The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2010, 22:21
Wiecie. Kasperczak moze i dostanie pieniadze na trensfery czyli w zasadzie to co zwykle. Przychodzi nowy trener i dostaje kase na transfery. Zastanawia mnie tylko czy bedzie gdzie ja madrze wydac...
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 15.03.2010, 22:21
post kibica Śląska mówi wszystko

Cytat:
Po raz kolejny medialny nacisk zwyciężył nad zdrowym rozsądkiem.
należy dodać wparcie niektórych kibiców Wisły...

zle sie dzieje :( tym bardziej ze pompowany balon zdobedzie zapewne MP..
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.03.2010, 22:22
PvD napisał(a):Wyświetl post
to tego w necie nie napisali? a to pech

lepszy szczery najemnik niż nieszczery "miłujący" Wisłę
Cóż, a czy szanowny Dan nie okazał uczuć do Wisły jak płakał jak baba ?

P.S: Czemu nie będzie teraz transparentu 1906 % poparcia dla decyzji Bogusława Cupiała?
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.03.2010, 22:22
Nie wiem co powiedzieć bo jestem zaskoczony. Spodziewałem się wszystkiego ale Kasperczak wydawał mi się mało realny. Cóż nie ma co mówić czy to dobra decyzja czy nie bo to wyniki zweryfikują. Tak samo nie ma co patrzeć na to co osiągnął z Górnikiem bo na ten moment Górnik i Wisła to mimo wszystko dwa światy.
Źle mu nie życzę, oby tym razem udało mu się wprowadzić Wisłę do LM. A jak będzie pokaże przyszłość.

Jeszcze tak z innej beczki to Cupiał jakąś przemianę przechodzi.
Najpierw Skorża mimo iż zaliczał sporo wpadek pracował 2,5 roku a jeszcze kilka lat wstecz to przy takich wynikach z 5 trenerów by się przewinęło.
Teraz powrót Kasperczaka a przecież Cupiał nie wybacza. To może Kosa w lecie wróci.
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 15.03.2010, 22:23
Moim skromnym zdaniem, Heniu nad Maciusiem ma taką przewagę, że już swoje przeżył i nie da sobie w kaszę dmuchać i nie będzie się pierdo*ił z gwiazdeczkami.
Mam nadzieję, że będzie wprowadzał młodych graczy, bo Skorża srał w gacie w tej dziedzinie.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,358...sperczaku.html

znani ludzie z otoczenie Wisly o Kasperczaku

Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

tofik napisał(a):Wyświetl post
Niech uważają, żeby na nich Cupiał nie wyłożył czegoś...bo będą w ME gnić. Słowo trenera > słowo piłkarza i tego powinni se trzymać.
swoją drogą, to nie przypadkiem Heniu wysłał Uche do ME?
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
A kogo wina niby? Nasza?
90% winy Macka, wybor idiotow do sztabu, glupie pomysly, zero taktyki
10% winy grajkow, cwicza na treningu to maja obowiazek cos podczas meczu wbic

Brozki i Maleckie do mlodej eklstraklasy na zeslanie!

Lobodzinski musi odejsc!!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.03.2010, 22:24
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
post kibica Śląska mówi wszystko

należy dodać wparcie niektórych kibiców Wisły...
Spoxter wyluzuj. Skorza jest juz BYLYM trenerem Wisly, Kasperczak jest OBECNYM trenerem Wisly i juz nie rozpaczajmy z obu powodow(). Czas pokaze kto mial racje. Jedyne rozwiazanie to sukcesywnie wymieniac trzon zespolu sprzedajac pilkarzy ktorzy sa w tym klubie dlugo a sprowadzajac na ich miejsce nowych ktorzy moga zajac ich miejsce. Wtedy nie bedzie miejsca na zabawe i brak wiary u pilkarzy w trenera.
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 15.03.2010, 22:25
Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
swoją drogą, to nie przypadkiem Heniu wysłał Uche do ME?
Nie. Ale Cantoro chciał wysłać do Tłoków Gorzyce
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.03.2010, 22:25
Michniewicz: "Kasperczak ma łatwe zadanie"

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
DOMEL3
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 15.03.2010, 22:26
kasperczak trenerem- skandal!! ten gość nas pozwał!!! Frajer nie trener. TRAGEDIA co sie dzieje w klubie
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

element napisał(a):Wyświetl post
Liczę że Skorża pójdzie do obozu wroga i tam będzie odnosił największe sukcesy. Życzę Ci tego Maćku, będzie to nauczka dla wszystkich że zacząć należy od piłkarzy.

Ja mam nadzieję, że to jest tylko miłość platoniczna

Cóż - Kasperczka to na pewno nie "polska myśl szkoleniowa" (dla niezorientowanych - trenerki uczył się we Francji). To raz.
Dwa - na pewno ma większy autorytet i doświadczenie niż Skorża, zarówno jako piłkarz, jak i trener.

Czy wypali tym razem? Trudno powiedzieć.
Oby tylko trzymał się z dala od transferów.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Lechista69
Senior Member

1906 % poparcia dla Henryka Kasperczaka, takie mecze jak z Schalke, Parmą czy Lazio pamięta się do końca życia!

Z meczów Maćka jak najszybciej bym chciał zapomnieć o tych wszystkich kompromitacjach!
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 15.03.2010, 22:27
Ze starej drużyny jedynie nadal grają Brożkowie Jop i Głowa. Tak że dla Kasperczaka to całkiem nowa drużyna.

Plusem jest to że zna polskie bagienko zwane ekstraklasą
Minusem że jest częścią tego bagienka

Oprócz pytania jak sobie poradzi z trenerką istnieje pytanie co jego przyjście oznacza dla Wisły.
Czy jak ktoś napisał Cupiał ma już zupełnie wy.je.bane na Wisłę?
Przyjście Kasperczaka pokazuje że ani nie jest jego zapał płomienny ani że zupełnie odpuścił.
Ot nasza mała stabilizacja – a nóż bez wielkich nakładów coś się uda.

Ważne będą pierwsze mecze. Jeśli piłkarze ,,zareagują pozytywnie” i parę meczów wygrają to wróci im wiara we własne umiejętności i chęć do pracy i gry.
Jeśli natomiast "Chłopcy nie zareagują pozytywnie" to czeka nas równia pochyła.
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 15.03.2010 o godz. 22:30.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 15.03.2010, 22:27
Cytat:
P.S: Czemu nie będzie teraz transparentu 1906 % poparcia dla decyzji Bogusława Cupiała?
ciężko robić transparent z poparciem decyzji jeśli się jej nie popiera. Myślałem, że to jest oczywiste ale oczywiście nie każdy musi to rozumieć i może rodzić takie pytania
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 15.03.2010, 22:28
PanPlamka napisał(a):Wyświetl post
KaSzTaN: Kasperczak stracil szacunek kibicow w momencie gdy zaczal procesowac sie z Wisla o nienalezne mu pieniadze.

Nalezne, mial kontrakt? mial. Tak samo byloby z kazda inna osoba, podpisujesz kontrakt z pracodawca na 3 lata, ale po 2 mowi Ci ze slabo sie spisujesz i chce zerwac umowe, to musi wyplacic odszkodowanie, a oni mu zlotowki zaplacic..
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.03.2010, 22:29

Bo tamta decyzja była dobra a ta jest zła - proste

Pomijając już kwestie o których piszecie, to ja się boje jednego.

Tak mi się wydaje że Henio to trener jednej taktyki - jeśli ma dobrych grajków(jak za naszych czasów) to gra żre, jak ma wyrobników - jak w Górniku i teraz u nas - to jest jedna wielka kicha.

Oglądałem Górnika za czasów jego trenerki i był to obraz nędzy i rozpaczy - próbowali grac technicznie zapominając w ogóle o pressingu a że żadnymi technikami nie byli to wyniki były takie jak były.

Jeśli Kasperczak nic się od tego czasu nie nauczył, to faktycznie jeszcze za Skorżą zatęsknimy.
Jedyny doraźny plus jest taki że trener z zagranicy przez miesiąc, dwa ,poruszał by się w klubie jak we mgle.Kasperczak zna sytuacje i zawodników więc przestoju być nie powinno.

Mimo iż po Dbilisi stracił u mnie wszystko (nie samym wynikiem a cyrkiem po)to życzę mu jak najlepiej, bo jego sukces to sukces Wisły.
94 - Allah Akbar!!
Lechista69
Senior Member

Stary 15.03.2010, 22:29
Kamil Kosowski

były piłkarz Wisły u Kasperczaka i Skorży

Decyzja Cupiała jest zaskakująca, ale pokazuje, że w piłce wszystko jest możliwe. Pracowałem z obydwoma trenerami - mają podobny warsztat pracy i wizję piłkę opierającej się na grze ofensywnej.

Kamil chyba coś ćpał ostatnio...
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.03.2010, 22:30
Trochę szacunku! Gdyby nie on nie opowiadalibyście nikomu o meczach z Parmą, Lazio... Wstydziliśmy się za Valerengę, ale wstydziliśmy się za Levadię!
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.03.2010, 22:30
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
Nalezne, mial kontrakt? mial. Tak samo byloby z kazda inna osoba, podpisujesz kontrakt z pracodawca na 3 lata, ale po 2 mowi Ci ze slabo sie spisujesz i chce zerwac umowe, to musi wyplacic odszkodowanie, a oni mu zlotowki zaplacic..
Jesteś związany jedną pracą, dostajesz kasę. Szukasz sobie nowej, nie ma Cię, a oni Ci mają dalej płacić ? I Ty Kochasz tego pracodawce i idziesz z nim do sądu ?

Jak taki jest, to po co pierdzieli, że on ma Wisłę w sercu od dawna ?
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.03.2010, 22:31
żeby liga była ciekawsza drużyna musi zareagować pozytywnie...tak to powiem. Cudów się nie spodziewam.
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Badyl1999
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 15.03.2010, 22:31
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post

Ważne będą pierwsze mecze. Jeśli piłkarze ,,zareagują pozytywnie” i parę meczów wygrają to wróci im wiara we własne umiejętności i chęć do pracy i gry.
Jeśli natomiast "Chłopcy nie zareagują pozytywnie" to czeka nas równia pochyła.

Ja bym nie beczał z tego powody Kasperczak zaczął z Wisłą gre w pucharach nie jako Mistrz Polski

Na LM nie ma sie co łudzić drużyna może sie scementować ale LE

Tak zresztą zaczynał Heniek
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 15.03.2010, 22:32
Trochę szacunku! Gdyby nie on nie opowiadalibyście nikomu o meczach z Parmą, Lazio... Wstydziliśmy się za Valerengę, ale wstydziliśmy się za Levadię!
Ty jestes z rodziny ?
Puchar jest na5z!
PanPlamka
Senior Member

Od: 06.2009

Rysiek Szul tez wroci?
Skipper
Senior Member

Od: 07.2003

szprotson napisał(a):Wyświetl post
(...)
Ja tam sie ciesze ze jest Heniek. Zawsze mogliśmy dostać Bobo, Radolskiego, Stawowego czy Michniewicza. A Kasperczak doswiadczeniem przebija każdego z nich.
Otóż to, ciekawe jakie by były reakcje jakbyśmy dostali polskiego Mourinho czy Rafała Janasa (bez urazy dla naszego trenera)...
Ostatnio edytowane przez Skipper : 15.03.2010 o godz. 22:36.
everybody on earth wanna rap
AgresywnyChomik
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.03.2010, 22:33
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
uu.. widze ze ci ktorzy kazali spie... Mackowi teraz z deka sa wystraszeni, a niektorych w ogole w tym temacie nie widac hehehehe i dobrze... chcieliscie to macie.. zamiast mu pomoc i go wesprzec, kreciliscie spirale razem z medialnymi hienami ktore zle wplywaly na Wisle - trenera i pilkarzy ...
"(...)to nie ludzie to hieny(...)lubu dubu(...)"

Wez pusc jakis lancuszek pro Skorzy w net to moze pomoc jemu i ... Tobie !!!

zdrowi wszyscy w okolicy

Kasperczak w Wisle znowu... Pozyjemy zobaczymy nie jestem jakims fanem tego pomyslu ale pomijajac aspekty pozasportowe to wszystko lepsze niz dzida i do przodu.

GregorTS napisał(a):
żeby liga była ciekawsza drużyna musi zareagować pozytywnie...

P.s. Dawac Bednarza na dyrektora.
Ostatnio edytowane przez AgresywnyChomik : 15.03.2010 o godz. 22:40.
Malinowy król malowanych róż
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

zim zum napisał(a):Wyświetl post
Jak taki jest, to po co pierdzieli, że on ma Wisłę w sercu od dawna ?
Bo ma kibiców za idiotów z amnezją?

Nie ma sensu przywiązywać wagi do tego, co mówi. Liczy się to, co zrobi.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
Kamil Kosowski

były piłkarz Wisły u Kasperczaka i Skorży

Decyzja Cupiała jest zaskakująca, ale pokazuje, że w piłce wszystko jest możliwe. Pracowałem z obydwoma trenerami - mają podobny warsztat pracy i wizję piłkę opierającej się na grze ofensywnej.

Kamil chyba coś ćpał ostatnio...
No Wisła Skorży z Kosowskim i Paulistą bardzo ofensywnie grała

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 15.03.2010, 22:34
Tego to już na pewno się nie spodziewałem , nawet kandydatura Kasperczaka nie przechodziła mi przez głowę dlatego jego nie brałem pod uwagę. Tak sobie jeszcze kiedyś myślałem , że oprócz Skorży lepsi w swojej pracy i na pewno bardziej doświadczeni mogą być tylko Smuda i właśnie Henryk , biorąc tylko pod uwagę szkoleniowców z naszego kraju. No i proszę ,dawna legenda piłkarska oraz ten zasłużony nie tylko dla Wisły szkoleniowiec znów jest u nas ! Trzeba się tylko cieszyć ! A przecież było od dawna wiadomo , że w nie najlepszych okolicznościach się rozstawał wtedy z zespołem , że walczył później z klubem o zaległe wynagrodzenie itp. No i teraz znów jest u nas. Dla mnie to zaskoczenie in plus ! Dziwi też fakt , iż sam szkoleniowiec zaproponował zarządowi swoją kandydaturę. A wszyscy już przygotowywali się do przyjęcia Niemca. Ale dobrze , że nie zatrudnimy go , jakoś mimo swoich sukcesów nie pasował mi do Wisły. Co innego Dan. Lecz trzeba się cieszyć z tego co mamy , chyba nie mogliśmy trafić lepiej
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów