|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Co do szans Podhala, to wiadomo, że statystycznie Cracovia ma więcej do zaoferowania, ale są jeszcze ludzie w Podhalu którzy mogą swoim doświadczeniem, pociągnąć zespół jest Baranyk jest Zapała, to nie są jacyś hokeiści z przypadku, liczę że zagrają naprawdę na wysokim poziomie w finale.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 08.03.2010 o godz. 22:55.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Szacunek dla Szarotek za dzisiejszą postawę!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kolega powyżej mało sprecyzował, ta postawa to WYGRANA z pejsami na wyjeździe 4:3!! Niestety nie oglądałem meczu, bo pewnie jak większośc użytkowników tego forum oglądałem wypociny w Białymstoku...
16 i 17 mecze w NT. A tak w roli podsumowania meczu: ComArch Cracovia – Wojas Podhale 3:4 (0:0, 1:3, 2:1) 0:1 - Kmiecik (Ivičič) 26:11 (5/5) 1:1 - Łopuski (Musial) 28:26 (5/5) 1:2 - Kapica 36:10 (5/5) 1:3 - Baranyk (Bakrlik) 36:49 (5/5) 2:3 - Dudaš (Łopuski) 41:26 (5/3) 2:4 - Kolusz (Baranyk) 43:56 (5/5) 3:4 - Musial (Łopuski, Radwański) 45:33 (5/5) HEJ,HEJ PODHALE!! ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Ja mecz oglądałem,naprawdę dobry hokej jak na nasze Polskie realia.Koszmarny błąd Radzikowskiego przy bramce na 1-2.Ogólnie jak reszta spotkań będzie tak wyglądać jak dziś to będzie bardzo dobrze
![]() Edit.Tak jest 1-1
Ostatnio edytowane przez LuKaS TSW : 12.03.2010 o godz. 22:37.
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Czy to oznacza, że stan rywalizacji jest 1:1..?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No, najprostszymi obliczeniami to 1:1, ale oficjalnie; przynajmniej tak na necie wyczytałem to na dzień dzisiejszy : Stan play-off 0-1 (Cracovia potrzebuje 3 zwycięstwa, Podhale 4).
EDIT: River nie zapeszaj interia napisał(a):
![]()
Ostatnio edytowane przez igortsw : 12.03.2010 o godz. 22:47.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jutro jeszcze mi mowi kumpel z NT, grają w Krakowie.. Gdyby tak Szarotki wygrały ten drugi mecz...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() ![]()
ALEXANDER
THE GREAT OVECHKIN |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Rocco a co w NHL nie puszczają szmatławców?
Co tu dużo mówić nie ma porównania tak PLH do NHL jak i Ekstraklasy np do Premiership.Inny świat ,inni zawodnicy.Ale jak się nie ma co się lubi... ![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no owszem,ale TO mnie przerosło
no ale dość teorii spiskowych w nocy gra Washington i ja sie na tym skupiam![]() ![]()
ALEXANDER
THE GREAT OVECHKIN |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Podhale wygrywa drugie spotkanie
, dziś 5-4, prowadzi w serii 2-1, teraz dwa spotkania w Nowym Targu ![]() ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Na meczu był Fedorowicz. Przyszedł z profesorem. Żenada.
Brawa dla Podhala! Teraz koniecznie trzeba wygrać min. 1 mecz w Nowym Targu i mistrzostwo będzie na wyciągnięcie ręki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jest ktos w radzie miasta jeszcze za Wisłą czy filipiak wszystkich kupił?
ale to ten temat Podhale ostro daje popalić, nie sądziałem nawet że nawiąże walke a tu prosze... Przy dużym farcie moga zakończyć sprawe dwoma meczami u siebie.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Znaczy młody F.? Jeśli tak to wiadomo czemu głosował tak a nie inaczej na sesjach RMK...
![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Bo Filipiak prowadzi swoje akcje agitacyjne i potem ma tego efekty. To stary komuch i ze współczesnymi "politykami" doskonale się dogaduje. Tu flaszeczka, tu karnecik na żydów, tu zabierze kogoś na tournee po USA i się kręci.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Ponoć...stary, ale nie jestem w stanie tego dokładnie zweryfikować. Osoba, która mi o tym mówiła, siedziała po drugiej stronie lodowiska.
Tak czy owak, został konkretnie zwyzywany przez trybuny i tutaj trzeba sobie zadać pytanie, czy mieliby powód, by tak potraktować młodego pana F. ... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Jako że kibicuje Unii finał PLH nie wywołuje u mnie nadmiernych emocji. Jednak z dwojga złego wolałbym aby mistrzostwo trafiło do Nowego Targu.
Mam pytanie do kogoś z NT jak wygląda sytuacja z Wojasem? W prasie głośno było o tym że ma wycofać się ze sponsorowania hokeja. Czy wejście do finału może zmienić jego decyzję? ![]()
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wojas w zasadzie już się wycofał. Jego wkład finansowy w Podhalu jest minimalny. I nie z tego powodu, że mu się nie chce. Po prostu nie ma pieniędzy. Wojas popłynął na kontrakcie dla polskiej armii. Porwał się z motyką na słońce, a potem ten kontrakt zerwano. Zaszkodziło to firmie i jej marce.
Problem w tym, że Wojasowi - prawdziwemu pasjonatowi hokeja - nikt na Podhalu nie chce pomóc. Wszyscy patrzą z założonymi rękami, wymagając jeszcze samych zwycięstw. A wystarczyłoby od każdego handlarza na targu ściągać po1 zł w dniu targowym na Podhale. I przetrwanie klubu byłoby zapewnione (oczywiście, mówię o skromnym bycie, nie budowaniu potęgi). Nowy Targ udowodnił, że mają świetne szkolenie młodzieży. Ja widzę tutaj mnóstwo młodziaków, którzy na podwórkach zamiast kopać piłę w lecie biorą łyżworolki, kije i grają w hokeja na asfalcie. W zimie oprócz treningów na hali robią lodowiska na otwartym powietrzu (u nas w Krakowie też kiedyś takie robiono - pamiętam takie w Bronowicach przed wiaduktem). Potencjał jest olbrzymi. Taki Kmiecik, Kapica, Gruszka (obecnie kontuzjowany, ale świetny w sezonie zasadniczym), Galant, Bryniczka, Ziętara - to wszystko młode chłopaki, które dopiero stawiają pierwsze kroki w dorosłym hokeju. Dlatego dla polskiego hokeja, który jest w katastrofalnym stanie Podhale Nowy Targ jest światełkiem w tunelu. Ci młodzi zawodnicy mają tu szanse na rozwój i regularną grę. Wielka byłaby szkoda, gdyby ten klub znikł z mapy hokejowej Polski. A dwa mecze wygrane w Krakowie to nie niespodzianka, to megasensacja. Dalej uważam Cracovię za zdecydowanego faworyta, ale jestem pełen podziwu dla Szarotek. Za niesamowitą walkę i ambicję. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
punkt bonusowy - to akurat mało ważne że parchy go dostały a nie Podhale...co to w ogóle jest, gdzie to obowiązuje oprócz naszej żałosnej ligi?
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Punkt bonusowy dostali za wygranie więcej meczów w sezonie zasadniczym między sobą, a zostało to wprowadzone tak jak to w Polsce w trakcie sezonu a nie przed sezonem...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ja nawet nie widzę problemu z chodzeniem na mecze hokejowe w Krakowie. Co prawda ja czułem się na hali średnio, gdy w meczu z Podhalem głównym lejtmotiwem dopingowym było WTSK, ale niektórym to nie przeszkadza.
Można też argumentować, że się jest miłośnikiem sportu, a Wisła przecież nie ma sekcji hokejowej. Wszystko prawda. Ale jak polityk się kreuje na wielkiego kibica Wisły, wkłada szalik wiślacki z kontrowersyjnym obrazkiem - a potem wpada na mecz Pasów i bije im brawo - to coś tu nie gra. Jeśli Pan Fedorowicz jest chory - życzę szybkiego powrotu do zdrowia (schizofrenię leczy się u psychiatry, są na to lekarstwa). Jest też drugie wyjaśnienie, jeszcze mniej przyjemne - ten Pan jest strasznym hipokrytą. Ja osobiście nie mam złudzeń, patrząc się na niezwykłe zaangażowanie całego klanu Fedorowiczów w sprawy Wisły. Ci ludzie nie śpią, nie dojadają, zaniedbują rodzinę - byle tylko Wiśle dogodzić... ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Po dwudziestu kilku minutach gry, Podhale, w trzecim meczu prowadzi z Cracovią 3:0!
![]() |
|
|
|
Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
Po dwóch tercjach 3-1, widać że Podhale trafiło z formą na finały
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
I tak najlepszy w polskiego hoka jest STS Sanok
liczę na mistrza w przyszłym sezonie ![]() ![]()
PSIA KREW
"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma... ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Podhale wygrywa 5-2
![]() Jutro kolejne spotkanie, oby ostatnie ![]() Brawo Szarotki ![]() ![]()
Ave
Wisła |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nic, tylko świętować, myślę że nie zrobią już kaszany i wygrają jutro ostatni mecz
P.S. Tylko mi się taka brzydka analogia nasuwa, gdy Podhale ostatnio zdobywało mistrza, to Wisła kończyła w środku tabeli...oby się nie powtórzyło =P ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
|