The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Tisu
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.12.2009, 17:54
Z naszego punktu widzenia , lepiej żeby Hutnik upadł.A Ci co twierdzą inaczej niech przypomną sobie że w takim samym miejscu około 8 lat temu była Cracovia.Co się działo dalej , wszyscy pamiętamy.

dawidTS
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 03.12.2009, 17:58
my przecież przed erą Cupiała na nadmiar pieniędzy też nie narzekaliśmy..i zastanawia się kiedy my byliśmy(może nie w takiej samej sytuacji ale podobnej) to kibice HKS(o KSC nie mówię bo byli w najgorszej sytuacji z całej trójki) się nad nami rozczulali ?
TYLKO CW3L3 NOSZA ZELE !
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.12.2009, 18:03
jak to jest że kiedy LEGIA potrzebuje wsparcia kibiców w walce z iti wszyscy pałaja pokazania że kibice są wielką rodzina ,kiedy HUTNIK przeżywa mam nadzieje chwilowo ciężkie chwile ludzie piszą ,super, fajnie jednego mniej ! tymbardziej że HUTNIK nikogo o nic nie prosi!
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.12.2009, 19:28
Jarza napisał(a):Wyświetl post
Takich farmazonów to dawno już nie czytałem....
Co Ty boisz się Hutnika? Teraz jest HKS i co? Ilu mamy kibiców w NH - ogromną liczbę, więc nie sądzę żeby sytuacja miała się zmienić tylko dlatego że Hutnik by się odrodził. Są konkretne osiedla gdzie po prostu jest się za konkretnym klubem i to się nie zmienia.

Skoro masz obawy przed Hutnikiem to ja się nie chcę pytać co sądzisz o Cracovii...
Kraków, to nie Poznań gdzie jest jeden klub - tu zawsze była rywalizacja i taka jest potrzebna - bo rywalizacja to progres.
Kiedyś też było nie do pomyślenia, że Cracovia tak urośnie w siłę, tak samo było z Widzewem. Pojawi się kilka silnych i zdecydowanych jednostek i będziemy znów przerabiać lata 90-dziesiąte. Będą hasać po Nowej Hucie, ale Ty wtedy będziesz mówił - jest rywalizacja, jest progres
W życiu ważne są tylko chwile...
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 03.12.2009, 19:59
SkMk- Zwykli kibice Hutnika na Wiśle nie są raczej potrzebni a "ważni" z Hks-u na pewno nie zmienią wiary.. Najlepiej zając sie swoim gniazdem i zadbać o młodych
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 03.12.2009, 20:10
Jarza napisał(a):Wyświetl post
Takich farmazonów to dawno już nie czytałem....
Co Ty boisz się Hutnika? Teraz jest HKS i co? Ilu mamy kibiców w NH - ogromną liczbę, więc nie sądzę żeby sytuacja miała się zmienić tylko dlatego że Hutnik by się odrodził. Są konkretne osiedla gdzie po prostu jest się za konkretnym klubem i to się nie zmienia.

Skoro masz obawy przed Hutnikiem to ja się nie chcę pytać co sądzisz o Cracovii...
Kraków, to nie Poznań gdzie jest jeden klub - tu zawsze była rywalizacja i taka jest potrzebna - bo rywalizacja to progres.
Takich farmazonów to natomiast ja dawno nie czytałem. Są konkretne osiedla gdzie po prostu jest się za konkretnym klubem i to się nie zmienia? Nie jesteś w stanie wymienić w Krakowie żadnych osiedli, które się przerzuciły? Tak, jak już padło wyżej - nie tak dawno w podobnej sytuacji była Cracovia, a teraz jakoś kawałek miasta im jednak kibicuje. Mało Wam parchów w mieście, że tak płaczecie nad Hutnikiem? Ok-szkoda klubu, ale SkMk ma rację - dla nas to lepiej.
Ostatnio edytowane przez Ar222 : 03.12.2009 o godz. 20:14.
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 03.12.2009, 20:32
Ar222 napisał(a):Wyświetl post
Takich farmazonów to natomiast ja dawno nie czytałem. Są konkretne osiedla gdzie po prostu jest się za konkretnym klubem i to się nie zmienia? Nie jesteś w stanie wymienić w Krakowie żadnych osiedli, które się przerzuciły? Tak, jak już padło wyżej - nie tak dawno w podobnej sytuacji była Cracovia, a teraz jakoś kawałek miasta im jednak kibicuje. Mało Wam parchów w mieście, że tak płaczecie nad Hutnikiem? Ok-szkoda klubu, ale SkMk ma rację - dla nas to lepiej.

