The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Czy uważasz, że nowy, stary trener poradzi sobie i wyciągnie Wisłe z kryzysu?
Tak 433 41,88%
Nie 250 24,18%
Pożyjemy, zobaczymy 351 33,95%
Głosujących: 1034. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.03.2010, 21:50
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie to jest jakiś nierealny sen. Trener, którego ostatnim sukcesem jest spuszczenie z ligi Górnika, obejmuje drużynę Wisły i mają prowadzić do mistrzostwa.
Wszyscy pamiętają wtopy Skorży - Legia, Cracovia, Levadia, a przecież Kasperczak wcale nie miał ich mniej. Z tym, że wtedy dysponował takim składem o jakim teraz możemy tylko pomarzyć.
Ludzie kur*a opanujcie się! Kasperczak dostał Górnika w połowie rundy jesiennej kiedy to ich dorobek punktowy był żaden a drużyna była żałośnie przygotowana do sezonu przez poprzednika. Dlatego też jesienią nic kompletnie nie mógł poprawić, a i tak drużyna zaczęła grać nieco lepiej, choć to punktów przynieść nie mogło, cudów nie ma. W rundzie wiosennej, kiedy to przygotował po swojemu drużynę i ściągnął do Zabrza pięciu czy sześciu PRZECIĘTNYCH LIGOWCÓW (a nie żadne gwiazdy! Przybylski, Szczocik, Strąk czy Banaś to gwiazdy naszej ligi? sic!) i zbudował z nich drużynę która licząc tylko rundę wiosenną zajęła 8 miejsce w lidze, tracąc do 5-tego miejsca trzy punkty. Do utrzymania brakło im tylko punktu, pomimo że po jesieni dzięki zaszłościom po Wieczorku byli na totalnym dnie!

Krew mnie zalewa jak ludzie wynoszą pod niebiosa Petrescu, a krytykują Kasperczaka, któremu Rumun mógł by buty czyścić porównując osiągnięcia obu panów. Dan zdobył mistrzostwo w lidze rumuńskiej, kiedy to wykorzystał największą od lat SŁABOŚĆ Steauy i Dinama i defensywnym antyfutbolem opartym na przygotowaniu fizycznym osiągnął ten sukces, podczas gdy wcześniej z trzech klubów w których pracował został z hukiem wyrzucony! Nie musiał się kwalifikować do ligi mistrzów, trafił na najsłabszą możliwą grupę z Rangersami którzy tak jak cała liga szkocka są w tym sezonie po prostu żałośni, Stuttgart który w lidze niemieckiej był jedną z najsłabszych drużyn w tamtym okresie i Sevillę, którą pokonali kiedy ta już o nic nie walczyła, więc "sukces" porównywalny z pokonaniem Barcy przez Wisłę. Teraz ten "genialny" trener poleciał za kasą do drugiej ligi rosyjskiej. Wisła za jego czasów grała padakę, no ale wystarczyło zwalić na piłkarzy i powiedzieć, że "Polakom się nie chciało" i Polacy naiwny naród tanich krytykantów od razu to kupił, a jakże, jakie to proste. Bo dla zakompleksionych Polaków "zagraniczne" od razu znaczy lepsze, a "polskie" gorsze - ŻAL MI WIĘKSZOŚCI Z WAS, NAPRAWDĘ! Błaszczykowski trenuje na codzień w Niemeczech, jest znany jako jeden z najbardziej pracowitych piłkarzy Borussi, a bardzo mocno krytykował metody Petrescu - no tak, ale on jest Polakiem, musi być leniwy i wszystko mu wisieć (ironia) - szkoda tylko, że większość ocenia wszystkich naszych piłkarzy, swoich rodaków tutaj swoją miarą...Tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez rw88 : 15.03.2010 o godz. 21:53.
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 15.03.2010, 21:51
Najbardziej cieszy to, że pracę stracił ten Włoch od przygotowania fizycznego. To co od momentu jego zatrudnienia prezentowała drużyna pod względem motoryki, dynamiki i szybkości zakrawało na kpinę. Piłkarze byli wolniejsi od przeciętnego żółwia.

OPTIMUS napisał(a):Wyświetl post
Powiem tak... Albo to będzie wielka katastrofa albo strzał w dziesiątkę.
Też tak uważam. Ten wybór to ryzykowne zagranie ze strony klubu/Bogusława Cupiała, ale miejmy nadzieję, że się opłaci.

brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Skoro wraca to pewnie wróci Kosa oraz Żurawski
Byłoby bardzo fajnie.

qchar90 napisał(a):Wyświetl post
choc jest jeden plus tego ze nie bedzie Henio odpowiadal za transfert
To chyba tylko gorzej - bo jeżeli zarząd będzie za to odpowiadał, to raczej nie będzie żadnych transferów.

Od siebie dodam, że teraz Issa Ba będzie mógł pogadać z trenerem w swoim języku.
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 15.03.2010, 21:53
AYALA napisał(a):Wyświetl post
napewno Brożek nie ośmieli sie pyskowac do Henia jak do Skorży.

Co do Górnika którego trenował to Kasper kompletnie nie trafił z transferami.Z tymi zawodnikami nie dał sobie rady ani Komornicki a Nawałce to też średnio wychodzi.
a kiedy on trafił z transferami?
Wyn Belotte? Omeonu? Lantame "Władzia" Ouadja? Brasilia?
Trenerem może i jest dobrym, ale bardzo dobrze, że jemu akurat transferami zarządzać nie dadzą.
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

spartan napisał(a):Wyświetl post

Wisła to nie Górnik z przed roku, .
Dokładnie,a po za tym patrząc na Jego wyniki(bo mimo ,że przejął zespół w połowie września,to tak naprawdę liczę je od wiosny) na 13 kolejek miał 4 przegrane,4 wygrane,5 remisów-19 punktów teraz zespoły ze strefy spadkowej po 20 kolejkach mają po 17, 20 ma 12 zespół.Analogicznie Wisła w tym sezonie ma już dwie porażki i jeden remis...

Zbyychu napisał(a):Wyświetl post
.
A Uche to nie Jego
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 15.03.2010 o godz. 22:06.
Bednarz=Landryna=......
palon
Senior Member

Od: 02.2005

1. Nie kompromitujcie się porównywaniem Górnika do Wisły bo to .... żenujące!

2. Orzeł napisał jedyne mądre słowa w tym temacie. Reszta to bicie piany!
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 15.03.2010, 21:54
Trenerem może i jest dobrym, ale bardzo dobrze, że jemu akurat transferami zarządzać nie dadzą.
To może o te błędy z przeszłości też chodzi. Pozbyto się go zbyt nerwowo, bo graliśmy za niego ładną piłkę.
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 15.03.2010, 21:55
Marcinnno napisał(a):Wyświetl post
Trochę szacunku chłopcze!

Wisła takiej padaki nie grała nawet za Petrescu, ja dziękuje za dwa majstry, ale to co zrobił z Levadią przegięło wszelkie możliwe granice.. Jak go tak kochacie, złóżcie się na jego kontrakt 70 tysięcy to może zostać ! Kasperczak walczył oto co mu się należało! Więc przestańcie gadać głupoty, tak samo jak Was by wyrąbali z pracy czego nikomu nie życzę tak samo chcielibyście odprawy więc przestańcie pieprzyć ! Jak tak słuchacie skwk, to słuchajcie dalej. Większość z Was jak Wisła grała z Schalke, Parmą itd.. robiła w gacie tego nie pamiętacie! Nasłuchaliście się szanownego stowarzyszenia i myślicie, że jesteście wielcy kibice! Niczego nie ukradł! Dogadał się z Cupiałem więc się odwalcie!
Ty moze jestes agent Kasperczaka? O co walczył? Przeciez sąd przyznał racje Wisle, to o jakie swoje on walczył?
Nie jestem anty, ale sceptyczny. Jesli chce odkupic winy ma byc mistrz i ma awansowac do fazy grupowej w pucharach, bo fakt dobrym trenerem jest, ale honoru nie miał za grosz.
polska.mysl.szkoleniowa
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.03.2010, 21:56
Zaskakujące posunięcie, nie ma co. Ciekawe, czy Cupiał będzie równie decyzyjny w trakcie okienka transferowego i negocjacji z nowymi pracownikami.
Jeśli za zatrudnieniem Kasperczaka nie pójdą następne decyzje: wymiana sztabu (przynajmniej częściowa), zatrudnienie odpowiednich ludzi na chyba wszystkich(?) szczeblach w klubie, to powrót do Kasperczaka będzie zwykłą kompromitacją - albo przyznajemy się do błędu, wracamy do punktu wyjścia, bierzemy odpowiednich ludzi i do roboty, albo mamy burdelową politykę personalną i za miesiąc trenerem zostanie duet Engel-Liczka, a do ataku sprowadzimy Piechnę z kartą na ręku..

Aha - i z pewnością Kasperczak jest lepszym rozwiązaniem niż Niemiec.
Ostatnio edytowane przez polska.mysl.szkoleniowa : 15.03.2010 o godz. 21:58.
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 15.03.2010, 21:57
dla mnie to błąd na ten moment. zobaczymy.

Co do jeo postępowania z Wisłą:
wszyscy wiemy, że to najmenik w dobrym tego słowa znaczeniu.
Możemy sie niezgadzać z tą decyzją ze względu na zasady, ale to Cupiał był tym który był obrażony. Skoro panowie sobie to wyjaśnili, Kasperczak sie dzis zenująco płaszczył, to nie będę rżnłą świetego i unosił sie honorem.

ogólnie prypomina mi to przyjście Okuki, ale nadzieja jest jednak większa
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 15.03.2010, 21:57
Cytat:
Iraklis to był z Petrescu i Okuką (zmiana trener między meczami). Po sezonie 2002/2003 doszlismy do II rundy UEFA, gdzie Wisełka przegrała po karnych z Valerangą, a rok póxniej nastąpiła ta klęska z Dinamo Tbilisi. Ale gdybyśmy wczesniej w kwali do LM nie trafili na Real, to kto wie, czy nie było by LM w Krakowie.
Po pierwsze nie jestem Twoim synkiem .
Po drugie nie przeczytałeś chyba dokładnie tego co napisałem .
Napisałem , ze poza sezonem 02/03 , ciężko doszukiwać się sukcesów Kasperczaka w europejskich pucharach a gdybanie z co by było gdyby to nie był Real , to sobie można porównać do tego co by było gdyby to nie była Barcelona .
Iraklis(a konkretnie ten epizod w fazie grupowej p.uefa) podałem jako przykład meczów w europejskich pucharach , już po czasach Kasperczaka.
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.03.2010, 21:58
po przeczytaniu tego ręce mi opadają ...

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

najbardziej mną wstrząsa ten fragment o sztabie szkoleniowym.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

zgoda ale to nie byli gracze co kosztowali po 700 tyś € każdy jak Jirsak.Przychodzili albo za darmo albo za śrubki.Co innego jak nie wypali transfer za darmo a co innego jak za kilkset tysiecy jak Łobo czy Jirsak
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Jedna rzecz, Maciek Skorża pokazał jak mu zależy na Białej Gwieździe a Kasperczak latami sądził Wisłę o pieniądze.

Kasperczak miał o wiele mocniejszy skład niż obecny. Chyba nikt co do tego nie ma wątpliwości. Styl był bo Żurawski, Frankowski, Szymkowiak, Kosowski, Uche itd. to byli zawodnicy którzy potrafili zrobić bardzo wiele z piłką.

Dobrze, że wyleciał Terziotti. Może na jego miejsce znajdzie się jakiś Niemiec który przyciśnie Może Henryk wyciągnie umiejętności Kirma i posadzi Pawełka na ławie.
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.03.2010, 21:59
ciacho napisał(a):Wyświetl post
A kto teraz (przynajmniej teoretycznie) odpowiada za transfery skoro Kasperczak zaznaczył, że nie jest menadżerem, a trenerem?
Teoretycznie Maciej Skorża - bo była informacja, że przestał być tylko trenerem
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.03.2010, 21:59
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Ludzie kur*a opanujcie się! Kasperczak dostał Górnika w połowie rundy jesiennej kiedy to ich dorobek punktowy był żaden a drużyna była żałośnie przygotowana do sezonu przez poprzednika. Dlatego też jesienią nic kompletnie nie mógł poprawić, a i tak drużyna zaczęła grać nieco lepiej, choć to punktów przynieść nie mogło, cudów nie ma. W rundzie wiosennej, kiedy to przygotował po swojemu drużynę i ściągnął do Zabrza pięciu czy sześciu PRZECIĘTNYCH LIGOWCÓW (a nie żadne gwiazdy! Przybylski, Szczocik, Strąk czy Banaś to gwiazdy naszej ligi? sic!) i zbudował z nich drużynę która licząc tylko rundę wiosenną zajęła 8 miejsce w lidze, tracąc do 5-tego miejsca trzy punkty. Do utrzymania brakło im tylko punktu, pomimo że po jesieni dzięki zaszłościom po Wieczorku byli na totalnym dnie!

Krew mnie zalewa jak ludzie wynoszą pod niebiosa Petrescu, a krytykują Kasperczaka, któremu Rumun mógł by buty czyścić porównując osiągnięcia obu panów. Dan zdobył mistrzostwo w lidze rumuńskiej, kiedy to wykorzystał największą od lat SŁABOŚĆ Steauy i Dinama i defensywnym antyfutbolem opartym na przygotowaniu fizycznym osiągnął ten sukces, podczas gdy wcześniej z trzech klubów w których pracował został z hukiem wyrzucony! Nie musiał się kwalifikować do ligi mistrzów, trafił na najsłabszą możliwą grupę z Rangersami którzy tak jak cała liga szkocka są w tym sezonie po prostu żałośni, Stuttgart który w lidze niemieckiej był jedną z najsłabszych drużyn w tamtym okresie i Sevillę, którą pokonali kiedy ta już o nic nie walczyła, więc "sukces" porównywalny z pokonaniem Barcy przez Wisłę. Teraz ten "genialny" trener poleciał za kasą do drugiej ligi rosyjskiej. Wisła za jego czasów grała padakę, no ale wystarczyło zwalić na piłkarzy i powiedzieć, że "Polakom się nie chciało" i Polacy naiwny naród tanich krytykantów od razu to kupił, a jakże, jakie to proste. Bo dla zakompleksionych Polaków "zagraniczne" od razu znaczy lepsze, a "polskie" gorsze - ŻAL MI WIĘKSZOŚCI Z WAS, NAPRAWDĘ! Błaszczykowski trenuje na codzień w Niemeczech, jest znany jako jeden z najbardziej pracowitych piłkarzy Borussi, a bardzo mocno krytykował metody Petrescu - no tak, ale on jest Polakiem, musi być leniwy i wszystko mu wisieć (ironia) - szkoda tylko, że większość ocenia wszystkich naszych piłkarzy, swoich rodaków tutaj swoją miarą...Tyle w temacie.
Boże dziękuje są jeszcze normalni!

Szacun!

Opamiętajcie się nie pamiętacie czasów z Żurawskim, Kosowskim, Frankowskim ? Jak graliśmy pięknie i jak by było tyle szczęscia co Skorża miał w ostatnich meczach to był by Puchar Uefa? Wy tak gadacie a piłkarzy miał takich.. A jakich piłkarzy ma Real : Kaka,Ronaldo, Alonso, Casillas i co ? I nic bo trzeba umieć zbudować drużynę! Łatwe jak widać to nie jest !

P.S: Fajnie,że teraz dla Was jest wiarygodne źródło onet.pl, gazeta.pl jak jest taka potrzeba to są ok,a tak to napier****
Ostatnio edytowane przez Marcinnno : 15.03.2010 o godz. 22:02.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 15.03.2010, 22:00
Wiecie sa pilkarze i trenerzy ktorzy z jednym konkretnym klubem odnnosza najwieksze sukcesy w swoich karierach. Byc moze dla Kasperczaka takim klubem jest Wisla(pamietajmy ze kiedys odnosil z nia sukcesy jako pilkarz i pozniej trener). Miejmy wiec nadzieje ze to zyczenie sie spelni i ze jest to poczatek nowej ery w dziejach Wisly.
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 15.03.2010, 22:01
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
Możemy sie niezgadzać z tą decyzją ze względu na zasady, ale to Cupiał był tym który był obrażony. Skoro panowie sobie to wyjaśnili, Kasperczak sie dzis zenująco płaszczył, to nie będę rżnłą świetego i unosił sie honorem.
i to był dla mnie jedyny pozytyw z dzisiejszego pobytu na Reymonta. Nie sądziłem, że Kasperczak przyzna się w taki sposób do tego co kiedyś pisali i mówili pewni ludzie gdy się obaj panowie rozstawali. Po tylu latach prawda wyszła na jaw.Satysfakcja jest
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Prosty sposób na zablokowanie działania forum na kilka godzin? Zmienić trenera
A co do tematu to: Pożyjemy, zobaczymy.
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Zbyychu
Senior Member

Od: 09.2008

AYALA napisał(a):Wyświetl post
zgoda ale to nie byli gracze co kosztowali po 700 tyś € każdy jak Jirsak.Przychodzili albo za darmo albo za śrubki.Co innego jak nie wypali transfer za darmo a co innego jak za kilkset tysiecy jak Łobo czy Jirsak
Wiesz, ale ja nie kłócę się porównując osiągnięcia transferowe Henia do Skorży - ja wykazuję, że nie potrafił zrobić dobrego transferu. Dobrze, że nie brał się za takie po 700 k ojro.
Badyl1999
Junior Member

Od: 07.2009

Stary 15.03.2010, 22:03
Dla mnie jak bym miałbym wybierać miedzy "dziadkiem z Polski a z Niemiec" wybrał bym z Polski

Z Niemcen napewno nie obronilibyśmy tytułu i chodzi mnie tu o 2 aspekty znajomosci polskiej piłki
i zarządu pzpn i innym tego typu ( jak przychodzi trener z zagranicy to nasi już próbują go dodatkowo podszczypać a wiadomo kto rządzi sedziami)

Urlatowski - za przeproszeniem co osiągną w ostatnich 3 sezonach To ze teraz wypłyną na półrundy to nic nie znaczy. W naszej psełdolidzie to jest stałe zjawisko.

Uważam ze jest to naj rozsądniejsze wyjscie!!!

Jedyny trener który coś ugrał w pucharach a został zwolniony po 15 zwycienstwach w lidzie
Przez kogo - pana Basałaja pamietacie
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 15.03.2010, 22:04
Przyznam ze byłem w szoku jak się dowiedziałem że Kasperczak wraca. Wielu (bez urazy) naiwnych liczyło na "czerwonego" Niemca, ale jak widać był za drogi (On + jego ekipa + kasa na transfery) a My jak widać naprawdę groszem nie śmierdzimy. Więc mamy wyjście "połowiczne" polski Francuz... szkoła francuska

(Tak swoją drogą ciekawy będzie pojedynek dwóch "Francuzów" Kasperczaka i Białasa)

Nie wiem czy zespół "zareaguje pozytywnie" ale mam nadzieje że tak. Skorża to przeszłość, nie ma co już rozpamiętywać pracy Maćka. Teraz trzeba życzyć nowemu/staremu trenerowi żeby szybko ogarnął zespół. Bo czas ucieka. Bez znaczenia czy to "mój" kandydat na trenera czy "nie mój" Po co tworzyć niepotrzebne kwasy.

Panie Henryku do pracy i powodzenia!
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Jedna rzecz, Maciek Skorża pokazał jak mu zależy na Białej Gwieździe a Kasperczak latami sądził Wisłę o pieniądze.

Kasperczak miał o wiele mocniejszy skład niż obecny. Chyba nikt co do tego nie ma wątpliwości. Styl był bo Żurawski, Frankowski, Szymkowiak, Kosowski, Uche itd. to byli zawodnicy którzy potrafili zrobić bardzo wiele z piłką.

Dobrze, że wyleciał Terziotti. Może na jego miejsce znajdzie się jakiś Niemiec który przyciśnie Może Henryk wyciągnie umiejętności Kirma i posadzi Pawełka na ławie.
no tak, najlepiej teraz jest wyjśc z inicjatywa, ze z tym skladem co miał Heniek, to każdy by zdobyl to co on.

Chcesz Pawełka na ławce? który trener, prócz Majewskiego by tak zrobił? nie róbmy jaj

jakby przyszedl Hiddink to połowie kuzwa by nie pasowało że Holender, a drugiej że pracował w Rosji.
.......nijcie ze sie w łeb, jesli mozecie zrobic coś dla klubu, to zrobcie, narzekanie i płakanie to nie jest szczyt waszych możliwości, a klubowi profitów nie przynosi.

Mamy tyle na ile zasługujemy, ludzie opamietajcie sie. Jakby nas było stać na Scolariego, to by był u nas.

Ja tam sie ciesze ze jest Heniek. Zawsze mogliśmy dostać Bobo, Radolskiego, Stawowego czy Michniewicza. A Kasperczak doswiadczeniem przebija każdego z nich.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 15.03.2010 o godz. 22:06.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

piotreq1906
Junior Member

Od: 03.2010

Porażka... Brak mi słow na ten temat... i zgadzam sie ze słowami brylanta
.Oby tylko nie zrobił tego co z Górnikiem Zabrze mam nadzieję, że ustawi odpowiednio piłkarzy typu Brożek,Malecki.
barteqTS
Member

Stary 15.03.2010, 22:05
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Wiecie sa pilkarze i trenerzy ktorzy z jednym konkretnym klubem odnnosza najwieksze sukcesy w swoich karierach. Byc moze dla Kasperczaka takim klubem jest Wisla(pamietajmy ze kiedys odnosil z nia sukcesy jako pilkarz i pozniej trener). Miejmy wiec nadzieje ze to zyczenie sie spelni i ze jest to poczatek nowej ery w dziejach Wisly.
Kasperczak odnosił sukcesy w Wiśle jako piłkarz?

Moim zdaniem skoro kandydatem był Henry to już lepiej było zostawić Skorżę. Dziwię się też że nie dogadano się z Niemcem bo m.in. chciał sprowadzić swoich ludzi od przygotowania fizycznego etc. byłaby szansa że będą to jednak więksi fachowcy niż Włoch czy ludzie którzy teraz przyjdą a biorąc pod uwagę fakt iż pewnie nie będzie szastania kasą to fachowcy będą nie z tej epoki raczej.
filoo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 15.03.2010, 22:06
Rumba!!!!!

Biadoleniem na forum nic nie zmienimy, , fakty są takie, że mamy nowego szkoleniowca i musimy mu dać kredyt zaufania, jeśli wygra 10 meczy, to będzie Super, jeśli przegra, to wtedy będziemy się martwić

Jazda biała Gwiazda
Take me down
To the paradise city
Where the grass is green
And the girls are pretty
Oh, won't you please take me home

G 'n' R
Wasiu
Senior Member

Od: 04.2003

(pamietajmy ze kiedys odnosil z nia sukcesy jako pilkarz i pozniej trener)..
Niby kiedy Kasperczak grał w Wiśle ?!

Co do ciaglego wypomiania jaki mielismy sklad w 2002 kiedy Kasper zaczynal. Racja, obecnie pilkarzy mamy o wiele slabszych. Ale tak samo slabsze kadry maja przeciwnicy. Takze status quo zachowany, zobaczymy co z tego wyniknie.
d
Senior Member

Od: 12.2004

Byc moze dla Kasperczaka takim klubem jest Wisla(pamietajmy ze kiedys odnosil z nia sukcesy jako pilkarz.
Konkrety.

Dopierdalam się tylko dlatego, że w każdym wątku robisz za eksperta.
Seth
Member

Od: 07.2005

Stary 15.03.2010, 22:07
Dla tych którzy wypominają tylko złe transfery Kasperczaka przypominam że Gorawskiego też kupił Heniu za marne grosze. Ten jeden transfer zapłacił pewnie wszystkie inne wpadki. Nikola też za Kasperczaka przyszedł i nie był to słaby zawodnik, Kuźbę też zdaje się Kasperczak sprowadził więc wypominanie mu tylko wpadek transferowych nie jest fair. Zieniu i Kłos też nie byli najgorsi... Sobol tez chyba jeszcze za Kaspra został zakontraktowany.
koyoot
Senior Member

Stary 15.03.2010, 22:07
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Przyznam ze byłem w szoku jak się dowiedziałem że Kasperczak wraca. Wielu (bez urazy) naiwnych liczyło na "czerwonego" Niemca, ale jak widać był za drogi (On + jego ekipa + kasa na transfery)
Cos mi sie wydaje ze tak naprawde nie bylo nawet jego tematu w Wisle.
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 15.03.2010, 22:08
Fakt zatrudnienia ponownie Kasperczaka musi budzić mieszane uczucia. Wielu starszych forumowiczów pamięta te przyjemne emocje ,które mieliśmy okazje przeżyć podczas meczów z Schalke , Parmą czy Lazio Rzym. To są wrażenia na całe życie biorąc pod uwagę obecną mizerię. Były też przykre i brzemienne w skutki finansowe porażki z Valarengą czy Dynamem. Wisła Kasperczaka to inny układ personalny , inna jakość , inne wyniki w lidze, inne oczekiwania kibiców. Warto pamiętać ,że to co się działo w pucharach i lidze między jesienią 2002 a jesienią 2004 to także wypadkowa pewnego procesu ,który był zapoczątkowany znacznie wcześniej rękami innych ludzi. Roli Kasperczaka raczej nie można umniejszyć ale tworzył na fundamencie solidnie zbudowanym przez innych. Potem były te perturbacje związane z procesem odejścia, spory sądowe. Gorzkie słowa. Dokładnie pamiętam ,co mówił np. Janusz Basałaj. Kasperczak też nie pozostawał dłużny w tych słownych przepychankach.
MOŻE NIE KTÓRZY NIE PAMIĘTAJĄ A WARTO PRZYPOMNIEĆ. KASPERCZAK MIAŁ KONTRAKT Z WISŁĄ ZAAKCEPTOWANY PRZEZ CUPIAŁA I CHCIAŁ GO WYEGZEKWOWAĆ. TO ,ŻE CUPIAŁ CHCIAŁ BYĆ CWANY I NIE PŁACIĆ NIE JEST WINĄ KASPERCZAKA. SAM CUPIAŁ TAKIE WARUNKI KASPERCZAKOWI ZAPROPONOWAŁ A POTEM WIELKIE ZDZIWIENIE ,ŻE KTOŚ SIĘ NIE DAŁ WYDYMAĆ.

Dla mnie decyzja o ponownym zatrudnieniu Kasperczaka to kolejny dowód na to ,że polityki jako takiej kadrowej w Wiśle nie ma. Jest kolejna decyzja źle przygotowana , wszystko jest ad hoc. Skoro Kasperczak wystąpił z inicjatywą to musi być strasznie zdesperowany po spuszczeniu Zabrza do 1 ligi. Mnie to martwi. Pozycja Kasperczaka w Wiśle na pewno będzie bardzo słaba. Na pewno nie będzie miał tego komfortu jak kiedyś ,że mógł pewne warunki dyktować. Nie będzie też zajmował się transferami i to jest zdecydowanie dobry ruch. Może i Bednarz by wrócił! Zmiany jakościowej bym się z dnia na dzień nie spodziewał ale przy dłuższym okresie doświadczenie Kasperczaka może zaprocentować. Jak ktoś kiedyś powiedział ,że Kasperczak to jedyny zagraniczny trener na jakiego stać Wisłę i do tego mówi po polsku.
Ostatnio edytowane przez Bronex : 15.03.2010 o godz. 22:14.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów