The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2010, 12:42
Wierzcie Kołtoniowi, tak samo jak w to że rozmawiał z żoną Schaefera, że jej mąż już jest w Krakowie i o 17stej zostanie ogloszony.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.03.2010, 13:37
tofik napisał(a):Wyświetl post
Christow podobno z jutuba wypatrzony. Czyli zamiast opłacać duet E&J lepiej dać 3k zł jakiemuś kibicowi i niech przeczesuje transfermarkta i jutuba
Ja jestem przekonany że efekty byłyby dużo lepsze (serio).

Można by dać dla takich forumowych skautów powiedzmy sume i pozycje na jaka maja szukać, a efekty zamieszczać na forum i w głosowaniu wybierać tego najciekawszego.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 16.03.2010, 13:49
Baala napisał(a):Wyświetl post
Ja jestem przekonany że efekty byłyby dużo lepsze (serio).

Można by dać dla takich forumowych skautów powiedzmy sume i pozycje na jaka maja szukać, a efekty zamieszczać na forum i w głosowaniu wybierać tego najciekawszego.
Tak albo szukać talentów jeszcze nie odkrytych w FM'ie ^^
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.03.2010, 17:46
Widziałem dziś w nsport wywiad z Cleberem.
Powiedział, że ma już wypatrzonych kilku piłkarzy z ligi brazylijskiej, którzy mogliby wzmocnić latem Wisłę. Szukał piłkarzy tylko takich, którym latem kończą się kontrakty. Palmeiras i Corinthians chyba się przewinęły w jego wypowiedzi. Chodzi o młodszych zawodników w wieku 20-23 lat. Lewy obrońca i napastnik.

Osobiście bardziej czekam na efekty pracy Clebera w niedalekiej przyszłości, niż na to co nam zaoferują Edek i Józek.
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 16.03.2010, 18:08
Szarny napisał(a):Wyświetl post
Widziałem dziś w nsport wywiad z Cleberem.
Powiedział, że ma już wypatrzonych kilku piłkarzy z ligi brazylijskiej, którzy mogliby wzmocnić latem Wisłę. Szukał piłkarzy tylko takich, którym latem kończą się kontrakty. Palmeiras i Corinthians chyba się przewinęły w jego wypowiedzi. Chodzi o młodszych zawodników w wieku 20-23 lat. Lewy obrońca i napastnik.

Osobiście bardziej czekam na efekty pracy Clebera w niedalekiej przyszłości, niż na to co nam zaoferują Edek i Józek.

też go oglądałem ;] tez miałem to pisać ale mnie ubiegłeś...
wymienił nie tylko lewego obrońcę i napastnika ale też pomocnika...
mówił że zawodnicy ci nie zawsze mieszczą się w wyjściowej 11 swoich zespołów
mówił też coś o Gremio
i że zawodnicy ci mają być ambitni i mają mieć poukładane w głowach, którzy myślą o poważnej karierze w europie, gdzie Wisła ma być zespołem w którym oswoją się z systemem gry... ciekawe co z tego wyjdzie :]
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.03.2010, 18:12
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
też go oglądałem ;] tez miałem to pisać ale mnie ubiegłeś...
wymienił nie tylko lewego obrońcę i napastnika ale też pomocnika...
mówił że zawodnicy ci nie zawsze mieszczą się w wyjściowej 11 swoich zespołów
mówił też coś o Gremio
i że zawodnicy ci mają być ambitni i mają mieć poukładane w głowach, którzy myślą o poważnej karierze w europie, gdzie Wisła ma być zespołem w którym oswoją się z systemem gry... ciekawe co z tego wyjdzie :]
niech tak rozpowiada dalej - niektórzy sposród naszych rywali tylko na takie paplanie czekają. A potem zdziwicie się, jak wspomniany lewy obronca czy napastnik zasili Amikę....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.03.2010, 20:05
O zgrozo... Dlaczego nas Legia uprzedziła w kupnie King Donga. Dlaczego? A był gracz słynnego ManUtd do wyjęcia za free. Dlaczego?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 16.03.2010, 21:09
Chciałbym się dowiedziec, czy jednocześnie ze zwolnieniem Skorży i Terziottiego pracę stracili również Edek z Józkiem?
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 16.03.2010, 21:19
WiślakMyślenice napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym się dowiedziec, czy jednocześnie ze zwolnieniem Skorży i Terziottiego pracę stracili również Edek z Józkiem?
Z tego co podawala oficjalna, to prace stracil jedynie Wloch, a reszta narazie bez zmian.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 16.03.2010, 21:21
Nie wiem kto teraz jest najwazniejszy po Bogu ale czy jest on az tak slepy by widziec ze Edki i Juzki kupe robia i z tej ich roboty nic nie wynika ?

Po co im placic, kupic pilki za ta kase i dac do kopania dzieciom!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.03.2010, 21:33
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem kto teraz jest najwazniejszy po Bogu ale czy jest on az tak slepy by widziec ze Edki i Juzki kupe robia i z tej ich roboty nic nie wynika ?

Po co im placic, kupic pilki za ta kase i dac do kopania dzieciom!
Powiedz mi jedno. Po czym wnioskujesz i oceniasz ich prace? Na jakiej podstawie uważasz że nic nie robią?
Proszę Cię podaj argument?
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 16.03.2010, 21:34
Ja mysle ze Flip&Flap pracuja obecnie nad jakims transferem a szczegoly poznamy pewnie na dzien przed zamknieciem okienka transferowego tak jak to bylo z gwiazdą youtube'a Hristovem.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 16.03.2010, 21:38
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Powiedz mi jedno. Po czym wnioskujesz i oceniasz ich prace? Na jakiej podstawie uważasz że nic nie robią?
Proszę Cię podaj argument?
No wlasnie o to chodzi ze nie widze ich pracy w Wisle, tyle co sie dowiedzialem ze Christov to ponoc ich zasluga...
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 16.03.2010, 21:56
No wlasnie o to chodzi ze nie widze ich pracy w Wisle, tyle co sie dowiedzialem ze Christov to ponoc ich zasluga...
Pewnie nie mogli nikogo znalezc, wkurzyli sie i w wolnej chwili weszli na youtube zeby sie zrelaksowac przy teledysku Lady Gagi i niechcaco odkryli Hristova.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 16.03.2010, 22:00
Macius ale moze zakontraktowanie Issa i Juszczyka () to tez ich zasluga, tyle tylko ze nigdzie nie jest powiedziane przez kogo znalezieni oni zostali... bez ironii...
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 16.03.2010, 22:03
Według mnie Cleber w ten rok na który ma kontrakt zrobi dla Wisły dużo więcej niż duet: Edek&Józek przez całą pracę w Wiśle.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Stary 16.03.2010, 22:07
A co oni Bogu winni ducha ludzie mogą poradzić na braki w naszym budżecie? Nie widzisz ich pracy bo nie da się jej zobaczyć. Skauci na ogół oglądaja kandydatów do gry w zespole.. a skoro Wisła szuka graczy darmowych z niskimi żądaniami kontraktowymi.. bez klubu..a zarazem lepszych od tych w klubie.. to ciężko jest takich znaleźć.
Myślę że jeśli w następnym okienku Cupiał przeznaczył jakaś określona sume na transfery to wtedy byśmy zobaczyli efekty pracy naszych poszukiwaczy.

Mi nasuwa się jeszcze przykład ( z tych oczywistych, bo niewiadomo ilu piłkarzy Csaplar i Klejdinst nam jeszcze wypatrzyli) Punosevaca - tego napastnika.

Jak nie było żadnego skauta w klubie to było biadolenie że jesteśmy 50lat za murzynami.. gdy klub rozpoczął zalążkowy pomyśł stworzenia jakichkolwiek szukaczy piłkarzy do klubu to zaczeły się jęki ze też do dupy jest.
Dajcie im popracowac w spokoju i nie twórzcie teorii "science fiction". Bo to smakuje jak: musze się do kogoś/czegos przy.......ic bo mam atak marudzenia.

Przekonaly mnie twoje argumenty grzes, faktycznie w Polsce sieci skautingu dopiero raczkuja, trzeba czasu i wiecej ludzi by byly jakies efekty widoczne...
To dziękuje za zrozumienie. I tak jak napisałeś - to dopiero raczkuje, więc cudów nie oczekujmy.

jeszcze tak ogólnie co do skautingu: przed chwila znalazłem taki link: http://www.futbol.pl/artykul/79381.html
Bardo super pomysł Legii.. tylko czemu w Polsce się nie organizuje takich treningów dla mlodych piłkarzy z Polski?
Powód: link
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 16.03.2010 o godz. 22:31.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 16.03.2010, 22:09
Przekonaly mnie twoje argumenty grzes, faktycznie w Polsce sieci skautingu dopiero raczkuja, trzeba czasu i wiecej ludzi by byly jakies efekty widoczne...
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.03.2010, 22:14
DOBRY scout jest w stanie znaleźć także darmowych zawodników. Oczywiście za free na pewno drugiego Ronaldo nie znajdzie ale kilku "Błaszczykowskich" czemu nie. Bądźmy jednak sprawiedliwi i dajmy im trochę czasu. Na pewno nie jest to łatwe zadanie ale moim zdaniem wykonalne. A czy jemu podołają.. zobaczymy
Odpowiedz cytując
Barszczu
Junior Member

Od: 08.2003

Stary 16.03.2010, 22:47
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
jeszcze tak ogólnie co do skautingu: przed chwila znalazłem taki link: http://www.futbol.pl/artykul/79381.html
Bardo super pomysł Legii.. tylko czemu w Polsce się nie organizuje takich treningów dla mlodych piłkarzy z Polski?
Jak nie wiesz, to się nie wypowiadaj na ten temat

swego czasu Wisła prowadziła szeroką akcję tego typu, organizowane były zgrupowania kilkudniowe + mecze testowe dla młodych chłopaków z niższych lig w Polsce.
Odpowiedz cytując
Zaza
Member

Od: 11.2006

Stary 17.03.2010, 17:49
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Ja bym duet Jozek&Edek zwolnil natychmiast. Jesli ich plonem jest Hristov to jeszcze szybciej niz natychmiast.

Oceniasz piłkarza po dwóch meczach w których:
-w pierwszym grał po 1 treningu
-w drugim - grał jak cała drużyna...

Oglądając dzisiejszy mecz, uważam że to jednak będzie jakieś wzmocnienie... I jeśli takich piłkarzy będą nam sprowadzać E&J to nie będzie źle... Przy obecnej sytuacji finansowej...
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Stary 19.03.2010, 08:05
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Wiem, wiem - to tylko Fakt, ale fajnie byłoby mieć np. Kosowskiego i Żurawskiego choćby na ławce rezerwowych.
Odpowiedz cytując
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.03.2010, 08:27
Typowa plotka, wymysł dziennikarza- wraca Kasperczak? No to pewnie będzie chciał sprowadzić "swoich" piłkarzy.
Zaraz pewnie zaczniemy czytać o powrotach Żurawskiego, Strąka czy innych.
Abstrahując od tego, że to zwykły wymysł nie popieram takich pomysłów. Zacznijmy budować nową Wisłę, z w miarę młodymi, świeżymi, ambitnymi piłkarzami. Bazę straszych już jako taką mamy - Cleber, Głowacki, Sobolewski, Brożkowie. Ja oczekuję latem jakichś rzeczywiście dobrych transferów zagranicznych, nie wierzę w dobre transfery z Polski- piłkarze za drodzy, mentalnie nieprzygotowani, technicznie 100 lat za murzynami (dosłownie).
Nie pozostaje nam nic jak czekać. A że transfery będą (oczywiście jak będzie Mistrzostwo) to jest pewne.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 19.03.2010, 09:32
Hives4 napisał(a):Wyświetl post
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html
Wiem, wiem - to tylko Fakt, ale fajnie byłoby mieć np. Kosowskiego i Żurawskiego choćby na ławce rezerwowych.
rok temu to nawet fajnie byłoby jakby wrócił ale teraz ma już 33 wiosny.Wolałbym kogoś młodszego.Do Górnika też Heniu ściagał graczy co najlepsze dni maja już dawno za sobą i wiemy jak to sie skończyło....
Odpowiedz cytując
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 19.03.2010, 10:18
Patrzac na wyczyny naszych skrzydlowych to nawet 40 letni Kosa biegajacy olasce bedzie ogromnym wzmocnieniem... Brac bez zastanawiania sie.
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 19.03.2010, 10:22
Coz mogl Fakt wymyslic ,nie majac o czym pisac ? Kasperczak w Wiśle ,to piszemy ,że chce sciagnac Kosowskiego ,brednie
Odpowiedz cytując
arrosmay
Senior Member

Od: 03.2010

Stary 19.03.2010, 10:27
Jednak wiecie, kończy mu się kontrakt, w czerwcu, a ówcześni piłkarze lubieli Henia, więc kto wie czy nie sięgnął by po Kosę.
Zresztą z takiego obrotu byłbym zadowolony, ponieważ Kosa jest jednym z moich ulubionych piłkarzy polskich, więc bardzo chętnie zobaczyłbym go w stroju z Białą Gwiazdą na piersi xD
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 19.03.2010, 10:31
arrosmay napisał(a):Wyświetl post
Jednak wiecie, kończy mu się kontrakt, w czerwcu, a ówcześni piłkarze lubieli Henia, więc kto wie czy nie sięgnął by po Kosę.
Zresztą z takiego obrotu byłbym zadowolony, ponieważ Kosa jest jednym z moich ulubionych piłkarzy polskich, więc bardzo chętnie zobaczyłbym go w stroju z Białą Gwiazdą na piersi xD
On dobrze gra tylko wtedy jak ma nie jasną sprawę kontkraktu. Solidna umowa na kilka lat nic nie da. Jeden rok z opcją przedłużenia na kolejny. Wtedy gość by coś grał.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 19.03.2010, 10:54
Nie bylo kasy na napastnika a na Kose bedzie? Fakt.
Odpowiedz cytując
Rafee
Member

Od: 06.2006

Stary 19.03.2010, 11:54
Macius.... w czerwcu mu się kończy kontrakt....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów