|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Kolejna szansa na punkty i na zmazanie niedobrego wrazenia z porazek z PGE i z Arką. Ten mecz da nam odpowiedz czy Skorza jeszcze ma wplyw na ta druzyne czy juz kazdy robi co chce. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Remis biorę w ciemno. Jak Lech wygra w Bełchatowie to będzie ciężko obronić MP. Porażka z Jagą praktycznie oznacza walkę o 2. miejsce z równie beznadziejnie grającą Legią, która również powinna przegrać dwa ostatnie mecze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Paradoksalnie czuję, że może być dobrze. Biorąc pod uwagę zerowy współczynnik racjonalności w naszej lidze, to skoro my przegraliśmy ostatni mecz u siebie z badziewiem, Jaga wygrała ze średnio mocnym Śląskiem wyjazd, to teraz powinniśmy wygrać wyjazd do Jagi
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
O ile nic gwałtownego nie zdarzy się do meczu z Jagą to kolejny brak wygranej już może, moim zdaniem, przełożyć się na ruchy personalne w klubie.
Bilans 3 pkt w 3 meczach i tak będzie tragiczny, ale jeśli po tych 3 meczach będzie jakikolwiek inny bilans to będziemy w naprawdę głębokiej dupie... Oby okazało się, że gorzej niż teraz już być nie może. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
No nie jest to na pewno dobry mecz na próbę odbudowania...
My gramy największy syf od kilku lat. Pawełek popełnia babole w dosłownie każdym meczu, ostoja obrony Marcelo trochę obniżył loty, pomoc i atak to nawet nie ma co komentować. Jaga z kolei własnie przełamała sie w meczach wyjazdowych - są w gazie, uciekli ze strefy spadkowej. Mają Frankowskiego, który umiejętnościami i przede wszystkim formą bije naszych "napastników" na głowę. No i przede wszystkim bardzo dobrze grają u siebie w Białymstoku. Podobnie jak kolega thechris - remis biorę w ciemno! Serce by chciało zwycięstwa, rozum mówi co innego. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomo czy Issa Ba bedzie gotowy na ten mecz?
Nie gral za dlugo w Bełchatowie i raczej nie mamy szczęścia do początkowych występów nowych graczy ale coś mi mówi, że to czy zagra w piątek, będzie miało kluczowe znaczenie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Wisła wygra wygra i też GKS. A Amica niech pompuje balon
![]()
Jovanovic - masz plusa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Moja jedenastka na ten mecz to : Pawełek- Pablo, Głowa, Marcelo, Pietia- Mały, Sobol, Ba, Kirm- Hristov, Paweł... Chociaz moze, dobrze by bylo zagrac 3-ma srodkowymi pomocnikami i jednym napastnikiem, czyli za Hristowa dalbym Jirsaka... Nie chcialbym na boisku widziec Diaza i Boguskiego bo to co Oni graja to normalnie parodia jest. Nie zapominajac o Pawełku, ale z Nim to nic nie zrobimy no chyba, ze Kurto... Ehh, zeby zaczeli tylko grac i oby 3 pkt... ,,Po burzy slonce wychodzi zza hmur i nad Krakowem zaswieci znow... ! ''![]() Tylko Wisła Nasz T.S. ! Wierność
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Szkoda że Łobodziński prezentuje się tak a nie inaczej. Małecki znowu wystawiany jest na skrzydle a poprzednia runda, dała wyraźnie do zrozumienia, że jeżeli już ma grać, to tylko w ataku.
Gdyby była alternatywa na prawe skrzydło, to ten skład który podałeś byłby chyba optymalny. W drugiej połowie wszedłby na atak świeży Małecki. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jedyne na co liczę to element zaskoczenia w osobie Ba, zagra coś niekonwencjonalnego jak na nasze pastwiska to chłopcy z Jagielloni z 3 kolejki będą rozmyślać jak do tego doszło. Tylko problemem jest aby ktoś wtoczył piłkę po zagraniu Ba do siatki. Może coś Alvarezowi zejdzie....innych pozytywów nie widzę.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Małecki przestrzeli 5 razy, Brożek będzie sie zastanawiał czy strzelać, czy podać aż piłka wyjdzie za linie końcową. Może ten Christow umie zachować się w czystej sytuacji...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Mój wyjściowy skład to: Pawełek-Alvarez-Głowacki-Marcelo-Piotr Brożek-Boguski-Ba-Sobolewski-Kirm-Paweł Brożek-Małecki
Niezależnie od wyniku, jeśli nie będzie kontuzji to w drugiej połowie chciałbym zobaczyć Hristova (musi się ogrywać żeby pokazać potencjał i może zaskoczy), Łobodzińskiego (można go krytykować, ale wrzutki z prawej strony ma najlepsze w zespole), Mączyńskiego (niech się chłopak ogrywa- może będzie w końcu klasyczny rozgrywający) ![]()
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jak rekonwalescenci dojda do siebie (Głowa,Sobol,Brożek,Boguski ) to myśle że nie powinno byc źle.
