|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Co do SKWK, to nie reprezentuja, calosci kibicow Wisly. Sa czescia tej spolecznosci, rozpoznawalna czescia, z czego czasami nalezy sie cieszyc, a czsami nie. "SKWK" realizuje wlasne cele, ktore jednak czesto sa podobne do zyczen wielu innych kibicow Wisly. Co do poparcia w sobote Kasperczaka, to jednak na poparcie, to okazywane skandowaniem nazwiska, trzeba sobie zasluzyc. Takie jest moje zdanie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Wielkie dzięki trenerze, że przy pewnych ruchach transferowych nie bał się Pan zapytać o zdanie nas kibiców. Tak było w przypadku niby powrotu judasza Frankowskiego, tak też było, gdy potrafił Pan zadzwonić do nas i spytać także nas o zdanie w momencie, gdy odejść miał Paweł Brożek a w zamian za niego pojawić się przy R22 "legionista" Dawid Janczyk. Rozmawiał też Pan z nami na temat Łaciaka i co najważniejsze zawsze zdanie nas fanatyków szanował. Pierwsze o tym słyszę i pytam się dlaczego o tych sprawach miała decydować grupa ludzi, tylko członkowie SKWK to są kibice Wisły reszta się nie liczy. W sprawie Łobo też się trener kontaktował, może jeszcze wyjściowy skład z nimi konsultował. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Mnie stanowisko SKWK smieszy bo w/g ich oceny wszyscy trenerzy którzy w ostatnim 30-leciu osiagneli z Wisła najwieksze sukcesy sa zli, bo:
Lenczyk - Cracovia znaczy bez honoru Smuda - Legia znaczy sprzedał Wisłe Kasperczak - klocil sie o kase znaczy bez honoru jestem pewnien ze nastepnym bedzie Skorza, bo kogo on ma trenowac jak wróci do zawodu, no przeciez nie Odre tylko pewnie albo Amice albo Legie |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Założysz inną organizację pójdziesz do klubu przedstawisz się i kogo reprezentujesz to też będą cię pytać co o pewnych sprawach sądzisz. Widocznie w klubie( nie tylko Skorża) uznali nas za wartych rozmowy i zasięgnięcia opinii o tym co w klubie się dzieje itp.
Skoro nie chcesz/chcecie uczestniczyć w życiu klubu to nie miej pretensji, że znają kogoś z SKWK a nie RAfi89 z forum TWSD ![]() poza tym miej pretensje do niejakiego jerri lii lewis'a który już się tutaj wypowiedział, czego od nas nie można oczekiwać. Ów uzytkownik miał wielki plan stworzenia na tym forum pokoju do dyskusji nad ważnymi sprawami Wisły bo na spotkania nikt się nie chciał pofatygować. Miał być to pokój ostro moderowany by rozmowa była konstruktywna. Co wyszlo po 2-3 latach? to już jego zapytaj albo niech sam się wypowie ważniak! Sam zadeklarowałem że będę "w tym pokoju" uczestniczył jako jeden z reprezentantów nielubianego SKWK. Alov dziękujemy za to, ze ty wiesz jak postrzegamy innych trenerów ![]() Problem w tym, że w przeciwieństwie do tobie podobnych na naszą ocenę nie składa się tylko i wyłącznie przejście do Legii czy też Odry Amiki czy innego klubu. Cracovię pomijam bo tutaj sytuacja jest jasna. a tak zapytam Alov odnośnie Cytat:
Ostatnio edytowane przez PvD : 16.03.2010 o godz. 19:08.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
RAFi89.Rozumiem, że nasz były trener powinien założyć temat na forum wraz z ankietą, aby forumowi trenerzy i specjaliści od wizerunku Wisły mogli zadecydować o przyszłości tego klubu klikając myszką.Prawo decydowania mają Ci, którzy działają realnie. Czy to jest tak trudne do zrozumienia?
Ktoś zapisuje się do SKWK, poświęca swój czas na spotkania, dyskusje, organizowanie różnych akcji = ma siłę głosu. Też chciałbym mieć prawo głosu, wypowiedzenia się. Wiesz dlaczego go nie posiadam? Bo nie chciało mi się ruszyć czterech liter i wstąpić w szeregi stowarzyszenia, co zamierzam natychmiast zmienić. ![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Nikogo nie obchodzi zdanie anonimowego 'netowego ludzika - na tym poziomie rozmawia się z konkretnymi organizacjami. Tak trudno zrozumieć? Dlaczego w SKWK są ludzie o "skrajnych" poglądach odnośnie przywiązania do klubu? Odpowiedź jest banalnie prosta - bo tylko im jak widać zależy na tyle, żeby ruszyć szacowne cztery litery, zorganizować spotkanie, wpłacić składkę etc. I dlatego oni mają głos. Najśmieszniejsze, że nikt nie zniechęca was do zabierania głosu, wręcz przeciwnie - organizują dla was spotkania, zachęcają do zapisywania się. Nie chce wam się - wasz wybór. Sami odbieracie sobie prawo do głosu. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
|
Worcester jeśli miałeś możliwość uczestniczenia na tym forum gdy zwalniali Kasperczaka to zachowanie użytkowników było dokładanie takie samo jak dziś. Nic się nie zmieniło. Ciągle żale i pretensje, monitor i klawiatura. Ale za to jakie były plany organizowania się...
![]() Nowemu trenerowi niech się wiedzie. Cytat:
przykład?
Ostatnio edytowane przez PvD : 16.03.2010 o godz. 19:30.
![]() Cytat:
|
||
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Zawsze miałem Wisłe głęboko w .........., ale jej pieniądze to lubie.
Lubie Henia i mam do niego duży sentyment za dawne czasy, więc ciężko coś napisać. W sumie to ciekawi mnie tylko czy za miejsce 4-5 poleci przed końcem sezonu czy jakoś dotrwa i latem sprowadzi nam Strąka, Gorawskiego i Czarną Perłę z Afryki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Stowarzyszenie lubi Skorżę z jednego prostego powodu. Nasz były trener pytał się ich co by powiedzieli na powrót Franka do Wisły, a że mają stosunek do Frankowskiego jaki mają, tym sobie kupił ich serca :] Proste Maciek to dyplomata
![]() ''Wielkie dzięki trenerze, że przy pewnych ruchach transferowych nie bał się Pan zapytać o zdanie nas kibiców. Tak było w przypadku niby powrotu judasza Frankowskiego, tak też było, gdy potrafił Pan zadzwonić do nas i spytać także nas o zdanie w momencie, gdy odejść miał Paweł Brożek a w zamian za niego pojawić się przy R22 "legionista" Dawid Janczyk.'' P.S: Nas czyli grupkę paru osób , którzy byli autorami '' Nie dla Frankowskiej'' brawo! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
A my sie znow cofniemy ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Podpisuje sie pod tym! Stefanski
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Blagam was ****a nie .......cie bez sensu bo to jest nasz klub i chociaz teraz gdy pracuje tutaj pan Kasperczak nie powinno byc podzialow. Jak juz, to po jego zwolnieniu...
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ostatnie posty mają tyle wspólnego z Kasperczakiem co Filipiakowe parobki z mysleniem.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Człowiek, dobry trener jest było jak było, ja go osobiście szanuję.-akcje charytatywne i inne rzeczy o, których piszecie szacunek. Nie rozumiem, czemu nie darzycie choćby szacunkiem Kasperczka, nikt nie każe go Wam lubić, wystarczy szacunek.! Przeprosił przyznał się jest chyba po sprawie? Co jak co, ale osiągnął z tym klubem wiele naprawdę wiele ! Możecie pierdzielić teraz,aaa każdy by tyle osiągnął ! Nie prawda ! |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Niech SKWK zajmie się tylko sprawami kibicowskimi, a nie tym, kto ma grać, trenować Wisłę, bo potem dochodzi do różnych kontrowersyjnych sytuacji. Jest wiele przykładów tego, że w klubie x grali zawodnicy, którzy pochodzą z bardzo nielubianego zespołu y. Nawet w najlepszych zespołach na świecie. Owszem, może się to nie podobać, ale jeżeli ów zawodnik/trener dobrze wykonuje swoją pracę, to trzeba go wspierać. Kasperczak nigdy nie powiedział, że Wisła to .......... i Ją należy ............. (zamiast kropek przekleństwa). Pamiętam wydarzenia z meczu z Górnikiem z 2005 roku.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To się zapisz Ty i reszta do SKWK. Są wybory. Skoro Wam się coś nie podoba to wybiera się kandydata - ruszcie dupę poza monitor na głosowanie - wybierany jest prezes - załoga. Dacie radę skoro Was tak wielu. Co do Kaspra, miał prawo do sądzenia się z Wisłą i tak samo wielu kibiców ma prawo mieć wyjebane na niego. Bez dopisek jak w przypadku chuja Łaciaka - niech popracuje. Nie trzeba po nim klaskać. NIE PASUJE? TO SIĘ ZBIERZCIE - ZAPISZCIE DO SKWK - WYBIERZCIE SWOJEGO KANDYDATA NA PREZESA SKWK ... bo pierdzenie w necie nic nie zmieni. Jest Was ponoć masa - wystarczy odejść poza monitor i zacząć działać ku chwale Wisły. Na nic Wasze komentarze.
Ostatnio edytowane przez element : 16.03.2010 o godz. 20:08.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie jest ważne, że właścicielem się dogadał, już nie ma 1906% poparcia dla niego. Już nie przyjmujecie jego każdej decyzji jako błogosławieństwa. A przecież on płaci, on dał nam tyle radości za swoje pieniądze, nie możemy go krytykować bo jak zabierze zabawki to co? II liga. Czy te argumenty przestały być już aktualne? Maciek był cool, zadzwonił zapytał. A o wyjściowy skład też pytał jakoś mi się tak ciśnie? ![]() |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|||
|
no za to za co przepraszał na konferencji
Cytat:
Cytat:
Przecież są również inne wiślackie media gdzie pozostała część kibiców może wyrazić swoje uwielbienie dla Kasperczaka. Nie wiem dlaczego nam z innym podejściem chce się odmówić prawa do własnego zdania i prawa do jego wyrażania? Cytat:
jakoś o korytku nie wspominałeś jak wynikła sprawa Okuki, Kapki Svitlicy wtedy to miałeś m..... zamkniętą. Nie wspominałeś też wtedy gdy chodziło się w sprawie otwarcia bramy żółtej na C, poprawy jakości cateringu, tańszych biletów na D. Przyszedł heniu i się obudził troll. Śmieszny jesteś.
Ostatnio edytowane przez PvD : 16.03.2010 o godz. 20:17.
![]() Cytat:
|
||||
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
****a uspokójcie się wszyscy !! Nie wiem w ogóle co wy robicie tu nie powinno być podziałów ! Kibicujemy jednemu zespołowi rzeczywiście SKWK trochę przesadziło ale to nie jest powód do wykłócania się i obrażania ! Pan Cupiał wybrał Kasperczaka a my tego nie zmienimy !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Dobrze, ale nie piszcie jako my kibice , tylko napiszcie Skwk opinia ludzi z Skwk, a nie wyrażajcie się jako wszyscy kibice WIsły. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
sluchaj, tak jest w kazdej ekipie, ten kto nie jest w stowarzyszeniu ma praktycznie g... do gadania, a tym bardziej osoby wypowiadajace sie w internecie, ktorych nikt na powaznie nie traktuje... ty nie mysl ze jak cos tutaj napiszesz to bedzie to wprowadzone w zycie/trybuny... nic nie zmienicie poprzez nawet 200000 komentarzy na forum... jedyna droga chcac cos zmienic to zapisanie sie do SKWK i wyrazenia swojego zdania na zebraniach.. trzon SKWK to ludzie dla ktorych Wisla to cos wiecej niz rodzina i pieniadze.. dla nich Wisla jest calym zyciem.. takze chcac cos zmienic trzeba sie zpaisac do SKWK
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 16.03.2010 o godz. 20:23.
![]() ![]() |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
||
|
nie zauważyłem w tekście Marcina sformułowania" my kibice" to 1
Cytat:
Cytat:
nie możemy się ograniczać do sformułowania "opinia ludzi z SKWK" bo jest to również opinia ludzi spoza SKWK nie są członkami, nie opłacają składek nie uczestniczą w spotkaniach a można ich spotkać np na wyjazdach w czasie organizacji różnych akcji charytatywnych itp. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Popadacie tutaj w dwie skrajności. Jedna strona (w większości już pobanowana, słusznie czy nie - nie mnie oceniać) utrzymuje że SKWK to organ całkowicie zbędny, natomiast druga uzurpuje sobie moralne prawo do pewnych decyzji w imieniu ogółu. Nie można myśleć na czarno albo na biało. W takich sytuacjach jak ta trzeba znaleźć satysfakcjonujący kompromis. Nikt nikomu nie broni prawa do własnej (podkreślam, osobistej) opinii na temat Kasperczaka, jakkolwiek radykalna czy kasprofilska by ona nie była. Ale nie może być tak, że pewne osoby u steru organizacji, która ze swojego założenia ma reprezentować ogół Kibiców wręcz z góry rezerwuje sobie prawo do pewnych stanowisk.
Nie można w ogóle nie doceniać naprawdę godnej szacunku pozaboiskowej działalności Skorży. Mam szczerą nadzieję, że nikt nie ma zamiaru kwestionować wzruszających gestów typu akcja na rzecz niepełnosprawnego chłopca. Pozostaje tylko jednak pytanie, jak się to ma do długofalowej polityki sportowej klubu, którą niestety, mimo wyraźnych zapędów, jeszcze nie kierujecie. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
rozumiem że sprawy kibicowskie (i nie tylko)ogarniesz TY jak nie będzie SKWK ? wymagacie szacunku dla człowieka który pomagał żydom w przygotowaniach do meczu z Wisłą... ed.no rzeczywiście ,co nie zmienia postaci rzeczy że niektórzy nie mają bladego pojęcia o czym piszą ...
Ostatnio edytowane przez South : 16.03.2010 o godz. 20:34.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Nie napisałem że to moja opinia, napisałem że niektórzy ludzie w tym temacie tak sugerują, nie twierdzę że się zgadzam
Nigdzie nie kwestionuję ogromu pracy jaki wykonuje SKWK na rzecz spraw kibicowskich ![]() Cytat:
![]()
Ostatnio edytowane przez Watts : 16.03.2010 o godz. 20:39.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
||
Postaram się najprościej jak mogę piszesz że dla nas Lenczyk bez honoru bo do Cracovii przeszedł.To powinno być oczywiste dla każdego kibica Wisły. A jeśli ktoś uzna samo przejście do sąsiadki za nic nie znaczący ruch to zapytałem Ciebie czy wiesz co powiedział Lenczyk po przejściu do Cracovii czy nie wiesz? Nikt nie traci honoru szacunku jaki sobie potrafił zyskać w Wiśle tylko dlatego że zmieni klub na inny poza Cracovią. Czy Radek Majdan który utożsamiał się zawsze z Pogonią Szczecin nie zyskał sobie uznania wśród wielu fanów? Czy "Baszczu" utożsamiany z Ruchem nie zaskarbił sobie sympatii? Stolarczyk, Penksa coś chyba musieli sobą reprezentować poza boiskiem że ich lubiano i godnie pożegnano. Cytat:
Był też pomysł aby obrażeni na wszysktich i wszystko ustalali stanowisko kibiców poprzez to forum i na spotkania wysyłali delegata/delegata który miał by reprezentować ze tak powiem opozycję i przedstawiać stanowisko tych o których pewnie myślisz, że nie są brani pod uwagę jako ogół kibiców. Dlaczego tego nie ma? NIe mnie pytaj. Gdzie na tym forum jest ów pokój gdzie zapał reszty krzykaczy z tamtego okresu to również nie mnie pytaj. Pewnie już zapomnieli o takich pomysłach. ja je dobrze pamiętam. teraz znów się uaktywnili a przez tyle lat nie kiwnęli palcem we własnej sprawie nie mówiąc już o Wiśle.
Ostatnio edytowane przez PvD : 16.03.2010 o godz. 20:49.
![]() Cytat:
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Jak nie podobały Ci się rządy PiS to zapisałeś się do PiS? Ewentualnie do PO, Komuszków czy innej rządzącej?
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
wariant drugi nie podoba CI sie SKWK organizujesz własną grupę ludzi tez logiczne ![]() Cytat:
|
||
|

|
||||||
![]() |
|
|