Fajnie napisane mało wam parchów w mieście? J....ć Hutnika i tyle!!!
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 03.12.2009, 20:56
Tisu napisał(a):Wyświetl post
Trzeba uważać , żeby druga strona Błoń ich nie przygarnęła.
Nie to zebym sie mieszał to krakowskich klimatów (sympatia do Hutnika jakas tam kiedys u mnie byla - Szypowski, Yahaja, piekne lata 90te ) moim zdaniem dziwna opinia.

Uwazac to znaczy co? Przekonac by poszli na Wisłe, a nie Cracovie? Po co Wisle tacy kibice? Chciałbys z takimi 'kibicowac'?

P.S. Czy Hutnik byl kiedys FC Wisły?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.12.2009, 21:00
I pojdzie w Polske ze polujemy na Hutnika zeby do nas przeszli
Niektorzy powinni sie zastanowic piecdziesiat razy zanim cos napisza bo potem tylko wstyd.
WISŁA PANY !!
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 03.12.2009, 21:50
Nigdzie nie napisałem, że jak Hutnik upadnie to Gumiory przyjdą do nas. Chodzi o młodych ludzi, nieukierunkowanych kibicowsko, którzy zamiast na SS trafią na Reymonta. Nie osłabiajcie mnie tekstami o strachu albo obawach, bo nie o to tu chodzi.
W życiu ważne są tylko chwile...
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 03.12.2009, 22:06
Hutnik swoją 'oryginalną' polityką w latach 90 tych doprowadził to tego że został właściwie tylko w starej części Huty i tam trzyma się chyba dobrze, ale faktycznie gdyby upadł całkowicie to i tam ich dominacja powoli by wygasała.
94 - Allah Akbar!!
tswpc
Member

Od: 03.2008

Stary 03.12.2009, 22:54
a jaka to była polityka?
JAGIELLONIA BIAŁYSTOK
Dorda
Junior Member

Od: 09.2003

Stary 03.12.2009, 23:56
a ja z innej beczki ... jaki był wynik ostatniego meczu z Gumiorami?
Ojczyzna Polska miasto Kraków
Niechaj nam żyją tysiące lat
Wraz z nimi w blasku Białej Gwiazdy
Kochana nasza WISEŁKA

TYLKO WISŁA
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 05.12.2009, 03:12
tswpc napisał(a):Wyświetl post
a jaka to była polityka?
W dużym skrócie , kibice Hutnika zgrywali wielkich antywiślaków, próbując 'wąchać się' ze starozakonnymi.Plan był pewnie taki by mieć wsparcie w walce - efekt - jedyny możliwy z dzisiejszej perspektywy czyli przerzuty= czerwono biały rak ich wchłonął.

Tak w ogóle to ja nie czuje się kompetentny by mówić o tych sprawach ale dobrych kilka lat dzień w dzień bywałem w Hucie i nie można było tego nie zauważyć.A to był ten przełom.
94 - Allah Akbar!!
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.12.2009, 08:40
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
jak to jest że kiedy LEGIA potrzebuje wsparcia kibiców w walce z iti wszyscy pałaja pokazania że kibice są wielką rodzina ,kiedy HUTNIK przeżywa mam nadzieje chwilowo ciężkie chwile ludzie piszą ,super, fajnie jednego mniej ! tymbardziej że HUTNIK nikogo o nic nie prosi!
Bo Hutnik to lokalny rywal a Legia jest gdzieś tam daleko. A moim marzeniem jest 1 miasto 1 klub i tym klubem ma być Wisła

PS
Hutnicy tak nas kochają że wolą latających z siekierami parchów niż jak sami piszą cupiałowców i kibiców sukcesu z TSW... to niech spadają

(ale jak czasami czytam "płacze" niektórych Wiślaków na forum to nie wiem czy nie jest w tym trochę racji....)
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 05.12.2009 o godz. 08:57.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
kaco1985
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.12.2009, 11:12
Dorda napisał(a):Wyświetl post
a ja z innej beczki ... jaki był wynik ostatniego meczu z Gumiorami?
Jesli sie nie myle...

16.06.2007 Wisła II Kraków - Hutnik Kraków 2-0

2 kolejka sezonu 1996/97 Hutnik - Wisła 2-0
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
massoud
Banita

Stary 21.12.2009, 12:58
Ponoć wczoraj mieli się zebrać wszyscy akcjonariusze i właściciele i ostatecznie zadecydować o przyszłości HKSu, ale..
Cytat:
Inwestor nie dojechał bo zasypało drogi!! Atak zimy!! Może teraz taką będą mieć wymówkę Więc pewnie znowu przesuną w czasie a potem juniorów na boisko i łapu capu kasa od wc a po wakacjach zwijamy żagiel i po spółce.. tak to widzę.
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 21.12.2009, 14:47
Kiedy byl taki fajny informacyjny temat ale zamkniety wiec zadam, pytanie tu : Dlaczego mowi sie na nich Gumiory?
Jovanovic - masz plusa.
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.12.2009, 14:53
Głowy nie dam ale chyba w okolicach ich stadionu jest/była fabryka gumiaków
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 21.12.2009, 15:00
Ja znowu słyszałem, że po prostu w latach 50" gdy budowano Nową Hutę, powszechnym obuwiem z racji jednego wielkiego placu budowy, były gumiaki...
Ddf
hunter
Senior Member

Stary 21.12.2009, 15:05
A w gumiakach chodzono dlatego, że starą część Huty budowano na podmokłym terenie, gdzie u samego początku po prostu taplano się w błocie.

Ponadto sama nazwa stadionu Hutnika już nieco mówi o tym, co było w jego miejscu przed zbudowaniem.
kazimierz pawlak
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 22.12.2009, 17:32
Pozwolę sobie zamieścić jedną z wypowiedzi z forum Hutnika:
Cytat:
Kierujący tym klubem od 60 lat są tego klubu zakałą. Tak było i tak jak się okazuje jest. Ktoś z kierownictwa klubu kto wypowiada publicznie takie słowa jak te z dzisiejszej GW powinien zapaść się pod ziemię. Zawsze wokół Hutnika miała utrzymywac się aura tajemniczości, wszystko pod stołem-transfery, kasa etc. Modernizacja zarządzania tego klubu była zawsze zatrzymywana przez beton. To jak dzisiaj piłkarzy w duzej mierze wychowanków Hutnika potraktował zarząd SSA nie pozwolili sobie na to najbezczelniejsi z darmozjadów zarządowych-Popiołek z Kowalskim! Ci panowie powinni zabrac swoje rzeczy i zniknąć z powierzchni ziemi. Pisałem kilka tygodni temu w tym temacie że jedynym rozwiązaniem jest przekazanie kontroli nad sprawami bieżacymi Hutnika i opieki nad drużyną SPMTS Hutnik. Zmarnowano czas, dano kilka kropel nadziei piłkarzom i kibicom. I lipa. Nic tutaj się nie zmieni. SSA musi upasc, musi zostac zdewastowana. Tylko na doszczętnych gruzach SSA mozna zbudowac bezpiecznie nowego Hutnika, bez tych dzisiejszych twarzy, bez Gila i marnych wspomnień. Na Ptaszyckiego 4 wszystkie postaci związane z SSA powinny miec najnormalniejszy zakaz wstepu.
Przypomnę jak z bagna podobnego jak nasze wyciągano Cracovię. Pojawiali się zbawcy, nowi prezesi, mordy pełne obietnic, audiencje u JP II. Musiał pojawic się Misior z mocnym wsparciem kibiców. Dzisiejsze Pasy odrodziły trybuny, kibice, działania od podstaw. dopiero pozniej naeszła gotówka comarchu, wsparcie miasta. Pierwsze pieniadze dla Pasów sam przegłosowywałem dzieki umowie dzentelmenskiej, ze juz w nowym naszym budzecie dostane gwarancje na wsparcie modernizacji obiektów Hutnika, i poszło.
A te narzekania na "miasto" - o co? 10 milionow na inwestycje, nowe obiekty, SSA podwykonywała nawet dodatkowe malowanie ogrodzenia!!! Gila- przecież z błazna mogła wyjsc tylko błazenada czy inne utyskiwania są żenujące. Jesli trybuny pozwolą na panoszenie się dziwnych postaci po pawilonie piłkarskich Hutnika to znaczy, że to miejsce a nie stadion jest jedynym, który pozostanie dla zaspokojenia "emocji" pilkarskich. Dzisiejszymi wypowiedziami zarzad SSA pokazał co sądzi o Hutniku, wychowankach, pracy przez lata trenerów SPMTS i maksymalnego zaangazowania w swoją misję. Marnujecie tutaj czas, tak jak pilkarze zmarnowali go w minionych miesiącach. Niech ta przekleta dla Hutnika SSA zginie. Raz na zawsze. Wesołych Świąt dla piłkarzy i kibiców Hutnika.
Od siebie dodam, że KS Hutnik (od 2002 r. Sportowa Spółka Akcyjna) zaczął staczać się po równi pochyłej już chwilę po spadku z ekstraklasy(1997). Wkrótce niespełna 3 lata później w okrągłą 50 rocznicę powstania klubu Hutnik podejmował już na swoim boisku drużyny pokroju Proszowianki Proszowice czy LKS Niedźwiedź w rozgrywkach 3 ligi.W tym sezonie udaje się jeszcze powrócić do 2 ligi by znów po roku gry opuścić zaplecze ekstraklasy.Brak pieniędzy oraz trzecio/czwartoligowy marazm trwa po dziś dzień. A jakie są tego powody? Powodów jest wiele poza nieudolnością i całkowitą niegospodarnościa władz tego klubu, i niezliczonymi przekrętami kończąc na całkowitym braku pojęcia o polityce transferowej i zerowym marketingu klubu. Huta tak na dobrą sprawę dekadę temu dała sobie spokój z godziwym finansowaniem klubu. Koncern Mittal, który przejął hutę mimo rzekomych starań Majchrowskiego nie wykazał zainteresowania w finansowanie klubu i sprawa ucichła.

Na ostatnim walnym zgromadzeniu zarząd poinformował iż klub nie przestaje póki co istnieć, co więcej ogłosił oficjalnie o zainteresowaniu w zainwestowanie w Hutnika dwóch firm: jedna polska zaś druga niemiecka firma działająca w branży paliwowej. Nazwy firm objęte zostały jak to prezes Hutnika rzekł "tajemnicą handlową" i konkrety podane zostaną 20 grudnia. Dziś mamy 22 grudnia i cisza, czyżby inwestorzy się rozmyślili, albo może istnieją oni tylko w wyobraźni prezesa? Czy może zarząd Hutnika przeciąga na siłe fakt likwidacji spółki by doczekać gry Wisły i Cracovii i uczknąć troche grosza z wynajmu stadionu a później zawinąć kram i do widzenia. Wszakże sami od 7 miesięcy ponoć wypłat nie dostają, a pan prezes informuje że sam ma inne propozycje pracy, jednak pozostaje na stołku twierdząc że pragnie ratować klub. Co wyniknie z tego teatrzyku czas pokaże.

Na wiosnę Hutnik teoretycznie ma grać, jednak najlepsi piłkarze zespołu na czele z Krzysztofem Świątkiem, (którym interesuje sie Cracovia, był także na testach w Lechii) wystąpili do MZPN o rozwiązanie kontraktów z winy klubu. Piłkarze do wczoraj czekali na wypłatę zaległości.

Na koniec chciałbym skomentować nazywanie Hutnika "klubem osiedlowym". Idąc tym tokiem rozumowanie obrazacie nawet Unię Tarnów, która jako najsilniejsza drużyna w ponad stutysięcznym Tarnowie przyciaga na mecze 300-500 osób, a nie ma w promieniu 10 km dwóch drużyn ekstraklasy. Poza tym oseidlowy klubik raczej nie odnosi wielokrotnych mistrzostw Polski w różnych dziedzinach sportu. (<Dla ciekawskich>
kazimierz pawlak
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 22.12.2009, 17:34
Cytat:
Kierujący tym klubem od 60 lat są tego klubu zakałą. Tak było i tak jak się okazuje jest. Ktoś z kierownictwa klubu kto wypowiada publicznie takie słowa jak te z dzisiejszej GW powinien zapaść się pod ziemię. Zawsze wokół Hutnika miała utrzymywac się aura tajemniczości, wszystko pod stołem-transfery, kasa etc. Modernizacja zarządzania tego klubu była zawsze zatrzymywana przez beton. To jak dzisiaj piłkarzy w duzej mierze wychowanków Hutnika potraktował zarząd SSA nie pozwolili sobie na to najbezczelniejsi z darmozjadów zarządowych-Popiołek z Kowalskim! Ci panowie powinni zabrac swoje rzeczy i zniknąć z powierzchni ziemi. Pisałem kilka tygodni temu w tym temacie że jedynym rozwiązaniem jest przekazanie kontroli nad sprawami bieżacymi Hutnika i opieki nad drużyną SPMTS Hutnik. Zmarnowano czas, dano kilka kropel nadziei piłkarzom i kibicom. I lipa. Nic tutaj się nie zmieni. SSA musi upasc, musi zostac zdewastowana. Tylko na doszczętnych gruzach SSA mozna zbudowac bezpiecznie nowego Hutnika, bez tych dzisiejszych twarzy, bez Gila i marnych wspomnień. Na Ptaszyckiego 4 wszystkie postaci związane z SSA powinny miec najnormalniejszy zakaz wstepu.
Przypomnę jak z bagna podobnego jak nasze wyciągano Cracovię. Pojawiali się zbawcy, nowi prezesi, mordy pełne obietnic, audiencje u JP II. Musiał pojawic się Misior z mocnym wsparciem kibiców. Dzisiejsze Pasy odrodziły trybuny, kibice, działania od podstaw. dopiero pozniej naeszła gotówka comarchu, wsparcie miasta. Pierwsze pieniadze dla Pasów sam przegłosowywałem dzieki umowie dzentelmenskiej, ze juz w nowym naszym budzecie dostane gwarancje na wsparcie modernizacji obiektów Hutnika, i poszło.
A te narzekania na "miasto" - o co? 10 milionow na inwestycje, nowe obiekty, SSA podwykonywała nawet dodatkowe malowanie ogrodzenia!!! Gila- przecież z błazna mogła wyjsc tylko błazenada czy inne utyskiwania są żenujące. Jesli trybuny pozwolą na panoszenie się dziwnych postaci po pawilonie piłkarskich Hutnika to znaczy, że to miejsce a nie stadion jest jedynym, który pozostanie dla zaspokojenia "emocji" pilkarskich. Dzisiejszymi wypowiedziami zarzad SSA pokazał co sądzi o Hutniku, wychowankach, pracy przez lata trenerów SPMTS i maksymalnego zaangazowania w swoją misję. Marnujecie tutaj czas, tak jak pilkarze zmarnowali go w minionych miesiącach. Niech ta przekleta dla Hutnika SSA zginie. Raz na zawsze. Wesołych Świąt dla piłkarzy i kibiców Hutnika.
Od siebie dodam, że KS Hutnik (od 2002 r. Sportowa Spółka Akcyjna) zaczął staczać się po równi pochyłej już chwilę po spadku z ekstraklasy(1997). Wkrótce niespełna 3 lata później w okrągłą 50 rocznicę powstania klubu Hutnik podejmował już na swoim boisku drużyny pokroju Proszowianki Proszowice czy LKS Niedźwiedź w rozgrywkach 3 ligi.W tym sezonie udaje się jeszcze powrócić do 2 ligi by znów po roku gry opuścić zaplecze ekstraklasy.Brak pieniędzy oraz trzecio/czwartoligowy marazm trwa po dziś dzień. A jakie są tego powody? Powodów jest wiele poza nieudolnością i całkowitą niegospodarnościa władz tego klubu, i niezliczonymi przekrętami kończąc na całkowitym braku pojęcia o polityce transferowej i zerowym marketingu klubu. Huta tak na dobrą sprawę dekadę temu dała sobie spokój z godziwym finansowaniem klubu. Koncern Mittal, który przejął hutę mimo rzekomych starań Majchrowskiego nie wykazał zainteresowania w finansowanie klubu i sprawa ucichła.

Na ostatnim walnym zgromadzeniu zarząd poinformował iż klub nie przestaje póki co istnieć, co więcej ogłosił oficjalnie o zainteresowaniu w zainwestowanie w Hutnika dwóch firm: jedna polska zaś druga niemiecka firma działająca w branży paliwowej. Nazwy firm objęte zostały jak to prezes Hutnika rzekł "tajemnicą handlową" i konkrety podane zostaną 20 grudnia. Dziś mamy 22 grudnia i cisza, czyżby inwestorzy się rozmyślili, albo może istnieją oni tylko w wyobraźni prezesa? Czy może zarząd Hutnika przeciąga na siłe fakt likwidacji spółki by doczekać gry Wisły i Cracovii i uczknąć troche grosza z wynajmu stadionu a później zawinąć kram i do widzenia. Wszakże sami od 7 miesięcy ponoć wypłat nie dostają, a pan prezes informuje że sam ma inne propozycje pracy, jednak pozostaje na stołku twierdząc że pragnie ratować klub. Co wyniknie z tego teatrzyku czas pokaże.

Na wiosnę Hutnik teoretycznie ma grać, jednak najlepsi piłkarze zespołu na czele z Krzysztofem Świątkiem, (którym interesuje sie Cracovia, był także na testach w Lechii) wystąpili do MZPN o rozwiązanie kontraktów z winy klubu. Piłkarze do wczoraj czekali na wypłatę zaległości.

Na koniec chciałbym skomentować nazywanie Hutnika "klubem osiedlowym". Idąc tym tokiem rozumowanie obrazacie nawet Unię Tarnów, która jako najsilniejsza drużyna w ponad stutysięcznym Tarnowie przyciaga na mecze 300-500 osób, a nie ma w promieniu 10 km dwóch drużyn ekstraklasy. Poza tym oseidlowy klubik raczej nie odnosi wielokrotnych mistrzostw Polski w różnych dziedzinach sportu. (<Dla ciekawskich>
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 22.12.2009, 18:20
kazimierz pawlak napisał(a):Wyświetl post
To, może nie osiedlowym tylko dzielnicowym?

Nie mają tutaj nic do rzeczy wyniki czy frekwencja. Zwyczajnie chodzi o to, że poza Nową Hutą, Hutnik kibiców nie posiada. Tyle.

Przykład z Unią nie na miejscu, tam Tarnów jest przez nią zdominowany. Cały. To, że mają marną frekwencję to inna sprawa, i wpływa na to wiele czynników...
Ddf
spartan
Senior Member

Stary 22.12.2009, 21:14
kazimierz pawlak napisał(a):Wyświetl post

<Dla ciekawskich>[/URL]
Wydaje się, że Konrad wyjawił meritum.
Nie lubię Hutnika- tak jak nie lubię każdego klubu, który mógłby konkurować z Wisłą na jakiejkolwiek płaszczyźnie. To potencjalny rywal więc jego siła nie leży w moim/Wisły interesie - i nie przekona mnie bajdurzenie: "Nie ma silnej Wisły bez silnej Cracovii i na odwrót" (Zamiast Pasów można sobie w to miejsce wrzucić dowolny klub lub klubik)
A Hutnik jest klubem o bardzo lokalnym znaczeniu. Dzielnicowym. Już nawet szukałem w pamięci podobnych przykładów. Utytułowanych acz bardzo lokalnych i niezbyt lubianych poza najbliższą okolicą. Np Saloniki. PAOK i Iraklis. Coś na wzór HTSu.Jednak to nie to samo. Bo z Iraklisem jednak utożsamia się lokalna społeczność a z HKSem? Po upadku Kombinatu (celowo nie piszę Huty) jakoś niewiele można było zrobić wśród tzw small biznesu. I nie jest to przypadek. Klub pewnie będzie istniał. I dobrze ale na zasadach amatorskich i młodzieżowych. Czego mu życzę bo jak napisałem na wstępie nie chcę silnego Hutnika, Pasów ani nawet Victorii Kobierzyn )
ANTY-RABBIN-FRONT
Daja`n
Senior Member

Stary 05.01.2010, 13:04
Daja`n napisał(a):Wyświetl post
Fajnie napisane mało wam parchów w mieście? J....ć Hutnika i tyle!!!
Za taką wypowiedź dostałem miesiąc bana!!!Kogoś chyba głowa boli.Na forum można gorsze wyrazy przeczytać drogi moderatorku.Miesiąc bana za dwie litery i parę kropek ale jaja.To jak napisałbym cały wyraz to dostałbym na cały rok bana.Ale co tam pozdrawiam Cię banujący moderatorku z Qrdwanowa FORZA WISŁA!!!
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 18.01.2010, 23:10
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664

To koniec Hutnika Kraków? MZPN rozwiązał umowy jedenastu zawodników

Nic nie dały prowadzone w poniedziałek od rana ostatnie rozmowy szefów Hutnika Kraków z zawodnikami trzecioligowej drużyny piłkarskiej i Małopolski Związek Piłki Nożnej rozwiązał kontrakty jedenastu graczy z winy klubu. Przypomnijmy, że poszło jak zwykle o pieniądze, których piłkarze nie dostawali od ponad siedmiu miesięcy, gdyż bardzo zadłużony Hutnik po prostu ich nie ma.

- Takie postanowienie zawsze jest w interesie zawodników i liczyliśmy się, że teraz może właśnie zostać podjęte - przyznaje wiceprezes krakowskiego klubu Andrzej Szmyt - Musimy jeszcze zobaczyć uzasadnienie tej decyzji, ale na pewno będziemy się od niej odwoływać. Bo musimy ratować klub, zwłaszcza że ci piłkarze odejdą od nas za darmo.

- Nie godziliśmy się na inne rozwiązania. Teraz będziemy mogli spokojnie przenieść się do innych drużyn. Sam jeszcze nie wiem, gdzie będę grał. Zapytania były bowiem z klubów nie tylko trzeciej ligi, ale także z drugiej i czwartej - mówi najstarszy piłkarz zespołu i jego kapitan Marcin Pasionek, który być może przeniesie się do Szreniawy Nowy Wiśnicz.

- Prezesi nie mieli nam co zaproponować, bo przecież nie mają pieniędzy, a o to cały czas chodziło - dopowiada uczestnik rozmów, Krzysztof Świątek, który już we wtorek ma związać się z Podbeskidziem Bielsko-Biała.

W gronie tych zawodników, których umowy zostały rozwiązane, znajdują się jeszcze Rafał Brzeziański, Paweł Czajka, Wojciech Dziadzio, Arkadiusz Garzeł, Sebastian Jagła, Piotr Gładysz, Paweł Pyciak, Michał Suchan, Krzysztof Świątek, Rafał Tabak. Pyciak z Rafałem Gilem (kontrakt skończył mu się 31 grudnia) przeniosą się do Sandecji Nowy Sącz, Dziadzio podobno ma podjąć treningi z Okocimskim Brzesko, a Czajka przymierzany jest do Przeboju Wolbrom. Jagłą podobno ma być zainteresowany Bruk-Bet Nieciecza, a pozostali też w szybkim tempie wywędrują z Suchych Stawów - niektórzy, jak Tabak, być może klasę niżej do Szreniawy Nowy Wiśnicz.

Oznacza to tylko jedno - rozpad drużyny Hutnika, która jest liderem III ligi. W poniedziałkowych zajęcia brało udział tylko trzynastu młodych piłkarzy, ale część z nich też może się przenieść do innych klubów. Adrian Jurkowski wiązany jest z Widzewem Łódź, Dawid Szewczyk ma wyjechać do Niemiec (wierzyć się nie chce, ale pada nazwa FC Nurnberg), z kolei Michał Nawrot być może trafi do Okocimskiego, chociaż podobno ma szansę trafić jeszcze wyżej.

- Jest bardzo prawdopodobne, że wiosną zabraknie Hutnika w rozgrywkach trzeciej ligi - mówi prezes Szmyt.
Ave
Wisła
massoud
Banita

Stary 09.03.2010, 11:58
podobno klub ma ogłosić bankructwo i zacząć od 5. ligi

albo druga opcja rozwiązują klub a KIBICE powołują Hutnika w klasie C.

MANIFEST http://www.hutnik-krakow.pl/index.html
Daja`n
Senior Member

Stary 09.03.2010, 12:15
A kogo to interesuje że Hutnik upada?Bo jak kiedyś mieli spotkać się żeby protestować przeciwko grze Wisły i Cracovii na ich stadionie to nawet dziesięciu osób nie uzbierali.Więc jak słyszę że powstanie Nowy Hutnik powołany przez kibiców to śmiać mi się chce.Ilu jest tych prawdziwych kibiców Hutnika bo jak dla mnie to oni są jak Yeti nikt nigdy go nie widział.
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.03.2010, 12:52
O czym Ty piszesz? Popatrz na ich mecze z zeszłego sezonu, popatrz na ich liczby u siebie i wyjazdowe, a potem się wypowiadaj. Przewyższają naszą sąsiadkę kibicowsko o lata świetlne, z tą tylko różnicą że ta druga ma więcej fanów dzięki krakowskiej yntelygency, JP II, Żydom i innym w których kręgach modne było chodzenie na jej mecze.

Popatrz na historię tego klubu, występy w pucharach, na bazę treningową, na wychowanków. Hutnik ma znacznie większe prawo do istnienia od naszej uciemiężonej sąsiadki, która niestety ma wpływowych fanów od Lassoty na Majchrowskim kończąc.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów