|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Krawiec kraje jak mu materiału staje
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.03.2010 o godz. 09:03.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
ciężko to może było ocenić Diaza czy Ba jak przyjechali na testy ale akurat na razie Oni dobrze grają |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
A na dzień dzisiejszy to on jest mizernym trenerem bez jaj i honoru który ma wszystkich kibiców za idiotów. Niech wypija piwo które nawrazyli, czyli ze jak Majewski u profesorka? Niech trenuje Kulawik, gorzej nie będzie a moze cos oszczedzimy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ostatnie pół roku Łobo wcale nie miał dobrego w Lubinie.Michniewicz często sadzał go na ławie aż tu nagle znalazł sie w Wiśle i na dzień dobry zaoferowano mu fortune.O Jirsaku ktoś tu na Forum napisał co go widział zanim przyszedł do Wisły że to jest taki drugi Olek Kwiek,nic nadzwyczajnego - myśle że te słowa sprawdziły sie w 100 %
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.03.2010 o godz. 09:15.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
gdy tymczasem większość kasy na razie sie w ogóle nie spłaca ,nie gra dobrze Łobo Jirsak Kirm Garguła wcale .Moim skromnym zdaniem jednak gdyby gra była dobrze poukładana i piłkarze mieli by jakieś wypracowane schematy grali szybko to i Kirm i Jirsak w takiej maszynce dobrze by funkcjonowali, ale to może pod nowym trenerem |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
Mieliśmy za czasów Telefoniki erę polskich doświadczonych trenerów (Łazarek, Smuda, Kasperczak, Engel), mieliśmy erę "młodych ambitnych na dorobku" (Petrescu, Skorża), mieliśmy kilku "łataczy dziur" (Kusto, Nawałka, Kulawik, Moskal), teraz faktycznie czas postawić na kogoś doświadczonego z zagranicy. Tego jeszcze nie próbowaliśmy jeśli dobry zagraniczny trener z tego zespołu nic nie zrobi, to znaczy że już nikt nic nie zrobi. Wtedy trzeba się zastanowić, czy może starozakonni jakiejś klątwy na nas nie rzucili ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Jeśli wogóle chcemy grać w pucharach w tym sezonie to natychmiast trzeba wy...ć na zbity pysk Skorżę (sam się nie poda do dymisji) i zatrudnić gościa, który może zdąży to jakoś ogarnąć. Ale będzie to bardzo trudne zdanie dla niego . Drużyna jest kompletnie nieprzygotowana do sezonu, rozbita fizycznie i psychicznie. Wolna, nie potrafiąca wymienić kilku podań bez straty. Przykro było patrzeć co ten nieudacznik zrobił z drużyną. Tak, czy tak pozostawi po sobie zgliszcza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Skorża będzie trenerem Legii od lipca, więc może po prostu już mu nie zależy - zwłaszcza, że każdy wiesza na nim psy. Wpuszczenie na boisko Łobo w takiej formie zakrawa o sabotaż i moim zdaniem w tej chwilii prezes Wisły powinnien odgórnie wysłać do ME Łobo i Pawełka, bo może to podizałałoby motywująco na innych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No tylko kto za Skorżę? Sam jestem zwolennikiem jego zmiany, ale w Polsce moim zdaniem nikogo takiego nie ma. A zamiana na Kaczmarków, Ulatowskich itp. to byłby krok w tył - bo żaden z tych trenerów nie jest lepszy od Skorży. A z Polaków - to jedynie Piotr Nowak, który trenuje obecnie gdzieś w USA. Albo Nowak, albo ktoś z zagranicy... I też bym tu widział kogoś z doświadczeniem, ale jak ktoś wyżej napisał:
Cytat:
![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Wg mnie skorza powinien zostac a wsumie ten mecz z jaga juz byl duzo lepszy mysle ze sie rozpedza tylko żeby dużo pkt teraz nie sracili. cupial powinien wziac na wstrzymanie i go zostwic jak tak trenerów beda zmieniać to nigdy nic nie zrobia:/ a wogule nie widzę nikogo narazie kto mógłby go zastopic
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Klątwa jest pewnie podwójna.Po pierwsze:Wisła nie zagra premierowego meczu na nowym stadionie przed premierowym meczem Cracovii na jej nowym obiekcie(jest na to duża szansa).Po drugie:Wisła nie zagra w Lidze Mistrzów przed Cracovią(przy koncepcji lansowanej przez grupę zaczadzoną Maciusiem,aby zostawić go tu na wieczność,to w ciągu 20 lat może się to spełnić).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Andrzej Iwan, legenda Wisły postuluje żeby trenerem został Tomek Kulawik i Kazimierz Kmiecikiem.Jeśli już miałaby byc zmiana trenera to jestem za tym żeby przyszedl ktoś doświadczony aby wyciągnął drużyne z obecnego kryzysu.W lidze przeciez nie wszytsko stracone.Nikt jeszcze nie uciekł na 8-10 punktów żeby załamywac ręce
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
nie jestem zwolennikiem Skorzy za wszelką cene, ale jestem zwolennikiem rozsądku i logiki w działanium oraz trzeźwego oceniania sytuacji.
Skąd nagle na tym forum taki wysyp dzieci neo? Sytucja przypomina mi tę, z którą mierzył się i przegrał Petrescu: - Wisła grała ambitnie, dobrze, realizowała wskazówki trenera, ale.... z przodu mielismy Brożka, który marnował wszystkie setki, do ktorych dochodził Róznica jest taka, że teraz nie ma setek. Brożek posadził ciężką d... na boisku i oczekiwał, że piłka sama do niego trafi gdy będzie sam na sam z Sandomierskim. Porównajcie sobie jego postawę do postawy Franka. Jak się nie ma z przodu ani jednej armaty to można pograc najwyżej w cymbergaja |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Jaki lepszy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Przez lata drużyna była osłabiana jeśli chodzi o formacje ofensywne, nie kupiono nikogo wartościowego, ostatnio mieliśmy dużo szczęścia, wystrzelił Brożek, w ostatniej rundzie skórę ratował nam Marcelo, a teraz wyszło, że nie mamy napastnika z prawdziwego zdarzenia ;]
A co do Skorży, to na pewno będzie pracował do końca sezonu i dłużej. Po pierwsze, żaden inny trener raczej nie będzie pracował w takich warunkach (brak transferów, no chyba, że wezmą jakiegoś młodego leszcza, o trenerze z 'nazwiskiem' nawet nie marzcie xD). A po drugie, od niedawna Skorża pracuje jako menedżer, myślę, że dostanie jeszcze parę rund do udowodnienia, że nadaje się na tą posadę ;-) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pocztake rundy tok temu:
Polonia B.-Wisla 1:1 - szczesliwe, wymeczone Wisla-Lech (PP) 0:1 Wisla-Polonia W. 2:1 - wymeczone Belchatow-Wisla 0:0 - dobra gra ale nieksutecznie Tylko, zewtedy chyba mielismy zdecydowanie lepsza sytuacje kadrowa - teraz Brozek, Boguski, Sobolewski, ktorzy wracaja po kontuzjach i nieprzepracowali dobrze przygotowan i to widac, a grac muszą. Tylko Lobodzinski gra swoje czyli nic - brakuje Cwielonga, ktory wszedlby z lawki i szarpnal. Moze trzeba zagrac dwojka napastnikow w pucharze z Lechią. Nastepny mecz juz z nami kibicami - bedzie dobrze. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
szkoda że Skorża tak łatwo zrezygnował z Cwieloga bo jak wchodził to potrafił szarpac,stworzyc sytuacje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Pomyslcie moi drodzy tak teraz juz na chlodno oceniajac. Skoro zaangazowanie jest na identycznym poziomie i nie ma juz w pozostalych klubach strachu przed Wisla to czemu przegrywamy lub remisujemy mecze? Czego nam brakuje? Formy, umiejetnosci pilkarskich, predyspozycji taktycznych zawodnikow, samej taktyki, psychiki czy tez moze przygotowania fizycznego? Chyba mamy wszystko poza umiejetnosciami, predyspozycjami taktycznymi(tzn ze pilkarz defensywny nie nauczy sie nagle genialnie podawac na skrzydla lub prostopadle do przodu) a przede wszystkim psychiki nam brakuje. Wczoraj widzialem niewiarygodny strach przed wzieciem odpowiedzialnosci na siebie przez pilkarzy. NIewiarygodna nerwowosc w drugiej linii. Ok byl Kirm szarpal oboma skrzydlami ale w momencie gdy go potrojono to... efekt widzielismy wczoraj. Do czasu gdy na boisku byl Ba ta gra jeszcze jakos w drugiej linii wygladala, gdy zszedl... nie musze mowic co sie dzialo. Jeszcze jedno, to nie to ze my zagralismy slabo po prostu ja widze ze we wszystkich trzech meczach jakie do tej pory rozegralismy w tej rundzie na neiwiele nam przeciwnicy pozwolili choc to my mielismy dwie stuprocentowe sytuacje i gdyby nie slupek, albo blad techniczny to my wyjezdzalibysmy z Bialegostoku zwyciesko.
P.S. Zmiana trenera nie wiem czy wogole cokolwiek da jesli nie bedzie tutaj 23 rownych zawodnikow oraz dobrego rozgrywajacego w srodku, bo moze i mamy dobrych skrzydlowych, ale ktos musi im jeszcze podawac... Jednak mysle ze moznaby sie zainteresowac jednym znanym bylym pilkarzem, ktory teraz pracuje jeno jako asystent. To Philip Cocu. |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Dziwi mnie również fakt braku komunikacji ze swoim bratem. Na to już nie widzę usprawiedliwienia, wszak grają od lat ze sobą i o jakimś niezgraniu nie może być mowy! Uważam, że gra obronna jest poprawna, natomiast prawdą jest, co napisałeś - brak armat z przodu. Ale nie wynika to tylko i wyłącznie z braku graczy na odpowiednik poziomie, ale według mnie również - a może przede wszystkim - jest to wina Skorży, który z uporem maniaka chce realizować taktykę długich piłek. Ale na kogo? Na jeden z najniższych ataków w lidze - Brożek Małecki? Spójrzcie na pierwsze 15 minut w meczu, które zaczęło napawać mnie lekkim optymizmem. Graliśmy po ziemi, na jeden kontakt, klepkę w trójkącie, czyli to, co Wiśle zawsze wychodziło najlepiej. Co się potem stało? Wisła w II połowie znowu zaczęła grać długimi piłkami. Sama z siebie? Nie sądzę. Tak kazano jej w szatni,, jestem o tym przekonany. I jeszcze kwestia tych zmian... totalne pudło. Rozumiem, że Issa mógł nie wytrzymać 90 minut, byliśmy na to przygotowani. Ale dlaczego, chcąc wygrać mecz, nie ryzykuje się i nie wpuszcza następnego napastnika? Mieliśmy Christowa na ławce. Tymczasem wchodzą Łobo i Jirsak, którzy od dłuższego czasu nie pokazują dosłownie nic... Te zmiany to chyba zrobione tak dla świętego spokoju, żeby nikt nie zarzucił Skorży, że nie reagował... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Morgenes akurat gdy Jirsak wszedl na boisko to zaprezentowal sie dobrze. I nie chodzi mi tutaj o sytyuacje w ktorej po jego strzale mogla pasc bramka, ale wprowadzil nieco uspokojenia w gre Wisly. Na chwile bo na chwile, ale jednak...
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Uspokajać grę można, jak się prowadzi.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Porownaj sobie to co wyzej jeszcze napisalem
. Wlasnie po jego wejsciu cos sie delikatnie zaczelo dziac w drugiej linii, jakies tam niesmiale kombinowanie akcji sie zaczelo i w dodatku niemalze bramke strzelil. W kazdym razie modlcie sie o to by Issa Ba byl zdrowy do konca rundy, bo ja moge sie zalozyc ze pozostale mecze beda wygladac identycznie jak ten dzisiejszy ze swietna obrona ale tragicznym napadem i pomoca w naszym klubie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Mecz był lepszy z tego względu że Jaga nie murowała bramy jak Arka i grała pozycyjnie, z klepy itd więc było wiecej miejsca a i tak nie skorzystalismy z tego, bo mieć 2 sytuacje na mecz i to w pierwszych 10 minutach i ostatnich po jednej, to jest szok ;p
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Suma Summarum to wychodzi na to że Skorża musi pracować bo :
szkoda wypłacać mu odszkodowania przed końcem kontraktu bo jesteśmy 1 w tabeli bo jak zrobił dziurę w budżecie wpadką z Levadią to niech sam jako menadżer coś wymyśli jak to to zaradzić bo w Polsce nie ma nikogo do trenowania to zostawmy go ... Proponuje Macieja Skorżę na 10 lat w Wiśle !! Osobiście to nie rozumiem dlaczego Bednarza zwolnili bo póki co menadżer Skorża to zrobił 2 genialne transfery: Ba - co kondycji ma na 30 minut gry, Christowa zdaje się ( może się mylę ) Bułgarskiego wypalonego byłego króla strzelców ekstraklasy na którego nie stawia !!! Co do Ba też się mogę mylić ale mam wrażenie że wielką gwiazdą która porwie grę Wisły do przodu to on nie będzie . ![]()
Borinho
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
A niema jakiejś klauzuli że drużyna gra padakę to można rozwiązać kontrakt z winy trenejro ? :/
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Borinho
a tak pisałeś nie tak dawno.. bodaj jeszcze był Zieniu i Baszczu Cytat:
taka właśnie hipokryzja panuje na tym forum.. z kwiatka na kwiatek
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 13.03.2010 o godz. 12:08.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tylko kiedy Issa był na boisku, a zwłaszcza kiedy grał środkowego pomocnika, tylko wtedy Wisła realizowała prawdziwą grę do przodu, a nie wykopy na aferę. Tylko on potrafił wziąc grę na siebie, tylko on potrafił reżyserować grę, tylko on potrafił zrobić różnicę. Gdyby miał za partnerów wokół siebie chociaz dwóch zawodników tak spokojnie operujących piłką, tak dobrze grających do przodu, obraz meczu byłby zupełnie inny |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
![]() Ja powtórzę raz jeszcze, uważam, że Skorża jest na Europę po prostu za mały, mentalnie i warsztatowo. I w świetle tego faktu nie miałbym nic przeciwko, gdyby odszedł już teraz pod jednym, istotnym warunkiem - jego miejsce zająłby dobry, doświadczony, uznany trener z zagranicy. Minusem takiego rozwiązania byłaby konieczność wypłacenia Skorży, a pewnie kwoty to nie małe. Plusem natomiast to, że nowy trener miałby czas, aby poukładać drużynę przed rozgrywkami europejskim, rozejrzeć się może za jakimś wzmocnieniem itd. Oczywiście zaraz zapytacie, skąd wiem, że pod wodzą nowego trenera w ogóle awansujemy do jakichkolwiek rozgrywek. Ano tego oczywiście nie wiem, ale tak samo osoba Skorży niczego nam nie zagwarantuje. Nie mniej gdyby nam się udało jednak awansować do europejskich pucharów, to drużyna byłaby przynajmniej (mam taką nadzieję) odpowiednio do nich przygotowana. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To bylo rok temu , ale co się stało przez ten rok ty ślepy jesteś !!! WTEDY BYŁY JAKIEŚ GOLE I AKCJE DZIŚ JEST LEVADIA TO NIE JEST KOMPROMITACJA TEGO NIE DA SIĘ OPISAĆ CO TO BYŁO !!! PROFESJONALNI PIŁKARZE PRZEGRALI Z PÓŁ ZAWODOWCAMI Z ESTONII CO NAWET Z OSZCZĘDNOŚCI AUTOKAREM JECHALI 1500 KM !!! W LIDZE 3 MECZE 1 PKT 0 GOLII I W ZESZŁYM ROKU BYŁY PRÓBY JAKIEJŚ GRY A TERAZ CO TO MA BYC TO ROKUJE JAKĄŚ NADZIEJE OBUDŹ SIĘ CZŁOWIEKU |!!! NIE ZABIERAM MISTRZOSTW SKORŻY ALE PRZEZ ROK OPRÓCZ TEGO CO POWYŻEJ BYŁO TYLKO JEDNO ZWYCIĘSTWO W PRESTIŻOWYM MECZU Z LEGIĄ POZSOTAŁE LECH , CRACOVIA , LEGIA TO WTOPY DO TEGO LEVADIA PO KTÓREJ MIAŁA NASTOPIĆ MEGA GRA W LIDZĘ NIE DZIĘKUJE JUŻ SKORŻY MÓWIĘ NIE !!!
Ostatnio edytowane przez Borinho : 13.03.2010 o godz. 12:23.
![]()
Borinho
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|