The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
dawiss
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2010, 18:38
Co do SKWK, to nie reprezentuja, calosci kibicow Wisly. Sa czescia tej spolecznosci, rozpoznawalna czescia, z czego czasami nalezy sie cieszyc, a czsami nie. "SKWK" realizuje wlasne cele, ktore jednak czesto sa podobne do zyczen wielu innych kibicow Wisly. Co do poparcia w sobote Kasperczaka, to jednak na poparcie, to okazywane skandowaniem nazwiska, trzeba sobie zasluzyc. Takie jest moje zdanie...
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.03.2010, 18:47
dawiss napisał(a):Wyświetl post
Co do SKWK, to nie reprezentuja, calosci kibicow Wisly. Sa czescia tej spolecznosci, rozpoznawalna czescia, z czego czasami nalezy sie cieszyc, a czsami nie. "SKWK" realizuje wlasne cele, ktore jednak czesto sa podobne do zyczen wielu innych kibicow Wisly. Co do poparcia w sobote Kasperczaka, to jednak na poparcie, to okazywane skandowaniem nazwiska, trzeba sobie zasluzyc. Takie jest moje zdanie...
Ja to wiem tak jak mówię mają prawo do własnego zdania ale też muszą nieraz uważać bo może być to odbierane jako zdanie całości. Np. przed chwilą dowiedziałem się z ich strony że:
Wielkie dzięki trenerze, że przy pewnych ruchach transferowych nie bał się Pan zapytać o zdanie nas kibiców. Tak było w przypadku niby powrotu judasza Frankowskiego, tak też było, gdy potrafił Pan zadzwonić do nas i spytać także nas o zdanie w momencie, gdy odejść miał Paweł Brożek a w zamian za niego pojawić się przy R22 "legionista" Dawid Janczyk. Rozmawiał też Pan z nami na temat Łaciaka i co najważniejsze zawsze zdanie nas fanatyków szanował.
Pierwsze o tym słyszę i pytam się dlaczego o tych sprawach miała decydować grupa ludzi, tylko członkowie SKWK to są kibice Wisły reszta się nie liczy. W sprawie Łobo też się trener kontaktował, może jeszcze wyjściowy skład z nimi konsultował.
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.03.2010, 18:58
Mnie stanowisko SKWK smieszy bo w/g ich oceny wszyscy trenerzy którzy w ostatnim 30-leciu osiagneli z Wisła najwieksze sukcesy sa zli, bo:
Lenczyk - Cracovia znaczy bez honoru
Smuda - Legia znaczy sprzedał Wisłe
Kasperczak - klocil sie o kase znaczy bez honoru

jestem pewnien ze nastepnym bedzie Skorza, bo kogo on ma trenowac jak wróci do zawodu, no przeciez nie Odre tylko pewnie albo Amice albo Legie
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 16.03.2010, 18:58
Założysz inną organizację pójdziesz do klubu przedstawisz się i kogo reprezentujesz to też będą cię pytać co o pewnych sprawach sądzisz. Widocznie w klubie( nie tylko Skorża) uznali nas za wartych rozmowy i zasięgnięcia opinii o tym co w klubie się dzieje itp.

Skoro nie chcesz/chcecie uczestniczyć w życiu klubu to nie miej pretensji, że znają kogoś z SKWK a nie RAfi89 z forum TWSD

poza tym miej pretensje do niejakiego jerri lii lewis'a który już się tutaj wypowiedział, czego od nas nie można oczekiwać. Ów uzytkownik miał wielki plan stworzenia na tym forum pokoju do dyskusji nad ważnymi sprawami Wisły bo na spotkania nikt się nie chciał pofatygować. Miał być to pokój ostro moderowany by rozmowa była konstruktywna. Co wyszlo po 2-3 latach? to już jego zapytaj albo niech sam się wypowie ważniak! Sam zadeklarowałem że będę "w tym pokoju" uczestniczył jako jeden z reprezentantów nielubianego SKWK.

Alov dziękujemy za to, ze ty wiesz jak postrzegamy innych trenerów

Problem w tym, że w przeciwieństwie do tobie podobnych na naszą ocenę nie składa się tylko i wyłącznie przejście do Legii czy też Odry Amiki czy innego klubu. Cracovię pomijam bo tutaj sytuacja jest jasna.

a tak zapytam Alov odnośnie
Cytat:
Lenczyk - Cracovia znaczy bez honoru
Cracovia Cracovią ciekawym czy znane są Ci słowa Lenczyka po objęciu pracy z Pasami? nie wiem czy google.pl pomoże w tej kwestii
Ostatnio edytowane przez PvD : 16.03.2010 o godz. 19:08.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.03.2010, 19:23
RAFi89.Rozumiem, że nasz były trener powinien założyć temat na forum wraz z ankietą, aby forumowi trenerzy i specjaliści od wizerunku Wisły mogli zadecydować o przyszłości tego klubu klikając myszką.Prawo decydowania mają Ci, którzy działają realnie. Czy to jest tak trudne do zrozumienia?
Ktoś zapisuje się do SKWK, poświęca swój czas na spotkania, dyskusje, organizowanie różnych akcji = ma siłę głosu. Też chciałbym mieć prawo głosu, wypowiedzenia się. Wiesz dlaczego go nie posiadam? Bo nie chciało mi się ruszyć czterech liter i wstąpić w szeregi stowarzyszenia, co zamierzam natychmiast zmienić.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.03.2010, 19:28
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Pierwsze o tym słyszę i pytam się dlaczego o tych sprawach miała decydować grupa ludzi, tylko członkowie SKWK to są kibice Wisły reszta się nie liczy.
Zapisz się do SKWK, to będziesz mógł wyrażać swoje zdanie. Albo załóż inną organizację kibiców Wisły.
Nikogo nie obchodzi zdanie anonimowego 'netowego ludzika - na tym poziomie rozmawia się z konkretnymi organizacjami. Tak trudno zrozumieć?

Dlaczego w SKWK są ludzie o "skrajnych" poglądach odnośnie przywiązania do klubu? Odpowiedź jest banalnie prosta - bo tylko im jak widać zależy na tyle, żeby ruszyć szacowne cztery litery, zorganizować spotkanie, wpłacić składkę etc. I dlatego oni mają głos.

Najśmieszniejsze, że nikt nie zniechęca was do zabierania głosu, wręcz przeciwnie - organizują dla was spotkania, zachęcają do zapisywania się. Nie chce wam się - wasz wybór. Sami odbieracie sobie prawo do głosu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 16.03.2010, 19:28
Worcester jeśli miałeś możliwość uczestniczenia na tym forum gdy zwalniali Kasperczaka to zachowanie użytkowników było dokładanie takie samo jak dziś. Nic się nie zmieniło. Ciągle żale i pretensje, monitor i klawiatura. Ale za to jakie były plany organizowania się...

Nowemu trenerowi niech się wiedzie.

Cytat:
SKWK rżnie kibiców przy co drugim wyjeździe
ty ****a nie zagalopowałeś się trochę?

przykład?
Ostatnio edytowane przez PvD : 16.03.2010 o godz. 19:30.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Kbobt
Member

Od: 01.2010

Stary 16.03.2010, 19:33
Zawsze miałem Wisłe głęboko w .........., ale jej pieniądze to lubie.

Lubie Henia i mam do niego duży sentyment za dawne czasy, więc ciężko coś napisać. W sumie to ciekawi mnie tylko czy za miejsce 4-5 poleci przed końcem sezonu czy jakoś dotrwa i latem sprowadzi nam Strąka, Gorawskiego i Czarną Perłę z Afryki.
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 16.03.2010, 19:52
Stowarzyszenie lubi Skorżę z jednego prostego powodu. Nasz były trener pytał się ich co by powiedzieli na powrót Franka do Wisły, a że mają stosunek do Frankowskiego jaki mają, tym sobie kupił ich serca :] Proste Maciek to dyplomata

''Wielkie dzięki trenerze, że przy pewnych ruchach transferowych nie bał się Pan zapytać o zdanie nas kibiców. Tak było w przypadku niby powrotu judasza Frankowskiego, tak też było, gdy potrafił Pan zadzwonić do nas i spytać także nas o zdanie w momencie, gdy odejść miał Paweł Brożek a w zamian za niego pojawić się przy R22 "legionista" Dawid Janczyk.''

P.S: Nas czyli grupkę paru osób , którzy byli autorami '' Nie dla Frankowskiej''

brawo!
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 16.03.2010, 19:53
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak wraca i tyle - możemy sobie dywagować, polemizować a nawet się wzajemnie obrażać - nic to nie zmieni. Nie mamy na to wpływu.

Osobiście nie jestem z tego powodu zbyt szczęśliwy bo:

1) Uważam, że jest przereklamowany ( w kategoriach efektów pracy na krajowym podwórku nie wyprzedza Skorży jakoś specjalnie,nawet ma współudział przy "mistrzostwie" ( odwróć tabelę) Górnika a na podwórku zagranicznym wsławił się swoimi rozstaniami równie "pozytywnie" jak u nas. U nas miał inna drużynę , nie tylko w kategoriach umiejętności ale może i przede wszystkim w sensie mentalnym. Kogo miał Skorża każdy kto ma oczy widzi. Któryś poprzednik użył określenia "3/4 napastnika" - chyba 1/4 napastnika, 1/5 bramkarza , itd ( jeżeli nawet nie będą to różnice w umiejętnościach czysto piłkarskich to będzie to: ambicja, wola walki, realna ocena swoich możliwości , twarde stąpanie po ziemi, skala efektu gwiazdorstwa)

2) Ma swoją Levadię w postaci Tibilisi ( i nie tylko)

3) W kategoriach czysto moralnych jest wg mnie bardzo nisko - ok, o ile potrafię zrozumieć walkę o kasę to już umizgów do Filipiaka przed derbami, manifestacji : "mam ważną umowę i przyszedłem do pracy" nie zaakceptuję nigdy. Umizgi na konferencji prasowej są kwintesencją jego osobowości.

4) Ok był potrzebny nowy trener bo ewidentnie z drużyną działo się źle ale czemu akurat ten?

5) Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki - jakoś dziwnie zazwyczaj sprawdza się to powiedzenie niestety..

Będę temu panu kibicował ( a właściwie nie jemu tylko drużynie i efektom jego pracy) i z przyjemnością przyznam się do błędu jeżeli będą do tego podstawy ale jakoś nie wydaje mi się, że zajdzie kiedyś taka potrzeba ....
Dokladnie to samo chcialem napisac. Pozyjemy zobaczymy, jak nie obroni pozycji w tabeli i co za tym idzie nie zdobedzie mistrzosta wyleci tak szybka jak szybko sobie zalatwil ten kontrakt.

A my sie znow cofniemy
,
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 16.03.2010, 19:54
3rider napisał(a):Wyświetl post
Na szczescie to cale paplanie za/przeciw/po co/dlaczego zweryfikuje boisko i tyle w temacie
Podpisuje sie pod tym! Stefanski
Jovanovic - masz plusa.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 16.03.2010, 19:56
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Stowarzyszenie lubi Skorżę z jednego prostego powodu. Nasz były trener pytał się ich co by powiedzieli na powrót Franka do Wisły, a że mają stosunek do Frankowskiego jaki mają, tym sobie kupił ich serca :] Proste Maciek to dyplomata
dlaczego piszesz, że z jednego powodu ?czemu nie zacytujesz całości? Na szczęście każdy może sobie przeczytać i temu nie zapobiegniesz.
Cytat:
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.03.2010, 19:59
Blagam was ****a nie .......cie bez sensu bo to jest nasz klub i chociaz teraz gdy pracuje tutaj pan Kasperczak nie powinno byc podzialow. Jak juz, to po jego zwolnieniu...
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 16.03.2010, 20:02
Ostatnie posty mają tyle wspólnego z Kasperczakiem co Filipiakowe parobki z mysleniem.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Marcinnno
Senior Member

Stary 16.03.2010, 20:03
PvD napisał(a):Wyświetl post
dlaczego piszesz, że z jednego powodu ?czemu nie zacytujesz całości? Na szczęście każdy może sobie przeczytać i temu nie zapobiegniesz.
Ja nie mówię, nie przeczę tego co napisaliście później. Ok pomagał wielkie dzięki naprawdę i szacun dla niego za to naprawdę Człowiek, dobry trener jest było jak było, ja go osobiście szanuję.

-akcje charytatywne i inne rzeczy o, których piszecie szacunek.

Nie rozumiem, czemu nie darzycie choćby szacunkiem Kasperczka, nikt nie każe go Wam lubić, wystarczy szacunek.! Przeprosił przyznał się jest chyba po sprawie? Co jak co, ale osiągnął z tym klubem wiele naprawdę wiele ! Możecie pierdzielić teraz,aaa każdy by tyle osiągnął ! Nie prawda !
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 16.03.2010, 20:03
Niech SKWK zajmie się tylko sprawami kibicowskimi, a nie tym, kto ma grać, trenować Wisłę, bo potem dochodzi do różnych kontrowersyjnych sytuacji. Jest wiele przykładów tego, że w klubie x grali zawodnicy, którzy pochodzą z bardzo nielubianego zespołu y. Nawet w najlepszych zespołach na świecie. Owszem, może się to nie podobać, ale jeżeli ów zawodnik/trener dobrze wykonuje swoją pracę, to trzeba go wspierać. Kasperczak nigdy nie powiedział, że Wisła to .......... i Ją należy ............. (zamiast kropek przekleństwa). Pamiętam wydarzenia z meczu z Górnikiem z 2005 roku.
element
Senior Member

Stary 16.03.2010, 20:05
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Ja nierozumiem jak SKWK może ydwać takie opinie zdecydowane w jedną czy drugą strone?
Powinni reprezentowac całą społeczność kibicowską Wisły Kraków. A wygląda na to że kilka osób decyduje o tym jak osądzić trenera Kasperczaka. Atak wogóle to powodzenia w nowej roli Trenerze!!

To się zapisz Ty i reszta do SKWK. Są wybory. Skoro Wam się coś nie podoba to wybiera się kandydata - ruszcie dupę poza monitor na głosowanie - wybierany jest prezes - załoga. Dacie radę skoro Was tak wielu.

Co do Kaspra, miał prawo do sądzenia się z Wisłą i tak samo wielu kibiców ma prawo mieć wyjebane na niego.
Bez dopisek jak w przypadku chuja Łaciaka - niech popracuje. Nie trzeba po nim klaskać.

NIE PASUJE? TO SIĘ ZBIERZCIE - ZAPISZCIE DO SKWK - WYBIERZCIE SWOJEGO KANDYDATA NA PREZESA SKWK
... bo pierdzenie w necie nic nie zmieni. Jest Was ponoć masa - wystarczy odejść poza monitor i zacząć działać ku chwale Wisły. Na nic Wasze komentarze.
Ostatnio edytowane przez element : 16.03.2010 o godz. 20:08.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
RoS
Senior Member

Stary 16.03.2010, 20:10
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Wielkie dzięki trenerze, że przy pewnych ruchach transferowych nie bał się Pan zapytać o zdanie nas kibiców. Tak było w przypadku niby powrotu judasza Frankowskiego, tak też było, gdy potrafił Pan zadzwonić do nas i spytać także nas o zdanie w momencie, gdy odejść miał Paweł Brożek a w zamian za niego pojawić się przy R22 "legionista" Dawid Janczyk. Rozmawiał też Pan z nami na temat Łaciaka i co najważniejsze zawsze zdanie nas fanatyków szanował.
No i wyszło szydło z worka. Tak naprawdę chodzi o to że przy Skorży zostaliście obdarzeni cząstką władzy w klubie na którą raczej nie pozwoli sobie Kasperczak. To tego tak bronicie zawzięcie, i tak bardzo eksponujecie błędy Kasperczaka z przeszłości. Macie pretekst i pójdziecie w zaparte, po trupach aby tylko korytko się nie odsunęło za bardzo.

Nie jest ważne, że właścicielem się dogadał, już nie ma 1906% poparcia dla niego. Już nie przyjmujecie jego każdej decyzji jako błogosławieństwa. A przecież on płaci, on dał nam tyle radości za swoje pieniądze, nie możemy go krytykować bo jak zabierze zabawki to co? II liga. Czy te argumenty przestały być już aktualne?

Maciek był cool, zadzwonił zapytał. A o wyjściowy skład też pytał jakoś mi się tak ciśnie?
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 16.03.2010, 20:10

Nie rozumiem, czemu nie darzycie choćby szacunkiem Kasperczka,
no za to za co przepraszał na konferencji
Cytat:
nikt nie każe go Wam lubić, wystarczy szacunek.!
a ja/my (jak kto woli) nie każe Wam go nie lubić
Cytat:
Przeprosił przyznał się jest chyba po sprawie?
jeśli wyznajesz takie zasady jak część kibiców Wisły to po sprawie nie jest. Przykro mi ale jeśli cześć kibiców ma prawo szanować Kasperczaka i go lubieć to inna cześć ma prawo go nie szanować i nie lubieć.

Przecież są również inne wiślackie media gdzie pozostała część kibiców może wyrazić swoje uwielbienie dla Kasperczaka. Nie wiem dlaczego nam z innym podejściem chce się odmówić prawa do własnego zdania i prawa do jego wyrażania?

Cytat:
Macie pretekst i pójdziecie w zaparte, po trupach aby tylko korytko się nie odsunęło za bardzo.
uwielbiam takich kosmitów ubzdurają sobie coś i im się wydaje, ze zyskają poklask. Jeśli jesteś taki mądry to chętnie umówię Cię na spotkanie z czy to z prezesem Mięttą czy też bylym już prezesem Wilczkiem i może ci wyjaśnią że bredzisz. Ale nie sądzę byś był chętny na takie spotkanie bo wolisz pierdzieć w stołek i pisać głupoty.

jakoś o korytku nie wspominałeś jak wynikła sprawa Okuki, Kapki Svitlicy wtedy to miałeś m..... zamkniętą. Nie wspominałeś też wtedy gdy chodziło się w sprawie otwarcia bramy żółtej na C, poprawy jakości cateringu, tańszych biletów na D. Przyszedł heniu i się obudził troll. Śmieszny jesteś.
Ostatnio edytowane przez PvD : 16.03.2010 o godz. 20:17.
Cytat:
Zieniu1906
Member

Od: 07.2009

Stary 16.03.2010, 20:15
****a uspokójcie się wszyscy !! Nie wiem w ogóle co wy robicie tu nie powinno być podziałów ! Kibicujemy jednemu zespołowi rzeczywiście SKWK trochę przesadziło ale to nie jest powód do wykłócania się i obrażania ! Pan Cupiał wybrał Kasperczaka a my tego nie zmienimy !
Marcinnno
Senior Member

Stary 16.03.2010, 20:16
no za to za co przepraszał na konferencji

a ja/my (jak kto woli) nie każe Wam go nie lubić

jeśli wyznajesz takie zasady jak część kibiców Wisły to po sprawie nie jest. Przykro mi ale jeśli cześć kibiców ma prawo szanować Kasperczaka i go lubieć to inna cześć ma prawo go nie szanować i nie lubieć.

Przecież są również inne wiślackie media gdzie pozostała część kibiców może wyrazić swoje uwielbienie dla Kasperczaka. Nie wiem dlaczego nam z innym podejściem chce się odmówić prawa do własnego zdania i prawa do jego wyrażania?

uwielbiam takich kosmitów ubzdurają sobie coś i im się wydaje, ze zyskają poklask. Jeśli jesteś taki mądry to chętnie umówię Cię na spotkanie z czy to z prezesem Mięttą czy też bylym już prezesem Wilczkiem i może ci wyjaśnią że bredzisz. Ale nie sądzę byś był chętny na takie spotkanie bo wolisz pierdzieć w stołek i pisać głupoty.

Dobrze, ale nie piszcie jako my kibice , tylko napiszcie Skwk opinia ludzi z Skwk, a nie wyrażajcie się jako wszyscy kibice WIsły.
Alov
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 16.03.2010, 20:19
Założysz inną organizację pójdziesz do klubu przedstawisz się i kogo reprezentujesz to też będą cię pytać co o pewnych sprawach sądzisz. Widocznie w klubie( nie tylko Skorża) uznali nas za wartych rozmowy i zasięgnięcia opinii o tym co w klubie się dzieje itp.

Skoro nie chcesz/chcecie uczestniczyć w życiu klubu to nie miej pretensji, że znają kogoś z SKWK a nie RAfi89 z forum TWSD

poza tym miej pretensje do niejakiego jerri lii lewis'a który już się tutaj wypowiedział, czego od nas nie można oczekiwać. Ów uzytkownik miał wielki plan stworzenia na tym forum pokoju do dyskusji nad ważnymi sprawami Wisły bo na spotkania nikt się nie chciał pofatygować. Miał być to pokój ostro moderowany by rozmowa była konstruktywna. Co wyszlo po 2-3 latach? to już jego zapytaj albo niech sam się wypowie ważniak! Sam zadeklarowałem że będę "w tym pokoju" uczestniczył jako jeden z reprezentantów nielubianego SKWK.

Alov dziękujemy za to, ze ty wiesz jak postrzegamy innych trenerów

Problem w tym, że w przeciwieństwie do tobie podobnych na naszą ocenę nie składa się tylko i wyłącznie przejście do Legii czy też Odry Amiki czy innego klubu. Cracovię pomijam bo tutaj sytuacja jest jasna.

a tak zapytam Alov odnośnie

Cracovia Cracovią ciekawym czy znane są Ci słowa Lenczyka po objęciu pracy z Pasami? nie wiem czy google.pl pomoże w tej kwestii
Nie bardzo rozumiem - z jednej strony powołujesz sie na słowa Lenczyka a z drugiej słow Kasperczaka i działan Cupiała (które jednoznacznie sugerują zakończenie i wzajemne wybaczenie tamtej sytuacji) juz nie chcesz zaakceptowac - zabawne rozumowanie
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 16.03.2010, 20:20
Dobrze, ale nie piszcie jako my kibice , tylko napiszcie Skwk opinia ludzi z Skwk, a nie wyrażajcie się jako wszyscy kibice WIsły.
"my kibice"...? czy "my kibice z internetu..." ?
sluchaj, tak jest w kazdej ekipie, ten kto nie jest w stowarzyszeniu ma praktycznie g... do gadania, a tym bardziej osoby wypowiadajace sie w internecie, ktorych nikt na powaznie nie traktuje...

ty nie mysl ze jak cos tutaj napiszesz to bedzie to wprowadzone w zycie/trybuny...

nic nie zmienicie poprzez nawet 200000 komentarzy na forum... jedyna droga chcac cos zmienic to zapisanie sie do SKWK i wyrazenia swojego zdania na zebraniach..

trzon SKWK to ludzie dla ktorych Wisla to cos wiecej niz rodzina i pieniadze.. dla nich Wisla jest calym zyciem.. takze chcac cos zmienic trzeba sie zpaisac do SKWK
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 16.03.2010 o godz. 20:23.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 16.03.2010, 20:25
Dobrze, ale nie piszcie jako my kibice ,
nie zauważyłem w tekście Marcina sformułowania" my kibice" to 1
Cytat:
tylko napiszcie Skwk opinia ludzi z Skwk,
2) a wy opinia ludzi z forum TWSD? a inni opinia ludzi w komentarzach wislaportal.pl
Cytat:
a nie wyrażajcie się jako wszyscy kibice WIsły.
3) nie wyrażamy się jako wszyscy kibice ale jako kibice Wisły Kraków mamy do tego prawo bo nimi jesteśmyjak

nie możemy się ograniczać do sformułowania "opinia ludzi z SKWK" bo jest to również opinia ludzi spoza SKWK nie są członkami, nie opłacają składek nie uczestniczą w spotkaniach a można ich spotkać np na wyjazdach w czasie organizacji różnych akcji charytatywnych itp.
Cytat:
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.03.2010, 20:26
Popadacie tutaj w dwie skrajności. Jedna strona (w większości już pobanowana, słusznie czy nie - nie mnie oceniać) utrzymuje że SKWK to organ całkowicie zbędny, natomiast druga uzurpuje sobie moralne prawo do pewnych decyzji w imieniu ogółu. Nie można myśleć na czarno albo na biało. W takich sytuacjach jak ta trzeba znaleźć satysfakcjonujący kompromis. Nikt nikomu nie broni prawa do własnej (podkreślam, osobistej) opinii na temat Kasperczaka, jakkolwiek radykalna czy kasprofilska by ona nie była. Ale nie może być tak, że pewne osoby u steru organizacji, która ze swojego założenia ma reprezentować ogół Kibiców wręcz z góry rezerwuje sobie prawo do pewnych stanowisk.

Nie można w ogóle nie doceniać naprawdę godnej szacunku pozaboiskowej działalności Skorży. Mam szczerą nadzieję, że nikt nie ma zamiaru kwestionować wzruszających gestów typu akcja na rzecz niepełnosprawnego chłopca.

Pozostaje tylko jednak pytanie, jak się to ma do długofalowej polityki sportowej klubu, którą niestety, mimo wyraźnych zapędów, jeszcze nie kierujecie.

Cytat:
jeśli wyznajesz takie zasady jak część kibiców Wisły to po sprawie nie jest.
I co zamierzacie w tej sprawie robić? Wywieszać przysłowiowe prześcieradła, bruździć, przeszkadzać w pracy? Podkreślać na każdym roku i gdzie się da, jak bardzo sracie na Kasperczaka?
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 16.03.2010, 20:28
Watts napisał(a):Wyświetl post
utrzymuje że SKWK to organ całkowicie zbędny

rozumiem że sprawy kibicowskie (i nie tylko)ogarniesz TY jak nie będzie SKWK ?

wymagacie szacunku dla człowieka który pomagał żydom w przygotowaniach do meczu z Wisłą...

ed.no rzeczywiście ,co nie zmienia postaci rzeczy że niektórzy nie mają bladego pojęcia o czym piszą ...
Ostatnio edytowane przez South : 16.03.2010 o godz. 20:34.
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 16.03.2010, 20:29
South napisał(a):Wyświetl post
rozumiem że sprawy kibicowskie (i nie tylko)ogarniesz TY jak nie będzie SKWK ?
Nie napisałem że to moja opinia, napisałem że niektórzy ludzie w tym temacie tak sugerują, nie twierdzę że się zgadzam Nigdzie nie kwestionuję ogromu pracy jaki wykonuje SKWK na rzecz spraw kibicowskich

Cytat:
ed.no rzeczywiście ,co nie zmienia postaci rzeczy że niektórzy nie mają bladego pojęcia o czym piszą ...
A no to swoją drogą
Ostatnio edytowane przez Watts : 16.03.2010 o godz. 20:39.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 16.03.2010, 20:33
Alov napisał(a):Wyświetl post
Nie bardzo rozumiem - z jednej strony powołujesz sie na słowa Lenczyka a z drugiej słow Kasperczaka i działan Cupiała (które jednoznacznie sugerują zakończenie i wzajemne wybaczenie tamtej sytuacji) juz nie chcesz zaakceptowac - zabawne rozumowanie
jak nie bardzo rozumiesz to postaraj się mniej bardzo zrozumieć.

Postaram się najprościej jak mogę
piszesz że dla nas Lenczyk bez honoru bo do Cracovii przeszedł.To powinno być oczywiste dla każdego kibica Wisły. A jeśli ktoś uzna samo przejście do sąsiadki za nic nie znaczący ruch to zapytałem Ciebie czy wiesz co powiedział Lenczyk po przejściu do Cracovii czy nie wiesz?

Nikt nie traci honoru szacunku jaki sobie potrafił zyskać w Wiśle tylko dlatego że zmieni klub na inny poza Cracovią. Czy Radek Majdan który utożsamiał się zawsze z Pogonią Szczecin nie zyskał sobie uznania wśród wielu fanów? Czy "Baszczu" utożsamiany z Ruchem nie zaskarbił sobie sympatii? Stolarczyk, Penksa coś chyba musieli sobą reprezentować poza boiskiem że ich lubiano i godnie pożegnano.

Cytat:
Ale nie może być tak, że pewne osoby u steru organizacji, która ze swojego założenia ma reprezentować ogół Kibiców wręcz z góry rezerwuje sobie prawo do pewnych stanowisk.
Watts już wcześniej pisałem jak po zwolnieniu Kasperczaka jeden forumowicz tak się zagotował na SKWK i inni też że padł pomysł stworzenia pokoju w ktorym bedą omawiane ważne sprawy dotyczące Wisły Kraków ilu było zapaleńców ile ów gość miał zwolenników. Sam zadeklarowałem, ze będę brał aktywny udział w tym przedsięwzięciu skoro nikt nie chce pojawiać się na spotkaniach gdzie zawsze padają istotne pytania. Czy macie jakieś inne pomysły na funkcjonowanie SKWK, czy chcecie coś zmienić, co wam się nie podoba. Nie moją ani moich kolegów winą jest to, że na takich spotkaniach pojawiają się ludzie, którzy mają zbieżne poglądy zarówno członkowie jak i osoby spoza.

Był też pomysł aby obrażeni na wszysktich i wszystko ustalali stanowisko kibiców poprzez to forum i na spotkania wysyłali delegata/delegata który miał by reprezentować ze tak powiem opozycję i przedstawiać stanowisko tych o których pewnie myślisz, że nie są brani pod uwagę jako ogół kibiców. Dlaczego tego nie ma? NIe mnie pytaj.

Gdzie na tym forum jest ów pokój gdzie zapał reszty krzykaczy z tamtego okresu to również nie mnie pytaj.

Pewnie już zapomnieli o takich pomysłach. ja je dobrze pamiętam. teraz znów się uaktywnili a przez tyle lat nie kiwnęli palcem we własnej sprawie nie mówiąc już o Wiśle.
Ostatnio edytowane przez PvD : 16.03.2010 o godz. 20:49.
Cytat:
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 16.03.2010, 20:39
element napisał(a):Wyświetl post

NIE PASUJE? TO SIĘ ZBIERZCIE - ZAPISZCIE DO SKWK - WYBIERZCIE SWOJEGO KANDYDATA NA PREZESA SKWK
... bo pierdzenie w necie nic nie zmieni. Jest Was ponoć masa - wystarczy odejść poza monitor i zacząć działać ku chwale Wisły. Na nic Wasze komentarze.
Jak nie podobały Ci się rządy PiS to zapisałeś się do PiS? Ewentualnie do PO, Komuszków czy innej rządzącej?
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Stary 16.03.2010, 20:47
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Jak nie podobały Ci się rządy PiS to zapisałeś się do PiS? Ewentualnie do PO, Komuszków czy innej rządzącej?
raczej chodzi o to, że jeśli się komuś nie podoba takie a nie inne stanowisko SKWK i chce by było inne to musisz być w SKWK to chyba logiczne

wariant drugi nie podoba CI sie SKWK organizujesz własną grupę ludzi tez logiczne
Cytat:

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów