The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.03.2010, 13:41
nesto proszę Cię..... Takiś stary, a takiś .....(naiwny)
Oczekujesz honoru w polskiej piłce?
Co dla mnie nie zmienia faktu, że najpóźniej w lecie skład asystencki ulegnie zmianie.
ANTY-RABBIN-FRONT
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 16.03.2010, 13:43
Po co czekac, odrazu gamonia wywalic....
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Zieniu1906
Member

Od: 07.2009

Stary 16.03.2010, 13:45
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Po co czekac, odrazu gamonia wywalic....
To ma być ironia ? Jeżeli tak to jakoś nie dostrzegam sam się najlepiej wywal "gamoniu" . Według mnie należy dać szanse Kasperczakowi a potem go oceniać .
Lechista69
Senior Member

Stary 16.03.2010, 13:46
Zieniu, ja jestem obronca Kasperczaka, mowilem o janasie !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 16.03.2010, 13:46
nesta napisał(a):Wyświetl post
Coz, Ty nazywasz jego zachowanie brakiem honoru, ja nazywam walka o swoje, respektowane umowa pieniadze.. Nikt Cupialowi wtedy pistoletu do glowy nie przystawial zeby z nim taka umowe podpisac wiec nie wiem kto sie bardziej niehonorowo wtedy zachowal.
Umowę taką podpisują trenerzy ale tu bardziej chodzi o to żeby nikt ich nie wyrzucił po miesiącu czy dwóch a nie o to by dybać na kompletnie niezasłużone pieniądze - stąd też jest formuła podania się do dymisji - ostatnie 2 lata trenerki przyniosły Wiśle tylko straty finansowe ,więc honor o którym sam zresztą piszesz, nakazywał 'generałowi' po przegranej kolejnej wojnie, złożenie dymisji - Tak zachowują się ludzie honoru - co oczywiście nie zmienia faktu że i Cupiał zachował się potem nie tak jak powinien, bo gdy Heniek się przyspawał, trzeba mu było wypłacić te 4 miliony złotych(tak ****a - tyle tego było) i podziękować za współpracę.
94 - Allah Akbar!!
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 16.03.2010, 13:47
Zieniu1906 napisał(a):Wyświetl post
To ma być ironia ? Jeżeli tak to jakoś nie dostrzegam sam się najlepiej wywal "gamoniu" . Według mnie należy dać szanse Kasperczakowi a potem go oceniać .
Pisał chyba o młodym Janasie...
Zieniu1906
Member

Stary 16.03.2010, 13:51
Zieniu, ja jestem obronca Kasperczaka, mowilem o janasie !
Ahh.. Pomyłka Zwracam honor w takim razie .

A tak poza tym zauważyliście że mamy prawie identyczne koszulki jak za czasów jak wtedy gdy mieliśmy sukcesy z Kasperczakiem ? ;P
Ostatnio edytowane przez Zieniu1906 : 16.03.2010 o godz. 13:54.
madziar
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 16.03.2010, 13:56
TSNH napisał(a):Wyświetl post
Kasperczak wobec Wisły zachował się nieelegancko. Najpierw wytoczył a następnie przegrał sprawe w sądzie czyli chciał tak naprawde 100 000zł za frajer. Czy tak się zachowuje osoba którą tyle z Wisłą łączyło?
Pomijam już takie rzeczy że Wisła musiała mu płacić nawet gdy już nie bgył trenerem.
Wielbiony przez tysiące wykorzystuje to i zapomina o resztkach przyzwoitości i dlatego bardzo dobrze że SKWK pamięta takie rzeczy. Jako trener może jest dobry ale to nie zwalnia go z morlanego obowiązku zachowywać się przyzwoicie jak np. Maciej Skorża.
Samo 'przepraszam' i mówienie że on tak jak każdy człowiek robi błedy nie zamyka sprawy do końca
Placila bo tak byla umowa skonstruowana a kto taka wymyslil dobrze wiemy wiec to normalne ze kasa mu sie nalezala... Mogl zachowac sie jak samarytanin w imie milosci do Wisly ale ilu z nas by zrezygnowaloby z pensji w imie milosci do pracodawcy?
Przyzwoitosci? A moze tak SKWK zrzeknie sie rocznej pensji i wplaci kase na Wisle? Juz widze te zera na koncie hahaha
Nie od dzis wiadomo jak pod wzgledem finansowym wyglada zarzadzanie klubem...
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.03.2010, 14:03
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Warto sobie przypomniec, ze na jesieni 2004r., kiedy to wszystkich gromilismy w lidze, na skrzydlach biegali Zienczuk i Gorawski...a to nie byli jacys wielcy pilkarze .

Pojawiaja sie tez kolejne mity nt. srodkow, ktore wydal Kasperczak w Gorniku. Naprawde ta kwota zamyka sie w 700 tys. euro...nie sa to nawet kokosy, jak na polskie warunki, patrzac zwlaszcza na to, ilu pilkarzy za ta kwote kupil Kasperczak.
Teraz nawet mamy potencjał na lepsze skrzydła - Kirm z Alvarezem na prawym to powinno być najlepsze skrzydło w Polsce a Brożek z Diazem na lewym powinni prezentować się co najmniej solidnie i mam nadzieję że tak będzie
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 16.03.2010, 14:04
Są tacy, którzy z okresu Kasperczaka pamiętają Valerengę i Tbilisi, są tacy, którzy pamiętają Parmę i Schalke. Pierwszym współczuję bardzo (żle jest widzieć czarno) drugim zazdroszczę. Było jedno i drugie. Podobnie jak za Skorży była i Levadia i Beitar. Tak trudno jest widzieć jedno i drugie?
A w temacie "pożyjemy-zobaczymy". Przecież klub od samego przyjścia Kasperczaka nie ma więcej kasy, lepszych boisk treningowych, dobrego szkolenia młodzieży i skuteczniejszych skautów. Nadal nie ma prezesa stałego i z wizją, nie ma dyrektora sportowego odpowiadającego za transfery. Coś pominąłem?
Lechista69
Senior Member

Stary 16.03.2010, 14:07
ociec ale jednak za Kasperczaka byl styl i widoczna taktyka Wisla miala wypracowane swoje wlasne markowe zagrania a za Macka ? zero stylu i taktyka na afere na wysokiego napastnika...

Kasperczak dobrze powiedzial ze trzeba znalesc styl pod pilkarzy a nie dopasowac pilkarzy do stylu... Maciek przeciez ciagle jaral sie liverpoolem i chcial tak grac w Krakowie no ale wiemy jak to sie skonczylo...
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.03.2010, 14:07
Parę minut temu była audycja w Radiu Kraków o tym co się dzieję teraz w Wiśle. Dzwoniący ludzie chyba nie wspomnieli choć słowem o pozytywnych aspektach ostatnich miesięcy pracy Skorży. Co do Kasperczaka głosy były podzielone.
What's new?

kristos
Senior Member

Stary 16.03.2010, 14:09
Jeżeli ludzie dorośli ,jeden 64 ,drugi 54 lata doszli do porozumienia ,to trzeba to uznać jako plus dla klubu.
W 2004 byłem jednym z pierwszych ,którzy byli za zwolnieniem Kasperczaka ,ale bardziej chodziło mi o te całe "jasełka" jakie odstawił Kasper nie poczuwając się do winy za Dynamo.
Inna sprawa ,to warsztat trenerski Skorży i Kasperczaka ,który wg mnie lepszy posiada ten drugi.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.03.2010, 14:12
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
Są tacy, którzy z okresu Kasperczaka pamiętają Valerengę i Tbilisi, są tacy, którzy pamiętają Parmę i Schalke. Pierwszym współczuję bardzo (żle jest widzieć czarno) drugim zazdroszczę. Było jedno i drugie. Podobnie jak za Skorży była i Levadia i Beitar. Tak trudno jest widzieć jedno i drugie?
Tyle że zasada była niestety taka sama - najpierw wysoki pułap a potem spadanie w dół i to bardzo bolesne spadanie.
Mi się marzy taki trener co zacznie niepozornie a im dalej w las, tym mu będzie lepiej szło, a nie odwrotnie

kristos napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli ludzie dorośli ,jeden 64 ,drugi 54 lata doszli do porozumienia ,to trzeba to uznać jako plus dla klubu.
I to jest w sumie najważniejsze w tym wszystkim , tyle że prosił bym by nie odbierać nam własnego, choćby najbardziej krytycznego zdania w tych sprawach.
Nikt Kasperczaka, mam nadzieje nie będzie bojkotował, natomiast ocena jego zachowania 'po Dbilisi' będzie odmienna i niech już tak zostanie.
Na dziś trzeba rozliczać trenera tylko z gry i wyników.

Moje stricte sportowe zmartwienie jest tez takie że Kasperczak ma swoje lata i po prostu nie wiem czy będzie miał i motywacje i siłę do naprawdę kurewsko ciężkiej pracy od rana do wieczora , bo tu kilka zaklęć czy pogadanek w szatni , parę rozwiązań taktycznych - dużo nie da.Tu trza ciężko pracowac, tak na treningach, jak i w domu, oglądając, kombinując, myśląc - on musi tym żyć.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.03.2010 o godz. 14:19.
94 - Allah Akbar!!
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 16.03.2010, 14:16
Za Kasperczaka Wisła grała najładniej, potem był "pierwszy Smuda" a potem wczesny Skorża. Co do Skorży to cenię człowieka ale najwyraźniej gdzieś się pogubił a w naszym klubie nie ma kogoś, kto nie tylko rozliczy ale i podpowie i wesprze. Petrescu też narzekał, że po odejściu Grega w klubie nie miał z kim porozmawiać!

To co mnie zawsze martwiło najbardziej, że pod każdym trenerem w naszym klubie ktoś kopał dołki. Chyba nigdy nie było tak, że wszyscy ciągną ten wózek w tę samą stronę.
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 16.03.2010, 14:20
Lepszy Kasperczak (jeżeli nie znaleziono jakiegoś innego trenera w stylu Petrescu) niż jakiś niemiecki ,,fachowiec", którego nigdzie nie chcą. Co do tych krzykaczy, którzy wypominają sprawę sądową, to napiszę tak: co byście zrobili, gdyby to Was wywalono i nie zapłacono odszkodowania? W rzeczywistości, każdy walczyłby o swoje.
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.03.2010, 14:24
sqallpl napisał(a):
Koncze temat bo nie widze cienia szansy na to, ze niektorym ten trybik w glowie przeskoczy i zaczna myslec bez uprzedzen na pewne sprawy.
No niestety, dopoki przynajmnie najwieksi Heniozercy nie wyszumia sie w tym temacie i dziesiatki razy nie porusza jakze rozstrzygajacej z naszego punktu widzenia porazki Kaspra z Senagalem, tudziez jeszcze wazniejszej w kontekscie przyszlosci druzyny kwestii "braku honoru", raczej nie ma co marzyc, ze dyskusja dotyczaca przyszlosci wezmie gore nad przeszloscia.

Oby przynajmniej na nastepnym meczu nie doszlo do melodramatu ze sceniarusza JohnnyH, czyli choralnych piesni na czesc Macieja Skorzy, w akompaniamencie antyKasperczakowych transparentow, bo to jest chyba ostatnia rzecz jakiej potrzebuje ta druzyna.
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 16.03.2010, 14:26
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Tyle że zasada była niestety taka sama - najpierw wysoki pułap a potem spadanie w dół i to bardzo bolesne spadanie.
Mi się marzy taki trener co zacznie niepozornie a im dalej w las, tym mu będzie lepiej szło, a nie odwrotnie
Po Tbilisi zespół się zebrał i w świetnym stylu wygrał jesień ligową. Po Levadii też wygrali jesień ale już bez stylu. Generalnie wydaje się, że każdy dobry trener ma lepsze i gorsze okresy. I w klubie powinna być osoba (prezes? dyr. sportowy?) o takim autorytecie i o takiej wiedzy, żeby pomóc przetrwać jeśli to rokuje dobrze na przyszłość lub zmienić trenera jeśli uznaje że formuła się wyczerpała.
Wydaje mi się, że aby spełnić Twoje marzenie potrzebna jest dobra struktura, układanka funkcji i stanowisk, która popchnie nas na drogę rozwoju.
Bartii
Senior Member

Stary 16.03.2010, 14:38
panowie Kasperczak i Cupial sie dogadali, oraz kasperczak przeprosil, to swiadczy tylko o tym ze honorowo rozwiazali sprawe, porozmawiali, dogadali sie i na tym koniec sprawy.

Pewnie niektorym lepiej jest obrazac sie do konca zycia i upierac sie o swoje, podobnie jak gorale i niczego nie zyskujac (np. sprawa gubalowki) co jest bezsensem
Wisła najlepszym klubem na świecie.
Oxydrene
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.03.2010, 14:39
Jesli to prawda to sa dopiero jaja: http://s24.pl/przeciek_w_wisle-s70909.html
Zieniu1906
Member

Stary 16.03.2010, 14:43
Oxydrene napisał(a):Wyświetl post
To jest prawda pamiętam to było wczoraj chyba jakiś użytkownik miał chyba nick Infinitil napisał o tym na forum prawie nikt mu nie wierzył ale to okazało się prawdą .
Bartii
Senior Member

Stary 16.03.2010, 14:43
I zanim wezmiecie za jakies protesty czy wywieszanie trasparentow... proste pytanie:

ktory trener jest lepszy? Niemiec czy Kasperczak?
Bartii
Senior Member

Stary 16.03.2010, 14:45
Oxydrene napisał(a):Wyświetl post
hehe, to bylby biznes doskonaly
Zieniu1906
Member

Stary 16.03.2010, 14:45
Ja wole Kasperczaka On przynajmniej ma jakieś sukcesy a ten Niemiec to tak nie za bardzo . Wolę jednak doświadczonego trenera z Polski niż jakiegoś Niemca którego nigdzie nie chcą .
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 16.03.2010, 14:49
Zieniu1906 napisał(a):Wyświetl post
jakiegoś Niemca którego nigdzie nie chcą .
I to ot jak długa,bo przecież już Wanda go nie chciała
Bednarz=Landryna=......
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 16.03.2010, 14:50
Bartii napisał(a):Wyświetl post
hehe, to bylby biznes doskonaly
Pamiętajcie że przy takich zakładach są spore limity, więc szans na jakiś wielki zarobek nie ma

Bartii napisał(a):Wyświetl post

ktory trener jest lepszy? Niemiec czy Kasperczak?
A skąd ktoś ma to wiedzieć niby?Który lepszy tego nigdy się nie dowiemy a czy akurat Kasperczak się sprawdzi, to będziemy wiedzieć za czas jakiś.
94 - Allah Akbar!!
SB
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 16.03.2010, 15:07
http://www.youtube.com/watch?v=-UhXlIMsJ9U

Takie mecza pamieta sie do konca zycia, stadion Schalke zamilkl i bylo slychac tylko WISLA!!!!!!!!!!!! Chlip!
jasne, że się pamięta, ale żebyśmy nie żyli tym meczem tak jak cała Polska cudem na Wembley przez nastepne 30 lat...
pora tworzyć nową historię!...
trener jest jaki jest. Niech zajmie sie pracą i niech zdobędzie mistrzostwo. Trener nie jest najważniejszy, są poważniejsze problemy (np. stadion, a raczej jego brak). Póki co cieszmy się, że jesteśmy w walce o mistrza. W sumie może to piłkarze zadecydowali o wyborze, bo teraz nie mówi się o nich i ich formie a tematem nr jeden jest Kasperczak

Wszystko fajnie, ale czy ktoś poza nim, z ludzi którzy twierdzą, że mają w sercu Wisłę doradzają Cracovii A może Panu Henrykowi części ciała się mylą i z wiekiem raz Wisłę ma w sercu a raz w ... w zależności od tego gdzie można coś dorobić lub zagrać komuś na nosie...
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
Mamba
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 16.03.2010, 15:17
Bardzo się ciesze, ze Kasperczak został trenerem Wisły Co prawda pamiętam jego wpadki z Tibilisi i Valarenga ale również pamiętam jego Dream Team który rozjeżdżał Schalke czy Parme Pozostaje jedynie życzyć naszemu nowemu/staremu trenerowi zbudowania zespołu, który znowu da się we znaki tym wielkim. Osobom, które psiocza na nowego trenera proponuje zając się tematem nowego stadionu...

wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 16.03.2010, 15:31
Ludzie, to najlepsza z możliwych decyzji, dla mnie ten klub może nawet prowadzić człowiek z Legii, byle Wisła w końcu wygrywała. Cieszę się z powrotu Kasperczaka, liczy się to co on odmieni w tym zespole w przyszłości, a nie to że się procesował. Skorża nie był autorytetem dla naszych gwiazd, mamy dobrych zawodników, ale to co oglądaliśmy przez rok to było kopanie w piłeczkę, a nie gra o mistrzostwo. Winny jest Skorża, mimo wszystko jest świetnym trenerem, ale nie potrafi motywować i nie ma takiej przeszłości jak Kasperczak. Przyszedł Heniu, zrobi porządek, dokończy to co Skorża zaczął i znowu zobaczymy piękną Wisłę.

Wislak z Chicago
Junior Member

Od: 07.2007

Stary 16.03.2010, 15:33
Super Wiadomosc! Heniek wraca!

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów