The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2010, 22:29
Dość przyzwoicie z tyłu,tragicznie z przodu.....nieco szczęścia i jest 1 punkt. Czy nas to cieszy? Wątpię, tak więc zmian należy się spodziewać, mam nadzieję że nie tylko w sztabie trenerskim. Niektórych "piłkarzy" nie chcę już ogladać! Sumując, z taką grą nie zasługujemy na mistrza, ani na podium. Przykre, ale prawdziwe.
Odpowiedz cytując
tomaso
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.03.2010, 22:30
A Wy dalej swoje! w 8 meczu sie nie wygra jak pierozek kwasna **** nie chce grac bo sie obrazil a z metra ciety "kim ty ****a jestes smieciu " inteligent tez sie plecami odwrocil plus Boguski i Kirm bez formy to co wy chcecie W czym tu winny trener ? nawet jakby najlepiej ustawil druzyne a czesc gra przeciw niemu to co on moze? I pewnie znow trener poleci tak jak juz to wczesniej bywalo-chociazby Lenczyk- a kopacze beda robic swoje! Czy my nie mozemy zaczac czerpac wzorcow z najlepszych wystarczy popatrzyc na Barce Dinho i E2 fikali to won! I jakos daja sobie rade bez nich nawet calkiem dobrze!
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.03.2010, 22:30
irman napisał(a):Wyświetl post
SKORŻA WON!
Czy ten Skorża robi nam to specjalnie? Czy za dwa wspaniałe mistrzostwa musi usłyszeć od nas WON? Ochłoń, zimne piwko albo spacer wokół placu zabaw...
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.03.2010, 22:33
tu trzeba sie wreszcie pozbyc zawodnikow i tyle, wystawic na liste transferowa i oczyscic druzyne,
Skorza straci prace, a dalej gracze beda sobie pogrywac,

Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

No to jak chcecie lepszej gry to powiedzcie mi:
1 w czym Łobodziński jest lepszy od innych kopaczy On nigdy nie był graczem, który wyrastał jakoś znacznie poza ligową szarzyznę.
2 kto jest winny, że Jirsak jest przeciętniakiem
3 Kto jest winien, że mamy może z 11 piłkarzy obecnie, którzy cokolwiek tam grają, a na ławce tuzy, że hoho
I tak szczęście, że Skorża zdołał wystawić 11 piłkarzy, którzy w pierwszej połowie byli lepsi od Jagi. W 2 niestety nie starczyło sił, a zmiany były bardzo kiepskie.

Małecki bez formy, Kirm bez formy(ale niecelne podania), Brożek bez formy, Boguski beznadziejny, Hristov bez formy
Bardzo na plus: Sobolewski, Diaz, nieźle Ba, obrona przeciętnie, Pawełek jak zwykle(jak zwykle 2 pomyłki, ale kilka dobrych interwencji).

Inter przegrywa z Catanią 3:1 to jest dopiero sensacja a nie nasz remis z Jagą.
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
Dubi
Senior Member

Od: 09.2004

przykro sie patrzy na naszą gre, a raczej kopaninę. oprócz WALKI - nie było niczego, zastanawiam się co zawodnicy trenuja na tygodniu ?!
DZIECI WE MGLE poraz trzeci.
nie potrafię zrozumieć jak piłkarze którzy graja ze soba tak długo - potrafia grac tak jakby sie dopiero co poznali.
a może problem jest zupelnie prozaiczny... druzyna zle przygotowana.
Trener Skorża moim zdaniem nie ma pomysłu na nową jakość,poskładac ta drużynę w całość. Brak pomysłu, brak koncepcji.
Wisła obecna nie ma cienia szansy na obrone tytułu !
Ostatnio edytowane przez Dubi : 12.03.2010 o godz. 22:40.
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 12.03.2010, 22:34
Maciusiowcy, ktorzy nadal twierdzicie, ze Skorza zaprowadzi nas na szczyty, do LM, LE i Bog wie gdzie, otworzcie oczy, bo gdybysmy dzisiaj zagrali z Levadia jestem pewien, ze bylaby powtorka z rozrywki hehe Staczamy sie, w ataku ten zespol nie istnieje, przy czym co jest szokujace indywidualnie to sa b.dobrzy zawodnicy, ktorzy sa w stanie pykac pileczke az milo. Ale jesli nie ma trenera to nie ma zespolu. Skorzy do Kasperczaka jak Lobodzinskiemu do Rooneya...
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.03.2010, 22:35
Korbit napisał(a):Wyświetl post
ja bym zostawił Skorże należy go rozliczyć za cały sezon przecież Wisła jest w pkt wyjscia <po tej kolejce dekodery i amica bedą mieć tyle samo pkt na koncie>
Ok Korbit. Załóżmy, że staje się tak, jak sobie tego życzysz. Zakładamy również, że "lejdis" w dalszym ciągu grają swoje i w efekcie tracą szansę na obronę tytułu mistrza. Powiedz mi zatem, w jaki sposób chciałbyś rozliczyć Skorżę ? Chciałbyś, żeby oddał pobory za dany okres, pozwałbyś dziada do sądu, chciałbyś mu np. skopać dupsko ?!
No bo za bardzo nie pojmuję do czego zmierzasz...
"Polityków" też się podobno rozlicza ze swoich zobowiązań i obowiązków i co ?
I nic !
Żadnej mendzie włos z głowy dotychczas nie spadł...
Odpowiedz cytując
sq
Senior Member

Od: 04.2004

Przez pierwsze 20min Jagiellonia nie istniała... potem powoli... uchodziło z Wisły powietrze.. systematycznie... cudem Pawełek obronił... i to tyle...
Jaga waleczna, Jaga zadziorna.. Wisła bezradna
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

3rider nic dodać nic ująć popieram w 1000%
Borinho
Odpowiedz cytując
podszywacz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 12.03.2010, 22:36
3rider napisał(a):Wyświetl post
Maciusiowcy, ktorzy nadal twierdzicie, ze Skorza zaprowadzi nas na szczyty, do LM, LE i Bog wie gdzie, otworzcie oczy, bo gdybysmy dzisiaj zagrali z Levadia jestem pewien, ze bylaby powtorka z rozrywki hehe Staczamy sie, w ataku ten zespol nie istnieje, przy czym co jest szokujace indywidualnie to sa b.dobrzy zawodnicy, ktorzy sa w stanie pykac pileczke az milo. Ale jesli nie ma trenera to nie ma zespolu. Skorzy do Kasperczaka jak Lobodzinskiemu do Rooneya...
Twój żałosny post obrażający trenera ni jak nie pasuje do Twojego podpisu.
Раз два трзы, Туск ухади!
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 12.03.2010, 22:37
Przykro patrzyć jak Wiśle z meczu na mecz odpływa mistrzostwo - to fakt. Lecz co z Nas za kibice skoro jeszcze nie dawno cała akcja "Łapy precz od Macieja Skorży" , skandowanie na trybunach "Maciej Skorża", a teraz chcemy go zwalniać. Gość zdobył nam 2 mistrzostwa pod rząd. Za to trzeba go cenić, szacunek na zawsze i wypowiadać się o Nim ciepłymi słowami.

Czy aby na pewno po całości to jego wina? Co było na derbach? Nasze "piłkarzyki" nie biegały. Bez biegania i walki nie ma gry. I co przegraliśmy. Lecz zmiany też dają dużo do myślenia. Łobodziński który zawala 2 mecze i dostaje szanse w 3?

Ja uważam, że wina leży po środku między piłkarzami, Skorżą, a polityką transferową [kropka!].
Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 12.03.2010, 22:40
Pierwsze co razi w oczy to calkowicie nieadekwatne zarobki w stosunku do umiejetnosci i pozytku dla druzyny. Dwa to zupelnie nic nie wnoszace zmiany, boguski i lobodzinski wygladaja b.slabo fizycznie i szybkosciowo, brak im pomyslu na gre i sprytu boiskowego, jirsak jako tako, ale daleko mi do zachwytu, w szkole dalbym mu 2. Co od obrony nie mozna miec wiekszych zastrzezen, nie czepiam sie sytuacjii dla Jagi bo one byly oczywiste ze wzgl. na przewage, szczegolnie w IIpol. meczu. O ofensywie nie chce mi sie nawet pisac, zycze sobie i wszystkim kibicom by zobaczyc ta stara, ambitna i przede wszystkim grajaca swoim stylem Wisłe.
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Jak na Polskie warunki mamy prawo wymagać jako kibice żeby coś grali. Nie płaczcie mi że nie umieją grać umieją tak że 2 mistrzostwa zdobyli a przez rok doszło tylko do kosmetycznych zmian . Jednak od czasów Levadii jest coraz więcej wpadek . Jeśli chcemy walczyć o Mistrza w Poniedziałek trzeba zaryzykować nowego trenera !!!
Skorża sam się już tylko męczy ... Szkoda jego zdrowia !!!
Borinho
Odpowiedz cytując
Daniel Alves
Senior Member

Od: 04.2008

Z drugiej strony należy pamiętać, że to głównie Skorża jest winien, że mamy 11 piłkarzy nadających się do gry. Gdyby nie jego Levadia moglibyśmy teraz być w innym punkcie niż jesteśmy.
Gdyby potrafił przekonać zawodników do takiej walki w 2 poprzednich meczach to pewnie zachowałby posadę. A tak pomimo Levadii doprowadził do 2 porażek z rzędu i remisu bez strzelenia gola. Nie sądzę żeby Cupiał 3 raz mu zaufał. Więc raczej już po Skorży. Przeraża natomiast myśl co będzie po nim. :( Zero alternatywy i duże ryzyko, że będzie gorzej.

Po sezonie musi odejść Łobodziński(niestety ale za dużo zarabia, albo się zgodzi obniżyć pensję o 30-40% w co wątpię) i Jirsak(on już osiągnął apogeum i ma mały potencjał).
Ostatnio edytowane przez Daniel Alves : 12.03.2010 o godz. 22:42.
Wisłaaa! Wisłaaa!
Jesteśmy Wisłą Krakow i dumą dla Polakow...
i tak jest od stu lat.
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.03.2010, 22:42
Denethor nie chodzi mi o to poprostu dajmy mu szanse po trzech meczach nie mozemy juz wieszać psów może uda mu sie przekierować w tej drużynie,że samymi nazwiskami meczu nie wygrają talent napewno Skorża ma pewnie gorzej z siłą przebicia jeżeli mu sie nie uda to won a jak sie uda to chyle czoła ps jakbym miał w drużynie takie drewno jak łobo sam bym sie podał do dymisji
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Stary 12.03.2010, 22:44
Denethor nie chodzi mi o to poprostu dajmy mu szanse po trzech meczach nie mozemy juz wieszać psów może uda mu sie przekierować w tej drużynie,że samymi nazwiskami meczu nie wygrają talent napewno Skorża ma pewnie gorzej z siłą przebicia jeżeli mu sie nie uda to won a jak sie uda to chyle czoła ps jakbym miał w drużynie takie drewno jak łobo sam bym sie podał do dymisji
PO TRZECH MECZACH !!
A gdzieś ty się podziewał w poprzedniej rundzie ?!
"Coś" kolega przespał chyba ....
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.03.2010, 22:44
macie pretensje do kontraktu Wociecha Łobodzinskiego, ale sama rada nadzorcza sie zgodzila na ten kontrakt, Cupial ma do dupy doradcow i tyle, slucha sie ich, zamiast sprowadzic jakis konretnych ludzi z zagranicy ktorzy wiedza na czym polega profesjonalne rzadzanie klubem to woli sluchac pana Rogali i ludzi z Telefoniki ktorzy sa ekspertami w swoich dziedzinach a nie prowadzeniu klubu pilkarskiego.
Kto za Skorze?przyjdzie nowy, pare meczy bedzie ok a potem zas co nie ktorym pilkarzykom sie odwidzi wiekszosci to Polacy ktorzy nie maja za grosz ambicji i zas trener bedzie fee i tak w kolku, wystawic co nie ktorych pilkarzy na liste transferowa i wyczyscic atmosfere

Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 12.03.2010, 22:45
Borinho napisał(a):Wyświetl post
Jak na Polskie warunki mamy prawo wymagać jako kibice żeby coś grali. Nie płaczcie mi że nie umieją grać umieją tak że 2 mistrzostwa zdobyli a przez rok doszło tylko do kosmetycznych zmian . Jednak od czasów Levadii jest coraz więcej wpadek . Jeśli chcemy walczyć o Mistrza w Poniedziałek trzeba zaryzykować nowego trenera !!!
Skorża sam się już tylko męczy ... Szkoda jego zdrowia !!!
Tak samo jestem wk...ony tylko co przyjdzie Kulawik? bez sensu
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.03.2010, 22:47
Dani Alves uważasz że Sobol na + chłopie gdzie masz oczy!! widziałeś jak on odstaje i odpuszcza? to nie ten facet z zeszłego sezonu czy nawet rundy.. on się kończy jak Mauro niestety..

ps. koyot zgadzam się z Tobą co do stylu gry..
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 12.03.2010 o godz. 22:50.

Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Stary 12.03.2010, 22:47
ok ale w poprzedniej rundzie wypracował z nimi przewage 5 pkt to sie liczy fakt przegrali tak ważne mecze to boli i to bardzo ale umiał wygrywać z słabymi czego legia nie potrafi cóż teraz jest inaczej<patrz arka> ja jestem za tym żeby dać mu szanse a to że Boss mu nie da to juz inna sprawa
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.03.2010, 22:48
Ja nie chce nic mowic ale ja mam glupie wrazenie ze taka pilke gramy juz od bardzo bardzo dawna, klania sie juz Engel nawet chyba.

A sklad od tamtego czasu bardzo podobny. I glowa druzyny tez bardzo podobna. Kurde marze o tym by sprowadzic tu mlodych wybijajacych sie wilkow do Wisly.
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Stary 12.03.2010, 22:48
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Tak samo jestem wk...ony tylko co przyjdzie Kulawik? bez sensu
No to dalej trzymaj sobie Skorże i dalej bądź wk.^*^*y !!!
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Stary 12.03.2010, 22:49
skorża na 80 meczy przegrał bodajrze 10 podczas transmisji było szkoda ze 5 w tej rundzie...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.03.2010, 22:49
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Kurde marze o tym by sprowadzic tu mlodych wybijajacych sie wilkow do Wisly.
Rozumiem, że nadal pod wodzą Skorży?

Bez szans.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Stary 12.03.2010, 22:50
szkoda ze hristov zamiast łobo nie wszedł
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.03.2010, 22:50
Szczerze wolfy? Tak pod wodza Skorzy. Dac jemu poustawiac druzyne w taki sposob jak on chce a nie ustawiac druzyne tak jak chca pilkarze. Bo niestety z czyms takim widac mamy teraz do czynienia.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.03.2010, 22:51
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Dani Alves uważasz że Sobol na + chłopie gdzie masz oczy!! widziałeś jak on odstaje i odpuszcza? to nie ten facet z zeszłego sezonu czy nawet rundy.. on się kończy jak Mauro niestety..
Odczep się od Mauro bo zagrał dziś całkiem niezły mecz

Odra ma 7 punktów w trzech spotkaniach a w tym mecz z (L)

Wisła ma 1 punkt. Żal dupę ściska.
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Stary 12.03.2010, 22:53
ok ale w poprzedniej rundzie wypracował z nimi przewage 5 pkt to sie liczy fakt przegrali tak ważne mecze to boli i to bardzo ale umiał wygrywać z słabymi czego legia nie potrafi cóż teraz jest inaczej<patrz arka> ja jestem za tym żeby dać mu szanse a to że Boss mu nie da to juz inna sprawa
Nie zapomnij o:
Tottenhamie, Levadii, Legii, Amice czy też Com(P)archu...
Dał/dali dupy w najistotniejszych momentach, w najważniejszych meczach !!
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.03.2010, 22:55
Punkt wywalczony na niesamowitym farcie!Panowie, prawda jest brutalna - gramy NAJGORSZĄ piłkę w lidze na ten moment!
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów