|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu? | |||
| Tak |
|
433 | 41,88% |
| Nie |
|
250 | 24,18% |
| Pożyjemy, zobaczymy |
|
351 | 33,95% |
| Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Krew mnie zalewa jak ludzie wynoszą pod niebiosa Petrescu, a krytykują Kasperczaka, któremu Rumun mógł by buty czyścić porównując osiągnięcia obu panów. Dan zdobył mistrzostwo w lidze rumuńskiej, kiedy to wykorzystał największą od lat SŁABOŚĆ Steauy i Dinama i defensywnym antyfutbolem opartym na przygotowaniu fizycznym osiągnął ten sukces, podczas gdy wcześniej z trzech klubów w których pracował został z hukiem wyrzucony! Nie musiał się kwalifikować do ligi mistrzów, trafił na najsłabszą możliwą grupę z Rangersami którzy tak jak cała liga szkocka są w tym sezonie po prostu żałośni, Stuttgart który w lidze niemieckiej był jedną z najsłabszych drużyn w tamtym okresie i Sevillę, którą pokonali kiedy ta już o nic nie walczyła, więc "sukces" porównywalny z pokonaniem Barcy przez Wisłę. Teraz ten "genialny" trener poleciał za kasą do drugiej ligi rosyjskiej. Wisła za jego czasów grała padakę, no ale wystarczyło zwalić na piłkarzy i powiedzieć, że "Polakom się nie chciało" i Polacy naiwny naród tanich krytykantów od razu to kupił, a jakże, jakie to proste. Bo dla zakompleksionych Polaków "zagraniczne" od razu znaczy lepsze, a "polskie" gorsze - ŻAL MI WIĘKSZOŚCI Z WAS, NAPRAWDĘ! Błaszczykowski trenuje na codzień w Niemeczech, jest znany jako jeden z najbardziej pracowitych piłkarzy Borussi, a bardzo mocno krytykował metody Petrescu - no tak, ale on jest Polakiem, musi być leniwy i wszystko mu wisieć (ironia) - szkoda tylko, że większość ocenia wszystkich naszych piłkarzy, swoich rodaków tutaj swoją miarą...Tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 15.03.2010 o godz. 21:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Najbardziej cieszy to, że pracę stracił ten Włoch od przygotowania fizycznego. To co od momentu jego zatrudnienia prezentowała drużyna pod względem motoryki, dynamiki i szybkości zakrawało na kpinę. Piłkarze byli wolniejsi od przeciętnego żółwia.
Też tak uważam. Ten wybór to ryzykowne zagranie ze strony klubu/Bogusława Cupiała, ale miejmy nadzieję, że się opłaci. Byłoby bardzo fajnie. To chyba tylko gorzej - bo jeżeli zarząd będzie za to odpowiadał, to raczej nie będzie żadnych transferów. Od siebie dodam, że teraz Issa Ba będzie mógł pogadać z trenerem w swoim języku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Wyn Belotte? Omeonu? Lantame "Władzia" Ouadja? Brasilia? Trenerem może i jest dobrym, ale bardzo dobrze, że jemu akurat transferami zarządzać nie dadzą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dokładnie,a po za tym patrząc na Jego wyniki(bo mimo ,że przejął zespół w połowie września,to tak naprawdę liczę je od wiosny) na 13 kolejek miał 4 przegrane,4 wygrane,5 remisów-19 punktów teraz zespoły ze strefy spadkowej po 20 kolejkach mają po 17, 20 ma 12 zespół.Analogicznie Wisła w tym sezonie ma już dwie porażki i jeden remis...
A Uche to nie Jego
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 15.03.2010 o godz. 22:06.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
1. Nie kompromitujcie się porównywaniem Górnika do Wisły bo to .... żenujące!
2. Orzeł napisał jedyne mądre słowa w tym temacie. Reszta to bicie piany! ![]()
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
To może o te błędy z przeszłości też chodzi. Pozbyto się go zbyt nerwowo, bo graliśmy za niego ładną piłkę.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Nie jestem anty, ale sceptyczny. Jesli chce odkupic winy ma byc mistrz i ma awansowac do fazy grupowej w pucharach, bo fakt dobrym trenerem jest, ale honoru nie miał za grosz. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zaskakujące posunięcie, nie ma co. Ciekawe, czy Cupiał będzie równie decyzyjny w trakcie okienka transferowego i negocjacji z nowymi pracownikami.
Jeśli za zatrudnieniem Kasperczaka nie pójdą następne decyzje: wymiana sztabu (przynajmniej częściowa), zatrudnienie odpowiednich ludzi na chyba wszystkich(?) szczeblach w klubie, to powrót do Kasperczaka będzie zwykłą kompromitacją - albo przyznajemy się do błędu, wracamy do punktu wyjścia, bierzemy odpowiednich ludzi i do roboty, albo mamy burdelową politykę personalną i za miesiąc trenerem zostanie duet Engel-Liczka, a do ataku sprowadzimy Piechnę z kartą na ręku.. Aha - i z pewnością Kasperczak jest lepszym rozwiązaniem niż Niemiec.
Ostatnio edytowane przez polska.mysl.szkoleniowa : 15.03.2010 o godz. 21:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
dla mnie to błąd na ten moment. zobaczymy.
Co do jeo postępowania z Wisłą: wszyscy wiemy, że to najmenik w dobrym tego słowa znaczeniu. Możemy sie niezgadzać z tą decyzją ze względu na zasady, ale to Cupiał był tym który był obrażony. Skoro panowie sobie to wyjaśnili, Kasperczak sie dzis zenująco płaszczył, to nie będę rżnłą świetego i unosił sie honorem. ogólnie prypomina mi to przyjście Okuki, ale nadzieja jest jednak większa ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Cytat:
Po drugie nie przeczytałeś chyba dokładnie tego co napisałem . Napisałem , ze poza sezonem 02/03 , ciężko doszukiwać się sukcesów Kasperczaka w europejskich pucharach a gdybanie z co by było gdyby to nie był Real , to sobie można porównać do tego co by było gdyby to nie była Barcelona . Iraklis(a konkretnie ten epizod w fazie grupowej p.uefa) podałem jako przykład meczów w europejskich pucharach , już po czasach Kasperczaka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
po przeczytaniu tego ręce mi opadają ...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html najbardziej mną wstrząsa ten fragment o sztabie szkoleniowym. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
zgoda ale to nie byli gracze co kosztowali po 700 tyś € każdy jak Jirsak.Przychodzili albo za darmo albo za śrubki.Co innego jak nie wypali transfer za darmo a co innego jak za kilkset tysiecy jak Łobo czy Jirsak
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Jedna rzecz, Maciek Skorża pokazał jak mu zależy na Białej Gwieździe a Kasperczak latami sądził Wisłę o pieniądze.
Kasperczak miał o wiele mocniejszy skład niż obecny. Chyba nikt co do tego nie ma wątpliwości. Styl był bo Żurawski, Frankowski, Szymkowiak, Kosowski, Uche itd. to byli zawodnicy którzy potrafili zrobić bardzo wiele z piłką. Dobrze, że wyleciał Terziotti. Może na jego miejsce znajdzie się jakiś Niemiec który przyciśnie Może Henryk wyciągnie umiejętności Kirma i posadzi Pawełka na ławie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Szacun! Opamiętajcie się nie pamiętacie czasów z Żurawskim, Kosowskim, Frankowskim ? Jak graliśmy pięknie i jak by było tyle szczęscia co Skorża miał w ostatnich meczach to był by Puchar Uefa? Wy tak gadacie a piłkarzy miał takich.. A jakich piłkarzy ma Real : Kaka,Ronaldo, Alonso, Casillas i co ? I nic bo trzeba umieć zbudować drużynę! Łatwe jak widać to nie jest ! P.S: Fajnie,że teraz dla Was jest wiarygodne źródło onet.pl, gazeta.pl jak jest taka potrzeba to są ok,a tak to napier**** ![]()
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 15.03.2010 o godz. 22:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Wiecie sa pilkarze i trenerzy ktorzy z jednym konkretnym klubem odnnosza najwieksze sukcesy w swoich karierach. Byc moze dla Kasperczaka takim klubem jest Wisla(pamietajmy ze kiedys odnosil z nia sukcesy jako pilkarz i pozniej trener). Miejmy wiec nadzieje ze to zyczenie sie spelni i ze jest to poczatek nowej ery w dziejach Wisly.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
![]() Cytat:
|
||
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Prosty sposób na zablokowanie działania forum na kilka godzin? Zmienić trenera
![]() A co do tematu to: Pożyjemy, zobaczymy. ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Dla mnie jak bym miałbym wybierać miedzy "dziadkiem z Polski a z Niemiec" wybrał bym z Polski
Z Niemcen napewno nie obronilibyśmy tytułu i chodzi mnie tu o 2 aspekty znajomosci polskiej piłki i zarządu pzpn i innym tego typu ( jak przychodzi trener z zagranicy to nasi już próbują go dodatkowo podszczypać a wiadomo kto rządzi sedziami) Urlatowski - za przeproszeniem co osiągną w ostatnich 3 sezonach Uważam ze jest to naj rozsądniejsze wyjscie!!! Jedyny trener który coś ugrał w pucharach a został zwolniony po 15 zwycienstwach w lidzie Przez kogo - pana Basałaja pamietacie |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Przyznam ze byłem w szoku jak się dowiedziałem że Kasperczak wraca. Wielu (bez urazy) naiwnych liczyło na "czerwonego" Niemca, ale jak widać był za drogi (On + jego ekipa + kasa na transfery) a My jak widać naprawdę groszem nie śmierdzimy. Więc mamy wyjście "połowiczne" polski Francuz... szkoła francuska
(Tak swoją drogą ciekawy będzie pojedynek dwóch "Francuzów" Kasperczaka i Białasa) Nie wiem czy zespół "zareaguje pozytywnie" ale mam nadzieje że tak. Skorża to przeszłość, nie ma co już rozpamiętywać pracy Maćka. Teraz trzeba życzyć nowemu/staremu trenerowi żeby szybko ogarnął zespół. Bo czas ucieka. Bez znaczenia czy to "mój" kandydat na trenera czy "nie mój" Po co tworzyć niepotrzebne kwasy. Panie Henryku do pracy i powodzenia! ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Chcesz Pawełka na ławce? który trener, prócz Majewskiego by tak zrobił? nie róbmy jaj jakby przyszedl Hiddink to połowie kuzwa by nie pasowało że Holender, a drugiej że pracował w Rosji. .......nijcie ze sie w łeb, jesli mozecie zrobic coś dla klubu, to zrobcie, narzekanie i płakanie to nie jest szczyt waszych możliwości, a klubowi profitów nie przynosi. Mamy tyle na ile zasługujemy, ludzie opamietajcie sie. Jakby nas było stać na Scolariego, to by był u nas. Ja tam sie ciesze ze jest Heniek. Zawsze mogliśmy dostać Bobo, Radolskiego, Stawowego czy Michniewicza. A Kasperczak doswiadczeniem przebija każdego z nich.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 15.03.2010 o godz. 22:06.
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Od: 03.2010
Offline |
|
|
Porażka... Brak mi słow na ten temat... i zgadzam sie ze słowami brylanta
.Oby tylko nie zrobił tego co z Górnikiem Zabrze mam nadzieję, że ustawi odpowiednio piłkarzy typu Brożek,Malecki. |
|
|
|
Member
Offline |
|
Moim zdaniem skoro kandydatem był Henry to już lepiej było zostawić Skorżę. Dziwię się też że nie dogadano się z Niemcem bo m.in. chciał sprowadzić swoich ludzi od przygotowania fizycznego etc. byłaby szansa że będą to jednak więksi fachowcy niż Włoch czy ludzie którzy teraz przyjdą a biorąc pod uwagę fakt iż pewnie nie będzie szastania kasą to fachowcy będą nie z tej epoki raczej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Rumba!!!!!
Biadoleniem na forum nic nie zmienimy, , fakty są takie, że mamy nowego szkoleniowca i musimy mu dać kredyt zaufania, jeśli wygra 10 meczy, to będzie Super, jeśli przegra, to wtedy będziemy się martwić Jazda biała Gwiazda ![]()
Take me down
To the paradise city Where the grass is green And the girls are pretty Oh, won't you please take me home G 'n' R |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Online |
|
|
Niby kiedy Kasperczak grał w Wiśle ?!
Co do ciaglego wypomiania jaki mielismy sklad w 2002 kiedy Kasper zaczynal. Racja, obecnie pilkarzy mamy o wiele slabszych. Ale tak samo slabsze kadry maja przeciwnicy. Takze status quo zachowany, zobaczymy co z tego wyniknie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
|
Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Dla tych którzy wypominają tylko złe transfery Kasperczaka przypominam że Gorawskiego też kupił Heniu za marne grosze. Ten jeden transfer zapłacił pewnie wszystkie inne wpadki. Nikola też za Kasperczaka przyszedł i nie był to słaby zawodnik, Kuźbę też zdaje się Kasperczak sprowadził więc wypominanie mu tylko wpadek transferowych nie jest fair. Zieniu i Kłos też nie byli najgorsi... Sobol tez chyba jeszcze za Kaspra został zakontraktowany.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Fakt zatrudnienia ponownie Kasperczaka musi budzić mieszane uczucia. Wielu starszych forumowiczów pamięta te przyjemne emocje ,które mieliśmy okazje przeżyć podczas meczów z Schalke , Parmą czy Lazio Rzym. To są wrażenia na całe życie biorąc pod uwagę obecną mizerię. Były też przykre i brzemienne w skutki finansowe porażki z Valarengą czy Dynamem. Wisła Kasperczaka to inny układ personalny , inna jakość , inne wyniki w lidze, inne oczekiwania kibiców. Warto pamiętać ,że to co się działo w pucharach i lidze między jesienią 2002 a jesienią 2004 to także wypadkowa pewnego procesu ,który był zapoczątkowany znacznie wcześniej rękami innych ludzi. Roli Kasperczaka raczej nie można umniejszyć ale tworzył na fundamencie solidnie zbudowanym przez innych. Potem były te perturbacje związane z procesem odejścia, spory sądowe. Gorzkie słowa. Dokładnie pamiętam ,co mówił np. Janusz Basałaj. Kasperczak też nie pozostawał dłużny w tych słownych przepychankach.
MOŻE NIE KTÓRZY NIE PAMIĘTAJĄ A WARTO PRZYPOMNIEĆ. KASPERCZAK MIAŁ KONTRAKT Z WISŁĄ ZAAKCEPTOWANY PRZEZ CUPIAŁA I CHCIAŁ GO WYEGZEKWOWAĆ. TO ,ŻE CUPIAŁ CHCIAŁ BYĆ CWANY I NIE PŁACIĆ NIE JEST WINĄ KASPERCZAKA. SAM CUPIAŁ TAKIE WARUNKI KASPERCZAKOWI ZAPROPONOWAŁ A POTEM WIELKIE ZDZIWIENIE ,ŻE KTOŚ SIĘ NIE DAŁ WYDYMAĆ. Dla mnie decyzja o ponownym zatrudnieniu Kasperczaka to kolejny dowód na to ,że polityki jako takiej kadrowej w Wiśle nie ma. Jest kolejna decyzja źle przygotowana , wszystko jest ad hoc. Skoro Kasperczak wystąpił z inicjatywą to musi być strasznie zdesperowany po spuszczeniu Zabrza do 1 ligi. Mnie to martwi. Pozycja Kasperczaka w Wiśle na pewno będzie bardzo słaba. Na pewno nie będzie miał tego komfortu jak kiedyś ,że mógł pewne warunki dyktować. Nie będzie też zajmował się transferami i to jest zdecydowanie dobry ruch. Może i Bednarz by wrócił! Zmiany jakościowej bym się z dnia na dzień nie spodziewał ale przy dłuższym okresie doświadczenie Kasperczaka może zaprocentować. Jak ktoś kiedyś powiedział ,że Kasperczak to jedyny zagraniczny trener na jakiego stać Wisłę i do tego mówi po polsku.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 15.03.2010 o godz. 22:14.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|