Skoro Marcelo popełnia błędy w obronie to ja bym go przesunął do ataku, myśle że spokojnie dałby sobie rade skoro Broziu jest pod formą |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jeśli mieliśbyśmy zagrać z Wami w Krakowie, to mało realne byłoby wywieźć choćby punkt. Ale gracie u nas, w Białymstoku i będzie Wam baaardzo ciężko wygrać, a nawet zdobyć punkt. W Białymstoku już Legia, GK Bełchatów, Korona, czy Śląsk poległ. Z Lechem wygrywaliśmy 2:0 ale niestety przegraliśmy 3:2.
Nas zespół się wzmocnil. Grzyb, Burkhard, Maycon, Lato, Mido. Jeśli zagramy tak jak ze Śląskiem to niestety, ale wrócicie do Krakowa bez punktów ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jak nie wygramy tego meczu to osobiscie spakuje trenerowi walizki
Tak na powaznie, to ciezko bedzie, ale serce mowi, ze Biala Gwiazda znow zaswieci pelnym blaskiem...chyba...![]()
Semper Fidelis
,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
|
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Witam mój skład na Jage: Pawełek(niestety nie ma alternatywy) Alvarez Głowacki Marcelo Brożek Kirm Sobolewski Jirsak Boguski Brozek Małecki , na zamiany typuje Łobodzinskiego i Hristova(kredyt zaufania) , na razie nie mam zdania na temat Ba z prostego powodu , nie widziałem go jescze w akcji.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Idealny mecz na przełamanie/odbudowę to byla Arka , mecz w Białymstoku urasta teraz do arcytrudnego 3 porażka to może być ostateczny cios dla Wisły.
Liga na prawdę e zrobiła sie ciekawsza, jak Skorza z dzisiejszej sytuacji będzie wstanie podnieś zespół i zdobyć MP to niezależenie czy tu po sezonie zostanie czy nie to ma u mnie wielki szacun |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Najwazniejsze zeby w skladzie nie znalezli sie gracze kompletnie bez formy czyli Jirsak, Boguski i Diaz. Im mniej slabych punktow tym lepiej.
Ja jestem za skladem jaki podal kaco1985 Pawełek- Pablo, Głowa, Marcelo, Pietia- Mały, Sobol, Ba, Kirm- Hristov, Paweł Skonczmy juz z tym 4-5-1 bo w obecnej chwili nie potrzeba nam w srodku pomocy natłoku slabych graczy. Trzeba zagrac ofensywnie, na ryzyku, chociaz wiadomo ze ze Skorzy taki ryzykant jak z koziej... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Maciuś, nie ma takiej opcji, że w pierwszej "11" nie było naszego reżysera gry - Juniora D, niestety :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
z innej beczki szkoda,że nie ma w Wisle Grosickiego..Szybszego od niego w ekstraklasie nie ma..a na tą lige ogórkow szybkosc to 90% sukcesu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Jesli będzie zapełniony, to nie ma bata - wygra Wisla. My gramy słabo tylko bez publiczności (Suche Stawy), czasami w Sosnowcu, gdzie publicznośc była niewielka, a na stadionie Wisłyprzy R22 w ubiegłym sezonie, oraz wyjazdach gdzie świetnie dopinguje się naszego rywala, przeważnie wygrywamy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
A u nas najszybszym zawodnikiem jest Małecki , ale w meczu z Arką jej nie pokazał za bardzo , szybki tez jest Paweł , ale podczas ostatnich testów szybkościowych nie brał udziału wiadomo z jakiego powodu . Szybkościowo nasi zawodnicy na razie są bezbarwni. To musi być bezwzględnie poprawione na Jagę bo z szybkim Grosickim oraz sprytnym Frankiem zawodnicy mogą nie dać rady
![]()
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''
Henryk Reyman |
|
|
|
Guest
|
|
|
Musimy to wygrać...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Jaga w tym sezonie u siebie przegrała tylko raz z Lechem i to dość pechowo. Będzie bardzo ciężka zważywszy, że są pod presją bo cały dół zdobył trzy punkty.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Według mnie nic nie zmaże plamy po tym kaszaniarskim sezonie. Co z tego, że zdobędziemy mistrza jak odpadniemy z jakimiś ogórami, bo Skorża znów powie, że drużynę na 3 rundę przygotowywał. Sposób na ich grę jest prosty. Każdy płaci karę w wysokości 50 000 zł [ nie licze nowych ].
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Dzisiaj przed treningiem ponoć byla rozmowa "motywująca"............................
Pewnie później dowiemy się więcej. Oby pomogla!!!! ![]()
Gdzie twa korona amiko z Poznania , gdzie twoje mistrzostwo , pyro zaje..........ana
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Tylko aby nałożyć karę musi być ku temu jakaś podstawa w umowie bądź regulaminie dyscyplinarnym itp., sama zła gra bądź wyniki nie dają takiej podstawy. Prędzej można chyba mało zaangażowanych grajków pozbawić jakiś "udogodnień i przywilejów" może to ich ruszy w jakiś sposób. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Stawiam na remis, ale biorą pod uwagę obecną formę i postawę naszych grajków, to nie zdziwiłbym się gdyby przegrali.
![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|