|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Ten mecz to był obraz nędzy i rozpaczy!!!Takiego dziadostwa to już dawno nie oglądałem.I mówcie co chcecie ale nasza Wisła coraz bardziej przypomina resztę zespołów z naszej szarej ekstraklasy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Co robili w Hiszpanii? Popijali drinki z palemka, pluskali sie na basenie z gumowymi kaczuszkami i od czasu do czasu potruchtali. Na kolejnym zgrupowaniu scenariusz byl dokladnie taki sam, moze tylko z wieksza iloscia kebaba.
To jest w ogole ciezka paranoja, zeby robic dwa zgrupowania w cieplych krajach. Wydolnosc i wytrzymalosc powinni ksztaltowac na pierwszym obozie w Polsce. Sniegowki na nogi i jazda w gory. Pozapieprzac tak przez dwa tygodnie to i sila sie znajdzie na 90 minut walki i nieustepliwosci. Tylko gdziez tam gwiazdorki sie zgodza biegac po gorach. Lobodzinski po pierwszym dniu mialby ze 40 stopni goraczki i zapalenie wszystkiego od pluc w gore. ![]() Tylko Wisła Ukochana Wisła
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Mecz w wykonaniu Wisły był tragiczny, katastrofalny, sam nie wiem jak to nazwać. Sportowej złości bym naszym piłkarzom nie odmówił czy zaangażowania, ale stan przygotowań pod względem zgrania i formy piłkarzy jest poniżej wszelkiej krytyki. Mam nadzieję, że już od następnego meczu ulegnie to poprawie i będzie z górki, lecz to nie może przysłonić spartaczonej roboty w czasie obozów - drużyna miała być gotowa na 100% od 27 lutego, jest już 6 marca i dwie kolejki za nami a jedyne co widać to brak formy u piłkarzy. Piłkarzy, za których bądź co bądź odpowiada Skorża ze swoim sztabem.
Wszyscy zagrali poniżej swojego poziomu, ale to co momentami wyprawiał Boguski, Jirsak (po raz kolejny) czy Łobo to zgroza. Do Jirsaka już straciłem ostatnie resztki nadziei, Łobo już dawno pokazał swoje perełki, ale martwi Boguski. Chłopak o ogromnym potencjale i dużych umiejętnościach. Miejmy nadzieję, że niedługo się obudzi. Bo o ile Jirsaka i Łobo pożegnamy raczej z przyjemnością, to Rafał zostać musi. Oczywiście Mistrzostwo jest nadal jak najbardziej realne i śmieszne są posty o straconym już Mistrzostwie. Jest jeszcze 11 kolejek, wiele się może zdarzyć. I mam nadzieję, że zeszła wiosna nas wiele nauczyła. Po burzy słońce wyjdzie zza chmur i nad Krakowem zaświeci znów! ![]()
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
I zakwasy w nogach, nie zapominaj o tym!
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Zero ambicji, Wisełko zero ambicji...
padaka... nie ma pomysłu na grę, będziemy lecieć w dół bardzo szybko.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Ja wam powiem, że z taką grą to nawet dobrze, że nie zdobędziemy mistrzostwa, przynajmniej nie będzie kolejnej kompromitacji w stylu Levadii.
I jeszcze jedno tak właśnie się kończy pozbywanie się zawodników (Wiślaków) z krwi i kości takich jak Baszczu i Zieńczuk, a zatrudnianie w ich miejsce najemników, którzy mają w dupie derby i inne ważne mecze, bo dla nich to po prostu praca. ![]() W naszych sercach nie ma litości.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ale patrzcie jak był sam Bahr to drużyna dobrze wyglądała, a jak doszedł makaron to coś się posypało..
już 2 klub w którym pracuje ma plagę kontuzji.. przypadek ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Lechista69.
Zgadzam się z Tobą w 100 %. Maciek Skorża to jeszcze większy karierowicz z PZPN-u ( członek Wydziału Szkolenia ), niż Jacek Zieliński, bo polityczny i medialny. Myślę, że w dzień po odejściu z Wisły, Maciuś załapie się jak Jacuś do kadry. Kazimierski już tam jest. Zafundował Wiśle milionowe straty z Lewadią i zamiast pokazać choć wolę ich spłaty wobec klubu, to on trzyma się do samego końca kurczowo kasy Cupiała i z tego co widać, chyba zamierza ją mściwie, także do końca zniszczyć, bo widzi i wie, że Cupiał już z nim umowy na kolejne puchary nie chciał przedłużyć i tym bardziej teraz nie przedłuży a więc Maciuś odpowiada Cupiałowi inteligentnie, że nawet piłkarze się jeszcze nie połapali w skutkach Maciusia operacji na nich, iż w takim razie mistrzostwa także nie będzie. Dlatego to wszystko dalej nie ma sensu. Im szybciej, Cupiał ukruci tą chorą sytuację, tym lepiej. Mam nadzieję, że był na to przygotowany, nie chcąc ze Skorżą przedłużyć umowy. Szkoda tylko, że pozwolił mu zawalić kolejne przygotowania piłkarzy.
Ostatnio edytowane przez kot : 06.03.2010 o godz. 10:42.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za levadie poleciala glowa Bednarza a jakby nie bylo to on robil dobra robote przy transferach, niby legionista ale sie staral i taki Diaz czy Marcelo to jednak górna pólka za psie pieniadze a to ze Maciek nie potrafi ukladac puzzli i dopasowywac pilkarzy do takich za przeproszeniem odpadów jak arka to az mnie krew zalewa...
Co by nie mowic w nastepnym tygodniu ostatni raz zagram za 100 zl handi na Wisle, do trzech razy sztuka ![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Obecnie kontuzjowani: Garguła - lekarz mu zaszywa jakies igły Cleber - kontuzjowany w sparingu Jop - no jedynie co w tym przypadku, nabawil sie tego urazu na treningu Singlar - wszystko zaczeło sie od meczu z Lechem bodajże, za wcześnie zaczął grac Ten sam Terziotti z powodzeniem pracował w Groclinie i w Górniku. ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Poczekajmy do następnego meczu. Skorża musi wyciągnąć wnioski z tych dwóch ostatnich spotkań. Jeśli tego nie zrobi i przegramy, to jestem za tym aby Skorża opuścił Wisłę. To co robią nasi piłkarze w tym momencie to się w głowie nie mieści. Czasem to aż wybuchałem śmiechem patrząc na to co robi Diaz, Pawełek czy Marcelo. Nie mówiąc już nawet o innych bo kompletnie nikt się nie popisał i każdy grał fatalnie. Z taką grą możemy się pożegnać z majstrem w tym roku. Zresztą już sama wygrana Legii sprawi, że spadniemy na drugie miejsce.
Gdzie ta wola walki pytam ? Nie ma to jak podczas ostatnich derbów grać na odp**dol się i przegrać z naszym odwiecznym wrogiem zza błoń. Rozumiem, że można przegrać mecz, ale w takim stylu ? Oni chyba czekali już sobie tylko na końcowy gwizdek. Gdzie ta Wisła, która walczyła o wygraną do końca spotkania ? Gdzie ta Wisła, dla której mecz derbowy był jednym z najważniejszych meczy i piłkarze wypruwali sobie tego dnia żyły na boisku ? Nawet nie chce mi się już pisać o meczu z Levadią bo to już była kompletna kompromitacja. Mając takich kibiców powinni roznieść na strzępy tą Estońską drużynę. Cracovia strzela bramkę, zalicza słupki i poprzeczki grając z Legią. My nie potrafimy strzelić nawet tej jednej bramki grając z Bełchatowem i Arką. Nie wygląda to wszystko ciekawie. Pożyjemy zobaczymy. Ja mam jeszcze trochę wiary w to, że będzie lepiej. ![]()
WISŁA NOWA HUTA !
|
|
|
|
Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
zawodnicy są przygotowani dobrze do rundy i trener to potwierdził.
Boguski po meczu potwierdził moje przypuszczenia, że zbyt duża liczba kontuzji nie pozwoliła im się na czas zgrać. http://krak.tv/kategoria-9,film-1189.html |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ludzie,Niepotrzebnie piszecie zaraz po meczu pełni złych emocji i rozgoryczeni. Dwa mecze nie wyszły - trudno. Przed nami jeszcze 11. Być może diametrialnie różnych. Trzeba dać szansę piłkarzom i panu trenerowi, a nie wywalać każdego na zbity pysk. Jak Kononowicz - wszysko zlikwidować. Tak się nie da. W tym trudnym momencie potrzeba dużo spokoju, żeby nie podejmować zbyt szybkich i nieprzemyślanych decyzji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
No dobrze chcecie wyrzucić Skorżę ale kto za niego? W Polsce nie ma odpowiedniego trenera by dobrze prowadził Wisłę a wracanie do wariantów typu Kasperczak raczej się nie sprawdzi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Przygotowanie fizyczne jest ambicja jest a jedyne czego nie ma to techniki. Brak składnych akcji dokładnych podań, szybkiej wymiany piłki to są wyniki pracy i trenera i zawodników. Oni do klubu powinni przyjeżdzac na 9 i wychodzić o 18.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
A co niektórzy z jakąż aprobatą biegli jak na zawołanie odśnieżać dla tych pseudo grajków boisko,śmiech na sali,gratulacje !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
nie chce bronić Skorże i jego kompanow bo pare grzeszkow na sumieniu maja, ale niech wreszcie pilkarze takze za taka bryndze zaplaca...Boguski mowi z nie mozna zarzucic im brak ambicji, panie Rafale w jakim momencie meczu graliscie z ambicja i zaangazowanie?
chyba w 90 minucie zaczal sie poploch robic pod bramka Arki ****a przegrac z Arka ktory ostatni mecz wygrala 31 pazdziernika 2009 ;| nie robmy jednego winnego, niech piłkarze zaplaca i trener ;] niech wreszcie piłkarze poczuja ze nie sa nietykalni ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Mamy dwa punkty straty do Legii. Równa ilość punktów nam NIC nie daję bo mamy gorszy bilans bezpośredni z L-ką. Jak co sezon zresztą. Były cztery punkty do przodu... są dwa w plecy. Dobrze, że jeszcze tylko 11. kolejek chociaż druga liga dobrze by zrobiła i przewietrzyła stęchłą atmosferę w szatni. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale mamy mecz z legia jeszcze wiec bilans na pewno zostanie poprawiony
)!![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Tu nie chodzi o ambicje, bo ambicje w tych zwodnikach widze, oni przegrywają po walce. Tu nie chodzi też o przygotowanie fizyczne, bo jednak co by nie mówić to w tych przegranych meczach dominowaliśmy. Tu chodzi o braki taktyczne, a te należą w większości do trenera. Przecierz my w tej chwili gramy najnudniejszy futbol w lidze, niby coś próbujemy, niby tworzymy zamek hokejowy, ale sytuacji nie ma, a jak jest to tylko z przypadku. Jedyne płynne podania sa na własnej połowie. Ta drużyna jeśli gra przeciwko komuś kto ma minimalne pojęcie o pressingu nie istnieje. Nasze rozgrywanie, pomysły w ofensywie wszystko to zrywy na afere, zero pomyślunku. Nie ma żadnego elementu, który jest wyuczony, o którym moglibyśmy powiedzieć że to stały element Wisły w repertuarze. W pierwszym sezonie to było mocne dośrodkowanie Kosy na drugą strone do Zieńczuka i bramka. To było wyuczone i stosowane regularnie. Odeszli ci zawodnicy i już nie ma żadnego takiego elementu. Plus trzeba jeszcze dodać że Skorża nasprowadzał zawodników mentalnie bez wyrazu: Łobo, Jirsak, Kirm, Alvarez, Christov - oni wszyscy to takie ciepłe kluchy, jak na nich patrze to wyglądają jakby mieli się zaraz rozpłakać.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiadomo, że mecz z Legia będzie o 4 punkty (a nawet o 7, bo Legia może stracić 3 no i plus ten jeden za bilans bezpośredni). ale nie sądzę żebyśmy na Legii strzelili 2 gole. W ogóle nie widzę kto w tej drużynie ma strzelać bramki.
Mrowiec nie strzelił samobója jak zrobił to w Gdyni, no i niestety już nie miał kto trafić do siatki... Celna uwaga. Christov wydaje się mega nieobecny. Jakby żył w innym wymiarze. Nie lubie takich piłkarzy... Alvarez tylko macha ręką. Jirsak się wzdryga na samą myśl, że ma dotknąć piłki - jakby go parzyła... Kirm na tym tle wypada nawet nieźle... Ale na TYM tle wypadać nieźle to żaden komplement.
Ostatnio edytowane przez thechris : 06.03.2010 o godz. 11:03.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No ale liga bedzie ciekawsza...
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
To że może być ciężko z mistrzostwem opieram na tym, że czekają nas mecze z Legia i Amiką. A jeśli do czasu rozegrania tych meczy Król Maciuś Pierwszy będzie dalej trenerem to jestem niemal pewny dwóch przegranych.
Lechista, ja jednak radził bym Ci ominięcie meczu Wisły z Jagiellonią u buka... Taka dobra rada po prostu ![]() Jaga pewnie w tej kolejce nie wygra ze Śląskiem (wyjazd) więc za tydzień u siebie na pewno będą gryźć trawę, a nasi kopacze? A nasi kopacze potruchtają trochę, no bo szczyt formy jest planowany na finisz ligi czyli maj ![]() ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak polegniemy w Białymstoku to trzeba 100% uwagi skierować na Puchar Polski. Wygranie pucharu daje więcej niż ewentualne wicemistrzostwo w kontekście Ligi Europejskiej (zaczyna się rundę później).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Tutaj Nie Ma Co Trenować-tutaj Trzeba Dzwonić ;-)
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Banita
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Ja się nie śmieje bo los bywa przewrotny, a my mamy wyjątkowego pecha do Odry, ale w najśmielszych snach nie przypuszczałem, że możemy odzyskać lidera po dwóch pierwszych wiosennych kolejkach. Tak szczerze to wczoraj stwierdziłem, że jakby tych kopaczy Arki posklejać ze sobą i wkleić do bramki to może udało by im się wywalczyć remis, a tutaj taka niespodzianka.
I jeszcze jedna sprawa bo to mnie zadziwia. Kiedyś banowano mnie na tym forum jak stwierdziłem, że Pawełek ma na bank grupę inwalidzką i większego kaleki na bramce nie widziałem odkąd się piłką interesuje (ponad 20 lat). Minął rok i co? Czy u was ludzie z klubu są ślepi To już chyba lepiej dać pograć jakiemuś 17-latkowi z młodej Wisły nie? Jakby zawalił mecz to i tak nic by się nie stało bo to by znaczyło, że ten kaleka też by to zawalił. A nóż trafilibyście takiego Sandomierskiego z rezerw...... Wywalcie tego patałacha na zbity ryj bo z nim w bramce daleko nigdy nie zajedziecie... Wiem, że większość z was myśli podobnie. Pozdrawiam |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tylko najgorsze kolego z Warszawy jest to, ze my kibice w wiekszosci mamy takie zdanie jak ty, ale co z tego jesli klub i dzialacze dalej stawiaja na tego pseudobramkarza? to sie w dupie nie miesci,zeby w takim klubie bronil taki bramkarz..
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dla mnie znacznie większą tragedią jest to, że Diaz został naszym jedynym rozgrywającym, kreatorem i reżyserem gry. To boli bardziej niż Pawełek w bramce.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|