|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Przez lata drużyna była osłabiana jeśli chodzi o formacje ofensywne, nie kupiono nikogo wartościowego, ostatnio mieliśmy dużo szczęścia, wystrzelił Brożek, w ostatniej rundzie skórę ratował nam Marcelo, a teraz wyszło, że nie mamy napastnika z prawdziwego zdarzenia ;]
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Wczorajszy wynik uratował raz Pawełek (tak wyśmiewany, choć chwile potem źle obliczył lot piłki która uderzyła w poprzeczkę) a drugi raz Diaz. Należą im się spore gratulacje
![]() Pan Ba jest całkiem niezły ale momentami aż przesadzał. reszta bez komentarza |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Przykro jak Wisła gra takie gówno :( Człowiek cały tydzień pracuje, i chciałby się rozerwać w weekend a tu taki pasztet... te mecze mi się po nocach śnią jako horrory.
Najgorsze jest to, że nie mam pojęcia o co chodzi... - drużyna gryzie trawę, więc nie chodzi o kwestie ambicjonale i wolicjonalne - drużyna zapierdala od 1 do 90 minuty jak motorki, więc nie chodzi o złe przygotowanie kondycyjne ale... Podania są niecelne, nie ma spokoju w grze, WSZYSCY piłkarze z przednich formacji stracili gdzieś umiejętność poruszania się po boisku i wychodzenia na pozycje. Boguskiemu, Brożkowi, Łobodzińskiegmu, Diazowi piłka odskakuje na 2-3 metry przy prawie każdym przyjęciu. Jak to możliwe? Przecież pół roku temu mieli klej na nodze?! Taktyka ta sama, schematy te same, wykonawcy Ci sami a różnica kolosalna. Rozumiem, że po kontuzjach zawsze brakuje czucia piłki i ogrania, a właściwie wszyscy byli ostatnio kontuzjowani, ale żeby aż tak? ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Tylko - kto im każe tak grać, na litość Boską?! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Oby zakończył sie już kabaret z jego bytnością w Wiśle. Patrząc na interwencje (pewne) Onyszki można zadać sobie pytanie, gdzie byli skauci Skorży skoro Odra Wodzisław potrafiła go znaleźć. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
A swoją drogą, co byście powiedzieli na eksperyment z ustawieniem Issa Ba na prawym skrzydle?
Czy gość obdarzony taką techniką mógłby być drugim Uche? Ja się sam nad tym zastanawiam i w kontekście meczu pucharowego z Lechią Skorża mógłby podjąć taką próbę... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Moim zdaniem wychodzą te wszystkie grzechy, o których się mówiło rundę i dwie rundy wstecz. Tylko jeszcze wtedy były wyniki i większość się tym nie przejmowała. Bo gra momentami była tak samo beznadziejna. Jedynie indywidualne zrywy i szczęście było po naszej stronie i jakoś ta piłka wpadała.
Ja jestem bardzo szczęśliwy (tak to ujmijmy), że już nie można w tej lidze grając gówno wygrywać z każdym. Może faktycznie coś się poprawiło ? Oby doszło do sytuacji, że drużyny będące w top 3 ligi muszą prezentować grę w piłkę, a nie kopanie w buraki. Wtedy mistrz będzie miał szansę w QLM i LE. ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Ba jest naprawde wolny, nie da rady na skrzydle. Widzieliscie jak on biegł do tej piłki np od Małeckiego z klepy wysuniętej w pole karne ? Susły jak Kosa, szkoda tylko że 50% wolniej.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
nie jest źle.wiosna idzie susły już się wybudziły ze snu zimowego.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Z Ba jest faktycznie kondycyjna lipa. Sily chlopaczyna ma na 15 min.
![]() Tylko Wisła Ukochana Wisła
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Nie gdybaj, bo jakby Kasperczaka nie zwolniono po pucharach to teraz walczyłby o 7 mistrzostwo z rzędu !!
![]() Na Wojtka trzeba trzech graczy do krycia ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to akurat nie ciężko przewidzieć
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poza tym gdyby Cupiał dawał kasę na piłkarzy którzy mają zastąpić sprzedanych to też nie trudno przewidzieć, że byśmy nie schodzili z mistrza. Rozrabia właściciel, a winni są piłkarze (w większości szrot) i trener.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Ale Wisle na dzis bardziej potrzebny jest playmaker, a Issa potrafi w środku zrobic różnicę |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Fakt jest jeden na obecną chwilę nie ma w Wiśle rasowego napastnika i to widać właśnie po tych trzech meczach na wiosnę.Jednak jest mały plus że mamy dość solidną obronę a jeszcze Cleber się leczy.Więc nic tylko panowie snajperzy muszą trenować i jeszcze raz trenować to może jeszcze zaświeci słoneczko nad Wisełką.I jescze jedna ważna sprawa nie zapominajmy że cały sezon gramy na wyjeździe.A jednak jeszcze są liderami.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
odkup klub i ładuj kasę.najlepiej co rok po 10 mln €.skąd sie tacy ludzie biorą.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
dobry skrzydłowy i owszem powinien byc szybki, ale kiedy braki szybkościowe nadrabia techniką i umiejetnością przejścia balansem ciała dwóch przeciwników jednocześnie to nie musi biegac na zapalenie płuc jak włączający się skrajny obrońca - Uche też nie był strusiem pędziwiatrem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z życia, prowadzę własną firmę i wiem co trzeba robić i jak trzeba inwestować aby się rozwijać, a Wisła dzieciaku wegetuje i to z winy właściciela. Kasy na transfery nie ma, skautingu nie ma, a na ciężkie treningi nie zgadza się właściciel bo za to wywala się u nas trenerów vide. Petrescu). Dorośnijcie!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
a to dobrze sie składa,że prowadzisz firmę.widać,że będzie cie stać na odkupienie klubu,a chociaż na reklame na koszulkach.cieszy mnie to-będą transfery. ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Trudno powiedziec abysmy na skrzydlach mieli jakas jakosc, a juz na pewno nie taka jaka powinina cechowac sie gra mistrza kraju. Jednak przy wszystkich mniejszych i wiekszych mankamentach, ktore skladaja sie na impotencje w ofensywie, to problem z pierwsza linia jest tutaj najwiekszy. My po prostu w ogole nie mamy ataku. Bardzo krytycznie oceniam wystep Pawla Brozka, ktory byl dla mnie najslabszym zawodnikiem wczorajszych zawodow. Juz po pierwszej polowie prosilo sie, aby go zdjac, gdyz do niemal samych niecelnych zagran, nieudanych przyjec itp. nie dolozyl niczego poza wyrazna apatia.
Mialem nadzieje ujrzec Christowa, ktory mimo ze jest nieco wolny, to przynajmniej zdawalo mi sie, ze takie elementy jak panowanie nad pilka sa u niego dosc przyzwoite. Zamiast tego po przerwie ujrzalem m.in. potykajacego sie o wlasne nogi Lobodzinskiego i jesli przyjac, ze Wojciech rzeczywiscie uczciwie i w wiekszym stopniu od niego zaslugiwal na wejscie na boisko, to to chyba najlepiej obrazuje klase bulgarskiego napastnika. Martwi tez slabiutka gra Boguskiego w kolejnym meczu, tyle ze ten przynajmniej sie staral i duzo biegal - bez ladu i skladu, ale jednak. Szkoda ze Cleber ciagle sie leczy, bo w innym razie na mniejscu Skorzy przesunalbym Marcelo na stale do ataku i cos czuje, ze najpredzej w ten sposob dlugie minuty bez zdobytej bramki dobieglyby konca.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 13.03.2010 o godz. 13:36.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bla, bla, bla a Cupiał to pewnie w Wiśle jest od czasu kryzysu, wcześniej się za to interesował klubem i zarządzał nim jak profesjonalista. Poza tym brak kasy nie tłumaczy tego jak potraktował Petrescu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W Chateauroux Issa grał środkowego pomocnika, dopiero w Auxerre z konieczności przekwalifikowano go na skrzydłowego i to nie było najlepszym rozwiązaniem. Takie coś obiło mi się o uszy, gdy do nas przychodził.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Nasza obrona gra tak samo od 3 meczy. Tylko że w dwóch pierwszych Nasz teoretycznie najlepszy obrońca Marcelo grał słabo a w meczu z Arką wręcz nonszalancko. Gdyby nie to powinniśmy mieć prze zajebiste wyniki tj trzy remisy po 0-0. Problemem jest atak tak jak pisza niektorzy. Gramy piach z przodu....
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
morgenes, ja w przeciwieństwie do zarządu klubu nie wydaje kasy której jeszcze nie posiadam. Levadia nie tłumaczy kompletnie niczego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
![]()
"Przyjazn jest wszystkim. Przyjazn to cos wiecej niz talent. Wiecej niz wladza. Prawie sie rowna rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
znów bla, bla, bla reasumujmy:
1. nie ma kasy na transfery (no ale Cupiał sprzedał piłkarzy za wiele milionów, więc można było 15-20 % tej kwoty przeznaczyć na transfery ale tego nie zrobiono. 2. tańszym pomysłem jest skauting i poszukiwanie młodych zdolnych, ale przez tyle lat za czasów Cupiał nie zbudowano skautingu, który oszczędza kasę, też wymaga nakładów finansowych ale zdecydowanie mniejszych, 3. Skoro nie ma kasy na powyższe 2 punkty, to musimy wydobyć z piłkarzy których posiadamy maksimum możliwości, no i była taki facet który próbował, ale Cupiał go wywalił. Widzisz 4 sposób bo ja nie, najlepsze rezultaty dałoby połączenie owych 3 punktów ale właściciel nie zgadza się na realizacje żadnego z nich. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mi chodzi o realizację jakiejś sensownej strategii, działanie wg. planu i tak dalej a nie o szastaniu kasą
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|