie a poza tym chyba już wyczerpały się pomysły ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W takim razie jest dobrze ! Spodziewałem się,że będzie większa ta odległość.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
||
|
Arapaho; napisał(a):
Arapaho; napisał(a):
Myślę że kierunek to rodzaj farb wykorzystywanych do malowania pasów czy linii na drogach.
Ostatnio edytowane przez filip74 : 19.03.2010 o godz. 23:26.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Tak jak już przed zimą przewidzieliśmy że na lipiec - jeśli w ogóle, to będzie jedna wielka prowizorka, tak jasnym jest że czeka nas najpewniej gigantyczna liczba niedoróbek, które będą wychodziły im bliżej będzie końca. Ja będę już szczęśliwy jak ten stadion się nie zawali przy golu albo dach nie odleci przy wietrze ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
nie narzekam, bo już nie ma co narzekać, ale nie mogę się powstrzymać, aby nie napisać
czemu nie ujawnią osoby odpowiedzialnej za nieskładane krzesełka. Na Legii się dało, u nas nagle już było za późno... ktoś o tym zadecydował...poszło o pieniądze i koszt krzesełek...zapewne ale to jest paranoja, ZIKIT jako inwestor powinien zaprotestować, każdy materiał musi być uzgadniany przez inspektora nadzoru inwestorskiego ![]()
Runner
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
chyba nie myślisz że krzesełka zostały zmienione bez zgody inwestora? Ewidentnie miasto tnie koszty
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Przeglądając stare lotnicze zdjęcia Krakow ( http://planowanie.um.krakow.pl/bppzoom/?ID=99 ) naszła mnie taka smutna refleksja.
Tak wyglądały tereny wokół stadionu w 1965 roku: ![]() 3 boiska treningowe + stadion lekkoatletyczny, korty tenisowe, dwa baseny A tak wyglądają teraz: ![]() Wiadomo, że zdjęcia trochę przekłamują i czasy inne, ale poza stadionem baza i obiekty wyglądały o niebo lepiej 45 lat temu... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie zapędzaj się tak z wnioskami bo stadion lekkoatletyczny, korty tenisowe i jeden z basenów (ten bliżej Cichego Kącika) nie należały do nas....Podobnie jak amfiteatr.
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 01.2003
Offline |
|
|
Zdaję sobie z tego sprawę, więc nie chodziło mi konkretnie o naszą bazę tylko generalnie o zagospodarowanie wokół stadionu. Czyja jest wina takiego stanu rzeczy to już osobna kwestia.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2009
Offline |
|
![]() ![]() Witajcie kiełbaso z namiotu i kolejki z PRLu, kiosków gastronomicznych nie wybudowano. Tak dla przypomnienia, koszt trybuny wschodniej to 144mln PLN brutto. Na zachodniej będzie tak samo. Nowe trybuny, stary catering z namiotu, podobnie jak z trybuną południową. Tych gości z ZIKITu należy zaprosić na mecz w deszczowy dzień, postawić w długiej kolejce do namiotu, może zrozumieją że wyłączanie punktów gastronomii z przetargu to idiotyzm. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Witam, Piotrze, skoro wywnioskowałeś iż nie będzie kiosków zamieszczonych na planach, czym w takim razie są te rurki (?) wystające z podłogi przy ścianach, są one w miejscach gdzie wg planu mają być jak mniemam kuchenki i zmywaki (nie znam się na tego typu oznaczeniach, ale na to mi wygląda), może po prostu na kioski będą się składały później dobudowane blaty? Chyba że jest już oficjalna informacja na ten temat, a ja to przeoczyłem mimo iż śledzę ten wątek.
![]()
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Albo zrobią ścianki z regipsu, które można zrobić w godzine?
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|