The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2010, 23:35
Baala napisał(a):Wyświetl post
Pierwszy raz na poważnie boje sie o Jasia Urbana. Mam nadzieje że Waltera nie poniosą emocje i da jeszcze szanse dla Urbana, by ten mogł dokończyć budowanie nowej Legii.

Wielkiej.

Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.03.2010, 23:40
Cytat:
a jest jakiś piłkarz / trener na świecie który tak powiedział?
to moze Polacy beda prekursorami. Czyli lepiej jak taki Urban robi z siebie kretyna wymyslajac co mecz inna przyczyne porazek hehe Abo Skorza wychodzi na trenera ktory wlasnie chuja sie zna na trenerce skoro druzyna tak daje ciala a on nie wie co zrobic. My jestesmy tylko kibicami i nie wiemy co sie dzieje za kulisami. Smiem myslec ze moze w Wisle cos od srodka jest nie tak i dlatego wyniki sa takie tragiczne, albo tak jak mowie niech powiedza wprost ze pilkarze nie potrafia grac albo im sie nie chce- i nie obchodzi mnie ze tak nie wypada, tylko niech nie mydla oczu ludziom i nie robia z siebie kretynow mowiac co tydzien ze z meczu na mecz "czegos" brakuje

Ja nie zganiam nic na Skorze i nie robie z niego glownego winowajcy tylko mowie ze cos nie gra i wszyscy w druzynie to wiedza ale zaden nie powie tego wprost, zamiast tego najpierw gadanie o tym ze forma dopiero przyjdzie bo przeciez to poczatek sezonu, pozniej porazki to beda wypadki przy pracy, pozniej moze murawa bedzie zła, pozniej sie zgoni na cos innego i tak do konca sezonu. Mowmy prawde, mowmy o patologiach w naszej pilce, o braku transferow, o braku kasy, o slabych pilkarzach bez ambicji a nie oszukujmy sie ze w sumie jest dobrze, wszystko idzie do przodu, prezesi w kilku klubach obiecuja budowe druzyn ktore z powodzeniem beda grac w europejskich pucharach ale jakos z roku na rok jest coraz gorzej i tej ligi sie nie da ogladac. Dosłownie na to sie patrzec nie da. Jak jeszcze gra Wisła to ogladam bo przezywam kazda akcje bo kocham Wisłe ale dzis chciałem obejrzec mecz Polonia- Legia i po 30 min wylaczyłem to gowno bo nie bede ogladał jak kopacze biegaja za pilka i raz na 10 minut jest niecelny strzal, no zygac sie chce jak sie to oglada.
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.03.2010, 23:42
jakbyś się czuł gdybyś miał przykładowo firmę hydrauliczną i miał pod sobą kilkunastu pracowników (ktorych ci przydzielono odgórnie, a nie wybrales sam , co najwyzej gora trojke z nich).. kilku z nich pomimo zadań jakie dostają z podkreśleniem "wykonanie ma być luks" s.......i coś komuś, zle skreci, dokreci (czesto z braku profesionalnego podejscia do swojej roboty przez samych pracownikow)? pretensje lecą do szefa... i mimo że jest Bogu winien dostaje klapy za nieporadnosc swoich ludzi.. mało tego.. nie mozesz ich zwolnic (jest ktos nad toba / RN + Cupial) ani wyslac na urlop (brak alternatywy, czesto trojka poczatkujacych hydraulikow ktorzy maja problem z dokreceniem rury / trojka grajkow z mlodej ekstraklasy i dwoch co jest zajebanych po 10 minutach) tym szefem w formie futbolowej jest trener - i on wlasnie czesto czuje sie jak ten szef..

szef jest bombardowany i mieszany z gównem .. pracownicy mają fajrant i zalewaja pyski woda przegryzajac popularnymi..
a ty piszesz "czemu nie powie tego i tamtego" na konferencji.. trudno cokolwiek z siebie wyksztusic skoro czesto sam nie wie czemu zrobili to inaczej niz bylo mowione..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 13.03.2010 o godz. 23:52.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 13.03.2010, 23:57
Kris54 napisał(a):Wyświetl post
Błagam niech tylko Lech jutro przegra w Bełchatowie będę się z naszych "potentatów" śmiał przez tydzień cały

Legia i Wisła grają taką żenadę , jakiej dawno nie widziałem .. przyszły czasy, kiedy licytujemy się kto jest SŁABSZY ...

Tu nie ma kto jest slabszy ,bo obydwa zespoly graja anty futbol...

Nie bez przyczyny mecz Wisla-Legia w Sosnowcu byl chyba najgorszym meczem tych zespolow od lat..

,czekam co jutro Kuchenki zrobią maja szanse nas doskoczyc ,ale licze ze Belchatow cos powalczy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.03.2010, 23:57
ja bym sie czul tak: albo chce sie w to bawic i udaje przed calym swiatem ze zbuduje mocna druzyne hydraulikow w Wisle, ktora wejdzie do LM tylko niestety z hydraulikami z Tallina przegralem bo za wczesnie przygotowalem szczyt formy- wine biore na siebie a nie na swoich wspolpracownikow, z kolei w nastepnym sezonie nie strzelamy bramki w 3 meczach z rzedu cholera wie dlaczego.
Albo: powiedzial bym do kur.. nedzy calemu swiatu co jest nie tak z moimi hydraulikami badz ze mna, przestal oszukiwac i zaklaywac rzeczywistosc i zaczał grac w otwarte karty. Powiedział Cupialowi ze albo daje kase na nowe narzedzia albo niech sam taki syf prowadzi.

No panowie nie oszukujmy sie. Cos jest nie tak z nasza druzyna wiec po co mowic ze brakuje skutecznosci czy czegos innego. I tak samo w Legii, po ch.. zwalac na to ze kibice nie dopinguja albo na to ze Rzezniczak ma klopoty zoladkowe buhahaha
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 14.03.2010, 00:22
Oczekujesz elementarnej uczciwosci od ludzi, którzy (poza malymi wyjatkami) w ciagu ostatni 20 lat ustawili jakas przerażajaca ilosc meczów oraz od ludzi, którzy przeszli w młodzikach i juniorach selekcje negatywną pt 'ty jestes cwaniak, ladnie udajesz to sobie poradzisz, a Ty jestes za szczery i uczciwy wiec spadaj, nie bedziemy ryzykować'. A tak się nie da.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.03.2010, 00:32
no własnie, jestem mlody i naiwny. Szkoda wlasnie ze swiat jest taki zaklamany bo przez to wszystko staje sie poj...e
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.03.2010, 00:34
Fuks napisał(a):Wyświetl post
Już przed meczem pomyślałem sobie, że jak nam nie idzie, to już nie idzie. Mieliśmy grać zupełnie inaczej, ale problemy żołądkowe zgłosił Kuba Rzeźniczak i trzeba było dokonać zmian. U moich piłkarzy było widać duży ślad po ostatniej porażce z Odrą Opole (w rzeczywistości Odrą Wodzisław - przyp. red.) - narzekał Urban.
Sraczki ze strachu może dostał na myśl, że z Polonią Bytom gra. Ech ta presja..

Swoją drogą to jestem ciekaw co jutro moi pupile wywiną. Ale samo to, że mają szansę na lidera po trzech kolejkach (z czego akurat się cieszę) jest dla mnie niebywałe. Ta liga niebezpiecznie zmierza w stronę groteski.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.03.2010, 02:09
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą to jestem ciekaw co jutro moi pupile wywiną. Ale samo to, że mają szansę na lidera po trzech kolejkach (z czego akurat się cieszę) jest dla mnie niebywałe. Ta liga niebezpiecznie zmierza w stronę groteski.
To akurat działa na ich niekorzyść. Presja ich zgniecie
Do tego jeszcze - macie przed sobą mecz z Odrą...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.03.2010, 02:31
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To akurat działa na ich niekorzyść. Presja ich zgniecie
Do tego jeszcze - macie przed sobą mecz z Odrą...
nie mów hop - my też
.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 14.03.2010, 02:33
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
nie mów hop - my też
Przy naszej obecnej formie nie ma większego znaczenia z kim gramy.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.03.2010, 06:37
po mojemu nie ma co za bardzo doszukiwać się przyczyn tragicznej gry naszych w warsztacie szkoleniowym trenera , jeago umiejętnościom czy wiedzy -to wszystko on ma. Nie ma on jednego - prawdziwego bata na strojące fochy gwiazdki.
Jest tak jak pisze Jaroo1 , coś gnije w szatni. Albo jakaś premia obiecana a nie zapłacona, może szantażyk przed ostrzej sformułowanymi aneksami do umów o pracę - nie wiem, bo skąd.

Ale rządzą u nas piłkarze, o czym już się swego czasu boleśnie Dan przekonał.
Większość z nich wie dobrze, że nigdzie lepiej niż w Wisełce mieć nie będą. O Zachodzie , gdzie lepiej płacą za grzanie ławy nawet nawet pomarzyć nie mogą, Ostatnich parę rund transferowych pokazało, że wyrwą się tam jednostki co najwyżej.
Większość z podkulonym ogonem wraca, Cypr czy Grecja to szczyt możliwości transferowych przy ich umiejętnościach, taki drugi Kuba czy Jeleń to się będzie trafiał raz pięć lat.

No to walka idzie, by sobie jak najlepszy socjal tu w kraju wywalczyć, rozumiany po polsku:
Co tu zrobić, by jak najwięcej zarobić, ale się nie narobić
Tylko tyle i aż tyle.

Zgoda, że umiejętności naszych nikogo na kolana na Zachodzie nie rzucą, ale na nasze przaśne podwórko są wystarczające by można było na nich patrzeć. Było parę meczy.
I co, nagle zapomnieli? To tak, jakbym ja nagle nie umiał przejechać się rowerem. Są owszem słabsi niż 3-4 lata temu, przeciwnicy mocniejsi i ze strachu już się nie kładą ale bez przesady, piłkę kopać jeszcze potrafią. Tylko im się pomęczyć nie chce a nie ma ich jak zmusić.

W Poznaniu kopacze nagle zapomnieli jak się gra w przerwie między I a II połową w meczu jakichś eliminacji europejskich. I konsekwentnie tego swojego "majstra" przeputali.
Tylko czekam, kiedy numer powtórzą, no chyba że nauczony doświadczeniem ich zarząd na razie nie musi grzebać przy wypłatach bo sianko się jeszcze zgadza.

Czasami to tak fajnie byłoby mieć podsłuch w tej naszej szatni , szybciej by nam się to w logiczną całość układało

Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.03.2010, 10:41
Jak tak czytam to forum, to dochodzę do wniosku, że słaby poziom naszej ligi stanie się prędzej czy później remedium na kibicowskie niesnaski

Od razu mniej kłótni krakowsko-poznańsko-warszawskich się pojawia. Co najwyżej w kpiarskim klimacie o to, kto słabiej gra. Jeszcze trochę gorzej się w tej lidze zrobi, to za parę lat kibice się będą zbierać razem by naśmiewać się ze swoich piłkarzy i wszyscy się będą lubić

Tylko że tak na prawdę to szkoda, że to wszystko sięga już takiego dna, że nawet nie wypada się upierać, że to my jesteśmy lepsi. Po prostu jakiekolwiek słowo powiązane z "dobry" do polskiej ligi nie pasuje.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Vuko
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 14.03.2010, 11:18
Jeśli Lech nie będzie miał 3 pkt po meczu w Bełchatowie, to okaże się, że mamy więcej szczęścia niż rozumu (umiejętności).

PS. Czy Odra jest niezatapialna?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 14.03.2010, 11:23
A według mnie Amicolech dziś sprosta oczekiwaniom i wywiezie z trudnego terenu cenne 3 punkty. Bełchatów zagra pressingiem, a poznaniacy mają dobrze przećwiczoną grę z kontry. W sumie, to niezła próba sił nam się szykuje. Obie jedenastki na papierze wyglądają całkiem nieźle. Tuż to dobry sprawdzian, co ten "Lech" tak naprawdę na dzisiejszy dzień potrafi.
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Stary 14.03.2010, 11:25
http://www.legia.net/wiadomosci,3646...zwolniony.html oby to nie była prawda...
Powód: :)
Ostatnio edytowane przez Grisza1 : 14.03.2010 o godz. 11:26.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.03.2010, 11:28
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
http://www.legia.net/wiadomosci,3646...zwolniony.html oby to nie była prawda...
Tylko nie to :(

JANEK ZOSTAŃ!
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 14.03.2010, 11:34
Białas? Ten Białas od reprezentacji Księży? Ten sam co prawie sąsiadkę spuścił z ligi?

Jestem za! Urban jednak coś tam się zna, a Białas? xD
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 14.03.2010, 11:34
Z dwojga złego to wolę by dzisiaj trzy punkty zgarnął Lech.

Bełchatów lepiej trzymać na dystans jeżeli myślimy o pucharach... Po co nam nowy rywal.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 14.03.2010, 11:53
felipe napisał(a):Wyświetl post

Bełchatów lepiej trzymać na dystans jeżeli myślimy o pucharach... Po co nam nowy rywal.
Nie no, już bez przesady. Trzeba mierzyć "wysoko". To że gramy beznadziejnie, paradoksalnie wcale nie oznacza, iż nie mamy szansy na mistrzostwo
Niemniej sądzę, że jednak Lech to wygra. Już po prostu za dużo by było tego dobrego.

A co do wcześniejszego pytania o Odrę - Tak, naukowcy już dawno udowodnili, że jest niezatapialna
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Marcin_fan
Senior Member

Stary 14.03.2010, 11:56
ja obstawiam remis 1:1 w Bełchatowie...
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Stary 14.03.2010, 11:58
Niech biorą Białasa. Jak się go słucha, gdy komentuje mecze Ligue 1 w C+ ma się wrażenie, że gość który siedzi obok niego ma większe pojęcie o piłce niż ten "trener".
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.03.2010, 12:05
Szarny napisał(a):Wyświetl post
Niech biorą Białasa. Jak się go słucha, gdy komentuje mecze Ligue 1 w C+ ma się wrażenie, że gość który siedzi obok niego ma większe pojęcie o piłce niż ten "trener".
Czy aby to nie ten trener co parchatych trenował przed Majewskim? Dużo strzelali ale jeszcze więcej tracili goli. Tak to pamiętam
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 14.03.2010, 12:07
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Czy aby to nie ten trener co parchatych trenował przed Majewskim? Dużo strzelali ale jeszcze więcej tracili goli. Tak to pamiętam
nie pemiatam czy przed czy po, ale w kazdym razie prowadzil ich
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Wizard
Senior Member

Stary 14.03.2010, 12:29
felipe napisał(a):Wyświetl post

Oj mam nadzieję, że w maju będziemy ci wypominać tę wypowiedź jako niepoważną . Spokojnie, zawsze udawało nam się wychodzić z kryzysu, to i teraz też się uda. Mierzmy w MP, moim zdaniem w o wiele gorszej sytuacji jest Legia (obojętnie czy o zgrozo z Urbanem czy o zgrozo Białasem).
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 14.03.2010, 12:48
A jeśli to prawda, że Urban został zwolniony? Władze Legii trzymają swój poziom.
Zero profesjonalizmu. Takie sprawy załatwia się w cztery oczy. To tak na marginesie, jeśli ta informacja rzecz jasna jest prawdą.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 14.03.2010, 13:08
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
A jeśli to prawda, że Urban został zwolniony? Władze Legii trzymają swój poziom.
Zero profesjonalizmu. Takie sprawy załatwia się w cztery oczy. To tak na marginesie, jeśli ta informacja rzecz jasna jest prawdą.
a wyniki jakie osiagał Urban były profesjonalne ? Jakie wyniki takie pożegnanie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.03.2010 o godz. 13:13.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 14.03.2010, 13:26
AYALA napisał(a):Wyświetl post
a wyniki jakie osiagał Urban były profesjonalne ? Jakie wyniki takie pożegnanie
Mylisz się.
Jakiekolwiek by wyniki nie osiągał z zespołem, w granicach kultury pracodawcy należy się z byłym pracownikiem profesjonalnie rozstać. Tym bardziej że nie trenował Legię przez 2 miesiące ale przez ponad 2 lata. Cóż, sami sobie włodarze Legii świadectwo wystawiają.
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 14.03.2010, 13:30
Co by nie mówić i nie myślec o Urbanie to takie zachowanie
Cytat:
Podczas powrotu z Bytomia zadzwonił do niego jeden z właścicieli klubu i podziękował za współpracę.

Słoma z butów i nic więcej...
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 14.03.2010, 13:38
To mi przypomina takich prywaciarzy na dorobku którzy ledwo trochę gotówki powąchali i potrafią zadzwonić do pracownika w nocy i powiedzieć mu żeby nie przychodził rano do pracy bo mają już kogoś innego.
Zresztą to nie tylko wina Urbana z kim musiał pracować,wystarczy parę razy posłuchać Trzeciaka jak komentuje Ligę Mistrzów na N sporcie i jak porównuje różne sytuacje tam do ligi polskiej to do cholery skoro tyle widzi niedoskonałości itp to niech coś z tym zrobi ,chyba jako dyrektor sportowy ma do tego prawo.
Wiem ,wiem problem Legii nie nasz,ale niestety to się później odbija na całej lidze.
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów