The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2010, 23:55
Ja mam pytanie do SKWK, czy informacje o tym, ze Kasperczak pomagal Stawowemu w rozpracowywaniu Wisly zostaly potwierdzone? Z tego co ja pamietam zaczelo sie od domyslow, kiedy to wypatrzono Kasperczaka na stadionie podczas derbow... Wiec pytam tych ktorzy byc moze wiedza lepiej, a tak wynika z artykulu na stronie SKWK, czy ktorys z dwojki Stawowy, Kasperczak to potwierdzil, bo jesli do dzis poruszamy sie jedynie w swiecie domyslow, to jest to zwykle oszczerstwo... Pomijam cala reszte spraw zwiazanych z odejsciem Kasperczaka, interesuje mnie ta sprawa... SKWK to jednak na tyle "silna" organizacja, ze pelni tez funkcje opiniotworcza, szkoda wiec by opisywala sytuacje, ktora nigdy mogla nie miec miejsca.
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 16.03.2010, 23:55
koyoot napisał(a):Wyświetl post
To proste. Waldoch jest czlowiekiem ktory nie jest skazony polskim bagienkiem i ma kontakty na zachodzie. Na polske wystarczy. Choc moze sadzac po twoim nicku wolalbys kogos z Polski najlepiej z polskiego zwiazku pilki noznej(specjalnie napisane malymi literami). Odnosnie Mielcara na pewno ma wieksze pojecie o zarzadzaniu niz ty, a szczegolnie ludzie ktorzy sa "na gorze" w naszym klubie.
- polskie bagienko, to, rozumiem, takie wyrażenie w stylu Leo. Modnie, ładnie i europejsko. Czy jest skażony, czy nie - tego nie wiem, ale ostatnio chciał pełnić funkcję drugiego trenera Reprezentacji Polski i jednocześnie robić kurs w Niemczech, więc chyba jednak chciał swojego przyszłego pracodawcę, tak po naszemu, robić w wała.
- jakie kontakty ma Wałdoch? Wkręcił syna do szkółki w Shalke?
- piękna, dojrzała demonstracja. Ale, "Polskę" piszemy z wielkiej litery i wolałbym nie wysłuchiwać wycieczek w stylu "większe niż ty", zwłaszcza, że nie wiesz czym się zajmuję.
- jeszcze raz pytam: czym zarządzał Mielcarski i co sprawia, że znalazłby się w roli prezesa Wisły?
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 17.03.2010, 00:04
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
.........
Podoba mi się to co napisałeś. W dodatku bez wulgaryzmów i fanatycznego zadęcia, co tak odstrasza czasem tych "normalnych" od SKWK.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 17.03.2010, 00:05
.....
To żem się normalnie wzruszył...poważnie. Świetny post.
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 17.03.2010, 00:06
Do dj_ibutti: Po pierwsze: Liczy się i sukces, i tradycja. Działania Wisły winny by ukierunkowane i na jedno, i na drugie. W mniemaniu Bogusława Cupiała z dn. 15.03.2010 roku Henryk Kasperczak może dac sukces, wiec skoro Wlasciciel, który za własne pieniądze tworzy drużyne będącą czescia historii klubu, podjął taka decyzję, to w imie poszanowania tej tradycji uszanujmy ja wszyscy bez wzgledu czy się z nią zgadzamy czy nie.
Po drugie: skoro tekst ukazuje się na stronie SKWK i nie ma wyraźnej adnotacji jak chocby tutaj: http://www.***************/news/show..._marnotrawnego , że "Tekst jest subiektywną opinią autora tekstu" przyjmuje się go za oficjalne stanowisko wlasciela strony, w tym wypadku SKWK.
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 17.03.2010, 00:26
Teraz to jest "musztarda po obiedzie" i SKWK zamiast wylewać swoje żale powinno zacisnąć zęby i dać pracować trenerowi.

nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 17.03.2010, 01:22
Dokladnie... Ze tez Wam sie chce tyle postow nabijac i toczyc spory, ktore niczego nie zmienia, bo i tak kazdy zostanie przy swoich racjach. Trenerem jest Kasperczak i teraz trzeba sciskac kciuki za obrone mistrzostwa i dalsze sukcesy.
Kuba
Senior Member

Stary 17.03.2010, 01:48
nesta napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie... Ze tez Wam sie chce tyle postow nabijac i toczyc spory, ktore niczego nie zmienia, bo i tak kazdy zostanie przy swoich racjach. Trenerem jest Kasperczak i teraz trzeba sciskac kciuki za obrone mistrzostwa i dalsze sukcesy.

I na tym pozostańmy.
Strony będą stały na swoich stanowiskach i jak widać niewiele się zmieni.
Teraz potrzeba im wszystkim naszego wsparcia.
Uran235
Senior Member

Stary 17.03.2010, 01:49
Taka awantura, że aż z ciekawości zajrzałem na stronę SKWK i naprawdę nie rozumiem o co ten raban. SKWK napisało ostrą notkę na temat przyjścia Kasperczaka, dalej pojawił się nieco bardziej stonowany, ale nadal stanowczy artykuł na ten temat. Ale czy SKWK napisało nieprawdę? Obraziło Kasperczaka? Nie. Wyraziło niezadowolenie z podjętej w klubie decyzji, tylko ubrało to w słowa. Przecież trudno żeby SKWK witało Kasperczaka z otwartymi ramionami. Nie wyobrażam sobie również, że SKWK mogłoby wystosować notkę w stylu:
Cytat:
Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków chciałoby wyrazić swoje głębokie zaskoczenie i niezadowolenie wynikające z faktu( ponownego) zatrudnieniu Pana Kasperczaka na stanowisku pierwszego trenera Wisły Kraków. Decyzję tą przyjmujemy z żalem, jednocześnie mamy nadzieję, że w przyszłości klub zechce skonsultować swoje plany z SKWK przed podjęciem równie kontrowersyjnych decyzji.
Takie słodkie pierdzenie, to chyba tylko w Kółku Adoracji Waltera. Nie oszukujmy się, Kasperczak narobił siary na całą Polskę odchodząc z Wisły. Pewnie, że sytuacja była specyficzna, pewnie że były emocje, że chodziło o grubą kasę i w pewnym stopniu jeśli nie o honor, to o zawodową dumę. Ale powracając do Wisły i publicznie kajając się za dawne błędy, Kasperczak tej dumy się wyrzekł, czy to w imię kasy, czy to w imię sportowego wyzwania- być może kiedyś się dowiemy. Trenerzy to najemnicy, którzy w swojej karierze zaliczają nie kilka a kilkanaście klubów. Jeżeli są identyfikowani z jedną drużyną, to ze względu na odnoszone z nią sukcesy, a nie ze względu na wierność barwom. Kasperczak, czy nam się to podoba, czy nie, już zawsze będzie kojarzony z Wisłą. Nikt nie mówi o Wiśle Engela, Legii Urbana, czy nawet Lechu Smudy, a do Wisły Kasperczaka jeszcze długo będzie się porównywać inne polskie zespoły.
Trudno znaleźć trenera z czystą kartą( szczególnie dobrego trenera), nawet taki Petrescu po odejściu sporo nam nabruździł w wywiadach prasowych. Ale to nie zmienia faktu, że kibice mają prawo do wyrażania opinii i/lub niezadowolenia- oczywiście jak długo nie przekraczane są granice dobrego smaku i forma nie godzi w interesy i wizerunek klubu. Zatrudniono Kasperczaka- nie musimy się z tego powodu cieszyć, ciężko zaakceptować trenera, który zdawało się, że spalił za sobą wszystkie mosty. Ale skoro Cupiał( który sam miał z Kasperczakiem zatarg wręcz osobisty) zaufał Kasperczakowi- niech pracuje, niech spróbuje odkupić swoje winy( nie mówię tu o odbudowaniu dawnego statusu, tylko o "zrekompensowaniu wyrządzonych szkód").
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 17.03.2010, 03:02
Cytat:
Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków chciałoby wyrazić swoje głębokie zaskoczenie i niezadowolenie wynikające z faktu( ponownego) zatrudnieniu Pana Kasperczaka na stanowisku pierwszego trenera Wisły Kraków. Decyzję tą przyjmujemy z żalem, jednocześnie mamy nadzieję, że w przyszłości klub zechce skonsultować swoje plany z SKWK przed podjęciem równie kontrowersyjnych decyzji.
A ja proponuję, aby Wisła Kraków przynajmniej raz na miesiąc konsultowała z kibicami jakie transfery ma dokonać. Trener powinien z urzędu konsultować z kibicami skład zespołu przed każdym meczem, a w trakcie meczu warto uruchomić nowinkę - gorącą linię, przez którą kibice wyrażą swoje zdanie w kwestii dokonywanych zmian. Na konsultacje związane z przebudową stadionu już trochę za późno, ale wciąż można dogadać się w kwestii obsady loży VIPów i cen biletów na poszczególne sektory. Jak już model się sprawdzi to dobrą radę kibice wesprą w kwestii najważniejszych decyzji dotyczących budżetu klubowego i wszelkich inwestycji ponoszonych przez Cupiała.
Bo wszystko dla dobra klubu (łubu dubu). A poza tym: jak to tak można bez konsultacji z kibicami, co?

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
willow
a.k.a. morgenes

Stary 17.03.2010, 03:20
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
właśnie...

poza tym ktos tam pisze ze on jako forumowy kibic nie moze miec prawa glosu.. tak nie moze miec, bo tak samo nie moze miec prawa glosu ktos z neta (jas , 15 lat, sosnowiec) proponujacy 5 miejsc w aucie gdzies tam na wyjazd... musicie zrozumiec ze to internet, i wielu z was nikt powaznie traktowac nie bedzie.. chcecie cos zrobic dla Wisly? byc traktowani na powaznie? odejdzcie od monitorow, zapiszcie sie do SKWK, ewentualnie zalozcie nowa grupe...
Tak? A jeżeli ktoś taki jak ja, mający ponad setkę wyjazdów, w wieku 42 lat, z wielu przyczyn o których Ty nie masz pojęcia, przestaje jeździć i chodzi na mecze sporadycznie, zamiast tego więcej czasu spędza na necie, nie ma prawa do szacunku i nazywania się kibicem? Jeśli nie należę do SKWK też nie jestem kibicem, mimo, że co najmniej 80% ludzi tam należących nigdy nie będzie miała tylu wyjazdów co ja? I nigdy tyle razy w morde nie oberwała?
Czy w związku z tym SKWK - które szanuje za ogrom pracy, które wykonuje - ma prawo się uważać za reprezentanta większości kibiców?

Czy dlatego jakiś smarkacz, który jak ja latałem po Kazimierzu, w pieluchy srał, teraz mi będzie mówił, że ja jestem kibic sukcesu bo chciałem wylotki Skorży?

We łbach Wam się w tym SKWK nie poprzewracało przypadkiem?

A autora tego artykułu, niejakiego Pana Pytko, to chętnie osobiście bym poznał.
Ostatnio edytowane przez willow : 17.03.2010 o godz. 03:41.
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.03.2010, 03:41
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Taka awantura, że aż z ciekawości zajrzałem na stronę SKWK i naprawdę nie rozumiem o co ten raban. SKWK napisało ostrą notkę na temat przyjścia Kasperczaka, dalej pojawił się nieco bardziej stonowany, ale nadal stanowczy artykuł na ten temat. Ale czy SKWK napisało nieprawdę? Obraziło Kasperczaka? Nie. Wyraziło niezadowolenie z podjętej w klubie decyzji, tylko ubrało to w słowa. Przecież trudno żeby SKWK witało Kasperczaka z otwartymi ramionami. Nie wyobrażam sobie również, że SKWK mogłoby wystosować notkę w stylu:

Takie słodkie pierdzenie, to chyba tylko w Kółku Adoracji Waltera. Nie oszukujmy się, Kasperczak narobił siary na całą Polskę odchodząc z Wisły. Pewnie, że sytuacja była specyficzna, pewnie że były emocje, że chodziło o grubą kasę i w pewnym stopniu jeśli nie o honor, to o zawodową dumę. Ale powracając do Wisły i publicznie kajając się za dawne błędy, Kasperczak tej dumy się wyrzekł, czy to w imię kasy, czy to w imię sportowego wyzwania- być może kiedyś się dowiemy. Trenerzy to najemnicy, którzy w swojej karierze zaliczają nie kilka a kilkanaście klubów. Jeżeli są identyfikowani z jedną drużyną, to ze względu na odnoszone z nią sukcesy, a nie ze względu na wierność barwom. Kasperczak, czy nam się to podoba, czy nie, już zawsze będzie kojarzony z Wisłą. Nikt nie mówi o Wiśle Engela, Legii Urbana, czy nawet Lechu Smudy, a do Wisły Kasperczaka jeszcze długo będzie się porównywać inne polskie zespoły.
Trudno znaleźć trenera z czystą kartą( szczególnie dobrego trenera), nawet taki Petrescu po odejściu sporo nam nabruździł w wywiadach prasowych. Ale to nie zmienia faktu, że kibice mają prawo do wyrażania opinii i/lub niezadowolenia- oczywiście jak długo nie przekraczane są granice dobrego smaku i forma nie godzi w interesy i wizerunek klubu. Zatrudniono Kasperczaka- nie musimy się z tego powodu cieszyć, ciężko zaakceptować trenera, który zdawało się, że spalił za sobą wszystkie mosty. Ale skoro Cupiał( który sam miał z Kasperczakiem zatarg wręcz osobisty) zaufał Kasperczakowi- niech pracuje, niech spróbuje odkupić swoje winy( nie mówię tu o odbudowaniu dawnego statusu, tylko o "zrekompensowaniu wyrządzonych szkód").
Kasperczaka darzę wielkim sentymentem. Pewnie nie ja jeden na tym forum. Z perspektywy czasu wyraźnie widać ,że był to trener ,który realnie przyczynił się do sukcesu Wisły na arenie europejskiej w pewnym wymiarze , o co przecież najbardziej chodziło właścicielowi. Sezonem 2002/2003 i postawą Wisły , Kasperczak postawił bardzo wysoko sobie poprzeczkę oczekiwań . Wtedy chyba jak nigdy wcześniej ,jak i nigdy później ,kibice i właściciel realnie myśleli o tej Lidze Mistrzów jako etapie koronującym wysiłek Cupiała i trenera Kasperczaka. Realia okazały się dosyć złudne. Problemy kadrowe nie rzutowały na jakość gry w rozgrywkach krajowych jednak w pucharach europejskich to był wielki niedosyt i rozczarowanie. Obecnie pozbywając się Skorży włodarze drżeli chyba bardziej o postawę w lidze niż w pucharach. Pod koniec ery Kasperczaka ten front ligowy był bezpieczny. Porażki z Valerengą Oslo czy Dynamem Tibilisi budziły niepokój i dlatego Kasperczaka się chciano pozbyć. Powstał duży front przeciw Heńkowi. Front forsujący koncepcję wymiany trenera na Liczkę. Warto pamiętać ,że wtedy osoba Kasperczaka bardzo dużo w Wiśle znaczyła. Miał poparcie piłkarzy, miał autorytet u kluczowych graczy. Z tego co pamiętam to Cupiał na fali sukcesów podpisał z Kasperczakiem bardzo dla siebie niekorzystny kontrakt w przypadku zerwania umowy. Mnie to nie dziwi ,że Kasperczak chciał wyegzekwować należne mu kwoty. Dzisiaj czytam ,że to gość chciwy na kasę ale pamiętajmy ,że umów trzeba dotrzymywać. I tak i tak Cupiał po tych wszystkich podchodach musiał się wysypać z siana. Nie potrzebnie tylko ,że rozpoczęła się wtedy ta karuzela i wielka smuta w Wiśle. Brak stabilizacji , nieustanne cofanie , poziom padł na twarz. Kasperczak chciał zostać i przebudować drużynę ale widocznie ktoś stwierdził ,że się nie nadaje.

I po tym wszystkim nagle sześć lat później Cupiał go znowu zatrudnia. Wiele decyzji w Wiśle jest zupełnie nielogicznych , głupich i zaskakujących ale powrót Heńka przebił chyba wszystko. Nie można z góry powiedzieć ,że dla Wisły sportowo to będzie niekorzystne. Mnie tylko zastanawiają kulisy tej decyzji. Na pewno nie był to ruch przygotowany. Na pewno wymuszony niekorzystnymi warunkami finansowymi. Do Kasperczaka po spuszczeniu Zabrza trochę błota przylgnęło , niesmak pozostał. Może teraz się Panowie Cupiał i Kasperczak pogodzili. Jeżeli ten konflikt przebiegał tak jak relacjonowały to media to obaj musieli się spotkać w połowie drogi. Zresztą nie chce mi się wierzyć w to ,że to rozstanie na stopie bilateralnej wyglądało jakoś niekulturalnie. Bardzo liczę ,że Wisła na tej zgodzie tylko zyska. Nie wiem co też niektórzy widzą takiego oburzającego w tym co powiedział Kasperczak na konferencji prasowej w dniu swojego zatrudnienia ponownego. Coś musiał powiedzieć w kontekście takiej niespodzianki.
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 17.03.2010, 03:47
Lata temu byłem przeciwko zwolnieniu Kasperczaka, teraz byłem przeciwko zwolnieniu Skorży.

Do Kasperczaka można mieć różne "ale" , ale za koszenie kasy od Cupiała dla mnie nie, ktoś mu ten kontrakt podpisał, w lidze demolowaliśmy innych jak chcieliśmy, a zwolnienie poszło za Tibilisi i Oslo, również pod naporem "rządzy sukcesu" w tamtych latach. Kuło w oczy wielu to co on robił, szczególnie bolało to otoczenie właściciela, jak już nie można było na transferach przyrobić bo Henryk to wziął dla siebie.

Tak samo można zapytać w drugą stronę czy w porządku była SSA w tamtym okresie do Kasperczaka? Czy może bardziej honorowo by było jak chciała się wymiksować z kontraktu, wypłacić odszkodowanie i po sprawie?

Było wtedy to i może teraz niech zawiśnie 1906% dla decyzji Bogusława Cupiała. Ot tak niech historia zatoczy koło I jeszcze możemy Wernera Liczke zaprosić

Radzę wszytkim tak trochę ochłonąć, było tak pięknie i znów schodzimy na złe tory...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 17.03.2010, 07:08
PvD napisał(a):Wyświetl post
Założysz inną organizację pójdziesz do klubu przedstawisz się i kogo reprezentujesz to też będą cię pytać co o pewnych sprawach sądzisz. Widocznie w klubie( nie tylko Skorża) uznali nas za wartych rozmowy i zasięgnięcia opinii o tym co w klubie się dzieje itp.

Skoro nie chcesz/chcecie uczestniczyć w życiu klubu to nie miej pretensji, że znają kogoś z SKWK a nie RAfi89 z forum TWSD

poza tym miej pretensje do niejakiego jerri lii lewis'a który już się tutaj wypowiedział, czego od nas nie można oczekiwać. Ów uzytkownik miał wielki plan stworzenia na tym forum pokoju do dyskusji nad ważnymi sprawami Wisły bo na spotkania nikt się nie chciał pofatygować. Miał być to pokój ostro moderowany by rozmowa była konstruktywna. Co wyszlo po 2-3 latach? to już jego zapytaj albo niech sam się wypowie ważniak! Sam zadeklarowałem że będę "w tym pokoju" uczestniczył jako jeden z reprezentantów nielubianego SKWK.

Alov dziękujemy za to, ze ty wiesz jak postrzegamy innych trenerów

Problem w tym, że w przeciwieństwie do tobie podobnych na naszą ocenę nie składa się tylko i wyłącznie przejście do Legii czy też Odry Amiki czy innego klubu. Cracovię pomijam bo tutaj sytuacja jest jasna.

a tak zapytam Alov odnośnie

Cracovia Cracovią ciekawym czy znane są Ci słowa Lenczyka po objęciu pracy z Pasami? nie wiem czy google.pl pomoże w tej kwestii
Już odpowiadam - wystarczającym powodem do odstąpienia od planu tworzenia takiego pokoju jest zapowiadania w nim obecność takich pieniackich i zaślepionych typów jak PvD.
Kiedyś, PvD obiecałeś (zagroziłeś ), że już się ani do mnie ani w związku z moimi postami odzywać nie będziesz -> musiałeś pieniaczu zadufany się czepić Tak miło było tu bez ciebie.
Choć muszę przyznać, że czasem śmiesznie jest poczytać twoja podwórkowa demagogię

A co do SKWK - jest to grupa kibiców mających własne zdanie na różne sprawy bardzo często przeciwne do zdania większości, ale że mają dużo wolnego czasu to się angażują realizując raz fajne projekty raz głupie i chamskie. Niestety są często traktowani na zewnątrz jako wyraziciele zdania kibiców w ogóle.
Niestety klub równierz traktuje ich czasem jako przedstawicieli kibiców (całości) i wyrazicieli kibicowskiej opinii - trudno, nawet w Wisełce nie pracują sami mądrzy ludzie . Raczej pracownicy powinni wiedzieć co dla klubu dobre, a jak sami nie wiedzą to pytają kogo popadło.
Już się z tym pogodziłem - skoro ja do nich nie chodzę i nie gadam to trudno oczekiwać, że oni przyjdą do mnie.
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 17.03.2010 o godz. 07:44.
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 17.03.2010, 07:14
Delegację do Myślenic wyślijcie i niech się Cupiał tłumaczy !!!

Toż wredna bestia, jak on mógł ? Złotówki na klub nie daje a zatrudnić kogoś ma czelność bez konsultacji !! Skandal.
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 17.03.2010, 07:20
PvD napisał(a):Wyświetl post
nie zauważyłem w tekście Marcina sformułowania" my kibice" to 1

2) a wy opinia ludzi z forum TWSD? a inni opinia ludzi w komentarzach wislaportal.pl

3) nie wyrażamy się jako wszyscy kibice ale jako kibice Wisły Kraków mamy do tego prawo bo nimi jesteśmyjak

nie możemy się ograniczać do sformułowania "opinia ludzi z SKWK" bo jest to również opinia ludzi spoza SKWK nie są członkami, nie opłacają składek nie uczestniczą w spotkaniach a można ich spotkać np na wyjazdach w czasie organizacji różnych akcji charytatywnych itp.
To się czytać naucz:
Cytat:
Wielkie dzięki trenerze, że przy pewnych ruchach transferowych nie bał się Pan zapytać o zdanie nas kibiców. Tak było w przypadku niby powrotu judasza Frankowskiego, tak też było, gdy potrafił Pan zadzwonić do nas i spytać także nas o zdanie w momencie, gdy odejść miał Paweł Brożek a w zamian za niego pojawić się przy R22 "legionista" Dawid Janczyk. Rozmawiał też Pan z nami na temat Łaciaka i co najważniejsze zawsze zdanie nas fanatyków szanował.
Wprawdzie nie jest tu napisane "my kibice", a jest "nas kibiców" ale mam nadzieję, że te zawiłości gramatyki są dla ciebie zrozumiałe lub chociaż znane.
A jakbyś miał kłopot ze znalezieniem tekstu :
JEST TU
Tytuł artykułu "Dlaczego Skorża jest dla Was "bogiem"?..."
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 17.03.2010 o godz. 07:39.
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.03.2010, 07:27
To niespodzianka http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Sch...484,1,727.html
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 17.03.2010, 07:33
zbymak napisał(a):Wyświetl post
To niespodzianka http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Sch...484,1,727.html
Co absurdalna sytuacja. Szukać trenera w momencie zatrudnienia nowego trenera
Widać, że zarząd wierzy w Kasperczaka. Oczywiście cały artykuł PS może być tylko próbą podbicia sprzedaży...nic więcej.
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 17.03.2010, 08:44
http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...l_legenda.html
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.03.2010, 08:52
Bukmacherska Kasperczak-gate: Ktoś zarobił wielkie pieniądze na przecieku z Wisły?

http://www.sport.pl/pilka/1,65039,76...l_wielkie.html

Cytat:
Dla Sport.pl Adrian Ochalik, rzecznik prasowy Wisły:

- Nie ma szans, by z klubu wyszedł przeciek. Do godz. 16.10 w poniedziałek o sprawie Kasperczaka wiedziały cztery osoby - wliczając w to samego trenera. Wtedy ja dowiedziałem się jako piąty. Proszę zwrócić uwagę na zdumienie dziennikarzy i innych osób, które zobaczyły trenera Kasperczaka na konferencji prasowej. To była bardzo pilnie strzeżona tajemnica i udało się ją utrzymać. Nie wiem, skąd takie zakłady u bukmachera. Może ktoś miał szczęście?
Zakladajac, ze Kasperczak nie dokonywal zakladu to chyba juz wiadomo, co to za 3 osobv
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 17.03.2010 o godz. 09:04.
Puchar jest na5z!
olTSchool
PSIA KREW

Od: 12.2003

Stary 17.03.2010, 08:53
laurence napisał(a):Wyświetl post
Co absurdalna sytuacja. Szukać trenera w momencie zatrudnienia nowego trenera
Widać, że zarząd wierzy w Kasperczaka. Oczywiście cały artykuł PS może być tylko próbą podbicia sprzedaży...nic więcej.
Widać Kasperczak działa na ludność jak gaz rozweselający.

Oby jajca z zatrudnieniem Heniutka to był pikuś w porównaniu z jego zwalnianiem. Okupacja szatni, przykucie się do bramki. Szkoda, że brak jupiterów nie pozwala mu na zagrożenie samobójczym skokiem z tegoż.
Guli
Senior Member

Stary 17.03.2010, 09:16
Współpraca polega na zaangażowaniu z obu stron. Więc co was dziwi, że trener czy klub dyskutuje, prosi o radę, pyta o zdanie kibiców na których zawsze może liczyć. Klub nie wynajmuje pociągów, jakby nie skwk to na mecze w Sosnowcu nie byłoby zorganizowanych wyjazdów, gralibyśmy przy jednej trybunie a na większości meczów byłoby 200-300 osób. Wszelkie sprawy organizacyjne powierzane są właśnie skwk bo klub wie, że są to ludzie na których można liczyć a co się ustali to będzie zrealizowane na 100%(takich sytuacji jest wiele) bo skwk to zdanie wszystkich zorganizowanych grup na Wiśle którzy tej Wiśle poświęcają mnóstwo swojego czasu. Sosnowiec, wyjazdy, goszczenie zgód, akcje charytatywne itp. itd.
Trener potrzebował pomocy to ją zawsze dostawał (np. odśnieżanie boiska) bo swoją postawą na to zasłużył. Do kogo mieli się niby zwracać Założyć temat na forum Bądźcie poważni i nie zniżajcie się do poziomu debili takimi dyskusjami!! W skwk przez wiele lat zmieniały się władze, członkowie jedni odchodzili inni przychodzili. To czemu Ty jeszcze tego nie zrobiłeś Ja też nie byłem w skwk teraz jestem i się z tego cieszę. Wiem o sprawach o których na onecie nie wyczytam, żyje nimi, martwię się i robię co mogę żeby w nawet najmniejszy sposób zrobić "coś" dla Wisły. Czego wy oczekujecie?"? Żeby ludzie fanatycznie zapatrzeni w swój klub, akceptowali wszystko i wszystkich, osoby które Wisłę w jakiś sposób hańbili swoimi bardziej lub mniej świadomym działaniami No chyba nie liczyliście na powitanie z kwiatami A niech mu się wiedzie, niech osiąga sukcesy ale na szacunek pracuje się całe życie. TO tak jakbyście z kwiatami i honorami witali na polskiej ziemi Ericke Stainbah która wersje historycznych wydarzeń ma tylko swoją.

Jak jest już taki temat to rozmawiajcie o składzie, pomysłach Kasperczaka a nie o skwk. Ja serdecznie zapraszam do wstąpienia do stowarzyszenia, naprawdę samo członkostwo wiele nie kosztuje, spotkania są sporadyczne ale w konkretnych sprawach a jak będziesz chciał się często udzielać to też się coś znajdzie. Członkostwo zapewnia wam bycie częścią klubu, częścią decyzji, możliwością wyrażenia własnej opinii czy pomysłu. Będziesz mógł zajrzeć do księgowości, sprawdzić ile kasy i na co została wydana, jakie akcje były organizowane bo na forum tego nie wyczytasz. Trener Skorża nam udostępniał swój czas i piłkarzy na wielu spotkaniach, mimo oficjalnych komunikatów ludzie nie zabijali się o to żeby brać w tym udział a szkoda bo taka sytuacja może się szybko nie powtórzyć. Kibice którzy żyją klubem patrzą na ten klub jak na swoją drugą żonę (niektórzy jak na pierwszą ) więc jak ktoś kiedyś opluł czy zwyzywał osobę która jest częścią Ciebie to teraz nie wpadniesz mu w ramiona i flaszki nie postawisz? A nawet masz ochotę dać mu w zęby . Trzeba powiedzieć prawdę jaka jest, nikt nie lubi zkłamywania historii (a w dzisiejszych czasach wielu śmieje się nam w twarz jako Polakom) więc powinniście zrozumieć czemu napisane są fakty, prawda jest prawdą i koniec! Nikt gościa nie obraża, nikt nie każe mu wypier... więc o co wy robicie aferę? Że opisana są fakty? I że chłodno do niego podchodzimy Jak byłby temat "kochamy Cię Heniu" to może wielu by się ucieszyło ale my jako kibice we własnych oczach stalibyśmy się marionetkami, frajerami. Ja kocham swój klub i obrażać go nie pozwolę.

A koleś który pisze o grupie ludzi która ma za dużo wolnego czasu, jest dla mnie zwykłym idiotą, bo czasami nie ma się czasu na nic przez cały tydzień a na Wisłę jak trzeba to się jedzie...
Wisła Kraków
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 17.03.2010, 09:28
Guli - nie piszecie faktów tylko swoje opinie, a to zasadnicza różnica i tylko idiota jej nie widzi.
O to zresztą jest tu (i często wcześniej) dyskusja -> skwk wypowiadając się podaje się nieprawdziwie za reprezentację kibiców (jak w cytowanym wcześniej artykule) zamiast pisać "zdaniem kibiców zrzeszonych w skwk .....".
Piszesz
Cytat:
Jak jest już taki temat to rozmawiajcie o składzie, pomysłach Kasperczaka a nie o skwk
- jak już jest skwk to zajmijcie się wyjazdami, oprawą i odśnieżaniem boiska, a nie wtrącajcie się do spraw personalnych w klubie i nie uzurpujcie sobie prawa do reprezentowania wszystkich kibiców.

A to cytat, na wypadek jakbyś nie wiedział jakie cele i zakres działań ma skwk:
Cytat:
TEKST JEDNOLITY STATUTU STOWARZYSZENIA KIBICÓW WISŁY KRAKÓW
Rozdział I
POSTANOWIENIA OGÓLNE

§ 1
Stowarzyszenie o nazwie „STOWARZYSZENIE KIBICÓW WISŁY KRAKÓW" zwane dalej „Stowarzyszeniem" jest dobrowolnym, samorządnym, trwałym zrzeszeniem mającym na celu skupienie sympatyków i kibiców „WISŁY KRAKÓW" w aktywnie działającą organizację, nawiązanie wzajemnych bezpośrednich kontaktów z podobnymi stowarzyszeniami w Polsce i za granicą, popularyzowanie i upowszechnianie barw, historii oraz osiągnięć sportowych „WISŁY KRAKÓW", a także współdziałanie w organizacji kulturalnej widowni oraz przodowanie w zespołowym, kulturalnym dopingu na wszystkich zawodach sportowych z udziałem drużyn „WISŁY KRAKÓW".
...
§ 7
Stowarzyszenie realizuje cele przez:
  1. Organizowanie systematycznych spotkań sympatyków i kibiców na zebraniach oraz podczas meczów „Wisły Kraków",
  2. Inspirowanie współdziałania z instytucjami państwowymi, klubami, organizacjami sportowymi i kulturalnymi poprzez rozpowszechnianie pamiątek, programów i wydawnictw sportowych,
  3. Organizowanie prelekcji, odczytów, spotkań na tematy związane ze sportem, w szczególności z działalnością Klubu „Wisła Kraków",
  4. Urządzanie okolicznościowych wystaw obrazujących dorobek Klubu „Wisła Kraków" z okazji jubileuszy oraz innych okolicznościowych imprez i spotkań,
  5. Wydawanie periodycznego informatora obrazującego działalność i zamierzenia Stowarzyszenia, a także okazjonalnych ulotek i broszur,
  6. Współdziałanie z polskimi i zagranicznymi organizacjami o podobnym profilu działania,
  7. Współdziałanie z prasą regionalną i ogólnopolską, a także innymi środkami masowego przekazu,
  8. Organizowanie dopingu w trakcie trwania imprez sportowych z udziałem Klubu „Wisły Kraków",
  9. Organizowanie wyjazdów kibiców „Wisły Kraków".
§ 12
  1. Członkowie Stowarzyszenia zobowiązani są do:
  1. przestrzegania postanowień niniejszego statutu,
  2. aktywnego udziału w działalności Stowarzyszenia,
  3. przestrzegania zasady bezinteresowności materialnej zarówno w kontekście osobistym, jak i w imieniu Stowarzyszenia,
  4. respektowania uchwał Walnego Zgromadzenia Członków i Zarządu Stowarzyszenia,
  5. systematycznego opłacania składek członkowskich w wysokości i terminach uchwalonych przez Zarząd Stowarzyszenia,
  6. poszanowania i propagowania barw klubowych „Wisły Kraków",
  7. kulturalnego zachowania się przed, w trakcie, jak i po zakończeniu imprez organizowanych przez Klub „Wisła Kraków".
Przegapiłem gdzieś punkt o opiniowaniu decyzji personalnych w klubie
Jak stanowisko skwk w sprawie Kasperczaka realizuje p.6 par12
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 17.03.2010 o godz. 09:39.
dawiss
Senior Member

Stary 17.03.2010, 09:38
To opluwanie Wisly, jako klubu (kibicow, pilkarzy) to cos konkretnego oprocz podania Wisly do sadu o kase, ktora mu sie nie nalezala (w opinii Kasperczaka bylo inaczej)? Pamietaj, pytam o konkrety.
Guli
Senior Member

Stary 17.03.2010, 09:41
Załóż swoją reprezentację i działaj! A nam nie mów co mamy robić bo historia dała nam szansę życia w wolnym kraju... Jesteśmy z tym klubem zawsze i bardzo blisko (a zarządów już było wiele) i nie zabronisz mi mówić prawdy która jest udokumentowana.To jak się gość zachowywał przez ostatnich parę lat nie jest faktem Przecież sam przepraszał na konferencji. Jakby pfuuu zatrudnili Miklasa to też byś mi zabronił się odzywać? Daj spokój już bo jestem gotowy pomyśleć, że ktoś Cię wynajął, przykro mi to mówić ale właśnie Ty nie widzisz tej różnicy o której sam piszesz . A gdzie jest napisane, że nie możemy wyrażać opinii na tematy z klubem związane
Na szacunek pracuje się całe życie... Ale szczęścia i powodzenia jak najbardziej mu życzę. Ja kończę bo internet właśnie zabrał kilka cennych minut z mojego życia. Pozdrawiam

Zapisz się do skwk może coś wniesiesz, zmienisz Czemu nie, dla wszystkich starczy miejsca, czekamy na Ciebie..
Ostatnio edytowane przez Guli : 17.03.2010 o godz. 09:49.
Wisła Kraków
jerry.lii.lewis
Senior Member

Stary 17.03.2010, 09:51
Guli napisał(a):Wyświetl post
Załóż swoją reprezentację i działaj!
No jasne, stara śpiewka.

Cytat:
A nam nie mów co mamy robić bo historia dała nam szansę życia w wolnym kraju... Jesteśmy z tym klubem zawsze i bardzo blisko (a zarządów już było wiele) i nie zabronisz mi mówić prawdy która jest udokumentowana.To jak się gość zachowywał przez ostatnich parę lat nie jest faktem Przecież sam przepraszał na konferencji. Jakby pfuuu zatrudnili Miklasa to też byś mi zabronił się odzywać? Daj spokój już bo jestem gotowy pomyśleć, że ktoś Cię wynajął, przykro mi to mówić ale właśnie Ty nie widzisz tej różnicy o której sam piszesz . A gdzie jest napisane, że nie możemy wyrażać opinii na tematy z klubem związane
Na szacunek pracuje się całe życie... Ale szczęścia i powodzenia jak najbardziej mu życzę. Ja kończę bo internet właśnie zabrał kilka cennych minut z mojego życia. Pozdrawiam
No to widzę, że nie tylko tekst statutu ale i jego rola jest dla ciebie wielką niewiadomą .
Co macie robić toście w statucie napisali - nie ja wam .
Reszty nie komentuję bo nie ma czego.
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.03.2010, 09:54
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
Reszty nie komentuję bo nie ma czego.
bardzo dobrze zrobisz
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 17.03.2010, 09:55
prober napisał(a):Wyświetl post
A ja proponuję, aby Wisła Kraków przynajmniej raz na miesiąc konsultowała z kibicami jakie transfery ma dokonać. Trener powinien z urzędu konsultować z kibicami skład zespołu przed każdym meczem, a w trakcie meczu warto uruchomić nowinkę - gorącą linię, przez którą kibice wyrażą swoje zdanie w kwestii dokonywanych zmian. Na konsultacje związane z przebudową stadionu już trochę za późno, ale wciąż można dogadać się w kwestii obsady loży VIPów i cen biletów na poszczególne sektory. Jak już model się sprawdzi to dobrą radę kibice wesprą w kwestii najważniejszych decyzji dotyczących budżetu klubowego i wszelkich inwestycji ponoszonych przez Cupiała.
Bo wszystko dla dobra klubu (łubu dubu). A poza tym: jak to tak można bez konsultacji z kibicami, co?
hahaha moze jeszcze beda pytac jaki kolor plytek ma byc w klubowych lazienkach? A tak na marginesie to maja pytac kibicow czy SKWK? Bo jak widac coraz czesciej zdania sa podzielone...
Guli
Senior Member

Stary 17.03.2010, 10:02
ojjjjjjj reszty nie komentujesz bo dla Ciebie merytoryczna dyskusja nie ma sensu, widzę że temat dla Ciebie się wyczerpał bo śmiejesz się już sam z siebie.
Oj "nie wiem co mamy w statucie" hahaha ale śmieszne zrób z tej okazji imprezkę... (rozgryzłeś mnie)
"Tośmy se napisali" hahahaha skąd jesteś
"stara śpiewka" - to siedź w domu!hahaha I wyżywaj sie na klawiaturze- w tym czasie mógłbyś zrobić wiele pozytywnego. Chciałbyś mieć coś do powiedzenia ale nic nie chce Ci się robić, więc kto niby będzie Cię słuchał Nikt..

A anonimowo to nie pogadamy bo jesteś dla mnie tylko "wytworem internetu" przyjdź kiedyś na spotkanie, powiedz kim jesteś, powiedz czego oczekujesz, pokaż że Ci zależy, wtedy będziesz dla nas kimś i twoje zdanie stanie się ważne. Trzepanie się nad klawiaturą z rzeczywistością nie ma nic wspólnego.

Bez odbioru, żenada...
Ostatnio edytowane przez Guli : 17.03.2010 o godz. 10:16.
Wisła Kraków
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 17.03.2010, 10:22
Boże, czytam to i aż mi się płakać chcę nad tymi naszymi współczesnymi kibicami. Szczerze tego nie rozumiem, bo nawet pomimo tego iż każdy chce aby jego klub był najlepszy, co zrozumiałe, to każdy powinien rozumieć to iż owe sformułowanie "najlepszy" nie odnosi się tylko do wyników sportowych.
zacytowalem fragment, zeby bylo wiadomo do kogo pisze.
No powiem ci , zes zasunął takie uogólnienie ze głowa boli. Wrzuciłeś do jednego worka wszystkich kibiców, ktorzy:

1.zalezy im tylko na sukcesie
2.zgodziliby sie na zmiane nazwy za pieniądze
3. narzekali na Zienczuka
4. jak Skorża przegrał kila spotkan to chcieli zeby "wypierdalał"
5. Wisła to dla nich tylko "provider" rozrywki"
6. w dupie mają tradycje klubu
7. mają zły system wartości
8. przestaliby kibicowac w momencie duzej porazki

Napisales to tak, jakby kazdy kto tylko spełnia jeden z w.w. punktów odrazu musiał pasowac do pozostałych. Genialne , tylko problem polega na tym ze całkowicie niezgodne z prawdą. Ja nie spełniam niestety zadnego z tych warunkow , ktore chyba chciałbys zebym spełniał, bo nie zgadzam sie z tym oburzeniem SKWK na decyzje Wisły. Mnie osobiscie ta sprawa z Kasperczakiem śmieszy i zaskakuje, głownie z powodu jednego z argumentów, że niby brał kase za nic nie robienie i potem sądził się z Wisłą. To brzmi jak przemyslenia małego Jasia na temat prawa i biznesu.

Juz pytalem raz w tym temacie, ale nikt nie odpowiedział : czy gdyby SKWK mając podpisaną z kims umowe (dajmy na to, że z Wisłą) zwiazaną ze sprawą ktorej poswiecili sporo czasu, w ktorą angazowali sie emocjonalnie i ktora była ich głownym zajęciem przez długi okres czasu. Sprawe za ktora dostawali oczyiwscie dobre pieniadze, i po ktorej spodziewali sie, ze bedzie trwac przynajmniej tak długo jak przewidywała umowa. I nagle druga strona robi SKWK w balona (zeby nie napisac " w chuja" ) i postanawia ich zwolnic, zostawiając na lodzie. I co teraz robi SKWK ? Ma głeboko gdzies, ze zostali wystawieni, ze nie mają co robic i ich działalnosc w ostatnich latach jest juz praktycznie gówno warta, ze zostają odsunieci mimo tego, ze poziom usług jakie oferowali był naprawde jak na okolicznosci wysoki? SKWK oczywiscie powiedziałoby: " OK, jestescie Wisłą Kraków, mozecie robic z nami co tylko wam sie podoba, zerwaliscie obowiązującą umowe, ale my nie bedziemy brac pieniedzy ktore nam się NALEŻĄ bo kochamy ten klub i nawet jak traktujecie nas jak gówno, to na takim stanowisku pozostaniemy. Niewazne ze umowa gwarantuje nam okreslone przywileje, rezygnujemy z nich".
To napewno byłoby honorowe - zlekcewazyc brak szacunku dla wlasnej osoby, zlekcewazyc fakt, ze taką umowe sie podpisało, dając tym samym do zrozumienia innym ,ze wlasciwie mozna z nami robic co tylko sie podoba, bo i tak to zaakceptujemy bez słowa i pojdziemy kazdemu na rękę nawet jak przekręci nas na sporą kase? Pokazac ze podpisujemy rozne pisma mając własciwie gdzies to, co w nich sie znajduje, bo potem bedzie mozna nas zwolnic bez konsekwencji. Ja nie wiem jak daleko mozna zajść postepując w ten sposob, ale raczej nie mozna zajsc nigdzie. Nie w dzisiejszym swiecie. Bo co ma wspolnego "honor" z pozwalaniem na brak szacunku wobec swojej osoby? Raczej niewiele.

I ja rozumiem ze tylko krowa nie zmienia zdania, ale kilka lat temu Cupiał był ok, bo zwolnił Kasperczaka, a teraz Cupiał jest zły, bo go przyjął? Zabawne jak łatwo mozna sobie dorabiać fakty do własnego zdania

I nie chodzi mi o to zeby wysmiewac SKWK i ich opinie, bo kazdy może miec własną, ale do cholery, tekst o tym ze brał kase za nic nie robienie (co było w 100% zgodne z umową jaką zawarła z nim Wisła) jest żenujący, i całkowicie dla mnie niezrozumiały.
Ostatnio edytowane przez Fuks : 17.03.2010 o godz. 10:27.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów