|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
nesto proszę Cię..... Takiś stary, a takiś .....(naiwny)
![]() Oczekujesz honoru w polskiej piłce? Co dla mnie nie zmienia faktu, że najpóźniej w lecie skład asystencki ulegnie zmianie. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Po co czekac, odrazu gamonia wywalic....
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zieniu, ja jestem obronca Kasperczaka, mowilem o janasie
!![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Umowę taką podpisują trenerzy ale tu bardziej chodzi o to żeby nikt ich nie wyrzucił po miesiącu czy dwóch a nie o to by dybać na kompletnie niezasłużone pieniądze - stąd też jest formuła podania się do dymisji - ostatnie 2 lata trenerki przyniosły Wiśle tylko straty finansowe ,więc honor o którym sam zresztą piszesz, nakazywał 'generałowi' po przegranej kolejnej wojnie, złożenie dymisji - Tak zachowują się ludzie honoru - co oczywiście nie zmienia faktu że i Cupiał zachował się potem nie tak jak powinien, bo gdy Heniek się przyspawał, trzeba mu było wypłacić te 4 miliony złotych(tak ****a - tyle tego było) i podziękować za współpracę.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ahh..
Pomyłka A tak poza tym zauważyliście że mamy prawie identyczne koszulki jak za czasów jak wtedy gdy mieliśmy sukcesy z Kasperczakiem ? ;P
Ostatnio edytowane przez Zieniu1906 : 16.03.2010 o godz. 13:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
Przyzwoitosci? A moze tak SKWK zrzeknie sie rocznej pensji i wplaci kase na Wisle? Juz widze te zera na koncie hahaha Nie od dzis wiadomo jak pod wzgledem finansowym wyglada zarzadzanie klubem... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Są tacy, którzy z okresu Kasperczaka pamiętają Valerengę i Tbilisi, są tacy, którzy pamiętają Parmę i Schalke. Pierwszym współczuję bardzo (żle jest widzieć czarno) drugim zazdroszczę. Było jedno i drugie. Podobnie jak za Skorży była i Levadia i Beitar. Tak trudno jest widzieć jedno i drugie?
A w temacie "pożyjemy-zobaczymy". Przecież klub od samego przyjścia Kasperczaka nie ma więcej kasy, lepszych boisk treningowych, dobrego szkolenia młodzieży i skuteczniejszych skautów. Nadal nie ma prezesa stałego i z wizją, nie ma dyrektora sportowego odpowiadającego za transfery. Coś pominąłem? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ociec ale jednak za Kasperczaka byl styl i widoczna taktyka Wisla miala wypracowane swoje wlasne markowe zagrania a za Macka ? zero stylu i taktyka na afere na wysokiego napastnika...
Kasperczak dobrze powiedzial ze trzeba znalesc styl pod pilkarzy a nie dopasowac pilkarzy do stylu... Maciek przeciez ciagle jaral sie liverpoolem i chcial tak grac w Krakowie no ale wiemy jak to sie skonczylo... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Parę minut temu była audycja w Radiu Kraków o tym co się dzieję teraz w Wiśle. Dzwoniący ludzie chyba nie wspomnieli choć słowem o pozytywnych aspektach ostatnich miesięcy pracy Skorży. Co do Kasperczaka głosy były podzielone.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli ludzie dorośli ,jeden 64 ,drugi 54 lata doszli do porozumienia ,to trzeba to uznać jako plus dla klubu.
W 2004 byłem jednym z pierwszych ,którzy byli za zwolnieniem Kasperczaka ,ale bardziej chodziło mi o te całe "jasełka" jakie odstawił Kasper nie poczuwając się do winy za Dynamo. Inna sprawa ,to warsztat trenerski Skorży i Kasperczaka ,który wg mnie lepszy posiada ten drugi. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mi się marzy taki trener co zacznie niepozornie a im dalej w las, tym mu będzie lepiej szło, a nie odwrotnie ![]()
Nikt Kasperczaka, mam nadzieje nie będzie bojkotował, natomiast ocena jego zachowania 'po Dbilisi' będzie odmienna i niech już tak zostanie. Na dziś trzeba rozliczać trenera tylko z gry i wyników. Moje stricte sportowe zmartwienie jest tez takie że Kasperczak ma swoje lata i po prostu nie wiem czy będzie miał i motywacje i siłę do naprawdę kurewsko ciężkiej pracy od rana do wieczora , bo tu kilka zaklęć czy pogadanek w szatni , parę rozwiązań taktycznych - dużo nie da.Tu trza ciężko pracowac, tak na treningach, jak i w domu, oglądając, kombinując, myśląc - on musi tym żyć.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 16.03.2010 o godz. 14:19.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za Kasperczaka Wisła grała najładniej, potem był "pierwszy Smuda" a potem wczesny Skorża. Co do Skorży to cenię człowieka ale najwyraźniej gdzieś się pogubił a w naszym klubie nie ma kogoś, kto nie tylko rozliczy ale i podpowie i wesprze. Petrescu też narzekał, że po odejściu Grega w klubie nie miał z kim porozmawiać!
To co mnie zawsze martwiło najbardziej, że pod każdym trenerem w naszym klubie ktoś kopał dołki. Chyba nigdy nie było tak, że wszyscy ciągną ten wózek w tę samą stronę. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Lepszy Kasperczak (jeżeli nie znaleziono jakiegoś innego trenera w stylu Petrescu) niż jakiś niemiecki ,,fachowiec", którego nigdzie nie chcą. Co do tych krzykaczy, którzy wypominają sprawę sądową, to napiszę tak: co byście zrobili, gdyby to Was wywalono i nie zapłacono odszkodowania? W rzeczywistości, każdy walczyłby o swoje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
sqallpl napisał(a):
Oby przynajmniej na nastepnym meczu nie doszlo do melodramatu ze sceniarusza JohnnyH, czyli choralnych piesni na czesc Macieja Skorzy, w akompaniamencie antyKasperczakowych transparentow, bo to jest chyba ostatnia rzecz jakiej potrzebuje ta druzyna. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wydaje mi się, że aby spełnić Twoje marzenie potrzebna jest dobra struktura, układanka funkcji i stanowisk, która popchnie nas na drogę rozwoju. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
panowie Kasperczak i Cupial sie dogadali, oraz kasperczak przeprosil, to swiadczy tylko o tym ze honorowo rozwiazali sprawe, porozmawiali, dogadali sie i na tym koniec sprawy.
Pewnie niektorym lepiej jest obrazac sie do konca zycia i upierac sie o swoje, podobnie jak gorale i niczego nie zyskujac (np. sprawa gubalowki) co jest bezsensem ![]()
Wisła najlepszym klubem na świecie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Jesli to prawda to sa dopiero jaja: http://s24.pl/przeciek_w_wisle-s70909.html
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I zanim wezmiecie za jakies protesty czy wywieszanie trasparentow... proste pytanie:
ktory trener jest lepszy? Niemiec czy Kasperczak? ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ja wole Kasperczaka On przynajmniej ma jakieś sukcesy a ten Niemiec to tak nie za bardzo . Wolę jednak doświadczonego trenera z Polski niż jakiegoś Niemca którego nigdzie nie chcą .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
I to ot jak długa,bo przecież już Wanda go nie chciała
![]() ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pamiętajcie że przy takich zakładach są spore limity, więc szans na jakiś wielki zarobek nie ma
A skąd ktoś ma to wiedzieć niby?Który lepszy tego nigdy się nie dowiemy a czy akurat Kasperczak się sprawdzi, to będziemy wiedzieć za czas jakiś. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
pora tworzyć nową historię!... trener jest jaki jest. Niech zajmie sie pracą i niech zdobędzie mistrzostwo. Trener nie jest najważniejszy, są poważniejsze problemy (np. stadion, a raczej jego brak). Póki co cieszmy się, że jesteśmy w walce o mistrza. W sumie może to piłkarze zadecydowali o wyborze, bo teraz nie mówi się o nich i ich formie a tematem nr jeden jest Kasperczak Wszystko fajnie, ale czy ktoś poza nim, z ludzi którzy twierdzą, że mają w sercu Wisłę doradzają Cracovii ![]()
Nie ma, nie ma wody na pustyni...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Bardzo się ciesze, ze Kasperczak został trenerem Wisły
Co prawda pamiętam jego wpadki z Tibilisi i Valarenga ale również pamiętam jego Dream Team który rozjeżdżał Schalke czy Parme Pozostaje jedynie życzyć naszemu nowemu/staremu trenerowi zbudowania zespołu, który znowu da się we znaki tym wielkim. Osobom, które psiocza na nowego trenera proponuje zając się tematem nowego stadionu...![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ludzie, to najlepsza z możliwych decyzji, dla mnie ten klub może nawet prowadzić człowiek z Legii, byle Wisła w końcu wygrywała. Cieszę się z powrotu Kasperczaka, liczy się to co on odmieni w tym zespole w przyszłości, a nie to że się procesował. Skorża nie był autorytetem dla naszych gwiazd, mamy dobrych zawodników, ale to co oglądaliśmy przez rok to było kopanie w piłeczkę, a nie gra o mistrzostwo. Winny jest Skorża, mimo wszystko jest świetnym trenerem, ale nie potrafi motywować i nie ma takiej przeszłości jak Kasperczak. Przyszedł Heniu, zrobi porządek, dokończy to co Skorża zaczął i znowu zobaczymy piękną Wisłę.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Super Wiadomosc! Heniek wraca!
|
|