The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.03.2010, 10:33. [20 kolejka] Jagiellonia Białystok - Wisła Kraków, Piątek 12 marca godz. 20
Kolejna szansa na punkty i na zmazanie niedobrego wrazenia z porazek z PGE i z Arką. Ten mecz da nam odpowiedz czy Skorza jeszcze ma wplyw na ta druzyne czy juz kazdy robi co chce.
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.03.2010, 10:54
Remis biorę w ciemno. Jak Lech wygra w Bełchatowie to będzie ciężko obronić MP. Porażka z Jagą praktycznie oznacza walkę o 2. miejsce z równie beznadziejnie grającą Legią, która również powinna przegrać dwa ostatnie mecze.
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.03.2010, 11:08
Paradoksalnie czuję, że może być dobrze. Biorąc pod uwagę zerowy współczynnik racjonalności w naszej lidze, to skoro my przegraliśmy ostatni mecz u siebie z badziewiem, Jaga wygrała ze średnio mocnym Śląskiem wyjazd, to teraz powinniśmy wygrać wyjazd do Jagi Na razie jestem optymistą, bo co mi zostało? Pewnie do meczu zdążę się w****ić, bo pewnie czekają nas ze 2 kontuzje po drodze itp. Cóż, pasowałoby wygrać
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 08.03.2010, 11:15
O ile nic gwałtownego nie zdarzy się do meczu z Jagą to kolejny brak wygranej już może, moim zdaniem, przełożyć się na ruchy personalne w klubie.

Bilans 3 pkt w 3 meczach i tak będzie tragiczny, ale jeśli po tych 3 meczach będzie jakikolwiek inny bilans to będziemy w naprawdę głębokiej dupie...

Oby okazało się, że gorzej niż teraz już być nie może.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.03.2010, 11:26
No nie jest to na pewno dobry mecz na próbę odbudowania...
My gramy największy syf od kilku lat. Pawełek popełnia babole w dosłownie każdym meczu, ostoja obrony Marcelo trochę obniżył loty, pomoc i atak to nawet nie ma co komentować. Jaga z kolei własnie przełamała sie w meczach wyjazdowych - są w gazie, uciekli ze strefy spadkowej. Mają Frankowskiego, który umiejętnościami i przede wszystkim formą bije naszych "napastników" na głowę. No i przede wszystkim bardzo dobrze grają u siebie w Białymstoku.

Podobnie jak kolega thechris - remis biorę w ciemno! Serce by chciało zwycięstwa, rozum mówi co innego.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Stary 08.03.2010, 11:27
Wiadomo czy Issa Ba bedzie gotowy na ten mecz?

Nie gral za dlugo w Bełchatowie i raczej nie mamy szczęścia do początkowych występów nowych graczy ale coś mi mówi, że to czy zagra w piątek, będzie miało kluczowe znaczenie.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.03.2010, 11:36
Wisła wygra wygra i też GKS. A Amica niech pompuje balon
Jovanovic - masz plusa.
Odpowiedz cytując
kaco1985
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.03.2010, 11:42
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo czy Issa Ba bedzie gotowy na ten mecz?

Nie gral za dlugo w Bełchatowie i raczej nie mamy szczęścia do początkowych występów nowych graczy ale coś mi mówi, że to czy zagra w piątek, będzie miało kluczowe znaczenie.
Tez tak mysle Moja jedenastka na ten mecz to : Pawełek- Pablo, Głowa, Marcelo, Pietia- Mały, Sobol, Ba, Kirm- Hristov, Paweł... Chociaz moze, dobrze by bylo zagrac 3-ma srodkowymi pomocnikami i jednym napastnikiem, czyli za Hristowa dalbym Jirsaka... Nie chcialbym na boisku widziec Diaza i Boguskiego bo to co Oni graja to normalnie parodia jest. Nie zapominajac o Pawełku, ale z Nim to nic nie zrobimy no chyba, ze Kurto... Ehh, zeby zaczeli tylko grac i oby 3 pkt... ,,Po burzy slonce wychodzi zza hmur i nad Krakowem zaswieci znow... ! ''
Tylko Wisła Nasz T.S. !

Wierność
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Stary 08.03.2010, 11:48
Szkoda że Łobodziński prezentuje się tak a nie inaczej. Małecki znowu wystawiany jest na skrzydle a poprzednia runda, dała wyraźnie do zrozumienia, że jeżeli już ma grać, to tylko w ataku.

Gdyby była alternatywa na prawe skrzydło, to ten skład który podałeś byłby chyba optymalny. W drugiej połowie wszedłby na atak świeży Małecki.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 08.03.2010, 11:52
Jedyne na co liczę to element zaskoczenia w osobie Ba, zagra coś niekonwencjonalnego jak na nasze pastwiska to chłopcy z Jagielloni z 3 kolejki będą rozmyślać jak do tego doszło. Tylko problemem jest aby ktoś wtoczył piłkę po zagraniu Ba do siatki. Może coś Alvarezowi zejdzie....innych pozytywów nie widzę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Stary 08.03.2010, 11:56
Małecki przestrzeli 5 razy, Brożek będzie sie zastanawiał czy strzelać, czy podać aż piłka wyjdzie za linie końcową. Może ten Christow umie zachować się w czystej sytuacji...
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.03.2010, 12:01
sqallpl napisał(a):Wyświetl post
Może ten Christow umie zachować się w czystej sytuacji...
Mi się wydaje, że on już pokazał jak się zachowuje w czystej sytuacji :X
Odpowiedz cytując
wislak1986
Member

Od: 09.2005

Stary 08.03.2010, 12:03
Mój wyjściowy skład to: Pawełek-Alvarez-Głowacki-Marcelo-Piotr Brożek-Boguski-Ba-Sobolewski-Kirm-Paweł Brożek-Małecki

Niezależnie od wyniku, jeśli nie będzie kontuzji to w drugiej połowie chciałbym zobaczyć Hristova (musi się ogrywać żeby pokazać potencjał i może zaskoczy), Łobodzińskiego (można go krytykować, ale wrzutki z prawej strony ma najlepsze w zespole), Mączyńskiego (niech się chłopak ogrywa- może będzie w końcu klasyczny rozgrywający)
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
Odpowiedz cytując
sqallpl
Senior Member

Stary 08.03.2010, 12:04
it napisał(a):Wyświetl post
Mi się wydaje, że on już pokazał jak się zachowuje w czystej sytuacji :X
To było raz. Dajmy mu jeszcze z 2-3 okazje
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 08.03.2010, 12:13
jak rekonwalescenci dojda do siebie (Głowa,Sobol,Brożek,Boguski ) to myśle że nie powinno byc źle.

Skoro Marcelo popełnia błędy w obronie to ja bym go przesunął do ataku, myśle że spokojnie dałby sobie rade skoro Broziu jest pod formą
Odpowiedz cytując
Aleks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 08.03.2010, 12:20
Jeśli mieliśbyśmy zagrać z Wami w Krakowie, to mało realne byłoby wywieźć choćby punkt. Ale gracie u nas, w Białymstoku i będzie Wam baaardzo ciężko wygrać, a nawet zdobyć punkt. W Białymstoku już Legia, GK Bełchatów, Korona, czy Śląsk poległ. Z Lechem wygrywaliśmy 2:0 ale niestety przegraliśmy 3:2.
Nas zespół się wzmocnil. Grzyb, Burkhard, Maycon, Lato, Mido. Jeśli zagramy tak jak ze Śląskiem to niestety, ale wrócicie do Krakowa bez punktów
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.03.2010, 12:38
Jak nie wygramy tego meczu to osobiscie spakuje trenerowi walizkiTak na powaznie, to ciezko bedzie, ale serce mowi, ze Biala Gwiazda znow zaswieci pelnym blaskiem...chyba...
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
wojteqs80
Member

Od: 08.2006

Stary 08.03.2010, 12:43
Witam mój skład na Jage: Pawełek(niestety nie ma alternatywy) Alvarez Głowacki Marcelo Brożek Kirm Sobolewski Jirsak Boguski Brozek Małecki , na zamiany typuje Łobodzinskiego i Hristova(kredyt zaufania) , na razie nie mam zdania na temat Ba z prostego powodu , nie widziałem go jescze w akcji.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 08.03.2010, 12:56
Idealny mecz na przełamanie/odbudowę to byla Arka , mecz w Białymstoku urasta teraz do arcytrudnego 3 porażka to może być ostateczny cios dla Wisły.

Liga na prawdę e zrobiła sie ciekawsza, jak Skorza z dzisiejszej sytuacji będzie wstanie podnieś zespół i zdobyć MP to niezależenie czy tu po sezonie zostanie czy nie to ma u mnie wielki szacun
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 08.03.2010, 13:12
Najwazniejsze zeby w skladzie nie znalezli sie gracze kompletnie bez formy czyli Jirsak, Boguski i Diaz. Im mniej slabych punktow tym lepiej.
Ja jestem za skladem jaki podal kaco1985
Pawełek- Pablo, Głowa, Marcelo, Pietia- Mały, Sobol, Ba, Kirm- Hristov, Paweł

Skonczmy juz z tym 4-5-1 bo w obecnej chwili nie potrzeba nam w srodku pomocy natłoku slabych graczy. Trzeba zagrac ofensywnie, na ryzyku, chociaz wiadomo ze ze Skorzy taki ryzykant jak z koziej...
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.03.2010, 13:16
Maciuś, nie ma takiej opcji, że w pierwszej "11" nie było naszego reżysera gry - Juniora D, niestety :(
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.03.2010, 13:55
z innej beczki szkoda,że nie ma w Wisle Grosickiego..Szybszego od niego w ekstraklasie nie ma..a na tą lige ogórkow szybkosc to 90% sukcesu
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.03.2010, 13:58
Aleks napisał(a):Wyświetl post
Jeśli mieliśbyśmy zagrać z Wami w Krakowie, to mało realne byłoby wywieźć choćby punkt. Ale gracie u nas, w Białymstoku i będzie Wam baaardzo ciężko wygrać, a nawet zdobyć punkt. W Białymstoku już Legia, GK Bełchatów, Korona, czy Śląsk poległ. Z Lechem wygrywaliśmy 2:0 ale niestety przegraliśmy 3:2.
Nas zespół się wzmocnil. Grzyb, Burkhard, Maycon, Lato, Mido. Jeśli zagramy tak jak ze Śląskiem to niestety, ale wrócicie do Krakowa bez punktów
wasz stadion mieści ponoć 6 tysiecy kibiców?
Jesli będzie zapełniony, to nie ma bata - wygra Wisla.
My gramy słabo tylko bez publiczności (Suche Stawy), czasami w Sosnowcu, gdzie publicznośc była niewielka, a na stadionie Wisłyprzy R22 w ubiegłym sezonie, oraz wyjazdach gdzie świetnie dopinguje się naszego rywala, przeważnie wygrywamy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 08.03.2010, 14:04
A u nas najszybszym zawodnikiem jest Małecki , ale w meczu z Arką jej nie pokazał za bardzo , szybki tez jest Paweł , ale podczas ostatnich testów szybkościowych nie brał udziału wiadomo z jakiego powodu . Szybkościowo nasi zawodnicy na razie są bezbarwni. To musi być bezwzględnie poprawione na Jagę bo z szybkim Grosickim oraz sprytnym Frankiem zawodnicy mogą nie dać rady
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 08.03.2010, 14:04
Musimy to wygrać...
Odpowiedz cytując
Baala
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.03.2010, 14:11
Jaga w tym sezonie u siebie przegrała tylko raz z Lechem i to dość pechowo. Będzie bardzo ciężka zważywszy, że są pod presją bo cały dół zdobył trzy punkty.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.03.2010, 14:21
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Kolejna szansa na punkty i na zmazanie niedobrego wrazenia z porazek z PGE i z Arką. Ten mecz da nam odpowiedz czy Skorza jeszcze ma wplyw na ta druzyne czy juz kazdy robi co chce.
Według mnie nic nie zmaże plamy po tym kaszaniarskim sezonie. Co z tego, że zdobędziemy mistrza jak odpadniemy z jakimiś ogórami, bo Skorża znów powie, że drużynę na 3 rundę przygotowywał. Sposób na ich grę jest prosty. Każdy płaci karę w wysokości 50 000 zł [ nie licze nowych ].
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
leo.w.starski
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.03.2010, 14:29
Dzisiaj przed treningiem ponoć byla rozmowa "motywująca"............................
Pewnie później dowiemy się więcej.
Oby pomogla!!!!
Gdzie twa korona amiko z Poznania , gdzie twoje mistrzostwo , pyro zaje..........ana
Odpowiedz cytując
kk23
Member

Stary 08.03.2010, 14:30
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Każdy płaci karę w wysokości 50 000 zł [ nie licze nowych ].

Tylko aby nałożyć karę musi być ku temu jakaś podstawa w umowie bądź regulaminie dyscyplinarnym itp., sama zła gra bądź wyniki nie dają takiej podstawy. Prędzej można chyba mało zaangażowanych grajków pozbawić jakiś "udogodnień i przywilejów" może to ich ruszy w jakiś sposób.
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 08.03.2010, 14:36
Stawiam na remis, ale biorą pod uwagę obecną formę i postawę naszych grajków, to nie zdziwiłbym się gdyby przegrali.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów