The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2010, 10:37
Przez lata drużyna była osłabiana jeśli chodzi o formacje ofensywne, nie kupiono nikogo wartościowego, ostatnio mieliśmy dużo szczęścia, wystrzelił Brożek, w ostatniej rundzie skórę ratował nam Marcelo, a teraz wyszło, że nie mamy napastnika z prawdziwego zdarzenia ;]
Odpowiedz cytując
mlody_ale_wierny
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.03.2010, 10:48
Wczorajszy wynik uratował raz Pawełek (tak wyśmiewany, choć chwile potem źle obliczył lot piłki która uderzyła w poprzeczkę) a drugi raz Diaz. Należą im się spore gratulacje
Pan Ba jest całkiem niezły ale momentami aż przesadzał.
reszta bez komentarza
HEJ WISŁA KOSZ!!!

Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.03.2010, 10:55
mlody_ale_wierny napisał(a):Wyświetl post
Wczorajszy wynik uratował raz Pawełek
http://www.youtube.com/watch?v=uaeUTKjNbSY
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 13.03.2010, 10:56
Przykro jak Wisła gra takie gówno :( Człowiek cały tydzień pracuje, i chciałby się rozerwać w weekend a tu taki pasztet... te mecze mi się po nocach śnią jako horrory.

Najgorsze jest to, że nie mam pojęcia o co chodzi...

- drużyna gryzie trawę, więc nie chodzi o kwestie ambicjonale i wolicjonalne
- drużyna zapierdala od 1 do 90 minuty jak motorki, więc nie chodzi o złe przygotowanie kondycyjne
ale...

Podania są niecelne, nie ma spokoju w grze, WSZYSCY piłkarze z przednich formacji stracili gdzieś umiejętność poruszania się po boisku i wychodzenia na pozycje. Boguskiemu, Brożkowi, Łobodzińskiegmu, Diazowi piłka odskakuje na 2-3 metry przy prawie każdym przyjęciu. Jak to możliwe? Przecież pół roku temu mieli klej na nodze?!

Taktyka ta sama, schematy te same, wykonawcy Ci sami a różnica kolosalna.
Rozumiem, że po kontuzjach zawsze brakuje czucia piłki i ogrania, a właściwie wszyscy byli ostatnio kontuzjowani, ale żeby aż tak?
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 13.03.2010, 11:02
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Przykro jak Wisła gra takie gówno :( Człowiek cały tydzień pracuje, i chciałby się rozerwać w weekend a tu taki pasztet... te mecze mi się po nocach śnią jako horrory.

Najgorsze jest to, że nie mam pojęcia o co chodzi...

- drużyna gryzie trawę, więc nie chodzi o kwestie ambicjonale i wolicjonalne
- drużyna zapierdala od 1 do 90 minuty jak motorki, więc nie chodzi o złe przygotowanie kondycyjne
ale...

Podania są niecelne, nie ma spokoju w grze, WSZYSCY piłkarze z przednich formacji stracili gdzieś umiejętność poruszania się po boisku i wychodzenia na pozycje. Boguskiemu, Brożkowi, Łobodzińskiegmu, Diazowi piłka odskakuje na 2-3 metry przy prawie każdym przyjęciu. Jak to możliwe? Przecież pół roku temu mieli klej na nodze?!

Taktyka ta sama, schematy te same, wykonawcy Ci sami a różnica kolosalna.
Rozumiem, że po kontuzjach zawsze brakuje czucia piłki i ogrania, a właściwie wszyscy byli ostatnio kontuzjowani, ale żeby aż tak?
Przez pierwsze 15 minut grali po ziemi, na jeden kontakt, z klepy, skrzydłami, a więc to, co lubią grać najbardziej. I jakoś to wyglądało. Potem zaczęli grać znowu długimi piłkami i zaczął się kabaret. Przecież zawsze podanie krótsze będzie bardziej precyzyjne od takiego na 20 - 30 metrów. A że jeszcze stali w miejscu i nie wychodzili do podań, masz odpowiedź.

Tylko - kto im każe tak grać, na litość Boską?!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.03.2010, 11:04
mlody_ale_wierny napisał(a):Wyświetl post
Wczorajszy wynik uratował raz Pawełek (tak wyśmiewany, choć chwile potem źle obliczył lot piłki która uderzyła w poprzeczkę) a drugi raz Diaz. Należą im się spore gratulacje
Pan Ba jest całkiem niezły ale momentami aż przesadzał.
reszta bez komentarza
I słusznie wyśmiewany, większość jego interwencji (oprócz tej jednej) pachniała golami dla Jagiellonii. Kompletny brak gry na przedpolu, który skutkował tym, że bez problemu dochodzili do piłki zawodnicy Jagi. Kilka razy stał w bramce jak kołek zamiast wyjść, a potem patrzył czy odbita piłka nie wpada mu do bramki.
Oby zakończył sie już kabaret z jego bytnością w Wiśle. Patrząc na interwencje (pewne) Onyszki można zadać sobie pytanie, gdzie byli skauci Skorży skoro Odra Wodzisław potrafiła go znaleźć.
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 13.03.2010, 11:17
A swoją drogą, co byście powiedzieli na eksperyment z ustawieniem Issa Ba na prawym skrzydle?
Czy gość obdarzony taką techniką mógłby być drugim Uche? Ja się sam nad tym zastanawiam i w kontekście meczu pucharowego z Lechią Skorża mógłby podjąć taką próbę...
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.03.2010, 11:36
Moim zdaniem wychodzą te wszystkie grzechy, o których się mówiło rundę i dwie rundy wstecz. Tylko jeszcze wtedy były wyniki i większość się tym nie przejmowała. Bo gra momentami była tak samo beznadziejna. Jedynie indywidualne zrywy i szczęście było po naszej stronie i jakoś ta piłka wpadała.

Ja jestem bardzo szczęśliwy (tak to ujmijmy), że już nie można w tej lidze grając gówno wygrywać z każdym.
Może faktycznie coś się poprawiło ? Oby doszło do sytuacji, że drużyny będące w top 3 ligi muszą prezentować grę w piłkę, a nie kopanie w buraki. Wtedy mistrz będzie miał szansę w QLM i LE.
..
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.03.2010, 11:39
Ba jest naprawde wolny, nie da rady na skrzydle. Widzieliscie jak on biegł do tej piłki np od Małeckiego z klepy wysuniętej w pole karne ? Susły jak Kosa, szkoda tylko że 50% wolniej.

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 13.03.2010, 11:45
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Ba jest naprawde wolny, nie da rady na skrzydle. Widzieliscie jak on biegł do tej piłki np od Małeckiego z klepy wysuniętej w pole karne ? Susły jak Kosa, szkoda tylko że 50% wolniej.
nie jest źle.wiosna idzie susły już się wybudziły ze snu zimowego.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
JacaTS
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.03.2010, 11:47
Z Ba jest faktycznie kondycyjna lipa. Sily chlopaczyna ma na 15 min.
Tylko Wisła
Ukochana Wisła
Odpowiedz cytując
Boleck
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.03.2010, 11:54
Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Mam takie zgryźliwe pytanie dlaczego z Jagiellonią "nie grał Paweł Brożek'?W tym meczu graliśmy w 10 bo nr.23 był cieniem swojego cienia.Ale może zbyt wiele wymagam od niego.A tak na serio to w pierwszej połowie jakoś to wyglądało ale po przerwie to Jaga prowadziła grę.Gdyby Franek miał Białą Gwiazdę na koszulce to wszystkie te 3 mecze byśmy wygrali.Właśnie jego brakuje Wiśle !
Przypomnę tylko, że opluwany przez większość Skorża chciał tę armatę tylko imć dobrodziej nie chciał, tak samo Skorża walczył o Kosę i znowu imć dobrodziej zaingerował. Przypomnę, że ten sam Skorża w pierwszym sezonie, jeszcze w momencie gdy był Kosa mówił o potrzebie wzmocnień na 7 pozycjach(czyli oprócz Kosy tylko 3 chłopaków uważał za piłkarzy) i o transferach w okienku zimowym i znowu imć dobrodziej go olał. Cupiał nie pozwolił trenerowi na realizację swojej wizji, a teraz Skorża zbiera cięgi, nie rozumiem tylko dlaczego wcześniej się nie ulotnił. Skorża by odszedł po pierwszym sezonie, łyknął by go pewnie Lech, raczej dostawałby piłkarzy których by chciał i szedłby właśnie po 2 mistrza dla Lecha, a Wisła tułała by się gdzieś w środku tabeli, a za Skorża by wszyscy tęsknili jak dziś za Petrescu. Maciek wiej stąd, zachowaj się w końcu jak facet.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 13.03.2010, 11:57
Nie gdybaj, bo jakby Kasperczaka nie zwolniono po pucharach to teraz walczyłby o 7 mistrzostwo z rzędu !!

Na Wojtka trzeba trzech graczy do krycia !
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Boleck
Senior Member

Stary 13.03.2010, 12:07
to akurat nie ciężko przewidzieć
Odpowiedz cytując
Boleck
Senior Member

Stary 13.03.2010, 12:08
Poza tym gdyby Cupiał dawał kasę na piłkarzy którzy mają zastąpić sprzedanych to też nie trudno przewidzieć, że byśmy nie schodzili z mistrza. Rozrabia właściciel, a winni są piłkarze (w większości szrot) i trener.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.03.2010, 12:10
morgenes napisał(a):Wyświetl post
A swoją drogą, co byście powiedzieli na eksperyment z ustawieniem Issa Ba na prawym skrzydle?
Czy gość obdarzony taką techniką mógłby być drugim Uche? Ja się sam nad tym zastanawiam i w kontekście meczu pucharowego z Lechią Skorża mógłby podjąć taką próbę...
pisałem już kiedyś w watku "Nasi piłkarze", że we Francji Issa Ba grał prawoskrzydłowgo.
Ale Wisle na dzis bardziej potrzebny jest playmaker, a Issa potrafi w środku zrobic różnicę
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Daja`n
Senior Member

Od: 11.2009

Fakt jest jeden na obecną chwilę nie ma w Wiśle rasowego napastnika i to widać właśnie po tych trzech meczach na wiosnę.Jednak jest mały plus że mamy dość solidną obronę a jeszcze Cleber się leczy.Więc nic tylko panowie snajperzy muszą trenować i jeszcze raz trenować to może jeszcze zaświeci słoneczko nad Wisełką.I jescze jedna ważna sprawa nie zapominajmy że cały sezon gramy na wyjeździe.A jednak jeszcze są liderami.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Boleck napisał(a):Wyświetl post
Poza tym gdyby Cupiał dawał kasę na piłkarzy którzy mają zastąpić sprzedanych to też nie trudno przewidzieć, że byśmy nie schodzili z mistrza. Rozrabia właściciel, a winni są piłkarze (w większości szrot) i trener.
odkup klub i ładuj kasę.najlepiej co rok po 10 mln €.skąd sie tacy ludzie biorą.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.03.2010, 12:14
HEDu napisał(a):Wyświetl post
dobry skrzydłowy i owszem powinien byc szybki, ale kiedy braki szybkościowe nadrabia techniką i umiejetnością przejścia balansem ciała dwóch przeciwników jednocześnie to nie musi biegac na zapalenie płuc jak włączający się skrajny obrońca - Uche też nie był strusiem pędziwiatrem
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Boleck
Senior Member

Stary 13.03.2010, 12:15
Z życia, prowadzę własną firmę i wiem co trzeba robić i jak trzeba inwestować aby się rozwijać, a Wisła dzieciaku wegetuje i to z winy właściciela. Kasy na transfery nie ma, skautingu nie ma, a na ciężkie treningi nie zgadza się właściciel bo za to wywala się u nas trenerów vide. Petrescu). Dorośnijcie!
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 13.03.2010, 12:18
Z życia, prowadzę własną firmę i wiem co trzeba robić i jak trzeba inwestować aby się rozwijać, a Wisła dzieciaku wegetuje i to z winy właściciela. Kasy na transfery nie ma, skautingu nie ma, a na ciężkie treningi nie zgadza się właściciel bo za to wywala się u nas trenerów vide. Petrescu). Dorośnijcie!
dzieciakiem i to dużym jesteś ty.chyba widzisz,że interesy TF ida ostatni nie najlepiej.i chyba logiczne jest,aby dawać na Wisłę choćby te marne 5 mln zł,trzeba dbać najpierw o TF.nie będzie Telefoniki,to i Wisły nie będzie.
a to dobrze sie składa,że prowadzisz firmę.widać,że będzie cie stać na odkupienie klubu,a chociaż na reklame na koszulkach.cieszy mnie to-będą transfery.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.03.2010, 12:19
Trudno powiedziec abysmy na skrzydlach mieli jakas jakosc, a juz na pewno nie taka jaka powinina cechowac sie gra mistrza kraju. Jednak przy wszystkich mniejszych i wiekszych mankamentach, ktore skladaja sie na impotencje w ofensywie, to problem z pierwsza linia jest tutaj najwiekszy. My po prostu w ogole nie mamy ataku. Bardzo krytycznie oceniam wystep Pawla Brozka, ktory byl dla mnie najslabszym zawodnikiem wczorajszych zawodow. Juz po pierwszej polowie prosilo sie, aby go zdjac, gdyz do niemal samych niecelnych zagran, nieudanych przyjec itp. nie dolozyl niczego poza wyrazna apatia.
Mialem nadzieje ujrzec Christowa, ktory mimo ze jest nieco wolny, to przynajmniej zdawalo mi sie, ze takie elementy jak panowanie nad pilka sa u niego dosc przyzwoite. Zamiast tego po przerwie ujrzalem m.in. potykajacego sie o wlasne nogi Lobodzinskiego i jesli przyjac, ze Wojciech rzeczywiscie uczciwie i w wiekszym stopniu od niego zaslugiwal na wejscie na boisko, to to chyba najlepiej obrazuje klase bulgarskiego napastnika.
Martwi tez slabiutka gra Boguskiego w kolejnym meczu, tyle ze ten przynajmniej sie staral i duzo biegal - bez ladu i skladu, ale jednak.
Szkoda ze Cleber ciagle sie leczy, bo w innym razie na mniejscu Skorzy przesunalbym Marcelo na stale do ataku i cos czuje, ze najpredzej w ten sposob dlugie minuty bez zdobytej bramki dobieglyby konca.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 13.03.2010 o godz. 13:36.
Odpowiedz cytując
Boleck
Senior Member

Stary 13.03.2010, 12:20
Bla, bla, bla a Cupiał to pewnie w Wiśle jest od czasu kryzysu, wcześniej się za to interesował klubem i zarządzał nim jak profesjonalista. Poza tym brak kasy nie tłumaczy tego jak potraktował Petrescu.
Odpowiedz cytując
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.03.2010, 12:27
FraMat napisał(a):Wyświetl post
pisałem już kiedyś w watku "Nasi piłkarze", że we Francji Issa Ba grał prawoskrzydłowgo.
Ale Wisle na dzis bardziej potrzebny jest playmaker, a Issa potrafi w środku zrobic różnicę
W Chateauroux Issa grał środkowego pomocnika, dopiero w Auxerre z konieczności przekwalifikowano go na skrzydłowego i to nie było najlepszym rozwiązaniem. Takie coś obiło mi się o uszy, gdy do nas przychodził.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 13.03.2010, 12:33
Nasza obrona gra tak samo od 3 meczy. Tylko że w dwóch pierwszych Nasz teoretycznie najlepszy obrońca Marcelo grał słabo a w meczu z Arką wręcz nonszalancko. Gdyby nie to powinniśmy mieć prze zajebiste wyniki tj trzy remisy po 0-0. Problemem jest atak tak jak pisza niektorzy. Gramy piach z przodu....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 13.03.2010, 12:35
Boleck, kasy na transfery nie ma między innymi dzięki Panu Skorży, który zafundował nam sporą dziurę w budżecie! Ciekawe, jakby dyrektor handlowy w Twojej firmie położył Ci kontrakty na kilka milionów i zachwiał Twoją płynnością finansową, też byś się rozglądał za np. nowymi samochodami do Twojej firmy?
Odpowiedz cytując
Boleck
Senior Member

Stary 13.03.2010, 12:39
morgenes, ja w przeciwieństwie do zarządu klubu nie wydaje kasy której jeszcze nie posiadam. Levadia nie tłumaczy kompletnie niczego.
Odpowiedz cytując
palon
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 13.03.2010, 12:41
Typowe zachowanie. Wszyscy dookoła wiedzą w czym jest problem, a naiwny Cupiał nie wie. Co tam Cupiał, nawet Florentino Perez nie qma o co chodzi! A tu... pojawia się Boleck, który ma własną firmę(!) i wszystko staje się jasne. Wie jak te klocki poukladać. Tylko, pytam, kto i skąd wyłoży środki finansowe na transfery etc.?
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
Odpowiedz cytując
Boleck
Senior Member

Stary 13.03.2010, 12:50
znów bla, bla, bla reasumujmy:
1. nie ma kasy na transfery (no ale Cupiał sprzedał piłkarzy za wiele milionów, więc można było 15-20 % tej kwoty przeznaczyć na transfery ale tego nie zrobiono.
2. tańszym pomysłem jest skauting i poszukiwanie młodych zdolnych, ale przez tyle lat za czasów Cupiał nie zbudowano skautingu, który oszczędza kasę, też wymaga nakładów finansowych ale zdecydowanie mniejszych,
3. Skoro nie ma kasy na powyższe 2 punkty, to musimy wydobyć z piłkarzy których posiadamy maksimum możliwości, no i była taki facet który próbował, ale Cupiał go wywalił.
Widzisz 4 sposób bo ja nie, najlepsze rezultaty dałoby połączenie owych 3 punktów ale właściciel nie zgadza się na realizacje żadnego z nich.
Odpowiedz cytując
Boleck
Senior Member

Stary 13.03.2010, 12:52
Mi chodzi o realizację jakiejś sensownej strategii, działanie wg. planu i tak dalej a nie o szastaniu kasą
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów