The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
jkw
Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2010, 21:59
Cytat:
Jakby tego wszystkiego było mało to dzięki bzdurnemu przepisowi nowotarżanie zaczynają rywalizację od stanu 0-1. To efekt bonusa jaki dostali ludzie Filipiaka za większą ilość zwycięstw z Podhalem w lidze.
Pozostaje tylko wierzyć w to co wydaje się nierealne.
Tylko jakby nie te bonusy i pierwszy mecz u siebie dla zespołu który ma więcej pkt w sezonie zasadniczym, to by nie było praktycznie żadnych emocji.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 08.03.2010, 22:37
spartan napisał(a):Wyświetl post
Jakby tego wszystkiego było mało to dzięki bzdurnemu przepisowi nowotarżanie zaczynają rywalizację od stanu 0-1. To efekt bonusa jaki dostali ludzie Filipiaka za większą ilość zwycięstw z Podhalem w lidze.
Pozostaje tylko wierzyć w to co wydaje się nierealne.
Tę zasada to chyba dziecko w gorączce wymyśliło, dla mnie to jak dołożyć bogatemu 1000 złoty z puli biednego...

flamengista napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że sam Wojas ma ciągle utrzymywać klub? Przecież w NT i najbliższej okolicy mieszka 50 tys. osób, jest sporo firm i do tego Polonia. Wziąć, zorganizować drugą grupę 100 i klub się uratuje.
Taka jest prawda, że górale umieją dużo mówić, kłócić się, ale ciężko im coś samemu zorganizować.

Co do szans Podhala, to wiadomo, że statystycznie Cracovia ma więcej do zaoferowania, ale są jeszcze ludzie w Podhalu którzy mogą swoim doświadczeniem, pociągnąć zespół jest Baranyk jest Zapała, to nie są jacyś hokeiści z przypadku, liczę że zagrają naprawdę na wysokim poziomie w finale.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 08.03.2010 o godz. 22:55.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
nce
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.03.2010, 21:53
Szacunek dla Szarotek za dzisiejszą postawę!
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 12.03.2010, 22:24
Kolega powyżej mało sprecyzował, ta postawa to WYGRANA z pejsami na wyjeździe 4:3!! Niestety nie oglądałem meczu, bo pewnie jak większośc użytkowników tego forum oglądałem wypociny w Białymstoku...

16 i 17 mecze w NT.

A tak w roli podsumowania meczu:
ComArch Cracovia – Wojas Podhale 3:4 (0:0, 1:3, 2:1)

0:1 - Kmiecik (Ivičič) 26:11 (5/5)
1:1 - Łopuski (Musial) 28:26 (5/5)
1:2 - Kapica 36:10 (5/5)
1:3 - Baranyk (Bakrlik) 36:49 (5/5)
2:3 - Dudaš (Łopuski) 41:26 (5/3)
2:4 - Kolusz (Baranyk) 43:56 (5/5)
3:4 - Musial (Łopuski, Radwański) 45:33 (5/5)

HEJ,HEJ PODHALE!!
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 12.03.2010, 22:30
Ja mecz oglądałem,naprawdę dobry hokej jak na nasze Polskie realia.Koszmarny błąd Radzikowskiego przy bramce na 1-2.Ogólnie jak reszta spotkań będzie tak wyglądać jak dziś to będzie bardzo dobrze

Edit.Tak jest 1-1
Ostatnio edytowane przez LuKaS TSW : 12.03.2010 o godz. 22:37.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.03.2010, 22:33
Czy to oznacza, że stan rywalizacji jest 1:1..?
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 12.03.2010, 22:37
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Czy to oznacza, że stan rywalizacji jest 1:1..?
No, najprostszymi obliczeniami to 1:1, ale oficjalnie; przynajmniej tak na necie wyczytałem to na dzień dzisiejszy : Stan play-off 0-1 (Cracovia potrzebuje 3 zwycięstwa, Podhale 4).

EDIT: River nie zapeszaj Jest dobrze, skazywani na pożarcie, potrafią wygrać w paszczy lwa. Koszernym nawet Maleńczuk nie pomógł:

interia napisał(a):
Występy Macieja Maleńczuka i grupy Wu-Hael i doping tego pierwszego i trzech tysięcy gardeł nie pomogły Comarchowi/Cracovii w starciu z Wojasem/Podhalem.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 12.03.2010 o godz. 22:47.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 12.03.2010, 22:42
Jutro jeszcze mi mowi kumpel z NT, grają w Krakowie.. Gdyby tak Szarotki wygrały ten drugi mecz...
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Stary 12.03.2010, 22:45
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Ja mecz oglądałem,naprawdę dobry hokej jak na nasze Polskie realia.Koszmarny błąd Radzikowskiego przy bramce na 1-2.Ogólnie jak reszta spotkań będzie tak wyglądać jak dziś to będzie bardzo dobrze

Edit.Tak jest 1-1
tez oglądałem i patrząc na tego gola doszedłem do wniosku że chlopaki sobie meczyk ustawili.normalnie pomieszanie z poplątaniem;o ale,że PLH oglądam od święta to nie wiem.... moze takie kwiatki to codziennosc
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 12.03.2010, 22:48
Rocco a co w NHL nie puszczają szmatławców? Co tu dużo mówić nie ma porównania tak PLH do NHL jak i Ekstraklasy np do Premiership.Inny świat ,inni zawodnicy.Ale jak się nie ma co się lubi...
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
rocco_1906
Senior Member

Stary 12.03.2010, 22:52
no owszem,ale TO mnie przerosło poza tym,nie widzialem u gospodarzy 100% determinacji w walce o zwyciestwo... coz,dzieki tej porazce beda mieli okazje swietowac ew.mistrza u siebie no ale dość teorii spiskowych w nocy gra Washington i ja sie na tym skupiam
ALEXANDER
THE GREAT
OVECHKIN
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 13.03.2010, 22:25
Podhale wygrywa drugie spotkanie , dziś 5-4, prowadzi w serii 2-1, teraz dwa spotkania w Nowym Targu
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.03.2010, 22:52
Na meczu był Fedorowicz. Przyszedł z profesorem. Żenada.

Brawa dla Podhala! Teraz koniecznie trzeba wygrać min. 1 mecz w Nowym Targu i mistrzostwo będzie na wyciągnięcie ręki.
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.03.2010, 23:27
Jest ktos w radzie miasta jeszcze za Wisłą czy filipiak wszystkich kupił?
ale to ten temat

Podhale ostro daje popalić, nie sądziałem nawet że nawiąże walke a tu prosze...
Przy dużym farcie moga zakończyć sprawe dwoma meczami u siebie....
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 13.03.2010, 23:30
Garret napisał(a):Wyświetl post
Na meczu był Fedorowicz. Przyszedł z profesorem. Żenada.

Brawa dla Podhala! Teraz koniecznie trzeba wygrać min. 1 mecz w Nowym Targu i mistrzostwo będzie na wyciągnięcie ręki.
Znaczy młody F.? Jeśli tak to wiadomo czemu głosował tak a nie inaczej na sesjach RMK...
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.03.2010, 23:50
Bo Filipiak prowadzi swoje akcje agitacyjne i potem ma tego efekty. To stary komuch i ze współczesnymi "politykami" doskonale się dogaduje. Tu flaszeczka, tu karnecik na żydów, tu zabierze kogoś na tournee po USA i się kręci.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Garret
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.03.2010, 23:53
Ponoć...stary, ale nie jestem w stanie tego dokładnie zweryfikować. Osoba, która mi o tym mówiła, siedziała po drugiej stronie lodowiska.
Tak czy owak, został konkretnie zwyzywany przez trybuny i tutaj trzeba sobie zadać pytanie, czy mieliby powód, by tak potraktować młodego pana F. ...
Odpowiedz cytując
laurence
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.03.2010, 02:02
Jako że kibicuje Unii finał PLH nie wywołuje u mnie nadmiernych emocji. Jednak z dwojga złego wolałbym aby mistrzostwo trafiło do Nowego Targu.

Mam pytanie do kogoś z NT jak wygląda sytuacja z Wojasem? W prasie głośno było o tym że ma wycofać się ze sponsorowania hokeja. Czy wejście do finału może zmienić jego decyzję?
Prasłowiańska grusza chroni w swych konarach plebejskiego uciekiniera
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 14.03.2010, 11:40
Wojas w zasadzie już się wycofał. Jego wkład finansowy w Podhalu jest minimalny. I nie z tego powodu, że mu się nie chce. Po prostu nie ma pieniędzy. Wojas popłynął na kontrakcie dla polskiej armii. Porwał się z motyką na słońce, a potem ten kontrakt zerwano. Zaszkodziło to firmie i jej marce.

Problem w tym, że Wojasowi - prawdziwemu pasjonatowi hokeja - nikt na Podhalu nie chce pomóc. Wszyscy patrzą z założonymi rękami, wymagając jeszcze samych zwycięstw. A wystarczyłoby od każdego handlarza na targu ściągać po1 zł w dniu targowym na Podhale. I przetrwanie klubu byłoby zapewnione (oczywiście, mówię o skromnym bycie, nie budowaniu potęgi).

Nowy Targ udowodnił, że mają świetne szkolenie młodzieży. Ja widzę tutaj mnóstwo młodziaków, którzy na podwórkach zamiast kopać piłę w lecie biorą łyżworolki, kije i grają w hokeja na asfalcie. W zimie oprócz treningów na hali robią lodowiska na otwartym powietrzu (u nas w Krakowie też kiedyś takie robiono - pamiętam takie w Bronowicach przed wiaduktem). Potencjał jest olbrzymi. Taki Kmiecik, Kapica, Gruszka (obecnie kontuzjowany, ale świetny w sezonie zasadniczym), Galant, Bryniczka, Ziętara - to wszystko młode chłopaki, które dopiero stawiają pierwsze kroki w dorosłym hokeju.

Dlatego dla polskiego hokeja, który jest w katastrofalnym stanie Podhale Nowy Targ jest światełkiem w tunelu. Ci młodzi zawodnicy mają tu szanse na rozwój i regularną grę. Wielka byłaby szkoda, gdyby ten klub znikł z mapy hokejowej Polski.

A dwa mecze wygrane w Krakowie to nie niespodzianka, to megasensacja. Dalej uważam Cracovię za zdecydowanego faworyta, ale jestem pełen podziwu dla Szarotek. Za niesamowitą walkę i ambicję.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 15.03.2010, 01:10
punkt bonusowy - to akurat mało ważne że parchy go dostały a nie Podhale...co to w ogóle jest, gdzie to obowiązuje oprócz naszej żałosnej ligi?
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
kucharz_77
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 15.03.2010, 08:24
Punkt bonusowy dostali za wygranie więcej meczów w sezonie zasadniczym między sobą, a zostało to wprowadzone tak jak to w Polsce w trakcie sezonu a nie przed sezonem...
Odpowiedz cytując
TSNH
Senior Member

Stary 15.03.2010, 11:05
http://foto.terazpasy.pl/d/24760-1/2...u-9623_600.jpg

Hej pasy gol....
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 15.03.2010, 12:27
TSNH napisał(a):Wyświetl post
http://foto.terazpasy.pl/d/24760-1/2...u-9623_600.jpg

Hej pasy gol....
Szalik z buldogiem oddał do depozytu?
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 15.03.2010, 13:40
Ja nawet nie widzę problemu z chodzeniem na mecze hokejowe w Krakowie. Co prawda ja czułem się na hali średnio, gdy w meczu z Podhalem głównym lejtmotiwem dopingowym było WTSK, ale niektórym to nie przeszkadza.

Można też argumentować, że się jest miłośnikiem sportu, a Wisła przecież nie ma sekcji hokejowej.

Wszystko prawda. Ale jak polityk się kreuje na wielkiego kibica Wisły, wkłada szalik wiślacki z kontrowersyjnym obrazkiem - a potem wpada na mecz Pasów i bije im brawo - to coś tu nie gra.

Jeśli Pan Fedorowicz jest chory - życzę szybkiego powrotu do zdrowia (schizofrenię leczy się u psychiatry, są na to lekarstwa). Jest też drugie wyjaśnienie, jeszcze mniej przyjemne - ten Pan jest strasznym hipokrytą.

Ja osobiście nie mam złudzeń, patrząc się na niezwykłe zaangażowanie całego klanu Fedorowiczów w sprawy Wisły. Ci ludzie nie śpią, nie dojadają, zaniedbują rodzinę - byle tylko Wiśle dogodzić...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 16.03.2010, 21:12
Po dwudziestu kilku minutach gry, Podhale, w trzecim meczu prowadzi z Cracovią 3:0!
Odpowiedz cytując
Kameleon
Member

Od: 11.2003

Stary 16.03.2010, 21:36
Po dwóch tercjach 3-1, widać że Podhale trafiło z formą na finały
Odpowiedz cytując
Kris54
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 16.03.2010, 21:47
I tak najlepszy w polskiego hoka jest STS Sanok liczę na mistrza w przyszłym sezonie
PSIA KREW

"Płoną perony płynie krew, to szlak wiślackiej wiary! Rzucamy wokół śmierci zew, łopocą nam sztandary! Niech chwała Twoja wiecznie trwa! Zwyciężaj Wisło ma...

ZWYCIĘŻAJ WISŁO MA! "
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Stary 16.03.2010, 22:21
Podhale wygrywa 5-2

Jutro kolejne spotkanie, oby ostatnie

Brawo Szarotki
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Stary 16.03.2010, 22:41
mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
Podhale wygrywa 5-2

Jutro kolejne spotkanie, oby ostatnie

Brawo Szarotki
Nic, tylko świętować, myślę że nie zrobią już kaszany i wygrają jutro ostatni mecz

P.S. Tylko mi się taka brzydka analogia nasuwa, gdy Podhale ostatnio zdobywało mistrza, to Wisła kończyła w środku tabeli...oby się nie powtórzyło =P
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 16.03.2010, 23:16
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Ja nawet nie widzę problemu z chodzeniem na mecze hokejowe w Krakowie. Co prawda ja czułem się na hali średnio, gdy w meczu z Podhalem głównym lejtmotiwem dopingowym było WTSK, ale niektórym to nie przeszkadza.

Można też argumentować, że się jest miłośnikiem sportu, a Wisła przecież nie ma sekcji hokejowej.

Wszystko prawda. Ale jak polityk się kreuje na wielkiego kibica Wisły, wkłada szalik wiślacki z kontrowersyjnym obrazkiem - a potem wpada na mecz Pasów i bije im brawo - to coś tu nie gra.

Jeśli Pan Fedorowicz jest chory - życzę szybkiego powrotu do zdrowia (schizofrenię leczy się u psychiatry, są na to lekarstwa). Jest też drugie wyjaśnienie, jeszcze mniej przyjemne - ten Pan jest strasznym hipokrytą.
Za dawnych czasów często po meczach na Reymonta kibice Wisły szli na hokej na Cracovię i nikt do psychiatryka ich nie wysyłał tak że wrzućcie na luz.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów