The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kluvi
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.03.2010, 22:47
Dani Alves uważasz że Sobol na + chłopie gdzie masz oczy!! widziałeś jak on odstaje i odpuszcza? to nie ten facet z zeszłego sezonu czy nawet rundy.. on się kończy jak Mauro niestety..

ps. koyot zgadzam się z Tobą co do stylu gry..
Ostatnio edytowane przez Kluvi : 12.03.2010 o godz. 22:50.

Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.03.2010, 22:51
Kluvi napisał(a):Wyświetl post
Dani Alves uważasz że Sobol na + chłopie gdzie masz oczy!! widziałeś jak on odstaje i odpuszcza? to nie ten facet z zeszłego sezonu czy nawet rundy.. on się kończy jak Mauro niestety..
Odczep się od Mauro bo zagrał dziś całkiem niezły mecz

Odra ma 7 punktów w trzech spotkaniach a w tym mecz z (L)

Wisła ma 1 punkt. Żal dupę ściska.
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 12.03.2010, 22:47
ok ale w poprzedniej rundzie wypracował z nimi przewage 5 pkt to sie liczy fakt przegrali tak ważne mecze to boli i to bardzo ale umiał wygrywać z słabymi czego legia nie potrafi cóż teraz jest inaczej<patrz arka> ja jestem za tym żeby dać mu szanse a to że Boss mu nie da to juz inna sprawa
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 12.03.2010, 22:53
Korbit napisał(a):Wyświetl post
ok ale w poprzedniej rundzie wypracował z nimi przewage 5 pkt to sie liczy fakt przegrali tak ważne mecze to boli i to bardzo ale umiał wygrywać z słabymi czego legia nie potrafi cóż teraz jest inaczej<patrz arka> ja jestem za tym żeby dać mu szanse a to że Boss mu nie da to juz inna sprawa
Nie zapomnij o:
Tottenhamie, Levadii, Legii, Amice czy też Com(P)archu...
Dał/dali dupy w najistotniejszych momentach, w najważniejszych meczach !!
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.03.2010, 23:45
Co do spotkania w miarę dobre 20min. a później już coraz gorzej. Druga połowa to już tragedia i tylko dobro postawa Marcelo z Głowackim którzy sporo ataków rozbijali a i Grosickiem nie dali się rozpędzić zawdzięczamy remis. Niestety ale mieliśmy problemy z opuszczeniem własnej połowy. Praktycznie w drugiej połowie poza linią obrony i Sobolewskim reszta zespołu nie istniała. Łobodziński wchodzi z ławki a przy zawodnikach Jagi wygląda jakby właśnie maraton ukończył. Boguski czego się tknął to stracił, Mały, Brożek, Kirm zupełnie bezużyteczni.
Można mówić że im się nie chce ale jak dla mnie są bez formy. Trzeci mecz i jak dla mnie poprawy nie widać.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 13.03.2010, 08:56
Wisła miała tydzień temu wygrać z Arką a wtedy wczorajszy remis na bardzo trudnym terenie byłby inaczej oceniany. Bardzo martwi to co gramy albo raczej nie gramy z przodu .

Taktyka taktyka ale nie ma kim grac z przodu .
Odpowiedz cytując
Joshua TS
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 13.03.2010, 10:25
Ja nawet nie byłem wk*** po meczu, byłem po prostu smutny. Ale cóż, zamierzam po prostu przyjść na mecz z Lechią drzeć ryja z całych sił, żeby pomóc naszym kopaczom. Po wczorajszym meczu nie wydaje mi się,że im się nie chce, po prostu są kompletnie bez formy, pozostaje mieć nadzieję,że kryzys minie...a jak nie to cóż, bywa, nie zawsze kur*** musimy być mistrzem Polski i przyjdzie taki czas, że nim nie będziemy, a czy to będzie już w tym sezonie czy w następnym czas pokaże.
Zastanawiam się tylko nad zmianą trenera, bo nie wiem czy to coś da w tym sezonie. Choć mam przeczucie,że jak Cupiał wróci do Polski w poniedziałek, to Skorża tego dnia będzie zmuszony wrócić do Radomia, czy gdzie on tam teraz mieszka.

Czy wygryyyywaszzz czy nieeeee!!!!!....
"...Przed meczem fani obu drużyn śpiewają swoje klubowe hymny ;kibice Wisły: Jak długo na Wawelu, kibice Cracovii: Wisła to *****..."
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 13.03.2010, 10:30
Gdyby te 3 kolejki były pierwszymi w sezonie to teraz prawdopodobnie bylibysmy ostatni w tabeli...
Tragiczne jest to ze ofensywa Wisły nie istnieje,wszyscy bez formy !!Ponadto druga połowa to była taktyka 40 metrowe podania do nikogo i szybki powrót na własną połowe
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 13.03.2010, 14:43
Przykro patrzeć na obecną grę Wisły. Zbieramy owoce bardzo wielu błędów, starych i nowych, które w klubie masowo popełniano od dołu, aż do samej góry.

Na pewno płacimy w końcu za złe zarządzanie klubem, politykę Cupiała ostatnich lat, ale też za wpadki Skorży, który nie jest bez winy. On też ma ogromny udział w tym, jak wyglądają i zachowują się na boisku zawodnicy, a Ci prezentują się katastrofalnie jeśli chodzi o motorykę, dyscyplinę, koncepcje taktyczne w ofensywie. Pod grą zawsze jest najwyżej 1-2 zawodników, nie ma ruchu, nikt nie wychodzi do podań, wszyscy błyskawicznie wyłączają się po stracie, opuszczeniu przez piłkę ich sektora boiska, nie reagują zespołowo.

Łobodziński to dziś najwolniejszy ligowiec, rusza się jak starzec o lasce, Sobolewski podobnie, Boguski śpi i nawet nie próbuje myśleć na boisku, Małecki jest potwornie niedokładny, a Brożek oczekuje tylko na piłkę "na nogę" i nawet brata mierzy groźnym wzrokiem, gdy ów próbuje go pogonić jakimś zagraniem na dobieg. Pawełek - wiadomo, nawet jak czasem obroni coś w świetnym stylu, to jednocześnie w tym samym meczu zafunduje przynajmniej jednego ciężkiego "klopsa". Jedynie Ba rzeczywiście ciągle robi różnice na plus, wybija się zdecydowanie z tych popisów miernoty, ale Skorża nie widzi, że więcej daje taki zawodnik nawet słaniający się na nogach, niż "świeży" Jirsak, Łobo, czy Boguski.

Tenzotti to chyba najgorszy spec od przygotowania fizycznego, jaki istnieje. Jak więc można określić tego, który tak go chroni i upiera się, by został?

Wisła potrzebuje zmian. Przede wszystkim w zarządzaniu i polityce sportowo-finansowej, ale też na ławce trenerskiej, bo przy obecnych już od 2 lat sukcesywnie jest coraz gorzej, a drużyna nie wegetuje, a wręcz się cofa.

Niestety, zarówno taki Schafer, jak i wreszcie sensowne inwestycje w transfery i przebudowę tego bardzo miernego sportowo zespołu, w stworzenie lepszej struktury zarządzania, w fachowców, w scouting itd. są dziś tylko utopijnym marzeniem.
Ostatnio edytowane przez Markus : 13.03.2010 o godz. 15:05.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.03.2010, 22:48
Ja nie chce nic mowic ale ja mam glupie wrazenie ze taka pilke gramy juz od bardzo bardzo dawna, klania sie juz Engel nawet chyba.

A sklad od tamtego czasu bardzo podobny. I glowa druzyny tez bardzo podobna. Kurde marze o tym by sprowadzic tu mlodych wybijajacych sie wilkow do Wisly.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.03.2010, 22:49
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Kurde marze o tym by sprowadzic tu mlodych wybijajacych sie wilkow do Wisly.
Rozumiem, że nadal pod wodzą Skorży?

Bez szans.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 12.03.2010, 22:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem, że nadal pod wodzą Skorży?

Bez szans.
Ze Skorża, czy bez Skorży i tak bez szans na coś klarownego, młode wilki to możemy pooglądać w Premiership, albo na Animal Planet.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Stary 12.03.2010, 22:49
skorża na 80 meczy przegrał bodajrze 10 podczas transmisji było szkoda ze 5 w tej rundzie...
Odpowiedz cytując
Korbit
Senior Member

Stary 12.03.2010, 22:50
szkoda ze hristov zamiast łobo nie wszedł
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 12.03.2010, 22:50
Szczerze wolfy? Tak pod wodza Skorzy. Dac jemu poustawiac druzyne w taki sposob jak on chce a nie ustawiac druzyne tak jak chca pilkarze. Bo niestety z czyms takim widac mamy teraz do czynienia.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 12.03.2010, 23:01
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Szczerze wolfy? Tak pod wodza Skorzy. Dac jemu poustawiac druzyne w taki sposob jak on chce a nie ustawiac druzyne tak jak chca pilkarze. Bo niestety z czyms takim widac mamy teraz do czynienia.
Słaby jubiler i diament będzie potrafił zepsuć.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.03.2010, 23:05
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Słaby jubiler i diament będzie potrafił zepsuć.
Ja już wysiadłem.
Po prostu trzeba poczekać, aż Skorżę wreszcie wywalą. Nie wiem, czy następny trener będzie miał pomysł na naprawę czegokolwiek, wiem, że ten nie ma. Pora kończyć ten kabaret.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 12.03.2010, 22:55
Punkt wywalczony na niesamowitym farcie!Panowie, prawda jest brutalna - gramy NAJGORSZĄ piłkę w lidze na ten moment!
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 12.03.2010, 22:57
thechris ja jestem ciągle jego fanem ale chce pokazać jak jechano Mauro u nas za taka grę jaką Sobl teraz gra niestety...

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

thechris ja jestem ciągle jego fanem ale chce pokazać jak jechano Mauro u nas za taka grę jaką Sobl teraz gra niestety...
U nas na dziś niestety każdy oprócz śr. obrońców i poniekąd bocznych gra taką kichę że to pała mała
Co ciekawsze nawet jeśli ktoś chciałby grać lepiej to przez totalną chujnie pozostałych - nie jest w stanie.

Dla mnie ten mecz to były himalaje żenady - stać ich było w zasadzie na pierwsze 15 minut a to co działo się w drugiej połowie, tego nie da się opisać słowami.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 12.03.2010, 23:08
Luzik, on po prostu gra na poziomie Odry. Niestety Wisła zeszła na ten sam poziom. Różnice się już zatarły.

Gdyby ktoś w przerwie zimowej napisał na forum, że po trzech meczach będziemy mieć bilans:
0-1-2 i bramki 0:2 to by chyba dostał bana
Do następnej kolejki będziemy zapewne podchodzić z trzeciej pozycji, może to odblokuje naszych traktorzystów.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.03.2010, 23:02
Śmieszą mnie teksty o spisku piłkarzy,którzy jakoby chcą wywalenia Macieja.W takim razie największym i najbardziej perfidnym spiskowcem wobec własnej osoby jest geniusz Maciuś,bo wprowadził Boguskiego i Łobodzińskiego,którzy powinni budować formę w młodej ekstraklasie,a nie wygłupiać się w B.
Odpowiedz cytując
cuba libre
Senior Member

Od: 11.2008

Zmiana trenera w tym momencie nic nie da! Kto by nie przyszedł to jak się nasi kopacze nie wezmą w garsc i nie uderzą w pierś to porobione. Być może było złe przygotowanie do rundy,być może problem tkwi w psychice,a może trzeba szukać go całkiem gdzie indziej! Moim zdaniem mieliśmy farta,że wywozimy 1 pkt. Wojciech Łobodziński-obdarzony lewą nogą tylko po to by mogła go boleć!!! PS;Presji nie ma na szczycie,pojawia sie gdy jesteś drugi lub trzeci! Trzeba przyjąć to wszystko na klate i ...czekać?
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.03.2010, 23:06
Wpuszczenie Boguskiego na boisko było jakąś dywersją ze strony Skorży. Cały tydzień ogląda zawodnika na treningach i nie dostrzega, że ten zawodnik formę u siebie to ostatnio widział, jak mama ciasto z piekarnika wyciągała
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 12.03.2010, 23:07
Zgadzam sie i tez pisalem o tym wczesniej. W kazdym normalnym klubie zawodnik powracajacy po kontuzji gra najpierw w rezerwach zeby sie troche odbudowac bo wystepy od razu w pierwszej druzynie sa zbyt ryzykowne.
No i na koniec ogromna kompromitacja Skorzy czyli zakup Hristova, koles nie gra wiec po cholere zostal sprowadzony? Nawet Boguski i Brozek kompletnie bez formy sa od niego lepsi? Litosci.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 12.03.2010, 23:08
no pora konczyc kabaret i niech Skorza zaplaci plus z pilkarzami takimi jak Paweł Brozek, Pawełek, niech zostana wystawienie na liste transferowa. Pawel sie tutaj meczy. Pawelek to szkoda slow umi pilke wyciagnac a potem glupi blad popelnic. Kiedys Cupial po PAO to potrafil pozbyc sie Kłosa i Majdana z klubu,

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.03.2010, 23:10
Mecz dobitnie uswiadomił ze Wisla ze Skorzą moze równac tylko w dól ...

Niewiem jak mozna przez tyle czasu nie wypracowac zadnego planu,schematu,mysli taktycznej zeby zawodnicy grali cos automatycznie.To wyglada jakby sie zebralo 11 ludzi ktorzy graja tylko by kasa na koncie sie zagadzala.

Sobol,Brozki,Kirm,Malecki,Boguski-ja tych pilkarzy nie poznaje ,nie przypominaja w niczym ludzi ktorzy nazwyja sie profesjonalistami i tymi ktorzy mysla cokolwiek na boisku.

Sobol za kazdym razem dzis byl spozniony,za wolny ,-ilez to mozna zwalac na kontuzje zwlasza ze trenuje na pelnych obrotach juz troche czasu.

Pawel "stoje w miejscu" Brozek to dzis parodnia napastnika.jak mozna tak chwac sie i za kazdym razem byc zle ustawionym to ja tego poprostu nie potrafie wyjasnic.przeklinam dzien w ktorym to Fulham go nie kupilo.
Boguski ,Maelecki tez dzieci we mgle ,grali ale jakby ich ne bylo.
Czlowiek az niepoznaje tych zawodnikow,i sposobu w jakim sie ruszaja ,jak mysla ,co robia.

jeden jedyny Alvarez ktorego zreszta pewnie zaraz nie bedzie ---i Marcelo to za malo jak na taka Jage.

Mariusz jak zwykle "stała " forma -2 farfocle jedna obroniona setka-wiec i tak jest na minus...

Najgorsze w tym wszytskim jest to ze czlowiek oglada juz 3 mecz i nie widzi nic.zadnego pomyslu,sensu ,ladu i skladu.
Widzi 11 ludzi ktorzy najprostszymi srodkami wykop i moze cos bedzie starają sie strzelic bramke..juz od 270 minut.
Moze zapatrzyli sie w Bytovie Bytow ,bo graja podobym schematem,tyle tylko ze tamte bidoki graly dla przyjemnsci po ciezkiej robocie a te nieroby za taka zenade biora po 30 -40 tys zl miesiecznie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Wiślak709
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.03.2010, 23:18
Nie jest dobrze panowie :/ Trzeba poczekac i zobaczyc jak Legia poradzi sobie z Polonią i jak Lech poradzi sobie z GKSem. Choć nie liczył bym na porażki tych drużyn, ale w sumie nigdy nic nie wiadomo bo przecież Legią przegrała w ostatniej kolejce z Odrą.
Z WIŚLACKIM pozdrowieniem
Wiślak z Wlkp.

Radosław
Sobolewski –
DZIĘKUJEMY!!

Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 12.03.2010, 23:20
Spokojnie Panowie, emocje w Was grają, ale pewien poziom postarajcie się zachować. Dla mnie ten mecz pokazuje, gdzie tkwi błąd naszej ligii. U nas to piłkarze zwalniają trenera, a na zachodzie zazwyczaj jest odwrotnie. Warto popatrzec tu chocby na MU, gdzie idol kibiców Beckham został z klubu sprzedany, bo poklocil sie z Fergusonem. I myslę, że nie w osobie Skorży tkwi błąd, ale w piłkarzynach. I to oni pierwsi powinni polecieć, to dałoby do myślenia innym debilom, ktorym marzy się gra przeciwko trenerowi.
Tyle w temacie ode mnie. Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
seba
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 12.03.2010, 23:21
Skorza zapisuje ciekawa historie Wisły... przegral z parchami co innym trenerom Wisły nie zdarzyło sie z 15 lat... przegral dwa pierwsze mecze rundy co nie zdarzyło sie chyba z lat 30 a dotego nie zdobyl brami w 3 meczach z rzedu w buraczanej lidze... pieknie

Liga bedzie ciekawsza

ps Brozek, Kirm, Małecki widac ze sie meczycie, wezcie zrezygnujcie jedzcie na narty...prosze
LECHIA GDAŃSK
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów