|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Ja mam pytanie do SKWK, czy informacje o tym, ze Kasperczak pomagal Stawowemu w rozpracowywaniu Wisly zostaly potwierdzone? Z tego co ja pamietam zaczelo sie od domyslow, kiedy to wypatrzono Kasperczaka na stadionie podczas derbow... Wiec pytam tych ktorzy byc moze wiedza lepiej, a tak wynika z artykulu na stronie SKWK, czy ktorys z dwojki Stawowy, Kasperczak to potwierdzil, bo jesli do dzis poruszamy sie jedynie w swiecie domyslow, to jest to zwykle oszczerstwo... Pomijam cala reszte spraw zwiazanych z odejsciem Kasperczaka, interesuje mnie ta sprawa... SKWK to jednak na tyle "silna" organizacja, ze pelni tez funkcje opiniotworcza, szkoda wiec by opisywala sytuacje, ktora nigdy mogla nie miec miejsca.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
- jakie kontakty ma Wałdoch? Wkręcił syna do szkółki w Shalke? - piękna, dojrzała demonstracja. Ale, "Polskę" piszemy z wielkiej litery i wolałbym nie wysłuchiwać wycieczek w stylu "większe niż ty", zwłaszcza, że nie wiesz czym się zajmuję. - jeszcze raz pytam: czym zarządzał Mielcarski i co sprawia, że znalazłby się w roli prezesa Wisły? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Podoba mi się to co napisałeś. W dodatku bez wulgaryzmów i fanatycznego zadęcia, co tak odstrasza czasem tych "normalnych" od SKWK.
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Do dj_ibutti: Po pierwsze: Liczy się i sukces, i tradycja. Działania Wisły winny by ukierunkowane i na jedno, i na drugie. W mniemaniu Bogusława Cupiała z dn. 15.03.2010 roku Henryk Kasperczak może dac sukces, wiec skoro Wlasciciel, który za własne pieniądze tworzy drużyne będącą czescia historii klubu, podjął taka decyzję, to w imie poszanowania tej tradycji uszanujmy ja wszyscy bez wzgledu czy się z nią zgadzamy czy nie.
Po drugie: skoro tekst ukazuje się na stronie SKWK i nie ma wyraźnej adnotacji jak chocby tutaj: http://www.***************/news/show..._marnotrawnego , że "Tekst jest subiektywną opinią autora tekstu" przyjmuje się go za oficjalne stanowisko wlasciela strony, w tym wypadku SKWK. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Teraz to jest "musztarda po obiedzie" i SKWK zamiast wylewać swoje żale powinno zacisnąć zęby i dać pracować trenerowi.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dokladnie... Ze tez Wam sie chce tyle postow nabijac i toczyc spory, ktore niczego nie zmienia, bo i tak kazdy zostanie przy swoich racjach. Trenerem jest Kasperczak i teraz trzeba sciskac kciuki za obrone mistrzostwa i dalsze sukcesy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
I na tym pozostańmy. Strony będą stały na swoich stanowiskach i jak widać niewiele się zmieni. Teraz potrzeba im wszystkim naszego wsparcia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taka awantura, że aż z ciekawości zajrzałem na stronę SKWK i naprawdę nie rozumiem o co ten raban. SKWK napisało ostrą notkę na temat przyjścia Kasperczaka, dalej pojawił się nieco bardziej stonowany, ale nadal stanowczy artykuł na ten temat. Ale czy SKWK napisało nieprawdę? Obraziło Kasperczaka? Nie. Wyraziło niezadowolenie z podjętej w klubie decyzji, tylko ubrało to w słowa. Przecież trudno żeby SKWK witało Kasperczaka z otwartymi ramionami. Nie wyobrażam sobie również, że SKWK mogłoby wystosować notkę w stylu:
Cytat:
Trudno znaleźć trenera z czystą kartą( szczególnie dobrego trenera), nawet taki Petrescu po odejściu sporo nam nabruździł w wywiadach prasowych. Ale to nie zmienia faktu, że kibice mają prawo do wyrażania opinii i/lub niezadowolenia- oczywiście jak długo nie przekraczane są granice dobrego smaku i forma nie godzi w interesy i wizerunek klubu. Zatrudniono Kasperczaka- nie musimy się z tego powodu cieszyć, ciężko zaakceptować trenera, który zdawało się, że spalił za sobą wszystkie mosty. Ale skoro Cupiał( który sam miał z Kasperczakiem zatarg wręcz osobisty) zaufał Kasperczakowi- niech pracuje, niech spróbuje odkupić swoje winy( nie mówię tu o odbudowaniu dawnego statusu, tylko o "zrekompensowaniu wyrządzonych szkód"). |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Bo wszystko dla dobra klubu (łubu dubu). A poza tym: jak to tak można bez konsultacji z kibicami, co? |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Czy w związku z tym SKWK - które szanuje za ogrom pracy, które wykonuje - ma prawo się uważać za reprezentanta większości kibiców? Czy dlatego jakiś smarkacz, który jak ja latałem po Kazimierzu, w pieluchy srał, teraz mi będzie mówił, że ja jestem kibic sukcesu bo chciałem wylotki Skorży? We łbach Wam się w tym SKWK nie poprzewracało przypadkiem? A autora tego artykułu, niejakiego Pana Pytko, to chętnie osobiście bym poznał.
Ostatnio edytowane przez willow : 17.03.2010 o godz. 03:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
I po tym wszystkim nagle sześć lat później Cupiał go znowu zatrudnia. Wiele decyzji w Wiśle jest zupełnie nielogicznych , głupich i zaskakujących ale powrót Heńka przebił chyba wszystko. Nie można z góry powiedzieć ,że dla Wisły sportowo to będzie niekorzystne. Mnie tylko zastanawiają kulisy tej decyzji. Na pewno nie był to ruch przygotowany. Na pewno wymuszony niekorzystnymi warunkami finansowymi. Do Kasperczaka po spuszczeniu Zabrza trochę błota przylgnęło , niesmak pozostał. Może teraz się Panowie Cupiał i Kasperczak pogodzili. Jeżeli ten konflikt przebiegał tak jak relacjonowały to media to obaj musieli się spotkać w połowie drogi. Zresztą nie chce mi się wierzyć w to ,że to rozstanie na stopie bilateralnej wyglądało jakoś niekulturalnie. Bardzo liczę ,że Wisła na tej zgodzie tylko zyska. Nie wiem co też niektórzy widzą takiego oburzającego w tym co powiedział Kasperczak na konferencji prasowej w dniu swojego zatrudnienia ponownego. Coś musiał powiedzieć w kontekście takiej niespodzianki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Lata temu byłem przeciwko zwolnieniu Kasperczaka, teraz byłem przeciwko zwolnieniu Skorży.
Do Kasperczaka można mieć różne "ale" , ale za koszenie kasy od Cupiała dla mnie nie, ktoś mu ten kontrakt podpisał, w lidze demolowaliśmy innych jak chcieliśmy, a zwolnienie poszło za Tibilisi i Oslo, również pod naporem "rządzy sukcesu" w tamtych latach. Kuło w oczy wielu to co on robił, szczególnie bolało to otoczenie właściciela, jak już nie można było na transferach przyrobić bo Henryk to wziął dla siebie. Tak samo można zapytać w drugą stronę czy w porządku była SSA w tamtym okresie do Kasperczaka? Czy może bardziej honorowo by było jak chciała się wymiksować z kontraktu, wypłacić odszkodowanie i po sprawie? Było wtedy to i może teraz niech zawiśnie 1906% dla decyzji Bogusława Cupiała. Ot tak niech historia zatoczy koło I jeszcze możemy Wernera Liczke zaprosić ![]() Radzę wszytkim tak trochę ochłonąć, było tak pięknie i znów schodzimy na złe tory... ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Kiedyś, PvD obiecałeś (zagroziłeś ), że już się ani do mnie ani w związku z moimi postami odzywać nie będziesz -> musiałeś pieniaczu zadufany się czepićChoć muszę przyznać, że czasem śmiesznie jest poczytać twoja podwórkowa demagogię ![]() A co do SKWK - jest to grupa kibiców mających własne zdanie na różne sprawy bardzo często przeciwne do zdania większości, ale że mają dużo wolnego czasu to się angażują realizując raz fajne projekty raz głupie i chamskie. Niestety są często traktowani na zewnątrz jako wyraziciele zdania kibiców w ogóle. Niestety klub równierz traktuje ich czasem jako przedstawicieli kibiców (całości) i wyrazicieli kibicowskiej opinii - trudno, nawet w Wisełce nie pracują sami mądrzy ludzie . Raczej pracownicy powinni wiedzieć co dla klubu dobre, a jak sami nie wiedzą to pytają kogo popadło.Już się z tym pogodziłem - skoro ja do nich nie chodzę i nie gadam to trudno oczekiwać, że oni przyjdą do mnie.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 17.03.2010 o godz. 07:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Delegację do Myślenic wyślijcie i niech się Cupiał tłumaczy !!!
Toż wredna bestia, jak on mógł ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
A jakbyś miał kłopot ze znalezieniem tekstu : JEST TU Tytuł artykułu "Dlaczego Skorża jest dla Was "bogiem"?..."
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 17.03.2010 o godz. 07:39.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To niespodzianka http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Sch...484,1,727.html
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
Widać, że zarząd wierzy w Kasperczaka. Oczywiście cały artykuł PS może być tylko próbą podbicia sprzedaży...nic więcej. ![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Bukmacherska Kasperczak-gate: Ktoś zarobił wielkie pieniądze na przecieku z Wisły?
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,76...l_wielkie.html Cytat:
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 17.03.2010 o godz. 09:04.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
PSIA KREW
Od: 12.2003
Offline |
|
Oby jajca z zatrudnieniem Heniutka to był pikuś w porównaniu z jego zwalnianiem. Okupacja szatni, przykucie się do bramki. Szkoda, że brak jupiterów nie pozwala mu na zagrożenie samobójczym skokiem z tegoż. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Współpraca polega na zaangażowaniu z obu stron. Więc co was dziwi, że trener czy klub dyskutuje, prosi o radę, pyta o zdanie kibiców na których zawsze może liczyć. Klub nie wynajmuje pociągów, jakby nie skwk to na mecze w Sosnowcu nie byłoby zorganizowanych wyjazdów, gralibyśmy przy jednej trybunie a na większości meczów byłoby 200-300 osób. Wszelkie sprawy organizacyjne powierzane są właśnie skwk bo klub wie, że są to ludzie na których można liczyć a co się ustali to będzie zrealizowane na 100%(takich sytuacji jest wiele) bo skwk to zdanie wszystkich zorganizowanych grup na Wiśle którzy tej Wiśle poświęcają mnóstwo swojego czasu. Sosnowiec, wyjazdy, goszczenie zgód, akcje charytatywne itp. itd.
Trener potrzebował pomocy to ją zawsze dostawał (np. odśnieżanie boiska) bo swoją postawą na to zasłużył. Do kogo mieli się niby zwracać Jak jest już taki temat to rozmawiajcie o składzie, pomysłach Kasperczaka a nie o skwk. Ja serdecznie zapraszam do wstąpienia do stowarzyszenia, naprawdę samo członkostwo wiele nie kosztuje, spotkania są sporadyczne ale w konkretnych sprawach a jak będziesz chciał się często udzielać to też się coś znajdzie. Członkostwo zapewnia wam bycie częścią klubu, częścią decyzji, możliwością wyrażenia własnej opinii czy pomysłu. Będziesz mógł zajrzeć do księgowości, sprawdzić ile kasy i na co została wydana, jakie akcje były organizowane bo na forum tego nie wyczytasz. Trener Skorża nam udostępniał swój czas i piłkarzy na wielu spotkaniach, mimo oficjalnych komunikatów ludzie nie zabijali się o to żeby brać w tym udział a szkoda bo taka sytuacja może się szybko nie powtórzyć. Kibice którzy żyją klubem patrzą na ten klub jak na swoją drugą żonę (niektórzy jak na pierwszą ) więc jak ktoś kiedyś opluł czy zwyzywał osobę która jest częścią Ciebie to teraz nie wpadniesz mu w ramiona i flaszki nie postawisz? A nawet masz ochotę dać mu w zęby . Trzeba powiedzieć prawdę jaka jest, nikt nie lubi zkłamywania historii (a w dzisiejszych czasach wielu śmieje się nam w twarz jako Polakom) więc powinniście zrozumieć czemu napisane są fakty, prawda jest prawdą i koniec! Nikt gościa nie obraża, nikt nie każe mu wypier... więc o co wy robicie aferę? Że opisana są fakty? I że chłodno do niego podchodzimyA koleś który pisze o grupie ludzi która ma za dużo wolnego czasu, jest dla mnie zwykłym idiotą, bo czasami nie ma się czasu na nic przez cały tydzień a na Wisłę jak trzeba to się jedzie... ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Guli - nie piszecie faktów tylko swoje opinie, a to zasadnicza różnica i tylko idiota jej nie widzi.
O to zresztą jest tu (i często wcześniej) dyskusja -> skwk wypowiadając się podaje się nieprawdziwie za reprezentację kibiców (jak w cytowanym wcześniej artykule) zamiast pisać "zdaniem kibiców zrzeszonych w skwk .....". Piszesz Cytat:
A to cytat, na wypadek jakbyś nie wiedział jakie cele i zakres działań ma skwk: Cytat:
Jak stanowisko skwk w sprawie Kasperczaka realizuje p.6 par12
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 17.03.2010 o godz. 09:39.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To opluwanie Wisly, jako klubu (kibicow, pilkarzy) to cos konkretnego oprocz podania Wisly do sadu o kase, ktora mu sie nie nalezala (w opinii Kasperczaka bylo inaczej)? Pamietaj, pytam o konkrety.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Załóż swoją reprezentację i działaj! A nam nie mów co mamy robić bo historia dała nam szansę życia w wolnym kraju... Jesteśmy z tym klubem zawsze i bardzo blisko (a zarządów już było wiele) i nie zabronisz mi mówić prawdy która jest udokumentowana.To jak się gość zachowywał przez ostatnich parę lat nie jest faktem
. A gdzie jest napisane, że nie możemy wyrażać opinii na tematy z klubem związaneNa szacunek pracuje się całe życie... Ale szczęścia i powodzenia jak najbardziej mu życzę. Ja kończę bo internet właśnie zabrał kilka cennych minut z mojego życia. Pozdrawiam Zapisz się do skwk może coś wniesiesz, zmienisz
Ostatnio edytowane przez Guli : 17.03.2010 o godz. 09:49.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No jasne, stara śpiewka.
Cytat:
.Co macie robić toście w statucie napisali - nie ja wam .Reszty nie komentuję bo nie ma czego. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
A tak na marginesie to maja pytac kibicow czy SKWK? Bo jak widac coraz czesciej zdania sa podzielone... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ojjjjjjj reszty nie komentujesz bo dla Ciebie merytoryczna dyskusja nie ma sensu, widzę że temat dla Ciebie się wyczerpał bo śmiejesz się już sam z siebie.
Oj "nie wiem co mamy w statucie" hahaha ale śmieszne zrób z tej okazji imprezkę... (rozgryzłeś mnie) "Tośmy se napisali" hahahaha skąd jesteś "stara śpiewka" - to siedź w domu!hahaha I wyżywaj sie na klawiaturze- w tym czasie mógłbyś zrobić wiele pozytywnego. Chciałbyś mieć coś do powiedzenia ale nic nie chce Ci się robić, więc kto niby będzie Cię słuchał A anonimowo to nie pogadamy bo jesteś dla mnie tylko "wytworem internetu" przyjdź kiedyś na spotkanie, powiedz kim jesteś, powiedz czego oczekujesz, pokaż że Ci zależy, wtedy będziesz dla nas kimś i twoje zdanie stanie się ważne. Trzepanie się nad klawiaturą z rzeczywistością nie ma nic wspólnego. Bez odbioru, żenada...
Ostatnio edytowane przez Guli : 17.03.2010 o godz. 10:16.
![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
No powiem ci , zes zasunął takie uogólnienie ze głowa boli. Wrzuciłeś do jednego worka wszystkich kibiców, ktorzy: 1.zalezy im tylko na sukcesie 2.zgodziliby sie na zmiane nazwy za pieniądze 3. narzekali na Zienczuka 4. jak Skorża przegrał kila spotkan to chcieli zeby "wypierdalał" 5. Wisła to dla nich tylko "provider" rozrywki" 6. w dupie mają tradycje klubu 7. mają zły system wartości 8. przestaliby kibicowac w momencie duzej porazki Napisales to tak, jakby kazdy kto tylko spełnia jeden z w.w. punktów odrazu musiał pasowac do pozostałych. Genialne , tylko problem polega na tym ze całkowicie niezgodne z prawdą. Ja nie spełniam niestety zadnego z tych warunkow , ktore chyba chciałbys zebym spełniał, bo nie zgadzam sie z tym oburzeniem SKWK na decyzje Wisły. Mnie osobiscie ta sprawa z Kasperczakiem śmieszy i zaskakuje, głownie z powodu jednego z argumentów, że niby brał kase za nic nie robienie i potem sądził się z Wisłą. To brzmi jak przemyslenia małego Jasia na temat prawa i biznesu. Juz pytalem raz w tym temacie, ale nikt nie odpowiedział : czy gdyby SKWK mając podpisaną z kims umowe (dajmy na to, że z Wisłą) zwiazaną ze sprawą ktorej poswiecili sporo czasu, w ktorą angazowali sie emocjonalnie i ktora była ich głownym zajęciem przez długi okres czasu. Sprawe za ktora dostawali oczyiwscie dobre pieniadze, i po ktorej spodziewali sie, ze bedzie trwac przynajmniej tak długo jak przewidywała umowa. I nagle druga strona robi SKWK w balona (zeby nie napisac " w chuja" ) i postanawia ich zwolnic, zostawiając na lodzie. I co teraz robi SKWK ? Ma głeboko gdzies, ze zostali wystawieni, ze nie mają co robic i ich działalnosc w ostatnich latach jest juz praktycznie gówno warta, ze zostają odsunieci mimo tego, ze poziom usług jakie oferowali był naprawde jak na okolicznosci wysoki? SKWK oczywiscie powiedziałoby: " OK, jestescie Wisłą Kraków, mozecie robic z nami co tylko wam sie podoba, zerwaliscie obowiązującą umowe, ale my nie bedziemy brac pieniedzy ktore nam się NALEŻĄ bo kochamy ten klub i nawet jak traktujecie nas jak gówno, to na takim stanowisku pozostaniemy. Niewazne ze umowa gwarantuje nam okreslone przywileje, rezygnujemy z nich". To napewno byłoby honorowe - zlekcewazyc brak szacunku dla wlasnej osoby, zlekcewazyc fakt, ze taką umowe sie podpisało, dając tym samym do zrozumienia innym ,ze wlasciwie mozna z nami robic co tylko sie podoba, bo i tak to zaakceptujemy bez słowa i pojdziemy kazdemu na rękę nawet jak przekręci nas na sporą kase? Pokazac ze podpisujemy rozne pisma mając własciwie gdzies to, co w nich sie znajduje, bo potem bedzie mozna nas zwolnic bez konsekwencji. Ja nie wiem jak daleko mozna zajść postepując w ten sposob, ale raczej nie mozna zajsc nigdzie. Nie w dzisiejszym swiecie. Bo co ma wspolnego "honor" z pozwalaniem na brak szacunku wobec swojej osoby? Raczej niewiele. I ja rozumiem ze tylko krowa nie zmienia zdania, ale kilka lat temu Cupiał był ok, bo zwolnił Kasperczaka, a teraz Cupiał jest zły, bo go przyjął? Zabawne jak łatwo mozna sobie dorabiać fakty do własnego zdania I nie chodzi mi o to zeby wysmiewac SKWK i ich opinie, bo kazdy może miec własną, ale do cholery, tekst o tym ze brał kase za nic nie robienie (co było w 100% zgodne z umową jaką zawarła z nim Wisła) jest żenujący, i całkowicie dla mnie niezrozumiały.
Ostatnio edytowane przez Fuks : 17.03.2010 o godz. 10:27.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|