The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
element
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.03.2010, 16:23
Tylko żeby na dzień otwarty nie zagościło więcej niż 15 osób bo się cała konstrukcja zawali.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 07.03.2010, 18:18
Cytat:
Na budowie w końcu widać, że roboty nabierają rozpędu. Na trybunie zachodniej została już osadzona pierwsza część stropu, a w najbliższym tygodniu robotnicy całkowicie zabudują przestrzeń parkingu pod trybuną główną.
Kibice już teraz mogą zobaczyć, jak zostało zaprojektowane wnętrze trybuny wschodniej. Na siódmym zdjęciu widać rzędy czerwonych słupków, które stanowią granicę dla pomieszczeń usługowych. Budynek jest ocieplany, a z piwnic cały czas wypompowywana jest woda.

Przed nami najważniejsza decyzja, jaką będą musiały podjąć osoby odpowiedzialne za realizację projektu: wybór rodzaju siedzisk, jakie zostaną zamontowane na nowych trybunach. Niestety jest raczej pewne, że na obiekcie zostaną zamontowane krzesełka nieskładane. Oznacza to dodatkowe koszty dla organizatorów imprez, którzy będą musieli każdorazowo wynająć firme czyszczącą siedziska.
że co?! , źródło: http://www.11.pl/aktualnosci/kask_na..._czesc_cxxxvi/
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Od: 05.2009

Stary 07.03.2010, 18:30
Fuks napisał(a):Wyświetl post
że co?! , źródło: http://www.11.pl/aktualnosci/kask_na..._czesc_cxxxvi/
Jesli to bedzie prawda to naprawde zajebiscie
Odpowiedz cytując
PiotrG
Senior Member

Od: 10.2009

Stary 07.03.2010, 18:37
Ja po tych fotorelacjach zastanawiam się czy punkty gastronomiczne na trybunie wschodniej zostały wybudowane. Pomieszczenia toalet były na zdjęciach pokazane, za to nie widziałem ani jednego zdjęcia przedstawiającego punkt gastronomiczny, a tych jest pewnie około 10.
Oby nie odstawiono melodii jak z trybuną południową, ze katering wyląduje w namiocie przed trybuną. LukL, wiesz coś na ten temat?
Ostatnio edytowane przez PiotrG : 07.03.2010 o godz. 18:50.
Odpowiedz cytując
wonski_eNHa
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 07.03.2010, 18:44
W odpowiedzi prezydenta było napisane, że ma być taki sam typ krzesełek jak na istniejących już trybunach.
No ale możemy się jeszcze łudzić, że dadzą składane.
Odpowiedz cytując
filip74
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 07.03.2010, 19:06
Przeglądając te fotki z 11. widać że na murawie nie ma ani jednego elementu masztów oświetleniowych nr. 6 i 7 tak więc chyba miałem racje z tym że będzie 5 masztów.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 07.03.2010, 19:09
Tylko z kamierki wydaję się ze jest asymetrycznie a tak naprawde wszystko jest symetryczne i tak zostanie bo więcej nie ma gdzie upakować zeby było oswietlane boisko a nie dach. Zastanawia mnie tylko co z tymi lampami na ostatnim maszcie.
Co do siedzonek to nie uwierze dopóki nie poinformują o tym oficjalnie. A na tym co jest w odpowiedzi prezydenta nie ma jasno napisane ze siedzonka będą takie same
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 07.03.2010 o godz. 19:18.
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 07.03.2010, 19:24
wcześniejszy post napisał(a):Wyświetl post
. Niestety jest raczej pewne, że na obiekcie zostaną zamontowane krzesełka nieskładane.
Krzesełka inne niż składane to odstępstwo od projektu, szerokość stopni trybuny jest zaprojektowana do siedzeń składanych.
Czy klasa Elite czasem nie wymaga składanych siedzeń?
http://www.stadionwisly.info/dane_te...buna_wschodnia
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.03.2010, 19:37
Panowie ja tak nieśmiało zaznacze że na makiecie jest też 5 masztów... Nie wiem sam co o tym myśleć. Może ma ktoś specyfikacje przetargową na tą trybunę, pozatym ten maszt najbliżej D ma reflektory na połowie tylko co może rzeczywiście świadczyć o tym że ich będzie 5, co według mnie nie wygląda najlepiej. Najważniejszy powinnien być widok z parku a jego nigdzie nie ma ostatnimi czasy.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
greko1
Junior Member

Od: 11.2004

Stary 07.03.2010, 23:03
Jeżeli potwierdzą sie informację o krzesełkach nierozkładanych to będzie mała tragedia. Parę stron temu trochu krakałem o takim rozwiązaniu, jak przeczytałem odpowiedź Majchrowskiego na temat koloru krzesełek. Majchrowski stwierdził, że krzesełka będą nawiązywały do juz istniejących.
Odpowiedz cytując
luknazim
Member

Od: 12.2005

Stary 08.03.2010, 08:30
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Panowie ja tak nieśmiało zaznacze że na makiecie jest też 5 masztów... Nie wiem sam co o tym myśleć. Może ma ktoś specyfikacje przetargową na tą trybunę, pozatym ten maszt najbliżej D ma reflektory na połowie tylko co może rzeczywiście świadczyć o tym że ich będzie 5, co według mnie nie wygląda najlepiej. Najważniejszy powinnien być widok z parku a jego nigdzie nie ma ostatnimi czasy.
Na specyfikacji przetargowej jest 7 masztów, ale mam starą jeszcze sprzed zmiany dachu, więc może się jednak coś zmieniło.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 08.03.2010, 08:35
Nie przesadzajcie z tymi krzesełkami. Skoro tam, gdzie byłyby najbardziej potrzebne (D i E) jakoś się ludzie do nich przyzwyczaili (choć i bez nich mogliby by się obejść , tam się rzadko siada) to na trybunach bocznych nie będzie to żaden problem

Tam siądą starcy, pikniki, mądrale i marudy (jak ja ) . I to byłby kłopot: coś się dzieje na boisku, co mnie podrzuca (choćby nasz Mario blisko piłki), siadam po uspokojeniu a tu krzesełko złożone i przewracam się. Ochrona mnie wyprowadza, bo jak się przewrócił to znaczy nagrzany.

Po powrocie do domu okazuje się , że mam potłuczone dupsko, zakaz od ochrony i żony, plus ironiczne docinki synalka i sąsiada arkowca

Krzesełka przełknę, boję się o wykończenie i IT.

Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.03.2010, 08:47
Demontują dzwig to chyba już skończyli montaż jupiterow
Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Stary 08.03.2010, 10:07
wonski_eNHa napisał(a):Wyświetl post
W odpowiedzi prezydenta było napisane, że ma być taki sam typ krzesełek jak na istniejących już trybunach.
No ale możemy się jeszcze łudzić, że dadzą składane.
Jak łudzić? Skoro projekt oraz umowa z wykonawca zawiera krzeselka skladane to bez łaski maja takie byc. Mozna ewentualnie rozmawiac o odstepstwach od takiego rozwiazania w zamian za nizsza cene lub wykonanie innego elementu, ktorego w projekcie nie bylo w ramach wyrownania kosztow.
Coraz dobitniej widac ze NIKT nie pilnuje tej budowy.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 08.03.2010, 10:08
Ciekaw jestem tych oświetleń, wiadomo kiedy będzie próba?

Miały porządnie świecić przy siedmiu a okazało się że jest 5 z czego skrajne mają o połowę mniej reflektorów więc na dobrą sprawę są 4 pełne maszty oświetleniowe.

Dźwig jedzie prosto na zachodnią?

Co do krzesełek to jestem za składanymi a te na E i D się wymieni jak wejdziemy do Ligi Mistrzów za jakiś czas
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 08.03.2010, 10:13
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Najważniejszy powinnien być widok z parku a jego nigdzie nie ma ostatnimi czasy.
Od strony Parku Jordana o dziwo maszty oświetleniowe są praktycznie niewidoczne.

Orzeu jestes pewien, ze w dokumentacji przetargowej są skaładane siedzenia?
Odpowiedz cytując
zloty1906
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 08.03.2010, 10:29
Stadion Wisły: operator lub sponsor pilnie poszukiwany

http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,357...tadionie_.html
Odpowiedz cytując
greko1
Junior Member

Od: 11.2004

Stary 08.03.2010, 10:34
Jestem ciekawy jaka będzie widoczność telebimu przy włączonym oświetleniu, mam wrażenie że patrząc na ekran będą przeszkadzały zapalone jupitery. Obym sie mylił, ale mam wrażenie że jak już oddadzą stadion nawet w całości nie gotowy to wyjdzie bardzo dużo mankamentów.
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 08.03.2010, 10:36
Moze bedzie to przeszkadzac przy patrzeniu z murawy, bo to tam będą lampy skierowane. Z trybun w wiekszosci nie bedzie widac jupiterow, jedynie dolna czesc kazdej z nich moze miec na nie widok, ale jak mowilem, nie będą one przeciez skierowane w ludzi tylko na boisko.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 08.03.2010, 11:11
Tenzen napisał(a):Wyświetl post
Ciekaw jestem tych oświetleń, wiadomo kiedy będzie próba?

Miały porządnie świecić przy siedmiu a okazało się że jest 5 z czego skrajne mają o połowę mniej reflektorów więc na dobrą sprawę są 4 pełne maszty oświetleniowe.

Dźwig jedzie prosto na zachodnią?

Co do krzesełek to jestem za składanymi a te na E i D się wymieni jak wejdziemy do Ligi Mistrzów za jakiś czas
Próby póki co nie będzie bo nie ma ich za bardzo do czego podłączyć...

Tak jak pisałem ma być dodatkowe doświetlenie pod dachem.
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.03.2010, 11:58
Na pocieszenie, przynajmniej dla mnie jest to że "okrąglak" to jest Wersal w porównaniu z tym pudłem na Legii. Oglądałem wczoraj mecz i okropnie to wygląda.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 08.03.2010, 12:00
Działa Wam kamerka live? Bo u mnie pojawiło się dzisiaj 404: Not Found
rtsp://91.213.255.219/live/mpeg4
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.03.2010, 12:03
Ciasteczka usuń, u mnie pomogło
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 08.03.2010, 12:13
Gdzieś w tym miejscu na zachodniej będzie stała główna kamera telewizyjna?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.03.2010, 12:23
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś w tym miejscu na zachodniej będzie stała główna kamera telewizyjna?
To jest Wschodnia trybuna
Odpowiedz cytując
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 08.03.2010, 12:29
Główna kamera bedzie na zachodniej trybunie której jeszcze nie ma
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 08.03.2010, 12:31
kamery beda w tych samych miejscach na zachodniej i wschodniej, tyle ze wiadomo ogolnie transmisja bedzie prowadzona z zachodniej..
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 08.03.2010, 12:38
no to chyba ten dzwig od C bedzie pracowal tez na A i B, przynajmniej pojawił sie juz w kamerce, ciekawe czy bedzie mozna ogladac skladanie na zywo
Odpowiedz cytując
Tenzen
Senior Member

Stary 08.03.2010, 12:55
No tak, kamery telewizyjne będą na zachodniej ale będzie to kopia trybuny wschodniej i telebim może przeszkadzać. Kamery na środku która uchwyci całość się nie postawi chyba, że drugiego telebimu nie będzie.

Co do kamer to chętnie zobaczyłbym na naszym stadionie spidercam. Technicznie technicznie różne wysokości dachów nie przeszkadzają w tym?
Chociaż nie Ja zamontowałbym ją w dwóch puntach na wschodniej w dwóch na zachodniej i by było No to teraz Canal+ musiałoby popracować nad budżetem na kolejny sezon
Ostatnio edytowane przez Tenzen : 08.03.2010 o godz. 13:05.
Odpowiedz cytując
Ciastek1
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.03.2010, 13:47
Z zamontowanie spidercam nie powinno być żadnego problemu na stadionie Wisły nawet pomimo różnych wysokości trybun. Jakiś czas temu oglądałem mecz Marsylii na Stade Velodrome i tam taka kamera śmiga pomimo dziwnej konstrukcji stadiony .
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów