The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.03.2010, 08:55
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Winą Skorzy i Bednarza jest także to że przez te prawie 3 lata wydali sporo kasy a tak naprawdę poza Marcelo nikogo dobrego nie sprowadzili a za takiego Łobo albo Jirsaka można było ściągnąć znacznie lepszych graczy.
tutaj to chyba rola skautów z prawdziwego zdarzenia, niestety do takowych nie mamy szczęścia i w tym spory problem bo w efekty pracy Edka z Caplarem jakoś trudno uwierzyc że nastąpią.Koszmarnie dużo wtopiono w Jirsaka i Łobo bo 1,1 miliona €.

Krawiec kraje jak mu materiału staje
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.03.2010 o godz. 09:03.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 13.03.2010, 09:04
AYALA napisał(a):Wyświetl post
tutaj to chyba rola skautów z prawdziwego zdarzenia, niestety do takowych nie mamy szczęścia i w tym spory problem bo w efekty pracy Edka z Caplarem jakoś trudno uwierzyc że nastąpią.

Krawiec kraje jak mu materiału staje
jakich skautów trzeba mieć aby ocenić czy Łobo wart jest 300-400 tys euro pensji , no chyba że ten Wojtek w Lubinie dobrze grał a przy Skorży zatracił tak na wartości podobnie z Jirsakiem Kirmem itd.

ciężko to może było ocenić Diaza czy Ba jak przyjechali na testy ale akurat na razie Oni dobrze grają
P.e.c.h
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 13.03.2010, 09:05
jerry.lii.lewis napisał(a):Wyświetl post
io.
Od jakiegoś czasu nic nie gramy ale Maćkowi Skorży należy się szacunek, podziękowanie i godne, eleganckie pożegnanie z naszej (kibiców) strony.
Szacunek to by mu się należał, jakby po Levadii zrezygnował z prowadzenia drużyny.

A na dzień dzisiejszy to on jest mizernym trenerem bez jaj i honoru który ma wszystkich kibiców za idiotów.

Niech wypija piwo które nawrazyli, czyli ze jak Majewski u profesorka?

Niech trenuje Kulawik, gorzej nie będzie a moze cos oszczedzimy
AYALA
Senior Member

Stary 13.03.2010, 09:12
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
jakich skautów trzeba mieć aby ocenić czy Łobo wart jest 300-400 tys euro pensji , no chyba że ten Wojtek w Lubinie dobrze grał a przy Skorży zatracił
ostatnie pół roku Łobo wcale nie miał dobrego w Lubinie.Michniewicz często sadzał go na ławie aż tu nagle znalazł sie w Wiśle i na dzień dobry zaoferowano mu fortune.O Jirsaku ktoś tu na Forum napisał co go widział zanim przyszedł do Wisły że to jest taki drugi Olek Kwiek,nic nadzwyczajnego - myśle że te słowa sprawdziły sie w 100 %
Ostatnio edytowane przez AYALA : 13.03.2010 o godz. 09:15.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 13.03.2010, 09:20
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ostatnie pół roku Łobo wcale nie miał dobrego w Lubinie.Michniewicz często sadzał go na ławie aż tu nagle znalazł sie w Wiśle i na dzień dobry zaoferowano mu fortune.O Jirsaku ktoś tu na Forum napisał co go widział w kilku meczach Czeskiej młodzieżówki że to jest taki drugi Olek Kwiek, myśle że te słowa sprawdziły sie w 100 %
to wiec widzisz jak wykorzystano kasę a potem Cupiał daj na następne transfery gdy tymczasem większość kasy na razie sie w ogóle nie spłaca ,nie gra dobrze Łobo Jirsak Kirm Garguła wcale .

Moim skromnym zdaniem jednak gdyby gra była dobrze poukładana i piłkarze mieli by jakieś wypracowane schematy grali szybko to i Kirm i Jirsak w takiej maszynce dobrze by funkcjonowali, ale to może pod nowym trenerem
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 13.03.2010, 09:41
tofik napisał(a):Wyświetl post
Jednego bym nie chciał. Trenera na dorobku. Był Petrescu, jest Skorża...dosyć nauki na Wiśle.
Jeśli zmiana to na trenera z doświadczeniem, minimum 10 letnim w seniorskiej piłce na zachodzie. Takiego, który nie będzie się kurczowo trzymał posadki. I żeby nie bał się powiedzieć - Jest źle, utrudniają mi piłkarze, utrudnia mi właściciel, zarząd, itp - odchodzę. Ktoś, kto prosto w oczy powie gdzie jest problem.
Np taki Zeman jak mu się nie podoba bo np piłkarze nie współpracują to odchodzi z klubu i się nie użera.
Mam nadzieję, że tak samo jak Ty, myśli też Cupiał.
Mieliśmy za czasów Telefoniki erę polskich doświadczonych trenerów (Łazarek, Smuda, Kasperczak, Engel), mieliśmy erę "młodych ambitnych na dorobku" (Petrescu, Skorża), mieliśmy kilku "łataczy dziur" (Kusto, Nawałka, Kulawik, Moskal), teraz faktycznie czas postawić na kogoś doświadczonego z zagranicy.

Tego jeszcze nie próbowaliśmy jeśli dobry zagraniczny trener z tego zespołu nic nie zrobi, to znaczy że już nikt nic nie zrobi. Wtedy trzeba się zastanowić, czy może starozakonni jakiejś klątwy na nas nie rzucili
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.03.2010, 09:50
Jeśli wogóle chcemy grać w pucharach w tym sezonie to natychmiast trzeba wy...ć na zbity pysk Skorżę (sam się nie poda do dymisji) i zatrudnić gościa, który może zdąży to jakoś ogarnąć. Ale będzie to bardzo trudne zdanie dla niego . Drużyna jest kompletnie nieprzygotowana do sezonu, rozbita fizycznie i psychicznie. Wolna, nie potrafiąca wymienić kilku podań bez straty. Przykro było patrzeć co ten nieudacznik zrobił z drużyną. Tak, czy tak pozostawi po sobie zgliszcza.
tormenthor
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 13.03.2010, 09:52
Skorża będzie trenerem Legii od lipca, więc może po prostu już mu nie zależy - zwłaszcza, że każdy wiesza na nim psy. Wpuszczenie na boisko Łobo w takiej formie zakrawa o sabotaż i moim zdaniem w tej chwilii prezes Wisły powinnien odgórnie wysłać do ME Łobo i Pawełka, bo może to podizałałoby motywująco na innych.
Wizard
Senior Member

Stary 13.03.2010, 10:00
No tylko kto za Skorżę? Sam jestem zwolennikiem jego zmiany, ale w Polsce moim zdaniem nikogo takiego nie ma. A zamiana na Kaczmarków, Ulatowskich itp. to byłby krok w tył - bo żaden z tych trenerów nie jest lepszy od Skorży. A z Polaków - to jedynie Piotr Nowak, który trenuje obecnie gdzieś w USA. Albo Nowak, albo ktoś z zagranicy... I też bym tu widział kogoś z doświadczeniem, ale jak ktoś wyżej napisał:
Cytat:
I żeby nie bał się powiedzieć - Jest źle, utrudniają mi piłkarze, utrudnia mi właściciel, zarząd, itp - odchodzę. Ktoś, kto prosto w oczy powie gdzie jest problem.
Byłoby super, ale... to nie ma szans. Taki trener najpewniej od razu zostałby przez Cupiała delegowany gdzieś daleko, znamy naszego właściciela jak reaguje gdy ktoś powie o jedno słowo za dużo.
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
endriu133
Member

Od: 01.2010

Stary 13.03.2010, 10:14
Wg mnie skorza powinien zostac a wsumie ten mecz z jaga juz byl duzo lepszy mysle ze sie rozpedza tylko żeby dużo pkt teraz nie sracili. cupial powinien wziac na wstrzymanie i go zostwic jak tak trenerów beda zmieniać to nigdy nic nie zrobia:/ a wogule nie widzę nikogo narazie kto mógłby go zastopic
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.03.2010, 10:15
morgenes napisał(a):Wyświetl post
...trzeba się zastanowić, czy może starozakonni jakiejś klątwy na nas nie rzucili
Klątwa jest pewnie podwójna.Po pierwsze:Wisła nie zagra premierowego meczu na nowym stadionie przed premierowym meczem Cracovii na jej nowym obiekcie(jest na to duża szansa).Po drugie:Wisła nie zagra w Lidze Mistrzów przed Cracovią(przy koncepcji lansowanej przez grupę zaczadzoną Maciusiem,aby zostawić go tu na wieczność,to w ciągu 20 lat może się to spełnić).
Sancezz
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 13.03.2010, 10:20
tormenthor napisał(a):Wyświetl post
Skorża będzie trenerem Legii od lipca, więc może po prostu już mu nie zależy - zwłaszcza, że każdy wiesza na nim psy. Wpuszczenie na boisko Łobo w takiej formie zakrawa o sabotaż i moim zdaniem w tej chwilii prezes Wisły powinnien odgórnie wysłać do ME Łobo i Pawełka, bo może to podizałałoby motywująco na innych.
piszesz głupoty, ale w sumie to jest odpowiednie miejsce na takie głupie komentarze
AYALA
Senior Member

Stary 13.03.2010, 10:24
Andrzej Iwan, legenda Wisły postuluje żeby trenerem został Tomek Kulawik i Kazimierz Kmiecikiem.Jeśli już miałaby byc zmiana trenera to jestem za tym żeby przyszedl ktoś doświadczony aby wyciągnął drużyne z obecnego kryzysu.W lidze przeciez nie wszytsko stracone.Nikt jeszcze nie uciekł na 8-10 punktów żeby załamywac ręce
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.03.2010, 10:31
nie jestem zwolennikiem Skorzy za wszelką cene, ale jestem zwolennikiem rozsądku i logiki w działanium oraz trzeźwego oceniania sytuacji.

Skąd nagle na tym forum taki wysyp dzieci neo?

Sytucja przypomina mi tę, z którą mierzył się i przegrał Petrescu:
- Wisła grała ambitnie, dobrze, realizowała wskazówki trenera, ale.... z przodu mielismy Brożka, który marnował wszystkie setki, do ktorych dochodził
Róznica jest taka, że teraz nie ma setek. Brożek posadził ciężką d... na boisku i oczekiwał, że piłka sama do niego trafi gdy będzie sam na sam z Sandomierskim.
Porównajcie sobie jego postawę do postawy Franka.
Jak się nie ma z przodu ani jednej armaty to można pograc najwyżej w cymbergaja
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 13.03.2010, 10:37
endriu133 napisał(a):Wyświetl post
Wg mnie skorza powinien zostac a wsumie ten mecz z jaga juz byl duzo lepszy
Jaki lepszy Może szybszy. Gdyby nie rykoszet to Sandomierski by nie miał interwencji w tym meczu. Ile razy byliśmy na połówce rywala Lepszy Co wykop do przodu to strata. Gramy bez pomocy i napadu bez jakiekolwiek myśli, każdy chce się pozbyć jak najszybciej piłki a już najlepsi w tym są KIrm, Łobo i Boguś. Gdyby Skorża miał trochę honoru to oddał by się do dyspozycji zarządu
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.03.2010, 10:40
Przez lata drużyna była osłabiana jeśli chodzi o formacje ofensywne, nie kupiono nikogo wartościowego, ostatnio mieliśmy dużo szczęścia, wystrzelił Brożek, w ostatniej rundzie skórę ratował nam Marcelo, a teraz wyszło, że nie mamy napastnika z prawdziwego zdarzenia ;]

A co do Skorży, to na pewno będzie pracował do końca sezonu i dłużej.
Po pierwsze, żaden inny trener raczej nie będzie pracował w takich warunkach (brak transferów, no chyba, że wezmą jakiegoś młodego leszcza, o trenerze z 'nazwiskiem' nawet nie marzcie xD).
A po drugie, od niedawna Skorża pracuje jako menedżer, myślę, że dostanie jeszcze parę rund do udowodnienia, że nadaje się na tą posadę ;-)
dynek.pl
Senior Member

Stary 13.03.2010, 10:44
pocztake rundy tok temu:
Polonia B.-Wisla 1:1 - szczesliwe, wymeczone
Wisla-Lech (PP) 0:1
Wisla-Polonia W. 2:1 - wymeczone
Belchatow-Wisla 0:0 - dobra gra ale nieksutecznie

Tylko, zewtedy chyba mielismy zdecydowanie lepsza sytuacje kadrowa - teraz Brozek, Boguski, Sobolewski,
ktorzy wracaja po kontuzjach i nieprzepracowali dobrze przygotowan i to widac, a grac muszą.
Tylko Lobodzinski gra swoje czyli nic - brakuje Cwielonga, ktory wszedlby z lawki i szarpnal.
Moze trzeba zagrac dwojka napastnikow w pucharze z Lechią.
Nastepny mecz juz z nami kibicami - bedzie dobrze.
Puchar jest na5z!
AYALA
Senior Member

Stary 13.03.2010, 10:46
szkoda że Skorża tak łatwo zrezygnował z Cwieloga bo jak wchodził to potrafił szarpac,stworzyc sytuacje.
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 13.03.2010, 10:52
Pomyslcie moi drodzy tak teraz juz na chlodno oceniajac. Skoro zaangazowanie jest na identycznym poziomie i nie ma juz w pozostalych klubach strachu przed Wisla to czemu przegrywamy lub remisujemy mecze? Czego nam brakuje? Formy, umiejetnosci pilkarskich, predyspozycji taktycznych zawodnikow, samej taktyki, psychiki czy tez moze przygotowania fizycznego? Chyba mamy wszystko poza umiejetnosciami, predyspozycjami taktycznymi(tzn ze pilkarz defensywny nie nauczy sie nagle genialnie podawac na skrzydla lub prostopadle do przodu) a przede wszystkim psychiki nam brakuje. Wczoraj widzialem niewiarygodny strach przed wzieciem odpowiedzialnosci na siebie przez pilkarzy. NIewiarygodna nerwowosc w drugiej linii. Ok byl Kirm szarpal oboma skrzydlami ale w momencie gdy go potrojono to... efekt widzielismy wczoraj. Do czasu gdy na boisku byl Ba ta gra jeszcze jakos w drugiej linii wygladala, gdy zszedl... nie musze mowic co sie dzialo. Jeszcze jedno, to nie to ze my zagralismy slabo po prostu ja widze ze we wszystkich trzech meczach jakie do tej pory rozegralismy w tej rundzie na neiwiele nam przeciwnicy pozwolili choc to my mielismy dwie stuprocentowe sytuacje i gdyby nie slupek, albo blad techniczny to my wyjezdzalibysmy z Bialegostoku zwyciesko.

P.S. Zmiana trenera nie wiem czy wogole cokolwiek da jesli nie bedzie tutaj 23 rownych zawodnikow oraz dobrego rozgrywajacego w srodku, bo moze i mamy dobrych skrzydlowych, ale ktos musi im jeszcze podawac...
Jednak mysle ze moznaby sie zainteresowac jednym znanym bylym pilkarzem, ktory teraz pracuje jeno jako asystent. To Philip Cocu.
willow
a.k.a. morgenes

Stary 13.03.2010, 10:52
FraMat napisał(a):Wyświetl post
nie jestem zwolennikiem Skorzy za wszelką cene, ale jestem zwolennikiem rozsądku i logiki w działanium oraz trzeźwego oceniania sytuacji.

Skąd nagle na tym forum taki wysyp dzieci neo?

Sytucja przypomina mi tę, z którą mierzył się i przegrał Petrescu:
- Wisła grała ambitnie, dobrze, realizowała wskazówki trenera, ale.... z przodu mielismy Brożka, który marnował wszystkie setki, do ktorych dochodził
Róznica jest taka, że teraz nie ma setek. Brożek posadził ciężką d... na boisku i oczekiwał, że piłka sama do niego trafi gdy będzie sam na sam z Sandomierskim.
Porównajcie sobie jego postawę do postawy Franka.
Jak się nie ma z przodu ani jednej armaty to można pograc najwyżej w cymbergaja
Trudno się z Tobą nie zgodzić. Brożek praktycznie w ogóle nie biegał, nie starał się rozgrywać akcji, nie walczył, nie cofał się po piłkę. Ba, nawet po nią nie wychodził, na co niejednokrotnie zwracali uwagę komentatorzy spotkania. Stał i czekał aż dostanie podanie do nogi. A że miał zawsze na plecach obrońcę, każde podanie do niego kończyło się praktycznie odebraniem mu piłki.

Dziwi mnie również fakt braku komunikacji ze swoim bratem. Na to już nie widzę usprawiedliwienia, wszak grają od lat ze sobą i o jakimś niezgraniu nie może być mowy!

Uważam, że gra obronna jest poprawna, natomiast prawdą jest, co napisałeś - brak armat z przodu. Ale nie wynika to tylko i wyłącznie z braku graczy na odpowiednik poziomie, ale według mnie również - a może przede wszystkim - jest to wina Skorży, który z uporem maniaka chce realizować taktykę długich piłek. Ale na kogo? Na jeden z najniższych ataków w lidze - Brożek Małecki?

Spójrzcie na pierwsze 15 minut w meczu, które zaczęło napawać mnie lekkim optymizmem. Graliśmy po ziemi, na jeden kontakt, klepkę w trójkącie, czyli to, co Wiśle zawsze wychodziło najlepiej. Co się potem stało?

Wisła w II połowie znowu zaczęła grać długimi piłkami. Sama z siebie? Nie sądzę. Tak kazano jej w szatni,, jestem o tym przekonany.
I jeszcze kwestia tych zmian... totalne pudło. Rozumiem, że Issa mógł nie wytrzymać 90 minut, byliśmy na to przygotowani. Ale dlaczego, chcąc wygrać mecz, nie ryzykuje się i nie wpuszcza następnego napastnika? Mieliśmy Christowa na ławce. Tymczasem wchodzą Łobo i Jirsak, którzy od dłuższego czasu nie pokazują dosłownie nic...

Te zmiany to chyba zrobione tak dla świętego spokoju, żeby nikt nie zarzucił Skorży, że nie reagował...
koyoot
Senior Member

Stary 13.03.2010, 11:02
Morgenes akurat gdy Jirsak wszedl na boisko to zaprezentowal sie dobrze. I nie chodzi mi tutaj o sytyuacje w ktorej po jego strzale mogla pasc bramka, ale wprowadzil nieco uspokojenia w gre Wisly. Na chwile bo na chwile, ale jednak...
willow
a.k.a. morgenes

Stary 13.03.2010, 11:05
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Morgenes akurat gdy Jirsak wszedl na boisko to zaprezentowal sie dobrze. I nie chodzi mi tutaj o sytyuacje w ktorej po jego strzale mogla pasc bramka, ale wprowadzil nieco uspokojenia w gre Wisly. Na chwile bo na chwile, ale jednak...
Koyocie, może masz racje, że uspokoił trochę grę, ale przecież chyba nie taki jest sens zmian... wprowadz się zawodnika na boisko, aby ten spróbował odmienić losy meczy, wniósł coś do gry, w naszym konkretnym przypadku pewnie chodziło o jakieś otwierające podanie do bramki... a z tej roli się nie wywiązał.

Uspokajać grę można, jak się prowadzi....
koyoot
Senior Member

Stary 13.03.2010, 11:08
Porownaj sobie to co wyzej jeszcze napisalem. Wlasnie po jego wejsciu cos sie delikatnie zaczelo dziac w drugiej linii, jakies tam niesmiale kombinowanie akcji sie zaczelo i w dodatku niemalze bramke strzelil. W kazdym razie modlcie sie o to by Issa Ba byl zdrowy do konca rundy, bo ja moge sie zalozyc ze pozostale mecze beda wygladac identycznie jak ten dzisiejszy ze swietna obrona ale tragicznym napadem i pomoca w naszym klubie.
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.03.2010, 11:41
Mecz był lepszy z tego względu że Jaga nie murowała bramy jak Arka i grała pozycyjnie, z klepy itd więc było wiecej miejsca a i tak nie skorzystalismy z tego, bo mieć 2 sytuacje na mecz i to w pierwszych 10 minutach i ostatnich po jednej, to jest szok ;p

Borinho
Senior Member

Stary 13.03.2010, 11:55
Suma Summarum to wychodzi na to że Skorża musi pracować bo :
szkoda wypłacać mu odszkodowania przed końcem kontraktu
bo jesteśmy 1 w tabeli
bo jak zrobił dziurę w budżecie wpadką z Levadią to niech sam jako menadżer coś wymyśli jak to to zaradzić
bo w Polsce nie ma nikogo do trenowania to zostawmy go ...

Proponuje Macieja Skorżę na 10 lat w Wiśle !! .... śmiech na sali po prostu ....
Osobiście to nie rozumiem dlaczego Bednarza zwolnili bo póki co menadżer Skorża to zrobił 2 genialne transfery: Ba - co kondycji ma na 30 minut gry, Christowa zdaje się ( może się mylę ) Bułgarskiego wypalonego byłego króla strzelców ekstraklasy na którego nie stawia !!!
Co do Ba też się mogę mylić ale mam wrażenie że wielką gwiazdą która porwie grę Wisły do przodu to on nie będzie .
Borinho
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 13.03.2010, 12:03
A niema jakiejś klauzuli że drużyna gra padakę to można rozwiązać kontrakt z winy trenejro ? :/
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 13.03.2010, 12:06
Borinho
a tak pisałeś nie tak dawno.. bodaj jeszcze był Zieniu i Baszczu
Cytat:
Podsumowując to jaki ma potencjał Skorża to i tak najgorzej nie jest.... , co do stylu gry lepszy nie będzie i z tymi kopaczami nawet Kasperczak by tu nie pomógł .. Skorża i tak robi co może , ale moim zdaniem na więcej potencjalnie nie stać tych piłkarzy więc pięknej gry nie będzie , a przecież on nie będzie stylu przekładał na wynik bo inaczej go zwolnią..... Zastanawia mnie tak naprawdę co jeszcze Skora może wycisnąć z tej drużyny , właściwie odpowiedzią będą mecze wyjazdowe ... ktoś pamięta kiedy Wisła wygrała wyjazd..... Uważam że tu jest sedno sprawy... przecież to na wyjazdach mamy potworny kłopot z zdobywaniem goli i punktów. To jest klucz do wszystkiego , u siebie to jeszcze jakoś idzie jest publika jest magia stadionu która paraliżuje niektórych kopaczy....ale u siebie nikt przed Wisłą nie pęka wszyscy walczą na całego .
zresztą 3/4 piszący teraz Skorża wy.. pisało podobnie do ciebie jeszcze pare miechów wstecz

taka właśnie hipokryzja panuje na tym forum.. z kwiatka na kwiatek
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 13.03.2010 o godz. 12:08.
FraMat
Senior Member

Stary 13.03.2010, 12:06
Borinho napisał(a):Wyświetl post
Co do Ba też się mogę mylić ale mam wrażenie że wielką gwiazdą która porwie grę Wisły do przodu to on nie będzie .
On tą gwiazdą już jest.
Tylko kiedy Issa był na boisku, a zwłaszcza kiedy grał środkowego pomocnika, tylko wtedy Wisła realizowała prawdziwą grę do przodu, a nie wykopy na aferę.
Tylko on potrafił wziąc grę na siebie, tylko on potrafił reżyserować grę, tylko on potrafił zrobić różnicę.
Gdyby miał za partnerów wokół siebie chociaz dwóch zawodników tak spokojnie operujących piłką, tak dobrze grających do przodu, obraz meczu byłby zupełnie inny
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

willow
a.k.a. morgenes

Stary 13.03.2010, 12:12
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
A niema jakiejś klauzuli że drużyna gra padakę to można rozwiązać kontrakt z winy trenejro ? :/
Coś Ty, jaki szanujący się trener zgodzi się na taką klauzulę

Ja powtórzę raz jeszcze, uważam, że Skorża jest na Europę po prostu za mały, mentalnie i warsztatowo. I w świetle tego faktu nie miałbym nic przeciwko, gdyby odszedł już teraz pod jednym, istotnym warunkiem - jego miejsce zająłby dobry, doświadczony, uznany trener z zagranicy.

Minusem takiego rozwiązania byłaby konieczność wypłacenia Skorży, a pewnie kwoty to nie małe.
Plusem natomiast to, że nowy trener miałby czas, aby poukładać drużynę przed rozgrywkami europejskim, rozejrzeć się może za jakimś wzmocnieniem itd.

Oczywiście zaraz zapytacie, skąd wiem, że pod wodzą nowego trenera w ogóle awansujemy do jakichkolwiek rozgrywek. Ano tego oczywiście nie wiem, ale tak samo osoba Skorży niczego nam nie zagwarantuje. Nie mniej gdyby nam się udało jednak awansować do europejskich pucharów, to drużyna byłaby przynajmniej (mam taką nadzieję) odpowiednio do nich przygotowana.
Borinho
Senior Member

Stary 13.03.2010, 12:18
SpoXsteR napisał(a):Wyświetl post
Borinho
a tak pisałeś nie tak dawno.. bodaj jeszcze był Zieniu i Baszczu

zresztą 3/4 piszący teraz Skorża wy.. pisało podobnie do ciebie jeszcze pare miechów wstecz

taka właśnie hipokryzja panuje na tym forum.. z kwiatka na kwiatek

To bylo rok temu , ale co się stało przez ten rok ty ślepy jesteś !!!

WTEDY BYŁY JAKIEŚ GOLE I AKCJE DZIŚ

JEST LEVADIA TO NIE JEST KOMPROMITACJA TEGO NIE DA SIĘ OPISAĆ CO TO BYŁO !!! PROFESJONALNI PIŁKARZE PRZEGRALI Z PÓŁ ZAWODOWCAMI Z ESTONII CO NAWET Z OSZCZĘDNOŚCI AUTOKAREM JECHALI 1500 KM !!!
W LIDZE 3 MECZE 1 PKT 0 GOLII

I W ZESZŁYM ROKU BYŁY PRÓBY JAKIEJŚ GRY A TERAZ CO TO MA BYC TO ROKUJE JAKĄŚ NADZIEJE OBUDŹ SIĘ CZŁOWIEKU |!!!
NIE ZABIERAM MISTRZOSTW SKORŻY ALE PRZEZ ROK OPRÓCZ TEGO CO POWYŻEJ BYŁO TYLKO JEDNO ZWYCIĘSTWO W PRESTIŻOWYM MECZU Z LEGIĄ POZSOTAŁE LECH , CRACOVIA , LEGIA TO WTOPY DO TEGO LEVADIA PO KTÓREJ MIAŁA NASTOPIĆ MEGA GRA W LIDZĘ
NIE DZIĘKUJE JUŻ SKORŻY MÓWIĘ NIE !!!
Ostatnio edytowane przez Borinho : 13.03.2010 o godz. 12:23.
Borinho

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów